Στον Πρόεδρο ο Αντώνης Σαμαράς


Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το μεσημέρι, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, θα παραστεί στις εργασίες του Εκλογικού Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίες θα διεξαχθούν στη Γερμανία (Βόννη) στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2009.
Τον πρόεδρο της ΝΔ θα συνοδεύσουν οι: Ντ. Μπακογιάννη, Δ. Αβραμόπουλος, Γ. Βαρβιτσιώτης, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Κ.Τασούλας, Χρ. Σταϊκούρας, Κ. Παπακώστα, Κ. Αρβανιτόπουλος, Στ. Παπασταύρου και Μ. Πεγκλής.
Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ανατίθενται καθήκοντα προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος στον βουλευτή Αβ Αθηνών και τ. υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, προανήγγειλε πρωτοβουλίες αξιοποίησης των στελεχών ανεξαρτήτως του «στρατοπέδου» στο οποίο εντάχθηκαν κατά την εσωκομματική αναμέτρηση.
Σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή", υπογράμμισε πως «το εύρος της νίκης δεν αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να διχάσει τη βάση». Επίσης, για όσα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν ανακύψει ζητήματα προσωπικής ακεραιότητας παρουσιάστηκε κατηγορηματικός, λέγοντας ότι «κάηκαν».
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε έτοιμος να συμπαραταχθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στη μάχη κατά της διαφθοράς, αλλά δήλωσε πλήρως αντίθετος με την υιοθέτηση του λεγόμενου γερμανικού εκλογικού μοντέλου. Οπως τόνισε, «η εφαρμογή τέτοιου εκλογικού συστήματος στην Ελλάδα θα δημιουργούσε απόλυτα αρχηγικά κόμματα».
Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι η οικονομική κρίση είναι πιθανότερο να μας ξυπνήσει, παρά να μας βουλιάξει και σημειώνει πως η έξοδος από αυτήν δεν είναι δυνατόν να συντελεστεί «με ασφυξία της οικονομίας».

Από:The Athens News Agency,  <http://www.ana.gr/>

Σχόλια