Κριτική του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθήνας στον υπουργό οικονομικών για την έκτακτη εισφορά

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας γίνεται καθημερινά αποδέκτης έντονων παραπόνων των επιχειρήσεων-μελών του για την καθιέρωση της έκτακτης εισφοράς ως μόνιμου εισπρακτικού μέτρου. Υπενθυμίζεται σχετικά με το μέτρο της έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων ως μέτρο συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο από τους έχοντες και κατέχοντες στους αδύναμους της ελληνικής κοινωνίας κρίθηκε θετικά από το ΒΕΑ σε πρώτη φάση.
   Η παρούσα όμως οικονομική συγκυρία και η έντονη συρρίκνωση της ελληνικής βιοτεχνίας καθιστούν το μέτρο αυτό αναμφίβολα αντιαναπτυξιακό (ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις), καθώς δεν λαμβάνει υπόψη του τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις, επισημαίνει το ΒΕΑ.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι κεντρικοί μεσοπρόθεσμοι στόχοι  όσον αφορά τις επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι η παροχή αναπτυξιακών κινήτρων (π.χ. φορολογικά κίνητρα, εγγύηση δανεισμού για την αύξηση θέσεων εργασίας κ.λπ) και όχι η επιβολή επιπρόσθετων βαρών, σχολιάζει.
ΠΗΓΗ isotimia.gr 

Σχόλια