Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός για group στο Facebook

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε 23χρονος αστυνομικός, ο οποίος διαχειριζόταν ομάδα (group) υπό τον τίτλο «Ομάδα ΔΕΛΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ», σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (σ.σ. Facebook), χρησιμοποιώντας σήματα και τίτλους της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σε βάρος του αστυνομικού που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., ενώ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διετάχθη και η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Έτοιμοι να εγκαταλείψουν το Facebook εκατομμύρια χρήστες για χάρη του Google+

Η αμερικανική έκδοση του PC Magazine διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα στην ιστοσελίδα pcmag.com, επιχειρώντας να διερευνήσει τις τάσεις του κοινού σε ότι έχει να κάνει με το Facebook και το νεότευκτο Google+. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.
Το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει έτοιμο να εγκαταλείψει το Facebook για χάρη του Google+! Το νούμερο, φυσικά, είναι τεράστιο. Αν και μια τέτοια δημοσκόπηση δε μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτική του πληθυσμού, το 50% του Facebook είναι περίπου 375 εκατομμύρια άνθρωποι! Τα νέα δεν είναι καλύτερα για το Facebook ούτε στο υπόλοιπο 50%. Το 21% δηλώνει.

Γιατί οι Έλληνες λιγοστεύουν

Οι Έλληνες λιγόστεψαν. Μια σειρά από γεγονότα, αλλά και καταστάσεις φέρνουν τα πάνω - κάτω στον πληθυσμό της Ελλάδας. Για πρώτη φορά τα τελευταία σαράντα χρόνια υπάρχει μείωση στον αριθμό των μόνιμων κατοίκων της χώρας. Οσο για το τι φταίει για την απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζουν τα πληθυσμιακά στοιχεία της χώρας μας και τη μεγάλη καμπή των γεννήσεων, οι ειδικοί αλλά και ο απλός κόσμος συμφωνούν σε κάποια δεδομένα, όπως είναι η οικονομική κρίση, αλλά και η αλλαγή νοοτροπίας των νέων.
Επίσης, είναι γνωστό ότι έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες των ανθρώπων, οι οποίοι.....

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

To EΛ.Κ.Ε.Δ.Α. επισημαίνει πως με την ολιστική από χθες σύγκρουση ισλαμιστών-στρατογραφειοκρατίας στην Τουρκία, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος εξαγωγής της κρίσης, με υποψήφια θύματα τους ''συνήθεις υπόπτους'': Ελλάδα και Κύπρο. Οι παραιτήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας προκάλεσαν ερωτηματικά, παρ’ ότι εδώ και μέρες υπήρχε στην Αγκυρα έντονο παρασκήνιο περί τέτοιου ενδεχομένου. Παράλληλα, την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να αρχίσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου για τις κρίσεις στο στράτευμα.
Χθες παραιτήθηκαν ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας,

Δήλωση Νίκου Νικολόπουλου για τη Κάρτα του Φορολογούμενου Πολίτη:

 Δίκαιο μέτρο για τους παράνομους μετανάστες και άδικο για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες!».
Για το θέμα της ηλεκτρονικής Κάρτας Φορολογούμενου, κατέθεσα ερώτηση προς τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρ. Δικαιωμάτων και Προστασίας του Πολίτη και ρωτώ τους Υπουργούς να διασαφηνίσουν εάν και κατά πόσο η όλη αυτή πρωτοβουλία διέπεται από την απαραίτητη ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των φορολογούμενων πολιτών.

THIS IS GREECE - ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΕΜΑΤΟ ΕΛΛΑΔΑ

Χρόνους μας ταξιδεύει, δεν βουλιάξαμε
χίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε
 
Κατακλυσμούς ποτέ δεν λογαριάσαμε,
μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε
 
Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα 
παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα
 
Οδυσσέας Ελύτης
Δείτε το Βίντεο

Παραλία Ποτάμι στο Καρλόβασι Σάμου

Ένα νησί και μια απίστευτη παραλία που αξίζει να επισκεφτείτε.
Oι κοσμοπολίτες του ΣΕΤΕ υπέκυψαν στο επαρχιώτικο πείσμα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν είναι η πρώτη φορά που στην δημιουργία προπαγανδιστικού κλίματος χρησιμοποιούνται από την εξουσία άνθρωποι και φορείς που έχουν αγαθές προθέσεις, αλλά δεν φαντάζονται πόσο εύκολα μπορούν να «εργαλειοποιηθούν».
Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι λόγοι για τους οποίους ο αρμόδιος (λέμε τώρα) υπουργός θέλησε να συναντήσει τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ακριβώς την ημέρα – και μάλιστα λίγο πριν – που υποτίθεται ότι θα έβλεπε τους ταξιτζήδες για να βρεθεί μια μέση οδός, να επέλθει ένα είδος συμφωνίας.

Μετά την Ιταλία και η Ισπανία προβληματίζεται με την επόμενη δόση στην Ελλάδα...

Oι ανησυχίες των επενδυτών για την Ιταλία και την Ισπανία, περιπλέκουν τις προσπάθειες για την παροχή στην Ελλάδα της επόμενης δόσης της ενίσχυσης διάσωσης, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο να τιθασεύσει την για περισσότερο από ένα χρόνο πιστωτική κρίση.
Η Ελλάδα πρόκειται να λάβει την επόμενη δόση του αρχικού, 110 δισεκατομμύρια € (158 δισεκατομμυρίων δολαρίων) δανείου τον Σεπτέμβριο. 
Όμως, η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες δεσμεύονται να χορηγήσουν

ΝΟΜΟΣ ΑΕΙ: ΗΧΗΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Λόγω της κρισιμότητας των εξελίξεων στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σας ανακοινώνουμε ένα κείμενο που αφορά τις αλλαγές που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση για τις βαθμίδες του Λέκτορα και του Επίκουρου Καθηγητή.
Με το νομοσχέδιο «ΔΟΜΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ» καταργείται η βαθμίδα του Λέκτορα και υποβαθμίζεται η βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή ενώ δεν διευκρινίζονται ούτε κατ΄ελάχιστον τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις εξέλιξης τους, αφού αυτές ουσιαστικά θα καθοριστούν από τον Οργανισμό του Ιδρύματος τον οποίο θα επιβάλει με Προεδρικό διάταγμα το Υπουργείο Παιδείας, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Εάν συμφωνείτε με τις εκτιμήσεις του κειμένου αυτού και τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο ακαδημαϊκός κόσμος παρακαλώ να υπογράψετε στην παρακάτω διεύθυνση:

Ίων Δραγούμης (μια βιογραφία)

"Λευκή ας βαλθεί όπου έπεσες κολώνα - πως έπεσες γραφή να μην το λέει - λευκή με της πατρίδας την εικόνα μόνο εκείνη ταιριάζει να σε κλαίει, βουβή, μαρμαρωμένη να σε κλαίει".
Κωστής Παλαμάς
 (για τα 91 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του)
Ο Ίων Δραγούμης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1878. Ήταν γιος του Στέφανου Δραγούμη που διετέλεσε πρωθυπουργός μετά το κίνημα του 1909 στο Γουδί. Η οικογενειακή καταγωγή του ήταν από το Βογάτσικο της Μακεδονίας. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και το 1899 μπήκε στο διπλωματικό σώμα. Ήδη από τα πρώτα του χρόνια έρχεται σε επαφή με την φιλοσοφία και την ιστορία, αποκτώντας βάθος και πνευματική ευαισθησία. Νωρίτερα, στον ατυχή πόλεμο του 1897 είχε πολεμήσει ως εθελοντής. Υπηρέτησε ως προξενικός υπάλληλος στο Μοναστήρι, στον Πύργο και στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Στην θητεία του αυτή στα ελληνικά προξενεία, υπήρξε ηγετική μορφή του μακεδονικού αγώνος, οργανωτής και εμψυχωτής του. Ο Παύλος Μελάς ήταν σύζυγος της αδερφής του. Με τον τίμιο θάνατο του, ο Ίων δημοσιεύει το πιο γνωστό έργο του, το «Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα» χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο. Το βιβλίο τάραξε συθέμελα την τότε λιμνάζουσα ελληνική κοινωνία, που αμέσως στρατεύτηκε στον σκοπό. Αμέσως το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών τον μετέθεσε σε πρεσβεία εκτός των Βαλκανίων.

Κόψε και μετά… βλέπουμε

Έχει καταντήσει συνήθης πρακτική από την κυβέρνηση η προώθηση σημαντικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, εν πολλοίς άσχετων μεταξύ τους, με διαδικασίες – εξπρές από τη Βουλή, χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση.
Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, και με αφορμή τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής, κατατίθενται συνεχώς νέες τροπολογίες για τη ρύθμιση θεμάτων όπως οι συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών ή τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, που θα έπρεπε κανονικά να αποτελούν αυτοτελή νομοθετήματα.

e-Επιλογές της 29/07/2011

Ξηλώνεται η Ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία


Εν όψει των ετήσιων τακτικών κρίσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και ενώ βρίσκονται στις φυλακές 50 ανώτατοι εν ενεργεία αξιωματικοί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ και σε απόπειρες πραξικοπήματος εις βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης, ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Ισίκ Κοσανέρ, ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση την αποστρατεία του. Το ίδιο έπραξαν

Ταφόπλακα στον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη από Μπορίσοφ

«Ασύμφορο» για τη Βουλγαρία χαρακτήρισε το έργο κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ.
«Όλοι μας βλέπουμε πόσο ασύμφορο είναι αυτό το σχέδιο για τη Βουλγαρία. Για 30 εκατομμύρια δολάρια να ριψοκινδυνεύουμε την οικολογία μας... Γι' αυτό και από την πρώτη κιόλας μέρα το ξεγράψαμε», δήλωσε ο Μπορίσοφ, στο πλαίσιο ευρύτερων δηλώσεών του για τα ενεργειακά έργα στη Βουλγαρία.

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Χάπι βάζει τέλος στα κενά μνήμης


Αισθάνεστε άσχημα επειδή ξεχάσατε το PIN σας ή δεν θυμάστε πού βάλατε τα γυαλιά σας; Τέλος στην απογοήτευση που προκαλούν τα κενά μνήμης υπόσχεται χάπι που ήδη κυκλοφορεί εδώ και χρόνια, χορηγείται όμως για άλλο λόγο.
Τα καλά νέα φτάνουν από τις ΗΠΑ, όπου το φάρμακο Guanfacine συνταγογραφείται ήδη σε πάσχοντες από υπέρταση. Στο μέλλον όμως, σκευάσματα με αυτή ή παρόμοιες ουσίες θα χορηγούνται σε άτομα από τη μέση ηλικία και άνω, ώστε να μπορούν να ενισχύσουν τη μνήμη τους.

Αυτή είναι η Ελλάδα που μας κάνει χαρούμενους ....

Εμείς είμαστε περήφανοι για τα κορίτσια μας! Άλλοι για ό,τι θέλουν! Το σήκωσαν στην Κίνα! Χρυσό στο στήθος και σημαία ψηλά! ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ στο ΠΟΛΟ στην Σαγκάη(2011-07-29). 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011. Μετά από 1,5 χρόνο λοιδορίας, όχι αθλητικής όμως, απαξίωσης από τους ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ εκπροσώπους και φίλους Ελλάδας και Ευρώπης, ο αθλητισμός, αν προστεθεί η επιτυχία...

Χάρρυ Κλυνν: Είμαστε Έλληνες ρε; Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και...


Γιώργος Α. Παπανδρέου: «H ανάγκη σοβαρής περιφερειακής και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται αίτημα της εποχής»
Είμαστε Έλληνες ρε;
Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον αρχιηλίθιο, αυτό το πολιτικό ξέρασμα, αυτό το σκατό, να μας πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί…
Έχουμε μέσα μας αίμα; Μας έχει απομείνει στάλα φιλότιμου, ευθιξίας και παλικαριάς;

Νέο πολίτευμα εισάγει η ΝΔ. Μπράβο Αντώνη Σαμαρά

Ένας Αντώνης Σαμαράς από τα παλιά έκανε σήμερα την εμφάνισή του.
Συγκεκριμένα, κατέθεσε 31 προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, οι οποίες αν υλοποιηθούν οδηγούν ευθέως σε άλλο πολιτικό σύστημα και στην ουσία σε άλλο πολίτευμα....

Τι’ χες Γιάννη, τι’ χα πάντα: Αλχημείες, αγωνίες και διαφωνίεςΣοφία Βούλτεψη
Επιστροφή σε παλιές πρακτικές
 
Τι’ χες Γιάννη, τι’ χα πάντα, υπ' αριθμόν 1: Η αποκάλυψη της νέας λογιστικής αλχημείας για αναστολή των πληρωμών του Δημοσίου για δύο ημέρες προκάλεσε την γενική θυμηδία, αλλά και έφερε στο νου ανάλογη εγκύκλιο της κυβέρνησης Σημίτη – οπότε δεν μένει παρά να συνεννοηθούμε με την Goldman Sachs για μερικά swaps ακόμη…
Σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου των Οικονομικών προς τις εφορίες της χώρας, οι πληρωμές σταματούν το διήμερο 28 και 29 Ιουλίου και θα επαναληφθούν από τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου.
Η Νέα Δημοκρατία, δια του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Γιάννη Βρούτση, ζήτησε εξηγήσεις, τις οποίες, βεβαίως, δεν έλαβε.
Άλλωστε, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…

Ποιο είναι το αίτημα της εποχής ;;

Ποιο είναι άραγε το αίτημα της εποχής..;;
Eίναι ένα σοβαρό ερώτημα που μας ταλανίζει όλους...
Μην είναι η είναι η εξεύρεση εργασίας, μην είναι η αποφυγή των λουκέτων, μήπως είναι ένα σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας, μήπως είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη απομάκρυνση της τρόικας ;;
Όχι αγαπητοί μου, δεν είναι τίποτα από όλα αυτά...
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιο είναι κατά τον κ. Παπανδρέου, το αίτημα της εποχής.

Η Ιταλία μπορεί να μην συμμετάσχει στην επόμενη δόση χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Η αύξηση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας, ενδέχεται να θέσουν σε αμφιβολία τη συμμετοχή της στην επόμενη δόση της ελληνικής διάσωσης του Σεπτεμβρίου, φέρεται να δήλωσαν σύμφωνα με το Reuters αξιωματούχοι της ευρωζώνης. 
Σε μια τηλεδιάσκεψη αξιωματούχων της ευρωζώνης χθες, κατά την οποία συζητήθηκε η επόμενη δόση των δανείων έκτακτης

Μ. Γιανάκκης : Η απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, είναι μια «τραβεστί» απελευθέρωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται ...
Διαβάστε όλη την ομιλία

Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει...

Πρέπει να φύγει, είναι παράνομος. Επέβαλε το Μνημόνιο με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και τώρα πάει να κάνει το ίδιο με το «Μεσοπρόθεσμο».
Πρέπει να φύγει, είναι ψεύτης. Είπε ψέματα στον Ελληνικό Λαό, ότι «υπάρχουν τα λεφτά», για να υφαρπάξει την εξουσία.
Πρέπει να φύγει, είναι συνωμότης. Είχε μυστικές επαφές με την Γκόλντμαν Σακς, τον Στρος-Καν και Κύριος οίδε ποιους άλλους, πίσω από την πλάτη, του λαού, του κόμματός του, όλων των θεσμών.
Πρέπει να φύγει, είναι συκοφάντης. Διέσυρε τους Ελληνες διεθνώς ότι είναι «τεμπέληδες κι άχρηστοι» και συνεχίζει να το κάνει.
Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει, είναι ανδρείκελο. Εφερε στη χώρα Διευθυντήριο την Τρόικα και την κατέστησε φόρου υποτελή στους Τοκογλύφους εσαεί.
Πρέπει να φύγει, είναι βλαξ ή βαλτός. Μετέτρεψε το πρόβλημα δανεισμού της χώρας σε κρίση χρέους που απειλεί την ίδια της την υπόσταση και το αυτεξούσιον.

Γερμανοί, οι... λουφαδόροι της ΕΕ!

Γ.Δελαστικ

Σοκ για την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ αλλά και για όλους τους Γερμανούς θα αποτελέσει σίγουρα η έκθεση της επίσημης υπηρεσίας της ΕΕ που αποκαλείται Ευρωπαϊκό Ιδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (Eurofound), την οποία παρουσίασε χθες με θεαματικό τρόπο, στην πρώτη σελίδα του οικονομικού της τμήματος, η δεξιά γερμανική εφημερίδα "Ντι Βελτ".
"Πρωταθλήτρια του ελεύθερου χρόνου η Γερμανία" ήταν ο τίτλος. "Μελέτη της ΕΕ: πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουν οι εργαζόμενοι περισσότερη άδεια" τόνιζε ο υπότιτλος. Τα συμπεράσματα της έκθεσης για το 2010 ήταν καταλυτικά. Με βάση τα πραγματικά επεξεργασμένα στοιχεία για πέρυσι, οι Γερμανοί και οι Δανοί είχαν κατά μέσο όρο 30 μέρες άδεια, σαφώς περισσότερες δηλαδή από τον μέσο όρο της ΕΕ που πέρυσι ήταν 25,4 ημέρες και πολύ περισσότερες από τους Ελληνες που είχαν μόνο 23 μέρες!

Τέλος ο εμπαιγμός !!!

Το Υπουργείο Παιδείας, έχει 600 πιστώσεις για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αριθμός ίδιος με τους εναπομείναντες διοριστέους του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Και πάλι θέλει να θα προσλάβει εκτός ΑΣΕΠ!!! Τέλος ο εμπαιγμός!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ ΤΙ ΤΑΪ́ΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ: ΤΣΟΥΓΔΩ!

Βγάζει η τελευταία "πράσινη" blogger μία ανάρτηση που τα χώνει στον Καμμένο, το olympia κλπ. Με τον γνωστό τρόπο, χωρίς να λέει κουβέντα για την ταμπακέρα που την έχουμε κάδρο εδώ και βδομάδες...
Θα προτείναμε στον Πάνο να μην κάνει μηνύσεις, άλλωστε η Τσούγδω έχει κάνει στο παρελθόν και αναρτήσεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Αλλά who cares!! Αφού επιμένεις βρε Πάνο να ασχολείσαι, άιντε να της δώσουμε το τέταρτο επισκεψιμότητας που δικαιούται : http://tsougdw.blogspot.com/2011/07/blog-post_28.html?m=1

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου:
Αγαπητή Τσούγδω,
Σού αποστέλλω απάντηση σέ συκοφαντικό ψευδές κείμενο πού ανάρτησες και παράνομα
Παρ ότι στό έστειλα ως σχόλιο δέν ανεβάζεις .
Στό στέλνω και σέ e-mail πού κοινοποιώ στήν δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος πού θαυμάζεις γιά τήν επίθεση σέ άλλο ιστολόγιο.
Πέραν ότι ξεφτιλίζεσαι ακόμα μία φορά όπως τότε πού στήριζες Τσουκάτο εναντίον μου τώρα εμπλέκεσαι καί στήν δικαστική μου διαμάχη μέ τόν υπάλληλο τών κερδοσκόπων κατά τής χώρας Unigestion Αντρίκο Παπανδρεου

Πάνω από 7000 δημόσιοι υπάλληλοι στον δρόμο. Μαχαίρι σε 75 υπηρεσίες-οργανισμούς

- Μεταξύ των οργανισμών είναι: ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΟΔΔΥ, ΕΙΝ, ΕΟΜΜΕΧ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΕΡΤ, ΕΘΙΑΓΕ
- Εξετάζεται η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας
- Όσοι δεν κριθούν κατάλληλοι από τον ΑΣΕΠ, τότε η πόρτα της απόλυσης ανοίγει
- Θα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τις 5 Αυγούστου
- Διαβάστε τους φορείς του δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται
Το δρόμο της συγχώνευσης ή της κατάργησης παίρνουν με τροπολογία που θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περίπου 40 οργανισμοί του δημοσίου στους οποίους απασχολούνται σήμερα 7.000 υπάλληλοι μεταξύ αυτών και πολλοί συμβασιούχοι.

e-Επιλογές της 28/07/2011

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Να η απόδειξη της χρεοκοπίας: Σε επίσημη στάση πληρωμών σήμερα και αύριο το Ελληνικό Κράτος, σύμφωνα με εγκλύκλιο του ΥΠΟΙΚ!
Η εγκύκλιος της διπλανής φώτο είναι η απόδειξη της επίσημης στάσης πληρωμών από το ελληνικό δημόσιο που έφερε στο φως ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ, Ι Βρούτσης!! Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο ΓΓ του υπ. Οικονομικών, Καπελέρης, καλούνται όλες οι εφορίες να μην πληρώσουν για δύο μέρες, 28 και 29 Ιουλίου, τους υπαλλήλους των υπηρεσιών στις οποίες προϊστανται!! Η απόφαση αφορά πολλές χιλιάδες υπαλλήλους που πληρώνονται με λίστες από τις ΔΟΥ.

Κ. Αγοραστός: «Καμία αδικία στο ποδόσφαιρο»

«Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου ως περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ιδιαίτερα στα ζητήματα του αθλητισμού, λειτούργησα ως περιφερειάρχης όλων των Θεσσαλών.
Η τακτική αυτή, σε σύντομο χρονικό διάστημα, απέφερε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις σε όλες τις Θεσσαλικές πόλεις.
Χωρίς καμία εξαίρεση, στάθηκα κοντά με την κυριολεκτική έννοια του όρου, σε όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Θεσσαλίας. Αυτό το γνωρίζει το φίλαθλο κοινό της περιοχής μας. Συνεχίζουμε αυτή την τακτική διότι είμαστε περιφερειακή διοίκηση όλων των Θεσσαλών και όλων των αθλητικών φορέων.

Στο ΑΣΕΠ οι προσλήψεις ανέργων και όχι σε αμαρτωλές ΜΚΟ!

ΖΗΤΟΥΝ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ & Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:
  • Αφορά 55 χιλιάδες του προγράμματος «Κοινωφελούς εργασίας»
Nα ανατεθεί στο ΑΣΕΠ η επιλογή των ανέργων για το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας», έτσι ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αξιοκρατία στη διαδικασία των προσλήψεων από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος, βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Για να μαθαίνουν οι νέοι τις αλεπουδιές του ΠΑΣΟΚ και του Σημίτη και να μην ξεχνάνε οι παλιοί.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ , Πέμπτη  28-7-2011, σελ 19
Του Στεφ. Β. Αναγνώστου
anagnostou@elefteros.gr
Εκτός από όσα  καταγράφονται  στην έρευνα της  Eurostat, η οποία όμως δεν ήταν και η μόνη που έχει συνταχθεί για αυτό το θέμα, αποκαλύφθηκε ότι υπήρχαν  και άλλες εκθέσεις.  Το  διεθνές  πρακτορείο  Bloomberg” αποκάλυψε ότι είχαν συνταχθεί  δύο  ακόμη  «απόρρητες» εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τις οποίες ο πρόεδρος της ΕΚΤ   κ. Ζαν Κλώντ   Τρισέ έχει αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα,   παρά το γεγονός ότι  δέχθηκε πιεστικό αίτημα από το “Bloomberg”. Ο κ. Τρισέ  αρνήθηκε να παράσχει εξηγήσεις, με το επιχείρημα ότι η δημοσιοποίησή τους θα μπορούσε να κλονίσει την εμπιστοσύνη στο ευρώ, με αποτέλεσμα το “Bloomberg” , να προσφύγει δικαστικά κατά της ΕΚΤ ,ώστε να υποχρεωθεί με δικαστική απόφαση να δημοσιοποιήσει τα ζητούμενα στοιχεία.

Ρατσιστική αντιμετώπιση Ελλήνων πολιτών από τη Δικαιοσύνη

Η Ελληνική Δικαιοσύνη για μια ακόμα φορά ενεργεί ακριβώς όπως τη συμβολίζουν,με μαντήλι στα μάτια και ζυγαριά!Μόνο που δεν είναι ακριβώς τυφλή,ώστε να μην κάνει διακρίσεις και η ζυγαριά της γέρνει γιατί λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.Αλλο βάρος έχουν οι Ελληνες πολίτες κι άλλο οι λαθρομετανάστες.Πρόκειται για ομάδες ανθρώπων που έχουν αιτήματα και τα διεκδικούν κατασκηνώνοντας  οι μεν νόμιμοι ιθαγενείς στην πλατεία Συντάγματος οι δε παράνομοι μετανάστες στα Προπύλαια.

Παραιτήθηκε η κυπριακή κυβέρνηση

Παραιτήθηκαν σήμερα όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης στην Κύπρο μετά από έκκληση του προέδρου Χριστόφια σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να σχηματιστεί σε λίγες ημέρες κυβέρνηση εθνικής ενότητας η οποία θα αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση αλλά και τις επικρίσεις από την τραγωδία στη ναυτική βάση

Ο Χατζηνικολάου ψάχνει ιδέες μέσω Twitter για το blog του

Πολυπράγμονας ο Νίκος Χατζηνικολάου. Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alter, πέρα από τις δραστηριότητές του σε τηλεόραση, εφημερίδα και ραδιόφωνο, σκέφτεται να δημιουργήσει και έναν προσωπικό ιντερνετικό χώρο ελεύθερης σκέψης και διαβούλευσης με ευρεία θεματολογία.
O anchorman σχεδιάζει το δικό του blog και μάλιστα δεν το κρατά κρυφό, αλλά το μοιράζεται με τους Twitterόφιλούς του. Μάλιστα, τη δεδομένη στιγμή αναζητά το όνομα του blog του και γι’ αυτό ζητά τη βοήθειά τους. «Δέχομαι προτάσεις για το όνομα του blog μου. Οποιος έχει καλή ιδέα, ευπρόσδεκτη!» έγραψε χαρακτηριστικά στη σελίδα του.

Χωρίς Ηλεκτρικό στο τμήμα Ομόνοια - Πειραιάς


Διπλή ταλαιπωρία περιμένει τους επιβάτες και τους τουρίστες το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, καθώς εκτός από τα ταξί θα "χάσουν" και τους συρμούς του ΗΣΑΠ από το κέντρο ως το λιμάνι


Ένοχη σιωπή για το εξάμηνο που... χάθηκε στο δρόμο!Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Εξακολουθούμε να μην μιλάμε για την ταμπακιέρα ή μου φαίνεται;
Υπάρχει κάποιο κενό χρόνου στις πρωθυπουργικές αναδρομές ή είναι η ιδέα μου;
Εξακολουθεί να λείπει ένα κομμάτι από το παζλ της χρεοκοπίας ή πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας μας;
Διότι και χθες, κατά την ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα «επιτεύγματα» (λέμε τώρα) του τελευταίου χρόνου, δηλαδή του χρόνου που μεσολάβησε από την προσφυγή μας στον μηχανισμό της τρόικας μέχρι σήμερα - οπότε και ζήσαμε το… κορυφαίο επίτευγμα της αναδιάρθρωσης του χρέους και της διεθνούς οικονομικής επιτήρησης!
Η προπαγάνδα έχει καταργήσει τον «πριν» με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να ωραιοποιήσει το ασταθές σήμερα και το αβέβαιο αύριο.

Ρε μπας και ο Βενιζέλος, εκπροσωπεί την Ν.Δ ;;

Τρεις ημέρες πέρασαν από τις απίστευτες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, στο Peterson Institute, σχετικά με το ποιες πολιτικές δυνάμεις αντιπροσώπευε και για λογαριασμό ποιων ομιλούσε.
Σε τρεις μέρες αναστήθηκε ο Χριστός και στην Ν.Δ δεν έχουν βγάλει ακόμα μια ανακοίνωση επί του θέματος.
Ας δούμε το βίντεο που ακολουθεί, για να θυμηθούμε τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου

Τι θα γίνει; Θα φέρει πίσω το ΠΑΣΟΚ και ο κινέζος τα 580 εκ ευρώ που ζημίωσαν τη χώρα πουλώντας χρυσό το 2003

Στα βουβά και κατακαλόκαιρο εισέπραξαν 200 εκατ. ευρώ για «καλύτερες επενδύσεις»-Πούλησαν 20 τόν. χρυσού
(08.2003: Οι 20 τόννοι είναι 714.285 ουγγιές [1 ουγγιά 28 γραμμαρια], τον Αύγουστο του 2003 μια ουγγιά κόστιζε 365 $ άρα οι 20 τόννοι πουλήθηκαν 260 εκ $ ή 233 εκ € [1 € ήταν 1,115 $]
07.2011: Μια ουγγιά κοστίζει 1620 $ άρα οι 20 τόννοι θα πωλούνταν 1,157 δις $ ή 812 εκ.€
ΑΠΩΛΕΙΑ: 579 εκ €)

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΩΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/08/2003

Ερώτηση Μιχάλη Γιαννάκη, για την ασφάλεια του διαδρόμου προσγείωσης της Τανάγρας

Την διαβεβαίωση για την ασφάλεια του διαδρόμου προσγείωσης της Τανάγρας ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε με αφορμή δημοσίευμα τα εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «το αεροδρόμιο θυμίζει εγκαταλελειμμένο γιαπί» αφού «ο εργολάβος έχει ουσιαστικά αποχωρήσει από το έργο, έχοντας υλοποιήσει μόνο το 30% των εργασιών».
Με την ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης καλεί τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για την αξιοπιστία του δημοσιεύματος και την ενεργοποίηση των σχετικών ρήτρων που προέβλεπε η σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ παράλληλα ζητά την ταχεία υλοποίηση του έργου για την ασφάλεια των πτήσεων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Το υπουργείο κρύβει το λογαριασμό

Στον απολογισμό του έργου του υπουργείου της, που έκανε η προκάτοχος του σημερινού υπουργού Τίνα Μπιρμπίλη, αναφέρεται ευθέως σε «μεγάλη επιβάρυνση» που οδηγεί η απόφαση, την οποία ο διάδοχός της προωθεί σήμερα στη Βουλή
Της Αριστέας Μπουγάτσου
EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Έτοιμη από καιρό ήταν η φωτογραφική ρύθμιση που φυτεύτηκε στο νομοσχέδιο για την αγορά ενέργειας -ευνοεί τα συμφέροντα του ομίλου Μυτιληναίου και φεσώνει τους λογαριασμούς των καταναλωτών- ενώ η τέως υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) Τ. Μπιρμπίλη αρνούνταν κάθετα να την υιοθετήσει. 
Μάλιστα η κ. Μπιρμπίλη, φεύγοντας από το υπουργείο, φρόντισε να αφήσει και καυτή παρακαταθήκη κατά της ρύθμισης-σκάνδαλο, που όμως ανέλαβε να προωθήσει ο διάδοχός της Γ. Παπακωνσταντίνου, με express -ομολογουμένως- διαδικασίες και εν κρυπτώ.....

Υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, δια βίου αποκλεισμός...


..Μπέου και Ψωμιάδη
Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, αποφάσισε και ανακοίνωσε τα ξημερώματα, τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων. Παράλληλα, αποφασίσθηκε..
 ο εφ όρου ζωής αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο, των Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη!

Τρισέ: Η Ελλάδα είναι δεσμευμένη να κάνει τα πάντα, και θα κάνει τα πάντα υπό την αυστηρή επιτήρηση της Ευρώπης

Διαβάστε τι απάντησε σε ερώτηση ο Jean-Claude Trichet, σε συνέντευξή του στην Le Point  .

Last year, France raised €4 billion and after the summit in Brussels it is going to borrow an additional €15 billion between now and 2014 to the benefit of Greece. Are you sure that the French, who have their own problems, will accept this indefinitely?
Πέρυσι, η Γαλλία συγκέντρωσε € 4 δισ. ευρώ και μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες,  πρόκειται να δανείσει επιπλέον 15 δις € από σήμερα μέχρι και το 2014 προς όφελος της Ελλάδας. Είστε σίγουροι ότι οι Γάλλοι, οι οποίοι έχουν τα δικά τους προβλήματα, θα αποδεχθούν αυτήν την κατάσταση επ 'αόριστον;
Διαβάστε την απάντηση του Trichet..

Σόιμπλε: «Οι Έλληνες θα χρειαστούν μια δεκαετία»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί ότι ο δρόμος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση θα είναι μακρύς. Κατά την άποψή του η χώρα μας θα χρειαστεί μια δεκαετία για να ξαναγίνει ανταγωνιστική.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Neue Passauer Presse ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι για την αντιμετώπιση της ευρωκρίσης δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα πακέτα βοήθεια. «Η απραξία περιέχει περισσότερους κινδύνους και κόστιζε εν τέλει περισσότερα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στο παράδειγμα της κατάρρευσης της Lehman Brothers, η οποία οδήγησε σε συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 4,7%, δηλαδή κατά περίπου 100 δις ευρώ.
Η συμβολή των ιδιωτών πιστωτών

Real Time Spread 10ετούς ομολόγου ( Αφού ο ΓΑΠ έσωσε την χώρα γιατί ανεβαίνουν τα Spread 10ετούς ομολόγου ;;;;; )

Real Time Spread 10ετούς ομολόγου : 1249,4  09:35

ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ Ο ΡΟΥΜΠΙΝΙ ;;

Να γιατί ο ΓΑΠ είπε για τον Σαμαρά ότι θέλει να γίνει Πρωθυπουργός της ΔΡΑΧΜΗΣ λέτε να ξέρει κάτι ;

Το πρωτοσέλιδο της ημέρας !!!Από τον Αδέσμευτο τύπο που παίρνει στο "ψιλό" την ομιλία του Πρωθυπουργού προς την Κ.Ο ...

e-Επιλογές της 27/07/2011

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Τα κορίτσια του πόλο πάνε για χρυσό


Το πρώτο μετάλλιο της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εξασφάλισε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Σανγκάη οι Ελληνίδες γοργόνες επικράτησαν της Ιταλίας με 14-11.

Θρίλερ με τον Ελληνα συνεργό του μακελάρη

Σε θρίλερ εξελίσσεται η προσπάθεια των διωκτικών αρχών να εντοπίσουν τον Ελληνα που συνδέεται με τον Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ. Οι διωκτικές αρχές της Νορβηγίας έχουν επιδοθεί σε «ηλεκτρονικό ανθρωποκυνηγητό» προκειμένου να εντοπίσουν τον συμπατριώτη μας με τον οποίο ο μακελάρης του Οσλο είχε επαφές και με τον οποίο επανίδρυσε το «Τάγμα των Ναϊτών», όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ίδιος στο μανιφέστο του μίσους που συνέταξε.

Από την πρώτη στιγμή που οι νορβηγικές αρχές διάβασαν το 1.500 σελίδων «πόνημα»

Δεν έχει κόστος η κατοχική Τουρκία

Δεν θα ανέμενε κανείς διαφορετική τοποθέτηση από το Φόρεϊν Όφις. Κλήθηκε εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό. Εάν η απάντηση αποσυνδεθεί από την ερώτηση και παρουσιασθεί, κανείς δεν θα αντιληφθεί πως αναφέρεται ή σχολιάζει τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν. Γενικές και αόριστες τοποθετήσεις που παραπέμπουν στην πάγια τακτική και λογική πως δεν θα πρέπει να ενοχληθεί η Τουρκία.

Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ζητούν τη δικαίωση τους

Σωτήρης Σκουλούδης
Τη «νομική μεθόδευση» αλλά και την παραβίαση του ποσοστού διορισμών από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών, εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας, καταγγέλλουν στη zougla.gr αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι επιτυχόντες από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008, όμως παραμένουν αδιόριστοι.
Ακολουθεί το κείμενο της καταγγελίας, από τον εκπαιδευτικό Κωνσταντίνο Καρατσομπάνη.
«Γιατί μείναμε αδιόριστοι; Σε όλους σας δημιουργήθηκε η εντύπωση πως αυτό συνέβη λόγω των περικοπών που επέβαλλε το μνημόνιο στον χώρο της εκπαίδευσης.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΙΒΔΗΛΟ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ


Του Γιώργου Νούτσου*

Τελικά, θέλει θράσος πολύ, να τολμάς να παρουσιάζεις τη νύχτα σαν μέρα. Κι αυτό δεν είναι μια μονοσήμαντη θεώρηση, αλλά κάτι που αφορά όλα τα επίπεδα της ζωής μας, πόσο μάλλον την πολιτική.
Όλοι μα όλοι, με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής περίμεναν πως η κυβέρνηση θα επιχειρούσε να βαφτίσει το κρέας ψάρι. Να εξιδανικεύσει τα όποια θετικά σημεία της απόφασης και να αποκρύψει πλήρως όλα τ άλλα, που θα μπορούσαν να της τσαλακώσουν ακόμα περισσότερο, το ήδη στραπατσαρισμένο προφίλ της .

Τελικά δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, ζήτω η επιλεκτική χρεoκοπία


Του Γιώργου Καισάριου
Θα συνέχιζα το χτεσινό θέμα απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα των CDS, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι Έλληνες γραφειοκράτες...

Ας θυμηθούμε τι είπε η αξιωματική αντιπολίτευση πριν μερικές μέρες:
Γι΄ αυτό και ο ίδιος ο κ. Τρισέ προειδοποιεί να μην υπάρξει “επιλεκτική χρεοκοπία”. Λύσεις υπάρχουν. Υπάρχει πάντα η λύση του ευρω-ομόλογου, ώστε χώρες που έχουν πρόβλημα να ξεπληρώσουν με ευνοϊκότερους όρους τα δάνειά τους και να γίνει το χρέος τους βιώσιμο. Το ευρω-ομόλογο θα επιτρέψει αισθητή μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, χωρίς να υπάρξει “επιλεκτική χρεοκοπία”. Και βραχυχρόνια, υπάρχει η λύση της επαναγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, που θα επιφέρει μείωση του δημόσιου χρέους, επίσης χωρίς να προκαλέσει “επιλεκτική χρεοκοπία”.