Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Τα συνεχή ολισθήματα που πράττει η κυβέρνηση χωρίς να μελετά σε βάθος το θέμα της πράσινης ανάπτυξης, έχει φέρει σε απόγνωση τους αγρότες όλης της χώρας


Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2011
Πρόταση για μόνιμη λύση κατέθεσε ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη προς το αρμόδιο υπουργείο, ΥΠΕΚΑ, σχετικά με το θέμα της απόρριψης των αιτήσεων των αγροτών στη Βοιωτία που αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις κορεσμένες περιοχές. Στην πρόταση που κατατέθηκε προς το αρμόδιο υπουργείο, προτείνεται να δοθεί από την πολιτεία η δυνατότητα μεταφοράς των επενδύσεών τους σε άλλα νοικιασμένα ή ιδιόκτητα οικόπεδα σε περιοχές με επαρκή χωρητικότητα, χωρίς να χάνεται η σειρά προτεραιότητας που τους δίνει η αρχική ρύθμιση του νόμου για όσους αγρότες βρίσκονται σε περιοχές με κορεσμένα δίκτυα.
Στην πρόταση του ο Μιχάλης Γιαννάκης αναφέρει ότι «τα συνεχή ολισθήματα που πράττει η σημερνή κυβέρνηση χωρίς να μελετά σε βάθος το θέμα της πράσινης ανάπτυξης έχει φέρει σε απόγνωση τους αγρότες όλης της χώρας και πιο συγκεκριμένα των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί ως κορεσμένες».
«Η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει το θέμα και να σταματήσει τις προχειρότητες. Διαφορετικά πρέπει να αποζημιώσει τους αγρότες για την απίστευτη ταλαιπωρία, τη γραφειοκρατία και την χρέωση των αγροτών σε τράπεζες και τα έξοδα σε μελετητικές εταιρίες» σημειώνει στην ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης και προτρέπει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να απαντήσει έμπρακτα στις αγωνίες των αγροτών.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΜΑ: «Δυνατότητα μεταφοράς άδειας σε περιοχές μη κορεσμένων δικτύων»

Κυρία Υπουργέ,

Παρά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Δημοκρατία» για την επιστολή της ΔΕΗ προ της ΡΑΕ με την οποία ζητά την διακοπή αποδοχής αιτήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη Βοιωτία και 16 ακόμα νομούς της χώρας και την αντίστοιχη ΑΠ 8474/341/29.12.2010 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, που ουδέποτε απαντήθηκε, η πολιτική ηγεσία τηρεί μια ύποπτη σιγή απέναντι στην δικαιολογημένη οργή των αγροτών της περιφέρειας, που βλέπουν τις ελπίδες που τους καλλιέργησε η κυβέρνηση να διαψεύδονται.

Η χρέωση των αγροτών σε τράπεζες και σε μελετητικές εταιρίες έχουν, ήδη, προκαλέσει την δικαιολογημένη οργή των αγροτών, αφού οι προσδοκίες τους στο όνομα της «πράσινης» ανάπτυξης, εξανεμίζονται

Σε αυτήν την κατάσταση που σκόπιμα και για ψηφοθηρικούς λόγους δημιούργησε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, οφείλει η επίσημη Πολιτεία να ανταποκριθεί με
συγκεκριμένες λύσεις, αφού σε καμία περίπτωση δεν φέρουν καμία ευθύνη οι αγρότες για την προχειρότητα της κυβέρνησης που πριν προβεί στην ψήφιση του ν. 3851/2010, όφειλε να είχε ελέγξει την χωρητικότητα των δικτύων και να ενημερώσει υπεύθυνα τους αγρότες.

Σε αυτά τα αδιέξοδα που δημιούργησε η κυβερνητική πολιτική, οφείλει να απάντησει με συγκεκριμένες λύσεις. Ειδικότερα, οφείλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος να δώσει την δυνατότητα στους αγρότες που έχουν καταθέσει αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε περιοχές με κορεσμένα δίκτυα να μεταφέρουν τις επενδύσεις τους σε άλλα νοικιασμένα ή ιδιόκτητα οικόπεδα περιοχών με επαρκή χωρητικότητα, χωρίς να χάνουν την σειρά προτεραιότητας που τους έδιναν οι αρχικές ρυθμίσεις του νόμου 3851/2010.

Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσει η πολιτική ηγεσία να αποκαταστήσει εν μέρει τα χιλιάδες θύματα της «πράσινης» προπαγάνδας της κυβέρνησης και να αποκαταστήσει την τρωθείσα από την προχειρότητα του ΠΑΣΟΚ αξιοπιστία της Πολιτείας.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

-Πως θα αποκαταστήσει η κυβέρνηση τους χιλιάδες αγρότες – θύματα της κυβερνητικής προπαγάνδας;
-Προτίθεται η πολιτική ηγεσία να δώσει στους αιτούμενους αγρότες σε περιοχές με κορεσμένα δίκτυα την δυνατότητα μεταφοράς των επενδύσεων σε άλλα ιδιόκτητα ή νοικιασμένα οικόπεδα, χωρίς να χάνουν τον αντίστοιχο Αριθμό Πρωτοκόλλου που τους εξασφαλίζει σειρά προτεραιότητας;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ


Μιχάλης Ε. Γιαννάκης
Βουλευτής Βοιωτίας
Βουλής 4, 105 62 Αθήνα, Τηλ.:210 370 6191, 210 370 6391, Φαξ: 210 3706591


1 σχόλιο:

 1. Κύριε Γιαννάκη μου, όσο το ψάχνεις, τόσο θα δεις ότι η "Πράσινη Ανάπτυξη" ακόμα και σαν όρος, είναι παραπλανητική.

  Προπέτασμα καπνού για αύξηση της τιμής του ρεύματος.

  Προπαγάνδα για αποδοχή μειωμένου βιοτικού επιπέδου.

  Κόλπο, φόρος για να πληρώνουμε εμείς, την ανάπτυξη των Γερμανών ή των Δανών

  Φράση δικαιολογίας για επιδοτούμενα συνέδρια

  Η νέα εκδοχή της παρασιτολογίας.

  Η επιβράβευση της ημιμάθειας

  Όποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος θέλει το καλύτερο για τα παιδιά του. Όλοι θέλουμε καθαρό περιβάλλον. Όλοι δουλεύουμε για κάτι καλύτερο.

  Πρασινες Θρησκείες, ή Αναπτύξεις δεν χρειαζόμαστε. Χορτάσαμε με τα Πρασινα Τέλη Κυκλοφορίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.