Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Μουσείο Σοκολάτας για... φανατικούς

Τα 150 χρόνια της γιορτάζει φέτος η σοκολάτα Υγείας Παυλίδη, η παλαιότερη ελληνική σοκολάτα που έχει αγαπηθεί από πλήθος γενεών και έχει συνδεθεί με τις πιο ζεστές μας αναμνήσεις. Η γνωστή σοκολατοποιία δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους φίλους της να ζήσουν από κοντά μία μοναδική, «σοκολατένια» εμπειρία, σε ένα Μουσείο διαφορετικό από όλα τα άλλα - στο Μουσείο Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη - υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Μέσα στο Μουσείο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία της διάσημης Σοκολάτας από το 1861 μέχρι σήμερα, να αποκτήσουν μία πρώτη ιδέα για το πώς λειτουργεί η γραμμή παραγωγής στο Εργοστάσιο Παυλίδη, να δουν την έκθεση συσκευασιών Υγείας Παυλίδη που φοιτητές του Κολλεγίου Βακαλό Art&Design δημιούργησαν αποκλειστικά για την επέτειο των 150 χρόνων και να απολαύσουν σοκολατένιες λιχουδιές.
Επιπλέον, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και να απασχοληθούν δημιουργικά σε δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Το μέγαρο Υπατία

To Μέγαρο "Υπατία" στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου θεωρείται από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας. Πρόκειται για ένα κτίριο 1240 τ.μ , το οποίο χτίσθηκε το 1908- 1909 από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Νικολούδη. Απόφοιτος της σχολής École des Beaux Arts του Παρισιού, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Νικολούδης σχεδίασε μία από τις λίγες κατοικίες στην Αθήνα με αισθητική γαλλικού νεομπαρόκ.
Το μέγαρο χτίσθηκε για λογαριασμό του Κεφαλλονίτη στην καταγωγή, επιχειρηματία και βιομήχανου εξ Αιγύπτου Γεράσιμου Λιβιεράτου.

Περιμένοντας την επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΜΑ, άμεση σύγκληση διοικητικού συμβουλίου από ΟΕΜΑ

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΜΑ

Μετά από σωρεία σημερινών δημοσιευμάτων για την απόφαση της ΔΕΜΑ που έχει ως θέμα την άρση της τέλεσης των XVII Μεσογειακών Αγώνων από την χώρα μας,

Σύσκεψη για τους Μεσογειακούς συγκαλεί ο Κ. Αγοραστός

Με βουλευτές Θεσσαλίας, δημάρχους Βόλου και Λαρισαίων και την ΟΕΜΑ

Την Δευτέρα στον Βόλο

Σύσκεψη για το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων συγκαλεί ο αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου.
Στη σύσκεψη καλούνται οι βουλευτές της Θεσσαλίας, οι δήμαρχοι Βόλου και Λάρισας και η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων 2013.
Για το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων θα γίνει ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία θα κληθούν τα Δημοτικά Συμβούλια Βόλου και Λαρισαίων, οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Περί ορατών και αοράτων

Γράφει ο  Simple man

Άραγε όταν ράψω το στόμα μου θα με ακούσει κανείς; Όταν θα μπήγω την βελόνα με υπομονή από το ένα κομμάτι δέρματος στο άλλο, θα αποκτήσω το δικαίωμα στην προπληρωμένη δημόσια υγεία; Θα έρθει αντιπροσωπία πολιτικών προσώπων όταν θα λούζομαι με βενζίνη απειλώντας ότι θα αυτοπυρποληθώ για τα προπληρωμένα ένσημα μου που έχουν γίνει μάρκες για τον τζόγο των πολιτικών προσώπων; Θα ξημεροβραδιάζονται κάμερες και ιλουστρασιόν δημοσιογράφοι έξω από το υπό κατάληψη σπίτι μου που θα το ζώσω με δυναμίτες εξαϋλώνοντάς το κι αυτό μαζί με μένα όταν στέγη δεν θα έχω να καλυφθώ εξαιτίας του πλειστηριασμού προπληρωμένων με ιδρώτα τραπεζών; Φυσικά και όχι. Γιατί εγώ έχω παίξει ως πιόνι στο παιχνίδι τους και πλέον η οποιαδήποτε κίνηση...

Το μυστικό σχέδιο για την επαναγορά του χρέους


Σας είχαμε αποκαλύψει το σχέδιο για επαναγορά του χρέους με δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και με απόκτηση ομολόγων σε τιμή έως και 30% χαμηλότερη από την αρχική. Δεν περιμέναμε όμως ότι τόσο γρήγορα η κυβέρνηση θα το επιβεβαίωνε. Τότε είχαμε γράψει ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι καλό για την Ελλάδα αφού θα μπορεί να επαναγοράσει το χρέος της με δάνεια που θα της έδιναν τα ευρωπαϊκά κράτη και με επιτόκια πολύ χαμηλότερα από αυτά που θα συναντήσει η Ελλάδα αν βγει στις αγορές. Και είχαμε γράψει ότι η κυβέρνηση θα ποντάρει στο σχέδιο αυτό που βγάζει από το αδιέξοδο και από σίγουρη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή. Ετσι θα πήγαινε σε εκλογές με σκοπό να τις κερδίσει (με λίστα φυσικά) και να εφαρμόσει νέα, πιο αντιλαϊκά μέτρα.

Επιμήκυνση και αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης..

Δείτε στο τέλος του άρθρου, σε video απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε από το Νταβός ο πρωθυπουργός στο CNN.
Ανέφερε ότι η υποτίμηση είναι προφανώς αδύνατη, γιατί είμαστε στην Ευρωζώνη.
Αρνητικός φάνηκε και στην αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς όμως να δώσει σαφή απάντηση.
Μίλησε όμως για επιμήκυνση των δανείων από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο σημείο αυτό ανέφερε και την περίπτωση αλλαγής των όρων της σύμβασης, με καλύτερους.
Τέλος σε ερώτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο προκάλεσε την κρίση, ανέφερε ότι δεν είναι στα βιβλία μας, δεν είναι στα σχέδια μας.
Αυτό που αποτελεί είδηση είναι..

Αντιποντιακό παραλήρημα αποτυχόντος πολιτευτού!

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους Πόντιους έτυχε να διαβάσουν το βιβλίο του πρώην υφυπουργού κ. Νίκου Μπίστη «Προχωρώντας και αναθεωρώντας», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Πόλις». Περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προσπάθειά του να προσεγγίσει τις διάφορες εθνοτοπικές ομάδες της Β΄ Αθήνας, στην οποία ήταν υποψήφιος κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές,  ο γνωστός από τη συμμετοχή του σε πάσης φύσεως τηλεοπτικά παράθυρα πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος φτάνει στην ανοιχτή αμφισβήτηση -για πρώτη φορά από Έλληνα πολιτικό- της ίδιας της ύπαρξης της γενοκτονίας ως ιστορικού γεγονότος!

Ο κ. Μπίστης αφιερώνει δύο ολόκληρες σελίδες του ενδιαφέροντος κατά τα άλλα πονήματός του σε ένα προκλητικής εμπάθειας αντιποντιακό παραλήρημα, με το οποίο κατηγορεί ανοιχτά το χώρο των ποντιακών οργανώσεων για φασισμό και υποστηρίζει ότι το αίτημα για την

Γενικές Απογραφές Κτιρίων & Πληθυσμού-Κατοικιών 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Γενικές Απογραφές Κτιρίων & Πληθυσμού-Κατοικιών 2011
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), στο πλαίσιο των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών υποχρεώσεών της, διενεργεί τις Γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών 2011, με βάση το Π.'. 168/2008 και τον Κανονισμό 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.
Σκοπός των ανωτέρω Γενικών Απογραφών είναι η συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού, για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους καθώς και για τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας.
Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν είναι απαραίτητα για:

«Η Αθήνα θα δανειστεί από πλούσιους Έλληνες του εξωτερικού»

Μακάρι αυτή η προσπάθεια να στεφθεί από επιτυχία.
Μακάρι οι Έλληνες της διασποράς να ανταποκριθούν και να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια.
Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει, τους Έλληνες της διασποράς να τους θυμόμαστε μόνο όταν τους έχουμε ανάγκη.
Διαβάστε το άρθρο της Deutsche Welle που ακολουθεί.

e-Επιλογές της 28/01/2011
  Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

  Επέκταση του Ελληνικού και Ιρλανδικού δανείου, για 30 χρόνια σκέφτονται στην Ε.Ε


  Σύμφωνα με το Reuters, επέκταση για 30 χρόνια της αποπληρωμής των δανείων εξετάζουν αξιωματούχοι της Ε.Ε, για την Ελλάδα και την Ιρλανδία.

  Συζητάμε το θέμα της επαναγοράς χρέους

  Δείτε τι δήλωσε στο Reuters, από το Νταβός, ο κ. Παπακωνσταντίνου.
  Όχι στην αναδιάρθρωση του χρέους και ευχή για να βγούμε στην αγορά (για δανεισμό) το 2011 εξέφρασε ο ΥΠΟΙΚ κ. Παπακωνσταντίνου.
  Επίσης για το θέμα της επαναγοράς του χρέους τόνισε ότι:
  χρειάζονται χρήματα (νέο δάνειο λέμε εμείς) και ότι είναι μια λύση που έχει προταθεί από πολλούς ειδικούς και χρειάζεται να συζητηθεί.
  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO

  Κώστας Αγοραστός:«Ιστορικές ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου»


  Κώστας Αγοραστός για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων 2013:

  «Ιστορικές ευθύνες της κυβέρνησης
  και προσωπικά του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου»

  -«Η Θεσσαλία αξιώνει να χρηματοδοτηθούν απρόσκοπτα τα έργα υποδομής, που έχει ζωτική ανάγκη καθώς και το πρόγραμμα προβολής»
  - Συγκαλείται εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στο Βόλο
  «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου αναλαμβάνουν ιστορικές ευθύνες απέναντι στη Θεσσαλία», επισημαίνει ο αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δήλωσή του για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα.
  Ο κ. Κ. Αγοραστός ζήτησε από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Λιάπη να συγκαλέσει εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στο Βόλο (πιθανότατα την προσεχή Τρίτη) με μοναδικό θέμα τους Μεσογειακούς Αγώνες και στη συνεδρίαση να κληθούν οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων της Θεσσαλίας.
  Στη δήλωσή του ο κ. Κ. Αγοραστός τονίζει:

  Χορηγός η … κυβέρνηση στο Φόρουμ Μεταναστών που εκτέλεσε την κατάληψη της Νομικής !!!


  “Αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία -στοιχεία που διαθέτει η κυβέρνηση-, τότε μπορούμε να αποτρέψουμε έκνομες καταστάσεις που καλλιεργούνται από κάποιους που επιθυμούν απλά και μόνο τη δημιουργία χάους και εντυπώσεων”, ισχυρίστηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής μετά την μεταστέγαση των παράνομων μεταναστών από τη Νομική σε κτίριο της Πατησίων. 

   Ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε επίσης  ότι η κυβέρνηση υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου, αλλά και την ασφάλεια των ανθρώπων αυτών “που πέφτουν θύματα μιας αδιέξοδης κατάστασης που κάποιοι τους επιφύλαξαν”.
  Ποιοί όμως ήταν αυτοί που “επιφύλαξαν” αυτή την “αδιέξοδη κατάσταση”;

  1ο Βήμα αναδιάρθρωσης χρέους-ΕΕ: "Στο τραπέζι" το ενδεχόμενο παροχής δανείου στην Ελλάδα, μέσω ΕΤΧΣ, για την επαναγορά χρέους της!!!

  Η παρακάτω είδηση επιβεβαιώνει πλήρως το σενάριο των γερμανικών FT που παρουσιάσαμε πριν μια εβδομάδα:
  Το ενδεχόμενο παροχής δανείου στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) για την επαναγορά μέρους του υφιστάμενου χρέους της βρίσκεται "στο τραπέζι" των συζητήσεων για την ενίσχυση του (ΕΤΧΣ) επεσήμανε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ...

  Δείτε στο τέλος του άρθρου σε video, απόσπασμα της πρόσφατης εκπομπής "Οι νέοι Φάκελλοι", που προβλήθηκε στον ΣΚΑΪ στις 24 Ιαν.2011.
  Προσέξτε τις απαντήσεις του ΥΠΕΞ κ. Δρούτσα και συγκρίνετέ τις, με τις αποτελεσματικές ενέργειες της Κύπρου, όπως τις περιγράφει με πολύ απλά λόγια στη Σοφία Παπαϊωάννου, ο άνθρωπος που εδώ και χρόνια χειρίζεται τα αντίστοιχα θέματα στην Κύπρο.
  Εμείς βλέποντας το video, ένα έχουμε να πούμε στην Ελληνική κυβέρνηση..
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ...

  Πρόσεχε το χαντάκι!


   
  Το να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου σε έναν πολύ στενό χώρο θεωρείται ικανότητα, το να καταφέρεις να το «παρκάρεις» μέσα σε ένα βαθύ χαντάκι, μάλλον όχι!
  Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί που έφτασαν στον δρόμο Lemon στο Truro του Λονδίνου, όταν είδαν ένα μικρό μπλε Volkswagen Polo σφηνωμένο μέσα σε ένα χαντάκι δίπλα από το πεζοδρόμιο.
   
   
   
   

  Αφαίρεσαν από την Ελλάδα, την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013

  Η Ελλάδα δεν θα διοργανώσει, τελικά, τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που επρόκειτο να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, όπως αποφάσισε η ΔΕΜΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της στο Παρίσι. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η χώρα μας είχε καθυστερήσει στην κατασκευή των αναγκαίων έργων. 
  Αιτία για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η διαρκής καθυστέρηση και η συνεχής αναβλητικότητα που υπήρχε από ελληνικής πλευράς στην εξέλιξη των αγώνων, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών.

  Γιατί ο Γ. Παπανδρέου διέψευσε την αναδιάρθρωση


  Σε ένα απίστευτο μπρα ντε φερ μεταξύ της κυβέρνησης και των αγορών, εξελίσσεται η συνεδρίαση στο Νταβός στην οποία μίλησε σε πάνελ και ο πρωθυπουργός. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ομοβροντία δημοσιευμάτων που λένε ότι καλό είναι να πάει η Ελλάδα, ή ότι θα πάει σίγουρα, σε αναδιάρθρωση χρέους και μάλιστα σύντομα, ο Γ. Παπανδρέου απέρριψε το σενάριο αυτό. Και προφανώς καλά έκανε, αλλιώς σήμερα θα διαλύονταν τα πάντα. Ωστόσο, το θέμα είναι αν η κυβέρνηση ελέγχει τις εξελίξεις κι αν γνωρίζει τι ετοιμάζουν για την οικονομία οι αγορές και η τρόϊκα.
  Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι αναμένει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έλαβε η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς και τη μείωση των επιτοκίων  με τα οποία συνήφθησαν τα εν λόγω  δάνεια.

  Διαβάστε την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ, για την κατάργηση του ασύλου

  ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
  Στο Σχέδιο Νόμου «Σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης»
  Aιτιολογική έκθεση
  Ι. Γενικά
  Το πανεπιστημιακό άσυλο στην Ελλάδα είναι ταυτισμένο όχι με την έννοια της διασφάλισης της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά ταυτίζεται με το δια νόμου αποκλεισμό ή τον περιορισμό της επέμβασης οργάνων της δημόσιας τάξης στους χώρους που καλύπτει το ακαδημαϊκό άσυλο.
  Σήμερα, είκοσι εννέα έτη έπειτα από τη θέσπισή του, το πανεπιστημιακό άσυλο συνιστά έναν αμφιλεγόμενο με εκφυλιστικές τάσεις θεσμό. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι, εάν η θέσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου επέφερε θετικά παρά αρνητικά αποτελέσματα. Οι καιροί έχουν αλλάξει και τα γεγονότα μας ξεπέρασαν. Ουδέποτε ο νομοθέτης του νόμου περί ασύλου πριν από τριάντα χρόνια μπορούσε να προβλέψει ότι ο θεσμός αυτός τόσο βάναυσα θα εκφυλιζόταν. Το Πανεπιστήμιο σήμερα έχει μετατραπεί όχι μόνον σε χώρο πρόσβασης στη γνώση, αλλά και σε εργαλείο άμεσης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ωφελιμότητας, εξαιτίας της ιστορικότητάς του και της συμβολής του στην επιστήμη, στην κοινωνικοπολιτική και οικονομική μετεξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας. Θεωρείται δε ως ο πλέον ελεύθερος και ανοιχτός κοινωνικός θεσμός και, για το λόγο αυτό, είναι ευάλωτο σε εξωτερικές παρεμβάσεις. Το πανεπιστημιακό άσυλο, θεωρητικά τουλάχιστον, θεσπίστηκε για να αποτελέσει την άμυνα του Πανεπιστημίου στις εν λόγω ανεπιθύμητες εξωτερικές παρεμβάσεις.
  Δυστυχώς σήμερα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο.
  Η ιστορία καταδεικνύει ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν διασφαλίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την απρόσκοπτη εκπαίδευση και έρευνα, αλλά δημιουργεί μία «νησίδα» πρόσφορη για την τέλεση κάθε είδους παράνομων πράξεων, οι οποίες προσβάλλουν πολλαπλά έννομα αγαθά, (πρωτίστως διαστρεβλώνουν και εκφυλίζουν τον ίδιο το θεσμό του πανεπιστημιακού ασύλου), πλην όμως παραμένουν ατιμώρητες. Εν τέλει το πανεπιστημιακό άσυλο προάγει και διευκολύνει τις εξωτερικές επεμβάσεις από οποιουσδήποτε εξω-πανεπιστημιακούς.

  Να που οι “ράδιο” αρβύλα… έφεραν το… “δεν μας χέζεις ρε νταλάρα” στο προσκήνιο ξανά…


  «Δεν υπάρχουν λαθρο-μετανάστες... υπάρχουν μόνο λαθραία τσιγάρα» λέει η κυρία... οπότε δικαίως ακούει τα σχόλια των Ράδιο Αρβύλα....

  Διεθνής Γιώργος

  Ο Γιώργος έφυγε για το Νταβός. Επόμενο ήταν! Αφού πηγαίνει ο Μπόνο, γιατί να μην πάει ο Γιώργος; (Και μάλιστα όταν δεν πηγαίνει στο Νταβός ο Νταλάρας...) Φοβάμαι ότι το επόμενο στάδιο στη διεθνή σταδιοδρομία του πρωθυπουργού θα το δούμε όταν ανοίξουμε μια ωραία ημέρα τον Economist και θαυμάσουμε ολοσέλιδο τον Γιώργο..

  Αποκάλυψη: Ομάδες κρούσης στο διαδίκτυο από “καζινάρχες”, ενάντια στα φρουτάκια!!

  Το κορυφαίο blog Ολυμπία ξεσκεπάζει όλους αυτούς που πράγματι με αριστοτεχνικό τρόπο προσπάθησαν και κατά κάποιο τρόπο κατάφεραν να την "φέρουν " σε αρκετούς και πρόσφατα και σε εμάς...διαβάστε πώς οι καζινάρχες οργανώθηκαν ενάντια στα άθλια φρουτάκια...γιατί είναι πολλά τα λεφτά Γιώργο μου....
  Ένα απέραντο φρενοκομείο…

  Οπωσδήποτε θα έχετε διαβάσει στα μεγάλα blogs (παλιότερα την πατήσαμε και μεις), κάποια βαθυστόχαστα άρθρα με παρατσούκλι, ενάντια στην απελευθέρωση του τζόγου. Κοινώς τα φρουτάκια της γειτονιάς.

  Και για να μην ξεχνιόμαστε..Έρχονται νέα μέτρα.

  Όπως είχαμε γράψει  σε σχετικό άρθρο   μέσα στο 1ο τετράμηνο του 2011, έρχονται με απαίτηση της τρόικας νέα μέτρα.
  Δείτε τι λέει η πρόσφατη αναφορά (9/12/010) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , στην σελίδα 6, σχετικά με την πορεία της οικονομίας και την μείωση του ελλείμματος και του χρέους.
  Προσέξτε τι αναφέρει η έκθεση για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό του 2011. 
  Τα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2011..

  Μας χάριζαν λεφτά αλλά εμείς είπαμε ΟΧΙ

  Quote of the day (me myself and I): Το ότι είμαστε κουβαρντάδες το ήξερα, το ότι είμαστε τόσο κουβαρντάδες δεν μπορούσα να το φανταστώ!
  Οι τακτικοί αναγνώστες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ήδη πολύ πριν το μνημόνιο, εκτιμούσα ότι η Ελλάδα θα επρεπε να κάνει αναδιάρθρωση του χρέους της σε συνεννόηση με τους εταίρους μας. Ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μου μια εχθρική στάση πληρωμών.
  Ακόμα και από την εποχή του newstime (προ μνημονίου) αλλά και από αυτό εδώ το βήμα, είχα πολλές φορές κάνει αναφορά σε δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων που έλεγαν συνεχώς ότι η Ελλάδα θα επρεπε να κάνει αναδιάρθρωση .
  Το εντυπωσιακό είναι ότι κανένας στην Ελλάδα δεν ειχε πιάσει το νόημα.

  Πεταλωτής: Οι μετανάστες είναι μετανάστες...

  Οι μετανάστες είναι μετανάστες... είπε χθες ο κ. Πεταλωτής στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
  Και οι λαθρομετανάστες είναι λαθρομετανάστες κ. Πεταλωτή.
  Επειδή δεν μπορείτε και δεν τολμάτε να τους αποκαλέσετε λαθρομετανάστες, το κάνουμε εμείς.
  Μάλιστα ο κ. Πεταλωτής, έκανε και υπόδειξη (με ειρωνικό ύφος) στον δημοσιογράφο που έθεσε την ερώτηση λέγοντας του ότι, ο σωστός όρος είναι: "λάθρα εισερχόμενοι μετανάστες"...
  Τι άλλο θα ακούσουμε;
  Δείτε το σχετικό VIDEO

  e-Επιλογές της 27/01/2011

  Οι λαθρομετανάστες συμφώνησαν να πάνε από τη Νομική στα Πατήσια και εμείς τώρα “μείναμε ήσυχοι”!

   

  Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία αποφάσισαν οι κύριοι λαθρομετανάστες να  μας κάνουν τη χάρη μετακινηθούν από τη Νομική σε ιδιόκτητο χώρο επί της οδού Πατησίων και Ηπείρου… Έπρεπε να το σκεφτούν πολύ βλέπετε! Να δουν αν θα τους βολέψει… Πόσα τετραγωνικά είναι, εάν είναι νεοκλασικό! Την ώρα λοιπόν που κάποιοι καθυστερούσαν την αστυνομία να μην κάνει “ντου” στη νομική, κάποιοι άλλοι έκαναν τις συνεννοήσεις να βρουν κάτι άνετο, βολικό και φυσικά τσάμπα για να βολέψουν τους πισινούς τους που ωστόσο διαμαρτύρονται…

  Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

  'Εκρυθμη η κατάσταση στην Νομική σχολή

  Αυτή την στιγμή έφτασε και δεύτερος εισαγγελέας στον χώρο της Νομικής.
  Από ώρα σε ώρα εκτιμάται ότι θα διαταχθεί η επέμβαση της αστυνομίας.

  Νέα Γενική Συνέλευση του ΕΣΜΑ

  Αγαπητοί συνάδελφοι
  Σας ενημερώνουμε ότι την 19-Φεβ-2011 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Γενική Συνέλευση του συλλόγου στην Αθήνα. Επίσης, την ίδια ημέρα αλλά αργότερα προγραμματίζεται η κοπή πίτας.
  Ο σύλλογος είναι σε φάση αναζήτησης κατάλληλων χώρων για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών. Ως εκ τούτου, θα ενημερωθείτε τις επόμενες ημέρες για τις τοποθεσίες και τις ακριβείς ώρες, καθώς και για τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη Γενική Συνέλευση.
  Με εκτίμηση
  Το ΔΣ

  Αλαβάνος: "Δεν είναι Έλληνας ο Σαμαράς"

  http://amantomatimou.files.wordpress.com/2010/10/alavanos-cheesecake.jpg?w=200&h=224"Δεν είναι Έλληνας όποιος ζητάει την κατάργηση του ασύλου, όπως ο κ. Σαμαράς", υποστήριξε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι, υποστηρίζοντας ότι "το άσυλο είναι οργανικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού".

  Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Νομική και στο μεταναστευτικό πρόβλημα, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι το πρόβλημα των μεταναστών και προσφύγων έχει φτάσει πλέον σε ακραίο σημείο παραβίασης των στοιχειωδών δικαιωμάτων στη ζωή, την εργασία, την αξιοπρέπεια.

  Ο εφιάλτης της αξιοκρατίας μέσω ΑΣΕΠ!

  Είμαστε 426 εναπομείναντες εκπαιδευτικοί, που διαγωνιστήκαμε με γραπτό διαγωνισμό  μέσω ΑΣΕΠ με προκήρυξη του 2008. Δώσαμε διαγωνισμό το 2009 και τα οριστικά αποτελέσματα βγήκαν  μέσα στο 2009.Έχουμε δηλαδή ονομαστικά ΦΕΚ διορισμού εντός του 2009! Η προκήρυξη έλεγε πως πρέπει να μας απορροφήσει ΟΛΟΥΣ ΕΩΣ 31/08/2010. Συγκεκριμένα σε δύο φουρνιές, τους μισούς κατά το σχολικό έτος 2009-2010 και τους υπόλοιπους στο επόμενο σχολικό έτος 2010-2011. Η πρώτη “φουρνιά” διορίστηκε κανονικά. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν στις προσλήψεις του δεύτερου σχολικού έτους δεν απορρόφησε τους εναπομείναντες 1302 διοριστέους ΑΣΕΠ, αλλά μόνο τους 879, αφήνοντας αδιόριστους 426!Επομένως έχει ήδη διορίσει περίπου το 75% των διοριστέων του διαγωνισμού, και παρόλο που το μνημόνιο εξαιρούσε το πάγωμα προσλήψεων στην υγεία και στην παιδεία, το Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε να μας διορίσει έως 31/08/2010!!!

  Το νέο όραμα της Τουρκίας

  posted by Rageh  Omaar (Αλ Τζαζίρα)
  Μια  χώρα της Μέσης Ανατολής προχωρά με  σχέδιο για να γίνει μια περιφερειακή υπερδύναμη.
  Ενώ οι ηγέτες της Μέσης Ανατολής έχουν εγκλωβιστεί στην επίλυση των νέων και παλαιών οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων, και ενώ οι λαοί της περιοχής χάνουν την ελπίδα λόγω έλλειψης κατεύθυνσης ή  λύσεων, μία χώρα  προχωρά με  σχέδιο  να γίνει μια περιφερειακή υπερδύναμη . Και ένας άνθρωπος είναι ο σκηνοθέτης για την εφαρμογή του παρόντος δρόμου.
  Ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και  πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Beykent. Ήταν ο επικεφαλής σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  πριν διοριστεί υπουργός Εξωτερικών Μάιο του 2009.
  Ο Νταβούτογλου πιστεύει ότι η Τουρκία έχει τα χαρακτηριστικά μιας περιφερειακής υπερδύναμης και ότι η βαθιά ιστορική και γεωγραφική σύνδεση της με τους Άραβες, Κούρδους, Πέρσες, Κεντρικούς Ασιάτες και Καυκάσιους αποτελούν πλεονέκτημα.

  Η διάλυση της κοινωνικής συνοχής από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής.

  Strasbourg
  Παρέμβαση του Κ. Πουπάκη στην Κομισιόν για τη διασφάλιση της κοινωνική ειρήνης.
   
  Τρεις στους τέσσερις Έλληνες (75%) θεωρούν ότι τα "χειρότερα έπονται" σε ό, τι αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην απασχόληση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, ενώ στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 48%. Είναι, δε, αξιοσημείωτο ότι μόνο το 22% των συμπολιτών μας θεωρεί ότι οι δυσχερέστερες συνέπειες της κρίσης έχουν ήδη εκδηλωθεί, ενώ αντίθετα στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ίδια άποψη ασπάζεται περίπου ένας στους δύο ευρωπαίους κατά μέσο όρο.
  Η Ελλάδα διέρχεται μια περίοδο επώδυνων εργασιακών ανατροπών, όπου καταστρατηγούνται κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, καταργούνται στην πράξη οι συλλογικές συμβάσεις και ο κοινωνικός διάλογος, ενώ περικόπτονται, αλόγιστα και κοντόφθαλμα, οι μισθοί και οι συντάξεις. Η θέσπιση και η διαφαινόμενη γενίκευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων οδηγούν στη διαμόρφωση χειρότερων εργασιακών όρων και συνθηκών,

  Oι λαθρομετανάστες δεν εγκρίνουν τον χώρο στέγασης, που πρότειναν οι Γιατροί του κόσμου...

  Με χθεσινό δελτίο τύπου οι Γιατροί του κόσμου , ανέλαβαν πρωτοβουλία αναζήτησης χώρου και ασφαλούς μετακίνησής των λαθρομεταναστών σε αυτό
  Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:
  "Εκτιμώντας την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης των μεταναστών από τον χώρο της Νομικής σε ασφαλές και κατάλληλο χώρο, στον οποίο ο αγώνας τους μπορεί απρόσκοπτα να συνεχιστεί, οι Γιατροί του Κόσμου αναλαμβάνουν πρωτοβουλία αναζήτησης χώρου και ασφαλούς μετακίνησής τους σε αυτόν"
  Σύμφωνα με πληροφορίες οι λαθρομετανάστες επισκέφθηκαν  σήμερα..

  Περιβάλλον: η Επιτροπή οδηγεί την Ελλάδα στο Δικαστήριο για παράλειψη προστασίας της λίμνης Κορώνειας

  IP/11/89
  Bρυξέλλες, 27 Ιανουαρίου 2011
  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την παράλειψή της να προστατεύσει τη λίμνη Κορώνειας, που αποτελεί διεθνώς σημαντικό υγρότοπο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η λίμνη έχει υποστεί σοβαρή υποβάθμιση λόγω ρύπανσης και παράνομης άντλησης, με σοβαρές συνέπειες για την τοπική πανίδα και χλωρίδα. Αν και υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης της λίμνης, με πολλές δράσεις εν μέρει χρηματοδοτούμενες από πόρους της ΕΕ, η πρόοδος που σημειώθηκε ήταν βραδεία. Μετά από σύσταση του Επιτρόπου κ. Janez Potočnik, αρμόδιου για το περιβάλλον, η Επιτροπή παραπέμπει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
  Η λίμνη Κορώνειας αποτελεί μέρος του δικτύου Natura 2000, ευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων περιοχών φυσικού κάλλους. Εν προκειμένω η Ελλάδα παρέλειψε να εκπληρώσει υποχρεώσεις της όσον αφορά τη λίμνη, οι οποίες απορρέουν από διάφορες βασικές οδηγίες – τις οδηγίες για τα ενδιαιτήματα και τα πτηνά, τη οδηγία για την, επεξεργασία αστικών λυμάτων, και τις απορρίψεις επικίνδυνων ουσιών στο νερό.
  Σε συνέχεια ερευνών που διεξήχθησαν από την Επιτροπή το έτος 2002 σχετικά με τη ρύπανση και την υποβάθμιση της λίμνης, οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να θέσουν σε ενέργεια ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων στην περιοχή.

  Τα συνεχή ολισθήματα που πράττει η κυβέρνηση χωρίς να μελετά σε βάθος το θέμα της πράσινης ανάπτυξης, έχει φέρει σε απόγνωση τους αγρότες όλης της χώρας


  Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2011
  Πρόταση για μόνιμη λύση κατέθεσε ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη προς το αρμόδιο υπουργείο, ΥΠΕΚΑ, σχετικά με το θέμα της απόρριψης των αιτήσεων των αγροτών στη Βοιωτία που αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις κορεσμένες περιοχές. Στην πρόταση που κατατέθηκε προς το αρμόδιο υπουργείο, προτείνεται να δοθεί από την πολιτεία η δυνατότητα μεταφοράς των επενδύσεών τους σε άλλα νοικιασμένα ή ιδιόκτητα οικόπεδα σε περιοχές με επαρκή χωρητικότητα, χωρίς να χάνεται η σειρά προτεραιότητας που τους δίνει η αρχική ρύθμιση του νόμου για όσους αγρότες βρίσκονται σε περιοχές με κορεσμένα δίκτυα.
  Στην πρόταση του ο Μιχάλης Γιαννάκης αναφέρει ότι «τα συνεχή ολισθήματα που πράττει η σημερνή κυβέρνηση χωρίς να μελετά σε βάθος το θέμα της πράσινης ανάπτυξης έχει φέρει σε απόγνωση τους αγρότες όλης της χώρας και πιο συγκεκριμένα των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί ως κορεσμένες».
  «Η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει το θέμα και να σταματήσει τις προχειρότητες. Διαφορετικά πρέπει να αποζημιώσει τους αγρότες για την απίστευτη ταλαιπωρία, τη γραφειοκρατία και την χρέωση των αγροτών σε τράπεζες και τα έξοδα σε μελετητικές εταιρίες» σημειώνει στην ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης και προτρέπει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να απαντήσει έμπρακτα στις αγωνίες των αγροτών.
  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

  Η ηρωική έξοδος του ΣΥΡΙΖΑ

  Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες έχουν κάτι κοινό: Δεν έχουν αριστερά! Τουλάχιστον με τη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ.
   
  Το πράγμα δεν πάει άλλο. Το έχουν αντιληφθεί τα εναπομείναντα στελέχη της Κουμουνδούρου και στις τελευταίες τους συσκέψεις επικρατεί μεγάλος προβληματισμός. Η αποστροφή της κοινωνίας προς τον μηδενιστικό αριστερισμό είναι περισσότερο ορατή παρά ποτέ.
  Η κοινή διαπίστωση των ηγετικών στελεχών είναι ότι η ελληνική κοινωνία είναι αποφασισμένη να γίνει ευρωπαϊκή. Και μάλιστα με βίαιο τρόπο. Αλλά οι ευρωπαϊκές κοινωνίες έχουν κάτι κοινό: Δεν έχουν αριστερά! Τουλάχιστον με τη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ. Η ευρωπαϊκή αριστερά (τα άκρα της) αποτυπώνονται στη μάζωξη της σοσιαλιστικής διεθνούς. Τα άκρο-αριστερά κομμάτια της Ευρώπης καίνε αυτοκίνητα σε διεθνή φόρουμ τρεις φορές τον χρόνο εν είδη γιορτής.

  Η (δήθεν ;) κρίση του Ευρώ

  Άρθρο του ομογενή και πολυετή φίλου μας Δρ. Καθ. Σ. Παρασκευόπουλου του Πανεπιστημίου της Λειψίας, ενημέρωση για την κρίση του Ευρώ.
  Σπύρος Παρασκευόπουλος,  Ομότιμος Καθηγητής Οικονομολόγος της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λειψίας
  Η (δήθεν ;) κρίση του Ευρώ
  • - Ο φόβος κατάρρευσης του Ευρώ
  • - Η ειδική περίπτωση του Ευρώ
  • - Υπάρχουν λόγοι διακινδύνευσης του Ευρώ;
  • - Προϋποθέσεις κρατικής χρεοκοπίας
  • - Πως φθάνει μία Χώρα στη στάση πληρωμών (χρεοκοπία);
  • - Τρόποι αποφυγής της χρεοκοπίας
  • - Επιπρόσθετες συνέπειες του ελλειμματικού ισοζυγίου πληρωμών
  • - Κινδυνεύει το Νόμισμα από τυχόν κρατικές πτωχεύσεις;
  • - Είναι η κατάρρευση του Νομίσματος εξ αιτίας της κρατικής πτώχευσης
  • αναπόφευκτη;
  • - Οι λειτουργίες του χρήματος
  • - Πληθωρισμός, αντιπληθωρισμός

  “H μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη”

  Με το που ανέλαβε το τιμόνι της ΝΔ o Αντώνης Σαμαράς, πολλοί αναζήτησαν έναν …Τσε Γκεβάρα. Δεν σκέφτηκαν όμως, ότι με την κατάσταση που παρέλαβε , αν το έπαιζε “Τσε” θα αυτοκτονούσε πολιτικά. Ότι αν επιχειρούσε μία μετωπική σύγκρουση με τις βαρονίες και τις χρόνιες κακοδαιμονίες της ΝΔ από την μια μεριά και το σύστημα της διαπλοκής από την άλλη θα οδηγούσε τη ΝΔ σε διχασμό και θα έκανε τη Ντόρα …αρχηγό.
  Αντιθέτως επέλεξε μια τακτική σταδιακών αλλά συνεχών και βαθιών ρήξεων με μπόλικο «διαίρει και βασίλευε» που τον κατέστησε αδιαμφισβήτητο αρχηγό της  ΝΔ.  Μόλις μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να βάλει στην άκρη τη Ντόρα, ολόκληρη την παλιά φρουρά μαζί με το ΚYΣΕΑ του Καραμανλή, τους Βαρόνους και τα μεγάλα βαρίδια της ΝΔ. Έδωσε στο κόμμα γραμμή και ιδεολογία, πρότεινε οικονομικό σχέδιο εξόδου απο το Μνημόνιο, προχώρησε σε έναν «ανασχηματισμό», έφτιαξε καινούρια γραφεία από το μηδέν και άλλαξε το σήμα και το λογότυπο του κόμματος. Και ετοιμάζεται

  Μας άκουσαν! Πρόταση νόμου για την κατάργηση του ασύλου καταθέτει σήμερα η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. !

  Για να δούμε στην πράξη ποιός φοβάται και ποιός όχι ! Για να δούμε ποιοί θέλουν ξεκάθαρα πράγματα και ποιοί "θολούρες" !  Πρόταση νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου καταθέτει η ΝΔ σήμερα στη Βουλή.  Υπέρ μίας τέτοιας απόφασης έχουν ταχθεί ήδη ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ...  όλα δείχνουν ότι απέναντι θα βρεθούν όχι μόνο τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά) αλλά –και κυρίως– η κυβέρνηση.   Αργά το βράδυ της Τετάρτης κύκλοι του Μαξίμου υποστήριζαν ότι το πρόβλημα που εμφανίζεται κατά καιρούς –όπως αυτές τις ημέρες με την κατάληψη του κτηρίου της Νομικής από παράνομους μετανάστες– οφείλεται στη μη τήρηση του νόμου και όχι στο νόμο. Με την παραδοχή ότι τις προηγούμενες ημέρες παίχτηκε το παιχνίδι της κολοκυθιάς ανάμεσα στην πρυτανική αρχή και τα συναρμόδια υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας) που οδήγησε στο γνωστό, πλην πρωτοφανές, αλαλούμ. «Να ζητηθούν ευθύνες ναι,

  Το άκρον άωτον της ανευθυνότητας

  ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ θέατρο του παραλόγου διαδραματίζεται τα τελευταία 24ωρα στη Νομική Σχολή, στο κέντρο της Αθήνας, που όμοιό του έχει πολλά χρόνια να βιώσει δυτικοευρωπαϊκή χώρα. Οι αρμόδιοι, έχοντας να αντιμετωπίσουν την καυτή πατάτα που τους έλαχε, απλώς ανταλλάσσουν ύβρεις από τηλεοπτικά παράθυρα ρίχνοντας κατηγορίες ο ένας στον άλλον.
  ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ, οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι να δώσουν οδηγίες εφόσον κατελύθη το πανεπιστημιακό άσυλο, ντρέπονται να εφαρμόσουν τους νόμους, παίρνουν αποφάσεις αμφιλεγόμενες και ουσιαστικά αφήνουν να διαιωνίζεται μία κατάσταση απαράδεκτη που προσβάλλει κάθε πολιτισμένο άνθρωπο.

  Handelsblatt: «Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση»

  «Τα σχέδια που έχουν διατυπωθεί μέχρι στιγμής για την αναδιάρθρωση στην Ελλάδα δεν αρκούν, η Ε.Ε. αναζητεί ήδη νέα εργαλεία για να μειωθεί το βάρος των χρεών», υποστηρίζει η γερμανική οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt.

  Η εφημερίδα επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες ακόμα και η επαναγορά ελληνικών ομολόγων μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν αρκεί για να μειωθεί το ελληνικό χρέος.
  Την επαναγορά ελληνικών ομολόγων βλέπει ευνοϊκά ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ και εκτιμάται ότι σε αυτήν την περίπτωση το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να μειωθεί κατά τουλάχιστον 9 δις ευρώ.

  Τουρκική φρεγάτα στη πορεία του τουρκικού υποβρυχίου πάλι κοντά στη Κέα

  Ακολουθώντας την ίδια πορεία που είχε ακολουθήσει πριν δύο εβδομάδες το τουρκικό υποβρύχιο που εν΄τοπίστηκε στις 13 Ιανουαρίου αντολικά-βορειοανατολικά της Κέας, η τουρκική φρεγάτα "Γιλντιρίμ", μέσα στη νύχτα απέπλευσε από τα Δαρδανέλλια και έφτασε ακριβώς στην ίδια περιοχή βορειοανατολικά της Κέας σήμερα τα ξημερώματα.

  e-Επιλογές της 26/01/2011

  Κακά μαντάτα για τις Ενώσεις Αποστράτων

   K.Σ.Β
  Όπως με πληροφόρησε ανεπίσημα, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ, ενημερώθηκε η στρατιωτική ηγεσία, από το γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, ότι αποφασίστηκε η αλλάγή του νομικού καθεστώτος των τριών Ενώσεων Αποστράτων ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ, από ΝΠΔημοσίουΔ σε ΝΠΙδιωτικούΔ !!!
  Μερικές από τις άμεσες επιπτώσεις:
  1) Υποβαθμίζεται το σώμα των Αποστράτων, αφού παύει η εκπροσώπηση τους, από  υπεύθυνο και νομοθετημένο όργανο, με αιρετό ΔΣ.
  2) Μηδενίζονται τα βασικά έσοδα των Ενώσεων από τις συνδρομές των ε ε και εα στελεχών., με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους και την μη δυνατότητα συνέχισης έκδοσης του ενημερωτικού περιοδικού Θ.Α. καθώς και  παύση  λειτουργίας όλων των Παρατημάτων της ΕΑΑΝ (Σαλαμίνα,Θεσ/νίκη, Κρήτη, Πόρος, Κέρκυρα)΄
  3) Δίνεται η "ευκαιρία" δημιουργίας πολλών  συνδικαλιστικών οργανώσεων διαφόρων συμφερόντων, με συνέπεια την έλλειψη συντονισμού και κατακερματισμό των προσπαθειών.
  4) Στερούνται οι Απόστρατοι της δυνατότητας έκδοσης  ταυτοτήτων, δελτίων εισόδου των οικογενειών στο ΘΑΝ, ΠΟΝ, των θερινών διακοπών, των εντευκτηρίων τους και γενικώτερα της έγκυρης ενημέρωσής τους για θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος.
  5) Σπάει ο συνδετικός ιστός, μεταξύ των Αποστράτων, αλλά  και με τους εν ενεργεία συναδέλφους.
  6)Αναμένεται ως επακόλουθο, η επιστροφή του εντευκτηρίου και των γραφείων της ΕΑΑΝ, στον ΔΔΜΝ, αν και -από χρήματα των Αποστράτων- δαπανήθηκαν περίπου 80 εκ. δρχ, για την ανακαίνηση του χώρου προς εγκατάσταση της ΕΑΑΝ.

  Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

  ΣΤΗ ΣΟΡΒΟΝΝΗ ή ΤΟ HARVARD, ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΥΡΙΟΙ;

  Tην ώρα αυτή δεν ξέρουμε ποιά θα είναι η κατάληξη της ιστορίας που άνοιξαν οι λαθρομετανάστες και τμήμα της Αριστεράς στην Νομική Αθηνών. Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α., έχοντας εξαιρετικά καθαρή εικόνα για το ποιοι και πως διαλύουν τα πανεπιστήμιά μας και την κοινωνίας μας, θέτει δια των συνεργατών του που εστιάζουν - ειδικεύονται στο κεφάλαιο ''παράνομη μετανάστευση'', τα παρακάτω, σαφέστατα πιστεύουμε, ερωτήματα. Με την ελπίδα κάποτε επιτέλους, να ανοίξει σοβαρός δημόσιος διάλογος για το μεταναστευτικό, μακριά από ιδεοληψίες και βερμπαλισμούς:

  Αλ. Παπαδιαμάντης: Σημείο αναφοράς για την οικουμενικότητα του ελληνικού πολιτισμού»

  Κώστας Αγοραστός σε πνευματικό αφιέρωμα
  για τον «Άγιο των Γραμμάτων» στη Σκιάθο:

  Αλ. Παπαδιαμάντης: Σημείο αναφοράς για
  την οικουμενικότητα του ελληνικού πολιτισμού»

  -«Στην προσπάθειά μας για την Θεσσαλία, μας εμπνέουν οι αξίες και μας καθοδηγούν το παράδειγμα και οι διδαχές των επιφανών Θεσσαλών που δόξασαν την πατρίδα μας και προσέφεραν στον Ελληνισμό σε όλους τους τομείς»

  «Η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες ανάδειξης του πολύπλευρου έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη», τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός απευθύνοντας χαιρετισμό σε πνευματικό αφιέρωμα για τον «Άγιο των Γραμμάτων» στη Σκιάθο.

  Τελικά όλοι είμασταν λάθος!!! Πιάστηκαν στα πράσα οι κλέφτες του καλοριφέρ!!!

  Ούτε το ο taxalia, ούτε το olympia ούτε το ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ είχαμε δίκιο για το ποιος πήρε το καλοριφέρ από τη Νομική με αποτέλεσμα να ξεπαγιάσουν οι λαθρομετανάστες!!!http://olympiada.files.wordpress.com/2011/01/karamanlis2bkalorifer2btaxalia2.jpg

  Βρέθηκαν τελικά οι κλέφτες και είναι αυτοί:

  Δεν φτάνει που μας έχουν φλομώσει στο παραμύθι, προκαλούν κιόλας τα "καρντάσια" ..

  Διαβάστε τι γράφει σε σημερινό της άρθρο η Τουρκική Zaman, επικαλούμενη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Τουρκικού γενικού επιτελείου.
  Τουρκικά  F-16, αναχαιτίστηκαν λέει στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.
  Αυτό που δεν μας λέει είναι, πως βρέθηκαν στον διεθνή εναέριο χώρο...
  Δεν πέρασαν-παραβίασαν πρώτα τον εθνικό εναέριο χώρο ή και το FIR;
  Κατά τα άλλα μας "φλομώνουν" στο παραμύθι ότι δήθεν, ο Ερντογάν δεν ελέγχει τις πτήσεις στο Αιγαίο.
  Δείτε τι γράφει σήμερα η Ελευθεροτυπία: "Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε πει το 2004 στον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας ότι δεν μπορεί να σταματήσει τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, επειδή δεν ελέγχει τον στρατό...."

  Ελλάδα, Τουρκία και ΑΟΖ. Επικίνδυνες είναι πλέον οι καθυστερήσεις


  Γράφει ο
  Ηρακλής Καλογεράκης
  Το Casus belli με την επέκταση των χωρικών μας στα 12 ναυτικά μίλια, οι παραβιάσεις του εναέριου μας χώρου στις περιοχές που αυτές γίνονται, οι γκρίζες ζώνες με τους βράχους και βραχονησίδες που οι Τούρκοι καθιέρωσαν, το όργωμα και οι βόλτες των Τουρκικών φρεγατών στην ελληνική επικράτεια και οι έρευνες των υδρογραφικών-ωκεανογραφικών σκαφών στη περιοχή του Αιγαίου και Καστελόριζου, δεν είναι παρά μόνο οι λεπτομέρειες ενός καλά μελετημένου και σκηνοθετημένου έργου με σκηνικό την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ.) και υπόθεση τη μελλοντική οικειοποίηση του ενδεχόμενου πλούτου που οι περιοχές αυτές στο υπέδαφος τους κρύβουν.
  Ο κύριος λόγος της ελληνοτουρκικής διαφοράς φαίνεται πλέον καθαρά πως είναι η ύπαρξη ενεργειακών πόρων στη περιοχή.

  Οι θέσεις του ιστολογίου "www.istorikathemata.com" για την σειρά του ΣΚΑΙ με θέμα την επανάσταση του 1821

  Από την στιγμή που είμαστε ένα ιστολόγιο που ασχολείται με την Ιστορία, θεωρούμε πως οφείλουμε να τοποθετηθούμε για την σειρά του ΣΚΑΙ με θέμα την επανάσταση του 1821 αν και έχει προβληθεί μόνο ένα επεισόδιο και είναι ακόμη νωρίς να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα.
  Κατ΄ αρχάς οφείλω να πω πως η εκπομπή με καλύπτει αισθητικά. Αναμφίβολα έλειπε μια μεγάλη παραγωγή για την επανάσταση του 1821, ένα γεγονός τόσο κομβικό που αποτέλεσε την έναρξη του σύγχρονου βίου της Ελλάδος.
  Το δεύτερο που μου άρεσε είναι ότι επιτέλους τοποθετεί στην επικαιρότητα το Ιστορικό γεγονός της επανάστασης, αλλά και την Ιστορία γενικότερα, καθώς πιστεύω πως είναι απαράδεκτο να απουσιάζει ο προβληματισμός από μια σύγχρονη κοινωνία  για το παρελθόν της. Επίσης αποτελεί σημαντικό εφόδιο ότι ως σύμβουλοι επιλέχθηκαν καταξιωμένοι Ιστορικοί, ενώ πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι και η οπτική των Τούρκων για τα γεγονότα, η οποία γενικά (κακώς) απουσιάζει από την θεώρηση μας και δεν πρέπει να την αντιμετωπίζουμε φοβικά η αμυντικά. Αντιθέτως οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε για να αυξήσουμε τις γνώσεις μας για τα γεγονότα αυτά.
  Αυτό το οποίο με εξέπληξε (δεν μπορώ να πω θετικά) είναι η
  ΑΠΟΘΕΩΤΙΚΉ παρουσίαση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η αφήγηση μάλιστα έφτασε στο σημείο να μιλάει για μια Αυτοκρατορία που λειτουργούσε ικανοποιητικά, για δημόσια έργα!!

  «Ενεργοί πολίτες- Σύγχρονα διαδραστικά κόμματα»

  Το βιβλίο του Γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη με τίτλο «Ενεργοί πολίτες- Σύγχρονα διαδραστικά κόμματα» παρουσιάστηκε στην Παλιά Βουλή.
      Στον πρόλογο του βιβλίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζει:
      «Ένα σύγχρονο κόμμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού οφείλει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, αλλά όχι ουραγός των πιο πρόσκαιρων αντανακλαστικών της. Οφείλει να ανοίγει δρόμους στην κοινωνία, αλλά και να αφουγκράζεται. Οφείλει να λύνει προβλήματα, αλλά και να εκφράζει τις αξίες της. Οφείλει να βρίσκει βέλτιστους συμβιβασμούς στους κόλπους της, αλλά και να έρχεται σε ρήξη με ό,τι πρέπει να αλλάξει. Ένα τέτοιο κόμμα δεν είναι απλώς «συμμετοχικό», είναι

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμποδίζει την προτεινόμενη συγχώνευση της Aegean Airlines με την Olympic Air

  Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε, με βάση τον κανονισμό συγκεντρώσεων της ΕΕ, την προτεινόμενη συγχώνευση της Aegean Airlines με την Olympic Air, καθώς θα οδηγούσε σε οιονεί μονοπώλιο της ελληνικής αγοράς αεροπορικών μεταφορών. Η εν λόγω πράξη θα είχε ως συνέπεια υψηλότερους ναύλους για τέσσερα από τα έξι εκατομμύρια ελλήνων και ευρωπαίων καταναλωτών που ταξιδεύουν σε δρομολόγια από και προς την Αθήνα κάθε χρόνο. Οι δύο αεροπορικές εταιρείες ελέγχουν από κοινού ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% της ελληνικής εγχώριας αγοράς αεροπορικών μεταφορών και κατά την έρευνα της Επιτροπής διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν ρεαλιστικές προοπτικές να εισέλθει στα εν λόγω δρομολόγια νέα αεροπορική εταιρεία ικανού μεγέθους και να συγκρατήσει τις τιμές της συγχωνευθείσας οντότητας. Οι επιχειρήσεις προσφέρθηκαν να παραχωρήσουν ορισμένες χρονοθυρίδες προσγείωσης και απογείωσης σε ελληνικά αεροδρόμια, αλλά στα αεροδρόμια αυτά δεν παρατηρείται η συμφόρηση που διαπιστώθηκε σε άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια στο πλαίσιο προηγούμενων συγκεντρώσεων ή συμμαχιών.

  Το Πανεπιστήμιο πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει ξανά και συνεχίσει απερίσπαστο το εκπαιδευτικό του έργο  Δελτίο Τύπου
  Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2011

  Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για την κατάργηση του ασύλου:
  «Τα θλιβερά γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Φαινόμενα παρεμπόδισης της λειτουργίας των Πανεπιστημίων όπως αυτό της Νομικής καταδεικνύουν χρόνιες παθογένειες και αδυναμίες του σημερινού εκπαιδευτικού συστήματος.
  Πολλά Ιδρύματα έχουν αφεθεί σε ένα καθεστώς ανομίας. Κατειλημμένα κτίρια, φθορές στις υποδομές και παράνομες δραστηριότητες, καλύπτονται πίσω από το πρόσχημα του ακαδημαϊκού ασύλου.
  Μετά τη σημερινή μου συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, θέλω να εκφράσω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται, ότι η λύση σε τέτοιου είδους παράνομες πράξεις που «θάβουν» την ανώτατη εκπαίδευση είναι η κατάργηση του ασύλου, που σήμερα υποθάλπει εγκληματικές πράξεις.
  Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν τη δύναμη προάσπισης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στα ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
  Το Πανεπιστήμιο πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει ξανά και συνεχίσει απερίσπαστο το εκπαιδευτικό του έργο. Η κοινωνία το στηρίζει. Η εποχή το απαιτεί.
  Για τους λόγους αυτούς…