Φασίστας ή μακάκας;;;

Το καθεστώς, εκμεταλλευόμενο τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του λαού, εκτοξεύει συνεχώς και ανερυθρίαστα, είτε μέσω των πολιτικών εντολοδόχων του, είτε μέσω των ΜΜΕ που διαθέτει, την κατηγορία του «φασίστα» εναντίον των πολιτών που διαμαρτύρονται για  το ξεπούλημα της πατρίδας, για το ξεπούλημα της....
ζωής τους, για την αρπαγή της περιουσίας τους.

Δεν υπάρχει φυσικά στην πραγματικότητα κανένας φασισμός, ούτε εξεγέρθηκε κανείς για να ζητήσει ολοκληρωτικές λύσεις. Ίσα ίσα όλοι ζητούν πιο πολύ δημοκρατία σε σχέση με το ολιγαρχικό καθεστώς που βιώνουμε. Όμως το καθεστώς το κάνει αυτό εσκεμμένα, προκειμένου να ακυρώσει μέσα βαθιά στο υποσυνείδητο του πολίτη, οποιαδήποτε διάθεση εκνευρισμού και οργής του για όσα εντελώς προκλητικά και αναίτια συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του και εναντίον του.  Μάλιστα εκτοξεύει την ταμπέλα του φασίστα αδιάκριτα κατά αριστερών και δεξιών.

Ε, λοιπόν, ένα αντίδοτο υπάρχει στην ψεύτικη αυτή ταμπέλα που προσπαθεί το καθεστώς να εμφυτεύσει στο λαϊκό υποσυνείδητο. Και το αντίδοτο αυτό δεν είναι άλλο από το ερώτημα που πρέπει να απευθύνει ο κάθε πολίτης στον εαυτό του: «Φασίστας ή μακάκας;;». Δηλαδή θα πρέπει να φοβηθεί μήπως τον πουν φασίστα ή καλύτερα να τον πιάσουν μακάκα;;;.

Από την απάντηση που θα δώσει ο ίδιος ο πολίτης στον εαυτό του, θα εξαρτηθεί και η παραπέρα στάση του.  

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/03/blog-post_433.html

Σχόλια