Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

Μουσείο Καβάφη στην Πλάκα


Σε ιστορικό οίκημα στην Πλάκα, στην τέως οικία Κωλέττη, στην οδό Πολυγνώτου 13, θα στεγαστεί το μουσείο για τον Κ. Π. Καβάφη. Την απόφαση πήρε το υπουργείο Πολιτισμού να το παραχωρήσει στη μη κερδοσκοπική Εταιρεία Σπουδαστήριου Νέου Ελληνισμού, η οποία κατέχει το αρχείο του ποιητή. Το έργο θα πραγματοποιηθεί με χορηγία από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το νέο Μουσείο,θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο και οι μελετητές αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν χειρόγραφα, φωτογραφίες, βιβλία, έγγραφα, έπιπλα καθώς και προσωπικά αντικείμενα του ποιητή. Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, που στοχεύει και πέρα από το μουσειακό επίτευγμα, στην αξιοποίηση του αρχείου του Καβάφη, το οποίο ανήκει στον Μανόλη Σαββίδη. Οι νέοι φιλόλογοι αδημονούν.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.