Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Κάποιος λέει ψέματα.. Και ψεύτες δεν έχουν θέση σε καμιά κυβέρνηση..

Δείτε το video στο τέλος του άρθρου
3 Μαρ. 2011
Διαρκής επιτροπή εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων και ειδική διαρκής επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων
Ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Δημήτριο Δρούτσα, σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Διπλή ερώτηση από τον κ. Αντώναρο και κ. Βαρβιτσιώτη, για το άν ο κ. πρωθυπουργός ήταν μέλος του ιδρύματος Καντάφι.
Απάντηση Δρούτσα: "Από την πρώτη στιγμή και που ξεσπάσανε αυτές οι εξελίξεις και η βία στην Λιβύη...

Αντε να σφίγγουν οι κώλοι: Πρωτοβουλία ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για τις μίζες του ΠΑΣΟΚ με τα υποβρύχια

http://www.pestaola.gr/img/nuclear_submarine.jpgΜιχελάκης:
«Ενώ η Δικαιοσύνη διαβιβάζει στη Βουλή το φάκελο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και ενώ οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις πιστοποιούν μία τεράστια λεηλασία του δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αναλάβει -όπως όφειλε- καμιά πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή.

Πρόκειται, άλλωστε, για μια..

Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ η Ελλάδα να γίνει Μεγάλη Δύναμη..

του Νίκου Καλογερόπουλου
Το παρόν αποτελεί συνέχεια της σειράς ερωτηματικών με τα οποία τελείωνε το προηγούμενο άρθρο μου. Έχουμε φθάσει στο τέλος μιας μακράς διαδικασίας που έχει αρχίσει από το 1973 και φθάνει σήμερα να πλησιάζει τον τελικό της σκοπό. Δεν θα σταματήσω να το τονίζω, όπως ο Κάτων: Delenda Carthago και Delenda η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος. Την θέση του Κάτωνος έχουν σήμερα οι κληρονόμοι του ιστορικού γεγονότος που λέγεται «το Ανατολικό Ζήτημα». Άρχισε επί Αικατερίνης συνεχίζεται με την Ιερή Συμμαχία και υπάρχει ολοζώντανο μέχρι σήμερα, το μόνο που έχει αλλάξει είναι οι πρωταγωνιστές και τα αίτια.
Όχι όμως και οι προθέσεις των Ισχυρών..

Μετά απορούν γιατί τους έχουν πλακώσει στην γιούχα και στο στραγγάτο!Γαβράς οι Έλληνες είναι Τουρκαλβανοί...τι μας λες ρε μεγάλε σκηνοθέτη;
Έτσι νιώθεις;
Κάνε καμία ταινία αγόρι μου και άσε της θολοκουλτουριάρηκες αναλύσεις σου εσύ και η κυρία Νταλάρα.

Οι Θεσσαλονικείς δικαιώνουν τον Μπουτάρη

"Κρατήστε τα σκουπίδια στα μπαλκόνια σας", ήταν η προτροπή του Δημάρχου, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. "Για πόσο" αναρωτήθηκαν κάποιοι;
Τελικά, η φύση έδωσε τη λύση. Με μια αυτόματη διαδικασία, εκπληρώθηκε η επιθυμία Μπουτάρη. Δείτε στην εικόνα, πως ακριβώς:

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ; ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΕΣ…

Του Γιώργου Νούτσου*

Γενικευμένη εικόνα απόλυτου χάους. Μια κυβέρνηση ασθμαίνουσα, ασυντόνιστη, αναποτελεσματική, κυρίως όμως μια κυβέρνηση που τροχοδρομεί σε λάθος ράγες. Σ αυτή την περίπτωση, το ξέρετε καλά, ο επίλογος γράφεται πάντα με κόκκινα γράμματα και είναι τραγικός.
Το θέμα είναι για ποιόν; γι αυτούς που μας κυβερνάνε; μικρό το κακό, μιας και αυτοί έχουν την ευθύνη για όλο αυτό το χάλι. Ο τραγικός επίλογος, δυστυχώς, θα αγγίξει όλους εμάς, τους απλούς πολίτες, τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, με τα άγχη μας, το δύσκολο βιοπορισμό μας, τις αγωνίες μας για το αύριο των παιδιών μας, τη μάχη του μεροκάματου. Εμείς, θα είμαστε τα θύματα αυτής της αλόγιστης και παρανοϊκής πολιτικής.

Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων στον Αγροτικό Τομέα, ενεργοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

-Συνάντηση διαλόγου για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα συγκαλεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός την Δευτέρα 28 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του ΓΕΩΤΕΕ στη Λάρισα
-Καλεί εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων, διευθυντές κρατικών υπηρεσιών, εκπροσώπους επιστημόνων και επιχειρηματιών
Τη θεσμοθέτηση και ενεργοποίηση Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα πρόκειται να ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντηση διαλόγου και κατάθεσης προτάσεων για θέματα γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας και μελισσοκομίας που συγκαλεί τη ..

Υπουργοί στα χαρακώματα...

Ενας «εσωτερικός πόλεμος», όπου ο Γ. Παπακωνσταντίνου επιχειρεί να κερδίσει τη μάχη των περικοπών και συνάδελφοί του «αντιστέκονται» κρατώντας... άμυνα και κονδύλια για τα υπουργεία τους, εξελίσσεται στην κυβέρνηση. 

Τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά και οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο προς «υπογραφή» Μεσοπρόθεσμο Στρατηγικό Δημοσιονομικό Πλαίσιο (2012-2015) προαναγγέλλουν μια επίπονη διαδικασία, ειδικά για το οικονομικό επιτελείο.

Σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχαν αρκετοί υπουργοί, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να αναλύσει τα δεδομένα και να...

Ο Σαμαράς πρέπει να ξαναβρεί το κίνημα του Νοέμβρη 2009


Θα αναφερθώ σήμερα σε τρία  περιστατικά που συνέβησαν τελευταία στη ΝΔ και είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης που συνεχίζει να επικρατεί εκεί παρά τις προσπάθειες για …ανάταξή της.
Πρώτο περιστατικό: “Αναποτελεσματικοί” τομεάρχες διαμαρτύρονται
Διαβάζουμε λοιπόν: “Κλειστή σύσκεψη με αιχμές κατά ΣαμαράΕνστάσεις που πήραν τη μορφή ευθείας κριτικής ως προς τις επιλογές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και στο επίπεδο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του κόμματος, εξέφρασαν τομεάρχες του κόμματος κατά τη διάρκεια «κλειστής» σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης υπό την προεδρία του κ. Κ. Τασούλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη, η οποία έγινε προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός, υπήρξαν στελέχη που μίλησαν ευθέως για την ύπαρξη μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που κινούνται γύρω από τον πρόεδρο και οι οποίοι λαμβάνουν τις αποφάσεις….”

Κατάρρευση...

Ηρθαν στην εξουσία εντελώς απροετοίμαστοι. Κανένα πρόγραμμα, κανένα σχέδιο, καμμία προεργασία, έστω και για τα στοιχειώδη.
Κι έτσι,

-στην ανάπτυξη μηδέν.

-Στη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών, μηδέν.

-Στην αντιμετώπιση προβλημάτων που χρονίζουν, μηδέν...

Παρανοήσεις, λάθη και δισταγμοί του κ. Δημήτρη Δρούτσα

Βολές Β. Μαρκεζίνη για την εξωτερική πολιτική 
Με νέα του παρέμβαση ο ακαδημαϊκός Sir Βασίλειος Μαρκεζίνης επανέρχεται στην κριτική για τις πολιτικές και τους διπλωματικούς χειρισμούς του ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα, κυρίως ως προς τα ελλητουρκικά θέματα και θέτει εκ νέου θέμα απομάκρυνσής του.
Άρθρο του sir Β. Μαρκεζίνη στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Παρανοήσεις, λάθη και δισταγμοί του κ. Δρούτσα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, στις 20 Μαρτίου 2011 στην «Καθημερινή», ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε μια σειρά από εσφαλμένες και πρόχειρες απαντήσεις, μερικές από τις οποίες, εμφανώς, συνδέονται με συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες που εξέφρασα για τον ίδιο και την τρέχουσα εξωτερική πολιτική της χώρας μας σε άρθρο μου στα «Επίκαιρα»της 17ης Μαρτίου 2011. Ας επανεξετάσουμε εδώ ορισμένους από τους ισχυρισμούς του, δίνοντας στον υπουργό μερικές ιδέες που θα του επιτρέψουν, ίσως, να τους βελτιώσει.

Λείπει η Τζούλια από τις μεγάλες στιγμές του έθνους;

Λαοθάλασσα σε γνωστό στριπτιζάδικο Στην Θεσσαλονίκη   όπου εμφανίστηκε η Τζούλια Αλεξανδράτου η εθνική μας πορνοστάρ έκανε την εμφάνιση της σε γνωστό στριπτίζ show της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε πανικός. Το μαγαζί όπου εμφανίστηκε η Τζούλια Αλεξανδράτου ήταν κλεισμένο με ξελιγωμένους θαυμαστές που περίμεναν να δουν...

Γ.Α.Π :"Έμαθα μια γερμανική λέξη «hausaufgaben», που σημαίνει «κάνω τα μαθήματά μου»

Το αποκορύφωμα της συνέντευξης του κ. Παπανδρέου ήταν το :
"Στο διάστημα αυτό, έμαθα μια γερμανική λέξη, τη λέξη

Οδεύουμε προς μια Ευρωπαϊκή "Ένωση μεταφοράς κεφαλαίων";

Οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν τελικά στη Σύνοδο Κορυφής σε ένα συνολικό πακέτο για την προστασία του ευρώ από ενδεχόμενες μελλοντικές κρίσεις. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχολιάζει τις αποφάσεις

Στο επίκεντρο του περιεκτικού πακέτου βρίσκεται ο νέος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας που το 2013 θα διαδεχθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Ο νέος μηχανισμός θα διαθέτει 700 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά 620 δισεκατομμύρια θα έχουν τη μορφή εγγυήσεων και τα υπόλοιπα 80 δισεκατομμύρια θα είναι καταβεβλημένα κεφάλαια. Το μερίδιο της Γερμανίας σε αυτό είναι 22 δισεκατομμύρια ευρώ. Τι απαντά ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις ανησυχίες των Γερμανών πολιτών, όπως αυτές εκφράζονται σε σχετικές δημοσκοπήσεις, ότι στο εξής ο φορολογούμενος θα αναλαμβάνει ανεξαιρέτως να καλύπτει τα χρέη ευρωπαϊκών χωρών;

e-Eπιλογές 25/3/2011

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Τα εύσημα του αφεντικού Ομπάμα στον Giorgos!

Τα καλύτερα είπε ο Ομπάμα στον υπάλληλο giorgos σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν για 20῾ολόκληρα λεπτά, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ κος Πεταλωτής.
Μάλιστα το αφεντικό Ομπάμα  θαυμάζει τις προσπάθειες του πρωθυπουργού giorgo που σύμφωνα με πληροφορίες, σκέφτεται να εφαρμόσει στην Αμερική τους επόμενους μήνες.
Τώρα τι ακριβώς συνέβη.....

Διαμαρτυρία μαθητών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Σύρο

Οι μαθητές της Σύρου έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Πλατεία Μιαούλη της Σύρου. Έστρεψαν τα κεφάλια τους προς το άγαλμα του πραγματικού ήρωα της επανάστασης Ανδρέα Μιαούλη και όχι προς την εξέδρα των επισήμων απαξιώνοντας έτσι την παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής μας Εορτής. Σιωπηρή και ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι φοιτητές και οι μαθητές των λυκείων με μαύρα ρούχα, μαυρές σημαίες και φιμωμένα στόματα.

Στα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, δεν υπάρχει καμιά απόφαση για την Ελλάδα.

Aυτό είναι το επίσημο κείμενο των συμπερασμάτων  της Ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, σήμερα στις Βρυξέλλες.
Προσέξτε τι δήλωσε πριν λίγες ώρες ο κ. πρωθυπουργός:
Την εκτίμησή του ότι οι αποφάσεις της συνόδου δικαιώνουν την ελληνική προσπάθεια, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.
"Πιάνουν τόπο και ανοίγουν μια θετική προοπτική για το μέλλον" τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και αναφέρθηκε αναλυτικά στον αγώνα που έδωσε η Ελλάδα για "να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία της χώρας μας, την οικονομική καταστροφή".
Για να είστε "μέσα στα πράγματα" και να μην τρώτε το κουτόχορτο που μας σερβίρουν τα πράσινα ΜΜΕ, διαβάστε στο άρθρο μας τι ..

Φαήλος Κρανιδιώτης : "Οι δυνάμεις της παρακμής είναι μειοψηφικές"


Συνέντευξη στην Κατερίνα Παντινάκη
Με αφορμή την επερχόμενη ομιλία σας στον Πύργο την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 θα θέλαμε να σας θέσουμε κάποια ερωτήματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες του Πύργος-news.
Πώς νιώθετε όταν κύκλοι του Παγκάλου σας κατηγορούν για σκοτεινό ρόλο στο θέμα Οτσαλάν;
Ήμουν πληρεξούσιος Δικηγόρος του κ. Οτσαλάν και ο ρόλος αυτός, όπως γνωρίζει όποιος μετέχει του δυτικού νομικού πολιτισμού είναι στο φως, θεσμικός κι απαραβίαστος. Αυτά τα λένε ηλίθιοι, που έχουν ίσως και λίγες ενοχές. Σκοτεινό ρόλο είχαν αυτοί που μετέτρεψαν την χώρα σε διεθνή ρουφιάνο, κόντρα στα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και κόντρα στην τιμή και τις παραδόσεις του Ελληνικού Λαού. Δεν τους έκανα την χάρη να κάνω τον "κινέζο" για όσα έκπληκτος είδα κι άκουσα στο Ναϊρόμπι, όπου άλλοι τον έστειλαν λάθρα κι εξαπατώντας τον, κι αυτό, η αποκάλυψη της αλήθειας...

Έκραξαν την Νταλάρα στο Περιστέρι, ένταση στο Σύνταγμα (Bίντεο)

Έκραξαν την κ. Νταλάρα στο Περιστέρι.
Η κ Νταλάρα εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στην παρέλαση.
"Να φύγει η κ. Νταλάρα απ το Περιστέρι, είναι ανεπιθύμητη.."
Δείτε το video

Με τέτοιες δηλώσεις κ. Ταγματάρχη, σας βλέπω να προάγεστε σε Στρατηγό..

Δεν τα θέλει τα Blogs o Tαγματάρχης, δεν είναι καλά (τα άλλα, τα ξένα..)
Θέλει όμως η ΕΡΤ να δημιουργήσει δικά της blog !!!

Διαβάστε τι δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Λάμπης Ταγματάρχης (πρόεδρος της ΕΡΤ), σε συνέντευξη του στο περιοδικό Down Town και τον Δημήτρη Αποστόλου,σχετικά με τα blogs: "Μερικά από αυτά τα θεωρώ εργαστήρια παραπληροφόρησης και προχειρότητας που κατέστρεψαν την ουσία της είδησης και τη σημασία της πληροφορίας, που τα στελεχώνουν...

Η μάχη της Αλαμάνας και η ηρωική θυσία του Αθανασίου Διάκου (23 Απριλίου 1821)

 Πρόλογος - η Βοιωτία επαναστατεί (27 Μαρτίου 1821)
Το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 1821 υπήρχαν πολλές ενδείξεις και διάσπαρτες φήμες ότι οι Έλληνες θα επαναστατούσαν με κύρια εστία την Πελοπόννησο. Στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην περιοχή της Λιβαδειάς καπετάνιος στο αρματολίκι της περιοχής ήταν ο Αθανάσιος Διάκος γεννημένος στην Μουσουνίτσα Φωκίδος και μυημένος στην Φιλική Εταιρεία ήδη από το 1818, όταν ήταν πρωτοπαλίκαρο του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Όταν μέσω του αγγελιοφόρου και υπαρχηγού στο αρματολίκι Βασίλη Μπούσγου μαθεύτηκε η γενική εξέγερση στην Πελοπόννησο, ο Διάκος αποφάσισε να υψώσει την σημαία της Επανάστασης κάμπτοντας τους όποιους δισταγμούς και των προκρίτων της περιοχής (Λογοθέτης, Λάμπρος Νάκος, Φίλων).

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου;;


Δείτε την απάντηση...

Μήνυμα του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για την 25η Μαρτίου

Τιμούμε, σήμερα, τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας.
Αντλούμε διδάγματα Αγώνα και Πίστης, Προοπτικής και Ελπίδας.
Είμαστε δυναμικά παρόντες στις μάχες για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων.
Είμαστε αφοσιωμένοι στον αγώνα των Ελλήνων για οικονομική ανάταξη και εθνική ανάταση της Πατρίδας μας.
Για μια επανεκκίνηση παντού.
Στη Δημόσια Ασφάλεια, την Υγεία, την Παιδεία και την Οικονομία.
Για μια Ελλάδα με ανάπτυξη και Έλληνες με Αξιοπρέπεια και Ελπίδα.

 

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ: Να μη χάνουμε το δάσος πίσω από το δέντρο.

(Το κείμενο είναι γραμμένο το 2002 και απευθύνεται μόνο σε αριστερούς)
Η πολιτική ανάλυση (γενικά η ΠΟΛΙΤΙΚΗ) δεν γίνεται με δύο χρώματα: Το μαύρο και το άσπρο. Κάθε ζήτημα αντιμετωπίζεται συγκεκριμένα μέσα στον τόπο και το χρόνο. Δεν μπορούμε να μιλάμε με γενικότητες και ιδεολογικούς..

 αφορισμούς, με σχήματα και «επαναστατικά» κλισέ. Αν ήταν έτσι θα μας αρκούσαν οι πλάκες του Μωυσή.
Και τις παρελάσεις πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και όχι εκτός τόπου και χρόνου, στη βάση αφηρημένων ηθικολογιών και ιδεολογημάτων.

Εν όψει της εθνικής μας επετείου, οι Έλληνες χάκερς, οι θρυλικοί GREEK HACKING SCENE χτύπησαν Τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
Αφιερωμένο σε κάποιους φοβικούς ελληνόφωνους που επιμένουν στο παραμύθι της “ισχυρής Τουρκίας”

GHS, OLYMPIAN RESPECT!
Greek Hacking Scene Hacked Turkey Goverment Sites and Turkish Political Parties websites.
For:
25 March 1821

Mongol Turkic Government Sites:

ΑΠΕ και πάσης Ελλάδος...


Αυτό που βλέπετε είναι η σημερινή πρώτη σελίδα του ΑΠΕ (25 Μαρτίου 2011).
Με κόκκινη γραμμή έχουν υπογραμμιστεί οι ειδήσεις της πρώτης σελίδας.
Πολλές και όντως σοβαρές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις... (όπως η αυλαία για την Λιζ Τέιλορ και η στάση εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ)..
Σήμερα όμως είναι 25 Μαρτίου, είναι εθνική εορτή..
Την ημέρα της 25ης Μαρτίου οι Χριστιανοί γιορτάζουμε την

e-Eπιλογές 24 Mαρτίου 2011

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Λαός χωρίς ήρωες, θρύλους και παραδόσεις είναι καταδικασμένος.Γράφει ο Κλεισθένης.

Σε όλους τους λαούς από τον σχηματισμό οργανωμένης κοινωνίας υπάρχει η ανάγκη των ανθρώπων για τη δημιουργία προτύπων που να ενσαρκώνουν την νίκη του καλού και δίκαιου απέναντι στο κακό και το άδικο.
Η αρχαία Ελληνική μυθολογία είναι γεμάτη από ιστορίες-μύθους ανθρώπων που με το θάρρος και την δύναμή τους λύτρωσαν συμπατριώτες τους από πολλά δεινά. Με τα ονόματα Ηρακλής, Θησέας, Μέγας Αλέξανδρος και τα κατωρθώματά τους μεγάλωσαν τα Ελληνόπουλα. Με την Ιλιάδα και την Οδύσσεια διαπαιδαγωγήθηκαν τα Ελληνόπουλα.
Με το Βυζάντιο και τον Διγενή Ακρίτα γαλουχήθηκαν τα Ελληνόπουλα. Με τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Νικηταρά, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, τον Παπαφλέσσα και τους λοιπούς αγωνιστές της Παλιγγενεσίας μπολιάστηκαν τα Ελληνόπουλα.

Το 1821 είναι πηγή εμπνεύσεως για δύναμη, ομόνοια και επιμονή


Στην παιδεία και την κοινωνική συνοχή δίνει έμφαση ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

-«Η λύση στην κρίση είναι Ελληνική, μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την Παιδεία, τον «δεύτερο ήλιο» όπως τη χαρακτήριζε ο Ηράκλειτος»

«Το 1821 είναι πηγή εμπνεύσεως για δύναμη, ομόνοια και επιμονή», επισημαίνει στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
«H Επανάσταση του 1821 ήταν μια μάχη ζωής και θανάτου για εθνική αναγέννηση και ελευθερία», σημειώνει ο κ. Κ. Αγοραστός και προσθέτει: «Το καλύτερο νόημα που μπορεί να έχει ο εορτασμός μιας εθνικής επετείου, όπως η εθνεγερσία, είναι ο παραδειγματισμός από τον τιτάνιο αυτό αγώνα.

Σαμαράς στις Βρυξέλλες: το Μνημόνιο δεν βγαίνει


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου Υβ Λετέρμ και έλαβε μέρος στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Μετά πέρας των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μίλησα με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την κατάσταση στην Ελλάδα, για το νέο Σχέδιο της Ευρώπης και για τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική και στην Ιαπωνία.
Για την Ελλάδα τόνισα ότι η εφαρμοζόμενη Οικονομική Πολιτική δεν βγαίνει, καθώς πέφτει έξω σε όλες τις προβλέψεις της. Τόνισα ότι δεν διαφωνούμε με τους στόχους σταθεροποίησης και εξυγίανσης της Οικονομίας, αλλά με το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται. Γιατί παγιδεύει την οικονομία σε φαύλους κύκλους ύφεσης και υπερχρέωσης και γιατί οδηγεί σε όλο και σκληρότερα, όλο και πιο αναποτελεσματικά, μέτρα.

Τηλεόραση χωρίς μέλλον“Επικοινωνία: η επόμενη ημέρα”. Σοφός τίτλος χθεσινού Συνεδρίου της εγχώριας επικοινωνιακής βιομηχανίας. Ο όρος συνήθως συνοδεύει την επαύριο μιας καταστροφής και προκαλεί ένα και μόνο σχόλιο: η επόμενη ημέρα είναι ήδη εδώ. Και αν η βιομηχανία δεν πράξει τα δέοντα, η ημέρα αυτή θα είναι εξίσου δραματική με τις προηγούμενες.
Όπως γράφει ο Στέλιος Ιωάννου στο naftemporiki.gr, οι συμμετέχοντες (διαφημιστές, διαφημιζόμενοι, επικοιωνιολόγοι και άλλοι «ειδικοί») τόνισαν την ανάγκη ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου με αδειοδότηση, ενώ ζήτησαν να αφεθεί η επιχειρηματικότητα ελεύθερη να λειτουργήσει, να διευκολυνθούν οι συγχωνεύσεις στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και να αρθούν οι παράλογες φορολογικές επιβαρύνσεις, όπως ο “φόρος τηλεόρασης”.

Απίστευτο ατύχημα στο Ράλυ Πορτογαλίας (Bίντεο)

Φοβερό ατύxημα στο ράλυ Πορτογαλίας.
Παρά τις πολλές τούμπες,  οδηγός και συνοδηγός βγήκαν σώοι από το αυτοκίνητο.
Δείτε το Video

Βαρεθήκαμε τα ψέματα. Ψέματα, πολλά ψέματα...

Tα άκουσε από άνεργους στην Θεσσαλονίκη η κ. Κατσέλη.
"Βαρεθήκαμε τα ψέματα. Ψέματα, πολλά ψέματα...
Φλομώσαμε στα ψέματα, γίναμε η Ελλάδα του τίποτα.."

Το μήνυμα των εκσυγχρονιστών της Καισαριανής.


...." Έχει σπάσει η γέφυρα επικοινωνίας με τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους. **Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε και άλλα νέα σκληρά μέτρα. Πρέπει να δώσουμε μια ανάσα αισιοδοξίας στον κόσμο.Να πούμε πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο της παρατεταμένης ανασφάλειας και ποια η είναι η προοπτική για τα επόμενα χρόνια. "
Αυτά έλεγε (αργότερα έβγαλε και δελτίο τύπου) ο κ. Γιώργος Συκαμιάς, κομματικό στέλεχος(γραμματέας της Τ.Ο Καισαριανής) και χρόνια ΠΑΣΚιτης-πρόεδρος συνδικαλιστής στην...

Πάγκαλος θαυμάζει Καντάφι και είναι ανενημέρωτος... Έλεος!
Βιολογικές Καλλιέργειες και διαχρονικά λάθη σχεδιασμού

Γράφει ο
Βασίλης Κωστόπουλος
Οι ρυθμίσεις που αφορούν τις βιολογικές καλλιέργειες συνέπεσαν  με τα πρώτα βήματα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Η μεθοδολογία πιστοποίησης που έχει υιοθετηθεί  και εφαρμόζεται αγνοεί κατά την άποψη μου δύο σημαντικές και παντού εφαρμόσιμες  παραμέτρους που θα ωφελούσαν τη  χώρα μας:
α. Βιομηχανική ρύπανση (Industrial contamination) Όπως είναι γνωστό η βιομηχανική ρύπανση όταν δεν υπάρχει σωστή διαχείριση των αποβλήτων καταλήγει συνήθως με τη βοήθεια των βροχών στις φυσικές υδρορροές (επιφανειακές και υδροφόρο ορίζοντα) όπως  συμβαίνει στον Ασωπό. 

Ο Γιώργος και οι φίλοι του...

Χτες σε μια βόλτα μου στο Facebook βρήκα τον Chris Uregian και του έστειλα ένα φιλικό μήνυμα ρωτώντας απλά αν είναι αυτός που εμφανίζεται ως ιδρυτής της CC&C Advisors Ltd. Δεν έλαβα απάντηση φυσικά, και λογικό είναι καθώς θα είμαι ένας από τους χιλιάδες που τον ρώτησαν και σίγουρα αρκετοί δεν θα ήταν φιλικοί.
Σήμερα λοιπόν ο Chris Uregian κλείδωσε το προφίλ του στο Facebook και δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα να του στείλει κάποιος έστω και μήνυμα.

Το θέμα είναι: Που ακριβώς βρήκαν τον Chris Uregian από το υπουργείο

Φασίστας ή μακάκας;;;

Το καθεστώς, εκμεταλλευόμενο τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του λαού, εκτοξεύει συνεχώς και ανερυθρίαστα, είτε μέσω των πολιτικών εντολοδόχων του, είτε μέσω των ΜΜΕ που διαθέτει, την κατηγορία του «φασίστα» εναντίον των πολιτών που διαμαρτύρονται για  το ξεπούλημα της πατρίδας, για το ξεπούλημα της....
ζωής τους, για την αρπαγή της περιουσίας τους.

«Επί δικαίων και αδίκων εφαρμόζεται η απόφαση επιστροφής της οικονομικής ενίσχυσης των πυροπλήκτων»

«Οριζόντια αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης των πυροπλήκτων του 2007 θεωρώντας τους πάντες μπαταχτσήδες» σύμφωνα με την ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Γιαννάκη προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Οικονομικών.

Στην ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης καλεί την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους πριν προβεί στην ανάκληση της ενίσχυσης και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με αυτές τις αποφάσεις διαρρηγνύει την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και Πολιτών που οικοδομήθηκε την περίοδο της εθνικής καταστροφής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;


του Γιάννη Τριάντη *
Η υφήλιος φλέγεται. Στιγματισμένη από το πυρηνικό έγκαυμα της Ιαπωνίας, διάτρητη από τις φονικές σφαίρες στη Λιβύη και στο Μπαχρέιν και άρρωστη από την προϊούσα οικονομική κρίση, δείχνει ότι βρίσκεται όσο ποτέ άλλοτε, τουλάχιστον μεταπολεμικά, επί ξυρού ακμής. Στην ίδια ζοφερή κατάσταση –έστω χωρίς άμεσο πυρηνικό κίνδυνο και εμπλοκή σε πολεμικές εχθροπραξίες– βρίσκεται και η χώρα μας. Το ερώτημα που τίθεται πλέον δεν είναι πότε η Ελλάδα θα βγει από το καθεστώς σκληρής λιτότητας και εντεινόμενης ανέχειας, στο οποίο έχει περιέλθει.
Τοερώτημα είναι αν η σημερινή κατάσταση «ελεγχόμενης πτώχευσης» θα δώσει τη θέση της στην αναδιάρθρωση του χρέους ή στην οριστική, τυπική πτώχευση – και έξοδο από την Ευρωζώνη.

Αποκλειστικό: Η αυριανή ομιλία του κ. Πάγκαλου, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου..


Σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα την ομιλία του κ. Πάγκαλου, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Δείτε την...

Παπανδρέου "μιλάει" με Συριανούς ...

Αποφασίζομεν και αναθέτομεν...

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ προσλαμβάνει η αποκάλυψη ότι ο υπουργός Οικονομικών προέβη, με αδιαφανείς διαδικασίες, σε απευθείας ανάθεση του έργου του σχεδιασμού και υλοποίησης των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ σε νεοσύστατη ξένη εταιρία - σύμβουλο με μηδενική εμπειρία, η οποία θα έχει δικαιώματα ελέγχου αντίστοιχα προς εκείνα των ορκωτών λογιστών. Οπως προκύπτει από την ανάγνωση του σχετικού άρθρου του νόμου, που επικαλείται ο κ. Παπακωνσταντίνου για την πρόσληψη, οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι θα πρέπει να διαθέτουν κύρος και εμπειρία στα αντίστοιχα θέματα και ειδικότερα σε αποκρατικοποιήσεις. Πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση.

Γ.Α.Π: «ο Γερμανός φορολογούμενος θα πάρει πίσω περισσότερα από όσα δάνεισε»

Ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους θα συνεπαγόταν κατάρρευση ελληνικών, ίσως και γερμανικών τραπεζών, επισημαίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξή του προς το γερμανικό περιοδικό STERN

Στο εβδομαδιαίο περιοδικό που κυκλοφορεί αύριο, ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλα τα δάνεια που έχει λάβει: «Θα επιστρέψουμε κάθε cent. Η Γερμανία θα πάρει πίσω τα χρήματά της – και μάλιστα με μεγάλο τόκο», δήλωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι

"Μετά το λεφτά υπάρχουν" η άλλη δυνατή ατάκα που ξεχνάμε..."Βρέθηκαν στα γρήγορα για τις τράπεζες εκατοντάδες τρισεκατομμύρια."


Jeffry Andrew Papandreou 12/10/2008
...Βρέθηκαν στα γρήγορα για τις τράπεζες εκατοντάδες τρισεκατομμύρια. Λεφτά ξέρουμε ότι βρίσκονται και για τον πολίτη, όταν υπάρχει πολιτική βούληση. Κι αυτή την πολιτική βούληση, εμείς, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, την έχουμε.

Κυβέρνηση ανικάνων τσιράκια των τραπεζών.
Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ κατά της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τα 28 δισ. που τότε διοχετευτήκαν στις τράπεζες.
Σήμερα, οι Υπουργοί της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που εντωμεταξύ έχουν ήδη διοχετεύσει άλλα 40 δισ. στις Τράπεζες, τσακώνονται για το πώς θα δοθούν επιπλέον 30 δισ. 
Ο Ελληνικός Λαός παρακολουθεί και καταλαβαίνει και τον λαϊκισμό και την ανικανότητα.
Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη τον Ιούλιο του 2010

Τόμπολα!
Ας ξεκινήσουμε με μερικές υπενθυμίσεις:

e-Επιλογές 23/3/2011


Εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι....
Κρίσεις στην Αεροπορία :Επιστροφή στο παρελθόν
Γιατί ο Alexis δεν καταλαβαίνει τι γίνεται στην Κερατέα;
Ξεκουμπιστείτε δοσίλογοι...
Ναι Γιώργο Παπανδρέου, είσαι αναξιόπιστος...
Γ. Κοντογιώργης: "Η διέξοδος στην κρίση είναι η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος"...
Επιτέλους κάποιοι άνθρωποι του πνεύματος ξεσηκώνονται.
Το χει κάνει κόσκινο το Σύνταγμα ο Γιώργος. Ο Παπούλιας τι κάνει;
Μυρουδιά Σκανδάλου....

Ή να ‘σαι αρχηγός ή να μην είσαι.

Δείτε τις ρίγες στο σακάκι του.


Γερουλάνος: Το γιουχάισμα της ημέρας... (Bίντεο)

Δείτε τα επισόδια στις Βρυξέλλες, κατ'α του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος αποδοκιμάστε έντονα από πλήθος διαδηλωτών ....

Κουίζ

Εύκολο, πολύ εύκολο...
Ποιος είναι διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Barcelona Strategical Urban Systems AIE, που προσελήφθη ως τεχνικός σύμβουλος, για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό ;;

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Το Πάρτυ αρχίζει....

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ, ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Συνεδρίασε, σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), σε διευρυμένη σύνθεση.

Η ΔΕΑΑ εξέτασε ζητήματα που αφορούν στην προώθηση του προγράμματος δράσης αναδιαρθρώσεων, αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Αποδοκιμάστηκε ο Π.Γερουλάνος στις Βρυξέλλες (αποκλειστικό)

Αποδοκιμάστηκε ο Π.Γερουλάνος στις Βρυξέλλες (αποκλειστικό)
Σύμφωνα με πληροφορίες ένταση δημιουργήθηκε στις Βρυξέλλες, σε εκδήλωση επ’ ευκαιρία της επετείου από τη Μάχη του Μαραθώνα, της οποίας διοργανώτρια ήταν η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα.Χρυσούλα Παλιαδέλη.
Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Παύλος Γερουλάνος...

Οι αντιφάσεις Παπανδρέου – Δρούτσα για το Ίδρυμα Καντάφι και ένα σημαντικό στοιχείο

Δεκέμβριος 2010, ο κ. Παπανδρέου απουσιάζει από συνεδρίαση του Ιδρύματος στο Λονδίνο λόγω υποχρεώσεών του στην Αθήνα ως πρωθυπουργού. Πως το ήξεραν στο Ίδρυμα; Η Αθήνα τους το είπε; Αφού δεν ήξερε, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Παπανδρέου ότι ήταν μέλος. Από το μυαλό του το έβγαλε ο γιος του Καντάφι που προήδρευε;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει ή όχι εμπλοκή του Πρωθυπουργού στο Ίδρυμα Καντάφι; Έχει η ΝΔ στοιχεία για να αποδείξει την εμπλοκή Παπανδρέου, διότι χθες ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό.
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Να σας πω. Από τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός χθες, αλλά και από τα όσα απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις στις 3 Μαρτίου- αν δε απατώμαι- στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Δρούτσας, για το συγκεκριμένο θέμα, προκύπτουν αρκετές και σοβαρές αντιφάσεις. Και θα σας εξηγήσω γιατί. Ο κ. Δρούτσας, στις 3 Μαρτίου, αν δεν απατώμαι, στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, όταν ρωτήθηκε από τους συναδέλφους τον κ. Αντώναρο και τον κ. Βαρβιτσιώτη για το συγκεκριμένο θέμα, είπε -παρουσία μου, ήμουνα κι εγώ εκεί- ότι ο κ. Παπανδρέου....

Ρουσφέτια μόνο για τους «κολλητούς»


Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να επαγγέλλεται ότι προωθεί την αξιοκρατία, αλλά όπως φαίνεται οι κανόνες δεν ισχύουν για τους «κολλητούς»…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ο συντοπίτης του υπουργού Οικονομικών και συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ, κ. Παύλος Αμανατίδης, καθώς και ο συνεργάτης του κ. Κωνσταντίνος Κάρμας χρίστηκαν διευθυντές σε εφορείες της περιφέρειας για 48 ώρες ώστε να αποκτήσουν τα «προσόντα» και να επανέλθουν στις διευθύνσεις που τους είχαν δοθεί μετεκλογικά.

Ολοι μαζί τα... φύγαμε

Με την χαρακτηριστική φράση "όλοι μαζί τα... φύγαμε" περιέγραψε ο πρόεδρος της Επιτροπής για το "βρώμικο χρήμα", Π.Νικολούδης, στη Βουλή, τη μεταφορά κεφαλαίων από τη χώρα μας στο εξωτερικό. "Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες" όπως σημείωσε.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρθηκε στο πρόβλημα αυτό, ενώ δέχτηκε πλήθος ερωτημάτων από τους βουλευτές - μέλη της επιτροπής.
"Η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα. Είναι γνωστή σε όλους η ρήση “όλοι μαζί τα φάγαμε”. Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι “όλοι μαζί τα φύγαμε” είπε ο κ.Νικολούδης.

Αδιάβαστους θα μας στείλει ο ΓΑΠ!!! «Δεν συμμετείχα ποτέ στο ίδρυμα Καντάφι» λέει!!!

«Δεν συμμετείχα ποτέ στο ίδρυμα Καντάφι... ουδέποτε έδωσα την συγκατάθεσή μου και είχαν βάλει το όνομά μου στο site του Ιδρύματος χωρίς να συναινέσω... Θεωρείτε το site του Καντάφι περισσότερο αξιόπιστο από τα όσα εγώ διαβεβαιώνω;»


Μάλλον...

Το 13ο Athens Fashion Week

Η Τεχνόπολις των Αθηνών στο Γκάζι, ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην πασαρέλα τους Έλληνες σχεδιαστές στο καθιερωμένο ραντεβού του Athens Fashion Week, από τις 30 Mαρτίου έως τις 3 Απριλίου.
    Πρόκειται για την 13η διοργάνωση, που συνδυάζει τις επιδείξεις σχεδιαστών για τον χειμώνα 2011/2012, με τους σκοπούς του φιλανθρωπικού οργανισμού «Make a wish» (Κάνε μία ευχή).
    «Η δημιουργία της μόδας συναντά τη μαγεία του Make a wish», είπε η Γκαμπριέλλα Πετζετάκι, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της διεθνούς οργάνωσης ...