Αλ. Παπαδιαμάντης: Σημείο αναφοράς για την οικουμενικότητα του ελληνικού πολιτισμού»

Κώστας Αγοραστός σε πνευματικό αφιέρωμα
για τον «Άγιο των Γραμμάτων» στη Σκιάθο:

Αλ. Παπαδιαμάντης: Σημείο αναφοράς για
την οικουμενικότητα του ελληνικού πολιτισμού»

-«Στην προσπάθειά μας για την Θεσσαλία, μας εμπνέουν οι αξίες και μας καθοδηγούν το παράδειγμα και οι διδαχές των επιφανών Θεσσαλών που δόξασαν την πατρίδα μας και προσέφεραν στον Ελληνισμό σε όλους τους τομείς»

«Η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες ανάδειξης του πολύπλευρου έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη», τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός απευθύνοντας χαιρετισμό σε πνευματικό αφιέρωμα για τον «Άγιο των Γραμμάτων» στη Σκιάθο.
Ο κ. Κ. Αγοραστός εξέφρασε την ικανοποίησή του που η πρώτη του επίσκεψη ως Περιφερειάρχη στις Σποράδες συμπίπτει μ’ αυτήν την εκδήλωση, ενώ υπενθύμισε ότι «το 2011, ο πρώτος χρόνος του ταξιδιού της αιρετής Περιφέρειας, ενός πρωτοποριακού θεσμού άμεσης δημοκρατίας, συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την κοίμηση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη γενέτειρά του στη Σκιάθο».
Ο αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπογράμμισε ότι «ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ανήκει στους επιφανέστερους, τους διαπρεπέστερους των Θεσσαλών.
Αν και αναμφίβολα, άνθρωποι τέτοιας πνευματικής εμβέλειας υπερβαίνουν τον τόπο και το χρόνο. Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης αποτελεί στοιχείο αναφοράς για την ελληνικότητα, για την ελληνική αυτοσυνειδησία και ταυτόχρονα για την οικουμενικότητα του ελληνικού πολιτισμού», τόνισε με έμφαση και επανέλαβε την δέσμευσή του κατά την τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Στην προσπάθειά μας για την Θεσσαλία, μας εμπνέουν οι αξίες και μας καθοδηγούν το παράδειγμα και οι διδαχές των επιφανών Θεσσαλών που δόξασαν την πατρίδα μας και προσέφεραν στον Ελληνισμό σε όλους τους τομείς: την πολιτική, την κοινωνία, οικονομία, τα γράμματα, τις τέχνες, τις επιστήμες».
Ο κ. Κώστας Αγοραστός απένειμε τα εύσημα στους διοργανωτές των εκδηλώσεων και χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο Δήμος Σκιάθου με την Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών διοργανώνουν διεθνές συνέδριο στη μνήμη του «κοσμοκαλόγερου» κατά Παύλο Νιρβάνα, το Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή εκπροσώπων από δέκα και πλέον χώρες».

Σχόλια