Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

"Στροφή στα Δεξια" ;;


Πολλά ακούγονται και γράφονται με την εκλογή Αντώνη Σαμαρά για «στροφή στα δεξιά»!
Η φημολογία αυτή συνοδεύεται απο αναλύσεις, κρίσεις και επικρίσεις.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ακόμη και έτσι να είναι, δηλαδή αν έγινε "στροφή στα δεξιά", ποιο είναι τό θέμα, ποιο είναι το πρόβλημα?
Η "Δεξιά" πολιτική θέση και τοποθέτηση έχει και ιστορία και παρόν και μέλλον.
Έχει και κάτι άλλο, που σε αρκετές περιπτώσεις τεχνηέντως υποκρύπτεται η δεν προωθείται.
Έχει "Κουλτούρα" και η κουλτούρα αυτή της Δεξιάς, δεν είναι μόνο πολιτική αλλά και στάση-τρόπος ζωής και βιώματα.
Βιώματα που έχουν καλλιεργηθεί μέσα στη μέση-μικροαστική Ελληνική οικογένεια.
Τα βιώματα αυτά στις περισσότερες περιπτώσεις βασίζονται στο "μέτρο", στο σεβασμό των θεσμών, την πίστη σε ιδεώδη καθώς και σε μια αξιοπρεπή στάση ζωής.

Αυτή κατά την γνώμη μου και σε γενικές γραμμές, είναι η "Κουλτούρα της Δεξιάς", μιας δεξιάς που δεν έχει κατ' ανάγκη ταμπέλες κομματικές...
Υπ αυτή την έννοια και να έγινε "στροφή στα δεξιά" καλώς έγινε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.