Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης στο ΠαΣΟΚ: Υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους τάσσεται ο Κώστας Σημίτης!!

«Η αναδιάρθρωση του χρέους θα απελευθερώσει δυνάμεις»
υποστηρίζει πως οι καταθέσεις των πολιτών δεν θα κινδυνεύσουν και οι Έλληνες δεν θα πρέπει να ζήσουν για 20 χρόνια σε κατάσταση συνεχών δυσκολιών λόγω των υψηλών επιτοκίων.


Υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους τάσσεται ο Κώστας Σημίτης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», όπου..

 κάνει σαφές πως «η αναδιάρθρωση του χρέους ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, θα απελευθερώσει δυνάμεις».

Αποκλειστικό: Hacking σε 10 εκατ. λογαριασμούς e-mail

Άλλη μια κορυφαία επίθεση από τους kondor και dr0pper που σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα το SecNews κατόπιν ανώνυμης ενημέρωσης.
Οι hackers κατόρθωσαν το ακατόρθωτο στα χρονικά του e-mail hacking στην Ελλάδα: την απόκτηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε 10.000.000 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρηστών από όλο τον κόσμο αποσπώντας ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης!!!
Έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι...

ΔΝΤ: Εάν κάνετε την ιδιωτικοποίηση, οι Ευρωπαίοι θα είναι στην ευχάριστη θέση να μειώσουν το επιτόκιο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα !!!

Δείτε τι είπε ο Antonio Borges (IMF European Department Director) , σε χθεσινή συνέντευξή του σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
Προσέξτε τι λέει: Επιπλέον, υπάρχει τώρα ένα μεγάλο αντίτιμο: Εάν κάνετε την ιδιωτικοποίηση, οι Ευρωπαίοι θα είναι στην ευχάριστη θέση να μειώσουν το επιτόκιο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, που δεν είναι άνευ σημασίας, είναι πολύ σημαντικό. Έτσι, το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό εδώ.
Άρα η μείωση του επιτοκίου όπως πολλές φορές είχαμε πει από αυτό εδώ το blog, έχει σαν προαπαιτούμενο τις ιδιωτικοποιήσεις !!!
Αυτό είναι ένας ωμός εκβιασμός...
Πουλήστε για να σας μειώσουμε τα επιτόκια !!!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ συγκλονιστικό VIDEO

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ;

Η Μόσχα φέρεται αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα μέσα προς υλοποίηση του πολύπαθου πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, θεωρώντας την υπόθεση όχι ''τελειωμένη'' αλλά σε εκκρεμότητα. Νέες επαφές με τη Βουλγαρία ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου η Σόφια να λάβει επιτέλους όλα τα απαραίτητα μέτρα και πρωτοβουλίες για να βγει από το τέλμα το project. Είναι εμφανές πως οι Ρώσοι έχουν επιδοθεί σε μια (τελευταία;) προσπάθεια να «ξεπαγώσει» η σημαντική αυτή επένδυση, που έχει γεωστρατηγικές προεκτάσεις.
Σε δηλώσεις του από τη Μόσχα, μετά τη συνάντηση, την προηγούμενη εβδομάδα, με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας Τράικο Τράικοφ, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Σεργκέι Σμάτκο ξεκαθάρισε....

Τούρκοι επιχειρηματίες θέλουν να αγοράσουν τον Πανθρακικό;;

Εφημερίδα Γκιουντέμ 15-4-2011
‘Έγινε γνωστό πως εκπρόσωποι της Ουλκέρ και της Ζιραάτ ζήτησαν να αγοράσουν την ποδοσφαιρική ομάδα Β εθνικής Πανθρακικό.
Με βάση την είδηση του Ρουλί Νταβράνογλου από την εφημερίδα Μιλλιέτ, Τούρκοι επιχειρηματίες που επιθυμούνε να αγοράσουν τον Πανθρακικό –ομάδα Β εθνικής- πραγματοποίησαν επίσκεψη έκπληξη στην Κομοτηνή.
Με βάση την είδηση με τίτλο ¨Οι Τούρκοι στην Κομοτηνή¨ που δημοσιεύει η εφημερίδα Εξέδρα, οι εκπρόσωποι της Ουλκέρ και της Ζιραάτ ήρθαν με ελικόπτερο στην Κομοτηνή, είδαν τις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού και συζήτησαν με τους διοικούντες του συλλόγου.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Τσελέπης και ο χορηγός Θόδωρος Σαββάκης....

Σαμαράς: Εγκατέλειψε τη Θράκη η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

Για εγκατάλειψη της Θράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος περιοδεύει από χθες στην περιοχή.
«Αισθάνομαι ότι επιστρέφει στη Θράκη η εποχή της εγκατάλειψης. Υπάρχει αποβιομηχάνιση της περιοχής, εκτίναξη της ανεργίας, δημογραφική απογύμνωση και η κυβέρνηση δείχνει ότι επιφυλάσσει για την Θράκη, χωροταξικά τουλάχιστον, Κέντρο Ύποδοχής Μεταναστών. Αυτό είναι για μας απαράδεκτο», τόνισε κατά την επίσκεψη του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στην Κομοτηνή.
Η Θράκη δικαιούται να εξελιχθεί σε πρότυπο οικολογικής εναλλακτικής ανάπτυξης και σε μοντέλο μιας ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας, για να μπορέσει να αποκτήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζεται, σημείωσε και αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα λέγοντας ότι είναι το βάθρο της ανάπτυξης. Δεν πρέπει να ενοχοποιείται ο επιχειρηματίας και για να σταθεί στα πόδια του χρειάζεται τη βοήθεια της πολιτείας.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στην Κομοτηνή

Φίλες και φίλοι,
 Επισκέπτομαι σήμερα την Θράκη, την Ξάνθη, τη Ροδόπη και τον Έβρο, για να αναδείξω τις συνέπειες μιας καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής που έχει μεγαλύτερο ίσως θύμα την ακριτική Ελλάδα. Την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε σε μακροχρόνιο οικονομικό μαρασμό και ασφυξία.
Είμαι σήμερα εδώ στην Κομοτηνή, μαζί με τους συνεργάτες μου, για να εμποδίσω με όλες μου τις δυνάμεις την εγκατάλειψη της Θράκης.
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακύρωσε κάθε αναπτυξιακή πολιτική, που είχε δρομολογήσει η Νέα Δημοκρατία.
Θυμάμαι ακόμα την υποστήριξη που έδωσα, ως υπουργός Πολιτισμού, στην ανασκαφή, την ανάπλαση και την επαναλειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας, ακλόνητου τεκμηρίου της διαχρονικής παρουσίας του Ελληνισμού στη Θράκη, που σήμερα ξαναφέθηκε στην εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Πολιτείας.
Ή όπως το Συνεδριακό και Μουσικό Μέγαρο Κομοτηνής, το τρίτο σημαντικότερο στη χώρα, που παραμένει αναξιοποίητο, παρά τις επιτυχείς προσπάθειες που κάναμε για να το ολοκληρώσουμε έγκαιρα.
 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να μας απαντήσει:
·         Γιατί σταμάτησαν οι κάθετοι άξονες, παρατείνοντας έτσι την απομόνωση της Θράκης από την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα;
·         Γιατί ακυρώθηκε το αεραθλητικό κέντρο της Αιγείρου, που θα δημιουργούσε προϋποθέσεις απασχόλησης και ανάπτυξης;
·         Γιατί μειώθηκαν οι χρηματοδοτήσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο;
·         Γιατί ακυρώθηκε το Campus για τα ΑμΕΑ και η Διεθνής Βιβλιοθήκη Κομοτηνής;
·         Γιατί πάγωσαν ή ακυρώθηκαν εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις για νέα σχολικά κτήρια που ξεπερνούσαν τα 80 εκ. ευρώ για κάθε νομό της Θράκης;
·         Γιατί εγκαταλείφθηκε, για ακόμη μια φορά, το Φράγμα Ιάσμου και η υπόγεια άρδευση του ξανθιώτικου κάμπου, αν και έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ οι χρηματοδοτήσεις τους;
·         Γιατί υποβαθμίστηκε σιδηροδρομικά η Θράκη;
·         Γιατί εγκαταλείφτηκαν στη μοίρα τους οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ, ενώ ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά τους υποσχόταν ότι θα τους επιλύσουν το ζήτημα; Ως που θα φτάσει η κοροϊδία όλων αυτών των ανθρώπων;
·         Γιατί πάγωσε η παράδοση και η ολοκλήρωση των εργατικών κατοικιών σε Ξυλαγανή και Ίασμο;
·         Γιατί καταργήθηκαν τα αναπτυξιακά κίνητρα στην Θράκη και καθυστερούν οι καταβολές του οφειλόμενου 12%, οδηγώντας ακόμα και σε κλείσιμο μια σειρά από βιομηχανίες;
·         Πώς γίνεται μέσα σε ενάμιση χρόνο να εγκαταλείπονται οι αγρότες του πλούσιου θρακικού κάμπου, να κλείνουν εκατοντάδες επιχειρήσεις και να εκτινάσσεται η ανεργία σε πρωτόγνωρα νούμερα;
·         Πώς γίνεται η Θράκη να πρωταγωνιστεί σε διαρροή νέων επιστημόνων και να απογυμνώνεται συνεχώς δημογραφικά;
Η κυβερνητική προπαγάνδα ισχυρίζεται ότι όλες αυτές οι περικοπές έγιναν λόγω της κρίσης. Εμείς, όμως, εγκαίρως υποδείξαμε στην κυβέρνηση, ότι θα μπορούσαν όλα αυτά τα έργα να συνεχιστούν κανονικά με κοινοτικούς πόρους, χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου ο εθνικός προϋπολογισμός. Αυτό όμως, δεν συνέβη. Η Ελληνική οικονομία έχασε πόρους την στιγμή που περισσότερο τους χρειαζόταν!

Το ΝΑΤΟ θέτει όρους στο καθεστώς Καντάφι

Ολοκληρώνεται στο Βερολίνο η άτυπη σύνοδος των 28 υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης είναι η διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής στην αντιμετώπιση της κρίσης στη Λιβύη.

Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις του στη Λιβύη με την ίδια ένταση, αλλά δεν θα υπάρξουν χερσαίες επιχειρήσεις. Αυτό είναι το ένα σκέλος της απόφασης για την κρίση στη Λιβύη, στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών στο Βερολίνο.
Όπως διαβεβαίωσε υψηλόβαθμη ελληνική διπλωματική πηγή, με την απόφαση συμφώνησαν και ο Γάλλος και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών. Με άλλα λόγια, η βορειοατλαντική συμμαχία σκοπεύει να κινηθεί στα πλαίσια που έχουν θέσει ο ΟΗΕ.

Ο Έλληνας Γιέλτσιν ξαναχτύπησε ταπεινώνοντας για άλλη μια φορά "συντρόφους" και πολίτες.


Άγνωστο που βρισκόταν αυτές τις ημέρες. Κάτι βγήκε για μυστικά ταξίδια με Lear Jet Έλληνα επιχειρηματία από το Παρίσι προς άγνωστη κατεύθυνση, αλλά ουδείς δημοσιογράφαρος ασχολήθηκε.
Τον εμφάνισαν λοιπόν πάλι με τις κάρτες αναγνωστικού μπροστά του, χωρίς να ξέρει ακριβώς τι διαβάζει. Ανάγνωσε το περιεχόμενο τους με φανερή βαρεμάρα και μετά ξαναεξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως ακριβώς ο Γιέλτσιν, την εποχή που παρέδιδε την Ρωσία στο ΔΝΤ.

Άσχετος ή αδίσταχτος;


Υποθέτω ότι θα είπε κάποιος στον κ. Παπανδρέου ότι στη  χθεσινή του εμφάνιση του  είχαν επενδύσει πολλοί, πολλά.
Θετικά και αρνητικά
Οι πρώτοι περίμεναν ότι, επιτέλους, ο κ. Παπανδρέου θα αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και θα ανακοινώσει κάποιο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Για να  μας πάρουν στα σοβαρά οι αγορές.
Ακόμα και το Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε με άνοδο προσδοκώντας κάποια καλά νέα.
Αυτοί που  εδώ και 18 μήνες κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδος και στοιχηματίζουν στην πτώχευσή της, δεν περίμεναν τίποτα!
Δικαιώθηκαν οι τελευταίοι:

e-Επιλογές της 15/04/2011

Αλέκος Παπαδόπουλος: "Το δικαίωμα λήψης αποφάσεων ανήκει στην τρόικα"

Αλέκος Παπαδόπουλος: Να πάψουμε να είμαστε το ανάπηρο καθυστέρημα της Ευρώπης

Μιλώντας σε εκδήλωση αποφοίτων του φημισμένου βρετανικού πανεπιστημίου Imperial, ο Αλέκος Παπαδόπουλος διατύπωσε ξανά μερικές πικρές αλήθειες για την ελληνική οικονομία. Κατακεραύνωσε ως πλαστή την ανάπτυξη του πρόσφατου παρελθόντος, χαρακτήρισε «διαδηλωτές ακινησίας» τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις του τόπου και προειδοποίησε δηκτικά ότι η Ελλάδα θα αργήσει να επιστρέψει «στις παλιές ένδοξες ημέρες»....

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Ξεσκεπάζουμε με στοιχεία, τα ψέματα για την πώληση της δημόσιας περιουσίας.Δείτε στο Βίντεο στο τέλος του άρθρου όλο το ιστορικό για τα ψέματα, σχετικά με την πώληση της δημόσιας περιουσίας..
O κ πρωθυπουργός στις 22 Σεπ.2010 σε ομιλία του, σε εκδήλωση του Economic Club  (Νέα Υόρκη 2010), μεταξύ άλλων είπε :
"Για αυτό η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για απευθείας πωλήσεις, συμβάσεις παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου – εταιρειών «holding»....
Στις 15 Φεβ.2011 ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του , στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση, που τόνισε:

"Εκτόξευση" του spread στις 1.040 μ.β


Σε ιστορικό υψηλό και τα πενταετή ελληνικά CDS στις 1.186 μ.β.
"Άλμα" πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.000 μ.β. σημειώνει για πρώτη φορά το spread του δεκαετούς στον απόηχο της ανακοίνωσης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας 2012-2015 και μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Werner Hoyer ότι η Γερμανία θα στήριζε μια εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο Bloomberg o Hoyer δήλωσε πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους "δεν θα ήταν καταστροφή" και η Γερμανία θα υποστήριζε μια εθελοντική προσπάθεια για τη διευκόλυνση των όρων αποπληρωμής προς τη χώρα.

Χανιά: Τώρα ζητούν να δοθεί το Τζαμί σαν λατρευτικός χώρος.. στους μετανάστες της Υπατίας!Το κτίριο του Λιμενικού περιπτέρου στο ιστορικό λιμάνι της πόλης των Χανίων  αποτελούσε μνημείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής και έργο του μεγάλου Έλληνα αρχιτέκτονα και πρωτεργάτη του Μοντέρνου Κινήματος, Πάτροκλου Καραντινού αλλά επί δεκαετίες είχε εγκαταλειφθεί χωρίς καμιά συντήρηση.
Η  νέα Δημοτική Αρχή των Χανίων αποφάσισε πρόσφατα όπως είναι γνωστό  να το  κατεδαφίσει  προκειμένου να αναδειχθεί το τέμενος Γυαλί Τζαμί, χωρίς να υπάρχει: 

Βασικά σημεία της Ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην Κομοτηνή

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρακιώτισσες και Θρακιώτες,

Η σημερινή μου επίσκεψη σηματοδοτεί μία νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά μας. Ανάμεσα σε σας και τη ΝΔ. Και αναφέρομαι σε όλους εσάς, χωρίς διακρίσεις: και στους Χριστιανούς και στους Μουσουλμάνους.

Πιστεύω ειλικρινά σε μία Σύγχρονη Μειονοτική Πολιτική. Πιστεύω ακλόνητα ότι στη Θράκη έχουμε χρέος να οικοδομούμε διαρκώς, ένα Μοντέλο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας, που θα σέβεται απόλυτα τη διαφορετική γλώσσα, τη διαφορετική πίστη, τη διαφορετική καταγωγή.

Η άφιξή μου προκάλεσε σε κάποιους πανικό, γιατί είχαν μάθει να με συκοφαντούν εν απουσία μου, επιδιώκοντας να δηλητηριάσουν προκαταβολικά τη σχέση μου με τη Μειονότητα. Με γελοία ψέματα και κακόβουλη προπαγάνδα θεωρούν μερικοί ότι θα φοβίσουν και θα εγκλωβίσουν τη μειονότητα σε μικροκομματικές λογικές. Το ΠΑΣΟΚ και τα «δεκανίκια» του δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο λαός δεν εκβιάζεται. Και πια δεν ξεγελιέται…

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας η Απογραφή


-Με τις ψήφους των συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας και τον κ. Δημ. Κουρέτα

-Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται στην ουσία για την ακτινογραφία της Περιφέρειας την 31-12-2010. Δεν έχει σκοπό ούτε να ωραιοποιήσει ούτε να δραματοποιήσει καταστάσεις. Δεν γίνεται ούτε για να εκθέσει κανέναν, ούτε για να κολακέψει κανέναν.
-Όλα στο φως. Αυτή είναι η αρχή μας. Θέλουμε και εργαζόμαστε ώστε η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας να καταστεί πρότυπο χρηστής και νοικοκυρεμένης διαχείρισης»
-«Παρά τις υποχρεώσεις που παραλάβαμε από τις νομαρχίες δεν βάζουμε νέους φόρους»
-Κάλεσε τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου «σε κοινή προσπάθεια, σε συστράτευση ώστε να «καθαρίσουμε» τους λογαριασμούς με το παρελθόν για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον χωρίς βάρη και εμπόδια»

CNBC: "Η Ελλάδα θα θυσιαστεί για να προστατευθούν πολιτικές ευθύνες στην Ευρώπη"!


"Η παγκόσμια οικονομική αγορά έχει πειστεί πως η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε μια de facto χρεοκοπία, διευρύνοντας την περίοδο αποπληρωμής των χρεών της, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις ικανότητές της να αποπληρώσει τα δισ. ευρώ που χρωστάει και μπορεί να αισθάνεται ότι θυσιάζεται, μόνο και μόνο για να προστατέψει πολιτικά συμφέροντα και ευθύνες στην Ευρώπη", αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC.

ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ....

Και τι δεν είπε ο Πρωθυπουργός πριν λίγο, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Δείτε στο τέλος του άρθρου το σχετικό Βίντεο. 
ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ,..... 
Έκθεση ιδεών θέλετε να το πείτε, γενικόλογες τοποθετήσεις, αοριστολογίες..
Ένα είναι σίγουρο ότι φοβήθηκε να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό.
Το αποκορύφωμα όμως.....

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε: Πρώτα το σούβλισμα του οβελία και μετά των Ελλήνων!


Ο κ. Παπανδρέου σήμερα χάνοντας  κερδίζοντας πολιτικό χρόνο (κατά την άποψή του),  ανακοίνωσε ότι οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα ανα υπουργείο και συγχρόνως διέψευσε εμμέσως την αναδιάρθρωση του χρέους λέγοντας ότι: "Το πρόβλημα θα λυθεί σε βάθος όχι αν αναδιαρθρώσουμε το χρέος αλλά όταν αναδιαρθρώσουμε την χώρα." Αποτέλεσμα όλων αυτών εκρηκτική άνοδος των spreads και των CDS.
Χαρακτηριστικά ήταν τα σχόλια πολιτών που αλιεύσαμε από την ανάρτηση της είδησης στο portal της οικονομικής εφημερίδας KΕΦΑΛΑΙΟ (capital.gr). Απολαύστε τα.... 

Αποκλειστικό: Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και ο Οδικός Χάρτης

Διαβάστε σε αποκλειστικότητα το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και τον Οδικό Χάρτη.

Συγκεκριμένη ημερομηνία εξόδου από την κρίση, δεν υπάρχει....

Συγκεκριμένη ημερομηνία εξόδου από την κρίση, δεν υπάρχει....

Αυτό είπε πριν λίγο ο πρωθυπουργός, στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Εμείς τώρα τι να πούμε;;

Συνταξιούχος Golden Boy.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Την στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται, την ώρα που οι πολίτες βλέπουν το εισόδημά τους να περιορίζεται και πλέον να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις οδεύοντας προς το αδιέξοδο, κάποιοι εκλεκτοί της κυβέρνησης προκλητικά λαμβάνουν υψηλές μηνιαίες αποδοχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντιπρόεδρος της ΑΤΕ ασφαλιστικής κ. Κωνσταντίνος Φιλίππου, τοποθετημένος από την κυβέρνηση και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΕ Bank ως μέλος, λαμβάνει μηνιαίως από την ΑΤΕ ασφαλιστική το αστρονομικό ποσό των 10.188,09 ευρώ για τρείς μέρες απασχόληση (Τρίτη- Τετάρτη- Πέμπτη 09:30- 13:30), ενώ εισπράττει ως μέλλος του Δ.Σ. της ΑΤΕ ασφαλιστικής 650 ευρώ και από την ΑΤΕ Bank 950 ευρώ για κάθε συνεδρίαση και βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως λαμβάνει και την κύρια σύνταξή του.
Αυτές οι αμοιβές δίνονται στους πράσινους συνταξιούχους...

Δεν εξηγείται αλλιώς, υπάρχει κι άλλη Ελλάδα, σε άλλο γαλαξία


Πάει, θα τρελαθούμε εντελώς. Ζούμε σε άλλη χώρα, η Δανία του Νότου είναι πραγματικότητα, το όνειρο του Γ. Παπανδρέου έγινε πραγματικότητα απλά εμείς δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.
Η εισηγητική ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο είχε ένα μίνι απολογισμό 18 μηνών κατά τον οποίο όλα σ’ αυτή τη χώρα είναι υπέροχα. Ο κ. Παπανδρέου απαρίθμησε μια σειρά από επιτυχίες, από μεγάλα επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Από το ψηφιακό σχολείο μέχρι το γεγονός ότι η χώρα έχει λόγο στην περιοχή. Από τις μεγάλες αλλαγές στην παιδεία μέχρι τις περικοπές δαπανών στην υγεία.
Κι όλα αυτά τα αδύνατα, η κυβέρνηση τα έκανε πραγματικότητα μέσα σε λίγους μήνες....

Kαλό θα είναι τα στελέχη της Ν.Δ πριν βγουν στα κανάλια, να ρίχνουν και μια ματιά στην τηλεθέαση

Αυτά είναι σύμφωνα με την Nielsen   τα Εβδομαδιαία μερίδια των τηλεοπτικών σταθμών, από 28/3 ως 10/4/2011.
Το ποσοστό που υπολείπεται εως το 100% αφορά συνολικά τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς,  την παρακολούθηση βίντεο, DVD κλπ.
Σύμφωνα πάντα με την Νielsen στην μέτρηση τηλεθέασης περιλαμβάνονται....

Σταύρος Λυγερός: "Μόνο για τα νησιά δεν παζαρεύει ο Γιώργος με τον Ερντογάν"

Του Σταύρου Λυγερού

Eπισήμως, ουδέν νεότερο υπάρχει από το μέτωπο των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων. Πυκνώνουν, ωστόσο, οι ενδείξεις ότι έχουν φτάσει σε κρίσιμο σημείο, εάν δεν έχουν ήδη προκύψει συγκλίσεις σε συγκεκριμένες φόρμουλες. Δεν είναι μόνο οι αλλεπάλληλες σχετικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων· είναι και ορισμένα γεγονότα που ωθούν σ’ αυτό το συμπέρασμα. Η κυβέρνηση δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι παραμένει αταλάντευτα στην ίδια εθνική γραμμή και το μόνο που διαπραγματεύεται είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.
Τα WikiLeaks, όμως, ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι οι κυβερνητικές δηλώσεις είναι στάχτη στα μάτια, όπως έχουμε γράψει και σ’ αυτή εδώ τη στήλη. Σύμφωνα με κρυπτογράφη- μα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, από τις πρώτες ημέρες της πρωθυπουργικής θητείας του, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι....

Δικαιώθηκαν οι προ του 2001 συμβασιούχοι, από τον Άρειο Πάγο

 Οι συμβασιούχοι του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και απασχολήθηκαν πριν από την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, μπορούν να μονιμοποιηθούν, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (26 υπέρ έναντι 19 κατά) η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών.
    Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι πριν την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 δεν απαγορευόταν η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι είπαν Σαμαράς-Ψωμιάδης πριν λίγο

Τελείωσε σε αίθουσα του αεροδρομίου η συνάντηση Σαμαρά - Ψωμιάδη. Ακούστε το ηχητικό: 

Οι τραγικές ολιγωρίες

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που επέλεξε να πράξει η κυβέρνηση Παπανδρέου αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία, αντί να λάβει μέτρα και να δανειστεί εγκαίρως, ήταν να φουσκώσει περισσότερο το έλλειμμα και να κατασυκοφαντήσει διεθνώς τη χώρα. Είναι γνωστές οι οδυνηρές συνέπειες της πολιτικής της στις αγορές που οδήγησαν στην, καταδικαστική όπως αποδείχθηκε για την Ελλάδα, προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης της Τρόικας. Η τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης στη λήψη των μέτρων, σε συνδυασμό με τα εγκληματικά λάθη και τις άνευ προηγουμένου παλινωδίες του Γ. Παπακωνσταντίνου και του Γ. Παπανδρέου, στοίχισε πανάκριβα στην ελληνική οικονομία και επιβάρυνε δραματικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που πλήρωσαν το λογαριασμό του Μνημονίου. Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ..

e-Επιλογές της 14/04/2011

Μπράβο ρε Μιχελάκη!!!


Μετά αναρωτιέστε γιατί τα γκάλοπ σας δείχνουν στο 20%
και ο κόσμος σας μουτζώνει...

Ωραίες επιλογές κάνετε..


Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Αποκλειστικό: Το πλαίσιο Εθνικού Σχεδιασμού για την έξοδο της χώρας από την κρίση

Σας παρουσιάζουμε τις γενικές αρχές του νέου πολυσυζητημένου σχεδίου.
Δείτε στο Video που ακολουθεί σε αποκλειστικότητα, το πλαίσιο του Εθνικού Σχεδιασμού για την έξοδο της χώρας από την κρίση..

Βίντεο από την επίθεση στον Λοβέρδο

Επίθεση δέχτηκε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στους Αγίους Αναργύρους όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Δύο άτομα τραυματίστηκαν. Ο ένας έχει εξέλθει από το νοσοκομείο. Ο παραμένων –για προληπτικούς λόγους- είναι πρόεδρος του ..

Μας πήρε είδηση και ο Στρος Καν..Αντιλήφθηκε ότι μόνο οι φτωχοί πληρώνουν φόρους στη χώρα μας

Άδειασε πάλι ο Στρος Καν τον Παπακωνσταντίνου...
"Αριστερότερος των αριστερών", μας προέκυψε ο κ. ΔΝΤ.
Δείτε τι είπε στην σημερινή συνέντευξη τύπου ο Στρος Καν, σε απάντηση του Μιχάλη Ιγνατίου για το αν η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει
Δείτε το Βίντεο..

Επίθεση κατά Λοβέρδου με δύο τραυματίες

Σοβαρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να υποστούν διάσειση, κατά την πρώτη εκτίμηση του ΕΚΑΒ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρος Πελέκας και ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σημειώθηκαν λίγο μετά τις επτά το απόγευμα κατά την άφιξη του κ. Λοβέρδου στο 1ο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων, μαζί με τους υφυπουργούς Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη και Χρήστο Αηδόνη, για να παραβρεθούν σε προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.
Την ώρα της άφιξης, σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη του ....

Το DNA της παρακμής

Ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα σημερινά γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Αθήνα, 14 Απριλίου 2011


Σήμερα ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής και φυσιολογίας J. Watson, ο οποίος το 1953 ανακάλυψε τη δομή του DNA, έδινε διάλεξη σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Πατρών, όταν ομάδα ατόμων εισέβαλε στο χώρο προσπαθώντας να διαλύσει την εκδήλωση και να του επιτεθεί. Αποτέλεσμα αυτής της φασιστικής επίθεσης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά δυο καθηγητές του Πανεπιστημίου και η χώρα μας να διασυρθεί διεθνώς για μια ακόμη φορά.
Όμως το σημερινό γεγονός δεν είναι πρωτοφανές.

«Tι δεν θέλω από τους πολιτικούς»

Εκδήλωση με θέμα:
«Tι δεν θέλω από τους πολιτικούς»

Η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 15/4 και ώρα 20:00, στην αποθήκη Δ’ στο Λιμάνι, εκδήλωση με θέμα :

ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ & ΛΗΣΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, "ΑΦΓΑΝΟΣ" ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ. ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΑΠΑΝΤΕΣ.


ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ

Γράφει ο Στέφανος Χίος

Το συμβάν δεν αναφέρθηκε καν στα «ψιλά» του αστυνομικού ρεπορτάζ. Σαν να μην έγινε ποτέ. Η «δημοκρατία» όμως αποκαλύπτει την σκοτεινή υπόθεση που αποτελεί ακτινογραφία της ιδιότυπης μαφίας που εκμεταλλεύεται την φτώχεια,την ανάγκη και την εξαθλίωση οικονομικών μεταναστών που γυρνάνε σαν φαντάσματα στα παλιόσπιτα του υποβαθμισμένου κέντρου της Αθήνας. Πρωταγωνιστής, ένας δήθεν απεργός πείνας. Την ημέρα φίλος και συναγωνιστής- προφανώς- των γνωστών «αλληλέγγυων» που εξακολουθούν να πρωτοστατούν στις fake ανταρσίες δυστυχισμένων, μετά την νίκη που κατήγαγαν στην Υπατία με αντίπαλο μια ανίκανη κυβέρνηση. Την νύχτα, λήσταρχος και σκληρό μέλος εγκληματικής συμμορίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που δύσκολα διαψεύδονται, ο Αφγανός Αλί Μ, 35 ετών, συνελήφθη την Τρίτη 5 Απριλίου μαζί με άλλους 6 ομοεθνείς του κάτω...

Η κρίση οδηγεί ξανά στις αξίες μας

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, διάβασα τα αποτελέσματα της έρευνας, που διεξήχθη για λογαριασμό της MASTERCARD, με βασικό αντικείμενό της, την συμπεριφορά των Ελλήνων, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε.
Ένα πρώτο της εύρημα, αρκετά ενδεικτικό της κατάστασης, είναι εκείνο, που σύμφωνα με το οποίο, οχτώ στους δέκα συμπατριώτες μας, πλέον, δίνει μεγαλύτερη σημασία στα έξοδα που κάνουν, σε σχέση με παλαιότερα.
Αυτό, μας δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, κάποιοι, μας είχαν βάλει στο τριπάκι, να πιστέψουμε περίπου, ότι είμαστε ο επιούσιος λαός. Ότι είμαστε οι ....

Η κυβέρνηση «ξηλώνει» τα μέτρα της ΝΔ για πολύτεκνους και τρίτεκνους

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ:

  • Σε δοκιμασία ο δημόσιος χαρακτήρας της παιδείας

«Η κυβέρνηση «ξηλώνει» ένα-ένα τα μέτρα και τις ευεργετικές διατάξεις που θέσπισε η Νέα Δημοκρατία το διάστημα 2004-09 για τη στήριξη της πολύτεκνης και της τρίτεκνης οικογένειας» τονίζει ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας. Όπως υπογραμμίζει στην ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς την υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου: «Τελευταίο κρούσμα αυτής της πολιτικής το «πολυνομοσχέδιο express» του υπουργείου Παιδείας που με το άρθρο 59 καταργεί το δικαίωμα των μετεγγραφών σε κοινωνικά ευαίσθητες και ασθενείς ομάδες, όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί κ.α.

«Νέα Συμφωνία» με τους πολίτες προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς


«Το κυβερνητικό μας Πρόγραμμα είναι η Νέα Συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας με τους πολίτες» είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην Ειδική Συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος, παρουσία του Γραμματέα κου Ευρ. Στυλιανίδη και του Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος, κου Μιχάλη Γιαννάκη.
«Έχετε κάνει ήδη μια σημαντική δουλειά στην Γραμματεία Προγράμματος» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ευχαρίστησε ονομαστικά τους επικεφαλής της Γραμματείας.
«Συνεχίζουμε με την εσωτερική διαβούλευση και αμέσως μετά ακολουθεί η ανοιχτή διαβούλευση με την κοινωνία, στο νέο portal της ΝΔ αλλά και στην κοινωνία, όπως στους χώρους εργασίας που ήδη εγκαινιάσαμε» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και προανήγγειλε το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή του, μετά το πέρας των εργασιών της Συνεδρίασης, ο Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα στοιχεία για την αγορά χρέους από Ελληνικά μη τραπεζικά ιδρύματα και τα “μαγειρέματα”..

Βόμβα ΔΝΤ για αγορά χρέους από Ελληνικά μη τραπεζικά ιδρύματα και "μαγειρέματα"...

Διαβάστε τι λέει η έκθεση του ΔΝΤ με τίτλο "Fiscal Monitor",  11 Απρ.2011.
"Παρά την αγορά χρέους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ( Ε.Κ.Τ ), ξένοι έχουν πουλήσει  ελληνικό χρέος, ενώ ελληνικά...

Πάγκαλος ο μετριοπαθής...

Δείτε στο τέλος του άρθρου, τι είπε ο κ. Πάγκαλος στο "ΒΗΜΑ FM" και και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, την Τετάρτη 13.04.2011.
"'Εχει κανείς σκεφτεί ποτέ το μέγεθος της αγάπης,  το μέγεθος της εκτίμησης,

Να κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε υπερήφανοι... Διαφήμιση χωρίς την παρουσία του Ελληνικού Κράτους ή επώνυμων Ελλήνων...

Διαβάστε παρακάτω... και δείτε -απολαύστε το βίντεο!!!!


 Ο Andre Rieu είναι ένας 62χρονος Ολλανδός βιολιστής, από τα μεγαλύτερα εν ζωή ονόματα μαέστρων κλασικής μουσικής σήμερα στον κόσμο.Θεωρείται ο κορυφαίος ερμηνευτής στον κόσμο, των βάλς των Γιόχαν Στράους (πατέρα & υιού). Από το 1987 δημιουργεί την διάσημη ορχήστρα του: Johann Strauss Orchestra, με 50 περίπου εξαιρετικούς μουσικούς. Έχει γυρίσει όλο τον κόσμο και έχει παίξει στα μεγαλύτερα θέατρα & αίθουσες του κόσμου. Του έχει απονεμηθεί 2 φορές το World Music Award (κάτι σαν Όσκαρ για την παγκόσμια μουσική σκηνή κάθε είδους..) και έχει αρκετούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους σε ευρωπαικές χώρες, Αυστραλία και Βρετανία...

Παιχνίδια εκατομμυρίων με τα ομόλογα και τις αποκρατικοποιήσεις


Ο Carlo Cotareli, director of fiscal affairs in the International δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων: παρά την αγορά ενός σημαντικού μέρους  του  ελληνικού  χρέους  από  τη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι αριθμοί έδειξαν ότι οι αλλοδαποί έχουν πωλήσει το ελληνικό χρέος, μέρος του οποίου έχει αγοραστεί από τις μη οικονομικές  ελληνικές οντότητες.
(http://www.ansamed.info/en/news/ME.YAK85442.html)
Τι σημαίνει αυτό; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την πληροφορία; Κατ’ αρχάς αν δεν είναι τράπεζες, τι μένει; Ποιές είναι οι “ελληνικές οντότητες”;
Τα υπερχρεωμένα ασφαλιστικά ταμεία και ιδιωτικά κεφάλαια, εφοπλιστές, επιχειρηματικά funds και Έλληνες κροίσοι που δεν τους άγγιξε η κρίση και έχουν λεφτά για σκόρπισμα;

To ΤΗΛΕΑΣΤΥ φταίει για την παρερμηνεία δηλωσεων Καρατζαφέρη

Χωρις τελος ο παραλογισμος του Τηλεαστυ,το οποιο ειτε κατα λαθος...ειτε κατα παραγγελια του ιδιου του ΛΑΟΣ ,μονταρε τις δηλωσεις του Γιωργου Καρατζαφερη,στις οποιες φαινεται να λεει πως θα βυθιζει οποιο πλοιο με μεταναστες εισερχεται στην Ελλαδα.
Δειτε το επιμαχο σημειο στο Video που είχαμε ανεβάσει,ετσι οπως προβληθηκε στο Τηλεαστυ και αναπαραχθηκε απο ολα τα ΜΜΕ...

Οι παλαιές “οντότητες” που δεν κατονομασε ο Ιγνατίου. Οι ομοτράπεζοι του ΓΑΠ στα προεκλογικά δείπνα.

greece…και βέβαια οι ηλιθιότητες των Γερμανών με την Πάρις, είναι τελείως άσχετες, αφού ο Πάρης δεν έχει καμμία δουλειά με τις business του θείου του.
Σύμφωνα λοιπόν με την Bild, οι “οντότητες” που θα θησαυρίσουν από το “bailout” έχουν και πρόσωπο: Όμιλος Λάτση.
Όχι βέβαια για τις γελοίες αιτιάσεις των Γερμανών, που ενδιαφέρονται για τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων. Αυτά έχουν προέλθει από το διαχρονικό ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ του Ελληνικού πλούτου, κύριοι της Bild. Και σε αυτό το παιχνιδάκι υπάρχουν κάποιες τρομερές συμπτώσεις που δείχνουν ότι μάλλον είσαστε στην ίδια πλευρά με τον κύριο Λάτση και τον όμιλο του. Έτσι, το αφιέρωμα μάλλον θυμίζει τους γύπες που τσακώνονται πάνω στο ίδιο κουφάρι.
Όπως άλλωστε λέμε συχνά, η αλήθεια βγαίνει όταν κάποιοι τα χαλάνε στη μοιρασιά. Δείτε λοιπόν τις τρομερές συμπτώσεις. Ένα ταγκό για δύο. ΓΑΠ και EFG.

Η εξέλιξη του ανθρώπου!

Τελικά ορισμένες ... αξίες παραμένουν σταθερές!!!!


Αποτελέσματα Έρευνας για τη διαφθορά στην Ελλάδα σήμερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
Η δειγματοληπτική ερευνά για τη Διαφθορά στην Ελλάδα αποτελεί εφαρμοσμένη έρευνα για το υπ΄ αριθμό ένα πρόβλημα της χώρας.
Η έρευνα καλύπτει τις δυο μεγαλύτερες πληθυσμιακές περιφέρειες της χώρας την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία.
Το πρώτο βασικό ερώτημα στο οποίο επικεντρώθηκε η έρευνα ήταν :
Τι μπορούμε να μάθουμε ρωτώντας τους πολίτες για τη διαφθορά;

Σόϊμπλε για Ελλάδα: «Θα ληφθούν και άλλα μέτρα, αν…»

Η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συζητείται σήμερα σε εκτενή συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε στην εφημερίδα «Die Welt» του Βερολίνου.


Απαντώντας σε επίμονες δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά με την Ελλάδα, ο Σόϊμπλε υπενθυμίζει ότι ανά τρίμηνο η ελληνική οικονομία περνάει από αξιολόγηση του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η επόμενη αξιολόγηση θα γίνει τον Ιούνιο. «Περιμένω μία λεπτομερή ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Εάν αυτή η έκθεση καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του χρέους, τότε κάτι πρέπει να κάνουμε» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.
«Τι δηλαδή;» είναι η εύλογη ερώτηση. «Θα πρέπει να λάβουμε ...