Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Παπούτσι από τον τόπο σου....

Όμως, η δουλειά που γίνεται, γίνεται στοχευμένα. Θα ξεκινάει από κάτω..

Υπουργικό συμβούλιο στην Θεσσαλονίκη.

Είπε ο πρωθυπουργός : "Επειδή όλη η Ελλάδα και τα Βαλκάνια είναι χώρος ανάπτυξης της οικονομίας, εμείς θεωρήσαμε ότι έπρεπε να έρθουμε εδώ για να κάνουμε δουλειά"
Ωραία τότε να πάτε και στη Χαλκίδα και στη Σάμο και στην Λάρισα και στο Ηράκλειο..
Μιας και είναι φτηνά και οικονομικά...
"Ήρθαμε λοιπόν και κάνουμε δουλειά..."
Καιρός ήταν να δουλέψετε μετά από 1 μήνα διακοπές
Μας πείσατε, προσέξτε μην πάθετε υπερκόπωση γιατί σας χρειάζεται ο τόπος.
"Έχω πει και το επαναλαμβάνω σ’ αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο, με τη νέα του σύνθεση, ότι είμαστε αντιεξουσιαστής στην εξουσία."
Άντε πάλι με τους αντεξουσιαστές, το εμπεδώσαμε Γιώργο και το βιώσαμε καλά στο πετσί μας.
Αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμάς..
Και όπως λέει και το antinews : Eπειδή, Γιώργο μου, γίναμε μπάχαλο και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα πια, αν είναι να κάνετε εσείς τους αντιεξουσιαστές, δεν βάζουμε κάποιον άλλον να κάνει την κακή κρατική εξουσία, να ξεκαθαρίσουμε και τους ρόλους; Την Τρόικα φερ΄ ειπείν;
"Οι Θεσσαλονικείς, όμως, βαρέθηκαν τόσα χρόνια και τα μεγάλα λόγια, και τα ανεκτέλεστα μεγάλα έργα. Η δική μας φιλοσοφία είναι διαφορετική. Φυσικά και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι περνάει από το χέρι μας για την Θεσσαλονίκη, για τη Μακεδονία. Όμως, η δουλειά που γίνεται, γίνεται στοχευμένα. Θα ξεκινάει από κάτω, από την ίδια την πόλη, από την ίδια την περιοχή, όπως και σε όλη την Ελλάδα.
Εμείς, αν θέλουμε να προχωρήσει και να προοδεύσει η Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη, δεν είναι για να κάνουμε τους καλούς"
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, τι μας είπε ο άνθρωπος...
Η δουλειά θα ξεκινάει από κάτω.. 
Δηλαδή θα δουλεύουν οι από κάτω και οι από πάνω θα βλέπουν...
Ας ξεκινάει από όπου θέλει κ. πρωθυπουργέ. από πίσω, από μπρος, πλαγίως, αλλά ας ξεκινάει γιατί μόνο δουλειά και ευκαιρίες εργασίας δεν υπάρχουν.

Πέταξαν παπούτσια στον λαοπρόβλητο! Παρά τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας, μέλος του ΠΑΜ κατάφερε να προσεγγίσει και…

Aπό olympiada

…να κάνει τη συμβολική κίνηση.
Δυστυχως οι ισχυρές δυνάμεις δεν επέτρεψαν από το πρωΐ την ειρηνική και συμβολική κίνηση που είχε ετοιμάσει το πατριωτικό μέτωπο, έτσι κάποιες εκατοντάδες παπούτσια έμειναν αδιάθετα.
Εκτός βέβαια από τα συγκεκριμένα που τέλεσαν τον συμβολισμό.
Οι συλληφθέντες είναι δύο μέχρι στιγμής, διότι η δημοκρατία δεν έχει χιούμορ. Ο Σταύρος Βιτάλης, συντονιστής του Πατριωτικού Μετώπου και άλλο ένα μέλος. Υπό περιορισμό αυτή τη στιγμή γύρω στα 10 άτομα, ενώ οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
THESSALONIKI, Greece (AP) — Greek unions are planning protest marches in the northern city of Thessaloniki against the debt-plagued country’s harsh austerity program, before Prime Minister George Papandreou’s keynote speech on the economy Saturday.
A first taste of trouble came when an elderly man threw a shoe at Papandreou who had just inaugurated an annual trade fair. The projectile landed wide of its target, and police arrested the alleged shoe-thrower.
Separately, around 600 truck owners marched to the fair grounds to protest deregulation of their profession.

Ο Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΔΝΤ είναι ανεπιθύμητη στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη είναι στραμμένα το βλέμματα, όπου το απόγευμα τα συνδικάτα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολιτικοί φορείς, με δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, ετοιμάζονται να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και τα κυβερνητικά μέτρα, διαδηλώνοντας προς την πλατεία ΧΑΝΘ, 200 μέτρα από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν, στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Ξεχωριστό συλαλλητήριο διοργανώνουν -την ίδια ώρα, στην πλατεία Αριστοτέλους- το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών), η ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και η ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος).

Χθες, ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί πραγματοποίησαν....
πανελλαδικό συλλαλητήριο, ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα στο Λευκό Πύργο, όπου από το βήμα σκηνής μίλησαν εκπρόσωποι των ομοσπονδιών τους. Στη συνέχεια, οι ένστολοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, κινήθηκαν, μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης, προς τη Γ.Γ. Μακεδονίας-Θράκης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, επίσης, απόστρατοι των σωμάτων ασφαλείας.

Ο μηδενισμός του χρέους...

Οι κίνδυνοι κοινωνικών αναταραχών, η πιστωτική παγίδα, οι μέθοδοι αποφυγής της, ο «δύσδρομος» που βαδίζει η Ελλάδα, οι δυνατότητες αντιμετώπισης της υπερχρέωσης, ο περιορισμός και η εξόφληση του δημοσίου μας χρέους

“Αν και το κράτος μας έχει εισπράξει ενδιάμεσα (μετά την «εισβολή» του ΔΝΤ) περί τα 30 δις $ από ιδιωτικοποιήσεις, έχουμε σήμερα το υψηλότερο δημόσιο χρέος από την ίδρυση της Δημοκρατίας…...Είμαστε εναντίον του «αχαλίνωτου» καπιταλισμού. Ποιος κερδίζει από τη σημερινή ανάπτυξη της χώρας μας; Οι εισοδηματικές ανισορροπίες στην Τουρκία είναι πλέον τεράστιες. Ταυτόχρονα, παρά την ανάπτυξη του ΑΕΠ μας, η απασχόληση παραμένει υποτονική. Αυτό το φαινόμενο μου ήταν καινούργιο μέχρι σήμερα: η οικονομία αναπτύσσεται, παράλληλα με την αύξηση της ανεργίας” (K.Kilicdaroglu, πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης CHP).   

Τα παραπάνω, χαρακτηριστικά για τις «μεγάλες επιτυχίες» των μεθόδων του ΔΝΤ (απελευθέρωση των αγορών, αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων κλπ), εκφράστηκαν....
σε συνέντευξη του τούρκου πολιτικού στο Spiegel, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, υπήρξε προσπάθεια διαφοροποίησης των «εθνικιστικών» συναισθημάτων των δύο χωρών: “Εμείς στην Τουρκία έχουμε μία διαφορετική έννοια του εθνικισμού, σε σχέση με τη δική σας στη Γερμανία. Ο εθνικισμός μας δεν βασίζεται σε φυλετικά κριτήρια, όπως ο γερμανικός, αλλά σε μία συλλογική, θετική στάση απέναντι στο κράτος μας”, ισχυρίσθηκε ο πρόεδρος του CHP (προφανώς δεν μπορούσε να τοποθετηθεί διαφορετικά, λόγω της έντονα «πολύ-πολιτισμικής», πολυφυλετικής δομής της γείτονας χώρας). 

Ίσως εδώ οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στο ότι, η Παγκόσμια τράπεζα και το ΔΝΤ, το «εκτελεστικό» της όργανο» κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο διεθνής σύνδικος πτώχευσης, δεν κερδίζουν μόνο από τους τόκους των δανείων που εγκρίνουν αλλά, κυρίως, από τις αμοιβές των υπηρεσιών που παρέχουν, οι οποίες είναι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια $ - ενώ το καρτέλ, οι έμμεσοι εντολείς του ΔΝΤ δηλαδή, από τη «λεηλασία» των «τοπικών» επιχειρήσεων (ιδίως των εξαιρετικά κερδοφόρων κοινωφελών, όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ κλπ). 

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, εμείς τουλάχιστον δεν φαίνεται να αποφεύγουμε τη «δύση του ήλιου», η οποία θα μας «βυθίσει» μεταφορικά σε μία διαρκή «Νύχτα των Κρυστάλλων» (πρόκειται για τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου του 1938, κατά την οποία έλαβε χώρα το πρώτο μαζικό «πογκρόμ» εναντίον των Εβραίων στη Γερμανία – ονομάστηκε έτσι, επειδή οι ναζί έσπασαν όλες τις βιτρίνες των καταστημάτων των μισητών «εχθρών» τους). Θεωρούμε με σχετική βεβαιότητα λοιπόν ότι, η Ελλάδα θα βιώσει σύντομα ανάλογες «κρυστάλλινες νύχτες» - κοινωνικές αναταραχές δηλαδή διευρυμένης έκτασης (όσο περισσότερο αργούν, τόσο εκρηκτικότερες θα είναι, σύμφωνα με την «αρχή της συσσώρευσης»), με καταστροφικές συνέπειες, εάν δεν υπάρξουν πραγματικά μέτρα αντιμετώπισης της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης.

Πόσο μάλλον αφού οι «συνταγές» του ΔΝΤ εφαρμόζονται για πρώτη φορά σε μία χώρα, η οποία δεν μπορεί να υποτιμήσει το (κοινό) νόμισμα της, ενώ δεν της επιτρέπεται η εύλογη «αναδιάρθρωση» (haircut) των εξαιρετικά δύσκολα «διαχειρίσημων» δημοσίων χρεών της.  Άλλωστε, αναφέροντας στο παρελθόν τις εμπειρίες άλλων χωρών (Βραζιλία, Αργεντινή), καθώς επίσης τι ακριβώς σημαίνει μία ενδεχόμενη κρατική χρεοκοπία ή μία, «άδικη προφανώς», «εκδίωξη» της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ (θα ήταν καλύτερα να μην είχαμε «εισέλθει», αλλά είναι σχεδόν καταστροφικό να εξέλθουμε») επιθυμούσαμε να αναδείξουμε το αληθινό πρόσωπο των «εισβολέων» – επίσης, το μέγεθος της επερχόμενης «απειλής», πριν ακόμη είναι πολύ αργά για την «αντιστροφή της τάσης».

Δυστυχώς, αν και όλοι γνωρίζουμε ότι οι λύσεις είναι σε άμεση εξάρτηση με το χρόνο (timing), η χώρα μας καθυστερεί τρομακτικά (ελπίζουμε όχι σκόπιμα) στην εφαρμογή ορθολογικών και αποτελεσματικών μεθόδων. Έτσι λοιπόν, δεν αντέδρασε έγκαιρα στη διαφαινόμενη παγίδα ρευστότητας της «δύσης», η οποία ήταν πια ολοφάνερη το καλοκαίρι του 2009, δεν πρόβλεψε την πιστωτική παγίδα, επίσης φανερή την ίδια εποχή, οδηγήθηκε έξω από κάθε λογική στις εκλογές του Οκτωβρίου, «υπεξαιρέθηκε» η ψήφος των Πολιτών της, μέσω ανεφάρμοστων εκ των προτέρων υποσχέσεων, «κατάφερε» να περιέλθει σε αδυναμία δανεισμού (άρθρα μας: Η κρίση των κρίσεων, Διασπορά ψευδών ελπίδων, Η ελπίδα του πληθωρισμού, Ο δρόμος προς το ΔΝΤ, από τον οποίο παραλείψαμε δυστυχώς την «σημαδιακά γεωπολιτική» επίσκεψη του πρωθυπουργού της επεκτατικής, γείτονας χώρας, καθώς επίσης τη βομβιστική ενέργεια στο γραφείο του ίδιου του υπουργού προστασίας του Πολίτη) και σήμερα «καλπάζει» προς την θανατηφόρα παγίδα του χρέους - εισερχόμενη σε μία κινούμενη άμμο, από την οποία είναι σχεδόν αδύνατο  να ξεφύγει κανείς.         

Αδυνατώντας να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν, εν όψει τόσο «ζοφερών  προοπτικών», να ασχολείται «σύσσωμη» τόσο η Πολιτική, όσο και τα ΜΜΕ της χώρας μας, με τις δημοτικές εκλογές και γενικότερα με τη συνήθη «μικροπολιτική» (κομματικές ίντριγκες, «τακτικούς» ανασχηματισμούς κλπ), θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το πρόβλημα του δημοσίου χρέους, καθώς επίσης τις εναλλακτικές δυνατότητες επίλυσης του.  

Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Τις τελευταίες δεκαετίες όλες σχεδόν οι ανεπτυγμένες χώρες είχαν (συνεχίζουν να έχουν) επικεντρώσει τη «φροντίδα» τους στα ελλείμματα του δημοσίου, με στόχο τη «συγκράτηση» τους σε επίπεδα κάτω του 3% του ΑΕΠ. Μέχρι πρόσφατα, η «τακτική» τους αυτή δεν μπορούσε να θεωρηθεί «εσφαλμένη» - κυρίως επειδή βασιζόταν στην προοπτική της «αειφόρου» (όχι εις βάρος της κοινωνίας και του «περιβάλλοντος»), μεγαλύτερης των ελλειμμάτων ανάπτυξης των Οικονομιών τους, ενώ δεν υπήρχε ο θανατηφόρος ανταγωνισμός της Κίνας.  

Σήμερα όμως, γεγονός που αναμφίβολα ανέδειξε η παρούσα χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία μεταξύ άλλων λειτούργησε θετικά στην άνοδο «τρίτων» χωρών (κυρίως της Κίνας, αλλά και των υπολοίπων κρατών της BRIC), καθώς επίσης στην μείωση (λόγω «εξαγωγής») των θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με τη «συμπίεση» των αμοιβών των εργαζομένων και τον περιορισμό του «κράτους-πρόνοιας», η «καθολική» ανάπτυξη της δύσης, πόσο μάλλον η «αειφόρος», με την ταυτόχρονη «παραγωγή» θέσεων εργασίας, φαίνεται να αποτελεί παρελθόν – με αποτέλεσμα να μην αρκεί πλέον η ως άνω «συγκράτηση» των δημοσίων ελλειμμάτων.

Τα ελλείμματα, «εκβάλλοντας» προσθετικά στο δημόσιο χρέος, το οποίο δεν είναι δυνατόν πια να περιορίζεται μέσω της μεθόδου της ιδιωτικοποίησης των κρατικών εταιρειών, αφού παραμένουν ελάχιστες πλέον στην ιδιοκτησία των δυτικών χωρών (κυρίως στις Η.Π.Α. και στη Μ. Βρετανία), δημιουργούν ένα τεράστιο πρόβλημα – ειδικά σε εκείνα τα κράτη, τα οποία θεωρούνται υπερχρεωμένα. Πόσο μάλλον όταν είναι πλέον εμφανές ότι, οι «αποκρατικοποιήσεις» των κοινωφελών εταιρειών ήταν λανθασμένες ενέργειες οι οποίες, αφενός μεν συνέβαλλαν τα μέγιστα στην άνοδο της οικονομικής εξουσίας (Ολιγοπώλια), αφετέρου δε στην οικονομική εξαθλίωση μεγάλων κοινωνικών ομάδων.    

Ηγέτης ενάντια στην εθνική κατάθλιψη


Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ένα πρώτιστο χρέος, να δώσει πάλι στον κόσμο αυτό που είναι το πλέον απαραίτητο για τον αγώνα: ηθικό
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη.
Όταν δίνεις αγώνα, οποιονδήποτε αγώνα, στρατιωτικό, οικονομικό, ακόμη κι αν απλώς παίζεις με τους κολλητούς σου πέντε επί πέντε με την απάνω γειτονιά, πάνω απ’ όλα χρειάζεσαι ένα πράγμα: ηθικό.
Πολύ περισσότερο το χρειάζεται ένας λαός, που δίνει αγώνα επιβίωσης με τα αρπακτικά και τους τοκογλύφους τριγύρω, έτοιμους να του κόψουν κομμάτια. Ο Βοναπάρτης έλεγε πως ο παράγων ηθικό είναι ένα προς τρία με τα όπλα. Το φρόνημα λοιπόν αξίζει τρεις φορές περισσότερο από τις υλικές προϋποθέσεις.

Και το ηθικό, το φρόνημα, αδέρφια, στο δίνουν η επίγνωση της θέσης σου στην Ιστορία, η παράδοση που πήρες από την οικογένεια, την Παιδεία αλλά και η Ανάγκη, γιατί έχεις πίσω σου παιδιά, γονείς, γυναίκα και το μέλλον μπροστά. Πάνω απ’ όλα όμως το φρόνημα στο δίνει η Ηγεσία.
Αυτός που βγαίνει μπροστά από το ανθρώπινο κοπάδι, ο Πρόμαχος, ο Αρχηγός, είναι αυτός που με τον λόγο και τις πράξεις του μπορεί να εμπνεύσει και συσπειρώσει τους πολλούς, να διαλύσει την ηττοπάθεια και τις αμφιβολίες, να τους οδηγήσει στη Νίκη, ή να τους κάνει το ηθικό κουρέλια, να αποπνέει την αποφορά της σύγχυσης, της δειλίας και να τους οδηγήσει στην Ήττα. Όταν αφήνεις να κρατούν το τιμόνι ιδεοληπτικοί ψοφοδεείς «τουρίστες», τότε έχεις ραντεβού με την ξέρα και θα σε φάνε τα ψάρια.
Ο Ηγέτης λοιπόν, εκτός από σώφρων πρέπει να είναι γενναίος και τολμηρός. Γιατί ένας Ηγέτης μπορεί, ίσως, να έχει διάφορα ελαττώματα ή αδυναμίες, ως άνθρωπος, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να είναι χέστης, δουλόφρων υπήκοος ιδεών ξένων προς τον Λαό του, την Ιστορία του, τα Εθνικά Συμφέροντα της Πατρίδας του.
Πάνω απ’ όλα όμως, μακράν όλων των άλλων, ο Ηγέτης δεν πρέπει να είναι προβλέψιμος. Οι εχθροί πρέπει πάντα ν’ ανησυχούν για το τι θα κάνει, να μην τον θεωρούν δεδομένο.
Η Ελλάδα, οι Έλληνες, έχουμε απέναντι μας σε πολλές περιπτώσεις αντίθετα εθνικά και υπερεθνικά συμφέροντα. Κατ’ οικονομίαν τους λέμε Εχθρούς. Στον ανύπαρκτο κόσμο της φαντασιακής Παγκόσμιας Διακυβέρνησης κι Αδερφοσύνης, εκεί που βόσκουν αναχαράζοντας ξεθωριασμένο αμερικάνικο αριστερισμό ο Γιώργος κι οι ραγκούσηδες του, εχθροί δεν υπάρχουν.
Στο κόσμο που ζούμε εγώ κι εσείς, αδέρφια, στον κόσμο που ‘χει σάρκα και οστά, κράτη, τράπεζες, συμφέροντα, εκεί που γεννιόμαστε, ζούμε και πεθαίνουμε οι κανονικοί άνθρωποι, τα αντίθετα εθνικά κι υπερεθνικά συμφέροντα έχουν κάστρα με κυκλώπεια τείχη, κανονικούς στρατούς αλλά και στρατευμένα ΜΜΕ, ρουφιάνους και πολιτικές «πουτάνες». Έχουν σχέδια και στρατηγικές που τα εφαρμόζουν, με στόχο να μας πάρουν, αν μπορούν, τα πάντα και να μην μας δώσουν τίποτα. Όχι γιατί μας μισούν, απλά για να ωφεληθούν οι ίδιοι το μέγιστο.
Η χειρότερη ηγεσία είναι αυτή που σε καιρούς αγώνα για επιβίωση, παγιδευμένη σε ιδεοληψίες, όχι μόνον αποκόπτεται από την πραγματικότητα αλλά αντί να ενώσει τον Λαό και να του εμπνέει υψηλό φρόνημα, του σπάει το ηθικό.
Το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα πήρε την εξουσία με μια μεγαλειώδη πολιτική απάτη. Ενώ ο Κώστας Καραμανλής, με όλα τα σφάλματα και τις όποιες λάθος επιλογές του, είπε την αλήθεια για την οικονομία και πρότεινε νωρίς επώδυνα αλλά σαφώς ηπιότερα μέτρα από τα τωρινά, ο νυν Πρωθυπουργός, γνωρίζοντας την ανάγκη των απλών ανθρώπων για ελπίδα, τους πούλησε ενσυνείδητα το ελεεινό παραμύθι ότι « λεφτά υπάρχουν». Παράλληλα δεν παρέλειπε ως αντιπολίτευση να κατεβαίνει στις κινητοποιήσεις και να υψώνει την γροθιά, μαζί με αυτούς που τώρα ως κυβέρνηση ξεσκίζει.
Αν φας κατ’ επάγγελμα καμιά 15.000 Ευρώ από κανένα ανίδεο παριστάνοντας του ψευδή γεγονότα ως αληθή, εν γνώσει σου της αναληθείας, έχεις 6-7 χρονάκια κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Αποκαλύψεις: 120 εκατομμύρια ευρώ το κόστος του ανασχηματισμού

Με κεντρικό τίτλο “πληρώσαμε 120 εκατομμύρια ευρώ τα βαφτίσια των νέων υπουργείων” κυκλοφορεί αύριο η εφημερίδα Αποκαλύψεις, που υποστηρίζει στο ρεπορτάζ της πως κάθε νέο υπουργείο που δημιουργείται κοστίζει το λιγότερο 6 εκατομμύρια ευρώ! Παράλληλα, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι συνολικά προβλέπεται μισθοδοσία 30 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα για τις “στρατιές” των νέων συμβούλων των υπουργών,

Αλλάζουν όλα στον ΟΣΕ!

ΤΗΣ ΝΤΟΝΙΑΣ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ
Αθρόες μετατάξεις φέρνει η εξυγίανση και αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, όπως αυτή προωθείται μέσω νομοσχεδίου, το οποίο εγκρίθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρξει καμία απόλυση και καμία περικοπή στις τακτικές αποδοχές των εργαζομένων, είπε όμως ότι θα γίνουν 2.350 μετατάξεις (1.600 από τον όμιλο των εταιριών του ΟΣΕ και 750 από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ), ενώ θα μπει τέλος στις δευτερεύουσες αποδοχές που, σύμφωνα με τον υπουργό, διπλασιάζουν και τριπλασιάζουν το μισθό των εργαζομένων, ο οποίος διαμορφώνεται πολύ πάνω από το μέσο όρο.
Υπογράμμισε ότι ο ΟΣΕ (η σιδηροδρομική υποδομή) θα παραμείνει στο ελληνικό Δημόσιο, σε αντίθεση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εταιρία εκμετάλλευσης υποδομής) που στόχος είναι το μάνατζμεντ και το πλειοψηφικό πακέτο της να παραχωρηθούν σε ιδιώτες.
Τα χρέη
Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι με το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του ΟΣΕ η κυβέρνηση υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον. Μιλώντας με αριθμούς, είπε ότι σήμερα το συσσωρευμένο χρέος του ΟΣΕ φτάνει στα 10,7 δισ. ευρώ, ενώ κάθε χρόνο ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων παράγει έλλειμμα 1,2 δισ. ευρώ! «Ενα δισεκατομμύριο ευρώ είναι το σύνολο του ποσού που διέθετε το ελληνικό Δημόσιο για το δώρο Χριστουγέννων που έχει περικοπεί...», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Υπερασπιζόμαστε το μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου. Υπερασπιζόμαστε τους εργαζομένους και το δικαίωμά τους στην εργασία. Πετύχαμε να μη γίνει ούτε μία απόλυση. Πετύχαμε να μη μειωθούν οι τακτικές αποδοχές τους. Δίνουμε τέλος σε εκπτώσεις, ύψους 85%, για τη μεταφορά εμπορευμάτων σε βάρος του Οργανισμού. Δίνουμε τέλος στις προκλητικές συμβάσεις, που, μεταξύ άλλων, ανεβάζουν την ημέρα ανάπαυσης σε 28 από 24 ώρες. Ετσι, ορισμένοι εργαζόμενοι αναπαύονται 24 ώρες και τις υπόλοιπες 4, μέχρι τις 28, τις δουλεύουν και τις πληρώνονται ως υπερωρία! Ο χρόνος διαλείμματος συνήθως λογίζεται ως χρόνος εργασίας, το ίδιο και ο χρόνος μετάβασης προς και επιστροφής από την εργασία».
Ειδικά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της παράγει ελλείμματα, και μέσα σε μόλις τρία χρόνια λειτουργίας χρωστά στον ΟΣΕ 539 εκατ. ευρώ.
Τα τιμολόγια
Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπογράμμισε ότι επιδίωξη είναι μέσα στο 2011 να υπάρξει ισοσκελισμός της ετήσιας ζημίας των 231 εκατ. ευρώ, αλλά και να γίνει ρύθμιση του συσσωρευμένου χρέους προς τον ΟΣΕ (539 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2009). Μάλιστα, προανήγγειλε την αναδιάρθρωση της επιβατικής τιμολογιακής πολιτικής, την περικοπή των ατελειών, των μειωμένων εισιτηρίων, των εκπτώσεων, τη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής, των διαφυγόντων εσόδων, αλλά και τον καθορισμό και την οριοθέτηση μεγίστου ορίου καταβολής επιδότησης, που από το 2011 μέχρι το 2013 θα ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ ετησίως το μέγιστο. Ο Δημήτρης Ρέππας αναφέρθηκε, όμως, και σε αναστολή δρομολογίων όταν η τιμολογιακή πολιτική ή η πληρότητά τους τα καθιστά ζημιογόνα.
Αντιδράσεις

e-Eπιλογές της 10/9/2010

Όλα για το θεαθήναι !!!

Μείον 12 θέσεις στην Ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα σε 1 χρόνο !!!

Μνημόνιο για την Ελλάδα ως το 2020!

Κρατική Πτώχευση

Ο Καλλικράτης είναι υποθηκευμένος στο μνημόνιο...

Nα τα μας, πιέζει ο Μπαρόζο...."Καιρός να βρεθεί λύση"

Ανάπτυξη χωρίς επιστροφή στη δραχμή δεν γίνεται.

Μεντβέντεφ: Η κοινοβουλευτική δημοκρατία θα ήταν καταστροφή.

Τα έγγραφα ντοκουμέντα που οδηγούν στο εδώλιο τους επίορκους.

Η κατάρρευση της Αγοράς εκμηδενίζει τη μεσαία τάξη!

Απατεώνας....

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πριν πεινάσουμε θα κρυώσουμε

Αγαλμα γυμνού πολίτη απέναντι από πρατήριο καυσίμων, χθες, στο δρόμο για τον Μαραθώνα. Το άγαλμα λέγεται ότι παριστάνει τον μαραθωνοδρόμο που έτρεξε να αναγγείλει στην Αθήνα τη νίκη επί των Περσών, νίκη που γιορτάζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην ιστορική περιοχή. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το άγαλμα μέσου Ελληνα πολίτη, που στήθηκε για να τον τιμήσει εν όψει των χειμώνων που έρχονται, ώστε να μη λησμονηθεί από τις μελλοντικές γενιές.

Μπρρρ, με 1.300 € το χιλιόλιτρο του πετρελαίου


Στην εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης προχωρεί η κυβέρνηση, με χορήγηση ειδικού επιδόματος σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες βάσει τεσσάρων κριτηρίων: εισόδημα, επιφάνεια, κύρια κατοικία και γεωγραφική θέση.


Αγαλμα γυμνού πολίτη απέναντι από πρατήριο καυσίμων, χθες, στο δρόμο για τον Μαραθώνα. Το άγαλμα λέγεται ότι παριστάνει τον μαραθωνοδρόμο που έτρεξε να αναγγείλει στην Αθήνα τη νίκη επί των Περσών, νίκη που γιορτάζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην ιστορική περιοχή. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το άγαλμα μέσου Ελληνα πολίτη, που στήθηκε για να τον τιμήσει εν όψει των χειμώνων που έρχονται, ώστε να μη λησμονηθεί από τις μελλοντικές γενιές.
Η εξίσωση των φόρων, που οδηγεί σε διπλασιασμό της τιμής πώλησης του θέρμανσης (αύξηση φόρων και λιανικής τιμής) εξεταζόταν χθες να ανακοινωθεί στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος και θα εξηγήσει τους λόγους που αναγκάζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αύξηση του ΕΦΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης, εκτός κι αν τελικώς επισπεύσουν τη σχετική απόφαση.
Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης από τα 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο θα αυξηθεί στα 412 ευρώ που είναι σήμερα για το κίνησης. Ο διπλασιασμός της λιανικής τιμής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης από τα περίπου 650 ευρώ που πωλούνταν πέρυσι ανά χιλιόλιτρο σε περίπου 1.300 ευρώ μετά την εξίσωση του φόρου (σ.σ. χωρίς την εξίσωση θα πωλούνταν στα 800 - 820 ευρώ) και μάλιστα με την έναρξη της χειμερινής σεζόν, από τις 15 Οκτωβρίου, αναμένεται να προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις. Και αυτές τις αντιδράσεις θα επιχειρήσει να κατευνάσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος βάσει του χθεσινού σχεδίου θα εξηγήσει στους πολίτες ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση απαιτεί τη λήψη αυτού του μέτρου, που άλλωστε ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να δοθεί ένα τελειωτικό χτύπημα στο λαθρεμπόριο.

Περί απόσυρσης.


Γράφει η Ιδεοπηγή

Σαν απλός άνθρωπος με μέσο νου και όχι οικονομολόγος ακούω ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ψηφίσει νόμο για καινούρια απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων.
Αναρωτιέμαι σε τι θα βοηθούσε την οικονομία μια τέτοια κίνηση και μάλιστα μέσα στην βαριά οικονομική κρίση που περνάμε.
Φυσικά θα έδινε μια ανάσα στους έμπορους αυτοκινήτων αλλά το εμπόριο δεν είναι παραγωγική διαδικασία δεν προσθέτει στον παραγόμενο πλούτο κάτι που χρειάζεται επειγόντως η χώρα.
Το εμπόριο είναι παροχή υπηρεσιών δηλαδή η ανάπτυξή του χωρίς εγχώρια παραγωγή σημαίνει ότι τρώμε απ’ τις σάρκες μας.
Τα επείγοντα και αναγκαία νομοσχέδια πρέπει να αφορούν την ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας που σήμερα βρίσκεται σε μεγάλη υποχώρηση. Δυστυχώς δεν παράγουμε τίποτε.
Η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων θα οδηγήσει τους Έλληνες σε δανεισμό για την αγορά καινούριου. Εδώ προσπαθούμε να ξεχρεώσουμε με νύχια και με δόντια τα δάνεια που ήδη έχουμε πάρει θα πάρουμε καινούρια;
Τα καινούρια αυτοκίνητα δυστυχώς κατασκευάζονται στο εξωτερικό δηλαδή για την αγορά τους θα δώσουμε τεράστια ποσά στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία κτλ, μας περισσεύουν;
Αν κάποιος οικονομολόγος διαβάσει αυτό το κείμενο ας κάνει τον κόπο να σχολιάσει ή να μου στείλει μήνυμα για την ορθότητα και χρησιμότητα της απόφασης για απόσυρση.

Nα τα μας, πιέζει ο Μπαρόζο...."Καιρός να βρεθεί λύση"

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο κάλεσε την Ελλάδα και τη ΦΥΡΟΜ να βρουν άμεσα λύση στη μεταξύ τους διαμάχη για την ονομασία της γείτονος.

"Είναι καιρός να λυθεί το θέμα", είπε Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μετά από συνάντησή του χθες στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιστεύει ότι οι πιθανότητες να επιτευχθεί λύση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών είναι σήμερα καλύτερες παρά ποτέ. "Το κλίμα ανάμεσα στις δυο πλευρές έχει βελτιωθεί", είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: "Εάν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση από τις δύο πλευρές, τότε δεν υπάρχει λόγος να μη βρεθεί λύση".  

"Παράλογο πρόβλημα"

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ από την πλευρά του χαρακτήρισε «παράλογο πρόβλημα» το θέμα της ονομασίας

Το Δικαστήριο δικαίωσε τους εργαζομένους με stage.


 
Το δρόμο για τη μονιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται εδώ και χρόνια στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ με προγράμματα stage ανοίγει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία υποχρεώνει το υπουργείο Εργασίας να διατηρήσει στις υπηρεσίες του εργαζομένους οι οποίοι ως πρόσφατα απασχολούνταν υπό αυτό το καθεστώς.
Το Πρωτοδικείο, προχωρά σε σαφή διάκριση της εργασίας από τη μαθητεία, και υπογραμμίζει ότι: «Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι η μακροχρόνια απασχόληση των εργαζομένων αυτών είχε σκοπό την επαγγελματική κατάρτισή τους, την ένταξη ή την επανεκπαίδευσή τους επί ενός αντικειμένου ευκόλως κατανοητού. Η πραγματική φύση της απασχόλησης των εργαζομένων ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας με όλες τις περαιτέρω συνέπειες (όπως είναι μισθολογικές, ασφαλιστικές συνταξιοδοτικές)».
Το Πρωτοδικείο επισημαίνει επίσης ότι η πρακτική αυτή του Ελληνικού Δημοσίου να στελεχώνει τις υπηρεσίες του και να καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του προσλαμβάνοντας τους εργαζομένους αυτούς μέσω του ΟΑΕΔ δεν σημαίνει ότι το ίδιο δεν είναι ο εργοδότης τους, αφού ο ΟΑΕΔ σε τελική ανάλυση απλώς μεσολαβεί στη σύναψη των συμβάσεων μαθητείας.
Το Πρωτοδικείο έλαβε υπόψη του τη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) της 23ης Απριλίου 2009 που εκδόθηκε ύστερα από ερωτήματα τα οποία του τέθηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια.

25.000 ευρώ την ημέρα... μόνο για τις διανυκτερεύσεις -Έντονες αντιδράσεις για τη "μετακόμιση" της Κυβέρνησης στη ΔΕΘ


- Σε ... μονόκλινα οι υπουργοί, αλλά... 
- Περίπτερα στη ΔΕΘ χωρίς καμία εμπορική αξία αλλά με χιλιάδες ευρώ έξοδα και απασχόληση πολλών ατόμων
- Πληρώνουμε λιγότερα από πέρυσι λέει το Εσωτερικών, αντιδράσεις και στο ΠΑΣΟΚ  

Δυσφορία ακόμη και σε κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά και στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η “μετακόμιση” σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου στη ΔΕΘ, γεγονός που θα προκαλέσει έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, την ώρα που βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση σας χώρα με σκληρά μέτρα με περικοπές μισθών και συντάξεων.

Με εντολή Παπανδρέου τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα μείνουν σε μονόκλινα δωμάτια του Μακεδονία Παλλάς, που κοστίζουν από 119 έως 568 ευρώ το βράδυ. Αν δηλαδή κατά μέσο όρο, τα κυβερνητικά στελέχη κάνουν δυο διανυκτερεύσεις, το δημόσιο θα χρεωθεί 25.000 ευρω. Αν προστεθούν και οι δεκάδες πρόεδροι και διοικητικές οργανισμών το ποσό θα ξεπεράσει τις 50.000 ευρώ.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν το κόστος των αεροπορικών εισιτηριων, τα γεύματα αλλά και το κόστος της μετακίνησης γραμματέων και φρουρών των υπουργών.

Από την άλλη, υπάρχει και το κόστος των περιπτέρων. Από τους 1041 εκθέτες, οι 177 είναι του δημοσίου, δηλαδή το 18% των εκθετών θα είναι κρατικοί φορείς. Περιπτερο θα έχουν πολλοί οργανισμοί του δημοσίου, όπως η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Στα περίπτερα των οργανισμών του δημοσίου θα χρειαστεί να απασχοληθούν και δεκάδες υπάλληλοι, με έξτρα απολαβές.

Η Θεσσαλονίκη θα γίνει η ατμομηχανή εκδίωξης του ΔΝΤ

Από antinews.gr

Θυμόσαστε τη κατοχή; Ούτε και εγώ. Αλλά από αυτά που διάβασα και που άκουσα, κάπως έτσι πρέπει να ήταν: Κεφάλια κατεβασμένα, χαμηλό ηθικό, βουβαμάρα, και παντού στρατός, στη προκειμένη περίπτωση αστυνομία. Αυτή είναι  η εικόνα της σημερινής «εκθεσιακής» Θεσσαλονίκης. Πάνε για τα καλά οι παλιές καλές εποχές, όπου ο κόσμος μαζεύονταν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί με σημαιάκια και ζητωκραυγές τον εκάστοτε πρωθυπουργό και το υπουργικό του συμβούλιο. Έφυγαν ανεπιστρεπτί οι μέρες όπου οι πολιτικοί ταγοί μας έλαμπαν από περηφάνια, ερχόμενοι στη συμπρωτεύουσα για να μοιράσουν χάνδρες. Σήμερα, από το αεροδρόμιο ακόμη, το κλίμα ήταν υποτονικό, αν όχι φοβισμένο. Από το αεροπλάνο στις λιμουζίνες, και δρόμο για το ξενοδοχείο. Ούτε δηλώσεις, ούτε τίποτα. Αμφιβάλλω μάλιστα αν θα τιμήσουν τα ουζερί και τα σκυλάδικα με την υψηλή τους παρουσία. Δύσκολο.
Φταίνε μάλλον οι φήμες που κυκλοφορούν στη πόλη εδώ και καιρό. Φήμες για υποδοχή της κυβέρνησης από μαυροντυμένους σιωπηλούς διαδηλωτές, φήμες για εκτόξευση παπουτσιών, φήμες για γιαούρτια, και πάει λέγοντας. Το Ράδιο Θεσσαλονίκη μιλάει ακόμη και για το ενδεχόμενο χιλιάδων Θεσσαλονικέων με κατεβασμένα τα παντελόνια και τα βρακιά, να διαμαρτύρονται, κάνοντας το λεγόμενο mooning στον πρωθυπουργό της φορολογικής συμφόρησης. Δείχνοντάς του δηλαδή τον πισινό τους. Αμερικανιά είναι, άρα θα την καταλάβει.
Η σταγόνα που φαίνεται ξεχείλισε το ποτήρι και που ίσως να αποτελέσει τη βασική αιτία πολέμου με τη κυβέρνηση, είναι η προκλητική εξίσωση του φόρου στα καύσιμα. Μεγάλη εξυπνάδα. Όπου σταθείς και όπου βρεθείς, αποτελεί θέμα συζήτησης. Το κρύο είναι βαρύ στο βορρά, και τα έξοδα του πετρελαίου αποτελούν σοβαρό κομμάτι ενός οικογενειακού προϋπολογισμού. Έχουμε που έχουμε την πιο ακριβή βενζίνη, πάμε και για το πιο ακριβό πετρέλαιο;
Το Σάββατο πάντως προγραμματίζονται πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Ακόμη και αυτά τα σώματα ασφαλείας, λέγεται πως θα πρωτοστατήσουν στις κινητοποιήσεις. Οι περικοπές αποδοχών θίγουν και αυτούς. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, και πλήθος ανένταχτου κόσμου θα βροντοφωνάξει ενάντια στη κυβέρνηση του μνημονίου. Τέλος στην ΔΕΘ των λούνα παρκ και των λουκάνικων. Φέτος μιλάμε για τη ΔΕΘ της σφαλιάρας.

Γιατρέ μου, μήπως είμαι μαλάκας;Από το πρωτοσέλιδο της Αυριανής:
Ομαδικός τουρισμός της κυβέρνησης και εκατοντάδων παρατρεχάμενων στη Θεσσαλονίκη (47 υπουργοί, Γενικοί γραμματείς,Διοικητές ΔΕΚΚΟ μαζι με ένα τσούρμο οδηγών, γραμματέων, συμβούλων,σωματοφυλάκων, κάνουν διακοπές με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου!).
Έκλεισαν όλες τις σουίτες και τα ακριβά δωμάτια των πολυτελών ξενοδοχείων για να δώσουν στο λαό το μήνυμα για λιτότητα και θυσίες....

Ο Καλλικράτης είναι υποθηκευμένος στο μνημόνιο...

Καταπέλτης ο Μητρόπουλος χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Μίλησε για την υποψηφιότητά του, το ΠΑΣΟΚ, τον Καλλικράτη και το Μνημόνιο.
  - Έχω στείλει επιστολή μου στον Πρωθυπουργό, στην οποία αναφέρω την διαφωνία μου με το μνημόνιο.
 - Υπάρχουν πολλά μέλη του ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν να ρίξουν το ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά θέλουν να πουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος.. 
 - Το μνημόνιο είναι αυτοκτονικό, αυτό το λένε και οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού.
 - Ο Καλλικράτης είναι υποθηκευμένος στο μνημόνιο...
   Θα σπρώχνει (Ο Καλλικράτης) για το 2011, 2012 και 2013, 500 εκατ. ευρώ.
Αυτό εννοεί ο Μητρόπουλος..
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

«Ναι, ήταν ο Φίλιππος»

Ο καθηγητής Ανατομίας Μασγκρέιβ στηρίζει απολύτως με μελέτη του την ερμηνεία του Μανόλη Ανδρόνικου.
Ο νεκρός στους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας είναι ο Φίλιππος Β’ και σίγουρα δεν είναι ο Φίλιππος Αριδαίος, γιος του και ετεροθαλής αδερφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
Η νέα δημοσίευση του καθηγητή Τζόναθαν Μασγκρέιβ από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, σε ιατρικό περιοδικό, στηρίζει απολύτως την ερμηνεία που ο Μανόλης Ανδρόνικος είχε δώσει στα ευρήματά του με επιστημονικά στοιχεία, τα οποία, μάλιστα, δεν προέρχονται από την αρχαιολογία.

Η μελέτη του καθηγητή Aνατομίας δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Διεθνούς Περιοδικού Ιατρικών Επιστημών. Ο κ. Μασγκρέιβ έχει μελετήσει το σκελετικό υλικό του τάφου σε συνεργασία και με άλλους συναδέλφους του, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ένας ιατροδικαστής. Επίσης, μετείχε στην ομάδα που έχει αναπαραστήσει μέσω «ανάπλασης» το πρόσωπο του Φιλίππου. Μαζί του ήταν ο αρχαιολόγος Τζον Πραγκ από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και ο ειδικευμένος ζωγράφος Ρίτσαρντ Νίβι του Μουσείου του Μάντσεστερ. Ο νεκρός ήταν ο Φίλιππος, επιμένει ο καθηγητής. Πρώτον επειδή στη δεξιά παρειά του υπάρχουν ίχνη από τραύμα, δεύτερον επειδή το ένα του πόδι ήταν πιο κοντό και τρίτον επειδή τάφηκε με μία γυναίκα και όχι με δύο. Και αν αυτά ηχούν παράξενα για τα αυτιά όσων δεν γνωρίζουν την υπόθεση, μερικές εξηγήσεις βάζουν τα πράγματα στη θέση τους.

Μέχρι τώρα όσοι ισχυρίζονταν ότι στη βασιλική τούμπα της Βεργίνας είμαι θαμμένος ο.....

e-Επιλογές της 09/09/2010

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Είμαστε όλοι σιδηροδρομικοί

Ο αγώνας τον σιδηροδρομικών συνεχίζεται με αμείωτο πάθος και ένταση.


Παρακολουθήστε αποσπάσματα από τις σημερινές κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών έξω από το Υπουργείο υποδομών και μεταφορών  ΕΔΩ

Πρετεντέρης : Αν είναι να κερδίζουμε λεφτά, να γίνονται συνέχεια τα υπουργικά συμβούλια στη Θεσσαλονίκη...

Διαβάστε πως αντιμετώπισε το MEGA πριν λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων,  την μετακόμιση της κυβέρνησης στην ΔΕΘ:
- Πανστρατιά του δημοσίου στην ΔΕΘ.
- Για σύσσωμη μετακίνηση της κυβέρνησης μίλησε η Τρέμη.
- Το δημόσιο θα επιβαρυνθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τα έξοδα των κυβερνητικών αξιωματούχων.
- Επικοινωνιακή αστοχία..
- Προσπάθεια σύγκρισης με τα έξοδα επί της Ν.Δ επιχειρεί η κυβέρνηση και διατείνεται ότι θα στοιχίσει το όλο εγχείρημα πιο λίγα χρήματα

Ο  Πρετεντέρης ανέφερε ότι αν είναι να κερδίζουμε λεφτά, να γίνονται συνέχεια τα υπουργικά συμβούλια στη Θεσσαλονίκη....
Υπάρχει κάποιος συμβολισμός ανέφερε ο Χασαπόπουλος, στο ότι δεν πρέπει να γίνονται όλα στην Αθήνα, εξ ου και το υπουργικό συμβούλιο στην Θεσσαλονίκη.

Πρόταση αποχής των δημοσιογράφων από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ


Σε ένδειξη διαμαρτυρίας του δημοσιογραφικού κλάδου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας και του ΔΝΤ. Δημοσιογράφοι από όλους τους κλάδους των ΜΜΕ και από κάθε γωνιά της χώρας με πλήρη συναίσθηση του ρόλου μας ως ελεγκτικού μηχανισμού της εκάστοτε εξουσίας, ως λειτουργοί της ενημέρωσης αλλά και ως κομμάτι των εργαζόμενων που πλήττονται από τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα κυβέρνησης-τρόικας-ΔΝΤ, αποφασίσαμε να προσθέσουμε τη φωνή μας στην κοινωνική κραυγή διαμαρτυρίας.
Προτείνουμε προς την ΠΟΕΣΥ και τις ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ της χώρας την υιοθέτηση της πρότασης για ΑΠΟΧΗ των δημοσιογράφων από την προγραμματιζόμενη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη φετινή 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων δεν είναι αποκομμένη από τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, αποτελούν κομμάτι τους και πλήττονται εξίσου. Έτσι, διερμηνεύοντας και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, γυρίζουν την πλάτη τους σε μία στημένη απόπειρα να δικαιολογηθεί η βάρβαρη αντιλαϊκή οικονομική πολιτική. Οι δημοσιογράφοι θεωρούν ότι δεν έχουν απομείνει άλλα επιχειρήματα στην κυβέρνηση του ΔΝΤ για να «δικαιολογήσει» οποιοδήποτε «παλιό» ή «νέο» μέτρο.
Ζητάμε την ανατροπή τους, απορρίπτουμε την κοροϊδία των υποσχέσεων, αρνούμαστε να μετατραπούμε σε ιμάντα μεταφοράς της κυβερνητικής προπαγάνδας. Θέλουμε έτσι να μπλοκάρουμε τη «νομιμοποίηση» του ανώτατου κυβερνητικού συνομιλητή και τη δυνατότητά του να μπορεί ακόμη να επιχειρηματολογεί σε βάρος της νοημοσύνης και της υπομονής της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.
Η ΑΠΟΧΗ από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη φετινή ΔΕΘ θα αποτελέσει ένα ισχυρότατο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε αμέτοχοι τα γεγονότα και θα αναδειχθεί σε ουσιαστική πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων που θα αρχίσουν να αποκτούν και πάλι την αξιοπιστία τους στα μάτια της κοινωνίας.
Η υιοθέτηση της πρότασης ΑΠΟΧΗΣ από την ΠΟΕΣΥ και τις ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ της χώρας, πρέπει να συνοδεύεται από:

Είμαστε κάτω από Καζακστάν, Ρουάντα, Γουατεμάλα και Μποτσουάνα..

Κατά 12 θέσεις υποχώρησε η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας 

Επιβεβαιώνεται η δεινή θέση της Ελλάδας στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας. Σύμφωνα με την σχετική λίστα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ η χώρα μας έπεσε από την 71η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην 83η θέση.

Καζακστάν, Ρουάντα, Γουατεμάλα και Μποτσουάνα εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις από την Ελλάδα σύμφωνα με την έκθεση του World Economic Forum.
Η κατάταξη διαμορφώνεται με βάση 110 δείκτες, που συγκροτούνται με δύο ειδών πληροφορίες: Τα οικονομικά στοιχεία της χώρας που έχουν δημοσιευθεί και τις εκτιμήσεις οικονομικών παραγόντων. Στα αδύναμα σημεία της Ελλάδας, επισημαίνεται η υποχώρηση της κατά 20 θέσεις όσον αφορά το κριτήριο του μακροοικονομικού περιβάλλοντος. 

Το δέντρο ηλιακής ενέργειας «άπλωσε» τα κλαδιά του στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)


   Το μοναδικό στον κόσμο δέντρο ηλιακής ενέργειας «άπλωσε» τα κλαδιά του στην Ελλάδα και οι «πράσινοι» καρποί του άρχισαν ήδη να «μαζεύουν» τον ήλιο της Θεσσαλονίκης.  
Το αποκαλούμενο και «πράσινο φωτιστικό» πόλεως, είναι σχεδιασμένο από τον Ross Lovegrove για την Artemide και λειτουργεί με ηλιακούς συλλέκτες, ενώ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ.
    Πρόκειται για ένα δέντρο με «έξυπνα φρούτα», που φωτίζουν τη νύχτα, «πυροδοτούμενα» από ηλιακή ενέργεια, η οποία συσσωρεύεται την ημέρα από φωτοβολταϊκά panels. 

Το μέγιστο ύψος του ανέρχεται στα 5,5 μέτρα και το άνοιγμα της διαμέτρου του στα 4,5 μέτρα. Έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί τόσο αυτόνομα, όσο και σε συνδυασμό με το δημόσιο δίκτυο μιας πόλης.
Video.........    Το δέντρο στήθηκε αρχικά τον Οκτώβριο του 2007, ως πρόταση για φωτισμό δημόσιων χώρων, στη Βιέννη, έξω από το Μουσείο Σύγχρονης και Εφαρμοσμένης Τέχνης και έχει ταξιδέψει σε Μιλάνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη.
    Το φωτιστικό λειτουργεί και με ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ όπως διαβεβαιώνουν οι δημιουργοί του, η αυτόνομη λειτουργία του εξασφαλίζεται ακόμη και ύστερα από τρεις συνεχείς ημέρες συννεφιάς. Το Solar Tree έχει βγει αυτές τις μέρες στην παραγωγή και ήδη έχουν παραγγελθεί αρκετά κομμάτια, ώστε να φωτίζουν πλατείες μεγάλων πόλεων της Ιταλίας.
    Ο Ross Lovegrove, δημιουργός του δέντρου ηλιακής ενέργειας, γεννήθηκε το 1958 στην Ουαλία και σπούδασε βιομηχανικό design στο Manchester Μetropolitan University, καθώς και στην Royal Academy of Arts στο Λονδίνο.

Πώς να (μην) κάνετε ανασχηματισμό…


του Κυριάκου Μητσοτάκη Βουλευτή Ν.Δ

Υποτίθεται ότι οι πρωθυπουργοί κάνουν ανασχηματισμούς για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του παραγόμενου κυβερνητικού έργου. Αυτό θα έπρεπε να είναι το μόνο μέλημα του κ. Παπανδρέου σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο. Ο μεταμεσονύχτιος ανασχηματισμός δεν παρέχει καμία εγγύηση ότι αυτό θα συμβεί.
 
Εδώ και ένα μήνα η κυβέρνηση πιπιλά την καραμέλα ότι ο ανασχηματισμός θα δώσει απάντηση στο πρόβλημα συντονισμού που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Η κοινή λογική βέβαια λέει ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των μελών του υπουργικού συμβουλίου τόσο δυσχεραίνεται αντί να διευκολύνεται ο σχετικός συντονισμός. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει πειστικά γιατί χρειάζονται 7 αναπληρωτές υπουργοί, χωρίς ξεκάθαρες αρμοδιότητες, σε μια σειρά από κρίσιμα υπουργεία.
 
Ο πρωθυπουργός βγαίνει αποδυναμωμένος από όλη αυτή την ιστορία, παρά την προσπάθεια της μηχανής προπαγάνδας την κυβέρνησης να μας πείσει για το αντίθετο. Τρείς είναι οι βασικοί λόγοι:
 
Πρώτον, δεν είχε το κουράγιο να απομακρύνει από την κυβέρνηση στελέχη που απέτυχαν παταγωδώς στο έργο τους, ή που τον αμφισβήτησαν ανοιχτά στη διαδικασία επιλογής των υποψήφιων περιφερειαρχών. Αν στη κυβέρνηση συνεχίσουν να μπαίνουν πρόσωπα χωρίς να φεύγει σχεδόν κανείς, στον τρίτο ανασχηματισμό θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση οι μισοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
 
Δεύτερον, δημιούργησε ένα πανίσχυρό υπουργείο Εσωτερικών με αρμοδιότητα τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, απεμπολώντας μία αρμοδιότητα που θα έπρεπε να ανήκει εξολοκλήρου στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Η Ελλάδα του Μνημονίου δεν μπορεί να κυβερνηθεί από ένα πρωθυπουργό ο οποίος δεν επιβλέπει προσωπικά τους υπουργούς του και που αισθάνεται εμφανώς πιο άνετα εκτός Ελλάδας παρά εντός Μαξίμου.

 • Τρίτον, επανέφερε στην κυβέρνηση μία σειρά από στελέχη που στη συνείδηση της κοινής γνώμης είναι ταυτισμένα με το παλιό βαθύ ΠΑΣΟΚ. ¨Έχω βάσιμες αμφιβολίες κατά πόσο στελέχη όπως ο κ. Σκανδαλίδης ή ο κ. Παπουτσής σηματοδοτούν την ρήξη με το παρελθόν που ο κ. Παπανδρέου ευαγγελίζεται. Μάλλον για άσκηση εσωκομματικών ισορροπιών ενόψει δημοτικών εκλογών μου μυρίζει. Και όλα αυτά από ένα πρωθυπουργό που διατρανώνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν λογαριάζει το πολιτικό κόστος αλλά ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα αλλάξει την Ελλάδα.
 
Για άλλη μία φορά μπήκαν υπουργοί εκεί που δεν χρειάζονταν και δεν μπήκαν εκεί που ήταν άκρως απαραίτητοι. Παραθέτω δύο συγκεκριμένα παραδείγματα: