Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Nα τα μας, πιέζει ο Μπαρόζο...."Καιρός να βρεθεί λύση"

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο κάλεσε την Ελλάδα και τη ΦΥΡΟΜ να βρουν άμεσα λύση στη μεταξύ τους διαμάχη για την ονομασία της γείτονος.

"Είναι καιρός να λυθεί το θέμα", είπε Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μετά από συνάντησή του χθες στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιστεύει ότι οι πιθανότητες να επιτευχθεί λύση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών είναι σήμερα καλύτερες παρά ποτέ. "Το κλίμα ανάμεσα στις δυο πλευρές έχει βελτιωθεί", είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: "Εάν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση από τις δύο πλευρές, τότε δεν υπάρχει λόγος να μη βρεθεί λύση".  

"Παράλογο πρόβλημα"

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ από την πλευρά του χαρακτήρισε «παράλογο πρόβλημα» το θέμα της ονομασίας και επανέλαβε ότι η χώρα του είναι δεσμευμένη να υπάρξει λύση ενώ εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα θα επιδείξει "ευρωπαϊκή συμπεριφορά". Αναφέρθηκε σε πρόσφατα ενθαρρυντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει σε μια σειρά ζητημάτων όπως στο εμπόριο, τον τουρισμός αλλά και σε θέματα παιδείας με τις ανταλλαγές φοιτητών.

DPA / Κώστας Συμεωνίδης

 

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5991941,00.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.