Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Οι Γερμανοί ξανάρχονται με GAP, Μίχα και Καμίνηhttp://dexiextrem.blogspot.com/2010/11/gap_13.html

Ο Φόλκερ Γιουνγκ (επικεφαλής για πολλά χρόνια της Siemens στην Ελλάδα, κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκίες) την κοπάνησε..

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Πειραιά, κ. Αν. Νεράντζης, με αφορμή το μέγα πολιτικό ζήτημα για την Κυβέρνηση από τη διαφυγή στο εξωτερικό του Φ. Γιουνγκ, προσώπου με κεντρικό ρόλο στο σκάνδαλο Siemens, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε ότι ο Φόλκερ Γιουνγκ, επικεφαλής για πολλά χρόνια της Siemens στην Ελλάδα, κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκίες από κοινού, κατά του οποίου υφίσταται ενεργός όρος απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα, διέφυγε προ ημερών στο εξωτερικό και βρίσκεται ακόμη εκεί.

Η ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ: ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΠΟΥ ΩΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ;
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΑ(ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ)
ΤΟ ΟΤΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΜΙΝΗ;
http://inhijack.blogspot.com/2010/11/blog-post_4538.html

Προσοχή...Αύριο δεν ψηφίζουν στις Περιφερειακές εκλογές οι αλλοδαποί..


Αυτό, γιατί τη προηγούμενη βδομάδα είχαμε πολλές καταγγελίες από εκλογικούς αντιπροσώπους πως πολίτες άλλων κρατών της Ε.Ε. οι ομογενείς και νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα και υπήκοοι τρίτων χωρών...μπορούν να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές και ΟΧΙ όμως για τις Περιφερειακές Εκλογές. 

http://kikiliasvasilis.blogspot.com/2010/11/blog-post_13.html

Τι συζήτησε ο κ. Ξυνίδης με τον Αχμέτ Μέτε;

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ΝΑΤΑΣΑ” ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ.

Μαζί στην συνάντηση εκτός από τον γίγαντα Ξυνίδη και τον Ψευδομουφτή, βρίσκονται ο υποψήφιος δήμαρχος με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ και βέβαια ο γίγαντας Μαντατζή.

Μπράβο ΠΑΣΟΚάρα! Μπράβο Ξυνίδη! Τίμα τα χώματα σου λεβέντη μου!
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!
(Συνδέστε το με το πρόσφατο “μυστικό” ταξίδι του Γιωργάκη, όπου σε συναντήσεις το έλεγε προς πάσα κατεύθυνση το πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτόν να κερδηθεί η περιφέρεια)
Το θέμα είναι σοβαρότατο και αφορά άμεσα την κυβέρνηση. Την στιγμή που ακούγονται πολλά για μετακινήσεις πούλμαν με ψηφοφόρους από την Τουρκία και όταν Μέτε, ζητά  να τεθεί επικεφαλής όλων των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα, περιλαμβανομένων και των μεταναστών – βλ. “Η ψήφος των Τούρκων για τους Τούρκους και όχι για τους γκιαούρηδες”.

ZETTA MAKΡΗ : ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

Σε κλίμα πανηγυρικό, με παλμό, όγκο και ενθουσιασμό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποίησε χθές στο Ξενία του Βόλου την τελευταία προεκλογική της συγκέντρωση η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή. Η μαζική προσέλευση των πολιτών είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να γεμίσει η αίθουσα και οι χώροι υποδοχής του ξενοδοχείου αλλά και ο αύλειος χώρος. Η κυρία Μακρή, η οποία διεκόπη πολλές φορές από τα παρατεταμένα και θερμά χειροκροτήματα των συγκεντρωθέντων, είπε μεταξύ άλλων ότι όλοι μαζί θα πάμε τον Βόλο μπροστά.

«Φίλες και φίλοι,
Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την συμπεριφορά των πολιτών στην επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής για την ανάδειξη νέας Δημοτικής Αρχής και στο Δήμο Βόλου. 

Και παράλληλα αναπτύχθηκε μεθοδικά μια προσπάθεια διεμβόλισης των πολιτικών, κομματικών και κοινωνικών χώρων, οι αυτοδιοικητικές εκφράσεις των οποίων, που κυρίως τοποθετούνται στο χώρο της Αριστεράς, δεν μετέχουν στην τελική αναμέτρηση.
Σε ό,τι με αφορά και επειδή από μια συγκεκριμένη πλευρά εκδηλώνεται μια περίεργη και αλαζονική ιδιοκτησιακή αντίληψη επί του χώρου και των ανθρώπων που με συνέπεια και κόστος τον υπηρετούν και παράλληλα επιχειρείται η χειραγώγηση και υπαγόρευση της εκλογικής τους προτίμησης, θέλω να υπογραμμίσω ότι:

Δείτε ποιος ζητάει την ψήφο μας....

Ακολουθεί απόσπασμα από την  ομιλία του πρωθυπουργού , στο συνέδριο "News Xchange 2010" για τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.
Διαβάστε πιο κάτω και δείτε στο video, την σαφή-σαφέστατη ερώτηση του  MARK LITTLE, για την αποχή του 40 % στις εκλογές και την κρίση εμπιστοσύνης.
Προσέξτε την απάντηση του πρωθυπουργού.
Ουδεμία σχέση....
Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα, Τι κάνεις Γιώργο; Κουκιά σπέρνω, τρια πουλιά και ένα τσόνι...
Και τι δεν είπε...
Τι για παράδοξο, για τρισεκατομμύρια, για επικοινωνία, διαδίκτυο, φάρμακα, οικουμενικά προβλήματα, παγκόσμια διακυβέρνηση, φορολόγηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ευρυζωνικές εφαρμογές,  πράσινη ανάπτυξη της οικονομίας, εκπαιδευτικές καινοτομίες....
Μόνο στην ερώτηση δεν απάντησε
Ακολουθεί το επίμαχο κείμενο και το σχετικό Video που είναι για γερά νεύρα (μην σπάσετε τον υπολογιστή).
MARK LITTLE: Κάνατε λόγο για τον Ελληνικό λαό. Υπάρχει η πεποίθηση αυτή τη στιγμή ότι η Ευρώπη ίσως έχει μπροστά της μία χαμένη γενιά, απογοητευμένη από την πολιτική, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία οικονομική κρίση, για την οποία δεν ευθύνεται. Περίπου 40% των Ελλήνων δεν προσήλθαν στις κάλπες την προηγούμενη Κυριακή. Δεν δείχνει αυτό ότι υπάρχει μια σοβαρή κρίση εμπιστοσύνης στη Δημοκρατία σας;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι ευρύτερο και ότι μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην επίλυσή του τα ΜΜΕ.
Σήμερα, είμαστε αντιμέτωποι  με ένα παράδοξο: οι άνθρωποι βλέπουν  ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες.

Η τελευταία μας ευκαιρία. Μαυρίστε τους τροικανούς.....

Tην Κυριακή ψηφίζουμε και από Δευτέρα θα μας "ξεσκίσουν"....
Γράφει σήμερα η έγκριτη οικονομική εφημερίδα "Kεφάλαιο" ότι η  Τρόικα αναλαμβάνει  τις εφορίες και τα Νοσοκομεία στην Τρόικα.
Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι μετά από προσωπική συννενόηση Παπανδρέου -Ρεν η τρόικα θα αλλάξει  προγράμματα και ανθρώπους ώστε να αναλάβει πλήρως τον έλεγχο!!
Αγαπητοί αναγνώστες από Δευτέρα θα πρέπει να περιμένουμε μια νέα λαίλαπα μέτρων που δεν θα έχουν να κάνουν μόνο με την τσέπη μας αλλά και με την έκπτωση του κοινωνικού κράτους.
Αντισταθείτε και πείτε ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλους τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ...

  Ενεργειακά πιστοποιητικά για όλα τα κτίρια
Από τις 9 Ιανουαρίου του 2011, δηλαδή σε λιγότερο από δύο μήνες, μπαίνει σε εφαρμογή η υποχρεωτική έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για όλα τα κτίρια που πωλούνται ή ενοικιάζονται - αν στο μεταξύ το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δεν ενδώσει στα αιτήματα φορέων της αγοράς για αναβολή.
    Το ελάχιστο κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών διαμορφώνεται από 185 ως 369 ευρώ ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου (μονοκατοικία, διαμέρισμα, πολυκατοικία, επαγγελματικές χρήσεις) και κλιμακώνεται προς τα πάνω, ανάλογα με το εμβαδόν του κτιρίου.
    Η δε… αποφυγή της έκδοσής του είναι αδύνατη, καθώς από την ημερομηνία αυτή οι συμβολαιογράφοι

Πυρ και μανία η οικογένεια Πάγκαλου με το ΠΑΣΟΚ

Αρχισαν τα όργανα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.Ο κόσμος καίγεται,καταιγίδα νέων μέτρων αναμένεται από Δευτέρα και η κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη κηρύσσει πόλεμο στους "συντρόφους"!Η οικογένεια Πάγκαλου είναι πυρ και μανία με το ΠΑΣΟΚ και δια της συζύγου και μέχρι την προηγούμενη Κυριακή υποψηφίας Δημάρχου Σαρωνικού επιτίθεται κατά μέτωπο στο κόμμα."Εχασα το δήμο γιατί δεχτήκαμε πόλεμο ακόμα και μέσα από το ΠΑΣΟΚ",δηλώνει στην εφημερίδα Αποκαλύψεις που κυκλοφορεί αύριο.Προσέξτε λέει δεχτήκαμε και φυσικά δεν είναι πληθυντικός ευγενείας αλλά προφανέστατα συμπεριλαμβάνει... και τον κύριο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.Αναφέρεται σε σκοτεινούς μηχανισμούς και δολοπλόκους επιχειρηματίες που της στέρησαν την επί ίσοις όροις διεκδίκηση του Δήμου.Στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζει ότι δεν στήριξε ουσιαστικά την υποψηφιότητά της.Της φταίνε οι πάντες εκτός από τη δική της καμπούρα που δεν δίστασε πέντε μέρες πριν τις εκλογές να κάνει αγωγή σε φοιτητή υποψήφιο άλλης παράταξης απαιτώντας 1 εκατομμύριο ευρώ.Πληροφορίες λένε πως η κυρία Χριστοφάκη ξεσπαθώνει και σε Κυριακάτικες εφημερίδες,ο δε κύριος Πάγκαλος κρατιέται με το ζόρι ώσπου να τελειώσει κι ο δεύτερος γύρος των εκλογών και μετά να εκραγεί.

Ψηφίστε Ελπίδα!

Μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Αντώνη Σαμαρά
προς τον Ελληνικό λαό
για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής


Ο δεύτερος γύρος των εκλογών είναι η κορυφαία πολιτική στιγμή αυτής της αναμέτρησης.
Αυτές οι εκλογές, από την αρχή, πολιτικές ήταν, πολιτικές παραμένουν και τώρα γίνονται ακόμα πιο πολιτικές.
Επιβεβαιώθηκε πλέον ότι το Μνημόνιο ήταν λάθος. Οικονομικά δεν απέδωσε και κοινωνικά αδίκησε. Όλα τα μεγέθη ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Παρά τις πρωτοφανείς θυσίες που επέβαλε η κυβέρνηση, δεν κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα παρά ελάχιστα…
Και τώρα ετοιμάζουν και νέα έκτακτα μέτρα. Που επίσης δεν θα αποδώσουν. Αλλά θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά.
Το αντέχει η κοινωνία; Σίγουρα δεν το αντέχει…
Το αντέχει η Οικονομία; Σίγουρα όχι.
Τώρα, λοιπόν, το ψηφοδέλτιο «κύριε Παπανδρέου, αλλάξτε πορεία» πρέπει να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο από τις κάλπες!
Γιατί τι θέλουμε;

«Πότε θα φθάσει το τρένο στο Δυρράχιο, κ. Παπατόλια;»

«Με το πρόγραμμα ποιας παράταξης συμφωνεί ο κ. Παπατόλιας ο οποίος μέχρι την περασμένη Κυριακή δήλωνε ότι μόνο η δική του παράταξη έχει πρόγραμμα;»
Το ερώτημα αυτό θέτει σε ανακοίνωσή του ο ενωτικός συνδυασμός «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Κώστα Αγοραστό.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται:
«Ο κυβερνητικός υποψήφιος Περιφερειάρχης, στηριγμένος με πολλά μέσα από την κυβέρνηση, συνεχίζει να επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα με προσωπικές επιθέσεις, με χιονοστιβάδα υποσχέσεων, με πρακτικές που εκπλήττουν τον κάθε καλόπιστο πολίτη.
Αλαζονεία, φιλαυτία, εγωισμός, κινδυνολογία, μένος στα όρια της παράκρουσης.
Δεν τον ακολουθούμε. Γιατί εμείς δεν θέλουμε την πόλωση. Θέλουμε όμως να απαντήσει υπεύθυνα στους Θεσσαλούς:

Προβοκάτσια σε βάρος του καταγγέλλει ο βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος!


Με αφορμή την αποστολή μηνυμάτων SMS (αγνώστου αποστολέα) που έφεραν το όνομα του βουλευτή Αχαΐας, Νίκου Νικολόπουλου και καλούσαν τους πολίτες να στηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές της Πάτρας, ο Αχαιός βουλευτής δήλωσε:
«Ακόμα και η αθλιότητα έχει τα όριά της. Και αυτά ξεπεράστηκαν την Παρασκευή, για τρίτη συνεχόμενη φορά, σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση εις βάρος του προσώπου μου.
Ανώνυμος – προς το παρόν - προβοκάτορας, χρησιμοποιώντας το όνομά μου, έστειλε μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου του οποίου δεν φαινόταν ο αριθμός, παροτρύνοντας πολίτες και φίλους μου να ταχθούν υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών της Πάτρας.
Πληροφορούμενος τη συγκεκριμένη αθλιότητα, από τη Νάπολη της Ιταλίας όπου βρίσκομαι μετέχοντας στην Διάσκεψη Μεσογειακών Χωρών ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έχω ήδη ζητήσει από συνεργάτες μου να προσφύγουν στην Ασφάλεια Πατρών και στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας την αποκάλυψη του δράστη.

Ούτε στα μάτια δεν μπορούν να μας κοιτάξουν..

"Ανοίγουμε και αντιμετωπίζουμε με θάρρος κάθε θέμα που δυσχεραίνει τη ζωή των πολιτών. Είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες, όπως είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αλλά και στους εταίρους μας. Και αυτή η ειλικρίνεια χτίζει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης. Κοιτάζουμε κατάματα κάθε πρόβλημα με τη βούληση να μην μείνει τίποτε άλυτο. Κοιτάζουμε τους πολίτες στα μάτια.
Aυτά προσπάθησε να πεί-διαβάσει ο κ. Πεταλωτής..
Και λέμε προσπάθησε γιατί όπως θα δείτε στο VIDEO, όταν έφθασε στο "κοιτάζουμε κατάματα", χάθηκε η μπάλα..
Ούτε στα μάτια δεν μπορούν να μας κοιτάξουν.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

e-Επιλογές της 12/11/2010

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «Ο κ. Παπατόλιας χρησιμοποίησε το debate ως… κρυψώνα από τα πραγματικά προβλήματα της Θεσσαλίας»


«Καταστρατήγησε την Παρασκευή το πλαίσιο διαλόγου
που ο ίδιος είχε συμφωνήσει την Πέμπτη»


«Με αποκλειστική υπαιτιότητα του κ. Παπατόλια καταστρατηγήθηκε το πλαίσιο που είχαν συμφωνήσει οι αρμόδιοι προς τούτο συνεργάτες μας όσον αφορά τον διακαναλικό τηλεοπτικό διάλογο.
Εκφράζω τη λύπη μου που ο κ. Παπατόλιας οδήγησε τεχνηέντως τον μεταξύ μας διάλογο σε ναυάγιο, όπως είχε προαποφασίσει, προκειμένου να επιδοθεί στους γνωστούς μονολόγους του».
Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή ο υπ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επικεφαλής του ενωτικού συνδυασμού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» και προσθέτει:
«Από τη στάση του όλο αυτόν τον καιρό είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Παπατόλιας φοβάται την καθαρότητα, δεν αντέχει την ειλικρίνεια.
Χρησιμοποίησε τη συζήτηση περί debate για να πολώσει, να διχάσει την Θεσσαλία αλλά κυρίως να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και συναποτελούν το διακύβευμα των εκλογών όπως:
-Έχουν σταματήσει τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως ο Αχελώος, η Ε-65, ο δρόμος Τρικάλων – Λάρισας. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτά τα ζητήματα;
-Η κυβέρνηση θα χορηγήσει αποζημιώσεις – ψίχουλα των 2-3 ευρώ στο βαμβάκι παρά την τεράστια καταστροφή από πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτά τα ζητήματα;
-Ψαλιδίζεται η επιδότηση στο πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης με αποτέλεσμα η Θεσσαλία να χάσει πάνω από 150 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτό το θέμα;
-Τα λουκέτα στην αγορά αυξάνονται, οι απολυμένοι είναι χιλιάδες, η ανεργία στη Θεσσαλία ξεπέρασε το 13,1% (αύξηση κατά 5 μονάδες τον Αύγουστο), στη Νέα Ιωνία του Βόλου ένας στους 3 είναι άνεργος. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτό το θέμα;
Αντίθετα, ο κ. Παπατόλιας έβαλε πληρωμένες καταχωρήσεις στο σύνολο του τύπου για το debate. Απ’ αυτό ας βγάλουν οι πολίτες της Θεσσαλίας τα συμπεράσματά τους.
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου προτείναμε να αναλάβει το θέμα της διοργάνωσης των τηλεοπτικών κι όχι μόνο διαλόγων η διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συνδρομή της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ώστε να μην παρατηρηθούν τα φαινόμενα που δυστυχώς παρατηρήθηκαν, όπως αυτό να διοργανώνονται τρία Debates σε τρεις διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς το ίδιο απόγευμα με αποτέλεσμα τον «κορεσμό» των πολιτών.
Το ίδιο προτείναμε και για την τρέχουσα εβδομάδα, παρ’ όλο που ο κ. Παπατόλιας, πριν ακόμη ξεκινήσουν οι σχετικές συζητήσεις, έσπευσε με πληρωμένες καταχωρήσεις για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Πιείτε άφοβα νερό....

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ Water Man !!!!!! 


Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στους Αδέσμευτους Bloggers.


Μαζί με όλους τους Θεσσαλούς, μπορούμε να οικοδομήσουμε μια νέα δημιουργική πλειοψηφία, για να πάμε αυτόν τον τόπο μπροστά

Ποιο πιστεύετε ότι ήταν τελικά  το μήνυμα των Θεσσαλών στην κάλπη του α’ γύρου των περιφερειακών εκλογών;
Ήταν ένα πρώτο μήνυμα στήριξης στις ξεκάθαρες θέσεις του συνδυασμού μας «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» και συνάμα, ένα μήνυμα σαφούς αποδοκιμασίας του κυβερνητικού υποψηφίου, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κατέφευγε σε προσωπικές επιθέσεις, λασπολόγησε ασύστολα, επιχειρώντας να πολώσει το πολιτικό κλίμα και να διχάσει την Θεσσαλία, καταδεικνύοντας το επίπεδο του προσωπικού πολιτισμού του.
Ποιο το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής;
Το δίλημμα, το διακύβευμα των εκλογών της προσεχούς Κυριακής είναι σαφέστατο: Θα πάμε μπροστά την Θεσσαλία με συνεργασία, ενότητα και μαχητική διεκδίκηση ή θα πάμε σε μια Περιφέρεια που θα είναι αιχμάλωτη των κυβερνητικών δεσμεύσεων, του Μνημονίου, της αντιαγροτικής και της αντιαναπτυξιακής πολιτικής;
Οι Θεσσαλοί απέδειξαν και με την ψήφο τους ότι δεν εκβιάζονται, δεν υποτάσσονται, δεν ξεγελιούνται από ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις.
Υπενθυμίζω, εδώ, με αφορμή το ερώτημά σας ότι στην αρχή της προεκλογικής περιόδου ο κυβερνητικός υποψήφιος, κ. Παπατόλιας, διατυμπάνιζε πως οι εκλογές αυτές είναι αποκλειστικά αυτοδιοικητικές. Μας κατηγορούσε ότι βρισκόμασταν σε «λάθος εκλογές». Μετά ήρθε η διακαναλική και τον διέψευσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αναγκάστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, διαβλέποντας την εκλογική συντριβή.
Έτσι, λοιπόν, ο κ. Παπατόλιας άρον-άρον κουβάλησε τον εισηγητή της πρότασης της πολιτικοποίησης των εκλογών, τον κ. Ραγκούση, στην ομιλία του στα Τρίκαλα για να μιλήσουν πολιτικά. Τώρα πάλι, μας ξαναλέει ότι στον πρώτο γύρο στείλαμε το μήνυμα και πλέον ψηφίζουμε αυτοδιοικητικά. Λες και αλλάζουν τα προβλήματα των Θεσσαλών από εβδομάδα σε εβδομάδα… Βεβαίως, δεν αλλάζουν… ταμπέλα στις εκλογές τυχαία. Το κάνουν κατά πως βολεύει την Τρόικα για να επιβάλλει χιλιάδες απολύσεις και να περικόψει αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα. Όσοι διαβάζουν καθημερινά τις εφημερίδες, ακόμη κι εκείνες που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνουν ποια είναι η τωρινή και μέλλουσα κυβερνητική προοπτική και η ατζέντα της. Σας αναφέρω χαρακτηριστικά τίτλους: «Αγγίζει το 10% το έλλειμμα», «82.500 απολύσεις», «Η απόκλιση από τους στόχους φέρνει νέα μέτρα».
Πώς κρίνετε, λοιπόν, το δίλλημα που τέθηκε από τον Πρωθυπουργό, λίγες μέρες πριν τις εκλογές;
Όποιος πιστεύει στην πολιτική του, όποιος αισθάνεται ότι έχει τα πιο ισχυρά επιχειρήματα, όποιος είναι σίγουρος για τους υποψηφίους του, δεν χρειάζεται να καταφύγει σε απειλές, διλήμματα και άλλα τέτοια τερτίπια. Δεν χρειάζεται να εμπορεύεται το φόβο. Θα μου επιτρέψετε την έκφραση, αλλά πια οι πολίτες δεν «τσιμπάνε» και δεν εκφοβίζονται. Δεν παρασύρονται από κινήσεις πανικού και από γνωστές προπαγανδιστικές μεθόδους που στο ΠΑΣΟΚ κατέχουν καλά.
Με τέτοιες στρατηγικές κινδυνεύει ο Πρωθυπουργός να απολέσει την όποια εικόνα σοβαρότητας.
Ποιες είναι οι δεσμεύσεις σας, εφόσον εκλεγείτε;

Συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Γλυφάδας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στους Αδέσμευτους Bloggers.

Τι κρατάτε απο την προεκλογική σας εκστρατεία;
Όπου κι αν βρέθηκα, αυτό που είδα ήταν παρακμή, απαισιοδοξία, απογοήτευση. Mια κινέζικη παροιμία λέει  ότι «όταν ένα βέλος είναι έτοιμο να εκτοξευτεί, αργά ή γρήγορα πρέπει να το πετάξουμε». Ως εδώ και μη παρέκει, ήρθε  η ώρα να αλλάξουμε. Οι καιροί δεν μας τρομάζουν, αλλα  αντίθετα μας προκαλούν να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την πόλη που αγαπάμε και για το κοινό συμφέρον. Η σύγχρονη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Καλλικράτη μας δίνει την ευκαιρία να καταστήσουμε το δήμο ένα σύγχρονο οργανισμό που παράγει αποτελέσματα. Ήρθε η ώρα όλοι να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα την επόμενη Κυριακή και να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια ανάδειξης της Γλυφάδας.
Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;
Διαφάνεια για όλα και για όλους.

Εξυγίανση σε όλα τα επιπέδα. Το πάρτυ της διαφθοράς τελείωσε. Από την 1η Ιανουαρίου του 2011, που με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, θα βρίσκομαι στη θέση ευθύνης του Δημάρχου ξεκινά η μεγάλη, ριζική αναδιάρθωση του δήμου. Προστατεύουμε τα χαμηλά εισοδήματα, μειώνουμε τα δημοτικά τέλη, αναβαθμίζουμε το τοπικό ΙΚΑ, δημιουργούμε δημοτικό πολυιατρείο, το εξοπλίζουμε με ασθενοφόρα, υλοποιούμε τη "Βοήθεια στο Σπίτι". Πολλαπλασιαζουμε το φωτισμό, επιδιορθωνουμε τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, αναβαθμίζουμε το δίκτυο αγωγών ομβρίων υδάτων. Πράγματα απλά και αυτονόητα, που κανείς όμως δεν είχε τη βούληση και την ευαισθησία να τα κάνει πράξη!
Οι περικοπές στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ αναμένεται να αγγίξουν τα 4,5 δις ευρώ. Σ'αυτό το πλαίσιο, πόσο υλοποιήσιμο μπορεί να είναι ένα  τέτοιο αναπτυξιακό όραμα;
Με το Μνημόνιο αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα δεκαετιών. Ακόμα όμως και σ' αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμα που προτείνουμε ειναι υλοποιήσιμο και κοστολογημένο μέχρι κεραίας. Σ' αυτή την οικονομική κρίση οφείλουμε να αντιδράσουμε με πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται. Δεν έχουμε το περιθώριο να χάσουμε ούτε χρόνο, ούτε χρήμα. Δεν είναι δυνατόν ο τρίτος σε μέγεθος δήμος της Αττικής να βρίσκεται στην 251η θέση στις απορροφήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε όλη την επικρατεια..! Γι'αυτό προτείνουμε τη δημιουργία γραφείου Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να νοικοκυρέψουμε το Δήμο, να προβουμε σε εξορθολογισμό των δαπανών, να εξοικονομήσουμε πόρους για την υλοποίηση του προγράμματος μας, και πιστέψτε με, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αποφασή μας να το υλοποιήσουμε. Όσοι λυμαίνονται τόσα χρόνια τον δήμο μας, θα χάσουν τον ύπνο τους.
Τι απαντάτε σε όσους βρίσκουν ύποπτη την κάθοδο σας στην τοπική αυτοδιοίκηση;

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Το 2002 εκλέχτηκε 1ος
το 2006 εκλέχτηκε 1ος
επί 8 χρόνια στη Νομαρχία
έκανε 125 σχολεία, δηλαδή 1+2+5=8,
350 αθλητικά έργα, δηλαδή 3+5=8.


Σύνολο: 11888

Υ.Γ. Παιδιά οι αριθμοί είναι real! Σε αυτά τα έργα και στους αριθμούς έχει αναφερθεί κατά καιρούς στις συνεντεύξεις του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης!!!! 
 
 http://dexiextrem.blogspot.com/2010/11/blog-post_3561.html

Ακόμα πιο ηχηρό το μήνυμα της Κυριακής

Κανείς δεν μπορεί ούτε να παραφράσει ούτε να αλλοιώσει το μήνυμα των πολιτών. Και το μήνυμα που έστειλαν μέσα από τις κάλπες είναι αδιαμφισβήτητο: η χώρα πρέπει να αλλάξει πορεία, χρειάζεται πραγματική αλλαγή πολιτικής.
Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός επιμένει μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις του να κάνει πως δεν κατάλαβε τι ψήφισε ο ελληνικός λαός. Και κάνει απέλπιδες προσπάθειες να αποπολιτικοποιήσει τη σημασία των εκλογών.
Γι αυτό οι πολίτες πρέπει να του στείλουν ακόμα πιο εκκωφαντικά το ισχυρό μήνυμα για αλλαγή πορείας.
Και στον επαναληπτικό γύρο ισχυροποιούμε το μήνυμα που εστάλη στην κυβέρνηση την πρώτη Κυριακή των εκλογών σε ολόκληρη την Ελλάδα, καταψηφίζοντας τους εκπροσώπους της κυβέρνησης που αντιμετωπίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Υπερκομματικός τελικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υπερκομματική στήριξη αποκτά πλέον απ' ότι φαίνεται η υποψηφιότητα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Σήμερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ανακοίνωσε στο Alter την απόφαση του να στηρίξει Mιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον β’ εκλογικό γύρο. «Το 1998, στις εκλογές για το Εκτελεστικό Γραφείο, το ύψιστο όργανο στη ΝΔ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, νέο παιδί, είχε το θάρρος να βγει εκτός γραμμής και να ψηφίσει Γ. Καρατζαφέρη.  Τα καλά πρέπει να τα θυμόμαστε. Και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για κάποια στιγμή. Του χρωστάω λοιπόν μία ψήφο από το 1998. Λοιπόν, Μ. Βαρβιτσιώτη, σου επιστρέφω αυτήν την ψήφο»είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Καρατζαφέρης, προς έκπληξη του παρουσιαστή Γιώργου Αυτιά.
Παράλληλα τουλάχιστον έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη, (που στον Α’ Γύρο των Δημοτικών εκλογών είχε υποστηρίξει τον συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες» της Α. Λιγνού), λέει «όχι στη λογική του Πόντιου Πιλάτου» που ακολουθούν τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς και με ανακοίνωση της παροτρύνει τους ψηφοφόρους της να υποστηρίξουν μαζικά την υποψηφιότητα Βαρβιτσιώτη.   Της ανακοίνωσης είχε προηγηθεί και η δήλωση του Γρηγόρη Ψαριανού (υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής και βουλευτή) στον ΑΝΤ1, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Στηρίζω τους άξιους και ικανούς οπουδήποτε και αν ανήκουν, αδιαφορώντας για όσα λέγονται περί δεκανικιών και άλλων τινών. Έτσι στηρίζω το Γιάννη Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής, το Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για Δήμαρχο Γλυφάδας και τo Νίκο Χαρδαλιά στο Βύρωνα».
Ιδιαίτερα σημαντική για την οικονομία της εκλογικής αναμέτρησης στην Γλυφάδα ήταν και η παρέμβαση του γέννημα- θρέμμα Γλυφαδιώτη Στάθη Παναγούλη (υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του  Γ. Δημαρά) ο οποίος συναντήθηκε με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του δήλωσε ότι τον στηρίζει εξαιτίας της αντιμνημονιακής ψήφου που έδωσε στη Βουλή, αλλά και της γνώσης και της εμπειρίας που διαθέτει, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα έργα στην πόλη.

Ακόμα δεν είδαμε τίποτα...

Η έκθεση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει επισκόπηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, των συζητήσεων με τις αρχές, καθώς και των στόχων και του σχεδιασμού του οικονομικού και χρηματοδοτικού προγράμματος.
Για τη σύνταξη της παρούσας έκθεσης τον συντονισμό ανέλαβε ο Servaas Deroose, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης ECFIN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνεργάτες:
Giuseppe Carone, Declan Costello, Leila Fernandez Stembridge, Anton Jevcak, Filip Keereman, Luis Garcia Lombardero, Peter Lohmus, Γεώργιος Μοσχόβης, Laurent Moulin, João Nogueira Martins, Elena Pavlova, Matteo Salto και Alessandro Turrini.
Δείτε λοιπόν τι μας περιμένει την επόμενη τριετία 2011-13.

Το 2011 έρχονται τα παίγνια (φρουτάκια), ειδική εισφορά σε επικερδείς επιχειρήσεις, πράσινοι φόροι ...
Ενώ για το 2012, μείωση δημοσίων υπαλλήλων, πάγωμα συντάξεων ...
Δείτε τον πίνακα (κλικ για μεγέθυνση)

2011
εκ. Ευρώ % του ΑΕΠ

Έσοδα

Μεταφορά επίπτωσης από το προηγούμενο έτος 1,1
Αύξηση του ΦΠΑ 1000 0,4
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα 250 0,1
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα 300 0,1
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ποτά 50 0,0
Μείωση του μισθολογικού κόστους μέσω μείωσης 13ου και 14ου
μισθού και επιδομάτων 400 0,2
Μείωση των συντάξεων μέσω της μείωσης της 13ης και 14ης
σύνταξης 500 0,2
Έσοδα 2,2
Φορολόγηση των αυθαιρέτων κτισμάτων 800 0,4
Φόρος πολυτελείας 100 0,0
Λογιστικός προσδιορισμός εισοδήματος 50 0,0
Δικαιώματα τυχερών παιγνίων 200 0,1
Άδειες τυχερών παιγνίων 500 0,2
Ειδική εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις 600 0,3
Τέλος διατήρησης ημιυπαίθριων 500 0,2
ΦΠΑ – αλλαγές στις υποκατηγορίες και διεύρυνση της βάσης 1000 0,4
Πράσινα τέλη 300 0,1
Τεκμήρια φορολόγησης 400 0,2
Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων 400 0,2
Φορολογία των αμοιβών σε είδος (αυτοκίνητα) 150 0,1

ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΜΑΡΩΝΩ!

Χωρίς προετοιμασμένο κείμενο και εισαγωγικές παρατηρήσεις η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή ζήτησε από τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε ανοιχτή συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης να της απευθύνουν όποια ερωτήματα ήθελαν δίνοντάς τους την ευκαιρία να θέσουν εκείνοι  τα θέματα που έκριναν σκόπιμο να διευκρινισθούν στους ίδιους και στους πολίτες λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Η κυρία Μακρή απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες και δήλωσε ξεκάθαρα ότι καλεί όλους όσοι δεν την επέλεξαν την πρώτη Κυριακή να το κάνουν τώρα. «Η δική μου πολιτική αντίληψη λέει ότι οι πολίτες δεν χειραγωγούνται. Το μεγάλο στοίχημα για μας είναι να πείσουμε εκείνους τους ανθρώπους που δεν μας επέλεξαν την πρώτη Κυριακή να το κάνουν τώρα. Έχουμε προτάσεις, έχουμε θέσεις, έχουμε πρόγραμμα για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα νέο μεγάλο Δήμο αντάξιο των προσδοκιών μας» είπε η Ζέττα Μακρή. Διευκρίνισε όμως ότι για λόγους πολιτικής δεοντολογίας οφείλει να είναι πολύ προσεκτική στην προσέγγισή της προς τους ψηφοφόρους που επέλεξαν τον συνδυασμό του κυρίου Σκοτινιώτη στηλιτεύοντας παράλληλα το ανοίκειο κάλεσμα του ανθυποψηφίου της προς τους δικούς της ψηφοφόρους,  να αλλάξουν ουσιαστικά μέσα σε μία εβδομάδα μια βασική πολιτική τους επιλογή. Σε ό, τι αφορά το ποσοστό της αποχής των ψηφοφόρων από την κάλπη στις 7 Νοεμβρίου η κυρία Μακρή είπε ότι είναι πολλοί και σύνθετοι οι λόγοι της αποχής. «Καλώ όσους δεν συμμετείχαν την προηγούμενη Κυριακή να έρθουν και να ψηφίσουν, ώστε να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για εκείνους χωρίς εκείνους» δήλωσε η Ζέττα Μακρή. Η κυρία Μακρή αναφέρθηκε επίσης στα αυτοδιοικητικά στελέχη που απαρτίζουν τον συνδυασμό της και τόνισε ότι πρόκειται για άτομα, τα οποία δεν έχουν δώσει δικαιώματα για αμφισβήτηση ή κριτική στις τοπικές τους κοινωνίες και για τα οποία αισθάνεται υπερήφανη. «Για μένα είναι πολύ σημαντικό, που στην προσπάθειά μας στρατεύθηκαν άνθρωποι που έχουν αξίες και αρχές προερχόμενοι και από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Στην δική μας πλευρά εκλέγονται άνθρωποι για τους οποίους κανείς δεν ντρέπεται. Αντιθέτως, καμαρώνω για τους συνεργάτες μου. Ευτυχώς για εμάς τα πολιτικά βαρίδια μας είχαν αποφύγει πριν μας δώσουν την χαρά να τα απορρίψουμε!» είπε η κυρία Μακρή τονίζοντας όμως ότι στο συνδυασμό της Δημοκρατικής Συμπολιτείας συμμετείχαν με την υποστήριξη του  Πάνου Σκοτινιώτη άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα, όπως τα σκάνδαλα του κοιμητηρίου, του διορισμού συγγενικών προσώπων υποψηφίων, του ελέγχου του έργου υποψηφίων από τον Συνήγορο του Πολίτη. «Το παρελθόν όλων μας είναι απολύτως αποκαλυπτικό των δυνατοτήτων και των διαθέσεών μας. Γιατί ένας Δήμαρχος που αφήνει απλήρωτους για μήνες τους εργαζομένους του Δήμου και δύο μέρες πριν τις εκλογές λέει ότι θα τους πληρώσει αποτελεί εγγύηση για την ορθή λειτουργία της επόμενης Δημοτικής Αρχής ; 

Ο Καμίνης δεν ψηφίζει τον εαυτόν του και ζητάει από εμάς να τον ψηφίσουμε... Λογικό αφού μένει Χαλάνδρι και ψηφίζει Νέα Σμύρνη...


Το θράσος τους είναι απύθμενο.
Ό Καμίνης ζητάει την ψήφο μας για Δήμαρχος Αθηναίων και δεν μένει στην Αθήνα!!

Δεν ψήφισε και δεν θα ψηφίσει την ερχόμενη Κυριακή τον εαυτόν του!!!
Γιατί δεν μας το έλεγε το ΠΑΣΟκ έγκαιρα να τους στέλναμε κατευθείαν τον Μπουτάρη ή καν άλλο παπάρι:


http://3.bp.blogspot.com/_EWSCynPo_9Q/TN0rcgn1oJI/AAAAAAAACzM/S_U6-yr3T3s/s1600/kaminis1.JPG

Αφού λοιπόν ο κύριος μένει στο Χαλάνδρι λογικό είναι να ζητάει να επιτραπεί η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών που θα εγκατασταθούν στο κέντρο της Αθήνας και να κατηγορεί τους συνοριοφύλακες που τους εμποδίζουν και τους συλλαμβάνουν:

Ποιον να ψηφίσεις τελικά ;;

Η απελπισία φέρνει την αδιαφορία.. Η αδιαφορία την αποχή .. και η αποχή μας κάνει συνυπεύθυνους..
Η ελεύθερη σκέψη γεννά την γνώση.. Η γνώση την επίγνωση και η επίγνωση την αλήθεια..
Μέσα από την επίγνωση της αληθείας γεννάται η ελπίδα .. Η ελπίδα αναζητά την λύση μέσα από ένα όραμα..
Οράματα δεν έχουν οι απελπισμένοι... Οράματα έχουν οι ελεύθεροι..
Η ελευθερία θέλει πεδία δράσης.. Δράση σημαίνει ενεργοποίηση του ανθρώπινου νου.. Η ελεύθερη σκέψη δεν συμβιβάζεται.. Η ελεύθερη σκέψη φέρνει λύσεις... Λύσεις δεν υπάρχουν.. Υπάρχει ελεύθερη σκέψη άραγε?
Εφ όσον αμφισβητώ σκέπτομαι.. Αφού σκέπτομαι είμαι ελεύθερος.. Αφού είμαι ελεύθερος έχω δικαίωμα να θέλω..

Τι θελω??

Θέλω να ορίζω την τύχη μου ιδία ευθύνη.. Δεν θέλω να μου τρώνε το βιος μου και να καταστρέφουν άλλοι το μέλλον μου..
Θέλω να υπάρχω σαν υπεύθυνο άτομο..
Θέλω να με κυβερνά το δίκιο.. Δεν θέλω αυθαίρετη αρχή από πάνω μου.. Θέλω ισονομία .. Θέλω κοινωνική γαλήνη..

Η Αριστερά θα συνεχίσει να είναι δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και του συστήματος;

Μένουν λιγότερες από 48 ώρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες που θα κρίνουν πολλά, όχι μόνο στην αυτοδιοίκηση αλλά και στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής. Με ένα ΠΑΣΟΚ υπό διάλυση που κρατιέται με νύχια και με δόντια από την εξουσία, ένα μόλις χρόνο μετά το θρίαμβό του στις εκλογές. Και με τη Νέα Δημοκρατία να έχει αλλάξει σελίδα και να επιχειρεί να ξανακερδίσει όχι μόνο τον κόσμο της, αλλά να ανοιχτεί σε πλατύτερες κοινωνικές μάζες.
Όμως, το μεγάλο παιχνίδι, αυτή την Κυριακή τουλάχιστο, θα παιχθεί στην Αριστερά, με τις ψήφους που τα κόμματά της επηρεάζουν. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ΚΚΕ, ΣΥΝ και λοιπές εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις ζήτησαν είτε ψήφο συνείδησης είτε ψήφο διαμαρτυρίας κατά και των δύο μεγάλων κομμάτων.
Ανα και οι εκλογές αυτές είναι αυτοδιοικητικές και ουδόλως θα αλλάξει τίποτε στην εξουσία του Μνημονίου από τη Δευτέρα, ωστόσο τα μηνύματα που θα στείλει η κάλπη στην κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της, είναι καθοριστικά. Μια ηττημένη κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα μπορεί να περάσει έυκολα τα νέα μέτρα, αλλά ούτε στα πόδια της δεν θα μπορεί να σταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κυρίως, όμως, μια νίκη των αντιμνημονιακών δυνάμεων θα δημιουργήσει κλίμα ανάτασης και αντίστασης στον δοκιμαζόμενο λαό.
Ο ρόλος λοιπόν της Αριστεράς στο μήνυμα που θα σταλεί είναι ιδιαίτερα κρίσιμος.
Είναι καιρός κάποιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ψηφίσουν πράγματι όπως προστάζει η συνείδησή τους. Αν θέλουν ας ψηφίσουν αυτοδιοικητικά, αλλά τουλάχιστον δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι η αυτοδιοίκηση είναι μέρος της ελληνικής κρίσης και των κυβερνητικών αδιεξόδων.
Αν οι αριστεροί ψηφοφόροι βλέπουν ικανούς και φιλόδοξους ανθρώπους μέσα στους υποψηφίους, ας ρίξουν εκεί την ψήφο τους, όποιο χρώμα κι αν έχουν. Ομως δεν πρέπει να ξεχνούν ποιοι θα είναι εκείνοι που θα αντιδράσουν στην κυβερνητική λαίλαπα που έρχεται στις τοπικές κοινωνίες. Πρέπει να ψηφίσουν διεκδικητές των δικαιωμάτων των τοπικών κοινωνιών, ανθρώπους που θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να φύγει η Ελλάδα το γρηγορότερο από το Μνημόνιο και ότι αυτό έχει φέρει.
Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια σαφής προσπάθεια από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ να παίξει με όρους… Λαλιώτη. Πόλωση, δηλαδή, μπας και υπάρξει συσπείρωση των πράσινων ψήφων. Μέσα σ’ αυτό το σχέδιο δεν είναι καθόλου τυχαίες οι αναφορές για νέο “βρόμικο 89”, για “βρόμικο Νοέμβρη” και άλλα τέτοια πασοκικά τσιτάτα που στόχο έχουν να δημιουργήσουν ενοχές στους αριστερούς

Ε, ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ! "Ζήτησαν ΦΠΑ από εθελοντές"

Τσουχτερά πρόστιμα για τη μη καταβολή ΦΠΑ για πυροσβεστικά οχήματα που αποκτήθηκαν με δωρεές, επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών σε οργανώσεις δασοπυρόσβεσης! Οξύτατες αντιδράσεις για το παράλογο χαράτσι. Σε μια περίπτωση εστάλη δικαστικός κλητήρας για κατάσχεση οχημάτων
Μεγάλα ποσά καλούνται να καταβάλουν εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης, για τα πυροσβεστικά οχήματα που απέκτησαν με δωρεές, ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν στην κατάσβεση πυρκαγιών!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος" πριν λίγες εβδομάδες οργανώσεις σε όλη τη χώρα, έλαβαν το πικρό γράμμα του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που προκάλεσε τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των μελών τους.
Εκπρόσωποι των οργανώσεων, κάνουν λόγο για.... μεγάλο λάθος και απρέπεια του κράτους, καθώς είναι γνωστό ότι οι εθελοντές βοηθούν, με αυτοθυσία και δικά τους έξοδα.
Τονίζουν ακόμα ότι σε αρκετές περιοχές, όπως στη κεντρική Εύβοια, την Αστυπάλαια και την Αρεόπολη, οι εθελοντές καλύπτουν το κενό των κρατικών υπηρεσιών λόγω ανυπαρξίας πυροσβεστικών σταθμών και ζητούν να εξαιρεθούν τα οχήματά τους από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, καθώς είναι κοινωφελούς χρήσης.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης Ροδόπολης Αττικής, δηλώνει στην εφημερίδα ότι το υπουργείου τους κάλεσε να πληρώσουν 8.000 ευρώ ΦΠΑ και 3.000 ευρώ ως πρόστιμο.

Πάρτε κόσμε... Τα πάντα όλα...

Με τον κ. Παπατόλια, άν είσαι άνεργος ...
ΘΑ αποκτήσεις ατομική ηλεκτρονική ταυτότητα (e- mail κ.λ.π), ώστε να επιτυγχάνεται εξατομικευμένη παρέμβαση / πληροφόρηση κ.λ.π (Σελίδα 53 προγράμματος κ. Παπατόλια )Και θα ταξιδεύεις με το τραίνο από τη Θεσσαλία, μέχρι το Δυρράχιο Αλβανίας !!!!

Η Νέα Δημοκρατία δεν στηρίζει Κατσικόπουλο στην Πάτρα.


Έπειτα από σχετικό θόρυβο που δημιουργήθηκε στο Δήμο της Πάτρας σχετικά με το ποιον ακριβώς υποψήφιο στηρίζει η Νέα Δημοκρατία για το αξίωμα του δημάρχου, στο δεύτερο γύρο, από το γραφείο τύπου του κόμματος αυτού, εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση:

«Είναι προφανές ότι για το Δήμο Πάτρας η Νέα Δημοκρατία δεν υποστηρίζει τον κυβερνητικό υποψήφιο κ. Κατσικόπουλο».

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Κατσικόπουλος είναι ο....
επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ.

Πέρσι σαν σήμερα: Το ΠΑΣΟΚ μοίραζε λεφτά

«Τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου (κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού) όσο και οι εισηγητές εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Κουτσούκος και Μ. Οθωνας, σημείωσαν ότι ο προτεινόμενος προϋπολογισμός απέχει πολύ από το να είναι ο επιθυμητός για την κυβέρνηση.
Υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες επιλογές, εξαιτίας του πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού που προκάλεσαν οι κυβερνήσεις της Ν. Δ., για να συμπληρώσουν ωστόσο ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες, υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις (όπως οι έστω και οριακά πάνω από τον πληθωρισμό αυξήσεις μισθών, η πρόσληψη νοσηλευτών, η ενίσχυση της Παιδείας κ. ά.).»
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_12/11/2009_336950

Ανησυχίες σχετικά με τη σκοπιμότητα των παροτρύνσεων του ειδικού συμβούλου του ΕΛΙΑΜΕΠ Δρ. Ε. Κωφού για την επίλυση της διαφοράς της ονομασίας της ΠΓΔΜ μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Contact info:
Τel: 603-742-0466
Fax: 603- 617-2977 

Κριτική συνεπειών

Ανησυχίες σχετικά με τη σκοπιμότητα των παροτρύνσεων του ειδικού συμβούλου του ΕΛΙΑΜΕΠ Δρ. Ε. Κωφού για την επίλυση της διαφοράς της ονομασίας της ΠΓΔΜ μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων
Νοέμβριος 2010
Αγαπητέ Δρ. Κωφέ,
Με αφορμή την εισήγησή σας στο σεμινάριο Rose-Routh στα Σκόπια στις 20 Οκτωβρίου του 2010 στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ λόγω της περιπλοκής της Ελλάδας με τη βόρεια γείτονά της, και τις πρόσφατες ειδήσεις προερχόμενες από τα Σκόπια αναφερόμενες σε σας, εμείς οι αντιπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, επιθυμούμε να υποβάλλουμε τις παρατηρήσεις μας. Θεωρούμε ότι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, ως προπύργιο του Ελληνισμού της Μακεδονίας, θα πρέπει να είναι μια σημαντική φωνή και αναπόσπαστο στοιχείο των ακαδημαϊκών, πολιτικών και ιστορικών συζητήσεων στο θέμα του ονόματος της γείτονος. Είμαστε οι εκπρόσωποι των εκατομμυρίων των Μακεδόνων στην Ελλάδα και τη Διασπορά. Είμαστε διαχρονικοί, και ανεξάρτητοι από όλα τα πολιτικά κόμματα.
Σεβόμαστε τις προσπάθειές σας των τελευταίων πέντε δεκαετιών στην αντιμετώπιση του Μακεδονισμού των Σκοπίων, ωστόσο αντιτασσόμαστε έντονα στη ιδέα που εσείς και οι συνάδελφοί σας του ΕΛΙΑΜΕΠ έχουν προωθήσει προς τους πολίτες της Ελλάδας και της Διασποράς, σε διάφορους υπουργούς της Ελληνικής Δημοκρατίας και τώρα τελευταία σε πολιτικούς και δημοσιογράφους των Σκοπίων.
Καθ 'όλη τη διατριβή σας παρατηρούμε πως ενώ δεν χρειάζεται, εσείς αναφέρεστε σ’ αυτή τη χώρα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αντί της ΠΓΔΜ. Με αυτόν τον τρόπο νομιμοποιείτε το αίτημά τους να ονομαστούν «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Αποκαλώντας τους έτσι εσείς τους περιγράφετε στο πλαίσιο που αυτοί θέλουν να γίνονται αντιληπτοί.
Το πρόβλημα με το χωριστό γεωγραφικό προσδιορισμό για ονομασία μιας χώρας:

Απίστευτη ενέργεια υποψηφίου με συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ στον Βύρωνα! Έβγαλε προϊόν υποκλοπής στη δημοσιότητα!

Η καταγγελία που ακολουθεί, εάν ισχύει είναι το λιγότερο εξωφρενική. Εάν ο εισαγγελέας δεν επέμβει ΑΜΕΣΑ, θα μιλάμε για ένα παρακράτος που λειτουργεί με την ανοχή της κυβέρνησης. Είναι από την αριστερή Δημοτική Πρωτοβουλία “Στάση Βύρωνα” και την αναδημοσιεύουμε αυτούσια:

Απαράδεκτη ενέργεια υποκλοπής και ψηφοθηρίας

Με αφορμή την ηχογραφημένη συνομιλία που παρουσιάζεται στο διαδίκτυο σε blog υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού “Βύρωνας – Καθαρή επιλογή” του Παναγιώτη Κόνσουλα, η Στάση Βύρωνα καταδικάζει απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια η οποία άλλωστε είναι προϊόν υποκλοπής και συρραφής που θυμίζει άλλες εποχές.

Σε λίγο θα μας πουν ότι φταίμε εμείς...

Δελτίο τύπου με τίτλο "Η αλήθεια για το κόστος χρήσης υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας από το Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης", εξέδωσε ο κ. Πάγκαλος.
Μεταξύ άλλων αναφέρει: "κακώς δεν προσδιορίστηκε, επακριβώς, στο σχετικό έγγραφο, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ότι ο λογαριασμός δεν αφορά έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου του Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης... "
"Στην πραγματικότητα, πρόκειται για 32 τηλεφωνικές γραμμές και 2 γραμμές σύνδεσης με το διαδίκτυο..."
Δείτε τι αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο:
"Η σχετική προσπάθεια να αποδειχθεί ότι γίνεται σπατάλη, είναι καθαρά συκοφαντική και καλό θα ήταν όποιοι δημοσιεύουν τις απόψεις τους σε blogs, αλλά πολύ περισσότερο σε εφημερίδες, να είναι πιο προσεκτικοί στη μελέτη των στοιχείων και των αποφάσεων, ώστε να υπηρετούν την αλήθεια κι όχι τον λαϊκισμό και τη συκοφαντία."

Κύριε Πάγκαλε το έγγραφο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης το ανήρτησε.

e-Επιλογές της 11/11/2010

Υπόσχεται, σιδηρόδρομο ως το… Δυρράχιο της Αλβανίας και Δωρεάν… e- mail στους ανέργους ο κ. Παπατόλιας!

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΙΔΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» ΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ…»

-«Υπόσχεται σιδηρόδρομο ως το… Δυρράχιο της Αλβανίας την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση δρομολογίων του ΟΣΕ στη Θεσσαλία!»


«Με δωρεάν … e- mail στους ανέργους προτίθεται να αντιμετωπίσει την ανεργία ο κ. Παπατόλιας, όπως αναφέρεται στη σελίδα 53 του πολυδιαφημισμένου από τον ίδιο και τους συνεργάτες του «προγράμματός» του», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ενωτικός συνδυασμός «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» με επικεφαλής και υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Κώστα Αγοραστό.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Στο ίδιο «πρόγραμμα» και στη σελίδα 62 ο κ. Παπατόλιας υπόσχεται σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλίας με το… Δυρράχιο της Αλβανίας, την ώρα που η κυβέρνησή του στο πλαίσιο του Μνημονίου προχωρεί:
-στην περικοπή δρομολογίων του ΟΣΕ,
-την κατάργηση των μειωμένων εισιτηρίων για φοιτητές, άτομα με αναπηρία και πολύτεκνους»
- τη σημαντική αύξηση των εισιτηρίων για όλους τους Έλληνες,
-τη μεγάλη μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων του ΟΣΕ.
Μόνο αυτά τα δύο παραδείγματα είναι αρκετά για να αντιληφθούν οι Θεσσαλοί ότι ο κ. Παπατόλιας όχι μόνο δεν έχει πρόγραμμα για τον τόπο μας, αλλά αντίθετα, έχει συγκεκριμένη κρυφή ατζέντα στο πλαίσιο του Μνημονίου:
-την επιβολή νέων φόρων και εισφορών στους Θεσσαλούς,
-την κατάργηση υπηρεσιών του τομέα της κοινωνικής πρόνοιας,
-τις απολύσεις
-την υπονόμευση των αγώνων των Θεσσαλών.