Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

Rihanna ft. Will.I.Am - Photographs (OFFICIAL VIDEO)Rihanna ft. Will.I.Am - Photographs (OFFICIAL VIDEO)

 Δείτε το VIDEO..

http://www.youtube.com/watch?v=sOvnXOR_BlM

 

Οργή, εισβολή και άγριο ξύλο των οπαδών της Κοριτίμπα


Ο υποβιβασμός αποτελεί εφιάλτη για κάθε οπαδό μικρομεσαίας ομάδας. Κάποιοι το παίρνουν ψύχραιμα όταν συμβαίνει το μοιραίο.
Άλλλοι παρεκτρέπονται απειλώντας θεούς και δαίμονες. Οι υποστηρικτές της Κοριτίμπα μετά την καταδικαστική ισοπαλία (1-1) με την Φλουμινένσε πήγαν ένα βήμα παραπέρα μετατρέποντας το γήπεδο σε ρωμαϊκή αρένα.
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά τα απίστευτα έκτροπα που στιγμάτισαν την αναμέτρηση. Με το σφύριγμα της λήξης εκατοντάδες οπαδοί των "coxa" εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με άγριες διαθέσεις.

Αρχικά στόχος τους ήταν ο διαιτητής Λεάνδρο Βουαδέν και οι βοηθοί του. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να... αναχαιτίσουν τους "αφηνιασμένους" οπαδούς χρησιμοποίωντας ακόμη και πλαστικές σφαίρες.
Η επιχείρηση όχι μόνο δεν στέφθηκε με επιτυχία αλλά τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός τον οποίο οι συνάδελφοι του προσπαθούσαν εσπευσμένως να μεταφέρουν εκτός αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα κλήθηκε ελικόπτερο προκειμένου να παραλάβει τους "λαβωμένους" από το πανδαιμόνιο που δημιουργήθηκε.
Σημειώνεται πως δεν τραυματίστηκε κανένας παίκτης της Φλουμινένσε, ωστόσο κρίθηκε σκόπιμο να περιμένουν για 20 λεπτά σε κάποια γωνιά του γηπέδου!
Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στους δρόμους της Κοριτίμπα.
Δείτε το πανδαιμόνιο που προκλήθηκε. 
http://www.youtube.com/watch?v=epYOkvw0c_E&feature=player_embedded 
Πηγή: SPORT 24, http://sport24.gr/html/ent/131/ent.332131.asp

Οι Πράσινες Κάμερες ......Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χ. Καστανίδης, δεσμεύθηκε για την κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων της Ν.Δ. που επιτρέπουν τη γενικευμένη και χωρίς όρια χρήση των καμερών. Επίσης αναφέρθηκε και στην κατάργηση του νόμου που ποινικοποιεί την "κουκούλα".

Η προοπτική είναι εκτός της απαγόρευσης της χωρίς έλεγχο ηλεκτρονικής καταγραφής των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, να μην είναι υπεύθυνος ο εισαγγελέας για την χρήση των καμερών. Αυτό που σκέπτονται είναι να αναθέσουν το θέμα των λειτουργίας των καμερών και το υλικό που θα συγκεντρώνεται στην Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Αυτοί στο ΠΑΣΟΚ έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, με τις "προοδευτικές-πράσινες μπαρούφες" τους.

Το πρόβλημα είναι άν θα επιβλέπει τις καταγραφές ο Εισαγγελέας η (διαζ) η αρχή προστασίας, η αν θα καταργηθούν; H αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων από ποιον ορίζεται-διορίζεται και από ποιόν ελέγχεται; Γιατί είναι "προτιμότερη" και πιο αξιόπιστη η συγκεκριμένη υπηρεσία απ την Εισαγγελία. Μήπως δεν θέλετε μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη, μήπως έχετε "μπερδέψει" τον ρόλο και την αποστολή του καθενός φορέα;

Ας τελείωσουν τα παραμύθια με τις δημοκρατικές κάμερες και όλες αυτές τις ατελείωτες "αμπελοφιλολογίες" και ας κάνουν αυτό για το οποίο τους έχει επιλέξει ο λαός, ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ....


«Σώστε τα βιβλία, σώστε τη μνήμη μας»Με το σύνθημα «Σώστε τα βιβλία, τη μνήμη μας» έκλεισε η πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενίσχυση της προσπάθειας για την ψηφιοποίηση των βιβλίων της βιβλιοθήκης του Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης του Πόντου. Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, οι διοικήσεις της οποίας εδώ και χρόνια καταβάλλουν προσπάθειες για τη συντήρηση και διαφύλαξη των σπάνιων βιβλίων, που έγινε πράξη χάρη στη συνεργασία άλλων πέντε πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων της πόλης, που διέθεσαν τις πολιτιστικές τους δυνάμεις για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Στο κάλεσμα των συλλόγων ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες άτομα που, στις 6 Δεκεμβρίου, γέμισαν το Δημοτικό Θέατρο Νάουσας και χειροκρότησαν την κοινή προσπάθεια επίτευξης του στόχου, αναγνωρίζοντας την σημαντικότητά του.

Τώρα που μπαίνουμε στην "Πράσινη οικονομία",..με "Μεσογειακή διατροφή".."θα φάμε καλά"...


Συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά τη λήξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου στις Βρυξέλλες


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

(Ακολουθεί απόσπασμα)
....

Έχουμε δυναμικό. Τώρα μάλιστα που μπαίνουμε στην πράσινη οικονομία -λέω ένα παράδειγμα, το οποίο ανέφερα- το αιολικό δυναμικό της χώρας μας είναι το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έχουμε δυνατότητες ανάπτυξης ποιοτικού τουρισμού, ποιοτικής γεωργίας, μεσογειακής διατροφής, ποιότητας τροφίμων, ποιοτικών υπηρεσιών στον πολιτισμό, στην υγεία και αλλού. Όμως, όλες αυτές οι δυνατότητες δεν αξιοποιούνται.

Αυτό θα δώσει δουλειές, θα δώσει πολλές δουλειές, θα δώσει ευκαιρίες, αλλά θα μας πάει και σε μια οικονομία, η οποία είναι βιώσιμη και για μας, και πολύ πιο ποιοτική, αν δούμε πώς είναι οι πόλεις μας, αν δούμε πόσο καταστρέφουμε τα δάση μας, αν δούμε πόσο καταστρέφουμε τις παραλίες και τα νησιά μας.
Και βεβαίως, θα μας πάει και σε μια ποιοτική ζωή μέσα από την καλλιέργεια προϊόντων, με τη μεσογειακή δίαιτα, που είναι παραδοσιακή και είναι και πολύ πιο υγιής. Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα μοντέλο.

Σχόλιο:
Τώρα που μπαίνουμε στην "Πράσινη οικονομία", με "Μεσογειακή διατροφή".."θα φάμε καλά"...
Θα φυσήξει ο αέρας, θα πάρουν μπροστά οι ανεμογεννήτριες, θα ρθούν πολλές δουλειές και θα φάμε "Λαχανάκια Βρυξελλών" και μεσογειακά αγγουράκια.
Καλή σας Όρεξη...

Στου Ξυραφιού την Κόψη

 «ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του», θα είναι τα μέτρα (όποια και να είναι αυτά) που θα πάρουν της γης οι γραφειοκράτες στην Κοπεγχάγη.
ΓΙΑΤΙ «άρρωστος» δεν είναι ο πλανήτης, όπως λανθασμένα θέλουμε να πιστεύουμε, αλλά εμείς οι ίδιοι, tο ανθρώπινο είδος.
ΑΣ το πούμε και διαφορετικά: ο πλανήτης δεν κινδυνεύει. Εμείς κινδυνεύουμε, με το μυαλό (και τις συνήθειες) που κουβαλάμε.
ΜΙΑ πρόχειρη ματιά να ρίξει κανείς στο…  ιατρικό ιστορικό του πλανήτη θα το διαπιστώσει. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό.

Το σπάσιμο της κλειδαριάς του Πανεπιστημίου, ούτε δυστυχώς η υποστολή της ελληνικής σημαίας συνιστούν κακουργηματικές πράξεις !!!ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
    ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
    ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
    ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ
    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
    ΣΠΥΡΟΥ ΒΟΥΓΙΑ
    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    ΠΕΜΠΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

(Ακολουθεί απόσπασμα)   

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καλημέρα. Ο κ. Μπεγλίτης κι εγώ υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον συνάδελφο κ. Σπύρο Βούγια, προκειμένου να ανακοινώσουμε κι επισήμως την παραχώρηση ενός σημαντικού ακινήτου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Λέσβο, στη Μυτιλήνη, στην περιοχή Ουτζά, προκειμένου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνοντας τη χρήση του χώρου αυτού, να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται για τη διαμόρφωση, όπως θα μας πει ο κ. Βούγιας, ενός πρότυπου κέντρου υποδοχής παράνομων μεταναστών, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζουν οι άνθρωποι αυτοί, που σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι θύματα δουλεμπορικών κυκλωμάτων τα οποία λειτουργούν....
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θέλει να ρωτήσει κανείς τίποτε;
......
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή το θέμα είναι επίκαιρο και θα ήθελα τη γνώμη σας κυρίως ως πανεπιστημιακού. Θα ήσασταν υπέρ ή κατά της κατάργησης του ασύλου στα Πανεπιστήμια; Ευχαριστώ.
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Τίθεται ζήτημα σεβασμού του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο δεν το παραβιάζουν μόνο αστυνομικές δυνάμεις, κάτι που συμβαίνει σπάνια, το παραβιάζουν και μη ελεγχόμενες ομάδες ατόμων που καταλύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία.
    Ειλικρινά λυπάμαι όταν καλούμαι σε πανεπιστημιακού χαρακτήρα εκδηλώσεις οι οποίες προκειμένου να διεξαχθούν και προκειμένου να προστατευτούν, οργανώνονται σε μη πανεπιστημιακούς χώρους, σε ξενοδοχεία, σε συνεδριακά κέντρα, σε δημοτικές αίθουσες.
    Αυτό κάτι σημαίνει. Σημαίνει ότι τελικά καταφύγιο των ιδεών και της ελευθερίας του λόγου δεν είναι το Πανεπιστήμιο ως χώρος, αλλά κάποιος άλλος χώρος. Άρα το πανεπιστημιακό άσυλο καταλύεται όταν δε λειτουργεί.
    Ο νόμος προβλέπει δε ότι όταν τελείται αυτόφωρο κακούργημα ή αυτόφωρο πλημμέλημα κατά της ζωής, δε χρειάζεται καν άδεια πανεπιστημιακού οργάνου, προβλέπεται αυτεπάγγελτη και άμεση επέμβαση των διωκτικών δυνάμεων.
    Άρα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος και πρέπει να αντιληφθούμε ότι το άσυλο έχει άλλο σκοπό από αυτόν που κάποιοι νομίζουν.
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος στα πρόσφατα επεισόδια;
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εφαρμόστηκε, σε πολλές περιπτώσεις εφαρμόστηκε.
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η αστυνομία γιατί δεν έκανε παρέμβαση κ. Υπουργέ;
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σε μία περίπτωση υπάρχει....
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: 10 μολότοφ βρήκαν...
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπήρχε έλλειψη δηλαδή καλής εισαγγελικής λειτουργίας κ Υπουργέ;
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δε θέλω να κάνω εκτίμηση για τον τρόπο με τον οποίο η Εισαγγελία ασκεί τα καθήκοντά της. Απλώς, απαντώντας σε μια θεωρητική ερώτηση, έδωσα μια θεωρητική απάντηση.
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: (Μιλάει εκτός μικροφώνου).
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ένας - ένας, βλέπω μεγάλο πάθος.
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χτες στη Νομική συνεργείο καθαρισμού βρήκε 10 μολότοφ έτοιμες για εκτόξευση και τις βρήκε τελείως τυχαία.      
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όπως είπατε προηγουμένως, θα έπρεπε να υπάρξει αυτεπάγγελτη, επανέρχομαι στο προηγούμενο θέμα που συζητούσαμε πριν τα εξοπλιστικά, αυτεπάγγελτη παρέμβαση της αστυνομίας όταν διαπράττονται κακουργηματικές πράξεις.
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σε ποια κακουργηματική πράξη αναφέρεστε, που έχετε εντοπίσει ότι δε διετάχθη η αυτεπάγγελτη επέμβαση;
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στη διάρρηξη της Πρυτανείας, στην υποστολή της σημαίας και στον τραυματισμό του Πρύτανη.
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με συγχωρείτε.
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παρακαλώ.
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σας λέω το εξής. Ότι ούτε το σπάσιμο της κλειδαριάς της κεντρικής πύλης του ιστορικού κτηρίου του Πανεπιστημίου, ούτε δυστυχώς η υποστολή της ελληνικής σημαίας συνιστούν κακουργηματικές πράξεις.
    Ο τραυματισμός του Πρύτανη θα μπορούσε βεβαίως να είναι βαριά σωματική βλάβη και ενδεχομένως σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη, αλλά μετά αμέσως αποχώρησε ο κ. Πρύτανης, γιατί το βασικό ήταν να προστατευτεί ο ίδιος και η υγεία του.

Σχόλιο: 
Δεν τίθεται θέμα ασύλου..
Οι εκδηλώσεις γίνονται σε εξωτερικούς φορείς (ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα κλπ) γιατί φυλάσσονται. Από ποιόν φυλάσσονται Κύριε Υπουργέ; 
Από Κανέναν, απλώς στους χώρους αυτούς ΔΕΝ υπάρχει "άσυλο¨και ως εκ τούτου, δεν "κουνιέται φύλλο"...
Τι άλλο μάθαμε...

"Ότι ούτε το σπάσιμο της κλειδαριάς της κεντρικής πύλης του ιστορικού κτηρίου του Πανεπιστημίου, ούτε δυστυχώς η υποστολή της ελληνικής σημαίας συνιστούν κακουργηματικές πράξεις.
Ο τραυματισμός του Πρύτανη θα μπορούσε βεβαίως να είναι βαριά σωματική βλάβη"

Η σημερινή ατζέντα
 • Καθιστική διαμαρτυρία μαθητών από λύκεια του νομού, στο άγαλμα Βενιζέλου. - 12:00:00, Θεσσαλονίκη. Κύρια αιτήματα είναι η δραστική αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση, συγκεκριμένα παραχώρηση του 5%του προϋπολογισμού έναντι του 2,5%, και η ριζική αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος, σε ένα το οποίο θα έχει ως απώτερο σκοπό την ανθρωπιστική μόρφωση των νέων.

 • Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών, στην Αίθουσα της ΔΕΥΑΛ. - 12:00:00, Λάρισα/Τέρμα Λαγού.

 • Σύνοδος Πρυτάνεων. Ομιλία Διαμαντοπούλου - 13:00:00, Λαύριο.

 • Συγκέντρωση Greenpeace, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα - 17:30:00, Βουλή. Aθλητική ατζέντα

 • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (14η αγωνιστική) ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 16:45 ΣΚΑΪ
  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16:45 NOVA
  ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:00 ΝOVA

 • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (13η αγωνιστική): Διαγόρας-Ιωνικός - 15:00:00, Ρόδος,

 • Κολύμβηση-Ευρωπαϊκό 25άρας (3η ημέρα), Κωνσταντινούπολη (TUR)

 • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (7η ημέρα), 14.00 ΝΟ Πατρών-Βουλιαγμένη 15.00 Χανιά-ΝΕ Πατρών
  16.00 Ποσειδών Ιλισίων-Παλ.Φάληρο
  16.00 Λάρισα-ΠΑΟΚ
  17.00 Χίος-Παναθηναϊκός

 • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (10η αγωνιστική), 19:00 Ολυμπιακός-Πανελλήνιος 19:00 Λαμία-Παναθηναϊκός
  20:30 ΑΕΚ-Φοίνικας Σύρου

 • Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (10η αγωνιστική), 18:00 Απολλώνιος-Πανελλήνιος 18:00 Πανιώνιος-Άρης
  18:00 Ηρακλής Κηφ.-Κερατέα
  19:00 Μαρκόπουλο-Ολυμπιακός
  19:30 ΕΑ Λαρίσης-Παναθηναϊκός

 • Βόλεϊ-Α2 Ανδρών (9η αγωνιστική), 17:00 ΓΕ Μεσσηνίας-ΑΓΕ Κορίνθου 18:00 Μεταμόρφωση-Μίλωνας
  18:00 Επίκουρος-ΣΠΑ Καρδίτσας
  19:00 Εθνικός-Παμβοχαϊκός
  19:00 Κόροιβος-Παναχαϊκή
  19:00 Ν. Μουδανιά-Νίκη

 • Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών (3η ημέρα), 14.00 Νηρέας Χαλ.-Πανιώνιος 15.00 Ηρακλής-ΝΕ Πατρών
  16.00 Ολυμπιακός-Γλυφάδα
  18.00 Βουλιαγμένη-Εθνικός

 • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (11η ημέρα)-, 17:00 ΑΣΕ Δούκα-Φίλιππος Βερ. 18:00 ΠΑΟΚ-Θερμαϊκός
  18:00 ΑΕΚ-Ζαφειράκης Νάουσας
  18:00 Βριλήσσια-Πανελλήνιος
  18:00 Διομήδης Αργους-Αερωπός Εδεσσας
  18:00 Κύδων Χανίων-ΓΑΣ Κιλκίς

 • Υφυπουργοί... άνευ χαρτοφυλακίου


  Δύο μήνες ζητούν αρμοδιότητες και δικαίωμα υπογραφής! 
  Σε πηγαδάκι που είχαν στήσει βουλευτές της συμπολίτευσης στο καφενείο των καπνιστών της Βουλής την περασμένη εβδομάδα, μεγαλοπαράγων του ΠΑΣΟΚ εξέφραζε τη δυσφορία του γιατί, όπως εξηγούσε στους συνομιλητές του, δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με τίποτε άλλο από το να απαντά σε τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας μελών της κυβέρνησης, κομματικών στελεχών και απλών ψηφοφόρων που γκρινιάζουν για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού.

  O συγκεκριμένος παράγων αναφερόταν τόσο στην εκκρεμότητα με τον διορισμό των γενικών γραμματέων των υπουργείων (εκκρεμούν περίπου 40 γραμματείες), καθώς επίσης και στον καθορισμό των αρμοδιοτήτων των περισσότερων υφυπουργών όσο και στην κάλυψη των διευθυντικών θέσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου όπως έλεγε χαρακτηριστικά «όλα έχουν παγώσει», αφού κανένας δεν έχει το δικαίωμα της υπογραφής. Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις που έκαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στο πηγαδάκι, στις περίπου 15.000 επιτελικές θέσεις που υπάρχουν στον κρατικό μηχανισμό έχουν γίνει αλλαγές όχι σε περισσότερες από 1.000 διευθύνσεις των υπηρεσιών!

  Η Ελλάδα θεμέλιο του δυτικού Πολιτισμού


  Την Ελλάδα ως θεμέλιο του δυτικού Πολιτισμού και τον Αριστοτέλη ως πατέρα και πρόδρομο της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας και επιστήμης αλλά και ως παιδαγωγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εξήρε στην ομιλία της η υφυπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας, Αγκνες Βαντάι, εγκαινιάζοντας σήμερα στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Βουδαπέστης, τη Σχολή Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας.
  Στη Σχολή αυτή, της οποίας οι αίθουσες διδασκαλίας φέρουν το όνομα «Αριστοτέλης», θα φοιτούν από τον Ιανουάριο Ούγγροι αξιωματικοί, που μετά από διετείς σπουδές εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, θα μπορούν να μετεκπαιδευτούν στις αντίστοιχες στρατιωτικές σχολές στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διμερούς ελληνο-ουγγρικής στρατιωτικής συνεργασίας.
  Όπως τόνισε κατά τα εγκαίνια η κ. Βαντάι, η ίδρυση της Σχολής είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Άμυνας Ουγγαρίας και Ελλάδας, της Μικτής Ελληνοουγγρικής Επιτροπής και του Γλωσσικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Βουδαπέστης.

  Μόνο ο Μαλέλης έπαιξε πρώτο το θέμα με τον Παπαδόπουλο


  Μόνο το star που όλα τα ΜΜΕ λένε ότι έχει εναλλακτική ενημέρωση, έβαλε πρώτο θέμα την ιεροσυλία στον νεκρό Τάσσο Παπαδόπουλο και την σύληση του τάφου του.
  Κανένα άλλο από τα μεγάλα μαγαζιά. Και τελικά ο Μαλέλης είναι ειλικρινής και ξέρει τι κάνει και γιατί. Ας μας πούνε οι άλλοι δ/ντες ειδήσεων όπως ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος του mega γιατί υποβάθμισαν τόσο πολύ ένα τεράστιο γεγονός με ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και εθνική σημασία. Μέχρι αυτή την ώρα δεν ξέρουμε από ποιους έγινε άρα το θέμα έπρεπε να είναι πρώτο ή δεύτερο πριν ξεκινήσει η συζήτηση της πλάκας με την Λούκα Κατσέλη.

  Το ίδιο και το μονοθεματικό δελτίο του Νίκου Χατζηνικολάου. Ο άνθρωπος ΔΕΝ μπορεί να χειριστεί τόσο σοβαρά θέματα παρά μόνο πολιτικές κουβεντούλες με την Μακρή και τον Τράγκα. Το...μάπετ σόου.
  Το έδωσε το θέμα στο δελτίο β διαλογής που κάνει ο Άκης Παυλόπουλος.

  Πλήρης συγκάλυψη του θέματος όταν όλος ο Ελληνισμός σήμερα συζητάει αυτό το θέμα.

  Πάλι τα ίδια θα λέμε; Αυτή είναι η δημοσιογραφία των συμφερόντων. Ούτε τα μεγάλα portal το έπαιξαν εκτός του Νίκου Ευαγγελάτου.

  Κοινωνικός ξεπεσμός και σήψη της δημοσιογραφικής τους οικογένειας. Να την χαίρονται τέτοια οικογένεια. Σαν τον ...νονό κατάντησαν όλοι τους.


  Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_177.html 

  Alicia Keys "Unthinkable" new track 2009


  Alicia Keys - Unthinkable (I'm Ready) feat.Drake

  Δείτε το Video

  http://www.youtube.com/watch?v=_XD7JCSxoI8&feature=related

  Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

  Lady GaGa - The Fame (The Fame Monster Version)


  Lady GaGa - The Fame (The Fame Monster Version)

  Δείτε το Video

   http://www.youtube.com/watch?v=JDpEMLXXRPU

  Σχέδιο Νόμου «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής»: Άνθρακας ο Θησαυρός !!!


  Το σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ, είναι "Clopy Paste", από τον υπάρχοντα Νόμο 3468/ 2006 της ΝΔ.
  Μπορείτε να το διαπισώσετε  διαβάζοντας το πιό κάτω Link:
  Τον παλιό νόμο του 2006 μπορείτε να δείτε στο πιό κάτω Link:

  Από μια γρήγορη σύγκριση των δύο νόμων, προκύπτουν τα εξής:
  - Καμμία ουσιαστική και σοβαρή αλλαγή, όλη την προεργασία και πρόβλεψη την έχει κάνει η Ν.Δ.

  - Παρά την "θρυλούμενη" και πολυδιαφημισμένη συντόμευση των διαδικασιών, ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε κατά πολύ μικρότερο χρόνο για την άδεια παραγωγής!!

  4. Η άδεια παραγωγής χορηγείται για χρονικό διάστημα μέχρι είκοσι πέντε (25) ετών και μπορεί να ανανεώνεται, μέχρι ίσο χρόνο. Εάν εντός είκοσι τεσσάρων (24) μηνών και, στις περιπτώσεις της παραγράφου 9, εντός τριάντα έξι (36) μηνών, από τη χορήγηση της άδειας παραγωγής δεν έχει χορηγηθεί άδεια εγκατάστασης, η άδεια παραγωγής ανακαλείται. (www.ypan.gr/docs/N_3468-2006__APE.doc)
  4. Η παράγραφος 4 του άρθρου 3 του ν.3468/2006, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
  «4. Η άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χορηγείται για χρονικό διάστημα μέχρι είκοσι πέντε (25) ετών και μπορεί να ανανεώνεται, μέχρι ίσο χρόνο . Εάν εντός εξήντα (60) μηνών από τη χορήγηση της άδειας παραγωγής δεν έχει χορηγηθεί άδεια εγκατάστασης, η άδεια παύει να ισχύει. 

  Άρθρο 5 Ορθολογικοποίηση της τιμολόγησης 

  Η παράγραφος 2 του άρθρου 12 του ν.3468/2006, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

  «2. Η σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας ισχύει για είκοσι (20) έτη. Η σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ηλιοθερμικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής ισχύει για εικοσιπέντε (25) έτη. Η σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από Υβριδικούς Σταθμούς ισχύει για είκοσι (20) έτη και μπορεί να παρατείνεται, σύμφωνα με τους όρους της άδειας αυτής, μετά από έγγραφη συμφωνία των μερών, εφόσον ισχύει η σχετική άδεια παραγωγής».

  Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε 10 συν 10 χρόνια και 20 με δυνατότητα παρέτασης για τους υβριδικούς.

  2. Η παράγραφος 1 του άρθρου 13 του ν.3468/2006, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: 

  Από τους πίνακες της παραγράβου 2β, προκύπτει ότι έχουν αυξήσει την "Τιμολόγηση ηλεκτρικής ενέργειας από τους σταθμούς κατά 7 €/MWh, ώστε να γίνουν οι πλούσιοι (οι εταρείες) πλουσιότεροι!!!  

  Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν και θα καταλάβετε τη "Σοσιαλιστική" προσέγγιση!!!   


  Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, αλλά να ξέρετε ότι θα επανέλθουμε!!!

  "Συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα"


  "Η Νέα Δημοκρατία επιδίωκε και επιδιώκει, πάντοτε, τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν όλους τους πολίτες και καθορίζουν την πορεία του Τόπου. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να ακολουθήσει πρακτικές άρνησης και αντίδρασης, όπως γινόταν, σχεδόν μόνιμα, από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτονόητο ότι θα προσέλθει στο διάλογο και θα συνεισφέρει ουσιαστικά σε αυτόν", δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, σχετικά με τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
  Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη είχε σειρά συναντήσεων με κεντροδεξιούς ηγέτες.
  Συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπορίσοφ, τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν,τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Φρέντικ Ράινφελντ, τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφερντ Μαρτένς. Οι ξένοι ηγέτες ρωτούσαν τον κ. Σαμαρά για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
  Ο Α. Σαμαράς επιδίωξε να στηρίξει την εικόνα της εθνικής οικονομίας: Ενδεικτικό του κλίματος για την ελληνική οικονομία ήταν συνέντευξη της κας Άγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου, που ανέφερε ότι "αυτό που συνέβη σε μια χώρα επηρεάζει και τις υπόλοιπες. Και γι΄αυτό έχουμε όλοι ευθύνη".

  Μουσείο Καβάφη στην Πλάκα


  Σε ιστορικό οίκημα στην Πλάκα, στην τέως οικία Κωλέττη, στην οδό Πολυγνώτου 13, θα στεγαστεί το μουσείο για τον Κ. Π. Καβάφη. Την απόφαση πήρε το υπουργείο Πολιτισμού να το παραχωρήσει στη μη κερδοσκοπική Εταιρεία Σπουδαστήριου Νέου Ελληνισμού, η οποία κατέχει το αρχείο του ποιητή. Το έργο θα πραγματοποιηθεί με χορηγία από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το νέο Μουσείο,θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο και οι μελετητές αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν χειρόγραφα, φωτογραφίες, βιβλία, έγγραφα, έπιπλα καθώς και προσωπικά αντικείμενα του ποιητή. Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, που στοχεύει και πέρα από το μουσειακό επίτευγμα, στην αξιοποίηση του αρχείου του Καβάφη, το οποίο ανήκει στον Μανόλη Σαββίδη. Οι νέοι φιλόλογοι αδημονούν.

  Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

  “Συρρίκνωση”
  Η «fizz gallery» εγκαινίασε την έκθεση του Κώστα Βαρώτσου με τίτλο “Συρρίκνωση”.
  Μία δυναμική εγκατάσταση του καλλιτέχνη παρουσιάζεται στη γκαλερί, σε διάλογο με την αρχιτεκτονική δομή του χώρου. Μία πέτρινη «δίνη» διαμορφώνεται με προσεκτική γεωμετρία και συρρικνώνεται από το μέγιστο προς το ελάχιστο, αποκαλύπτοντας τη λεπτή ισορροπία μεταξύ των δομικών της στοιχείων και την ένταση της ενέργειας στο εσωτερικό της.  «Το έργο του Βαρώτσου είναι ταυτόχρονα δομικό και παιγνιώδες, διαισθητικό και εντούτοις ορθολογικό. Τα αντίθετα συνυπάρχουν τόσο μέσα στα ίδια τα έργα όσο και στη σχέση των έργων με το περιβάλλον τους: ανοιχτό-κλειστό, μέσα-έξω, εύθραυστο-συμπαγές, διαφάνεια-πυκνότητα, στατικότητα-δυναμισμός, κενό-πληρότητα. Το μεν δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το δε, και το “εδώ” αποκτά νόημα μόνο μέσω του “εκεί”.» Florent Bex, επίτιμος διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (Muhka), απόσπασμα από το κείμενό του «Κώστας Βαρώτσος: ένας καλλιτέχνης του χώρου» (στο Varotsos, εκδόσεις futura, 2005).
  10 Δεκεμβρίου 2009 - 9 Ιανουαρίου 2010 Κώστας Βαρώτσος


  Οι "Blue Oyster Cult" ξανάρχονται  Το διαστημόπλοιο των Blue Oyster Cult προσγειώνεται και πάλι στην Ελλάδα.
  Παρά την τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική τους επιτυχία, οι BOC ήταν πάντα ένα σχήμα, που δεν έγινε ποτέ δέσμιο των επιταγών της μόδας ή των σημείων των καιρών και στα 40 χρόνια της πορείας τους λειτουργούν πάντα με γνώμονα την καλλιτεχνική τους ανησυχία, βρισκόμενοι σε ένα ατελείωτο και γεμάτο περιπέτειες μουσικό ταξίδι. Έχοντας χαρακτηριστεί σαν ένα από τα 10 rock σχήματα που κάποιος πρέπει να δει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του οι Νέο-Υορκέζοι στη φετινή τους
  περιοδεία, ξεκινούν το show τους με βάση τον ατελείωτο κατάλογο των επιτυχιών τους, ενώ οι τάσεις τους για αυτοσχεδιασμό κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσουν .
  Τo συγκρότημα που όρισε το εγκεφαλικό rock επανέρχεται για δύο μοναδικά show δίνοντας στους οπαδούς του το δικαίωμα να το απολαύσουν αυτή τη φορά από απόσταση αναπνοής. Το Σάββατο 12&13 Δεκέμβρη στη μουσική σκηνή Gagarin.

  Τελικά απειλείται η εθνική κυριαρχία, ή όχι;

  papabr
  Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ο  Γ. Παπανδρέου εμφανίσθηκε αποφασισμένος να προωθήσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του ταχύτερα από ό,τι αρχικά σχεδίαζε, διέψευσε τις φήμες για πάγωμα μισθών στο δημόσιο, αρνήθηκε ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και δεσμεύθηκε για βαθιές τομές, αλλά όχι αντιλαϊκά μέτρα.
  Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και η χώρα επιβάλλουν πολλά μέτρα τα οποία σχεδιάζονταν να εφαρμοστούν σε βάθος διετίας ή τετραετίας, να υλοποιηθούν, τελικά, νωρίτερα, προκειμένου να επιστρέψει η οικονομία σε αναπτυξιακή πορεία. «Οι πολύ μεγάλες αλλαγές θα γίνουν το 2010», τόνισε.
  «Πείσαμε τους υπόλοιπους εταίρους με ό,τι λέει το πρόγραμμά μας, τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη αποστροφή για «απειλή της εθνικής κυριαρχίας», διευκρίνισε ότι αυτή ήταν αναφερόταν στην επιτήρηση της εθνικής οικονομίας από την ΕΕ.
  Όλοι θυμούνται όμως ότι μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε το δημοσιονομικό αδιέξοδο ως απειλή για την εθνική κυριαρχία της χώρας, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι ευθύνεται για την κατάσταση αυτή, γιατί «εξέθεσε την Ελλάδα στις πιέσεις των διεθνών πιστωτών της και την παρέδωσε με μειωμένη εθνική κυριαρχία».
  Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην φορολογική μεταρρύθμιση που θα γίνει με ένα «διάφανο φορολογικό νομοσχέδιο (…) που θα δημιουργήσει μία άλλη κουλτούρα φορολογικής συνείδησης». Ενώ προανήγγειλε και δραστική συρρίκνωση του κράτους. «Έχουμε πέντε επίπεδα διοίκησης, κεντρική, περιφερειακή, νομαρχιακή, σε μερικές περιοχές επαρχιακή, καθώς και τοπική», σημείωσε. Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτά να μειωθούν σε τρία, προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία και η σπατάλη. «Είναι μία μεγάλη επανάσταση… είμαστε αποφασισμένοι να τα κάνουμε», είπε.
  Σε απάντηση των δηλώσεων του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,  Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   «Ο κ. Γ. Παπανδρέου, για μια ακόμα φορά, υπέπεσε στο σφάλμα να επαναλάβει τον κακό του εαυτό. Την ώρα που ο Ελληνικός λαός και μαζί του οι Ευρωπαίοι εταίροι μας περίμεναν την εξαγγελία ενός πλήρους και συγκεκριμένου σχεδίου εξόδου της Ελληνικής οικονομίας από την κρίση, ο Πρωθυπουργός αναλώθηκε είτε σε γενικόλογες αναφορές και ευχολόγια θεωρητικού χαρακτήρα, είτε σε πολιτικές επιθέσεις σε βάρος των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Προφανώς ο κ. Παπανδρέου αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η προεκλογική περίοδος των υποσχέσεων άνευ αντικρύσματος έχει παρέλθει οριστικά.
  Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα. Η ώρα της ευθύνης.
  Και εκείνος που πρέπει – επιτέλους- να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, προχωρώντας άμεσα στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων αποφάσεων για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας.
  Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι περιμένει από την κυβέρνηση να πράξει το καθήκον της απέναντι στον τόπο.
  Και δεσμεύεται να στηρίξει όλα τα δίκαια μέτρα που θα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν θα υπαγορεύονται από ευκαιριακές λογικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες».

  Πηγή: antinews, http://www.antinews.gr/?p=27358

  Ελάχιστες οι πιθανότητες μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας;

  Τι ρόλο θα παίξει το ΔΝΤ;Καταιγισμός ρεπορτάζ και σχολίων για την Ελλάδα στον σημερινό ευρωπαϊκό τύπο. Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

  Η ισπανική εφημερίδα El Pais αναφέρεται στις ευθύνες των χρηματοπιστωτικών οίκων αξιολόγησης: «Η επέκταση της κρίσης δεν περιορίζεται μόνον στην Ελλάδα. Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την Ισπανία όσον αφορά τις χρηματοπιστωτικές της προοπτικές, χαρακτηρίζοντάς τις ‘αρνητικές’.
  Πρόκειται για μια προειδοποίηση που σημαίνει ότι  προσεχώς ενδέχεται να υποβαθμιστεί και άλλο η αξιοπιστία της Ισπανίας.
  Η απόφαση αυτή είναι υπερβολική, καθώς το δημόσιο έλλειμμα της Ισπανίας είναι ένα από τα χαμηλότερα της ΕΕ. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πιο σοβαρή….μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα ισοδυναμούσε με καταστροφή για το ευρώ και τους πιστωτές στη Γαλλία και τη Γερμανία. Αλλά οι πιθανότητες μιας τέτοιας εξέλιξης είναι ελάχιστες.»

  Η γερμανική Süddeutsche Zeitung υπογραμμίζει: «Με τα κράτη μπορεί να συμβεί ό,τι συνέβη και με τις τράπεζες: να χάσουν την αξιοπιστία τους και να καταρρεύσουν. Για να εμποδίσουν μια τέτοια εξέλιξη τα κράτη–μέλη της ΕΕ δεν τους μένει τίποτε άλλο από το να στηρίξουν την Ελλάδα.

  Σαμαράς: Οχι άλλες παλινωδίες στην οικονομία


  Απέδωσε τις αρνητικές αξιολογήσεις στους κυβερνητικούς χειρισμούς

  Στην πρώτη αντιπαράθεση ουσίας, αλλά και υψηλών τόνων με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου προχώρησε χθες ο αρχηγός της Ν. Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς από τη Βόννη όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
  Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και καυστικούς χαρακτηρισμούς, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «αστειότητες» όσα νωρίτερα χθες είχε πει ο πρωθυπουργός περί «απειλών κατά της εθνικής μας κυριαρχίας» λόγω του υπέρογκου χρέους και χρέωσε στην κυβέρνηση αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητα στη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, αποδίδοντάς της ευθέως τις δυσμενείς αξιολογήσεις των διεθνών οίκων.
  Παρείχε, δε, πολιτική κάλυψη στην κυβέρνηση της Ν. Δ., χαρακτηρίζοντας «ιταμές, άδικες και αστήρικτες» τις επιθέσεις του πρωθυπουργού. «Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια στη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο οι παλινωδίες της κυβέρνησης», πρόσθεσε.
  Νωρίτερα, κατά την παρθενική του ομιλία στη συνάντηση των κεντροδεξιών ηγετών του ΕΛΚ στη Βόννη, ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε μία σαφώς διαφορετική οικονομική πρόταση από εκείνη του προκατόχου του Κώστα Καραμανλή για την έξοδο από την κρίση.
  Η σύνοδος είχε στο επίκεντρό της την «Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς» - η οποία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της οικονομικής προσέγγισης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που έδωσε στον κ. Σαμαρά την ευκαιρία να αναπτύξει την κεϊνσιανής φιλοσοφίας πρότασή του για ένα κράτος ρυθμιστή της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και συμπαραστάτη των αδυνάτων, με κυρίαρχη την ανάγκη στήριξης της μεσαίας τάξη.
  Με αναφορές που έλκουν τις ρίζες τους από τον Αριστοτέλη μέχρι τον Μαξ Βέμπερ, έθεσε ως προϋπόθεση της οικονομικής ανάπτυξης τη μετακίνηση της έμφασης από την «αναδιανομή στην διάχυση ευκαιριών και ευημερίας». «Οι αποκεντρωμένες αγορές μπορούν να παράγουν περισσότερη ευημερία από οποιοδήποτε άλλο σύστημα» είπε ο κ. Σαμαράς, θέτοντας ως προϋπόθεση να μετεξελιχθούν οι ελεύθερες αγορές σε ανταγωνιστικές.
  «Αυτόν τον ρόλο μπορεί να τον διαδραματίσει μόνο το κράτος», πρόσθεσε. Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς πήρε αποστάσεις και από το σοσιαλιστικό μοντέλο, αλλά και από τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό: «Δεν θέλουμε ένα κράτος επιχειρηματία, όπως οι σοσιαλιστές, ούτε θέλουμε ένα κράτος που δεν κάνει απολύτως τίποτε, όπως κάποιοι ακραίοι φιλελεύθεροι», είπε.
  Συναντήσεις
  Στο περιθώριο της διοργάνωσης, ο κ. Σαμαράς είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον επανεκλεγέντα, χθες, πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Βιλφρ. Μαρτένς, τον Αλβανό πρόεδρο Σαλί Μπερίσα, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του ΕΛΚ κ. Ντολ και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ουγγαρίας.
  Κατά τη σημερινή, δεύτερη ημέρα της συνόδου, στην οποία, παρούσης της καγκελαρίου της Γερμανίας Α. Μέρκελ που φτάνει το πρωί στη Βόννη, θα εκλεγούν οι αντιπρόεδροι του ΕΛΚ, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ε. Ε., Ζ. Μπαρόζο. Κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του κ. Σαμαρά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ήταν διακριτή η παρουσία του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος, κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο, είχε επισκεφθεί την πόλη, προκειμένου να μιλήσει στους Ελληνες ομογενείς.

  Πηγή:  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_10/12/2009_382870

  ΠΓΔΜ: Δηλώσεις Ιβάνοφ για όνομα κι εθνική ταυτότητα


  Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ανέφερε ότι "H Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τροποποίηση του Συντάγματός της με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος και δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση που πλήττει τη μακεδονική εθνική και γλωσσική ταυτότητα", ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ. Πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να υποκύψει σε καμία πίεση για να παραιτηθεί του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού: "Το δικαίωμα αυτό αποτελεί την πεμπτουσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κινητήρια δύναμη του ελεύθερου κόσμου",ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ, σε εκδήλωση, την Πέμπτη στα Σκόπια, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  "Ως εκ τούτου, η δική μας κόκκινη γραμμή στις συνομιλίες με την Ελλάδα δεν προκύπτει από κάποιον εθνικισμό, ιδιοτροπία, επίδειξη ισχύος ή μη ορθολογικές αξιώσεις, αλλά από τα βασικά κεκτημένα του αγώνα της ανθρωπότητας για ελευθερία", τόνισε ο Ιβάνοφ και πρόσθεσε ότι "κανείς δεν μπορεί να αρνείται την εθνική ταυτότητα του μακεδονικού λαού και ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να παίξει με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Μακεδόνων πολιτών".
  Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ θεώρησε ότι η χώρα του έδειξε ότι σέβεται τις ευρωπαϊκές αρχές και κριτήρια και ότι βρίσκεται στη σωστή οδό και σε αυτό, όπως τόνισε, συνηγορεί και η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ.
  Διαμαρτυρίες μπροστά από τα γραφεία της διπλωματικής αποστολής της ΕΕ στα Σκόπια
  Περίπου 500 πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη μπροστά από τα γραφεία της διπλωματικής αποστολής της ΕΕ στα Σκόπια, για να διαμαρτυρυθούν σχετικά την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών να αναβάλει την εξέταση του θέματος του ορισμού ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ένωσης και της ΠΓΔΜ.
  Ως διοργανωτές των συγκεντρώσεων αυτών εμφανίστηκαν φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις, ωστόσο, όπως σημειώνουν μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους ήταν μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα Σκόπια από την επαρχία, με λεωφορεία και δήλωναν υποστηρικτές του κόμματος VMRO-DPMNE του οποίου ηγείται ο Νίκολα Γκρούεφσκι.
  Το VMRO-DPMNE, σε ανακοίνωση του σχετικά με τις αναφορές αυτές των ΜΜΕ των Σκοπίων, σημειώνει ότι δεν εμπλέκεται και δεν υποκίνησε τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της αποστολής της ΕΕ στα Σκόπια.
  ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Βρετανία: Η νέα γρίπη είναι λιγότερο θανατηφόρα απ όσο είχε αρχικώς εκτιμηθεί


  H πανδημία της νέας γρίπης Η1Ν1είναι λιγότερο θανατηφόρα απ όσο είχαν φοβηθεί αρχικά οι επιστήμονες, δήλωσαν σήμερα ειδικοί Βρετανοί επιστήμονες που προσθέσανε ωστόσο ότι οι υπεύθυνοι για τη δημόσια υγεία θα πρέπει να συνεχίσουν τον εμβολιασμό των πληθυσμών.
  Στην πρώτη συγκριτική ανάλυση των θανάτων από την εμφάνιση της νόσου στην Αγγλία και αφότου η γρίπη χαρακτηρίστηκε πανδημία, τον Ιούνιο, δείχνει ότι σε κάθε 100 χιλιάδες περιπτώσεις μόλυνσης με τον ιό της νέας γρίπης οι θάνατοι φτάνουν τους 26 δηλαδή ποσοστό 0,026%.
  Το ποσοστό αυτό δείχνει ότι η νέα γρίπη είναι ελάχιστα σοβαρότερη από τη γνωστή εποχιακή γρίπη.
  "Η πρώτη πανδημία γρίπης του 21ου αιώνα, σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις ειδικών είναι τελικώς λιγότερο θανατηφόρα απ΄ όσο είχε εκτιμηθεί αρχικώς", αναφέρει ο σερ Λίαμ Ντόναλτσον, βρετανός καθηγητής επικεφαλής μελέτης που εκπονήθηκε για τη νέα γρίπη.
  Στην ίδια μελέτη αναφέρεται ότι οι τρεις πανδημίες γρίπης του 20ου αιώνα ήταν πολύ σοβαρότερες: για παράδειγμα η λεγόμενη ισπανική γρίπη του 1918 είχε ποσοστά θανάτου 2-3%, ενώ οι πανδημίες του 1957/8 και του 1967/8 είχαν ποσοστά θανάτου 0,2%.
  Βεβαίως, όπως ανέφερε ο δόκτορ Ντόναλτσον οι συνθήκες υγιεινής, οι χώροι διαβίωσης, η διατροφή και η δημόσια υγεία, καθώς και η ιατρική γενικώς έχουν σημειώσει μεγάλη βελτίωση στις μέρες μας γεγονός που βοηθά στην μείωση των θυμάτων.
  Παράλληλα στη μελέτη τονίζεται ότι το 63% των ασθενών από τη γρίπη που κατέληξαν, υπέφεραν και από άλλα σοβαρότερα προβλήματα υγείας ή και χρόνιες παθήσεις.
  Επίσης στη μελέτη τονίζεται ότι αν και τα άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τη γρίπη, στην περίπτωση που νοσήσουν, η γρίπη μπορεί να είναι μοιραία γι αυτούς.

  www.διαδίκτυο.eu: Ο διαδικτυακός χώρος .eu σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ


  Από Πέμπτη 10/12, οι ευρωπαίοι πολίτες, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί μπορούν να καταχωρίζουν ονόματα για ιστότοπους .eu στο χρησιμοποιώντας αλφαβητικούς χαρακτήρες και από τις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι καταχωρούντες μπορούν, παραδείγματος χάρη, να χρησιμοποιούν λέξεις σε ελληνική ή κυριλλική γραφή, όπως www.διαδίκτυο.eu ή www.???????.eu. Τα διεθνοποιημένα ονόματα χώρου (IDN) είναι διαδικτυακά ονόματα χώρου που περιέχουν και άλλους χαρακτήρες εκτός από τους 26 του λατινικού αλφαβήτου "a" έως "z", τα ψηφία "0" έως "9" και την παύλα "-". Όσοι καταχώριζαν ονόματα χώρου στο ".eu", μπορούσαν ως τώρα να χρησιμοποιούν μόνον αυτή την περιορισμένη σειρά χαρακτήρων, τώρα όμως τα ονόματα είναι δυνατό να καταχωριστούν σε διάφορες επίσημες γλώσσες της ΕΕ.
  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι ο ευρωπαϊκός χώρος ανωτάτου επιπέδου ".eu" θα πρέπει να προσφέρει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης χαρακτήρων από όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Οι πολίτες της ΕΕ θα είναι σε θέση να καταχωρίζουν ονόματα χώρου σε μη λατινική γραφή, πράγμα σημαντικό για γλώσσες όπως η ελληνική ή η βουλγαρική. Επίσης, ισπανοί και βάσκοι μπορούν να καταχωρίζουν ονόματα με "?" ενώ γάλλοι, πορτογάλοι και καταλανοί μπορούν να χρησιμοποιούν το "?".
  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται επίσης για να εισαγάγει, το ταχύτερο δυνατό, παραλλαγές διεθνοποιημένων ονομάτων χώρου στο ανώτατο επίπεδο ".eu" (π.χ. το ίδιο το "eu" σε ελληνικούς ή κυριλλικούς χαρακτήρες). Το Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια του φόρουμ για τη διοίκηση του Ίντερνετ, η Επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ ενημέρωσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ICANN (το φορέα του Ίντερνετ για την εκχώρηση ονομάτων και αριθμών) Ροντ Μπέκστρομ σχετικά με τα σχέδια της Επιτροπής. Όταν ICANN εγκρίνει τα διεθνή ονόματα χώρου (IDN) στο ανώτατο επίπεδο για το ".eu", θα μπορούν οι καταχωρούντες στην ΕΕ να καταχωρίζουν ολόκληρες διευθύνσεις στον Παγκόσμιο Ιστό χρησιμοποιώντας χαρακτήρες από το αλφάβητό τους (δηλαδή το "europa" και το ".eu").
  Ο χώρος ανωτάτου επιπέδου της Ευρώπης, ".eu" έχει καθιερωθεί από την ΕΕ, αλλά τη φροντίδα λειτουργίας του έχει ο ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός EURid. Ο όμιλος αυτός, αποτελούμενος από βελγικό, τσεχικό, ιταλικό, σουηδικό και σλοβένικο μητρώο, άρχισε τη λειτουργία του ".eu" το 2005. Μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότερα από τρία εκατομμύρια ονόματα χώρου ".eu". Στην Ελλάδα στις 30/9/2009 είχαν καταχωριστεί 26.231 ονόματα χώρου .eu και μεταξύ 2007-2009 η αύξηση έφθασε το 28% (έναντι μέσου όρου 10% στην ΕΕ).
  Πίνακας Οι δέκα μεγαλύτεροι μεγαλύτεροι χώροι (domains) στις 30/9/09 domain names Αριθμός καταχωρήσεων: .com 82 467 859 .de 13 077 091 .cn 12 545 589 .net 12 477 730 .org 7 840 201 .uk 7 826 095 .info 5 282 857 .nl 3 523 290 .eu 2 991 205 .biz 2 370 874
  Πηγή:EURid

  Topless Bar  Πάω στοίxημα ότι θα το δείτε 2 φορές !!
  Δείτε το
  http://www.youtube.com/watch?v=Gk0wA-N8b2Y

  Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

  ΤΑΜΤΑ & ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ - ΘΑΡΡΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (NEW PROMO SONG 2009)  ΤΟ ΝΕΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΤΗΣ ΤΑΜΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ CD ΤΗΣ ΤΑΜΤΑΣ!!!

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO 


  http://www.youtube.com/watch?v=lHh51zGaDtQ

  "Θα εξαφανίσουμε το χρέος, θα... θα... θα..."  "Οι εγκληματικές πολιτικές της ΝΔ μας έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανή δύσκολη θέση. H ΝΔ εξέθεσε την Ελλάδα και την παρέδωσε με μειωμένη εθνική κυριαρχία. Tα ίδια έγιναν και το 1993, αν και λιγότερο δραματικά τότε"...
  "Το δημοσιονομικό πρόβλημα απειλεί για πρώτη φορά από το 1974 την εθνική κυριαρχία". 
  "Αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί με μόνο γνώμονα ο λαός να αποφασίζει κυριαρχικά για το μέλλον του"...
  Σχετικά με το δημόσιο χρέος, επανέλαβε την φράση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1993, ότι "ή η χώρα θα αφανίσει το δημόσιο χρέος, ή το χρέος θα αφανίσει την χώρα" και πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του ζητήματος, αλλά και θα εντείνει τις διεθνείς επαφές και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τα ΜΜΕ να συμβάλλουν στην θετική εικόνα της πατρίδας μας, ενώ τόνισε ότι η νέα γενιά ποτέ δεν ταυτίσθηκε με την βία
  "Αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί με μόνο γνώμονα ο λαός να αποφασίζει κυριαρχικά για το μέλλον του"
  Συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την καταπολέμηση της διαφθοράς ζήτησε, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον κ. Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. "Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δύσκολη στενωπό από την οποία περνάει η Ελλάδα, καθώς επίσης και για να τον ενημερώσω για τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρω, με πρώτη, μία μεγάλη ουσιαστική διαβούλευση και προώθηση τομών στην κοινωνία, με τους κοινωνικούς φορείς, ώστε με μία μεγάλη συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων να προχωρήσουμε στις μεγάλες τομές που θέλει η χώρα μας σε χρονίζοντα προβλήματα, ειδικά στη λειτουργία του κράτους"

  Σχόλιο:
  Σκόρπιες δηλώσεις, μεγάλα λόγια, έλλειψη λόγου με προοπτική, στόχο και στίγμα.
  Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των δηλώσεων του Κου Πρωθυπουργού.
  Αυτό όμως που με ανησυχεί είναι το άνοιγμα του "Χρονοντούλαπου" και η επαναφορά των "μηνυμάτων και συνθημάτων" του παλιού ΠΑΣΟΚ.
  Ούτε οι Μενταλιστ του Uri Geller δεν ταξιδεύουν τόσο εύκολα στο χρόνο.
  Ο Λαός στην εξουσία, ο λαός είναι εδώ, ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει...
  Θα αφανίσουμε το χρέος ...
  Αυτό μου θυμίζει τον Μαυρογυαλόυρο, με το περίφημο "Θα σας εξαφανίσουμε"...
   (http://www.youtube.com/watch?v=XAddKFW5Cuc )

  Θα παρουσιάσει πρόγραμμα ο Πρωθυπουργός,αλλά μας το κρατάει μυστικό , θα μας το πεί σιγά σιγά μη μας έρθει "κόλπος"

  Συνήθως ο λαός "ψηφίζει" κυβερνήσεις για να κυβερνήσουν αυτές και όχι οι ίδιοι

  Θυμηθήκαμε το 1974 και το 1993 "ξεθάβοντας" δηλώσεις και κάνοντας περίεργους συνειρμούς.
  Τα κανάλια να συμβάλλουν στη θετική εικόνα της χώρας μας.
  Πως δηλαδή με το να μην "δείχνουν τα επεισόδια", με το να βάλουν τον Μποτρίνι να μιλάει Ιταλικά στις εκπομπές του;
  Άλλα αντί άλλων, τα πάντα όλα και όλα η τίποτα

  Κλίμα: Έχουν υποτιμηθεί οι φυσικές διαδικασίες που οδηγούν στην υπερθέρμανση


  Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ για το κλίμα έρχεται να ενισχύσει τις ανησυχίες και να καταδείξει την ανεπάρκεια των στόχων της διεθνούς κοινότητας για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου.

  Ελπίδες για την επίτευξη μιας ευρείας και δεσμευτικής συμφωνίας για την προστασία του κλίματος γεννά η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να δώσει το «παρών» στις εργασίες της παγκόσμιας διάσκεψης της Κοπεγχάγης που αρχίζει αύριο. «Είναι μία σαφής ένδειξη ότι ο Ομπάμα θέλει να πετύχει η διάσκεψη και για αυτό παίρνει το ρίσκο της στήριξης των διαπραγματεύσεων», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας Νόρμπερτ Ρέτγκεν. Αυτό που ενισχύει τις ελπίδες του Λευκού Οίκου είναι ότι η Κίνα και η Ινδία αναφέρονται πλέον σε συγκεκριμένους στόχους για τη μείωση των εκπομπών που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. 

  Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες


  Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες

  Συγκεκριμένες αποφάσεις για την οργάνωση κινητοποιήσεων στον χώρο των αγροτών από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να ληφθούν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στη σύσκεψη, που έχει συγκαλέσει η Πανελλαδική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ). Χθες το βράδυ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ και ομιλητή τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), Βαγγέλη Μπούτα, τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα των αγροτών και συζητήθηκαν οι μορφές δράσης, με τις οποίες θα διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση.
  «Διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα είναι πολύ οξυμένα και απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης για το εισόδημα αγροτών», δήλωσε ο κ. Μπούτας, διευκρινίζοντας ότι το διεκδικητικό πλαίσιο των αγροτών περιλαμβάνει, αιτήματα όπως «άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, διπλασιασμό των προνοιακών συντάξεων, αναπλήρωση εισοδήματος στους φτωχομεσαίους αγρότες, προστασία της ντόπιας παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, πάγωμα αγροτικών χρεών κ.ά.».

  Από: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

  Ο Καίσαρας και η Γυναίκα του και τα "Ξαδερφοκούμπαρα"
  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
  Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2009

   Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ
  ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ
  (Ακολουθεί απόσπασμα)

  ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Σε απογευματινή εφημερίδα σήμερα αναφέρεται ότι ο νέος πρόεδρος του Κτηματολογίου έχει συγγενική σχέση με τον υφυπουργό κ. Μανιάτη. Αποτελεί θέμα αυτό για την κυβέρνηση;


  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Υπάρχει ένα δημοσίευμα, στο οποίο ως κυβέρνηση απαντάμε: Πρώτα απ` όλα, η επιλογή του κ. Αρβανίτη, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κτηματολογίου, δεν έγινε από τον κ. Μανιάτη, έγινε από την αρμόδια υπουργό κ. Μπιρμπίλη. Δεν έχει καμία ανάμειξη ο κ. Μανιάτης. Ο κ. Μανιάτης, όταν πληροφορήθηκε ότι έγινε η επιλογή, ενημέρωσε την κ. Μπιρμπίλη για τη σχέση που υπάρχει μεταξύ τους, θέτοντας θέμα ότι μπορεί να υπάρξει κάποια παρερμηνεία. Παρόλα αυτά, επειδή ο κ. Αρβανίτης επελέγη, μέσω της ανοιχτής διαδικασίας επιλογής στελεχών, με ένα αξιολογότατο βιογραφικό, η αρμόδια υπουργός έκρινε ότι δεν συνιστά αιτία υπαναχώρησης, λόγω της υφιστάμενης σχέσης. Ούτως ή άλλως, για το παρεμπίπτον ζήτημα ότι η σύζυγός του, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, συμμετέχει σε κατασκευαστική εταιρεία, πριν από την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Αρβανίτη, έχει αποχωρήσει από την εταιρεία και κατέθεσε το πτυχίο της. Εδώ έχουμε να πούμε ότι η διαφορά που έχουμε με τη Νέα Δημοκρατία είναι τεράστια. Εμείς ανοίγουμε τη διαδικασία επιλογής άξιων στελεχών για τη διοίκηση. Δεν επιλέγουμε τα στελέχη, με βάση τη συγγενική σχέση που έχουν με πρόσωπα και υπουργούς και φυσικά, δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία εκμετάλλευση τέτοιας σχέσης.

  ΣΙΔΕΡΗΣ: Ωστόσο, και έτσι να είναι όπως τα λέτε, δεν ισχύει για εσάς και δεν πρέπει να ισχύει αυτό για τη γυναίκα του Καίσαρα;

  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς, όπως είπα προηγουμένως, έχουμε ανοίξει τη διαδικασία. Μέσω ανοιχτής διαδικασίας επιλέγουμε τα στελέχη και δεν μπορούμε να αποκλείουμε άξια στελέχη για τέτοιους λόγους, όταν μάλιστα υπάρχει διαρκής και δημόσιος έλεγχος για τη συμπεριφορά τους.

  ΣΙΔΕΡΗΣ: Αυτό δεν είναι αποδείξιμο, όμως. Έγκειται στην καλή σας θέληση. Εκεί μας παραπέμπετε.

  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις αρχές για τις οποίες δεσμεύτηκε πριν από τις εκλογές και δεσμεύεται μέχρι και σήμερα.

  Σχόλιο:
  Τελικά από ποιόν και πώς έγινε η επιλογή του Κου Αρβανίτη;
  Ποιός είναι υπέυθυνος για την επιλογή;
  Ποιά είναι η πιθανότητα ένας υποψήφιος, να έχει συγγενική σχέση με τον υφυπουργό που θα είναι άμεσος προιστάμενος του και να είναι και ο "Καλυτερότερος", ο Άριστος.
  Τα "Ξαδερφοκούμπαρα" είναι εδώ και έρχονται για να ενισχύσουν τους οικογενειακούς και λοιπούς θεσμούς...


  Το ευρώ "ευχή και κατάρα" για την Ελλάδα


  Πλήθος δημοσιευμάτων σήμερα στο γερμανόφωνο τύπο για την κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την αρνητική αξιολόγηση για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από τον Οίκο Fitch. 

  «Ο Έλληνας ασθενής», υπογράφει άρθρο της η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung σημειώνοντας ότι η Ελλάδα εδώ και χρόνια ζούσε πάνω από τις δυνατότητές της. Και στη συνέχεια γράφει: «Οι πρώτοι δυο μήνες διακυβέρνησης από τη νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση πρέπει να φάνηκαν σαν μια ολόκληρη κοινοβουλευτική περίοδος. Πριν καλά-καλά ξεκινήσει να κάνει τις προσθέσεις για τους ανοιχτούς λογαριασμούς, έγινε γρήγορα σαφές ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ πιο ανησυχητική από όσο πίστευε κανείς μέχρι τώρα».

  Και λίγο παρακάτω υπογραμμίζει: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση για να έρθει στην εξουσία υποσχέθηκε μια δικαιότερη ανακατανομή του πλούτου. Ξαφνικά όμως έπρεπε να υπάρξει μια διαφορετική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Είναι όμως αμφίβολο, εάν η κυβέρνηση θα έχει το θάρρος να προχωρήσει σε αντιλαϊκά μέτρα, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν διαμετρικά αντίθετο με τις προεκλογικές υποσχέσεις της».

  Η ΝΖΖ συνεχίζει γράφοντας πως το ευρώ ήταν ευχή και κατάρα για την Ελλάδα. «Η οικονομική κρίση κατέδειξε ότι η οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων οφειλόταν και στα χαμηλά επιτόκια, από τα οποία επωφελούνταν η Ελλάδα σαν μέλος της ευρωζώνης. Έγινε όμως επίσης σαφές ότι είχαν γίνει πολύ λίγα πράγματα για να μπορέσει η χώρα να ξεφύγει από την εξάρτησή της από τη ναυσιπλοΐα και τον τουρισμό».
  Η διεθνής κοινότητα δεν θα αφήσει την Ελλάδα
  «Η Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας DIE WELT, το οποίο αναφέρεται στην πιστοληπτική υποβάθμιση της Ελλάδας. Η εφημερίδα σημειώνει: «Γκρέμισμα από τον Όλυμπο στον Άδη. Αυτή την τύχη έχει στην παρούσα φάση η Ελλάδα. Μετά την ένταξη στην ΟΝΕ το 2002 και τους πανηγυρισμούς για το οικονομικό θαύμα, οι Έλληνες είναι μακροπρόθεσμα αντιμέτωποι με την απειλή της χρεοκοπίας και κατ` επέκταση με το ενδεχόμενο αποκλεισμού τους από την ευρωζώνη», παρατηρεί το δημοσίευμα.
  «Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας απέχει μόλις τρεις βαθμίδες από το χαμηλότερο επίπεδο» αναφέρει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι ακόμη και η Σλοβακία αξιολογείται θετικότερα από τη χώρα μας.

  Στη συνέχεια του ρεπορτάζ παίρνει θέση ο αναλυτής της UBS Στέφαν Ντέο, ο οποίος βραχυπρόθεσμα, όπως λέει, δεν διακρίνει κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας. «Το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα είναι ακόμη πολύ εύθραυστο για να αφήσει η διεθνής κοινότητα μια χώρα να καταρρεύσει και να ρισκάρει τις συνέπειες ενός ντόμινο. Στη χειρότερη περίπτωση θα παρέμβει το ΔΝΤ ή ακόμη και η ΕΕ», λέει ο κ. Ντέο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μακροπρόθεσμα δεν μπορεί να αποκλειστεί η χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς δεν είναι δυνατή η εφαρμογή ενός προγράμματος λιτότητας, όπως έδειξαν τα πρόσφατα επεισόδια στην Αθήνα.

  Άλλο η Τουρκία, Άλλο η Εθνική Οικονομία..


  Σ' επικοινωνιακή αντεπίθεση αποδύεται η κυβέρνηση μετά την ομοβροντία των αρνητικών δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις ασφυκτικές πιέσεις των αγορών, που κατέστησαν ακόμα πιο ακριβό τον δανεισμό του Δημοσίου. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών, με διαφορά λίγων ωρών, έστειλαν -κυρίως εκτός συνόρων- το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειάζεται για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και οι δύο, πάντως, περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας, ο Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα χαρακτήρισε το δημοσιονομικό αδιέξοδο "απειλή για την εθνική κυριαρχία", επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Υπήρξαν ωστόσο σήμερα νεώτερες δηλώσεις στήριξης της Αθήνας, από την Υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας και τον επικεφαλής τής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας.

  Σκληρή επίθεση στον κ. Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή τις δηλώσεις του για την οικονομία εξαπέλυσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
  Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «αστειότητες τα περί απειλών κατά της εθνικής μας κυριαρχίας» που είπε ο κ. Παπανδρέου λόγω της δεινής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. Ο κ. Παπανδρέου, αναφέρει ακόμη ο κ. Σαμαράς, «θα πρέπει να γνωρίζει ότι τέτοιες δηλώσεις αποδυναμώνουν και τραυματίζουν τις θέσεις της χώρας μας σε όλα τα εθνικά μέτωπα».
  Προσθέτει ότι «η κρισιμότητα των περιστάσεων δεν επιτρέπει στον πρωθυπουργό της χώρας να παρεκτρέπεται σε ιταμές, άδικες και αστήρικτες επιθέσεις σε βάρος της κυβέρνησης της ΝΔ αντί να σπεύδει να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα».

  Σχόλιο:
  Μα τι λένε, είναι δυνατόν να συσχετίζουμε την οικονομική κατάσταση με την εθνική κυριαρχία;
  Πες τα Αντώνη για τα θα τρελαθούμε ΕΝΤΕΛΩΣ..
  Θα μου πείτε λόγω εμπλοκής του Πρωθυπουργού με το ΥΠΕΞ και τα συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό,  μάλλον θα έχει "μπερδευτεί"...
  Άλλο η Τουρκία, άλλο η εξωτερική πολιτική, άλλο πράγμα η κρίση στην οικονομία και άλλο η Εθνική Κυριαρχία.

  Η εθνικη κυριαρχία δεν διακυβεύεται και δεν απειλείται και αυτό πρέπει να κατανοηθεί απ όλους και σε όλα τα επίπεδα.
  'Οπως δε είπε και ο κ. Σαμαράς, «θα πρέπει να γνωρίζει ότι τέτοιες δηλώσεις αποδυναμώνουν και τραυματίζουν τις θέσεις της χώρας μας σε όλα τα εθνικά μέτωπα».

  "Χρειαζόμαστε ανταγωνιστικές αγορές"


  Σκληρή επίθεση στον κ. Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή τις δηλώσεις του για την οικονομία εξαπέλυσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
  Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «αστειότητες τα περί απειλών κατά της εθνικής μας κυριαρχίας» που είπε ο κ. Παπανδρέου λόγω της δεινής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. Ο κ. Παπανδρέου, αναφέρει ακόμη ο κ. Σαμαράς, «θα πρέπει να γνωρίζει ότι τέτοιες δηλώσεις αποδυναμώνουν και τραυματίζουν τις θέσεις της χώρας μας σε όλα τα εθνικά μέτωπα».
  Προσθέτει ότι «η κρισιμότητα των περιστάσεων δεν επιτρέπει στον πρωθυπουργό της χώρας να παρεκτρέπεται σε ιταμές, άδικες και αστήρικτες επιθέσεις σε βάρος της κυβέρνησης της ΝΔ αντί να σπεύδει να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα».

  Η σημερινή ατζέντα


 • Ημερίδα, με θέμα, "τα δικαιώματα των γυναικών και η προστασία τους", διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παλιαδέλη, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ (09:30:00, Θεσσαλονίκη/Τελλόγλειο)

 • Παρουσίαση αποτελεσμάτων της έρευνας "Ανάλυση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας των οπωροκηπευτικών στη Βόρεια Ελλάδα: Ο ρόλος των χονδρεμπόρων και οι προοπτικές της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης", στο ΕΕΘ (10:00:00, Θεσσαλονίκη/Αριστοτέλους 27)

 • Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο και Αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (10:00 π.μ., Μέγαρο Μαξίμου)

 • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον Πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου (10:30:00, Προεδρικό Μέγαρο) 

 • Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

  Διαδοχικές συναντήσεις Γ. Παπανδρέου  Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς, για τη διαμόρφωση του πλαισίου για τον κοινωνικό διάλογο που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα θα έχει από το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου θα συναντήσει διαδοχικά τους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

  Πηγή: ΝΕΤ 105,8 

  Σχόλιο:
  Είναι σίγουρο ότι οι συναντήσεις θα γίνουν στο Μαξίμου;
  Μήπως τελικά γίνουν στο Αεροδρόμιο, στην αίθουσα αναχωρήσεων εξωτερικού;;

  Ελεύθεροι οι 22 του Ρεσάλτο

  Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, βάσει των επιβαρυντικών διατάξεων περί κουκούλας, αντιμετωπίζουν μετά την απολογία τους στον Eισαγγελέα, δέκα από τους συλληφθέντες κατά τα επεισόδια στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στο μεταξύ, ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες (στις 5.30 τα ξημερώματα) τα 22 άτομα που είχαν συλληφθεί στο στέκι "Ρεσάλτο" στο Κερατσίνι. Ο ιδιοκτήτης του "Ρεσάλτο", καλείται να καταβάλει εγγύηση 15.000 ευρώ, τρία άτομα που είχαν τα κλειδιά του χώρου 5.000 ευρώ και από 3.000 ευρώ ακόμη 13 άτομα. Πέντε από τους συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.
  Δικάζονται οι συλληφθέντες για την κατάληψη του Δημαρχείου
  Στη μία το μεσημέρι δικάζονται στο Αυτόφωρο οι 42 συλληφθέντες που το βράδυ το Σαββάτου είχαν καταλάβει το Δημαρχείο Κερατσινίου.
  Στο μεταξύ, συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει το μεσημέρι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για τα επεισόδια του τριημέρου.
  Την ίδια ώρα, θέμα επανεξέτασης όσων ισχύουν για το πανεπιστημιακό άσυλο, έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.
  Τη Δευτέρα μετά, από επίσημο αίτημα του Πανεπιστημίου Αθηνών, αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν γύρω από το ιστορικό κεντρικό κτήριο του ιδρύματος για να αποτρέψουν κατάληψή του.
  Έτοιμη να υποστηρίξει τις αποφάσεις και τις επιλογές του πανεπιστημίου, δηλώνει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ η ΝΔ ζητά αλλαγή του καθεστώτος του πανεπιστημιακού ασύλου.
  Ωστόσο, δεν τίθεται θέμα αλλαγής του νομικού πλαισίου του ασύλου, δηλώνει η κυβέρνηση.
  Επιχειρείται να τεθούν οι πρυτανικές αρχές προ εκβιαστικού διλήμματος, με στόχο την κατάλυση του ασύλου, εκτίμησε η Αλέκα Παπαρήγα.
  Πηγή: ΝΕΤ 105,8

  Με το βλέμμα και τις ελπίδες στραμμένα στην Κοπεγχάγη


  Γράφει η Λιάνα Γούτα* 
  www.lianagouta.gr 


  Η πορεία προς την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μοιάζει να οριοθετείται από τα ονόματα πόλεων στα οποία η παγκόσμια κοινότητα συγκεντρώνεται και συζητά το μείζον αυτό θέμα.
  Κιότο, Μπαλί, Μπαγκόκ, Κοπεγχάγη. Κι επειδή πρόκειται για τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα, μεγαλύτερη ακόμα και από τις οικονομικές κρίσεις ή τις τρομοκρατικές απειλές, σε λίγες μέρες όλα τα βλέμματα θα στραφούν στην Κοπεγχάγη, στη σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όπου η διεθνής κοινότητα καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις και να συνάψει μια νέα διεθνή συμφωνία για τη μετά Κιότο εποχή, από το 2012 και έπειτα.
  Η συνθήκη του Κιότο μπήκε στη ζωή μας για περισσότερο από μια δεκαετία τώρα. Συμφωνήθηκε το 1997, αλλά η ισχύς της ξεκίνησε το 2005, με 141 χώρες να υπογράφουν το πρωτόκολλο. Ακολούθησαν μερικές ακόμα, με σημαντικότερη προσχώρηση αυτή της Αυστραλίας το 2007, ενώ οι ΗΠΑ είναι η μόνη αναπτυγμένη χώρα που έμεινε εκτός της συμφωνίας.

  Και τα Πανεπιστήμια " Έχουν Ψυχή"...  Δεν έχουν μόνο οι παντρεμένοι "Ψυχή", έχουν και τα Πανεπιστήμια.
  Τα Πανεπιστήμια μας έχουν και ιστορία και παράδοση και αξία.
  Το ερώτημα είναι αν "Έχουν Ψυχή";;

  Σήμερα υπάρχει στην Ελλάδα ένας μεγάλος αριθμός ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, τα οποία προσφέρουν προγράμματα σπουδών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων. Συνολικά υπάρχουν 21 ΑΕΙ και 16 ΑΤΕΙ στην Ελλάδα. Στα 37 αυτά ιδρύματα λειτουργούν και στεγάζονται περίπου 350 τμήματα (με βάση το μηχανογραφικό), τα οποία κατ' εκτίμηση θα πρέπει να στεγάζονται σε τουλάχιστον 2000 κτηριακές εγκαταστάσεις.
  Οι δαπάνες στην Παιδεία, μαζί με τις επενδύσεις, 1,020 δισ. ευρώ, επιπλέον του 2009. Έτσι, ο προϋπολογισμός της Παιδείας ανέρχεται σε 8,8 δισ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 3,6% του ΑΕΠ από 3,2% του ΑΕΠ το 2009.

  Σ αυτά τα "άψυχα" κτήρια φοιτούν περί τους 500.000 φοιτητές .
  500.000 "ψυχές" που κινούνται, φιλοξενούνται και εξυπηρετούνται σε καθημερινή σχεδόν βάση, για τουλάχιστον 5 χρόνια της ζωής τους.
  Υπάρχει δηλαδή και είναι λογικό μια συναισθηματική σχέση, μια επαφή και ένα "δέσιμο", των φοιτητών με τα πανεπιστήμια και τους χώρους που κινούνται.
  Σχέση "οικονομική" υπάρχει και σε όλους εμάς, που απ το υστέρημα μας υποστηρίζουμε και χρηματοδοτούμε τις ανάγκες της παιδείας.
  Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, έρχεται μια ωραία στιγμή-περίοδος κατά προτίμηση το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, που στα πανεπιστήμια "φιλοξενούνται" και κάποιοι άλλοι...
  Κάποια "καλόπαιδα", "κουκουλοφόροι", "γνωστοί-άγνωστοι" που βρίσκουν "άσυλο" στα πανεπιστήμια, ΟΧΙ μόνο δεν σέβονται την "φιλοξενία" που τους προσφέρουν τα "άψυχα" κτήρια, αλλά τα περιποιούνται με περισσή μανία καταστρέφοντας και βανδαλίζοντάς τα.   Οι καταστροφές μεγάλες από κάθε άποψη και οι πληγές βαθιές έστω και αν αφορούν σε ντουβάρια, θρανία, συγγράμματα και εξοπλισμό.
  Πίσω και πέρα απ τα ντουβάρια, και τον εξοπλισμό υπάρχουν "άνθρωποι" με αισθήματα, βιώματα και αναμνήσεις που κάθε τόσο και λίγο τραυματίζονται μαζί με τα "βομβαρδισμένα" κτήρια.
  Eπειδή, τα πανεπιστήμια, "δε μιλάνε και δε δακρύζουν ", δε σημαίνει ότι δεν έχουν ψυχή...

  «Χαμένη γενιά»

  O γερμανικός τύπος είναι γεμάτος δημοσιεύματα για τα επεισόδια στην Αθήνα με αφορμή τον έναν χρόνο από το θάνατο του Α.Γρηγορόπουλου. Επίσης το Spiegel δημοσιεύει άρθρο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. 


  «Ελληνικές πέτρες», είναι ο τίτλος του σχολίου που φιλοξενεί η Frankfurter Rundschau για τα επεισόδια στην Ελλάδα.
  Η εφημερίδα σημειώνει: «Οι διαδηλώσεις αυτές δεν γίνονται ως διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας, ούτε μόνο στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη. Αυτό που εκφράζεται σε αυτές είναι ο φόβος, η απελπισία της νέας γενιάς που φοβάται για το μέλλον της. Η Ελλάδα είναι η χώρα που ξοδεύει τα λιγότερα χρήματα για την παιδεία μόλις το 2,5% του ΑΕΠ».

  Η Tagesspiegel του Βερολίνου επιγράφει το σχόλιο της «Χαμένη γενιά» και αναφέρεται επίσης στην αγωνία, το άγχος και το φόβο των νέων για το μέλλον τους, ενώ για το εκπαιδευτικό σύστημα υπογραμμίζει: «Είναι το πιο απηρχαιωμένο, εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη και αυτό που παράγει είναι κυρίως ανέργους. Ένας στους πέντε απόφοιτους λυκείου δεν βρίσκει δουλειά. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη αυτής της χαμένης γενιάς. Ακόμα όμως και γι' αυτόν είναι μια μεγάλη δοκιμασία».

  Στον Πρόεδρο ο Αντώνης Σαμαράς


  Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το μεσημέρι, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ
  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, θα παραστεί στις εργασίες του Εκλογικού Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίες θα διεξαχθούν στη Γερμανία (Βόννη) στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2009.
  Τον πρόεδρο της ΝΔ θα συνοδεύσουν οι: Ντ. Μπακογιάννη, Δ. Αβραμόπουλος, Γ. Βαρβιτσιώτης, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Κ.Τασούλας, Χρ. Σταϊκούρας, Κ. Παπακώστα, Κ. Αρβανιτόπουλος, Στ. Παπασταύρου και Μ. Πεγκλής.
  Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ανατίθενται καθήκοντα προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος στον βουλευτή Αβ Αθηνών και τ. υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.
  Ο πρόεδρος της ΝΔ, προανήγγειλε πρωτοβουλίες αξιοποίησης των στελεχών ανεξαρτήτως του «στρατοπέδου» στο οποίο εντάχθηκαν κατά την εσωκομματική αναμέτρηση.
  Σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή", υπογράμμισε πως «το εύρος της νίκης δεν αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να διχάσει τη βάση». Επίσης, για όσα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν ανακύψει ζητήματα προσωπικής ακεραιότητας παρουσιάστηκε κατηγορηματικός, λέγοντας ότι «κάηκαν».
  Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε έτοιμος να συμπαραταχθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στη μάχη κατά της διαφθοράς, αλλά δήλωσε πλήρως αντίθετος με την υιοθέτηση του λεγόμενου γερμανικού εκλογικού μοντέλου. Οπως τόνισε, «η εφαρμογή τέτοιου εκλογικού συστήματος στην Ελλάδα θα δημιουργούσε απόλυτα αρχηγικά κόμματα».
  Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι η οικονομική κρίση είναι πιθανότερο να μας ξυπνήσει, παρά να μας βουλιάξει και σημειώνει πως η έξοδος από αυτήν δεν είναι δυνατόν να συντελεστεί «με ασφυξία της οικονομίας».

  Από:The Athens News Agency,  <http://www.ana.gr/>