Η πασοκτζίδικη "αξιοκρατία"

Δείτε εδώ (επιλέξτε τον πίνακα ΠΕ 03 μαθηματικοί) ποιο είναι το νόημα της αξιοκρατίας που εξαγγέλλει η κυρ-Άννα. Κυρ-Άννα μου ευρωπαΐστρα, έτσι κάνουν αξιολόγηση στην εκπαίδευση στας Ευρώπας που τόσο αγαπάς και θέλεις να μας οδηγήσεις και εμάς;

Όχι κυρ-Άννα μου, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο οι έχοντες διδακτορικά και μεταπτυχιακά προηγούνται των κατόχων απλών πτυχίων! Αυτά έχει η Ευρώπη κυρ-Άννα μου, τι να κάνουμε;

Βεβαίως, ο "αξιολογικός" πίνακας που βλέπετε συντάχθηκε από το ΠΥΣΔΕ Πειραιά, και αφορά στους μαθηματικούς που επιθυμούν να αποσπαστούν στα πειραματικά σχολεία. Αντίστοιχα, ισχύουν και για τους άλλους κλάδους.

Βλέπετε λοιπόν πως κυριολεκτικά οι έσχατοι έσονται πρώτοι. Οι τρεις έχοντες μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους βρίσκονται στο τέλος της λίστας και προηγούνται όσοι έχουν απλώς πτυχίο!

Η δικαιολογία; Η αυθαίρετη υιοθέτηση από το ΠΥΣΔΕ της πενταετούς διδακτικής προϋπηρεσίας ως απαραίτητου προσόντος για απόσπαση στα πειραματικά!

Και γιατί το ΠΥΣΔΕ, όπως και τα περισσότερα υπηρεσιακά συμβούλια τιμωρούν με μένος τους νέους επιστήμονες που διαθέτουν αυξημένα προσόντα; Μα γιατί αποτελείται από μέλη που κρίθηκαν και ενετάχθηκαν σε αυτό σχεδόν πάντα με ένα πτυχίο και το "βαρύ" προσόν του καλού ΠΑΣΟΚΟΥ! Έτσι, βγάζουν το κόμπλεξ της δικής τους ανεπάρκειας αξιολογώντας ως τελευταίους τους πλέον προσοντούχους, οι οποίοι έχουν βέβαια πολλαπλάσια προσόντα από τους αξιολογητές τους!

Και μετά απορούμε γιατί πτωχεύσαμε! Γιατί η "αξιοκρατία" του ΠΑΣΟΚ μοιάζει με αυτή της Νιγηρίας, της Υεμένης και ίσως του Αφγανιστάν!

http://paideia-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post.html

Σχόλια