Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ' ευχήν στην Αποικία δεν μέν' η ελαχίστη αμφιβολία

Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.


Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ' ευχήν στην Αποικία
δεν μέν' η ελαχίστη αμφιβολία,

και μ' όλο που οπωσούν τραβούμ' εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.

Όμως το πρόσκομμα κ' η δυσκολία
είναι που κάμνουνε μια ιστορία
μεγάλη κάθε πράγμα οι Αναμορφωταί
αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ
δεν τους χρειάζονταν κανείς). Για κάθε τι,
για το παραμικρό ρωτούνε κ' εξετάζουν,

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

του Ανδρέα Πενταρά*
Βασική αρχή στην άσκηση οποιασδήποτε στρατηγικής είναι να υπάρχει αρμονία μεταξύ στόχων και μέσων. Θα πρέπει δηλαδή οι στόχοι που τίθενται να είναι τέτοιοι ώστε να μπορούν να επιτευχθούν με τα μέσα, με την ισχύ που διαθέτει το κράτος. Εάν δεν συμβαίνει αυτό και οι στόχοι που θέτει το κράτος είναι δυσανάλογοι με τα μέσα που διαθέτει, τότε το πιο πιθανό είναι, όχι απλά να μην επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά να επέλθει και η καταστροφή. Στην ιστορία υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα κρατών, εθνών και αυτοκρατοριών που καταστράφηκαν, επειδή προσπάθησαν να επιτύχουν φιλόδοξους στόχους, χωρίς να έχουν τα μέσα και τις δυνατότητες γι αυτό.

Καταργούν κάθε κατώφλι αμοιβών

Εργασιακό μεσαίωνα επιχειρούν να επαναφέρουν στην Ελλάδα τα στελέχη της τρόικας. Συναρτούν τη μη επέκταση των συλλογικών συμβάσεων με την πέμπτη δόση. Στο στόχαστρο ξανά οι εργαζόμενοι. Επιστροφή στο βασικό μισθό.
Εντονες πιέσεις για την άρση της δυνατότητας επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων σε ολόκληρο τον κλάδο άσκησε η τρόικα στο υπουργείο Εργασίας, παρ' ότι το θέμα αυτό θεωρείτο κλειστό, τουλάχιστον ως τον Σεπτέμβριο.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών έθεσαν μετ' επιτάσεως το ζήτημα στις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα γύρω από τις εργασιακές σχέσεις, τα οποία αναμένεται να συμπεριληφθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας.

Το βίντεο της χρονιάς...Άν δεν το ξέρατε όλα αυτά, έγιναν στην Ελλάδα.

Απλά απίστευτο..

20 μήνες Αγωνίας αντί 20 μήνες Αγώνας, θα έπρεπε να λέγεται το βίντεο γιατί ζούμε ένα θρίλερ..
Δείτε το βίντεο

O Τιτανοτεράστιος Γιώργος, ανακάλυψε ότι οι Έλληνες είναι ανίκανοι, δεν έχουνCAPACITY (δυνατότητες-ικανότητες) και μας φέρνει επιτηρητές

Χθες βγήκε ανακοίνωση η οποία εκτός όλων των άλλων μας βάζει υπό την εποπτεία της τρόικας, με την αποστολή τεχνοκρατών - ειδικών για την παρακολούθηση της υλοποίησης του προγράμματος σε κάθε υπουργείο..
Βγαίνει μετά από λίγες ώρες ο Τιτανοτεράστιος, μετά την συνάντηση με τον Jean Claude Juncker, για να σώσει την παρτίδα και να παρουσιάσει ως δική του ιδέα την εποπτεία-επικυριαρχία των τροικανών και μας λέει..
Δείτε τα όλα αυτά στο βίντεο που ακολουθεί.

Δικαιούστε να ομιλείτε κε Πρόεδρε της βουλής;

Την Τρίτη το βράδυ, υπήρξε κινηματογραφική φυγάδευση βουλευτών από το κτήριο της Βουλής με την βοήθεια της Αστυνομίας μετά τον αποκλεισμό όλων των εξόδων του κτηρίου που επιχείρησαν οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στο Σύνταγμα. 
Η δικαιολογημένη οργή του κόσμου, απόρροια της εφαρμογής του μνημονίου  και των δεινών αποτελεσμάτων  του, έχει αρχίσει να ενοχλεί τον  πολιτικό κόσμο της χώρας, που  δεν μπορεί πλέον να εμφανισθεί πουθενά  χωρίς να γιουχαϊστεί και να προπηλακιστεί. 
Έτσι, άρχισαν καθημερινές οξύτατες δηλώσεις εκ μέρους τους στα Μ.Μ.Ε. κατά του λαού της χώρας μας που τάχατες τους «πυροβολεί» αναίτια. 
Όμως, θα ήθελα κυρίως να σταθώ στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, κ. Πετσάλνικου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: ......

Απίστευτο! Δείτε τι είπε το 1983 ο Χάρρυ Κλυνν!

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ TΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΧΑΡΥ ΚΛΥΝΝ… 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ
Το κείμενο μας έστειλε με e-mail αναγνώστης.
Το taxalia  γράφει ότι το κείμενο είναι 100% ΑΛΗΘΙΝΟ!
Διαβάστε και θα μείνετε
άναυδοι!!
-Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.
-Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιουν στιγμιαίο καφέ!

-Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.

Προς τους 32 ανησυχούντες του «πνευματικού» κόσμου

Έτσι ξαφνικά…
…Από το πουθενά της σκέψης και του πνεύματος, από της αλαλίας τον άνυδρο κήπο, από τις περιφερόμενες αμπελοφιλοσοφίες στις λαθρόβιες αστικές φυλλάδες …
Έτσι, ξαφνικά, από τα Κολωνάκια δώματα και τις παρά φύση πνευματικές συνευρέσεις, ήρθαν να μας τραβήξουν το αυτί οι «αυτοαποκαλούμενοι», ήρθαν να «μας μάθουν», να μας θυμίσουν τη χρόνια απουσία τους, την ακμάζουσα θρασύτητά τους…

ΓΑΠ-Απανωτές γκάφες ακόμα και στην "πράσινη ανάπτυξη": Μετά τον Αστακό και το Ελληνικό, νέφη σκεπάζουν και τα φωτοβολταϊκά της Κοζάνης

Ο «ξένος επενδυτής» στην Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ανέκδοτο παρόμοιο με αυτό του «αλβανού τουρίστα» την εποχή του Χότζα.
Οι χειρισμοί και στις τρεις μεγάλες επενδύσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση από τότε που ανέλαβε, του Αστακού, του Ελληνικού και του «μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στον κόσμο», υπήρξαν τουλάχιστον αδόκιμοι, αγνοώντας παντελώς τις τοπικές κοινωνίες.
Γι' αυτό και η πρώτη ματαιώθηκε, η δεύτερη έχει βαλτώσει και η τρίτη έχει σοβαρά προβλήματα, με τους κατοίκους της περιοχής να διεκδικούν τα εδάφη στα οποία σχεδιάζεται η επένδυση και να μιλούν για υφαρπαγή της γης τους. Πριν από δύο χρόνια, μάλιστα, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η απόφασή του εκκρεμεί.

Δείτε το μαγείρευμα και την μετακύλιση του χρέους επί Σημίτη..

Γ.Δημ
 
[ "Τζάμπα* μάγκες", για όσους δεν γνωρίζουν, έλεγε ο Σημίτης τον Καραμανλή και άλλα στελέχη της ΝΔ, σε απάντηση του χαρακτηρισμού του ως "αρχιερέα της διαπλοκής". ]
 
Το «κρυφό» χρέος  του  2000 σε δις  δρχ.  ήταν  6.814  (16,7% ΑΕΠ)    
Πηγή: Εισηγητική Εκθεση Προϋπολογισμού 2001
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ   Παρασκευή  3-6-2011   σελ. 19[Αποσπάσματα]
Του Στεφ. Β. Αναγνώστου
anagnostou@elefteros.gr
     Mε τον προϋπολογισμό του 2001  μπορούσε μέν η Kυβέρνηση του κ. Σημίτη να  ισχυριζόταν ότι το  Xρέος  της "Γενικής Kυβέρνησης"  το 2000 θα διαμορφωνόταν σε 42,515 τρισ. δρχ που αντιστοιχούσε  στο 103,9%  Aκαθαρίστου Eγχωρίου Προϊόντος (AEΠ), ωστόσο, αν συνυπολογισθεί και το περίφημο "κρυφό" χρέος που είχε αναλάβει το Δημόσιο για "λογαριασμό τρίτων",  το ύψος του οποίου υπολογιζόταν  ότι μέχρι το τέλος του  2000  θα  ανερχόταν σε  6,8 τρισ. δρχ. ποσό που αντιστοιχούσε στο 16,7% του ΑΕΠ,  τότε  το πραγματικό δημόσιο χρέος εκτοξευόταν στα  49.329 τρισ. δρχ. , ποσό που αποτελούσε  το  120,6%  του AEΠ, δεδομένου ότι το AEΠ το 2000  υπολογιζόταν  σε 40,9 τρισ. δρχ.!  Σημειώνεται ότι  την προηγούμενη χρονιά 1999 το συνολικό χρέος της χώρας ήταν  46,917 τρισ. δρχ., (39.903 + 7.014 δρχ.) ποσό  που αντιπροσώπευε   το 121%  του AEΠ ( με AEΠ  38,147 τρισ. δρχ. το 1999).

e-Επιλογές της 03/06/2011

"Διαπραγματεύσεις" ΓΑΠ με πανάκριβα Ιαπωνικά εδέσματα στο Λονδίνο!

Προχθές, κι ενώ ο πρωθυπουργός υποτίθεται πως θα βρισκόταν καθ' οδόν για το Λουξεμβούργο, ώστε να διαπραγματευθεί την περαιτέρω καταδίκη της Ελλάδας, το Μνημόνιο ΙΙ δηλαδή, το paidi αποφάσισε να το ρίξει λίγο έξω μη και μας πάθει καμιά υπερκόπωση...
Έτσι αυτή τη φορά εθεάθη στις 2 Ιουνίου, μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειότερα του Λουξεμβούργου, σε υπερπολυτελές εστιατόριο του Λονδίνου, το Zuma στην περιοχή Knightsbridge!
Από τις 9.30 μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα ο ΓΑΠ "διαπραγματευόταν" για ώρες με τα πανάκριβα Ιαπωνικά εδέσματα, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια Ελλήνων ζουν υπό συνθήκες οικονομικής και ψυχολογικής εξαθλίωσης!

To χαβά του ο Όλι Ρεν


Συνεχίζει τον χαβά του ο Όλι Ρεν..
Διαβάστε τι δήλωσε μεταξύ άλων χθες μετά την ανακοίνωση της τρόικας
"Για μια φορά ακόμα, καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να βάλουν στην άκρη τις εσωτερικές πολιτικές διαφωνίες και να προσυπογράψουν τα κύρια αντικείμενα και τις πολιτικές του προγράμματος, για το καλό της ανάκαμψης της χώρας, για το καλό της ανάπτυξης και της απασχόλησης

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Ο Γιάννης Δημαράς για την συμφωνία κυβέρνησης με το «Μνημόνιο-2»


«Ο κύβος ερρίφθη. Πλέον δεν υπάρχει γραπτός ή άγραφος νόμος που να καλύπτει αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι όχι μόνο είναι ανίκανη, αλλά και εθνικά επικίνδυνη. Όλοι εμείς οι Έλληνες που απαιτούμε Δημοκρατία, ισότητα και ισονομία, θα αγωνιστούμε να σώσουμε τη χώρα».

Αυτή την αξιοπιστία ποιος θα την "πάρει" ;;;

Έχουν άδικο οι Εφημερίδες σήμερα ;;;
Θυμάστε τί έλεγε ΠΡΙΝ η  κυβέρνηση ;;;
Α ωραία , θυμάστε τις διαβεβαιώσεις ...
Πολύ ωραία.
Τώρα ΞΕΧΑΣΤΕ τις...
Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που προχώρησαν στην τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων της κατοικίας τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφορία.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί κάνουν ταξιδάκια αναψυχής...

Τι και αν ολόκληρη η Ελλάδα βράζει "αγανακτισμένη" από την αποτυχημένη πολιτική τους,τι και αν έχουν μπροστά τους την ψήφιση του μακροπρόθεσμου προγράμματος,πρόεδρος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα,διοργανώνοντας ταξιδάκια αναψυχής στο εξωτερικό...

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ: "Τότε να πούμε ότι έχουμε ολιγαρχία να τελειώνουμε"..«Αν έρθει ως κατεπείγον δεν το ψηφίζω» ξεκαθάρισε σήμερα ο Θωμάς Ρομπόπουλος, ένας από τους 16 βουλευτές που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό. 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι υπάρχει χρόνος να συζητηθεί και είπε: «Τι λόγο ύπαρξης έχουμε εμείς οι βουλευτές; Δεν έχουμε τρεις μέρες; Δεν δέχομαι να αποφασίζουν άλλοι για....

Αποκάλυψη:Πλαστογραφούν την ανακοίνωση της τρόικας και παραπλανούν τον ελληνικό λαό

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι ολοκληρώθηκαν σήμερα θετικά οι συζητήσεις.. Ενώ η τρόικα μιλάει για: Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών, μείωση επιδομάτων-μισθών, μείωση φοροαπαλλαγών και αύξηση φόρων ακινήτων...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ

Θετικά τα βλέπει τα πράγματα το ΥΠΟΙΚ...

Τώρα που είδαν τα θετικά στο ΥΠΟΙΚ είναι ένα θέμα... 


Ανακοίνωση σχετικά με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα θετικά οι συζητήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Οι συζητήσεις αφορούσαν τόσο στην αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, όσο και για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής, τις πρόσθετες παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες για την επίτευξη του στόχου του ελλείμματος για το 2011..

Προσοχή: διακινούν δόσεις αφέλειας για να προκαλέσουν overdose προβοκάτσιας!

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/06/athensriots6.jpg?w=300 
Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος
Η Ελλάδα-όπως την παρουσιάζουν οι «ειδικοί αοριστολόγοι» των Μ.Μ.Ε. είναι μια νησίδα… αγνότητας στον παγκόσμιο χάρτη: στην Ιταλία οι αποκαλύψεις για την παρακρατική «Γκλάντιο» άγγιξαν τον τότε πρωθυπουργό, στην Τουρκία συνελήφθη εν ενεργεία πτέραρχος- σε συνέχεια δεκάδων άλλων συλλήψεων, στις ΗΠΑ όταν δολοφονήθηκε ο Κένεντι ο εισαγγελέας της Νέας Ορλεάνης Τζιμ Γκάρισον είχε πει «… έχω μια θεωρία ότι υπάρχει συνωμοσία πίσω από την δολοφονία του Προέδρου…»(από εκεί και η… καραμελίτσα). Στην Γαλλία είχαν πραγματοποιηθεί δεκάδες συλλήψεις παρακρατικών-αστυνομικών, των περιβόητων «Μπαρμπούζ» που αυτοδικούσαν στα πλαίσια εντολών εξωθεσμικών κέντρων .Εδώ μόνο ζουν… πάναγνοι παράγοντες, θεσμικοί και μη.

Τι θα περιέχει το Μνημόνιο 2 του ξεπουλήματος

Photograph: Reuters
Για να έχετε πλήρη εικόνα και ενημέρωση.
Το νέο μνημόνιο θα περιέχει επέκταση του χρόνου αποπληρωμής από 7,5 σε 12 χρόνια.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι, τα 12 χρόνια ήδη ισχύουν για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, όπως σας είχαμε ενημερώσει ΕΔΩ και ΕΔΩ .
Θα παρουσιάσουν δηλαδή ως τεράστια επιτυχία τo αυτονόητο, αυτό που πήραν οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι και αυτό που θα έπρεπε ήδη να είχαμε εξασφαλίσει.
Επίσης εκτός των μέτρων που περιλαμβάνονται στο ήδη υπάρχον επικαιροποιημένο μνημόνιο, θα ενσωματωθούν αναλυτικό χρονοδιάγραμμα και μεθόδευση για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - 5 Ιουνίου

Νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για τις Βιώσιμες Πόλεις και τις «οικο-συνοικίες»
 
Την ανάγκη αξιοποίησης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αειφόρο ανάπτυξη των πόλεων στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής της ΕΕ τόνισε η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΝΔ Ρόδη Κράτσα, μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΕΚ.
Σύμφωνα με την απάντηση του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής  κ. Johannes Hahn σε σχετική ερώτησή της, κατά την περίοδο δημοσιονομικού προγραμματισμού 2007-2013 10 δις. ευρώ θα επενδυθούν σε αστικές περιοχές.

Σκύλος ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου...

Δείτε τη θαυμάσια διαφήμιση του ΛΟΤΤΟ της Νέας Ζηλανδίας  "BEST DOG IN THE WORLD"

ΤΟ 'ΚΟΥΠΟΝΙ' του taxalia για σήμερα... συμπληρωμένο απ το ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ... 'ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ'...προβλέψεις!Πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα παραιτηθούν πριν την ψήφιση του 'ΜΝΗΜΟΝΙΟ' 2 ;

α) ΕΝΑΣ απόδοση 11
β) λιγότεροι από ΠΕΝΤΕ απόδοση...
4,25
και γ) περισσότεροι από ΠΕΝΤΕ απόδοση 1,50

taxalia.blogspot.com

Δεξί εξτρέμ:

Η δημοσιογραφία των πολιτών

Τι κάνουμε εδώ μέσα στο δίκτυο ανωνύμως; Γράφουμε πομπώδη κείμενα με λόγους πύρινους, κάνουμε αστειάκια για τους έμμισθους πολιτικούς και το πιο θλιβερό συμμετέχουμε στον καταιγισμό παραπληροφόρησης άλλοι ασυνείδητα και άλλοι συνειδητά. Αυτά που πριν μία 20ετία κομματόσκυλα και αγανακτισμένοι έκαναν στα καφενεία της γειτονιάς, κάνουμε εμείς εδώ μέσα. Και ο πολιτικάντης στο μπαλκόνι χαίρεται, όπως και τότε. Καταντήσαμε να κάνουμε την αυτοψυχοθεραπεία μας και κάποια κομματικά γραφεία μέσα από την ανωνυμία να κάνουν αισχρότερη δουλειά από τα αφεντικά τους. Το διαδίκτυο έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε ένα επικίνδυνο όπλο. Πίσω από την ταμπέλα της «δημοσιογραφίας των πολιτών» ξεπεράσαμε ακόμα και τους δημοσιογράφους.

Βασίλης Μαρκεζίνης - Μέρος του προβλήματος ο Παπανδρέου

Γυμνή Ποδηλατοδρομία Θεσσαλονίκη!

Για τέταρτη φορά στη Θεσσαλονίκη φέτος διοργανώνεται η Γυμνή Ποδηλατοδρομίαα, ένας θεσμός που μερικά χρόνια πριν φάνταζε μακρινός για την πόλη του Άνθιμου και του Ψωμιάδη! Καθιερώθηκε όμως, αρθρώνει σοβαρό λόγο απέναντι στη χρήση του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη, και κάθε χρόνο είναι όλο και περισσότερος ο κόσμος που συμμετέχει! Η επόμενη πλησιάζει και αν θέλετε να πάρετε μέρος ετοιμαστείτε! Παρακάτω διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της διοργάνωσης:

Υπουργείο Οικονομικών της ευρωζώνης προτείνει ο Ζαν Κλόντ Τρισέ

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, προτείνει να αποκτήσουν η Ευρώπη δικαίωμα βέτο σε αποφάσεις εθνικής οικονομικής πολιτικής των χωρών μελών, ενώ αντιμετωπίζει θετικά την σύσταση ενός υπουργείου Οικονομικών της ΟΝΕ.

Μπορεί να ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σήμερα στο Άαχεν ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, στον οποίο απονεμήθηκε το Βραβείο Καρλομάγνος, όμως δεν περιορίστηκε σε φιλοφρονήσεις και αβρότητες. Ο ευρωπαίος τραπεζίτης που τιμήθηκε για την συμβολή του στη σταθερότητα του κοινού νομίσματος υπερασπίστηκε το ευρωπαϊκό εγχείρημα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη υιοθέτησης αυστηρότερων κυρώσεων για τις χώρες που συστηματικά υπερχρεώνονται.

Απ το 2008 τα έλεγε ο Γιώργος..Εμείς δεν ακούγαμε..

Μήπως θέλει να πει σκλαβοπάζαρο το ΕΘΝΟΣ ;;Για σκληρό παζάρι..
Για σκληρή διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού με την Ε.Ε μιλάει το ΕΘΝΟΣ....
Σιγά μην σκίσουν κανένα καλσόν, λέμε εμείς...
Είδαμε και τις προηγούμενες σκληρές διαπραγματεύσεις.
Είδαμε την δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση.

Οι Γερμανικές εταιρίες κερδίζουν από την κρίση

Δεν είναι λίγες οι εταιρίες που ανησυχούν για τις θυγατρικές και τους τζίρους τους στην Ελλάδα. Υπάρχουν όμως και επιχειρήσεις που ελπίζουν σε κέρδη από τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί πλέον το ελληνικό δημόσιο.

Deutsche Telekom
Ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός ελέγχει σήμερα το 30% των μετοχών του ΟΤΕ και διαθέτει το δικαίωμα αγοράς ενός 10% επιπλέον σε συγκεκριμένη τιμή (put-optiοn).

Ο Λοβέρδος έχει κόλλημα με τα ζόρια...

Δεν εξηγείται διαφορετικά...
Κάθε δυο μήνες, το πάει από εδώ το φέρνει από εκεί, στα ζόρια προσφεύγει.
"Κάτι ζόρια από ζόρικα αγόρια" που λέει και το άσμα.
Δείτε το "ζόρικο" βίντεο.

e-Επιλογές της 02/06/2011

H Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα...


Απειλείται το πολιτικό σύστημα;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  Οσο περνούν οι μέρες και παρατείνεται η παραμονή στο Σύνταγμα χιλιάδων ή και δεκάδων χιλιάδων, ανάλογα με την ημέρα και την ώρα, συγκεντρωμένων πολιτών που διαμαρτύρονται κατά του Μνημονίου της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, εντείνεται ο προβληματισμός για τον πολιτικό ρόλο, τις επιπτώσεις και το μέλλον αυτού του αυθόρμητου κινήματος. Αγνωστο είναι αν βρίσκεται σε φάση διεύρυνσης ή αν έχει ήδη προσεγγίσει την κορύφωσή του από πλευράς μαζικότητας - αν και τους πολιτικούς τους ενδιαφέρει πρωτίστως μόνο στην περίπτωση που οι αγανακτισμένοι δεν πάνε σύντομα στα σπίτια τους.

Γίνονται ήδη συζητήσεις σε όλα τα κόμματα, ακόμη και αν το φαινόμενο αυτό συνιστά απειλή κατά του πολιτικού συστήματος, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για μια ασήμαντη εκτόνωση συναισθημάτων αγανάκτησης, χωρίς κανένα πολιτικό βάρος ή επίπτωση.

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

H "ηρωϊκή" έξοδος του Πεταλωτή


Νεκρός 45χρονος επιχειρηματίας στην Κηφισιά

Θρίλερ με επιχειρηματία στην Κηφισιά που βρέθηκε νεκρός με τραύμα από πυροβόλο όπλο.
Ο 45χρονος, λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα εντοπίστηκε στο ισόγειο της μεζονέτας που διέμενε επί της οδού Μαυρομιχάλη 38 στην Κηφισιά ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή ο θάνατος του επήλθε, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

“Θά ξεκινήσουν νά 'ρθουν για να εισπράξουν τους φόρους. Δέν θά προφθάσουν όμως, γιατί θά γίνει πόλεμος…”

( Μιά ανέκδοτη προφητεία του Αγίου Κοσμά τού Αιτωλού πού τελευταίως κυκλοφόρησε από την Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας )
 Η προφητεία αυτή,.... φωτογραφίζει επιτυχώς την εποχή μας, τα τελευταία συμβάντα στήν χώρα μας, καί την φορολογική επέμβαση τών ξένων πού πιέζουν καί υποκύπτει έναν φοβισμένο πρωθυπουργό εντελώς ακατάλληλο για τίς συγκυρίες πού διερχόμαστε.

Τά προτεινόμενα μέτρα "μιάς ακόμη νέας λιτότητας", στοχεύουν προφανώς στήν εξαγρίωση καί στήν Επανάσταση τού λαού ώστε να πέσει η Ελλάδα σε ακυβερνησία, σέ χάος, καί σέ νέο Εμφύλιο.  Μιά ικανή δικαιολογία δηλαδή, γιά να μπούνε ξένες στρατιωτικές δυνάμεις καί να καταλάβουν την χώρα... Αμυδρή ελπίδα δίνει η παρακάτω προφητεία τού Αγίου Κοσμά:
 "Θά ξεκινήσουν νάρθουν γιά νά εισπράξουν τους φόρους. Δέν θά προφθάσουν όμως, γιατί θά γίνει πόλεμος...», ( εννοώντας προφανώς τόν Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο στά ...

Πρωτοβουλία Κ. Αγοραστού για σύσκεψη με την Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου για το ΤΕΙ Λάρισας την ερχόμενη εβδομάδα

-Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Παιδείας για το Τμήμα Δασοπονίας στην Καρδίτσα και τόνισε για τις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: «Δεν πρέπει από το ένα άκρο, την υπερτροφική τριτοβάθμια εκπαίδευση σήμερα στην Ελλάδα, γεγονός για το οποίο οι ευθύνες διαχέονται συνολικά στο πολιτικό σύστημα των προηγούμενων δεκαετιών, να φθάσουμε στο άλλο, να καταργούνται Τμήματα που προσφέρουν αποδεδειγμένα, με μόνο στόχο την πρόσκαιρη εξοικονόμηση χρημάτων για τον έλεγχο της τρόικας»
Σύσκεψη για το μέλλον των Τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας στη Λάρισα και τα Τρίκαλα πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Παιδείας υπό την προεδρία της Υπουργού κας Άννας Διαμαντοπούλου μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Στη σύσκεψη πρόκειται να συμμετάσχουν η Διοίκηση του Ιδρύματος, οι καθηγητές και οι σπουδαστές.

Naxos Art & Music Festival 11-12-13 of Ιουνίου 2011

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά στην καρδιά των κυκλάδων ένα τριήμερο
φεστιβάλ αφιερωμένο στην μουσική και στις τέχνες.
Το Νaxos Art & Music Festival θα πραγματοποιηθεί στις 11,12,13 Ιουνίου σε ένα απο τα ομορφότερα κυκλαδίτικα νησιά του Αιγαίου, την Νάξο.
Τρείς μέρες γεμάτες μουσική , εκθέσεις φωτογραφίας και ενα δημιουργικό εργαστήρι ζωγραφικής.
Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 18:00hrs με ένα μεγάλο party στο χώρο του Πρώτου Δημοτικού της Νάξου με ζωντανή εμφάνιση των

Η επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ποιοι την υπογράφουν

Δείτε τη
Κουρουπλής
Μερεντίτη
Κουκουλόπουλος
Ρενταρή Τέντε
Νασιώκας
Αντωνίου
Γερανίδης
Γιαννακά
Καϊλή
Τζελέπης
Ρομπόπουλος
Καρτάλης
Κωνσταντινόπουλος
Σαλαγιάννης

Η Έλσα πήρε τ’ άρματα


Δύο βήματα μπροστά για να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης έκανε η Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία ομνύει σε όλους τους τόνους στην απολίτικη και άνευ όρων συναίνεση που ζητά το ΠΑΣΟΚ. «Είμαι αποφασισμένη να βάλω την Ελλάδα πάνω από όλα με ό,τι αυτό συνεπάγεται», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, και όταν ρωτήθηκε αν θα το ψηφίσει είπε:

Έχουμε βαρεθεί κ. Κωνσταντινόπουλε με τα δήθεν υπονοούμενα, των δήθεν αγανακτισμένων βουλευτών..

Υπονοούμενα σε ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μέσω του ΣΚΑΪ.
Έκανε λόγο για "πρίγκιπες" που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο κόσμος μπορεί να λεει κάτι εναντίον τους και όταν τους έφτυναν, είτε νόμιζαν ότι βρέχει, είτε ότι προσπαθούσαν να μεταθέσουν τις ευθύνες σε άλλους. 

Δείτε το βίντεο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ “ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ” – ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
Παραδόθηκε η επιστολή από 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Ζητούν άμεση σύγκληση των θεσμικών οργάνων της Βουλής και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει συζήτηση με θέματα τον απολογισμό ενός χρόνου Μνημονίου, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης, τα πρόσθετα μέτρα για το 2011 και τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς και τη διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στην Βουλή.
Όλη η επιστολή – ποιοί την υπογράφουν:
Στη σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης.

Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα = Μακροχρόνια Φτώχεια + Ισόβια Υποτέλεια


Μετά τους δραματικούς τόνους και την επικοινωνιακή κινδυνολογία των προηγούμενων ημερών, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά στην κορύφωση του «δράματος» για την ελληνική κοινωνία και την πραγματική οικονομία.
Το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» δημιουργεί συνθήκες μακροχρόνιας φτώχειας για την μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών και καταδικάζει την Ελλάδα σε ισόβια υποτέλεια, παραδίδοντας τα «κλειδιά» της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους.
Η εντέχνως απορρυθμισμένη αγορά εργασίας μετατρέπεται σε «ζούγκλα», ενώ στήνεται ένα σύγχρονο «σκλαβοπάζαρο», με χαρτζιλίκι αντί μισθού για τους χιλιάδες άνεργους νέους που θα αναζητήσουν δουλειά.

Ανατροπή σκηνικού: Η κοινωνία αντιδρά μαζικά στην ασκούμενη πολιτική

Σε μία ακόμα έρευνα που δημοσιεύεται (εταιρεία VPRC, π. ΕΠΙΚΑΙΡΑ, 2/6/2011) απεικονίζεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο η μαζική διαφοροποίηση-αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με παράλληλη επιβεβαίωση του προβαδίσματος πλέον της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το ποσοστό όσων απαντούν ότι είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση περιορίζεται μόλις στο 7% με το ποσοστό ρεκόρ του 91% να δηλώνει τη δυσαρέσκειά του. Την ίδια ώρα, το 86% απαντά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 84% εκτιμά ότι είναι πιθανό να υπάρξει κοινωνική έκρηξη, δεδομένου άλλωστε ότι το εκτιμώμενο (από τα στοιχεία της έρευνας) ποσοστό «φτωχών νοικοκυριών» στη χώρα εμφανίζεται να προσεγγίζει το απίστευτο ποσοστό του 35%.
Είναι επομένως σαφές ότι ένα χρόνο μετά την εφαρμογή των ασφυκτικών όρων του Μνημονίου ο κόσμος είναι καθολικά δυσαρεστημένος γιατί...

Aπίστευτο..Ο Max Keiser αποκάλεσε τον κ. Πρωθυπουργό : "Fly by night dictator" και άλλα πολλά..

Δείτε τι είπε ο Max Keiser στην εβδομαδιαία εκπομπή του στο ρωσικό κανάλι RT.
Mίλησε για την αγανάκτηση, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και την προδοσία στην Ελλάδα.
Αποκάλεσε τον κ. Πρωθυπουργό  : "Fly by night dictator" και άλλα πολλά.. 
Δείτε το Βίντεο

Απροστάτευτες οι ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Για τις ενέργειες στις οποίες προέβη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να προστατευθεί η φήμη της ελληνικής παραγωγής από την ημέρα που ξέσπασε το ζήτημα του βακτηρίου E.coli (Eceh), ζητά ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κος Μιχάλης Γιαννάκης.
«Η αδικαιολόγητη σημερινή απόφαση της Ρωσίας για αποκλεισμό των λαχανικών ανεξαιρέτως από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκαλούν ένα ακόμα ισχυρότατο πλήγμα στην ελληνική οικονομία, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στον αγροτικό τομέα» σημειώνει ο Μιχάλης Γιαννάκης.
Επίσης, ο βουλευτής επισημαίνει ότι «για την Ελλάδα και ιδίως για την ελληνική περιφέρεια, αυτές οι αποφάσεις, αναπόφευκτα θα προκαλέσουν μείωση των αγροτικών εισοδημάτων και πλήρη αποκλεισμό των Ελλήνων παραγωγών από δυναμικές αγορές του εξωτερικού ενώ ταυτόχρονα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας πανικού στις ευρύτερες αγορές και αδικαιολόγητο ντόμινο αποκλεισμού των Ελλήνων παραγωγών από τις διεθνείς αγορές αγροτικών προϊόντων».

Ώρα για αλλαγές στη δημοσιογραφία


Ο Σωκράτης, το κώνειο και η μη τήρηση των νόμων στην Ελλάδα σήμερα...

Της Λιάνας Γούτα
Ποιον πολίτη και ποιον πολιτικό θα βρει κανείς σήμερα στην Ελλάδα να θεωρεί τους νόμους και την τήρησή τους κορυφαία υποχρέωσή του και θεμελιακό στοιχείο της δημοκρατίας; Ελάχιστους φοβάμαι, στη χώρα που κατά τα άλλα καμαρώνει για την ιστορία της, μια ιστορία που μας διδάσκει ότι 2500 χρόνια πριν, ένας Έλληνας, ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο, διδάσκοντας δια του παραδείγματός του όχι μόνο τους μαθητές του αλλά την ανθρωπότητα όλη για την αξία της τήρησης των νόμων.
Αντιθέτως, στην Ελλάδα του σήμερα, όπου καταρρέουν τα πάντα, στάσεις ζωής όπως αυτές του Σωκράτη, αν δε μοιάζουν με ανέκδοτο, είναι τουλάχιστον ρομαντικές, αστείες και αφελείς.

ΟREO GIORGO II

HEIL GAP
ΟΜΩΣ στην ελευθερη Ελλάδα του διαδικτύου , κάποιοι αντιστέκονται πληροφορώντας μας “Πουλήστε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τ.Τ, λιμάνια, ΟΠΑΠ” απαίτησαν οι τροικάνοι. Και να μιλάγαμε για ζημιογόνες εταιρείες που επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά να επικροτήσουμε, να μπούμε και μπροστά στην προσπάθεια. Μιλάμε, όμως, για τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις που έχει αυτή η χώρα. Μιλάμε για τα φιλέτα της Ελλάδας που πλέον θα περάσουν στα χέρια, σίγουρα ξένων, μετά το ευρύ σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε χθες, όχι η κυβέρνηση, αλλά η τρόικα. Το ποσό των 50 δισ. ευρώ έχουν υπολογίσει από το πακέτο πώλησης των κρατικών εταιρειών. Κάνοντας το χατίρι ξένων και ελληνικών συμφερόντων που θέλουν να πατήσουν πόδι σε ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, τυχερά παιχνίδια και τράπεζες, οι τροικάνοι άνοιξαν τα χαρτιά τους......

Σοσιαλησμός για τους πλούσιους (OREO GIORGO I)

From HEIL GAP

Ήταν o  Ry Cooder πραγματικά τόσο αποσβολωμένος καθώς κοίταζε τη δημιουργία της φούσκας των ακινήτων που απειλούσε να φέρει τη συντριβή σε όλη τη Δυτική (την βασιζομένη στο χρέος) οικονομία .. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ήταν κάτι που πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να προβλέψουμε.
Επίσης ότι αυτό πραγματικά θα ήταν και το έναυσμα για τις ρευστοποιήσεις που θα μπορούσαν να καταστρέψουν το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα .
Το ΜΠΟΥΜ του 1929 μήπως και το γνωρίζετε αγαπητοί μου φίλοι , αλλά κυρίως την καταστροφική κατάληξη του?
ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΕ ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ . ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ .
ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ .
ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙΤΕ .

Ή μήπως ήταν κάτι που, γίνεται «επίτηδες τυχαία "
Και αν ναι, γιατί ;

Οι αποφάσεις της Ε.Ε για την οικονομική διακυβέρνηση..

Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της έλαβαν μια σειρά σημαντικών αποφάσεων που θα οδηγήσουν σε αυξημένο οικονομικό και δημοσιονομικό συντονισμό για την ΕΕ συνολικά και για τη ζώνη του ευρώ ειδικότερα. Με τον τρόπο αυτό διορθώνεται η ανισορροπία που υπήρχε μεταξύ των δύο τμημάτων της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) της Ευρώπης. Οι αποφάσεις θα εξασφαλίσουν το στενότερο συντονισμό των οικονομικών πολιτικών τους από τα κράτη μέλη κάτι που η κρίση απέδειξε ότι έχει καίρια σημασία. Ως αποτέλεσμα, οι αλληλεξαρτημένες οικονομίες της ΕΕ θα είναι σε καλύτερη θέση να χαράξουν μια πορεία για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας
Η νέα οικονομική διακυβέρνηση βασίζεται στις τρεις βασικές απαντήσεις στην κρίση:

Aπό τον παππού στον εγγονό...

Αντιγράφει τον παππού του ο ΓΑΠ, ότι έκανε την 2-8-1964 ο παππούς κάνει τώρα ο εγγονός...
Πρόκειται για μια παλιά και δοκιμασμένη συνταγή..
Όλα στο φως είπαμε..
Δείτε την λίστα των φοροφυγάδων. 

Πληρώνουμε τη μη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης

Νίκος Κοτζιάς

Πριν από ένα χρόνο, σε σειρά άρθρων...
Νίκος Κοτζιάς: Πληρώνουμε τη μη διαπραγμάτευση της κυβέρνησηςμου τόνιζα ότι το «Μνημόνιο 1» ήταν κοινωνικά άδικο, οικονομικά αντιαναπτυξιακό και λογικά ανόητο. Ότι οι αριθμοί του «δεν έβγαιναν». Είχα, μάλιστα, επικαλεστεί δηλώσεις του τότε προέδρου της Γερμανίας, σύμφωνα με τον οποίο η χώρα του θα χρειαζόταν είκοσι χρόνια για να μειώσει το έλλειμμα κατά 5%. Καλούσα, λοιπόν, την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σκληρά· να εγκαταλείψει τη λογική του οικονομικού της επιτελείου, το οποίο, μαζί με τον αντιπρόεδρό της, δήλωνε ότι «όταν χρωστάς, δεν διαπραγματεύεσαι». Σχεδόν την παρακαλούσα δημόσια να μην δεχτεί ως χρόνο αποπληρωμής του δανείου τα τέσσερα χρόνια (εκείνη αντιπρότεινε λιγότερα, τρία χρόνια – η μόνη «διαπραγματευτική επιτυχία» της...) και να μην αποδεχτεί τόκους άνω του 4%, διότι, διαφορετικά, η χώρα θα αδυνατούσε να ξεπληρώσει το δάνειο και θα αναγκαζόταν να ζητά –υπό χειρότερες, μάλιστα, συνθήκες– εκείνα που δεν διαπραγματεύτηκε το 2010.

O Γιώργος σηκώνει τα βάρη...