Οργή, εισβολή και άγριο ξύλο των οπαδών της Κοριτίμπα


Ο υποβιβασμός αποτελεί εφιάλτη για κάθε οπαδό μικρομεσαίας ομάδας. Κάποιοι το παίρνουν ψύχραιμα όταν συμβαίνει το μοιραίο.
Άλλλοι παρεκτρέπονται απειλώντας θεούς και δαίμονες. Οι υποστηρικτές της Κοριτίμπα μετά την καταδικαστική ισοπαλία (1-1) με την Φλουμινένσε πήγαν ένα βήμα παραπέρα μετατρέποντας το γήπεδο σε ρωμαϊκή αρένα.
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά τα απίστευτα έκτροπα που στιγμάτισαν την αναμέτρηση. Με το σφύριγμα της λήξης εκατοντάδες οπαδοί των "coxa" εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με άγριες διαθέσεις.

Αρχικά στόχος τους ήταν ο διαιτητής Λεάνδρο Βουαδέν και οι βοηθοί του. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να... αναχαιτίσουν τους "αφηνιασμένους" οπαδούς χρησιμοποίωντας ακόμη και πλαστικές σφαίρες.
Η επιχείρηση όχι μόνο δεν στέφθηκε με επιτυχία αλλά τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός τον οποίο οι συνάδελφοι του προσπαθούσαν εσπευσμένως να μεταφέρουν εκτός αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα κλήθηκε ελικόπτερο προκειμένου να παραλάβει τους "λαβωμένους" από το πανδαιμόνιο που δημιουργήθηκε.
Σημειώνεται πως δεν τραυματίστηκε κανένας παίκτης της Φλουμινένσε, ωστόσο κρίθηκε σκόπιμο να περιμένουν για 20 λεπτά σε κάποια γωνιά του γηπέδου!
Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στους δρόμους της Κοριτίμπα.
Δείτε το πανδαιμόνιο που προκλήθηκε. 
http://www.youtube.com/watch?v=epYOkvw0c_E&feature=player_embedded 




Πηγή: SPORT 24, http://sport24.gr/html/ent/131/ent.332131.asp

Σχόλια