Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Ντε φάκτο χρεοκοπία βλέπει η Σλοβάκα πρωθυπουργός..

H Ελλάδα, που αγωνίζεται να ξεφύγει από τη χρηματοπιστωτική κατάρρευση, είναι εκ των πραγμάτων σε πτώχευση και στη ευρωζώνη αναζητούν τρόπους  να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες και τη μεταδοτικότητα σε άλλες χώρες, δήλωσε η Σλοβάκα πρωθυπουργός Iveta Radicova  σήμερα.
Οι χώρες της ευρωζώνης συζητούν ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει έως και 30 δισ. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα, τα οποία όμως θα δωθούν μετά τη θέσπιση περικοπών δαπανών και αυξήσεων φόρων για να μειωθεί το γιαγαντιαίο χρέος της.

Το σήμα του ΛΑ.Ο.Σ. άλλαξε, το παρελθόν του ΟΧΙ !

Για να καταλάβουμε για ποιο λόγο άλλαξε το ΛΑ.Ο.Σ. το σήμα του, πρέπει να ξέρουμε τι σημασία είχε το παλιό σήμα.
Και η σημασία του παλιού σήματος του ΛΑ.Ο.Σ. περιγράφεται απλά με δύο λόγια : Επεκτατισμός και πόλεμος !
Γιατί ? Επειδή τα τέσσερα βέλη στο παλιό σήμα συμβολίζουν τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα στα οποία θέλει να επεκτείνει το ΛΑ.Ο.Σ. την Ελλάδα, που αυτό φυσικά δεν γίνεται χωρίς πόλεμο.
Το ΛΑ.Ο.Σ. μπορεί να άλλαξε το σήμα του επειδή θέλει να φαίνεται μη ακραίο, αλλά με το νέο του σήμα δεν αλλάζει ταυτόχρονα και το παρελθόν του !
Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτό που θέλει να μας κάνει το ΛΑ.Ο.Σ. να ξεχάσουμε :

Κάποιοι παραμυθιάζουν το Γιώργο ότι είναι Ομπάμα ή Πούτιν

Μιχάλης Ιγνατίου.

Ας υποθέσουμε ότι όλα πάνε κατ’ ευχήν για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας… Ψηφίζεται, δηλαδή, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας από την ελληνική Βουλή, η πέμπτη δόση εκταμιεύεται και οι Ευρωπαίοι συμφωνούν, τελικά, για το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης.
Ας υποθέσουμε, επίσης, ότι επιταχύνεται η χρηματοδότηση των αναπτυξιακών έργων από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ότι τελειώνει και η υπόθεση της εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών στην ελληνική χρηματοδότηση, ότι τέλος πάντων γίνονται όλα όσα στοχεύει ο κ. Παπανδρέου.
Και μετά; Τι θα γίνει μετά; Σ’ αυτό το απλό, αλλά τόσο σημαντικό ερώτημα, δεν απαντά ο πρωθυπουργός. Στις Βρυξέλλες έκανε θριαμβευτικές ανακοινώσεις, αλλά ούτε ο ίδιος  έδειχνε να πιστεύει στον εαυτό του.

ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!

  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ!
  • ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΛΕΞΙΟΥ!
  • ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ "ΕΙΔΙΚΕΣ" ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.
  • ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ DOMAIN ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΕ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!!
  • Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
  • ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ "ΜΚΟ" ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Εδώ και ημέρες, ξεκινήσαμε την έρευνα για να δούμε που κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών όπως το ΤΤ αλλά και υπουργειων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία "I4CENSE", του αδελφού του πρωθυπουργού, κυρίου Ανδρέα Α. Παπανδρέου. Είχαμε αποκαλύψει ότι στο site της εταιρείας δεν υπήρχε ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο. Δηλαδή τα στοιχεία της εταιρείας ήταν ΑΓΝΩΣΤΑ, μη προσβάσιμα στο κοινό.
Παρ' όλη την σοβαρότητα της καταγγελίας, ούτε ένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε ένα κανάλι δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Όπως και με το ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού ακόμα και για την καταχώρηση του Domain της εταιρείας, δήλωσε ως διεύθυνση το ...ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!
Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε την εταιρεία που διατηρεί ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου στην Ελβετία, με μοναδικούς εταίρους αυτόν και την σύζυγο του κυρία Μαριάνθη Αλεξίου.
Δείτε τα στοιχεία της εταιρείας:

Από τις ρητορείες στην επιδρομή

Mέσα σε χρονικό διάστημα μόλις μιας εβδομάδας η πολιτική ρητορική του νέου «τσάρου» της οικονομίας και οι επαγγελίες για προστασία των χαμηλών εισοδημάτων και δίκαιη κατανομή των βαρών σε όλους τους φορολογούμενους καταρρίφθηκαν από την πολιτική πρακτική που ο ίδιος αποφάσισε να εφαρμόσει.
Είναι προφανές ότι ο Ε. Βενιζέλος προσπάθησε αρχικά με επικοινωνιακή δεξιοτεχνία να δώσει την εντύπωση ότι, αν δεν αλλάξει την πολιτική λιτότητας του προκατόχου του που οδήγησε στην ύφεση, τουλάχιστον θα αμβλύνει τα σκληρά μέτρα που είχαν ήδη συμπεριληφθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Στην πραγματικότητα, όμως, οι προσδοκίες που έσπευσε

Φορολογική ανταρσίαΔεν είμαι από αυτούς που υιοθετούν τις απόψεις του ΚΚΕ, και κυρίως των ταλιμπάν τύπου Κανέλλη.

Δεν συμφωνώ με το κίνημα των «δεν πληρώνω» γιατί έτσι και πάλι πληρώνουν τα κορόϊδα.

Δεν συμφωνώ με το να μην επιβάλλονται φόροι γιατί έτσι δεν θα υπήρχε κράτος. Ακόμη κι αν αυτό το κράτος είναι η Ελλάδα που τους φόρους αντί να τους κάνει παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, τους έχει για να πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος.

Ακόμη κι αν η φορολογία ήταν μέχρι τώρα άδικη, ακόμη κι αν όλοι βρίζουμε το κράτος γιατί δεν μπορεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή, όλοι μας λέγαμε ότι αξίζουν οι θυσίες για την πατρίδα. Έστω κι αν τα λαμόγια τη γλιτώνουν.

Γερμανικό μίσος κατά Σαμαρά

Γράφει ο Γιώργος Δελάστικ

Απύθμενο μίσος εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά επιδεικνύουν πλέον οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, εξαιτίας της άρνησης του προέδρου της ΝΔ να υποκύψει στις πιέσεις που του ασκούν για να συναινέσει στο εφιαλτικό νέο Μνημόνιο. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα ποτέ στην ιστορία της ΕΟΚ και της ΕΕ, τέτοιες επιθέσεις δηλαδή εναντίον του αρχηγού ενός κόμματος εξουσίας χώρας-μέλους της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Προφανώς οι δεξιοί κύκλοι που κυβερνούν την ηγεμονική χώρα της Ευρώπης θεωρούν αδιανόητο να τολμά να τους φέρνει αντιρρήσεις ένας ομοϊδεάτης τους πολιτικός από μια χώρα τόσο ασήμαντη στο μυαλό τους όπως η Ελλάδα - πόσω μάλλον που η δεξιά γερμανική κυβέρνηση της Μέρκελ έχει καταστήσει πρόθυμο εκτελεστή των απαιτήσεών της τον πρόεδρο της...

ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ...κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ...
"ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΣΕΙ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ..."

Tο νέο Μνημόνιο, που θα υπογραφεί πάνω στα ερείπια του πρώτου, θα οδηγεί στην λεηλασία του πλούτου της χώρας από τους δανειστές

From HEIL GAP
Χαιρετώ τους Ελευθέρους Έλληνες και σας φέρνω και μερικά στοιχεία που επαληθεύουν τις φήμες ότι «Οι ευρωπαίοι εταίροι μας ζήτησαν υποθήκες 270 δισ. ευρώ!»
Athens accused of bid to amend austerity deal, By Peter Spiegel in Brussels - Financial Times.
"Σύμφωνα με ενημέρωση έμπιστης πηγής για το τέχνασμα ( εδώ χρησιμοποιήθηκε η λέξη gambit η οποία παραπέμπει σε επιτραπέζια παιχνίδια και μεταφράζεται σε « άνοιγμα » δηλαδή στρατηγική κίνηση με την οποία θυσιάζεται κάποιο πιόνι

SPIEGEL: Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες προς τους Έλληνες που δεν ζήτησαν πολεμικές αποζημιώσεις

Γερμανία, ο μεγαλύτερος αμαρτωλός χρεών του 20ου αιώνα
Deutscland ist der größte Schuldensünder des 20. Jahrhunderts»)
Συνέντευξη του Albrecht Ritsch , Wirtschaftshistoriker ( καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) στο Spiegel.
Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : ¨λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε¨. Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά
Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη....

Δημόσια γη..Πωλείται κανονικά και με τον "εφαρμοστικό" νόμο

ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Μας έλεγε ο πρωθυπουργός πριν λίγους μήνες:
"Κανείς μας μην συγχέει τον όρο αξιοποίηση με τον όρο πώληση , η Ελλάδα δεν πουλάει την γη της..
Η δημόσια γη δεν πωλείται ούτε μεταβιβάζεται ούτε ανταλλάσσεται..."
Χθες κυκλοφόρησε ο εφαρμοστικός, για το μεσοπρόθεσμο, νόμος που μεταξύ τψτο θέμα των άλλων καλύπτει και θέματα δημόσιας περιουσίας..
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ούτε επί τουρκικού ζυγού τέτοιο χαράτσι….
 Άμεση επίδραση στην αγοραστική δύναμη των φορολογούμενων αναμένεται να έχουν τα περισσότερα από τα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών. Δείτε παρακάτω το μέγεθος της επιβάρυνσης, ανά κατηγορία φορολογούμενου και εισόδημα.
 Σημειώνεται πως εκτός από την μείωση του αφορολόγητου, η οποία διευκρινίστηκε ότι θα εφαρμοστεί από 1/1/2011 για τα υπόλοιπα μέτρα δεν έγινε σαφές το χρονικό σημείο που θα ξεκινήσουν. 
Ο υπουργός επιφυλάχθηκε ακόμη να απαντήσει για το εάν η παρακράτηση φόρου θα ξεκινήσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο, ή από άλλο σημείο μέσα στο έτος.

Καρατζαφέρης αμφισβητεί ότι το 2002 μιλούσε για πολιτικούς που πέρασαν απ' το κρεββάτι του Λαμπράκη και γίνεται ρόμπαΠαρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Οι κολοτούμπες και το αλαλούμ συνεχίζονται....

Σύμφωνα με το in.gr το πήρε πίσω ο Βενιζέλος:
 «Πήρε πίσω» ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος -αποδίδοντας την μάλιστα σε «νομοτεχνική παρεξήγηση»- την πρωτοφανή διάταξη του εφαρμοστικού νόμου βάσει της οποίας οι φορολογούμενοι καλούνταν να επιστρέψουν επιστροφή φόρου που κέρδισαν μέσω της συλλογής αποδείξεων, αν το ποσό ξεπερνούσε τα 300 ευρώ.

Ο Εφαρμοστικός νόμος για τις αποδείξεις..


ΑΡΘΡΟ 29 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

ΒΟΜΒΑ..Όσοι πήραν πάνω από 300 ευρώ επιστροφή, θα γυρίσουν το υπόλοιπο ποσό στην εφορία !!!

Αυτά δεν γίνονται πουθενά !!!
Πριν λίγο στο MEGA o οικονομικός συντάκτης Γ. Παππούς ανέφερε ότι:
Σύμφωνα με πληροφορίες το ΥΠΟΙΚ, θα ζητήσει πίσω από τους φορολογούμενος που πήραν επιστροφή φόρου πάνω από 300 ευρώ, με τις αποδείξεις, να γυρίσουν πίσω το υπόλοιπο επιπλέον ποσό !!!!

Η συμφωνία της ντροπής !!!

Η τρόικα και οι ελληνικές αρχές έχουν συμφωνήσει επί της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής (ΜΔΣ). Η Επιτροπή αναμένει τώρα ότι η ΜΔΣ αντανακλάται στο νέο νόμο για την εφαρμογή και μεταφράζεται σε συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα, αντικατοπτρίζοντας επίσης το σχέδιο ιδιωτικοποίησης.
Η Επιτροπή αναμένει με ενδιαφέρον την ψηφοφορία και των δύο νομοθετικών νομοσχεδίωντην επόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Ελλήνων. 

«Ανοικτό το θέμα» της στάσης του Π. Κουρουμπλή έναντι του Μεσοπρόθεσμου

Aνοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση που θα τηρήσει στο μεσοπρόθεσμο άφησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα 99,5».

«Ανοιχτό είναι το θέμα. Παρακολουθώ με πολλή προσοχή τι συντελείται μέσα στην κοινωνία και σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή έβαλα θέματα και είπα ότι αυτή τη στιγμή συντελείται μια διεργασία στην κοινωνία ότι «εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα». Και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για την κοινωνική γαλήνη».

Και για τον εφαρμοστικό νόμο, πρόσθεσε...

6 Συμβουλές ασφάλειας για το Facebook


Facebook Security 6 Συμβουλές ασφάλειας για το FacebookΤο διαδίκτυο έχει εξαπλωθεί πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο μετατρέποντας την υδρόγειο σε μια γειτονιά. Φυσικά σε αυτό συνέβαλαν και οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το οποίο πέρα από τον αστρονομικό αριθμό των 700 εκατομμυρίων χρηστών πλέον φιλοξενεί και μια μεγάλη λίστα διαδικτυακών επιθέσεων.

Όταν χρησιμοποιείτε το Facebook ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να προστατεύετε τις πληροφορίες σας με τη χρήση αποτελεσματικών τεχνικών ασφάλειας.
Παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένες μεθόδους μέσω των οποίων θα μπορέσετε να παραμείνετε ασφαλείς στην κορυφαία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

Αγαπούλες...τέλος ;

Ναούμης Νικόλαος
Πολιτικός επιστήμονας

Βαρύς αχός σηκώθηκε πάνω από το ταλαίπωρο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες ημέρες. Αφορμή, οι αποκαλύψεις για στημένα παιχνίδια, καθώς καταδεικνύουν σε βάθος την βρωμιά και την σαπίλα που επικρατεί, στην αυλή του βασιλιά των σπορ. Άνθρωποι της νύχτας, ανεπάγγελτοι μανατζαραίοι, νταβατζήδες και δυστυχώς αθλητές, διεθνείς μάλιστα, αποτελούν τα κεντρικά πρόσωπα, που με την παρουσία τους, μολύνουν το ποδοσφαιράκι μας.
Όλοι λίγο – πολύ, καταλαβαίναμε ότι κάτι δεν πάει καλά τα τελευταία χρόνια. Όλοι λίγο – πολύ γνωρίζαμε, ότι άνθρωποι του υποκόσμου, φορώντας τον μανδύα του μεγαλοπαράγοντα, όριζαν κατά πως τους βόλευε, τις τύχες ενός αθλήματος, που όλοι αγαπάμε και σαν να μην συνέβαινε τίποτα, το παρακολουθούσαμε κάθε Κυριακή, τρώγοντας με όρεξη τα νύχια μας.

Στη βουλή το θέμα της νοθείας ισπανικού και ιταλικού ελαιολάδου στην αγορά των Η.Π.Α από των Μ.Κεφαλογιάννη και 18 βουλευτές της ΝΔ.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ.Μανώλης Κεφαλογιαννης, ο Τομεαρχης Αγροτικών της ΝΔ κ. Γιώργος Κασαπιδης και 18 βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν ερώτηση πρός τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Κώστα Σκανδαλίδη  για  "τη νοθεία Ισπανικού και Ιταλικού ελαιολάδου στην αγορά των Η.Π.Α" και τις δυνατότητες προώθησης του Ελληνικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές.
Tο πλήρες κείμενο της ερώτησης  έχει ως εξής:

Η αθέατη δύναμη

Διακριτικά και χωρίς θόρυβο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ξαναζεσταίνοντας τις διεθνείς επαφές που έχτισε στο Υπουργείο Εξωτερικών, έχει αλωνίσει τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης με επιχειρήματα για τα ελληνικά συμφέροντα και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζοντας τη δύσκολη προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά.

  Με συνεντεύξεις και ενημερώσεις στις γερμανικές εφημερίδες Munchner Merkur Zeitung, Rheiner Zeitung, Die Welt, Die Zeit, στο...

Tο μείζον πρόβλημα δεν είναι η αποτελεσματικότητα των προσώπων, αλλά η λανθασμένη συνταγή της ακολουθούμενης πολιτικής

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στο ΕΛΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την παρουσίαση του «Μνημονίου Βενιζέλου», κατέρρευσε η ψευδαίσθηση επανεκκίνησης που επιχείρησε με τον ανασχηματισμό να δημιουργήσει η κυβέρνηση. Το τελικό κείμενο του Μεσοπρόθεσμου, πολύ πιο οδυνηρό από το αρχικό κείμενο που παρουσίασε ο προκάτοχός του νέου υπουργού Οικονομικών, ο κ. Παπακωνσταντίνου, επιβεβαιώνει την κριτική της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά ότι

Μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία ΓΑΠ: Πιο αυστηρό το Μνημόνιο II για 138 δισ.


Σκληρότερους όρους από εκείνους του Μνημονίου I απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση για τη νέα χρηματοδότηση - μαμούθ, που θα φτάσει σύμφωνα με πληροφορίες τα 138 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα όσα συζητήθηκαν στο δείπνο των ηγετών στο πλαίσιο του Ευρωπαΐκού Συμβουλίου.

Παρά την προσωπική δέσμευση του κ. Παπανδρέου ότι τόσο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα όσο και ο εφαρμοστικός νόμος θα εγκριθούν από το ελληνικό Κοινοβούλιο εντός της προθεσμίας (σ. σ. 30 Ιουνίου), ο προβληματισμός ήταν διάχυτος. Το μόνο για το οποίο εκφράζεται αισιοδοξία είναι ότι τελικώς στο έκτακτο Eurogroup της 3ης Ιουλίου θα εγκριθεί η εκταμίευση της 5ης δόσης.

Μας τέλειωσαν οι γιάφκες και πιάσαμε τις «παράγκες»;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ώστε υπήρχαν στημένοι αγώνες; Ώστε παίζονταν παράνομα στοιχήματα; Ώστε όλοι αυτοί οι μεγαλοπαράγοντες που διαφεντεύουν ομάδες, οι οποίες με τη σειρά τους διαφεντεύουν ψήφους, δεν ήσαν οι υπεράνω πάσης υποψίας κύριοι των οποίων την φιλία και την επιρροή άξιζε να επιζητούν και να εκμεταλλεύονται ένα σωρό άλλοι ευυπόληπτοι του δημοσίου βίου μας;

Ήσαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης; Ήσαν πιστολάδες; Και η δράση τους ανάγεται μόλις στο 2008; Τότε αποφάσισαν οι άγγελοι να γίνουν διάβολοι;
Πέσαμε πάλι από τα σύννεφα, με την βοήθεια εξαρθρώσεων εγκληματικών οργανώσεων και συλλήψεων;
Και πώς άλλαξαν τα πράγματα μέσα σε λίγες ημέρες;

Ρομπόπουλος : «Δεν μπορώ να ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο»

alt
Άρχισαν οι διαρροές στο ΠΑΣΟΚ με το βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Θωμά Ρομπόπουλο να δηλώνει ευθαρσώς στην εκπομπή Πρωινή Γνώμη του Βαγγέλη Στολάκη ότι δεν μπορεί να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, όπου έθεσε θέμα δημοκρατικότητας και εθνικής ομοψυχίας.
«Αυτά τα πράγματα δεν μπορώ να τα ψηφίσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρομπόπουλος...

Ήρθε η ώρα..."ΠΑΜΕ"

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ..

Αυξημένες οι περικοπές ρεύματος – Έκκληση της ΔΕΗ για περιορισμό της κατανάλωσης

Η ΔΕΗ ΑΕ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011, θα είναι μεγαλύτερες σε διάρκεια οι περικοπές ρεύματος, λόγω του αυξημένου ποσοστού του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της που είναι εκτός λειτουργίας σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Πιο συγκεκριμένα, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ για πέμπτη συνεχή ημέρα, τέθηκαν εκτός λειτουργίας επιπρόσθετα 3 θερμικές μονάδες συνολικής ισχύος 750 MW και μία μονάδα λόγω βλάβης καθαρής ισχύος 270 MW.

Κατόπιν των ανωτέρω:

Σαμαράς: Ούτε βήμα πίσω

Πιέσεις στον Α. Σαμαρά για συναίνεση

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τις έντονες πιέσεις και επικρίσεις των συναδέλφων του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για το θέμα της συναίνεσης

Το κλίμα για τον Αντώνη Σαμαρά είναι ιδιαίτερα αρνητικό μετά και τα πρόσφατα επικριτικά δημοσιεύματα, κυρίως γερμανικών εφημερίδων, που συχνά χρησιμοποίησαν μάλιστα βαρύς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του αρχηγού της ΝΔ. Στο θέμα επανέρχονται σήμερα οι βρετανικοί Financial Times που φιλοξενούν και συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.

Για ποια εμπράγματη υποθήκευση δημόσιας περιουσίας μιλάει ο κ. Σκανδαλίδης ;

20 Ιουν.2011 Βουλή 
Ο κ. Σκανδαλίδης τονίζει ότι, "ο πρωθυπουργός έθεσε τα όρια εθνικής κυριαρχίας και έθεσε και την άρνηση σε οποιαδήποτε διαδικασία εμπράγματης υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας... "
Για ποια εμπράγματη υποθήκευση δημόσιας περιουσίας μιλάει ο κ. Σκανδαλίδης ;
Πότε τέθηκε και από ποιον τέθηκε τέτοιο θέμα, για να το αρνηθεί ο κ. Πρωθυπουργός ;
Για να αρνηθείς κάτι, θα πρέπει να σου έχει προταθεί ή απαιτηθεί !!!
Δείτε το βίντεο

1ο ΣΔΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΝΕΑΠΟΛΗ) - ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - 27 & 28-6-2011


Τελειώνει από τον Ολυμπιακό ο Μπουρούσης

Ο Γιάννης Μπουρούσης θα αποτελέσει παρελθόν από τον Ολυμπιακό, αν επιβεβαιωθεί η συνομιλία που είχε με τον Μάκη Ψωμιάδη. Σ’ αυτήν, φέρεται να ζητάει ένα «φάρμακο» ενόψει των τελικών της Α1, ενώ εκφράζεται με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και για τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.
Ο σέντερ του Ολυμπιακού λέει στον γνωστό παράγοντα ότι του τελείωσε το φάρμακο και πως χρειάζεται νέο στα μέσα Μαΐου. Ο Μάκης Ψωμιάδης του απαντάει ότι θα το έχει κανονικά. Από κει και πέρα, σχολιάζοντας το ντέρμπι που μόλις είχε περάσει με τον Παναθηναϊκό....

Ζητούν από την Ελλάδα να υποθηκεύσει δημόσια περιουσία, πέραν των αποκρατικοποιήσεων


Υποθήκη δημόσιας περιουσίας απαιτούν οι Βρυξέλλες - Ξαφνικό ραντεβού Μέρκελ με Σαρκοζί

Τρόμος επικράτησε στα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής όταν ο Γ. Παπανδρέου τους ανακοίνωσε πως οι Βρυξέλλες επιμένουν στις εμπράγματες εγγυήσεις. Ζητούν από την Ελλάδα να υποθηκεύσει δημόσια περιουσία, πέραν των αποκρατικοποιήσεων! Τι σημαίνει αυτό; Πως οι δανειστές μας απαιτούν:

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Πάει για "θάψιμο" ο αγωγός "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη"

«Δυστυχώς, εκ νέου υφίσταται ανάγκη η έκθεση για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη να συμπληρωθεί, επειδή οι πληροφορίες που περιέχει κρίνονται ανεπαρκείς ως προς την λήψη πλήρoyς και αντικειμενικής απόφασης. Για αυτό το λόγο, επιστρέφουμε εκ νέου την έκθεση στον επενδυτή, ώστε να συμπληρωθεί με τις απαιτούμενες πληροφορίες. Νομίζω, ότι η προθεσμία δύο μηνών θα είναι αρκετή στον επενδυτή για να το κάνει. Έπειτα και στην περίπτωση που κριθεί, ότι η έκθεση έχει συμπληρωθεί με τα αναγκαία στοιχεία και δεδομένα, θα ξεκινήσει και η αντίστοιχη διαδικασία της δημόσιας συζήτησης».
    Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων, Νόνα Καρατζόβα σε συνέντευξη της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης της Βουλγαρίας ΒΝΤ.

Οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες έβαλαν τελικά κεφαλικό φόρο.Οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες του ολιγαρχικού πολιτικού μας συστήματος, ακολουθώντας την τακτική των προγόνων τους, ανακοίνωσαν κεφαλικό φόρο σε βάρος των σημερινών ραγιάδων Ελλήνων, γυρίζοντας την ιστορία αιώνες πίσω. Και όλα αυτά για να ικανοποιηθούν οι αφέντες τους, ντόπιοι και διεθνείς τοκογλύφοι.

Πάντα, τους κοτζαμπάσηδες τους ενοχλούσε η λέξη «Ελεύθερος». Γι΄ αυτό και όσοι από τους ελεύθερους Έλληνες δεν άντεχαν αυτή τη μεταχείριση, προτίμησαν να ζήσουν ελεύθεροι ως...

Γιατί πιέστηκε το ΤΤ απ' την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να πουλήσει τα CDS με τα οποία εξασφαλίζονταν σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας

http://4.bp.blogspot.com/-EF6UuhX-LFQ/TbvqUVVgLyI/AAAAAAAAAog/0UCuW5IJ4LE/s1600/CDS1.jpgΑς πάρουμε την περίπτωση της Ελλάδας, για να αρχίσουμε να εξηγούμε τι μπορεί να κρύβεται στον «γκρίζο» κόσμο των συμβολαίων ασφάλισης ελληνικού χρέους. Η συνολική ονομαστική αξία των CDS που έχουν συναφθεί επί του ελληνικού χρέους είναι περίπου 77 δισ. ευρώ.

Αυτό που μετράει, όμως, είναι η καθαρή αξία, δηλαδή το κέρδος για κάποιους ζημιά για τους αντισυμβαλλόμενους, που θα μείνει αν χρειασθεί να εκκαθαρισθούν αυτά τα συμβόλαια μετά από ένα «πιστωτικό γεγονός»: η καθαρή αξία δεν ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ.
Μπορεί αυτό το μικρό, σε σχέση με το ενεργητικό και τα κεφάλαια των ευρωπαϊκών τραπεζών, να αποτελεί τόσο σοβαρό πρόβλημα, ώστε οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης και η ΕΚΤ να επιμένουν μετά...

Λένε στους Έλληνες να δεχτούν περισσότερο από το φάρμακο, που ήδη έχει αποτύχει να θεραπεύσει την ασθένεια

Αναφορικά με την κατάσταση του ελληνικού χρέους, δύο είναι οι δηλώσεις που σήμερα το πρωί ξεχωρίζουν. Κατ 'αρχάς, ο Simon Tilford, επικεφαλής οικονομολόγος του Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση στο Λονδίνο τονίζει: "Λένε στους Έλληνες να δεχτούν περισσότερο από το φάρμακο που έχει ήδη αποτύχει για τη θεραπεία της νόσου" Η συνέπεια αυτού είναι ότι η Ελλάδα έχει έχει ήδη εισέλθει σε μια «παγίδα θανάτου».
Η άλλη δήλωση σχετίζεται με το πώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα ασχοληθούν με ένα μέρος του κόστους , της  δεύτερης διάσωσης της Ελλάδας:

Α.Σαμαράς από τις Βρυξέλλες : "ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΩ"!

 
Λιγές ώρες πριν το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε τα εξής :
«Υποστηρίζω πλήρως την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.
Όμως, το ακολουθούμενο μείγμα πολιτικής που εφαρμόζει η Σοσιαλιστική Κυβέρνηση, προσθέτει φόρους σε μια οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση.
Αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, όπως αποδεικνύεται από όλα τα οικονομικά μεγέθη.

300 παιδιά και 330 ηλικιωμένοι απ’ όλη την Θεσσαλία στις κατασκηνώσεις της Αγίας Παρασκευής Λάρισας

-Θα λειτουργήσουν από 16 Ιουλίου έως 14 Σεπτεμβρίου (τρεις περίοδοι)
-Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι κατασκηνώσεις να λειτουργήσουν στην ώρα τους και μάλιστα να φιλοξενήσουν παιδιά και ηλικιωμένους απ’ ολόκληρη την Θεσσαλία, ενώ ζητήσαμε να υπάρξει και η δυνατότητα φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία»
Απ’ ολόκληρη την Θεσσαλία θα προέρχονται τα αγόρια και κορίτσια καθώς και οι ηλικιωμένοι που θα έχουν φέτος την δυνατότητα να κάνουν διακοπές στις κατασκηνώσεις της Αγίας Παρασκευής Λάρισας.
Την απόφαση αυτή έλαβε η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αναστείλει τη λειτουργία των κατασκηνώσεων στην Πεύκη Τρικάλων, τη Νεράιδα Καρδίτσας και τον Άγιο Δημήτριο Λάρισας κι έτσι η κατασκήνωση της Αγίας Παρασκευής να καθίσταται η μοναδική που θα λειτουργήσει φέτος στη Θεσσαλία.

Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 575 δισ. ευρώ

«Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 575 δισ. ευρώ» "Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από ότι οι Έλληνες στη Γερμανία. Και εν τέλει κατοικούν και οι δύο στο ίδιο οικοδόμημα. Αν καταρρεύσει, θα πέσουν όλοι", ισχυρίζεται ο Ζακ Ντελπλά, γνωστός Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης.

"Η Γερμανία είναι αυτή που οφείλει στην Ελλάδα και όχι το αντίστροφο" αναφέρει ο Ζακ Ντελπλά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του δε, η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα τουλάχιστον 575 δισ ευρώ από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Γι αυτό, για ιστορικούς λόγους, αλλά και για την αποφυγή της ...

"Η διαδικασία αντιμετώπισης της Ελληνικής Κρίσης δεν είναι μια διαδικασία αυτόματου πιλότου - αυτόματης πορείας"

απάντησε ο Επίτροπος Andor σε σχετική παρέμβαση - ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη για αναθεώρηση όρων του μνημονίου

Στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων για τις "ειδικές κατά χώρα συστάσεις", με τον Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, κ. L. Andor, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης προέβη στην ακόλουθη παρέμβαση - ερώτηση:

"Είναι φανερό ότι η πρώτη προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας δεν επέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα με αποκλίσεις των στόχων σε όλα, σχεδόν, τα μακροοικονομικά μεγέθη:

Citigroup: "Βλέπει" εκλογές στην Ελλάδα μέσα στο 2011

Περαιτέρω παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα και ημι-εθελοντική μετακύλιση χρέους (rollover), προκειμένου να διασφαλιστεί η αποφυγή «σκληρής αναδιάρθρωσης» βραχυπρόθεσμα, αναμένει η Citigroup, σύμφωνα με έκθεσή της με ημερομηνία 22 Ιουνίου. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι οι πιθανότητες η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες πριν από το τέλος του έτους, είναι εξαιρετικά αυξημένες.
Όπως σημειώνει ο οίκος, οι πιθανότητες για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους με haircut για Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία παραμένουν ιδιαίτερα υψηλές.

«Η Ελλάδα δεν είναι το μόνο μαύρο πρόβατο»

Με κραυγή αγανάκτησης υπερασπίσθηκε την Ελλάδα, χθες το πρωί στο γαλλικό ραδιόφωνο "Φρανς Ιντέρ", ο αρχηγός των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, όταν Γάλλος πολίτης τον ερώτησε "γιατί θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να πληρώσουν για τις ελληνικές ατασθαλίες".
"Το θέμα έχει αρχίσει να με νευριάζει, το να μιλάμε σαν να υπάρχει ένα μόνο μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη, οι Έλληνες, ενώ όλοι οι άλλοι είναι λευκοί και άψογοι", είπε ο Κον Μπεντίτ υψώνοντας τη φωνή και σημείωσε: "Εγώ λέω ότι οι περισσότεροι είναι το ίδιο φαύλοι με τους Έλληνες ή λίγο φαύλοι όπως οι Έλληνες".
Για να υποστηρίξει την άποψή του ο κ. Μπεντίτ ανέφερε πως....

1ο summer school Πολιτικής επιμόρφωσης

Πολιτικής Ακαδημίας ΟΝΝΕΔ
1-3 Ιουλίου, Λιτόχωρο Πιερίας
Η Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ διοργανώνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής, το 1ο Summer School Πολιτικής Επιμόρφωσης.
Στα πλαίσια της προσπάθειας για  επιμόρφωση και συνεχή ενημέρωση των νέων ανθρώπων σχετικά με την πολιτική πραγματικότητα, διοργανώνεται από την Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ, το πρώτο επιμορφωτικό Summer School για μέλη της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1-3 Ιουλίου στο Λιτόχωρο Πιερίας και απευθύνεται κυρίως...

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑΣ.

Η απόφαση της Κυβέρνησης  των Σκοπίων να συνεχίσει τον σφετερισμό της ιστορίας μας, των συμβόλων μας και των ηρώων μας, έχει ξεπεράσει κάθε επίπεδο γελοιότητας. Η τοποθέτηση των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου και η πληροφορία ότι οι γείτονες μας σκέπτονται να μετονομάσουν τα Σκόπια σε Αλεξάνδρεια, θα πρέπει πλέον να προβληματίσουν σοβαρά την διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ.

Χαμός με τα στημένα, όλες οι εξελίξειςΧαμός γίνεται μετά τις χθεσινές συλλήψεις για στήσιμο αγώνων. Δείτε σχετική εκπομπή του ΣΚΑΙ με τον Κυριάκο Θωμαϊδη, που έκανε την περισσότερη δουλειά στον τομέα των αποκαλύψεων και όλη τη σχετική αρθρογραφία, από διάφορες πηγές. Δείτε τι γίνεται:
Τα ονόματα για τα στημένα παιχνίδια - Μπέος, Στ. Ψωμιάδης και έρχονται μεγαλύτερα
Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Επιχείρηση…

Ο Μιχάλης Γιαννάκης στην ΕΤ3 για το Μεσοπρόθεσμο

Richard Wolff: Συμφωνήσατε να τα πληρώσετε ΟΛΑ !!! Το ελληνικό παράδειγμα αποτελεί μυστήριο για όλο τον κόσμο..

Ο Richard D. Wolff ήταν καθηγητής οικονομικών του Γ. Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Αμχερστ.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει   ΕΔΩ , ο κ. Wolff, είχε τονίσει: "Η λιτότητα, η αύξηση φόρων στο μέσο Έλληνα πολίτη, οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες και την απασχόληση, οι οποίες είναι σφοδρές στην Ελλάδα, εφαρμόζονται από το σοσιαλιστικό κόμμα της Ελλάδας.."
Ο άνθρωπος που δίδαξε οικονομικά τον πρωθυπουργό μας λέει, υποβοηθούμενος και απ το κοινό, "Θα έπρεπε να είχα κάνει καλύτερη δουλειά...."
Δείτε τώρα το συγκλονιστικό απόσπασμα της συνέντευξης του καθηγητού Dr. Richard Wolf στην Νελλη Ψαρρού.
Δείτε τι λέει για το ελληνικό χρέος και την αποπληρωμή του ...

Φανταστείτε αυτή η είδηση να αφορούσε τον αδερφό του Καραμανλή, τη Νατάσα κλπ…

Με πηχαίο τίτλο όπως:

“Η ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΜΑΪΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ”

Φανταστείτε τα πρωτοσέλιδα των νταβατζήδων.

Φανταστείτε τι θα έλεγε το Mega, ο Alpha, η Κάτια Μακρή κλπ κλπ.

ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ....

"Αέρα" 3,1 μονάδων στη ΝΔ δίνει η ΜRBΑνοίγει την ψαλίδα από το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της MRB. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, στην εκτίμηση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει...
33,2% ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 30,1%. Από εκεί και πέρα το ΚΚΕ παραμένει τρίτη δύναμη με 9,3%, ακολουθεί ο ΛΑΟΣ με 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,6%. Από την παραπάνω εκτίμηση βγαίνει ένα πρώτο συμπέρασμα ότι

Yποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών (Άρθρο της 1 Φεβ.2004)

Σε πήλινα πόδια βασίζεται ο μύθος περί «ισχυρής οικονομίας»
Tου Δ. Γ. Παπαδοκωστόπουλου
01/02/2004
Oταν στα τέλη του 1993 το ΠAΣOK κέρδισε τις εκλογές, μια από τις πρώτες κινήσεις του Aνδρέα Παπανδρέου ήταν η τοποθέτηση του κ. Nίκου Kυριαζίδη ως υφυπουργού στο υπουργείο Oικονομικών, με αποκλειστική αρμοδιότητα τη διαχείριση του δημοσίου χρέους.
Eίχε πει μάλιστα τότε στη Bουλή ο Aνδρέας Παπανδρέου (στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του) ότι: είτε εμείς θα εξαφανίσουμε το χρέος είτε το χρέος θα εξαφανίσει τη χώρα. Eκτοτε πέρασαν δέκα χρόνια και μάλλον μάθαμε να ζούμε με το δημόσιο χρέος, που αυξάνει ταχύτατα και ως βαρίδι επιβάλλει δικούς του νόμους στην οικονομία.
Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι το 1993 το δημόσιο χρέος ήταν στο 110% του AEΠ. Δέκα χρόνια αργότερα στο τέλος του 2003 υπολογίζεται στο 101,1% του AEΠ, ενώ εκτιμάται το 2004 θα αποκλιμακωθεί στο 97,1%...

Ηχηρό χαστούκι από τον ΟΗΕ στην πολιτική της χρεοκοπίας..

Mέχρι και ο ΟΗΕ τους κράζει...

Έκθεση ΟΗΕ: Πλήρης δικαίωση των θέσεων Σαμαρά
Η ορθότητα των θέσεων που επίμονα και υπεύθυνα διατυπώνει ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται όχι μόνον από την σκληρή πραγματικότητα αλλά και από τους πλέον έγκυρους διεθνείς οργανισμούς.
Μια χαρά τα λέει η έκθεση του ΟΗΕ  "The Global Social Crisis" , που δίνει ένα ηχηρό χαστούκι στα ακολουθούμενα μέτρα από την τρόικα και την κυβέρνηση.
Η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ έχει σαν αντικείμενο την κοινωνική κατάσταση ανά τον κόσμο.
Ο ΟΗΕ στην έκθεσή του  γράφει πως “τα μέτρα λιτότητας που υιοθετούνται για την αντιμετώπιση του υψηλού

Άκου φαντασίωση που έχει ο άνθρωπος!!!! Να "συνευρεθεί" με τον Παπανδρέου!Τι λέει αυτός ρε;
Τι βίντεο είναι αυτό που μας στείλατε;

Ο άνθρωπος "φτιάχνεται" με τον Παπανδρέου και τον ...Παπακωνσταντίνου !!! Πάλι καλά που δεν τη βρίσκει με τον Πάγκαλο !
Δείτε το βίντεο κι ο Θεός μαζί σας:

Θα δεχθούν οι τράπεζες εθελοντική συμμετοχή στο κόστος διάσωσης;

Η Γερμανία επιμένει στην αξίωσή της για εθελοντική, πλην όμως, ουσιαστική συμμετοχή. Πόσο πιθανό είναι όμως να δεχθούν οι τράπεζες χωρίς την άσκηση πιέσεων ή χωρίς κίνητρα να μπουν σε μια νέα περιπέτεια;

Εθελοντική, αλλά μετρήσιμη και αξιόπιστη θέλει το Βερολίνο τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο κόστος ενός νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει, τράπεζες, ασφαλιστικοί όμιλοι και άλλοι θεσμικοί επενδυτές θα κληθούν να ανταλλάξουν τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν με νέους τίτλους μεγαλύτερης διάρκειας. Και αυτό θα πρέπει να γίνει εθελοντικά και χωρίς την οποιαδήποτε πίεση.

«Οι τράπεζες θα συμμετάσχουν εθελοντικά»

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θεωρεί ρεαλιστικό ο οικονομολόγος Βόλφγκανγκ Γκέρκε...

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Συγχώνευση ΤΤ και TBank

Την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης των δυο εταιρειών αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της TBank.
    Η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της TBANK από το ΤΤ, με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο εταιρειών.

Ο Δ.Σ.Α ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ο ΔΣΑ, όπως είναι γνωστό, ηγήθηκε επιστημονικά μιας νομικής προσπάθειας υπεράσπισης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών που θίγονται, επιδιώκοντας την αποτελεσματική παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας για την προστασία αυτών, υπό το φως του Συντάγματος και των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συμβάσεων.
Στις 29.7.2010 ο ΔΣΑ κατέθεσε από κοινού με άλλους επιστημονικούς φορείς, ενώσεις και πολίτες αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση ορισμένων αποφάσεων και πράξεων εκτελεστικών του Μνημονίου. Η υπόθεση συζητήθηκε στις 23.11.2010 ενώπιον της μείζονος Ολομέλειας.
Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ΣτΕ φέρεται να έχει

Το Υπουργικό ενέκρινε τον εφαρμοστικό νόμο

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε σήμερα την Κυβερνητική Επιτροπή και του Υπουργικό Συμβούλιο για την πορεία στην οποία βρίσκεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα για την οριστικοποίηση των πινάκων του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος και ως εκ τούτου του περιεχομένου του Εφαρμοστικού Νόμου, αλλά και της επικαιροποίησης του Μνημονίου που ως συνήθως προηγείται της καταβολής κάθε δόσης, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών.
Η Κυβερνητική Επιτροπή και στην συνέχεια το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησαν τον Υπουργό Οικονομικών να κάνει όλους τους αναγκαίους χειρισμούς για την οριστικοποίηση του Μεσοπροθέσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου.

Συλλήψεις για στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια

Εννέα συλλήψεις παραγόντων του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά ονόματα, έχει πραγματοποιήσει η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, στο πλαίσιο επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ύστερα από εισαγγελική έρευνα και παραγγελία για τα στημένα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.
    Ταυτόχρονα, έχουν γίνει πολλές προσαγωγές ανθρώπων, που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, μεταξύ των οποίων και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εξετάζονται.

Η Γερμανία απέτυχε να εξοφλήσει τα χρέη της τρεις φορές τον τελευταίο αιώνα.


Καθηγητής υπενθυμίζει στη Γερμανία, τα χρέη της στην Ελλάδα  από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο

Ένας καθηγητής του London School of Economics (LSE), λέει ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι καλή με τους Έλληνες, οι οποίοι δεν διεκδίκησαν την αποπληρωμή των επανορθώσεων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Ελλάδα μπορεί να φαίνεται η χώρα με το πρωταρχικό χρέος της Ευρώπης, αλλά ένας οικονομικός ιστορικός έχει επισημάνει ότι η Γερμανία ήταν, στην πραγματικότητα, "ο μεγαλύτερος παραβάτης του χρέους του 20ου αιώνα".
Ο Albrecht Ritschl, καθηγητής στο London School of Economics, έχει "χτυπήσει" τους Γερμανούς ..