Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Επερώτηση Βόμβα Αυστριακού ευρωβουλευτή Andreas Mölzer:"Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του"

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Andreas Mölzer, έκανε την εξής γραπτή ερώτηση :

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις

Μπροστά με 4,8% και 5,1% η Ν.Δ. σε δημοσκοπήσεις

http://2.bp.blogspot.com/_w0H6ufItWas/SaBMt9fYS7I/AAAAAAAAAh0/KWzcmWpR3k8/s400/%CE%93%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%A0.jpgΠροβάδισμα 4,8% έχει η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 17,4% του δείγματος, η ΝΔ 22,2%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΛΑΟΣ 5,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, η ΔΗΣΥ 2,2%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,4%, το Άρμα Πολιτών 1,4%, άλλο κόμμα 3,4% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30,9%.
Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει το 6,4%.

Μιχελάκης: σε άλλο πλανήτη ο Παπανδρέου!!!«Ο κ. Παπανδρέου, σε μια ανιαρή πραγματεία, που διάβασε σήμερα, μπροστά σε ένα παγωμένο ακροατήριο, λησμόνησε πως κυβερνά, εδώ και 2 χρόνια, την Ελλάδα.
Μίλησε για το διεθνή σοσιαλισμό, αλλά δεν είπε τίποτα για τη βαρβαρότητα της πολιτικής του.
Αναγνώρισε το οικονομικό αδιέξοδο, αλλά δεν είπε τίποτα για τη δική του πολιτική, που διέλυσε
την Οικονομία και την Κοινωνία.

Πάλι για Παγκόσμια Διακυβέρνηση μίλησε ο ηγεμών…


ΒΙΝΤΕΟ: Ο Παπανδρέου μίλησε για «παγκόσμια διακυβέρνηση» 


…Κατα τα άλλα όλα τα κάνει για την πατρίδα!

Ποια πατρίδα όταν θέλει να εκχωρήσει όλες τις εξουσίες του κράτους-έθνους σε παγκόσμια κέντρα;
ΠΑΣΟΚοι να τον χαίρεστε… Καμαρώστε τον αρχηγό σας που θέλει να χαρίσει την λαϊκή εξουσία σε σκοτεινά κέντρα εκτός της χώρας:

Ο ρόλος του γεωμετρικού τρόπου σκέψης στην Παιδεία


“Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω”. 

Aπαραίτητη προϋπόθεση εισδοχής–μύησης στην ανώτερη Παιδεία, κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα, αποτελούσε η εις βάθος γνώση γεωμετρίας. Ιδιαίτερα στην κλασσική Αθήνα, η Γεωμετρία, και κατ’ επέκταση ο γεωμετρικός τρόπος σκέψης, αποτελούσε έναν από τους θεμελιώδεις άξονες της Παιδείας. Βασικό δε παιδευτικό στόχο είχε, δια της λογικής επεξεργασίας των δεδομένων βάσει πρώτων αρχών-αξιωμάτων, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Τέτοια σκέψη συνιστούσε το θεμέλιο του κατεξοχήν νοητικού μηχανισμού για την καλλιέργεια της συνείδησης προβληματισμού και της στρατηγικής σκέψης, αλλά και αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα της πολυτρόπου νοήσεως.  Τέλος συνεισέφερε στην ατομική πνευματική ελευθερία και στη διαμόρφωση σωφρόνων και ευδαιμόνων ατόμων.  

Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων για τις υποκλοπές

Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων για τις υποκλοπέςΚ. Καραμανλής: «Δεν θα είμαι υπόλογος απέναντι στους Έλληνες που με εμπιστεύτηκαν»
Απρόσμενες διαστάσεις τείνει να προσλάβει η εξέλιξη με την «ξεχασμένη» υπόθεση των υποκλοπών μετά την εμπλοκή της αμερικανικής πρεσβείας, όπως αποκάλυψε η δικαστική έρευνα. Ο Κώστας Καραμανλής επιμένει να ζητά μέχρι και σήμερα την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για να αποκαταστήσει απόλυτα την εικόνα του απέναντι στους πολίτες που τον τίμησαν εκλέγοντάς τον δύο φορές πρωθυπουργό.

Επιχειρούν ηρωϊκή έξοδοΜάλλον πρόκειται για την τελευταία μπλόφα που κ. Παπανδρέου!
Κέρδισε τις εκλογές με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν»
Μας καθυπέταξε στο Μνημόνιο, λέγοντας ότι μας «σώζει»
Διασώθηκε στις Δημοτικές Εκλογές, εκβιάζοντας με εθνικές εκλογές.
Ανέθεσε στον, αδαή περί τα οικονομικά, Βαγγέλη Βενιζέλο την οικονομία για  να χειριστεί τα θέματα με πολιτικούς όρους και να κάψει τις αρχηγικές του φιλοδοξίες.
Επέστρεψε …θριαμβευτής μετά τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου με το …νέο «δάνειο μαμούθ», που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα του χρέους μας, αλλά το σχέδιο καρκινοβατεί .

Χρόνια πολλά κι απ την Αννούλα....

Κώστας Τζαβάρας: "Δέχομαι απειλές αλλά θα συνεχίσω . . ."

Κώστας Τζαβάρας:
Απειλητικά τηλεφωνήματα κατήγγειλε ότι δέχεται για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.


Ο ίδιος προ ημερών είχε αναδείξει το πολύπλευρα το θέμα και αναφέρθηκε πάλι σε αυτό στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Παρασκευή στον Πύργο. Όπως αποκάλυψε μέσων αυτών των τηλεφωνημάτων δέχεται απειλές και υποδείξεις, να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα.

3 Σεπτέμβρη.... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...


Ευχές κι από την ΤΖΕΝΗ και τον ΝΙΚΟ 
        που δεν είναι πια μαζί μας...

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΣΤΟ ΜΥΚΗΝΑΙΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΙΩΛΚΟΥ

Υπεγράφη σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», της πράξης με τίτλο: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ Α ΚΑΙ Β ΣΤΟ ΜΥΚΗΝΑΙΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΙΩΛΚΟΥ» με την οποία επιτυγχάνεται η ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών για την προστασία, ανάδειξη και εξασφάλιση της επισκεψιμότητας του ανακτορικού συγκροτήματος του Μυκηναϊκού οικισμού Διμηνίου – Ιωλκού.
Τα έργο είναι προϋπολογισμού 2.598.380 ευρώ, με Δικαιούχο το Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
«Ευελπιστούμε ότι θα κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες έναρξης του έργου ώστε να αποδοθεί το συντομότερο στην κοινωνία. Είναι ένα έργο συνοχής και συνέργειας του Τουρισμού και Πολιτισμού» τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Πως λέγεται αυτό που θα δείτε στο βίντεο ;;

Aυτό που βλέπετε είναι απόσπασμα μελέτης (Απρ.2011), με τα κύρια σενάρια για το ελληνικό χρέος.
Η μελέτη έγινε από τον κ. Λι Μπούχαϊτ (στέλεχος της Gottlieb Steen & Hamilton LLP).
Η Gottlieb Steen & Hamilton LLP (διεθνής δικηγορική εταιρία) επελέγη στις 27/7/2011 από το ΥΠΟΙΚ, ως διεθνής νομικός σύμβουλος.
Τι μας λέει η υπογραμμισμένη πρόταση της φωτογραφίας ;
Η αναδιάρθρωση του χρέους γίνεται κάποια στιγμή μετά τον Ιούνιο 2013 (εξάλλου η Ε.Ε έχει πει, όχι αναδιάρθρωση μέχρι το 2013) 
Δείτε τώρα το βίντεο που ακολουθεί τι είχε αποκαλύψει, ο κ.Πάρις Κουκουλόπουλος (υφυπουργός εσωτερικών) στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" (8 Ιουνίου 2011)

Το χαμόγελο του Γιώργου..


Όλοι έχετε δει το χαμόγελο της Τζοκόντα...

Bόλεϊ: Εθνική Ελλάδος Vs Βοσνία - Ερζεγοβίνη (Tρίκαλα 3 και 4 Σεπ.2011)

Πρόσκληση σε όλους τους Τρικαλινούς και γενικότερα τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν τους προκριματικούς αγώνες βόλεϊ της Εθνικής Ελλάδος με την αντίστοιχη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2013 που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011 στο Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων και να στηρίξουν τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη τύπου σήμερα στα Τρίκαλα.
Στη συνέντευξη μίλησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης για θέματα αθλητισμού κ. Ευθύμης Ρεντζιάς, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, ο προπονητής της Εθνικής κ. Αλέκος Λεώνης, ο πρόεδρος του Α.Σ. Ασκληπιός κ. Γιάννης Γιαννούλης και ο εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ κ. Χρήστος Βογιατζής, ενώ παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

e-Επιλογές της 02/09/2011

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Γέννησε στο ίδιο ταξί για δεύτερη φορά

 
Στο… ίδιο έργο θεατές μια ετοιμόγεννη και ένας ταξιτζής. Oπως και πριν από τέσσερα χρόνια, έτσι και τώρα μια 40χρονη Μυτιληνιά έφερε στον κόσμο το πέμπτο παιδί της μέσα στο ταξί του Παναγιώτη Αναγνώστου, και μάλιστα με την πολύτιμη βοήθειά του.
Ολα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, όταν η Ταξιαρχούλα Κουρασατζή αισθάνθηκε τους πόνους της γέννας και έσπασαν τα νερά της. Αμέσως πήρε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη του μοναδικού ταξί που έχει το χωριό της, Κάτω Τρίτος Λέσβου, και τον κάλεσε για να τη μεταφέρει στο μαιευτήριο.

Δείτε τι παράγουν και διαφημίζουν σαν παιχνίδι (Άλλη μια "μούφα")


Άλλη μια "μούφα" (Hoax), απ αυτές που κατακλύζουν το διαδίκτυο...
Δείτε  εδώ

Κίνα σε Ε.Ε: "Δεν μπορεί να εξαρτάστε από την Κίνα και μόνο για να διασώσετε την Ελλάδα."

Βρυξέλλες euobserver – Ένα "συνηθισμένο" τηλεφώνημα μεταξύ του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και του κινέζου πρωθυπουργού Wen Jiabao, έγινε την Παρασκευή το πρωί (2 Σεπτεμβρίου) και είχε ως στόχο να καθησυχάσει τις αγορές ότι η Κίνα θα συνεχίσει να στηρίζει την ευρωζώνη.
Στην τακτική ενημέρωση Τύπου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Alejandro Ulzurrun είπε για το τηλεφώνημα ότι...

Μιχελάκης: Προσπαθούν να κρύψουν την αποτυχία και την ανεπάρκειά τους, με φθηνά επικοινωνιακά τρικ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αφού, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, αναστάτωσαν τη χώρα με ανεύθυνες διαρροές, για δήθεν αντιστασιακές κραυγές στην Τρόικα, εμφανίστηκε σήμερα ο κ. Βενιζέλος να κάνει υποδείξεις προς τον…εαυτό του και την κυβέρνηση.
Τώρα, προσπαθούν να κρύψουν την αποτυχία και την ανεπάρκειά τους, με φθηνά επικοινωνιακά τρικ. Μεταθέτουν τις συνομιλίες με την Τρόικα, για μετά την εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, λέγοντας...

H Eλλάδα 1-0 το Ισραήλ ...

Το γκόλ στο 59' από τον Νίνη.
Δείτε το


Ισραήλ vs. Ελλάδα 0-1 / Γκολ Σωτήρη Νίνη by geokleo


Το FBI προσφέρει εφαρμογή εντοπισμού εξαφανισμένου παιδιού για το iPhone

fbi Το FBI προσφέρει εφαρμογή εντοπισμού εξαφανισμένου παιδιού για το iPhone  

Κι όμως είναι αλήθεια, το FBI παρέχει στους γονείς εξαφανισμένων παιδιών εφαρμογή για τον εντοπισμό τους.
Η εφαρμογή αυτή είναι διαθέσιμη για iPhone και βοηθάει άτυχους γονείς να αναφέρουν άμεσα περιστατικά αγνοούμενων παιδιών, έτσι ώστε οι αρχές να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο για τις έρευνές τους.
Η εφαρμογή αυτή είναι προς το παρόν διαθέσιμη για iPhone και επιτρέπει στους γονείς να καταχωρούν άμεσα φωτογραφίες, αλλά και

Νίκος Νικολόπουλος: «Οδυνηρή ομολογία Βενιζέλου Είδωμεν το φως το αληθινό»

Στην εκπομπή «Πρωινό magazino» του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, καθώς και στις πρωινές ζώνες ραδιοφωνικών σταθμών της Πάτρας μίλησε χτες ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος
Ο Αχαιός πολιτικός απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τα αποτελέσματα των χτεσινών συναντήσεων της Τρόικας με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών τόνισε:

Τρόικα : Κάντε τις "τεχνικές" εργασίες και θα ξανάρθουμε...


Η κοινή ομάδα ΕΚ / ΕΚΤ / ΔΝΤ, συζήτησε τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, εξετάζοντας την εφαρμογή των πολιτικών στο πλαίσιο, της πέμπτης αναθεώρησης του οικονομικού προγράμματος στην Ελλάδα. 
Η αποστολή έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο, αλλά έφυγε προσωρινά από την Αθήνα, να επιτρέψει στις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τις τεχνικές εργασίες, μεταξύ άλλων, σχετικά με τον προϋπολογισμό 2012 και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ενίσχυσης της ανάπτυξης. 

4 P.I.G.S και μια πλατεία..
ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ…

Εφημερίδα “Σήμερα” 02-09-2011

Οι πελατειακές σχέσεις αποτελούσαν μέχρι σήμερα τον κανόνα και όχι την εξαίρεση στο πολιτικό μας σύστημα και έτσι η αποκάλυψη ότι χρησιμοποιούνται πιθανώς οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, δεν εξέπληξε κανέναν, αλλά απέδειξε για άλλη μια φορά πως το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει.
 Μεγαλύτερη απόδειξη αποτέλεσε, άλλωστε, η προσφυγή στους μηχανισμούς του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, ανεξάρτητα από τον τρόπο και τους λόγους για τους οποίους έχουμε οδηγηθεί εκεί.

Ρουβάς Φουρέιρα Τάμτα μαζί στη Θεσσαλονίκη!

Τι έχουν να δουν τα μάτια μας στη Θεσσαλονίκη!

Ανάμεσα σε δυο γυναίκες φωτιά θα εμφανίζεται ο Σάκης Ρουβάς στην Πύλη Αξιού, από τις 16 Σεπτέμβρη, σ΄ένα πρόγραμμα που όπως μάθαμε θα είναι σκέτη κόλαση!

Και καλά την Τάμτα, την έχουμε συνηθίσει δίπλα στο Σάκη, σε πολύ προχωρημένα πράγματα!

Κοινή συνεδρίαση της Γραμ. Προγράμματος και του Τομέα Δημοσίων Έργων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΝΔ


Με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για τις Υποδομές, Μεταφορές και Δίκτυα, συνεχίστηκε - μετά από οδηγίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά - η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος.
Ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Τομεάρχης Δημοσίων Έργων, βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Σταύρος Καλογιάννης και ο Τομεάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, βουλευτής Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, πλαισιωμένοι από τους κ.κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Αν. Γραμματέα Προγράμματος, βουλευτή Βοιωτίας, κ. Σάββα Αναστασιάδη, Αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών, βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, και τους ειδικούς συνεργάτες κ.κ. Ευαγγελία Τσάγκα, Δημήτρη Παπαγιαννίδη και τον καθηγητή ΕΜΠ Κωνσταντίνο Μαγουλά επεξεργάστηκαν το πλαίσιο προγράμματος για τις Υποδομές, τις Μεταφορές και τα Δίκτυα με τίτλο «Υποδομές, Μεταφορές, Δίκτυα: Η Ελλάδα του Μέλλοντος».

Συνεδριάζουν εκτάκτως οι Πρυτάνεις

Για το νέο νομο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως οι Πρυτάνεις.

Μερίδα των Πρυτάνεων διατυπώνει ενστάσεις για αρκετά ζητήματα, όπως για τον τρόπο εκλογής, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και τη μη συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές για την ανάδειξη πρυτανικών αρχών.

ΚΡΙΜΑ…


Εκτός από τον Καραμανλή, οι υπερατλαντικοί αμερικανοσκοταδοσκατόψυχοι σύμμαχοί μας παρακολουθούσαν  τον τότε διοικητής της ΕΥΠ, τον αρχηγός της αστυνομίας, υπουργούς και δεκάδες πολίτες!!!  
Τα ΜΜΕ με τους Ψυχαροπαπαχελαδοτρεμοντερμπεντέρηδες, τους Μπάμπηδες, τους Κώνστηδες και τα άλλα αγράμματα εφημεριδοτηλεοπτικά σκύβαλα αφοδεύανε λάσπη, σκάνδαλα και τρόμο στις οθόνες της τηλεοράσεως και στις σελίδες των εφημερίδων….

Φέρελπις Μνεία: Πώς μπορεί να αναγεννηθεί η Ελλάδα και ο Ελληνισμός

Το Σύνταγμα και οι τρεις Εξουσίες


του Σταύρου Καλεντερίδη*
Το άρθρο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Πολιτικού Οργανισμού "Δημοκρατία Ιδεών", που είναι ο πρώτος πολιτικός οργανισμός που ιδρύεται στον κόσμο (www.dimokratiaideon.com).
Η αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών αποτελεί έμπνευση του Montesquieu την οποία εξέφρασε κατά τον 18ο αιώνα. Σύμφωνα με την αρχή αυτή, ο Γάλλος πολιτικός φιλόσοφος πρέσβευε ότι για την ομαλή πολιτική λειτουργία μιας χώρας απαιτείται ένα σύστημα εξισορρόπησης των δυνάμεων εξουσίας (Νομοθετική, Δικαστική, Εκτελεστική). Η επαναστατική αυτή ιδέα θεωρείται πλέον αυτονόητη στις μέρες μας. Κάθε δημοκρατικό πολίτευμα ενέχει την αρχή αυτή ως απαραίτητη ανάγκη αποκέντρωσης της εξουσίας και καταμερισμό του δημοσίου έργου και της δημόσιας ευθύνης.

Φοιτητές χωρίς πανεπιστήμια και …μαθητές χωρίς βιβλία!

Χάος χωρίς τέλος στην Παιδεία
Μόνο οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού και της Γ΄ Λυκείου αναμένεται να πάρουν βιβλία στην ώρα τους τη φετινή σχολική χρονιά, το κουδούνι  για την έναρξη της οποίας θα χτυπήσει στις 12 του μήνα.
Οι καθυστερήσεις στην εκτύπωση και κατ’ επέκταση διανομή των βιβλίων είναι πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα , σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας να μην  είναι δυνατή η διάθεση όλων των βιβλίων  στην ώρα τους.  

Βουλιάζουμε ακούγοντας Κάρμινα Μπουράνα!

Της Σοφίας Βούλτεψη
Αυτές τις μέρες, λόγω της φοβερής και τρομερής επετείου της 3ης Σεπτεμβρίου – επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και όχι της άλλης – πολλοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται τι απέγινε εκείνο το ΠΑΣΟΚ των πρώτων «επαναστατικών» χρόνων, που υποσχόταν να φέρει μαζί του τον λαό στην εξουσία.
Προφανώς παραμένουν ρομαντικοί και δεν θέλουν να αναγνωρίσουν πως στην πραγματικότητα, ο λαός ουδέποτε ήλθε στην εξουσία. Στην εξουσία βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ μόνο του, χωρίς τον λαό, τον οποίο απλώς εξαπάτησε και χρησιμοποίησε ως όχημα.
Εκτός και αν η «λαϊκή εξουσία» είναι συνώνυμη των ρουσφετιών και των διορισμών και άλλων αηδιαστικών πρακτικών, που μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι.
(Δεν πάει πολύς καιρός από τότε, μόλις το 2003, οι πρωτοκλασάτοι της εποχής καυγάδιζαν για το αν θα γίνουν 30.000 ή περισσότεροι διορισμοί με όχημα την «Ισχυρή Ελλάδα»).

Wikileaks ποιος Έλληνας πολιτικός αρχηγός ζητούσε επαφές με τους Αμερικανούς την εβραϊκή κοινότητα και "τυχαία" συνάντηση με Ερντογάν

Φρικτά πράγματα αποκαλύπτονται από τη Wikileaks όσον αφορά πολιτικό αρχηγό!!
Ο οποίος στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 Παρακαλούσε, μέσω άλλου, για συνάντηση με τους Αμερικανούς..."θαυμάστε τον" εδώ

Πασπαλισμένα με κοκαΐνη βουτήματα δόθηκαν σε κηδεία..(hoax, μούφα)

Tην ψέυτικη -μούφα είδηση, αναμετέδωσαν ακόμη και διεθνή σοβαρά πρακτορεία!
(Φυσικά, πρώτος στην Ελλάδα, την έκλεψε ο γνωστός "κλέφτης" ειδήσεων από blogs newsit, αλλά να την πατήσει κι ο ΣΚΑΪ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;)
Σύμφωνα με το Νovinite
Ένας Βούλγαρος άνδρας έχει συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές στην Αθήνα, αφού αποδείχθηκε ότι είχε ετοιμάσει πασπαλισμένα με  κοκαΐνη βουτήματα που δόθηκαν σε μια κηδεία.
Ο Βούλγαρος εργαζόταν σε ένα φούρνο, από τον οποίο αγοράστηκαν τα παραδοσιακά
βουτήματα για την κηδεία ενός  άνδρα, αναφέρει το ράδιο Darik , επικαλούμενο ελληνικά ΜΜΕ.

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις Βενιζέλου-τρόικας - Διεκόπησαν οι συνομιλίες - Όλα στον αέρα

Δραματική τροπή, πήραν αργά χθες βράδι, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς οι δύο πλευρές, οδηγήθηκαν σε ευθεία σύγκρουση για την ανάγκη ανάληψης πρόσθετων μέτρων, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι συνομιλίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα εκτίμησε ότι το έλλεμα το 2011, θα διαμορφωθεί πάνω από 8.7%, έναντι 7.7% που προβλέπει ο προϋπολογισμός, και ζήτησαν τη λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 2.7 δισ ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί η διαφορά, της μίας ποσοστιαίας μονάδας. 

Γ. Παπανδρέου «Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει» - η χώρα να βουλιάζει, και ως εκ τούτου πρέπει να φύγει ( Ο ΓΑΠ λέει τι πρέπει να κάνει η κυβερνήση του )

«Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
20/08/2008
Toυ Κ. Π. Παπαδιοχου
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με το επιχείρημα ότι έχει περιέλθει σε αδιέξοδο σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα «η χώρα να βουλιάζει, και ως εκ τούτου πρέπει να φύγει», αναμένεται να εξαπολύσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, μέσω της ομιλίας του για τον εορτασμό της επετείου της 3ης Σεπτέμβρη.

e-Επιλογές της 01/09/2011

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ποδοσφαιριστής έπιασε τσαντάκια

 
Σπρίνταρε, κατάφερε να περάσει όποιο εμπόδιο βρισκόταν μπροστά του, μόνο που αντί να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα, εξουδετέρωσε ένα τσαντάκια, θύμα του οποίου είχε πέσει μια ηλικιωμένη γυναίκα! Η εντυπωσιακή ενέργεια του Περικλή Μπουσινάκη, που αγωνίζεται ως επιθετικός με τη φανέλα της Νίκης Βόλου, έγινε στο κέντρο της θεσσαλικής πόλης, όπου κυνήγησε και έπιασε έναν κακοποιό.
Ολα άρχισαν στη συμβολή των οδών λεωφόρου Ειρήνης με Καραμπατζάκη...

Τρόικα-Βενιζέλος: 5-0


Τρίτη συνάντηση σήμερα το βράδυ


Μετά το τέλος της πεντάωρης συνάντησης οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιμονή της τρόικας στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων, ενώ σύμφωνα με το Dow Jones Newswires το έλλειμμα θα κλείσει στο 8,5% του ΑΕΠ και ίσως ελαφρώς υψηλότερα.

Η Τρόικα εμμένει στην άμεση προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, στη συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου, στην εργασιακή εφεδρεία, στην περιστολή των κοινωνικών επιδομάτων, στις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, στη μείωση των επικουρικών συντάξεων, στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής καθώς και στην απελευθέρωση των "κλειστών επαγγελμάτων".

Έλληνες μαθηματικοί εξήγησαν το Αλτσχάιμερ

Ελπίδες σε εκατομμύρια ασθενείς με Αλτσχάιμερ και νόσο του Πάρκινσον δίνουν Ελληνες επιστήμονες που ανοίγουν τον δρόμο για την κατανόηση και την αντιμετώπιση εκφυλιστικών ασθενειών του εγκεφάλου.
Η ερευνητική ομάδα του τμήματος Πληροφορικής του Ιόνιου Πανεπιστημίου -με επικεφαλής τους Παναγιώτη Βλάμο, Αθανάσιο Αλεξίου και Ιωάννη Ρέκκα- εδώ και έξι χρόνια εργάζεται πάνω σε μαθηματικά μοντέλα προσομειώνοντας σε υπολογιστή τις λειτουργίες των μιτοχονδρίων (κυτταρικά οργανίδια που διενεργούν τα στάδια του αερόβιου μεταβολισμού και τα οποία αποδίδουν ενέργεια), που αποκαλούνται και «εργοστάσια των κυττάρων».

Μπορεί να πίνουμε ούζο αλλά οι συμπατριώτισσες του δεν παραπονιούνται...


Για τον Προεδράρα της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους που κατηγόρησε τους Έλληνες ότι εντρυφούν στο "καθισιό και την ουζοποσία" θα έχετε μάλλον διαβάσει πολλά μέχρι σήμερα...
Θα έχετε ίσως δεί και το Video που τον δείχνει να "τσεπώνει" αριστοτεχνικά ένα ποιοτικό στυλό...(Για όποιον δεν το έχει δεί υπάρχει στο τέλος της ανάρτησης...).
Αυτό ίσως δεν λαμβάνει υπ' όψιν του ο προεδράρας είναι ότι οι συμπατριώτισσες του δεν έχουν "παράπονα" από τους "τεμπέληδες και μεθυσμένους από το ούζο Έλληνες" αλλά από τους "νηφάλιους" Τσέχους...

Γιατί μας αρέσουν τόσο πολύ οι Τούρκοι;;

Μέχρι και η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» έκανε θέμα, όπως μας πληροφορεί η Espresso, το γεγονός ότι τα τουρκικά σήριαλ κάνουν τρελά νούμερα τηλεθέασης στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, κάτι που προφανώς ικανοποιεί τους Έλληνες καναλάρχες και τους κάνει να τρίβουν τα χέρια τους.

Δήλωση του Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ – Βουλευτή Αχαίας Νίκου Νικολόπουλου μετά την επίσκεψη στα γραφεια του ΟΑΕΔ με τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά

 
«Μετά τη σημερινή επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. στον ΟΑΕΔ είμαστε περισσότερο ανήσυχοι, για την ανεργία.
- Οι καθυστερήσεις στην Υλοποίηση των Προγραμμάτων
- Η χαμηλή Απορροφητικότητα των Κοινοτικών πόρων
- Η αναποτελεσματικότητα των Δράσεων
Έχουν σαν αποτέλεσμα την εφιαλτική ανεργία 17% το Εθνικό ποσοστό 780.000 άνεργοι.

Δυνατές συνεταιριστικές ενώσεις μπορούν να συμβάλουν στο κλείσιμο της “ψαλίδας” στις τιμές, παραγωγού-καταναλωτή

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ερωτηθείς για το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας μπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει ευκαιρία για την αναστροφή του ρεύματος της αστυφιλίας και την αναζωογόνηση της ελληνικής περιφέρειας με την απασχόληση νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ανδρών και Γυναικών τον Δεκέμβριο του 2011 στη Λάρισα

K. Αγοραστός: «Διοργάνωση υψηλού επιπέδου με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο»
Τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Ανδρών και Γυναικών σχεδιάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το Δεκέμβριο του 2011. Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον ολυμπιονίκη και πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Πύρρο Δήμα, παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Ευθύμη Ρεντζιά. Οι αγώνες θα γίνουν σε συνδιοργάνωση Ε.Ο.Α.Β. και Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός δήλωσε:

Ένα νέο μπλόγκ ξεκίνησε

Πρόκειται για το http://neanathes.blogspot.com/ που σας ενημερώνει με μια ματιά.

Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Η Κυβέρνηση είναι πια διπλά εκτεθειμένη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ανακοίνωση του Προέδρου του ΑΣΕΠ στερεί πλέον από κάθε νομιμοποίηση το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που προβλέπει προσλήψεις μέσω ΜΚΟ. Η Κυβέρνηση είναι πια διπλά εκτεθειμένη.
Πρώτα, γιατί προκήρυξε ένα έργο διάτρητο και αδιαφανές. Παρέδωσε τη διαχείριση Ευρωπαϊκών πόρων και την ευθύνη πρόσληψης ανέργων σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, σε ΜΚΟ χωρίς προϋποθέσεις και κριτήρια.

Από τους Δελφούς στη Μασσαλία

Γραπτός πήλινος διάκοσμος του Θησαυρού των Μασσαλιωτών στο Μουσείο Δελφών
Γραπτός πήλινος διάκοσμος του Θησαυρού των Μασσαλιωτών στο Μουσείο Δελφών
Οι Μασσαλιώτες, ως άποικοι των Φωκαέων, δεν ξέχασαν ποτέ την πατρίδα τους. Σε κάθε ευκαιρία ακόμη και σήμερα επιστρέφουν στη μητροπολιτική Ελλάδα αναζητώντας τις ρίζες τους.
  Ετσι, αποφάσισαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Μασσαλίας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2013 να παρουσιάσουν σε μια έκθεση τα απομεινάρια του Θησαυρού των Μασσαλιωτών, γλυπτά και ανάγλυφα που στόλιζαν το κτήριο στο οποίο φυλάσσονταν τα πλούσια αναθήματά τους στους Δελφούς, κυρίως μετά τις νίκες τους εναντίον των Καρχηδονίων.

Με τι καρδιά, με τι πνοή, τι πόθους και τι πάθος πήραμε τη ζωή μας λάθος! κι αλλάξαμε ζωή

Το πασίγνωστο αυτό τετράστιχο, είναι απόσπασμα από το ποίημα ‘’Άρνηση’’ του Γ. Σεφέρη.
Ναούμης Νικόλαος
Πολιτικός επιστήμονας
Μπαίνοντας πλέον στο φθινόπωρο, την κατά πολλούς, δυσκολότερη περίοδο του χρόνου, αυθόρμητα ήρθαν αυτοί οι στίχοι και σκάλωσαν σήμερα νωρίς το πρωί, στο γεμάτο σκέψεις κεφάλι μου. Αφορμή γι’ αυτό, στάθηκε μια περιληπτική ανάγνωση της σημερινής ειδησεογραφίας. Ελλείμματα που εκτοξεύονται, ΦΠΑ που αυξάνεται, ανεργία καλπάζουσα και το τραγικότερο όλων, η είδηση της αυτοκτονίας ενός εικοσάχρονου στην Κρήτη, που βρέθηκε κρεμασμένος από δέντρο. Πάνω του βρέθηκε σημείωμα που έλεγε: « Μαμά, μπαμπά, συγνώμη, φεύγω. Θα σας βλέπω από ψηλά». Πείτε μου τώρα εσείς, με τι καρδιά, με τι πνοή, μπορείς πλέον να αισιοδοξείς, ότι του Σεπτέμβρη οι βροχές, πολλά καλά θα φέρουν που λέει και η γνωστή παροιμία.

23% ΦΠΑ στην Εστίαση σημαίνει ‘’κλείνουμε στο σπίτι του αιχμάλωτο, τον φουκαρά τον Έλληνα’’.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ
Χειμάρρας 30 546 43 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310 932420 FAX: 2310 932431
Κινητό: 6983161473
www.paskedi.gr e-mail: paskedi@paskedi.gr
01 Σεπτεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: 23% ΦΠΑ στην Εστίαση σημαίνει ‘’κλείνουμε στο σπίτι του αιχμάλωτο, τον φουκαρά τον Έλληνα’’.
Μέσα σε αυτή την πραγματικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνει ο Ελληνικός Λαός, ως άμεσοι αποδέκτες των επιπτώσεων, εργοδότες, εργαζόμενοι και καταναλωτές, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να σηκώσουμε τα μανίκια και να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε αλληλοστηριζόμενοι, για να βγούμε, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες από την κρίση, έτσι ώστε να βγει και η Χώρα μας, το γρηγορότερο δυνατόν, από το τέλμα, που δυστυχώς κάποιοι την οδήγησαν.

Ας σταματήσει επιτέλους ο «μισθολογικός εξευτελισμός» των εργαζομένων.

ΔΗΛΩΣΗ
του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη

Απαιτείται άμεση αλλαγή πολιτικής, 
Απαιτείται ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο που στο επίκεντρό του θα βάζει τον άνθρωπο συνδυάζοντας αποτελεσματικά την ανταγωνιστικότητα με την κοινωνική συνοχή  
Η κυβερνητική πολιτική στις εργασιακές σχέσεις δημιουργεί στρατιές ανέργων, πλήθος φτωχών εργαζόμενων και συνταξιούχων, «λουκέτα» στην πραγματική οικονομία, «κραχ» σε Ασφαλιστικά Ταμεία και κρατικά έσοδα
Από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου μέχρι σήμερα, από το «Πολυνομοσχέδιο» έως το «Μεσοπρόθεσμο», αλλά και σε κάθε επίσημη ή άτυπη επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι -οι μόνιμοι και νόμιμοι χρηματοδότες του Κρατικού Προϋπολογισμού- βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής.

Τρελή κούρσα το χρέος, τα ζώα μου αργά στο υπουργικόΣοφία Βούλτεψη
Το σοκ που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση έκθεσης του γραφείου παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο χρέος κινείται εκτός ελέγχου, δεν φαίνεται να συνετίζει τους έχοντες την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας.
Παρά τις άκρως ανησυχητικές διαπιστώσεις, δια των οποίων ενημερώνονται οι βουλευτές ότι η αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος,

Τρέμουν τον Καραμανλή…


 


Διαστάσεις μάστιγας παίρνουν οι κυβισθήσεις των επίορκων του συστήματος.

Υπερπροβεβλημένη περσόνα MEGAλου καναλιού εκλιπαρεί για ολιγόλεπτη τηλεφωνική συνομιλία για “προσωπικούς λόγους”!

Μεμωνομένοι βουλευτές (εντός και εκτός ΝΔ) ζητούν απεγνωσμένα συνάντηση

Έχουν καεί τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου από δημοσιογράφους που αφήνουν μηνύματα “στήριξης”…

Αποκαλυπτήρια για το κόλπο με τις προσλήψεις στους δήμους


Παραμύθια για μικρά παιδιά αποδείχτηκαν χθες όσα λέει η κυβέρνηση περί διαφάνειας στις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ σε δήμους. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης αποκάλυψε χθες στη Βουλή ότι έτσι όπως έχει σχεδιαστεί η συγκεκριμένη προκήρυξη από το υπουργείο Εργασίας επί Λούκας Κατσέλη αποκλείει το ΑΣΕΠ από την αξιολόγηση και την επιλογή εκ των υποψηφίων!
 Ο κ. Βέης μάλιστα μαζί με τον Απόστολο Κακλαμάνη αποκάλυψαν το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, ο οποίος αν και μπορούσε να αλλάξει την προκήρυξη που...