"Επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και όχι νέες περικοπές"

O επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank Χόλγκερ Σμίντινγκ για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Ελλάδας, την εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό αλλά και τη γερμανική στάση.

Η επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και όχι νέες περικοπές θα πρέπει να είναι τώρα προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνει ο ειδικός:
Η αυστηρή πολιτική λιτότητας είναι ιδιαίτερα επίπονη. Η παρούσα κατάσταση οφείλεται εν μέρη στα χαμηλά φορολογικά έσοδα, απόρροια της ύφεσης στην οποία περιήλθε η οικονομία λόγω του προγράμματος περικοπών. Στην παρούσα φάση, προτεραιότητα δεν θα πρέπει να έχουν νέες περικοπές. Ήδη γίνεται αρκετά σε αυτό το πεδίο, οι φόροι έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Ίσως χρειάζονται ορισμένες αναπροσαρμογές, αυτό όμως που προέχει τώρα είναι η επίσπευση των μεταρρυθμίσεων που θα βάλουν την Ελλάδα και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης. Ευτυχώς, όπως φαίνεται, τόσο η ΕΕ όσο και το ΔΝΤ πιέζουν τώρα κυρίως προς αυτή την κατεύθυνση. Γνωρίζουμε βέβαια και από το γερμανικό παράδειγμα ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν χρόνο".

 http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15115315,00.html

Σχόλια