Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Mininova: Τέλος για τo διάσημο site με torrent


Ύστερα από απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου, το Mininova, ένα από τα διασημότερα site με torrents, αναγκάζεται να αφαιρέσει όλα τα παράνομα αρχεία που έχουν σχέση με πειρατικές ταινίες ή μουσική.
Έτσι μόλις λίγους μήνες μετά την καταδίκη των ιδιοκτητών του γνωστού site Pirate Bay, οι φαν των torrents βλέπουν πως το μέλλον των συγκεκριμένων υπηρεσιών δείχνει δυσοίωνο.
Φυσικά οι υπεύθυνοι του Mininova, κινήθηκαν άμεσα για την αφαίρεση του παράνομου υλικού, όμως αναμένεται να ασκήσουν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.
Πριν λίγο καιρό το ολλανδικό δικαστήριο είχε πάρει την ίδια απόφαση και για το παράνομο υλικό στο Pirate Bay, όμως οι υπεύθυνοι του site είχαν δηλώσει πως η επιχείρηση είχε πλέον αγοραστεί από την εταιρία Riversella Ltd, που εδρεύει στις Σεϋχέλλες.
Απο: i-live.gr news

Όλα έτοιμα για την εκλογή νέου προέδρου

 Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο πολιτικό και οργανωτικό εγχείρημα, την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ από τη λαϊκή βάση του κόμματος, δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών Δημήτρης Σιούφας μετά από συνεδρίαση στη Ρηγίλλης. Απευθυνόμενος σε όλους όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, υπογράμμισε ότι η ανάδειξη προέδρου από τη λαϊκή βάση του κόμματος είναι σημαντική κατάκτηση άμεσης δημοκρατίας, που οφείλουμε να τη θεμελιώσουμε με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή.
"Όσοι νοιαζόμαστε να είμαστε παρόντες την Κυριακή να έχουμε υπόψη μας ότι εκλέγουμε όχι μόνο πρόεδρο, αλλά και τον επόμενο πρωθυπουργό", ανέφερε ο κ. Σιούφας και συνέχισε λέγοντας ότι η οργανωτική επιτροπή, ο μηχανισμός του κόμματος, αλλά και οι υποψήφιοι, έχουν φροντίσει για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της εκλογής και εγγυώνται το αδιάβλητο, διαφανές και άψογο του πολιτικού και οργανωτικού αυτού εγχειρήματος.

Δεν πρόκειται να γίνουμε κυβέρνηση υπό ομηρία


Η οικονομία είναι στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία πραγματοποιείται αυτή την ώρα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη σκιά της νέας κρίσης στις διεθνείς αγορές.
«Δεν πρόκειται να γίνουμε κυβέρνηση υπό ομηρία. Εάν χρειαστεί, θα συγκρουστούμε για να υπερασπιστούμε τις θέσεις και τα δίκαια της χώρας». Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» ερωτηθείς σχετικά με την αιφνίδια επιδείνωση του οικονομικού κλίματος. Διαβεβαιώνει μάλιστα ότι σε καμιά περίπτωση «δεν πρόκειται η κυβέρνηση να δεχθεί να πληρώσουν την κρίση τα αδύναμα στρώματα».
«Δεν μπορεί αυτοί που συνεχίζουν να απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές και να παίρνουν υψηλά μπόνους να μας λένε βκόψτε τους μισθούς των εργαζομένων και των συνταξιούχων» τόνισε ο κ. Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι «αυτοί που δημιούργησαν την κρίση δεν επιτρέπεται να θέλουν, τώρα, να λυθεί στις πλάτες και σε βάρος των πολλών που δεν ευθύνονται γι αυτή».

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «αυτοί που σχεδόν έξι χρόνια ανέχτηκαν όλες τις αλχημείες και τις σπατάλες της προηγούμενης κυβέρνησης δεν μπορούν να απαιτούν από μια νέα κυβέρνηση να λύσει σε 50 ημέρες όλα όσα επισώρευσε η κυβέρνηση Καραμανλή, ιδίως τον τελευταίο χρόνο». Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, συνιστά και «αντιδημοκρατική αντίληψη καθώς δεν λαμβάνεται υπόψιν η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που καταδίκασε μια συγκεκριμένη πολιτική και ενέκρινε μια άλλη με ιεραρχημένους στόχους, αναπτυξιακή και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιστροφής στη δημοσιονομική τάξη».

Σχόλιο:
Δεν καταλάβαμε σε ποιόν απευθύνεται ο Κος Πρωθυπουργός, όταν αναφέρει: «Δεν πρόκειται να γίνουμε κυβέρνηση υπό ομηρία.
Ποιούς προειδοποιεί και με ποιους θα συγκρουστεί, κάπου έχω μπερδευτεί..
Μια επεξήγηση θα ήταν καλή, να μας διαφωτίσει για να μην κάνουμε δικούς συνειρμούς και υποθέσεις.
Φυσικά και δεν περιμένουμε να λύσετε τα προβλήματα σε 50 ημέρες, για να είμαστε και σοβαροί.
Όμως θα πρέπει να είστε και εσείς σοβαροί, να εφαρμόσετε το πρόγραμμα σας και να μας πείτε τι θα κάνετε, πως θα το κάνετε και ΠΟΤΕ?
Χρονικό ορίζοντα δεν ακούμε και δεν βλέπουμε.
Αντι αυτού ακούμε και πάλι "ευχολόγια" και αοριστολογίες.
Το έχουμε ΞΑΝΑΔΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ....

Συνάντηση Παπανδρέου με Γκρούεφσκι και Μπερίσα στις Πρέσπες


Στις 4 το απόγευμα θα ξεκινήσει στην Πύλη Πρεσπών η άτυπη τριήμερη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ, Σαλί Μπερίσα και Νικόλα Γκρούεφσκι.
Η συνάντηση πραγματοποιείται με ελληνική πρωτοβουλία και στόχο έχει την ενίσχυση της περιφερειακής διασυνοριακής συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ειδικότερα θα συζητηθούν οι δυνατότητες για βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του πάρκου Πρεσπών, το οποίο ιδρύθηκε το 2000 και αποτελεί την πρώτη προστατευόμενη διασυνοριακή περιοχή στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, το πιθανότερο είναι ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνουν αναφορές στο θέμα της ονομασίας, ωστόσο δεν πρόκειται για διαπραγματεύσεις.
Σημειώνεται ότι για τις συζητήσεις στο πλαίσιο της τριήμερης συνάντησης θα ενημερωθούν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και ο Επίτροπος της ΕΕ για το περιβάλλον.

Πηγή: http://www.i-live.gr/news-papandreou-gruevski-berisha-prespes/

Σχόλιο:
Το μενού είναι " A la carte"?
Κανένα ανακοινωθέν θα υπάρξει?

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Rihanna: Χιλιάδες δολάρια για μία εμφάνισή της


Είναι όμορφη, πετυχημένη, σταρ και μία από τις ντίβες της χρονιάς 2009.

Ο λόγος για την Rihanna που όπως όλα δείχνουν το 2009 της ταιριάζει πολύ, αφού βρίσκεται στα καλύτερά της.
Τον τίτλο της σταρ τον «υπηρετεί» με τον καλύτερο τρόπο καθώς για μια εμφάνισή της την πρωτοχρονιά σε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του Άμπου Ντάμπι, το «Emirates Palace Hotel» της προσφέρουν απλόχερα 500.000 δολάρια.
Υπενθυμίζουμε πως οι προτάσεις που δέχεται η Rihanna αυτή την περίοδο πέφτουν βροχή, μετά την προώθηση του καινούριου της άλμπουμ «Rated R».
Την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ γιόρτασε με φίλους λίγες μέρες πριν σε γνωστό κλαμπ της Νέας Υόρκης, μαζί με τους Jay – Z, την Ashlee Greene, τον Sean Diddy και τον Christian Siriano.

Aπό: http://www.i-live.gr/ews-rihanna-many-dollars-for-appearances/

9 άγονες γραμμές δόθηκαν στην OLYMPIC AIR!!!


Κατακυρώθηκε σήμερα στην αεροπορική εταιρία OLYMPIC AIR το δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης από 01/12/09 έως 31/03/2010 εννέα (9) τακτικών αεροπορικών γραμμών, στις οποίες έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονες γραμμές) έναντι οικονομικού αντισταθμίσματος 5.220.527 ευρώ από 6.220.527 ευρώ της αρχικής προσφοράς, μετά από αποδοχή της εταιρείας για μείωση του αντισταθμίσματος κατά 1.000.000 ευρώ, στα πλαίσια σχετικής πρόσκλησης της ΥΠΑ, κατόπιν εντολής του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα.


Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έδωσε τις 9 άγονες γραμμές στην Olympic Air κατόπιν πιέσεων από τον Ανδρέα Βγενόπουλο ή επειδή πληρούσε τις προϋποθέσεις του σχετικού διαγωνισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, σημείωσε ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει συγκεκριμένους τρόπους διαγωνισμού και ανάθεσης των γραμμών. «Καμία πίεση δεν δεχτήκαμε και σε καμία πίεση δεν ενδώσαμε», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Ο πλήρης κατάλογος των 24 αγόνων γραμμών και των εταιρειών που αναλαμβάνουν την εκτέλεση των δρομολογίων είναι ο εξής :
ATHENS AIRWAYS
- Αθήνα - Ικαρία
- Θεσσαλονίκη-Χίος
- Αλεξανδρούπολη-Σητεία
- Άκτιο-Σητεία
- Αθήνα - Κύθηρα
- Αθήνα- Κάρπαθος
- Αθήνα-Σκιάθος
-  Θεσσαλονίκη-Κέρκυρα
- Κέρκυρα-Άκτιο-Κεφαλονιά-Ζάκυνθος και
- Θεσσαλονίκη-Σάμος
SKY EXPRESS
- Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ρόδος
- Αθήνα-Σκύρος
- Θεσσαλονίκη-Σκύρος
- Αθήνα-Σητεία και
- Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα
OLYMPIC AIR
- Αθήνα-Αστυπάλαια
- Αθήνα- Λέρος
-  Αθήνα-Μήλος
- Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος-Σητεία
- Αθήνα-Νάξος
- Αθήνα-Πάρος
- Ρόδος- Κως-Λέρος-Αστυπάλαια
- Αθήνα-Κάλυμνος και
- Ρόδος-Καστελόριζο

Μεταξύ "Τυριού και Αχλαδιού"


Τριμερής συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας, της Αλβανίας και των Σκοπίων για περιβαλλοντικά θέματα, πραγματοποιείται σήμερα στις Πρέσπες, με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου. Ισχυρή προτροπή προς την ηγεσία της ΠΓΔΜ να κινηθεί αποφασιστικά για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, με στόχο να καταστεί δυνατή η προώθηση της ευρωατλαντικής προοπτικής της χώρας, απευθύνουν σε κοινό τους άρθρο στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα των Σκοπίων, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέ Σολάνα και ο αρμόδιος Επίτροπος για την Διεύρυνση Όλι Ρεν.

"Η επίτευξη προόδου στο θέμα της ονομασίας μπορεί να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο για μία θετική εξέλιξη στο Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Αντιθέτως, αν η ευκαιρία μείνει ανεκμετάλλευτη δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, πότε ή πώς η ενταξιακή διαδικασία για τη χώρα σας θα μπορούσε να επανέλθει στην ατζέντα", σημειώνουν οι κκ Σολάνα και Ρεν.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας


Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, από την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Συνολικά 55 άτομα κατηγορούνται από διάφορες πόλεις της χώρας για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού, εκ των οποίων οι 17 συνελήφθησαν.
Ανάμεσα τους βρίσκονται πρόσωπα υπεράνω υποψίας, όπως ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, ένας επιχειρηματίας που εμπορεύεται είδη υγιεινής, ένας δικηγόρος και ένας καθηγητής φυσικής αγωγής σε σχολείο της Αττικής.
Η επιχείρηση με κωδικό όνομα «CHARLY» ήταν υπό το συντονισμό του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οδήγησε στην εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Συνελήφθησαν 16 Έλληνες και ένας αλλοδαπός με την κατηγορία διακίνησης πορνογραφικού υλικού μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε η εμπλοκή 158 ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών, στην παγκόσμια ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στο διαδίκτυο.

Ολοι στις Κάλπες..Ολοι στις Κάλπες ..
Προτροπή του Αντώνη Σαμαρά στον ΑΝΤ1, πριν λίγο στην εκπόμπή του Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα".
Όλοι στις κάλπες για έναν ισχυρό αρχηγό από τη βάση, με την δύναμη του κόσμου της ΝΔ.
Είμαι "φίλος και συμμαχητής" με την Ντόρα και τον Παναγιώτη.
Η ενότητα είναι διασφαλισμένη και από "Δευτέρα θα είμαστε όλοι μαζί γύρω απ το ίδιο τραπέζι".
Το ΠΑΣΟΚ δίνει ελπίδες που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Σαμαράς.
Γνώριζαν για την οικονομία και παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό. Να εφαρμόσουν τις προτάσεις Καραμανλή, για την οικονομία, που είναι ρεαλιστικές.
Τέλος παραδέχτηκε ότι υπήρξαν και ορισμένες "λάθος συμπεριφορές" αλλά χωρίς ακρότητες, από όλα τα στρατόπεδα, κάτι που ήταν αναμενόμενο.

Η ατζέντα της ημέρας


- Συνάντηση Παπανδρέου - Μπερίσα και Γκρούεφσκι στις Πρέσπες.

- 3η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
- 7η POLIS:Ημερίδα ΤΕΕ-HELEXPO ΑΕ-ΕΕΤΑΑ Α.Ε., με θέμα: "Αστικό περιβάλλον και εξοικονόμηση ενέργειας σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής: ο ρόλος των ΟΤΑ" (09:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)
"- Money Show 2009": Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας θα μιλήσει σε εκδήλωση της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος", στο πλαίσιο του συνεδρίου ( 09:00:00, Θεσσαλονίκη/Hyatt)
- Το 4ο Συνέδριο ιστορίας της Ιατρικής διοργανώνει στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ) η - Πανελλήνια Εταιρεία Ιστορίας της Ιατρικής (09:30:00, Θεσσαλονίκη/ΚΙΘ)
- Ημερίδα με θέμα "Η θέση της Ελληνίδας Αγρότισσας στο δίκτυο κοινωνικών υποστηρικτικών δομών του κράτους" (09:30:00, Καμένα Βούρλα/ξεν. Γαλήνη). Η έναρξη της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί από την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή
- 10ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής στο πλαίσιο της Infosystem ( 09:30:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)
- 7η POLIS: Θεματικό συνέδριο ΚΕΔΚΕ, με θέμα: "Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας", στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" (10:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)
- Διεθνές συνέδριο του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα "Κοινωνικές ανισότητες στη σύγχρονη Ελλάδα" (10:00:00, Αθήνα/Πάντειο)
- Διημερίδα με θέμα "Φυσικό Περιβάλλον-Άνθρωπος-Ανάπτυξη" διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, στο Μυγδονία Palace (Λουτρά Λαγκαδά) (10:30:00, Θεσσαλονίκη)
-Tελετή απονομής των βραβευμένων προγραμμάτων του διαγωνισμού "European Language Label 2009" διοργανώνει ο ΟΕΕΚ, στο ξενοδοχείο Imperial Palace (11:00:00, Θεσσαλονίκη/Αντιγονιδών 13)
-Συναντήσεις ΑΝΥΠΕΞ Δημ. Δρούτσα - 11:30:00, ΥΠΕΞ, τον Πρέσβυ της Ιταλίας, κ. Gianpaolo Scarante, στις 11:30 τον Πρέσβυ της Πορτογαλίας, κ. Alfredo Duarte Costa, στις 12:00 τον Πρέσβυ της Ουγγαρίας, κ. Jοzsef Toth, και στις 12:30 τον Πρέσβυ της Σλοβακίας, κ. Jοn Voderadsky
- Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Όλα αλλάζουν στην Ευρώπη; Η Συνθήκη της Λισσαβώνας" (12:00:00, Αθήνα/Ζάππειο Μέγαρο). Θα συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Κρίτων Αρσένης, Σπύρος Δανέλλης, Μαριλένα Κοππά, Σταύρος Λαμπρινίδης, Χρυσούλα Παλιαδέλη, Άννυ Ποδηματά, Συλβάνα Ράπτη, Γιώργος Σταυρακάκης καθώς και η προτεινόμενη από την Ελληνική Κυβέρνηση για τη θέση της νέας Ελληνίδας Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μαρία Δαμανάκη
- Συγκέντρωση και πορεία αναρχικών στην Καμάρα (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Καμάρα)
- Διαμαρτυρία φιλοζωικών-οικολογικών οργανώσεων για το εμπόριο γούνας, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Β. Ηρακλείου (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Τσιμισκή)
- Ημερίδα με θέμα Ζητήματα Πράσινης Ενέργειας διοργανώνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Δι.Πα.Ε.) στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης (18:30:00, Θεσσαλονίκη/Θέρμη )
- Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΚΕ στο νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (19:00:00, Θεσσαλονίκη/Νέο Δημαρχείο)
- Εγκαίνια του προπονητηρίου ενόργανης, ρυθμικής γυμναστικής και πολλαπλών χρήσεων της οδού Κολοκοτρώνη από τον υφυπουργό Υποδομών Γ. Μαγκριώτη (19:30:00, Θεσσαλονίκη/Κολοκοτρώνη 43 & Γ. Τσαλή)
- Επίσκεψη Π. Ψωμιάδη στις Σέρρες
- Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη στην Πλατεία Κοτζιά

- Ομιλία Αντώνη Σαμαρα στο Ζάππειο
- 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, στο ξενοδοχείο "Porto Palace"
- Κοινοβουλευτικό Έργο, Αθήνα/Βουλή
- 10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
- 11:00 (ολομέλεια) Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ σχετικά με το χώρο της Υγείας.
- 09:30 (Γερουσίας) Επιτροπές ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: «Από το Κυότο στην Κοπεγχάγη.» Οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα ενημερώσει ο κ. Σταύρος Δήμας, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για το περιβάλλον.
Αθλητική ατζέντα
- Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (8η αγωνιστική)
- 18.00 ΕΑ Πατρών - Ηρακλής
-  21.00 Παναθηναϊκός - Άρης
- Ποδόσφαιρο-Β` Εθνική (11η ημέρα): Εθνικός-Ρόδος - 19:00:00,

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Ορισμένοι δεν έχουν 'ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ...'


Απάντηση Ρέππα σε Βγενόπουλο

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, προκάλεσαν όσα υποστήριξε έξω από τα δικαστήρια, όπου κατέθεσε ως μάρτυρας για την υπόθεση των άγονων αερογραμμών, ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος. Ας καταλάβουν όλοι ότι «δεν μπορεί η πολιτική και οι πολιτικοί να είναι υπηρέτες στα μέτρα κάποιων. Έχουν αλλάξει οι καιροί, καιρός να αλλάξουν και τα πράγματα» τόνισε ο κ. Ρέππας.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του κ. Ρέππα έχει ως εξής:
"Είναι προφανές ότι αν θα υπέβαλα ποτέ σχετικό αίτημα ο κ. Βγενόπουλος δεν θα με προσλάμβανε στις επιχειρήσεις του σαν ανεπαρκή, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις μου. Έχω επιλέξει χρόνια τώρα να απευθύνομαι στον ελληνικό λαό που με "προσλαμβάνει" να τον εκπροσωπώ υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι να απορεί κανείς, γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα σκανδαλωδώς ανεπαρκής σε θέματα διαφάνειας διαγωνισμών και διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Παραλάβαμε μια χώρα σε κρίση, ένα κράτος σε διάλυση. Δεν πάει άλλο. Και ας ξεβολευτούν όσοι διατυμπανίζουν ότι μετά από έντονες πιέσεις τους κατάφερναν να αναβάλουν διαγωνισμούς. Ασφαλώς όπου πρέπει, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Ας καταλάβουν όμως όλοι ότι δεν μπορεί η πολιτική και οι πολιτικοί να είναι υπηρέτες στα μέτρα κάποιων. Έχουν αλλάξει οι καιροί, καιρός να αλλάξουν και τα πράγματα".

Τουρκία-Ευρώπη: Το τεστ του Δεκεμβρίου


Προς νέες «παρατάσεις» για την ‘Αγκυρα τον Δεκέμβριο. Προς νέες ασφυκτικές πιέσεις στη Λευκωσία τον Ιανουάριο.
Σε Ελλάδα και Κύπρο δεν πολυ-έδωσαν σημασία, γιατί δεν ήθελαν, η δήλωση όμως του Γκιουλ στο Ναχιτσεβάν, στη διάσκεψη κορυφής του «τουρκικού κόσμου», ήταν αποκαλυπτική. Οι Αζέροι τον ενεκάλεσαν γιατί δεν τήρησε τις τουρκικές υποσχέσεις να μην ανοίξουν τα σύνορα με την Αρμενία, όσο καιρό δεν λύνεται το θέμα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Γκιουλ τους «αποστόμωσε», λέγοντας ότι δεν πρόκειται να τηρήσει ούτε τη συμφωνία με την Αρμενία! Προς επίρρωσιν των λεγομένων του πρόσθεσε: Και για την Κύπρο υπογράψαμε, αλλά δεν εφαρμόσαμε.
Η Τουρκία ανέλαβε προ ετών την υποχρέωση να ανοίξει λιμάνια και αεροδρόμια στα κυπριακά σκάφη. Η απαίτηση αυτή, σημειωτέον, είναι ελάχιστη. Ακόμα και ικανοποιούμενη, πάλι η κυπριακή/ελληνική διπλωματία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Γιατί δεν έθεσαν μια σειρά αυτονόητες, μείζονος σημασίας προϋποθέσεις. Αν η ‘Αγκυρα ανοίξει τα λιμάνια, Αθήνα και Λευκωσία θα πρέπει μετά να ξαναθέσουν θέματα όπως η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η αποχώρηση του στρατού κατοχής, η άρση των διατυπωμένων τουρκικών διεκδικήσεων, απειλών και μέσων τους κατά της Ελλάδας. Ακόμη και τις προάλλες, οι κ.κ. Δρούτσας και Κυπριανού χρησιμοποίησαν τον όρο «εξομάλυνση των σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία», ωσάν ένας αόρατος γλωσσοδέτης να τους εμποδίζει να πουν «αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας». Ο Γάλλος Υφυπουργός Εξωτερικών Πιερ Λελούς δήλωσε ότι συνιστά «άκρων άωτον του παραλογισμού» η κατοχή εδάφους της ΕΕ από ένα υποψήφιο μέλος. Ακόμα πιο μεγάλος παραλογισμός όμως είναι η αποφυγή από Αθήνα και Λευκωσία του να θέσουν το ζήτημα. Στο παρελθόν, ο τότε Γάλλος Πρωθυπουργός Βιλπέν είχε χαρακτηρίσει «αδιανόητη» την έναρξη διαπραγματεύσεων με χώρα που δεν αναγνωρίζει μέλος της ΕΕ - αλλά Λευκωσία και Αθήνα δυσαρεστήθηκαν για τη γαλλική συμπαράσταση!!!

ΝΔ - Δηλώσεις υποστήριξης του Αντώνη ΣαμαράΤη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσαν στελέχη και πρώην βουλευτές του κόμματος. Συγκεκριμένα,ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Τάκης Σκανδαλάκης σε δήλωσή του τόνισε ότι «ακούγοντας και τη φωνή των Λακώνων,στηρίζω την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά. Γιατί θέλει η ΝΔ να είναι το σύγχρονο κόμμα της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς». Ο Τάκης Σκανδαλάκης επισημαίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι το κόμμα της ΝΔ πρέπει να προβάλλει τις απόψεις του και όχι να στρουθοκαμηλίζει, θέλει το κόμμα μας να είναι δημοκρατικά οργανωμένο και τα μέλη του να μην αγνοούνται κατά τη λήψη αποφάσεων. Και καταλήγει: «Στηρίζω τον Αντώνη Σαμαρά, γιατί θέλει και μπορεί να επαναπροσδιορίσει την ιδεολογική μας ταυτότητα στη σύγχρονη παγκόσμιοποιημένη κοινωνία.Ο Αντώνης Σαμαράς είναι σίγουρο ότι μπορεί να αναδείξει ξανά τις διαχρονικές αξίες». Δήλωση στήριξης έκανε, επίσης, ο τέως βουλευτής της ΝΔ στη Β Αθήνας Άρης Σταθάκης,ο οποίος, αν και εξαίρει τις ικανότητες της κας Μπακογιάννη, τονίζει: «Τώρα, όμως, πρέπει να ξεφύγουμε από το παρελθόν, να μη σκεπτόμαστε προσωπικά οφέλη και να επιλέξουμε (εμείς οι απλοί πολίτες και όχι οι παλαιοκομματικοί μηχανισμοί), αυτόν που θα εξασφαλίσει το μέλλον της πατρίδας μας. Για αυτό θα στηρίξω τον Αντώνη Σαμαρά, με την ελπίδα ότι (μετά την εκλογή Προέδρου) θα κάνει το ίδιο και η κα Ντόρα Μπακογιάννη». Επίσης,την υποψηφιότητα Σαμαρά υποστηρίζουν με δηλώσεις τους οι παρακάτω πρώην βουλευτές της ΝΔ: Μερόπη Καλδή, τ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Ποτίδης, τ.Βουλευτής Κορινθίας, Δημήτρης Δημόπουλος, τ. Βουλευτής Λέσβου, Νίκος Παπαφιλίππου τ. Βουλευτής Κοζάνης,Κωνσταντίνος Γεωργολιός, τ. Βουλευτής Τρικάλων, Δημήτρης Βρεττάκος, τ. Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Λευτέρης Παπαδημητρίου, τ. Βουλευτής

Συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στους Αδέσμευτους Bloggers: ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με τις υψηλότερες εξοπλιστικές δαπάνες σαν ποσοστό του ΑΕΠ. Λαμβάνοντας υπόψη τις γεωπολιτικές συνθήκες της περιοχής, είναι λογικό να μην μπορούν να γίνουν μεγάλες περικοπές. Αν όμως ένα μεγάλο μέρος από αυτά τα τεράστια ποσά επενδυόταν εντός Ελλάδας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν εφαλτήριο για την ουσιαστική δραστηριοποίηση της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας, στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, στα πρότυπα του Ισραήλ; Πιστεύετε πως μια τέτοια στρατηγική επιλογή θα μπορούσε να αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας μετά την εμπορική Ναυτιλία και τον Τουρισμό.

Απάντηση: Έχω ήδη απαντήσει, ότι η Ελλάδα οφείλει να δημιουργήσει αμυντική βιομηχανία, αυξάνοντας την ελληνική προστιθέμενη αξία στις εξοπλιστικές της προμήθειες. Έτσι, μια μεγάλη και «αναγκαστική» δαπάνη, που είναι σήμερα σχεδόν απόλυτα «εκροή», θα αποκτήσει πολλαπλασιαστική επίδραση μέσα στην ελληνική οικονομία. Και θα βοηθήσει την εισαγωγή τεχνολογίας από το εξωτερικό, την παραγωγή εγχώριας τεχνολογίας και τη διάχυσή της στους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας.


2. Ποια η θέση σας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και το άνοιγμα Καραμανλή προς την Ρωσία;


Απάντηση: Συμφωνώ απολύτως και θεωρώ ότι ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή που έβαλε την Ελλάδα στο διεθνές πλέγμα των ενεργειακών αγωγών. Όπως και το άνοιγμα στη Ρωσία, το άνοιγμα στην Κίνα κλπ.


3. Σχετικά με το θέμα των Τουρκικών παραβιάσεων και προκλήσεων στο Αιγαίο, πού τελειώνει η διπλωματία και η σύνεση και που αρχίζει η υποχωρητικότητα και η ηττοπάθεια;


Απάντηση: Πιστεύω πάντα ότι μια επιθετική πολιτική αντιμετωπίζεται καλύτερα, αποτελεσματικότερα και ασφαλέστερα από μία αποτρεπτική στρατηγική. Στο ερώτημα σε τι συνίσταται μια αποτελεσματική αποτροπή εκ μέρους της Ελλάδας στο Αιγαίο, δεν θα απαντήσω εδώ...


4. Για ποιο λόγο η Ελλάδα πρέπει να παραμένει στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ; Ποιος είναι ο εχθρός; Ιδιαίτερα όταν το ΝΑΤΟ δεν έχει προστατεύσει την Ελλάδα σε καμία περίπτωση μεταπολεμικά.
Απάντηση: Σε αυτές τις περιπτώσεις το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι ποιος είναι σήμερα «ο εχθρός του ΝΑΤΟ», πράγμα που συζητιέται επί χρόνια, από την ίδια την Ατλαντική Συμμαχία. Το κρισιμότερο ερώτημα είναι αν σήμερα η Ελλάδα είναι ασφαλέστερη αν παραμείνει στο ΝΑΤΟ ή αν σηκωθεί και φύγει μονομερώς.
Είναι βέβαιος, λοιπόν, ότι αν φύγει μονομερώς θα είναι πολύ λιγότερο ασφαλής. Πολύ περισσότερο που όλοι οι γείτονές μας είτε αποτελούν μέλη της Συμμαχίας είτε προσπαθούν να μπουν.


Το να φύγουμε, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου είναι λάθος, πέραν κάθε συζήτησης. Άλλα είναι τα προβλήματα εξωτερικής πολιτικής που πρέπει να λύσουμε, όχι η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ...


5. Είναι, κατά την γνώμη σας, εφικτή η εθνική ανεξαρτησία για μια χώρα με τέτοιο χρέος σαν την Ελλάδα, που ουσιαστικά εξαρτά την επιβίωσή της από τις αποφάσεις τρίτων ισχυρών κρατών;


Απάντηση: Συμφωνώ απολύτως. Και τα είπατε όλα. Μια χώρα που βουλιάζει στο χρέη χάνει σε ελευθερία επιλογών. Τελικά χάνει σε Ανεξαρτησία. Κι αν χρειάζεται να θέσουμε σε απόλυτη προτεραιότητα το χρέος, είναι ακριβώς για να ανακτήσουμε τους «βαθμούς ελευθερίας» που χάνουμε όλα τα τελευταία χρόνια. Κι αν χρειάζεται να υπογραμμίσουμε τη σημασία της αγάπης για την πατρίδα και την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, είναι, μεταξύ άλλων, γιατί αυτό θα αποτελέσει ισχυρή νομιμοποιητική βάση για την καταπολέμηση του χρέους και την ανάκτηση της ανεξαρτησίας που χάνουμε από τη συνεχή διόκγωσή του...


6. Όπως είναι γνωστό το κόμμα σας αλλά και η Κυβέρνηση έχει αναφέρει επανειλημμένα ότι η εθνική κόκκινη γραμμή είναι «σύνθετη ονομασία με σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό και για όλες τις χρήσεις» και όχι πλέον η απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992 που έλεγε ότι «δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία ή παράγωγο της». Η ερώτηση μου είναι ότι το «για όλες τις χρήσεις» περιλαμβάνει και αλλαγή της συνταγματική τους ονομασία ή θα υπάρξει κάποια άλλη πλάγια γραμμή τύπου «οποιαδήποτε περιεχομένου διευρυμένης ερμηνείας» που θα περιλαμβάνει «συστάσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας» , αναγνώριση «Μακεδονικής ταυτότητας ή γλώσσας» κ.λ.π.;


Απάντηση: Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνείας: «Μια ονομασία για κάθε χρήση», σημαίνει ότι τα Σκόπια πρέπει να αλλάξουν τη συνταγματική τους ονομασία. Πράγμα που, πλέον, έχει τη στήριξη όλων των εταίρων μας. Αυτό, βέβαια, είναι αδύνατο να το δεχθούν τα Σκόπια με την υφιστάμενη πολιτειακή συγκρότηση. Και ποτέ δεν το αποδέχθηκαν ως τώρα. Στην καλύτερη περίπτωση είχαν αποδεχθεί να δώσουν μια ονομασία σε μάς - όποια θέλαμε - και να κρατήσουν εκείνοι το «Μακεδονία», για κάθε εσωτερική και διεθνή χρήση.


Έτσι πλέον για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, με το βέτο Καραμανλή στο Βουκουρέστι τα Σκόπια βρέθηκαν σε αληθινά δύσκολη θέση διεθνώς. Έτσι, δικαιώθηκε η άποψή μου ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να δεχθούμε «λύση» διπλής ή τριπλής ονομασίας.


Η «κόκκινη γραμμή» – δηλαδή η γραμμή μη υποχώρησης της ελληνικής πλευράς - είναι αυτή τη στιγμή «μια ονομασία για κάθε χρήση» (το περίφημο erga omnes). Κι αυτό το στηρίζουμε όλοι. Πολύ περισσότερο εγώ, που νιώθω και δικαιωμένος...


7. Όπως γνωρίζετε στη Γαλλία άνοιξε δημόσιος διάλογος με θέμα την εθνική ταυτότητα. Είναι επίσης γνωστό ότι οι μοντέρνες θεωρίες που αφορούν την εθνική ταυτότητα είναι χωρισμένες σε δύο κατηγορίες :Εθνοκεντρική (διαχρονική και εθνοσυμβολική) και Νεωτεριστική (όπου συμπεριλαμβάνεται και η μετανεωτεριστική). Η μετανεωτεριστική γραμμή πλέον κυριαρχεί παντού στην Ελλάδα. Εάν πας σε ένα βιβλιοπωλείο τα 7 στα 10 βιβλία έχουν σαν κεντρική γραμμή τον μετανεωτερισμό. Όλες οι άλλες απόψεις είναι δυστυχώς χαμένες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την επέλαση του μηδενισμού της εθνικής μας ταυτότητας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το σχολικό βιβλίο της Ρεπούση αλλά και ο διορισμός στο πρώην -δυστυχώς-εθνικής Παιδείας της Κας Δραγώνα. Για τον Ελληνικό τύπου μετανεωτερισμό ή εθνομηδενισμό όπως αποκαλείται από τους πολέμιους της, η εθνική ταυτότητα παραπέμπει σε κοινότητα μηδενικού αντικρίσματος: φανταστική, "νοερή". Είναι ο κοσμοπολιτισμός των πολυεθνικών.Η ερώτηση μου είναι λοιπόν ποια πολιτική θα ακολουθήσετε σε ότι αφορά την Ελληνική εθνική ταυτότητα : Εθνοκεντρική πολιτική με στόχο την διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας στα πρότυπα μοντέρνων εθνοκεντρικών θεωριών(π.χ. εθνοσυμβολισμού) ή Μετανεωριστική πολιτική με στόχο την αναθεώρηση της υπάρχουσας εθνικής ταυτότητας στα μετανεωριστικά πρότυπα;


Απάντηση: Όταν είχε προκύψει το θέμα με το βιβλίο Ιστορίας της Στ Δημοτικού είχα αρθρογραφήσει εναντίον του, και μάλιστα από το έντυπο της Νέας Δημοκρατίας τη «Μετεξέλιξη». Για να μην μακρηγορώ εδώ, κοιτάξτε το. Απαντά σε όλα τα ερωτήματά σας.


Κατά τα άλλα, θέλω να σας πώ ότι οι απόψεις αποδόμησης του έθνους υπάρχουν παντού, αλλά είναι μειοψηφικές ή περιθωριακές πολιτικά. Μόνο στην Ελλάδα κυριαρχούν. Κι αυτό, ασφαλώς, είναι και δική μας ευθύνη, αφού τόσα χρόνια δεν δώσαμε τη μάχη των ιδεών. Αυτό πλέον θα αλλάξει...


8. Πως μπορεί μία χώρα να υφίσταται, να παράγει και να επιβιώνει σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όταν δεν έχει ισχυρή Εθνική συνείδηση; Πως θα δουλέψει ο πολίτης για το «μαγαζί» όταν δε νιώθει περήφανος για αυτό που είναι και για εκεί που ανήκει;


Απάντηση: Έχετε απόλυτο δίκιο. Το τόνισα, άλλωστε, πολλές φορές και σε άρθρα μου στον Τύπο και στην ίδια την ομιλία μου στο έκτακτο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, πρίν λίγες μέρες...


9. Αφού δεν υπάρχει περίπτωση να πούμε στους Σκοπιανούς «σας βαρεθήκαμε και δεν πρόκειται να μπείτε ποτέ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ με όνομα που περιέχει τον όρο Μακεδονία» γιατί προτιμάτε τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό (Βόρεια, Άνω, Ορεινή, Πλάγια κ.λπ), που αφήνει τους ξένους να πιστεύουν ότι η Θεσσαλονίκη ανήκει στην Νότια ή Κάτω ή Πεδινή Μακεδονία και δεν προκρίνετε τη σύνθετη ονομασία με «χρονολογικό» προσδιορισμό δηλ. το Νέα Μακεδονία, που θα έλυνε αυτομάτως και τα υπόλοιπα θέματα όπως της ιστορίας, του πολιτισμού και της γλώσσας;


Απάντηση: Κάνετε λάθος. Έχω αρθρογραφήσει επανειλημμένως για τα μειονεκτήματα της σύνθετης ονομασίας. Αλλά αυτή τη στιγμή η «κόκκινη γραμμή» δεν είναι εκεί, είναι στη θέση μας «ένα όνομα για κάθε χρήση».


Αυτό αποδυναμώνει διεθνώς την επιμονή των Σκοπίων να χρησιμοποιούν το συνταγματικό τους όνομα «Μακεδονία».


Συμβιβασμό σε σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση, φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να κάνουν. Συνεπώς, γιατί να συζητάμε μεταξύ μας ένα απίθανο ενδεχόμενο, όταν έχουμε καταφέρει να στριμώξουμε τα Σκόπια;


10. Ο κ. Καραμανλής πρόσφατα είπε ότι θα στηρίξετε την λύση του Σκοπιανού με βάση την κόκκινη γραμμή που έχουν θέσει οι πολιτικοί, ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Επειδή στην Ελλάδα το πολιτικό κόστος είναι κάτι σαν ξεχειλωμένο λάστιχο που το τραβάμε ατελείωτα και ειδικά για την αντιπολίτευση δεν έχει καμία ουσιαστική επίπτωση… γιατί δεν εισηγείστε να τεθεί η όποια συμφωνία των πολιτικών στο Σκοπιανό, στην κρίση του λαού όπως κάνουν οι Σκοπιανοί; Θεωρείτε ότι ο λαός είναι ανώριμος ή δεν εμπιστεύεστε την κρίση του;


Απάντηση: Έχω ήδη προτείνει την προσφυγή σε δημοψηφίσματα – υπό προϋποθέσεις, βέβαια – για τη λήψη αποφάσεων που χρειάζονται ισχυρή νομιμοποίηση. Όπως ακριβώς συμβαίνει με πολλές προηγμένες δημοκρατίες στην Ευρώπη και πέραν αυτής.


Όμως για το θέμα των Σκοπίων, όπως εξήγησα παραπάνω, δεν «επίκειται» κάποιος συμβιβασμός σε «σύνθετη ονομασία». Έχουμε καταφέρει να στριμώξουμε τα Σκόπια, χωρίς να παραχωρήσουμε ουσιαστικά τίποτε από τη δική μας την πλευρά.


Βρισκόμαστε σε διπραγματευτικό αδιέξοδο, με αποκλειστική ευθύνη των Σκοπίων.


Ενώ μέσα στα Σκόπια ο ψευδο-μακεδονισμός αμφισβητείται όλο και περισσότερο, όπως αμφισβητείται κι από άλλες γειτονικές χώρες (όπως η Βουλγαρία), για άλλους λόγους.


Ο χρόνος για πρώτη φορά έχει αρχίσει να δουλεύει υπέρ μας.


Μη φερόμαστε σαν να είμαστε υπό πίεση «στο παρά ένα» να συμβιβαστούμε, όταν την πίεση την έχει όλη η άλλη πλευρά...


11. Είναι δυνατόν η Ελλάδα να βρίσκεται απολογούμενη για θέματα όπως το μειονοτικό, απέναντι σε δηλωμένους εχθρούς της ελευθερίας, γενοκτόνους, σφαγείς γυναικών κλπ;


Απάντηση: Να σας θυμίσω ότι εγώ στη Βουλή έχω κάνει πρόταση για ψήφιση νομοσχεδίου που προβλέπει την αναγνώριση Γενοκτονίας των Αρμενίων. Για τα υπόλοιπα που με ρωτάτε, οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα για να προασπιστούμε την Ιστορία μας διεθνώς. Αλλά εδώ έχουμε πρόβλημα να την υπερασπιστούμε από αμφισβητήσεις μέσα στην ίδια την Ελλάδα...


Κι αυτά δεν είναι ζητήματα «εθνικής υπερηφάνειας». Είναι θέματα εθνικής ταυτότητας. Και η ταυτότητα οικοδομείται πάνω στην αλήθεια.


Οφείλουμε να μάθουμε την αλήθεια, οφείλουμε να πούμε την αλήθεια. Αλλά η «αποδόμηση» δεν είναι αλήθεια. Είναι το μεγαλύτερο και πιο χονδροειδές ψέμμα.


Ένα ψέμμα που πρέπει να το πολεμήσουμε. Πολιτισμένα, με τη δύναμη των ιδεών. Την οποία κάποιοι τόσο την υποτιμούν. Κι είναι τόσο «μακριά νυχτωμένοι»...

Απο: http://dexiextrem.blogspot.com/

Σταθερά μπροστά ο Σαμαράς


Προβάδισμα τουλάχιστον τριών ποσοστιαίων μονάδων στον Αντώνη Σαμαρά δίνει δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας το Ποντίκι.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά διευρύνεται όσο περισσότερο ανοίγει ανοίγει το εκλογικό σώμα.
Έτσι στην κοινή ερώτηση «Ποιον από τους υποψηφίους θα επιθυμούσατε να εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», οι Νεοδημοκράτες απαντούν ως εξής:

  • Στο σύνολο των ερωτηθέντων, ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται να αποκτά εντυπωσιακό προβάδισμα εννέα μονάδων (45% ) έναντι της κυρίας Μπακογιάννη που συγκεντρώνει το 36% των ψήφων. Ο κ. Παν. Ψωμιάδης εμφανίζεται σχετικά σταθερός (9%.) στα επίπεδά του ενώ ποσοστό 10% νεοδημοκαρτών δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν.
  • Όταν η ίδια ερώτηση τίθεται σε πολίτες που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία το 2009, τότε το προβάδισμα Σαμαρά συρρικνώνεται αλλά παραμένει σημαντικό. Σε αυτή τη δεξαμενή ψηφοφόρων ο Μεσσήνιος πολιτικός προτιμάται από το 45% ενώ ένα 40% επιλέγει την Ντ. Μπακογιάννη. Το ποσοστό του Ψωμιάδη παραμένει στο 9%.
  • Η διαφορά Σαμαρά - Μπακογιάννη λαμβάνει την μικρότερη τιμή της όταν η ερώτηση απευθύνεται σε όσους ψηφοφόρους της ΝΔ δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν και πάλι Νέα Δημοκρατία «εάν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή». Εκεί ο κ. Σαμαράς προηγείται και πάλι πλην όμως με το ρευστό 3% (Σαμαράς 44%, Μπακογιάννη 41%, Ψωμιάδης 8%)
Στο σχόλιό του ο γενικός διευθυντής της Pulse επισημαίνει ότι το ποιος τελικά θα εκλεγεί θα εξαρτηθεί από τον όγκο εκείνων που θα σπεύσουν να ψηφίσουν. Μεγαλύτερη συμμετοχή ευνοεί σαφώς τον Αντώνη Σαμαρά. Μικρότερη συμμετοχή διευκολύνει την κυρία Μπακογιάννη.
Aπο: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=8570817#

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ήρθαν τα πρώτα Κρατικά Υβριδικά Αυτοκίνητα...

 Ήρθαν τα πρώτα Κρατικά Υβριδικά Αυτοκίνητα...
Δείτε τα σε αποκλειστικότητα...
To "TΣΟΥΝΑΜΙ" Έρχεται....


Αυτό που βλέπετε είναι το "ΤΣΟΥΝΑΜΙ" των μεταρρυθμίσεων και των σαρωτικών αλλαγών που έρχονται.......
ΟΠΟΙΟΣ "ΞΕΡΕΙ ΚΟΛΥΜΠΙ" ΘΑ ΣΩΘΕΙ  ΚΑΙ "Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ"

Σαμαράς: Ως εδώ οι αθλιότητες


Ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Ντόρα Μπακογιάννη ο Αντώνης Σαμαράς και χωρίς να την κατονομάσει απάντησε ευθέως σε όσα του καταλογίζει. 
 «Ας μη μιλάνε κάποιοι για "σύστημα ΠΑΣΟΚ", διότι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο. Ως εδώ, λοιπόν, οι αθλιότητες από τα παπαγαλάκια των μηχανισμών. Ούτε υποστηρίζουν εμένα σήμερα όσοι πλήγωσαν την παράταξη. Αλλού έδωσαν τη στήριξή τους και αλλού βρίσκονται όλοι τους», είπε στη χθεσινοβραδινή ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, στο «Βελλίδειο».
Στο ακροατήριο ήταν και ο Δ. Αβραμόπουλος και ο Α. Σαμαράς υπενθύμισε, με δηκτικό τρόπο, θέσεις της Ντ. Μπακογιάννη σε μια σειρά από ζητήματα και σημείωσε:
- Ανάμεσα στους «καπεταναίους της ήττας», που καιρό πριν από τις εκλογές υποστήριζαν την προώρη προσφυγή στις κάλπες, για λόγους που όλοι γνωρίζουν, δεν ήταν ο Α. Σαμαράς ούτε ο Δ. Αβραμόπουλος.
- Δεν ήμουν εγώ που έσπευσα να υιοθετήσω το σχέδιο Ανάν.
Ως προς το Σκοπιανό, είπε ότι ο Γ. Παπανδρέου οδηγεί βήμα βήμα την Ελλάδα σε απευθείας διαπραγμάτευση με τη FYROM και συναντιέται στις Πρέσπες με τον Γκρούεφσκι, με πρόσχημα το περιβάλλον. Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος δεν θα κάνει πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» και θα αποτρέψει ταπεινωτικό συμβιβασμό.
Την ομιλία του παρακολούθησαν οι βουλευτές Παναγιωτόπουλος, Γκιουλέκας, Καλαφάτης, Ράπτη, Καράογλου, Κουκοδήμος, ο Αχ. Καραμανλής, οι πρώην υπουργοί Φώλιας, Τσιτουρίδης, οι πρώην βουλευτές Τζιτζικώστας, Γαλαμάτης, Ρεγκούζας, Φωτιάδης, Κωνσταντινίδης, Σπηλιόπουλος, Πάπας, ο Π. Ψωμιάδης, ο Β. Παπαγεωργόπουλος κ.ά.

Aπο: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=105713

Συμβουλές για Μακροζωία


Μια νέα μελέτη υπέδειξε ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσε να είναι το κλειδί για  μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Ακολουθούν κάποιες συμβουλές που έχουν καταγραφεί από μαρτυρίες, αιωνόβιων ανα τον κόσμο.


Στο ελληνικό νησί της Ικαρίας, η οποία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων 90 ετών στον κόσμο, οι ντόπιοι φημολογείται ότι πίνουν ένα τσάι με βότανα του βουνου. 

Το αφέψημα, το οποίο καταναλώνεται πολλές φορές την ημέρα, περιλαμβάνει μια ποικιλία από αποξηραμένα βότανα, όπως άγρια μέντα, δεντρολίβανο, φασκόμηλο κλπ

Λόγω της ορεινής γεωγραφίας του νησιού και της έλλειψης πολλών επιλογών  μεταφορών, οι ντόπιοι είναι αναγκασμένοι να παραμένουν ενεργοί αργότερα στη ζωή τους, κάνοντας έτσι  σωματική άσκηση και στα 80 και 90.

Η  δίαιτα της "Ικαρίας"  περιέχει επίσης σε μεγάλες ποσότητες ελαιόλαδο, φρούτα και λαχανικά και πολύ λίγο επεξεργασμένα τρόφιμα.

Η σημερινή ατζέντα


-Κινητοποίηση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 19 σχολείων Δήμου Χορτιάτη. Δίωρος συμβολικός αποκλεισμός του Νομαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και πορεία διαμαρτυρίας επί της Β. Όλγας (09:00:00, Θεσσαλονίκη/Νομαρχία)
·  Συνάντηση του υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδου με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (09:00:00, Αθήνα/Πειραιώς 40)
·  Γενική Συνέλευση ΠΑΣΕΓΕΣ - Χαιρετισμός υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Μπατζελή (10:00:00, Αθήνα/Ξεν. President)
·  Συνέδριο της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής με θέμα "Κλιματικές Αλλαγές και Επιπτώσεις στη Γεωργία-Διαμόρφωση της Αγροτικής Πολιτικής εν όψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης" (10:00:00, Αθήνα/Ελληνοαμερικανική Ένωση)
·  10η σύνοδος του Δικτύου BALCINET, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" (10:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση


Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ, καθώς έχουν απομείνει τρεις ημέρες πριν την ψηφοφορία της Κυριακής, ενώ όλο και περισσότερα στελέχη ανοίγουν τα χαρτιά τους σχετικά με το ποιον θα στηρίξουν για την ηγεσία του κόμματος.
Τη στήριξη της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη εξέφρασαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής Χίου Κώστας Μουσουρούλης, ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Τσουκαλάς, η πρώην βουλευτής Επικρατείας Χρύσα Καρύδη, ο Νομάρχης Χανίων Γρ.Αρχοντάκης, 130 ΟΝΝΕΔιτες της Μαγνησίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, καθώς και επτά από τους οκτώ εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ στα σωματεία Συγκοινωνιών.
Με δήλωσή της στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα, η οποία εκφράζει την προτίμηση της στον πρώην υπουργό Πολιτισμού, γιατί είναι «ο καταλληλότερος για να δώσει στην παράταξη αυτά που χρειάζεται: Ενθουσιασμό κι αυτοπεποίθηση ανασυγκρότηση, προγραμματικό λόγο και κοινωνική αξιοπιστία ενότητα μέσα από τη σύνθεση και την πολυσυλλεκτικότητα διεύρυνση και πολιτική κυριαρχία».
Επίσης, στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά τάσσεται ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς και υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στο νομό Αρκαδίας.
Ο κ. Λυκουρέντζος σε δηλώσεις του σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ τόνισε ότι «με εμπιστοσύνη στη δύναμη των φιλελεύθερων αξιών, για την Ελλάδα της ελπίδας, για την πολιτική ενότητα και την αισιόδοξη προοπτική της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζω τον Αντώνη Σαμαρά για Πρόεδρο του κόμματος». Ακόμη ανέφερε ότι την επιλογή αυτή στηρίζουν και οι υποψήφιοι βουλευτές Αρκαδίας Αποσκίτης Χαράλαμπος και Κοντοζαμάνης Βασίλης και Μαρία Τρόχανη.
Επίσης σήμερα επτά πρώην βουλευτές της ΝΔ από τη Μακεδονία, με κοινή τους δήλωση, τάσσονται στο πλευρό του Α. Σαμαρά. Λένε πως στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά γιατί μπορεί να αναδιοργανώσει τη ΝΔ και με όπλο το ιδεολογικό του στίγμα να κάνει και πάλι ισχυρό, πλειοψηφικό ρεύμα τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Τη δήλωση υπογράφουν οι πρώην βουλευτές κ.κ. Γ. Κοσιντζίδης (Σερρών), Δημ. Στάμος (Χαλκιδικής), Ευ. Σουσουρογιάννης (Πιερίας), Γ. Παπαδόπουλος (Κοζάνης), Χαρ. Παπαδόπουλος (Κιλκίς), Κων. Μαυρίδης (Φλώρινας), και Γ. Μούτσιος (Α' Θεσσαλονίκης).
Ο Γιάννης Ανδριανός, βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ και πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με δήλωσή του γνωστοποιεί την πρόθεσή του να τηρήσει ίσες αποστάσεις από τους τρεις υποψηφίους προέδρους του κόμματος, αν και έχει πάρει την απόφασή του, όπως σημειώνει.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Η Τοποθέτηση των δυο τελευταίων Γενικών Γραμματέων.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τελευταίοι Γενικοί Γραμματείς θα επιλεγούν ως εξης:
 - o ένας θα είναι αυτός που θα "πιάσει" πρώτος τον σταυρό.
 - και ο τελευταίος θα είναι εκείνος πάνω στο κεφάλι του οποίου, θα καθίσει το "περιστέρι".

Ελπίζω το περιστέρι, να μην πάει πάλι στον Κο Γ. Καρατζαφέρη!!!

PROMO *** Mixalis Xatzigiannis * MIX 12 new songs 2009


PROMO *** Mixalis Xatzigiannis * MIX 12 new songs 2009.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ......

http://www.youtube.com/watch?v=wNdEsk7eCYQ

ΝΔ: Τελευταία Νέα


Την Παρασκευή πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ. Οι τρεις διεκδικητές θα πραγματοποιήσουν ανοικτές συγκεντρώσεις την Παρασκευή, και συγκεκριμένα η Ντόρα Μπακογιάννη στην πλατεία Κοτζιά, ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στις Σέρρες. Εν τω μεταξύ, το ενδιαφέρον στη Ρηγίλλης επικεντρώνεται στην προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες την Κυριακή αλλά και στη γνωστοποίηση των προθέσεων στήριξης από πλευράς στελεχών. Αύριο Πέμπτη, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των εκλογών Δημήτρης Σιούφας θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία της ροής των αποτελεσμάτων την Κυριακή. Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς γνωστοποιεί ότι δεν θα διεξαχθούν δημοσκοπήσεις εξόδου την ημέρα εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ.

Προσχωρήσεις στελεχών στα δύο στρατόπεδα 

Πονοκέφαλος για κυβέρνηση οι θέσεις Γεραρή


Οι απόψεις του προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Ραγκούση.

Εντονη διαμάχη ξέσπασε χθες μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι.Ραγκούση και του προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Χρ.Γεραρή μετά τη χθεσινή εμφάνισή του στη Βουλή.

Απαντώντας στη βουλευτή του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Γεραρής τόνισε ότι η βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε από τα 23.000 βιογραφικά σημειώματα τα οποία κατατέθηκαν για την πλήρωση των θέσεων των γενικών γραμματέων «απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό» και ότι «μετά τη λήξη της όλης διαδικασίας επιλογής θα πρέπει να καταστραφεί» , απορρίπτοντας έτσι την κυβερνητική άποψη περί αξιοποίησης των στοιχείων που συνελέγησαν κατά τη φάση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης την οποία εγκαινίασε το ΠΑΣΟΚ.

"Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια"
 "Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Το θέμα είναι ένα. Γνώριζαν το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου, όταν έταζαν χωρίς όριο, την έκταση των προβλημάτων; Ναι ή όχι; Τόσο οι δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και οι ίδιες οι προεκλογικές δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν ότι “γνώριζαν”. Γνώριζαν και συνειδητά παραπλάνησαν τους Έλληνες.
Η παραπλάνηση, όμως -όπως και το ψέμα- έχει “κοντά ποδάρια”. Η κυβέρνηση, σήμερα, θερίζει τις πολιτικές θύελλες των μικροκομματικών ανέμων παροχολογίας, που έσπειρε",
τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πάντως τις 50 ημέρες ΠΑΣΟΚ, έχουμε "φλομώσει" στα λόγια..
"Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα".

“Παγώνει” προσωρινά η αγορά εμβολίων

Ανακλήθηκε από την GlaxoSmithKline η παρτίδα εμβολίων κατά της νέας γρίπης που προκάλεσε ασυνήθιστα υψηλό αριθμό αλλεργικών αντιδράσεων στον Καναδά.
Η εταιρία επισημαίνει ότι το εμβόλιο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι διαφορετικό και παρασκευάζεται στη Γερμανία.
Προσωρινό πάγωμα στις παραγγελίες δύο εκατομμυρίων εμβολίων της Sanofi Aventis, στη χώρα μας εισηγήθηκε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Η παραλαβή τους αναμενόταν στα μέσα Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής το σκεύασμα της συγκεκριμένης εταιρίας δεν θεωρείται ακόμα επαρκές ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.
Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό για το εάν πρέπει να εμβολιάζονται οι έγκυες για τη νέα γρίπη.
Η χώρα μας έχει προμηθευτεί εμβόλια μόνο από την GlaxoSmithKline και τη Novartis

Από http://www.antinews.gr/?p=24993 | Τετ. 25 Νοε 2009

Hugh Hefner: «Δίνει» και τη ζωή του για ερωτικά παιχνίδια!!


Μία ατυχία που λίγο έλειψε να του κοστίζει την ίδια του τη ζωή, αποκάλυψε ο Hugh Hefner, διάσημος εκδότης του «Playboy.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο διάσημος επιχειρηματίας εξομολογήθηκε πως παραλίγο να πεθάνει σε κάποια στιγμή ερωτικής συνεύρεσης με τα κουνελάκια του.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με όσα δημοσιεύτηκαν ο 83χρονος σήμερα Χέφνερ, μπήκε και σε πιο πικάντικες λεπτομέρειες αναλύοντας το άτυχο περιστατικό, το οποίο του συνέβη ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι με τέσσερα από τα διάσημα κουνελάκια του και κόντεψε να πνιγεί αφού παραλίγο να καταπιεί  ένα από τα ερωτικά αξεσουάρ που είχαν φέρει μαζί τους οι γυναίκες της ζωής του.
Ο δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε πως προτιμά να περνάει τον περισσότερο χρόνο του στο κρεβάτι και εκεί να ολοκληρώνει τις δραστηριότητές του, ακόμα και το φαγητό του.
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο το ατυχές συμβάν ο Χέφνερ δεν το βάζει κάτω αφού αυτή την περίοδο βγαίνει με τις δίδυμες Karisa και Kristina Shannon.

Πηγή: http://www.i-live.gr/news-hugh-hefner-dangerous-foreplay/

H Ferrari ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην ΕλλάδαH Ferrari εγκαινίασε το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα, που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη στην Αθήνα.

Το κατάστημα καταλαμβάνει έκταση 300 τ.μ  και κατανέμεται σε δύο ορόφους. Ο πιλότος της Ferrari Formula 1, Giancarlo Fisichella είναι μεταξύ εκείνων που θα παραστούν στα εγκαίνια.


Το Ferrari Store στην Αθήνα θα διαχειρίζεται η Χαραγκιώνη Group, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην επένδυση, ανάπτυξη και διαχείριση των καταστημάτων λιανικής, τα εμπορικά κέντρα καθώς και στην επέκταση των δραστηριοτήτων λιανικής πώλησης.

Άλλα καταστήματα Ferrari  υπάρχουν στο Μιλάνο, Ρώμη και Βενετία (Ιταλία), Λονδίνο (ΗΒ), Βαρκελώνη (Ισπανία), Σαν Φρανσίσκο, Μαϊάμι (ΗΠΑ), και το Μακάο (Κίνα). Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία εγκαινίασε το μεγαλύτερο κατάστημα της στον κόσμο, στο Ντουμπάϊ (ΗΑΕ).


Πηγή: AutomotiveWorld.comΣτην τελική ευθεία για την εκλογή


Τη συμφωνία τους σε όλα τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία εκλογής αρχηγού, δήλωσαν οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Σιούφα, το γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη και το γενικό διευθυντή της ΝΔ Μενέλαο Δασκαλάκη.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σιούφας δήλωσε ότι ήταν "συνάντηση ευθύνης όπου εξετάσαμε την όλη πορεία μέχρι την Κυριακή, όπου η ΝΔ κάνει ένα σημαντικό βήμα για την εκλογή αρχηγού από τη λαϊκή της βάση".
Πρόσθεσε, ότι συμφώνησαν σε όλα τα θέματα που αφορούν την εκλογή και για την πρώτη Κυριακή και για την επόμενη εφόσον χρειαστεί.
Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, από την πλευρά της, δήλωσε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και ότι υπήρξε συμφωνία σε όλα μεταξύ των υποψηφίων.
"Καλούμε όλες τις Νεοδημοκράτισσες και τους Νεοδημοκράτες να συμμετέχουν. Είναι εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση η εκλογή αρχηγού. Με τη συνεργασία όλων όλα θα πάνε καλά".
Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί ότι θα χρειαστεί και επαναληπτική εκλογή, η κα Μπακογιάννη απάντησε "θα μιλήσει ο λαός".
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ανέφερε, ότι "συνεργαστήκαμε άριστα σε όλα τα θέματα. Συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή". Και πρόσθεσε, ότι "είναι μια γιορτή δημοκρατίας της ΝΔ".
Σε ερώτηση για το αν εκτιμά ότι θα χρειαστεί δεύτερη Κυριακή, απάντησε ότι αυτά θα τα αποφασίσει ο κόσμος.

Ο Προβόπουλος τους είχε ενημερώσει ΟΛΟΥΣ για την οικονομία!!!!


  


 Ερωτηθείς για το αν ήταν ενήμεροι οι πολιτικοί αρχηγοί πριν τις εκλογές για τις αρνητικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Προβόπουλος είπε πως στις 2 Σεπτεμβρίου συνάντησε τον Κ. Καραμανλή και ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό ότι το έλλειμμα, που ήταν στο 8%, «έβαινε προς διψήφιο ποσοστό» στο κλείσιμο του έτους, αν δεν λαμβάνονταν γενναία διαρθρωτικά μέτρα. Στις 8 του ίδιου μήνα, ενημέρωσε επίσης τον Γ. Παπανδρέου (αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε) παρουσία του Γ. Παπακωνσταντίνου και της Λούκας Κατσέλη για το ίδιο θέμα. 

Τώρα τι είχαν καταλάβει στο ΠΑΣΟΚ, είναι ένα Θέμα που πρέπει να διερευνηθεί και απαντηθεί.

Επανεξέταση...της επανεξέτασης των αδειών των Κολεγίων...


Τα κολέγια που πληρούν τις προυποθέσεις που θα τεθούν από το υπουργείο Παιδείας, θα έχουν νέες άδειες λειτουργίας τη νέα χρονιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».
Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει άμεσα τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων, τα οποία αποτελούν παραρτήματα ευρωπαικών πανεπιστημίων, ως ισότιμα των ελληνικών σε επίπεδο επαγγελματικλων δικαιωμάτων.
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα αρχίσει να «τρέχει» το πρόστιμο σε βάρος της χώρας, αν δεν ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο η Κοινοτική Οδηγία για την αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων.
Η εν λόγω διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.
Επίσης η υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή στο νόμο που έχει ψηφιστεί για τα κολέγια, αλλά θα επανασυστήσει την επιτροπή κολεγίων, προκειμένου να γίνουν από την αρχή αυστηροί έλεγχοι στα 33 εκπαιδευτήρια που περιμένουν την αδειοδότηση τους.
Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κολεγίων, αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι «εμείς περιμένουμε τη γνώμη των νομικών μας συμβούλων για τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιδράσεως και θα αποφασίσουμε σχετικά στην έκτακτη γενική μας συνέλευση στις 27 του μήνα».
«Είναι προφανές ότι θα ζητήσουμε αποζημίωση για την άμεση και έμμεση ζημιά που έχουμε υποστεί από τις όποιες καθυστερήσεις ή παραλείψεις του υπουργείου Παιδείας», επισημαίνεται στην εν λόγω ανακοίνωση.
Την επόμενη βδομάδα θα γίνουν οι οριστικές ανακοινώσεις από του υπουργείου Παιδείας για το εν λόγω θέμα και θα ανακοινωθεί επισήμως το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία ενσωμάτωσης της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας στο ελληνικό δίκαιο.

Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διακρίσεις


Τουλάχιστον μία στις τρεις γυναίκες υφίσταται βία στη διάρκεια της ζωής της. Τα φαινόμενα της κακοποίησης και της άσκησης βίας κατά γυναικών εξακολουθούν να παρατηρούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία και στις διάφορες μαρτυρίες, προκαλεί έκπληξη και αγανάκτηση. "Μεγάλος αριθμός κοριτσιών και γυναικών είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής και οικονομικής εκμετάλλευσης, βιασμού από ξένους και γνωστούς, σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική ηλικία, σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας τους και κακοποίησης (ακόμα και ανθρωποκτονίας) από συντρόφους", τονίζει σε μήνυμά της, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των δύο φύλων, Μαρία Στρατηγάκη.

Ελλάδα και FYROM αναμένεται να επιλύσουν το πρόβλημα του ονόματος, σε 10 ημέρες !!!!Οι πρωθυπουργοί της FYROM και της Ελλάδας, "αναφέρεται" ότι έχουν 10 ημέρες, προκειμένου να επιλύσουν το "πρόβλημα" του ονόματος .
 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό “Α1” των Σκοπίων, ο οποίος επικαλείται διπλωματικές πηγές, η Ε.Ε αναμένει ότι Γκρουέφσκι και Παπανδρέου, θα επιλύσουν τη διαφορά εντός των προσεχών ημερών, έτσι ώστε στις 7 Δεκεμβρίου η FYROM να μπορεί να λάβει ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην Ε.Ε


Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι, "υποτίθεται" ότι θα πρέπει να ενημερώσει τον Πρόεδρο της E.Ε Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη συνάντησή τους στις 2 Δεκεμβρίου του 2009, για το πώς θα ονομάζεται η χώρα του.

Πηγή: http://www.novinite.com/view_news.php?id=110262

Σχόλιο:

Τα πιο πάνω αναφέρουν ΜΜΕ των Σκοπίων, σε αντίθεση με τα δικά μας, που "περί άλλων τυρβάζουν".
Πάντως όλοι (οι Ξένοι) κάτι ξέρουν και κάτι έχουν να πούν για τα Εθνικά μας θέματα, εκτός απο εμάς.
Εμείς είμαστε Αλλού", ALU FAN PARK...

ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ "ΘΑΝΑΤΟΥ";;;Η πρώην "Chief medical officer της Φινλανδίας" Dr Rauni Kilde,  αποκαλύπτει σε ένα βίντεο-συνέντευξη τους στόχους των Παγκοσμιοποιητών για μείωση του Παγκόσμιου Πληθυσμού σε 2/5 και το ρόλο των εμβολίων....

Παρακαλουθείστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ TO VIDEO  (Με Ελληνικούς Υπότιτλους) .... 

Τώρα ειναι ασφαλής για το περιβάλλον, ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπουλη;;
Προφανώς στην Ελλάδα πείσθηκαν για την οικολογική ασφάλεια του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.


Η Ελλάδα είχε ενδοιασμούς για την οικολογική ασφάλεια του έργου του αγωγού. Ωστόσο, μετά την λεπτομερή εξέταση των εργασιών του έργου, η ελληνική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση ότι το σχέδιο αυτό δεν θα είναι οικολογική απειλή για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδα και θα μπορούσε να κατασκευαστεί. 

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σημερινό άρθρο του FOCUS News Agency (Σόφια)
http://www.focus-fen.net/?id=n201458

Σχόλιο:
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Βούλγαροι και μαθαίνουμε κανένα νέο.....
Τώρα πως μέσα σε 50 ημέρες έγινε οικολογικα ασφαλής ο  αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, είναι ένα ζήτημα....

Με τον Σαμαρά και η Λιάνα Γούτα.


Δήλωση στήριξης ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Λιάνα Γούτα

Χημικός Μηχανικός
Σύμβουλος Ενέργειας και Περιβάλλοντος
Υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης


Είναι σίγουρο ότι μέσα από τις κρίσεις γεννιούνται οι ευκαιρίες. Και αυτή τη στιγμή η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να συνέλθει και να ανασυνταχθεί από την χειρότερη ήττα της ιστορίας της.
Σήμερα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να πιάσει το νήμα από εκεί που κόπηκε. Πρώτο και βασικότερο, να επανακτήσει τη σχέση της με την κοινωνία. Και για να το κάνει αυτό πρέπει να ανοίξει τις πόρτες της, -που μερικές εκ των οποίων σφράγισαν ερμητικά επί 5,5 χρόνια-, και να καλέσει τον κόσμο να ξαναέρθει κοντά της. Χρειάζεται να απευθυνθεί ανοιχτά στην κοινωνία και να ζητήσει να ξαναγίνει συνομιλητής και αρωγός της. Κι αυτό το άνοιγμα πρέπει να είναι όσο μεγαλύτερο γίνεται. Με πρώτο και βασικότερο βήμα την συμμετοχή στην εκλογή του  νέου αρχηγού.
Αυτή η συμμετοχική διαδικασία είναι καινούρια για τη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο για την εκλογή αρχηγού, αλλά και γενικότερα ίσως. Η εκλογή αρχηγού είναι η ευκαιρία για την κινητοποίηση του κόσμου, η οποία όμως πρέπει να κτισθεί και να συνεχίσει με βάθος και προοπτική.
Σήμερα το ζητούμενο είναι ο διάλογος, η διαβούλευση, η συναίνεση, η ζύμωση, η παραγωγή ιδεών και προτάσεων. Η οργάνωση και η συμμετοχή των πολιτών πρέπει να βασίζεται σε νέα πρότυπα, με βάση τα κοινά ενδιαφέροντά τους, τις ανησυχίες τους. Η σχέση αυτή πρέπει να είναι αμφίδρομη και ο ένας να επηρεάζει και να κατευθύνει τον άλλο. Από τη μια, οι πολίτες να καταθέτουν τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους και από την άλλη ένα σύγχρονο κόμμα που να φέρνει για ζύμωση ιδέες και οράματα, και να συγχρονίζει την κοινωνία με τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο βηματισμό.
Άλλωστε η οικογένεια της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς αποτελεί ένα μεγάλο ζυμωτήρι ιδεών. Η συμμετοχή μας σε αυτήν πρέπει να είναι ουσιαστική και δυναμική γιατί έχουμε πολλά να διδαχθούμε από την εμπειρία των εταίρων μας.
Ο νέος αρχηγός, για να πετύχει σε αυτό τον μεγάλο και δύσκολο στόχο, πρέπει να προχωρήσει δυναμικά βασιζόμενος σε μερικές θεμελιακές επιλογές:
·          Την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των ενεργών πολιτών.
·          Με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.
·          Ενωτικά και όχι με διαχωριστικές γραμμές, προνόμια, παρέες, και  οικογενειοκρατία  κάτι που άλλωστε η ΝΔ πλήρωσε ήδη ακριβά.
·          Με ένα σύγχρονο ιδεοπολιτικό στίγμα, στιβαρό, ξεκάθαρο, σαφές και στραμμένο στον ευρωπαϊκό και διεθνή περίγυρο που θα βασίζεται στον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Δεν αρκούν οι απλές βελτιώσεις και η απλή διαχείριση του συστήματος, αλλά η απαίτηση είναι για ουσιαστικές δομικές αλλαγές, για μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις παντού, αξιοκρατία παντού για μια ανταγωνιστική οικονομία με διάχυση του παραγόμενου εισοδήματος και ευκαιριών σε ολόκληρη την κοινωνία.
·          Με μια νέα μοντέρνα οργάνωση κοινωνικής συμμετοχής και παραγωγής ιδεών, χωρίς όμως να αποτελεί ένα κόμμα μηχανισμών. Ένα κόμμα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κεντροδεξιό, ανοιχτό, διαδικτυακό, σε σύνδεση με την κοινωνία και όλες τις παραγωγικές δυνάμεις.
·          Με στόχο την επανασύνδεση της παράταξης με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους, την  διείσδυση σε δυναμικά στρώματα της κοινωνίας αλλά και την αξιοποίηση της δυναμικής νεολαίας της ΟΝΝΕΔ, που χρόνια τώρα κατακτά νικηφόρες μάχες.
·          Με την στήριξη και την ανάδειξη της εργαζόμενης γυναίκας, της γυναίκας της επιστήμης και της οικογένειας σε δυναμικό κύτταρο συμμετοχής για όφελος της κοινωνίας και της πολιτικής.
       Με μια συνολική πρόταση για το περιβάλλον και την οικολογία, που να δίνει λύσεις σε χρόνια προβλήματα, αλλά και να απαντά στις νέες παγκόσμιες προκλήσεις, αξιοποιώντας τον πλούτο της χώρας και αναδεικνύοντας την περιβαλλοντική αειφορία  σε εργαλείο ανταγωνιστικότητας.
Ο νέος αρχηγός καλείται να τα αλλάξει όλα. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ξαναγίνει ‘Νέα’. Κι αυτό πρέπει να το κάνει αφήνοντας πίσω το παρελθόν, κρατώντας μόνο τα διδάγματα, αλλά κοιτώντας στο Μέλλον. Φαίνεται ίσως δύσκολο, αλλά τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία. Και η επιλογή του νέου αρχηγού θα είναι το πρώτο αλλά το πιο καθοριστικό βήμα.
Για τους πιο πάνω λόγους στηρίζω τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ για Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

                                                                                    Θεσσαλονίκη, 23-11-09

Μεζεδάκια...το εμβόλιο, για τη γρίπη Η1Ν1


Οι Σέρβοι, περιμένοντας το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης Η1Ν1, προσπαθούν να προστατευτούν απο αυτήν καταφεύγοντας στην ... παραδοσιακή διατροφή. Το τουρσί από λάχανο ή πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι αποτελούν καθημερινά διατροφικά στοιχεία και ήδη από τα σερβικά ΜΜΕ αποδόθηκε στα τρόφιμα αυτά ο χαρακτηρισμός "σερβικό εμβόλιο".
Στις λαϊκές αγορές επικρατεί το αδιαχώρητο και όπως αναφέρει ο σερβικός Τύπος, στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών πρώτο βρίσκεται το σκόρδο και ακολουθούν το λάχανο-τουρσί και το κρεμμύδι.
Στα εστιατόρια έχει αυξηθεί, επίσης, η κατανάλωση των προϊόντων αυτών.
Σε ρεπορτάζ της ιδιωτικής τηλεόρασης "Πίνκ" (Pink) καταγράφεται εστιατόριο στο Βελιγράδι, όπου στο μενού των ορεκτικών προσφέρεται μεζές που ονομάζεται "Αντί - Η1Ν1".
Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου εξηγεί ότι ο συγκεκριμένος μεζές αποτελείται από τουρσί-λάχανο πασπαλισμένο με καυτερό κόκκινο πιπέρι, τυροσαλάτα με πολύ σκόρδο και ελαιόλαδο, μπέικον τηγανισμένο και ένα ποτηράκι ρακί κατά προτίμηση από κυδώνια, αχλάδια ή σταφύλια.

Ελληνικό... Facebook

                                                                                 
Φιλοδοξούν να ενώσουν τους 18 εκατομμύρια Έλληνες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Ίντερνετ. Δημιουργούν τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στο Διαδίκτυο και θέλουν να φέρουν τους όπου Γης Έλληνες και φιλέλληνες σε επικοινωνία. Το ελληνικόβ¦ "Φέισμπουκ" (Facebook) λέγεται "Χελένικ Σπέις" (Hellenic Space).

Η "Μυστική Διπλωματία" βλάπτει το περιβάλλον..!!!!!


Ξαφνική άτυπη τριμερή συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ, την Παρασκευή στις Πρέσπες, ανακοίνωσε χθες το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Ο Γ. Παπανδρέου επιστρέφει από τον Αγιο Δομίνικο την Τετάρτη το βράδυ. 
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνάντηση ανήκει σε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού προκειμένου «να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Πάρκου Πρεσπών».
Σύμφωνα με το μέγαρο Μαξίμου, η ελληνική αυτή πρωτοβουλία επιβεβαιώνει τη μεγάλη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στα θέματα του περιβάλλοντος, λίγες μόνο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή. 
 
Για την ονομασία
Οσο όμως η Αθήνα επιμένει επισήμως στο ενδιαφέρον της για το περιβάλλον, άλλο τόσο Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΠΓΔΜ επιμένουν ότι η αναμενόμενη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ αφορά το θέμα της τελικής ονομασίας των Σκοπίων και τις πιθανότητες που υπάρχουν να αρχίσει η χώρα αυτή ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

Η Ελλάδα θα ωφεληθεί απο την Ενεργειακή Συμφωνία με την Ρωσία


Ελλάδα και Βουλγαρία θα επωφεληθούν από τα κοινά ενεργειακά έργα με τη Ρωσία, δήλωσε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Βούλγαρου ομόλογού του.

"Εμείς (η Ελλάδα και η Βουλγαρία) θα μπορούσαμε να γίνουμε τα κύρια κέντρα του ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη, οι διεθνείς παίκτες στον τομέα της ενέργειας», είπε.

Πρόσθεσε ότι η κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και το έργο South Stream μπορεί να εφαρμοστεί «στο εγγύς μέλλον", και ότι τα πολιτικά και οικονομικά οφέλη από τα έργα "είναι προφανή."

  Η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρωσία έχουν πολύ στενή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας. Αυτή η συνεργασία είναι προς το συμφέρον μας," είπε. 


Μόλις ολοκληρωθεί, ο αγωγός θα αντλεί 35 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου ετησίως (257 εκατομμύρια βαρέλια),  που θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξηθεί σε 50 εκατ. μετρικούς τόνους (368 εκατομμύρια bbl). Σύμφωνα με διακυβερνητική συμφωνία που υπεγράφη το 2007, η Ρωσία κατέχει το 51% στην εταιρεία του έργου, ενώ η Ελλάδα και η Βουλγαρία κατέχει από 24,5% η κάθε μία.


Πηγή: RIA,  http://en.rian.ru/world/20091125/156975335.html

Σχόλιο:
Καλά, άριστα τα "λέει" ο Κος Πρόεδρος, το θέμα είναι, ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;