Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Ανατροπή σκηνικού: Η κοινωνία αντιδρά μαζικά στην ασκούμενη πολιτική

Σε μία ακόμα έρευνα που δημοσιεύεται (εταιρεία VPRC, π. ΕΠΙΚΑΙΡΑ, 2/6/2011) απεικονίζεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο η μαζική διαφοροποίηση-αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με παράλληλη επιβεβαίωση του προβαδίσματος πλέον της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το ποσοστό όσων απαντούν ότι είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση περιορίζεται μόλις στο 7% με το ποσοστό ρεκόρ του 91% να δηλώνει τη δυσαρέσκειά του. Την ίδια ώρα, το 86% απαντά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 84% εκτιμά ότι είναι πιθανό να υπάρξει κοινωνική έκρηξη, δεδομένου άλλωστε ότι το εκτιμώμενο (από τα στοιχεία της έρευνας) ποσοστό «φτωχών νοικοκυριών» στη χώρα εμφανίζεται να προσεγγίζει το απίστευτο ποσοστό του 35%.
Είναι επομένως σαφές ότι ένα χρόνο μετά την εφαρμογή των ασφυκτικών όρων του Μνημονίου ο κόσμος είναι καθολικά δυσαρεστημένος γιατί...
υφίσταται δυσβάστακτες θυσίες χωρίς κανένα απολύτως ορατό αποτέλεσμα και ελπίδα. Έτσι, το καινούριο στοιχείο που αρχίζει πλέον να καταγράφεται στις έρευνες είναι η ολοένα πιο μαζική άρνηση των πολιτών να αποδεχτούν τη συνέχιση αυτής της πολιτικής, με αποτέλεσμα, το 63% να απαντά σήμερα ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί η νέα δέσμη οικονομικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενώ το 62% δηλώνει ευθέως ότι θα ψήφιζε κατά του νέου Μνημονίου που πρέπει να υπογράψει η Ελλάδα, σε περίπτωση που γινόταν σχετικό δημοψήφισμα. Εξ’ ίσου εντυπωσιακό είναι άλλωστε και το 60% που απαντά απερίφραστα ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν αποτελεί εθνική ανάγκη για τη σωτηρία της χώρας, αλλά, αντίθετα, εξυπηρετεί συμφέροντα που λειτουργούν σε βάρος της χώρας.
Με αυτά τα δεδομένα, και αυτή η έρευνα, ακολουθώντας τις πρόσφατες τάσεις, καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής που κάνει η VPRC. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 31% έναντι 30,5% που αναλογεί στο ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν: ΚΚΕ 12%, ΛΑΟΣ 7,5%, ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, Οικολόγοι-Πράσινοι 3%, Δημοκρατική Αριστερά 2,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 1%, Χρυσή Αυγή 1%, ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 0,5%, Άλλα κόμματα 4,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.