"Easy come, Εasy go" η Ανεμομαζώματα Δαβολοσκορπίσματα"


«Η Ελλάδα πρέπει να επιτρέψει στη “Mακεδονία” να αποκαλείται “Mακεδονία” προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής, δήλωσε ο κ. Ερντογάν και επεσήμανε ότι για την Τουρκία, η ΠΓΔΜ αποτελεί πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, λόγω των μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμόσει και της συμμετοχής της στις διεθνείς αποστολές της Συμμαχίας. Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε άρθρο της εφημερίδας τα "ΝΕΑ".


Ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα και στο συνηθισμένο "μετάφρασμα" Easy come, easy go, μπορούμε να προσθέσουμε την ελληνική μετάφραση "Όσο εύκολα αποκτάς κάτι, τόσο εύκολα φεύγει το χάνεις".
Για να δούμε τι σχέση έχει το "Ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα" στην υποστήριξη της Τουρκίας στα Σκόπια κα "τούμπαλιν".
Οι δύο αυτές χώρες είναι σχετικά νεοσύστατες, χωρίς ιστορία (με την σημερινή τους μορφή) και παράδοση.
Η ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας ξεκινά με την ίδρυση της δημοκρατίας στις 29 Οκτ. 23. Η Τουρκία είναι ένα πολυεθνικό κράτος που παριστάνει το μονοεθνικό. Σε μια έρευνα του γερμανικού Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν  με τίτλο Ethnic Groups in the Republic of Turkey, αναφέρεται ότι στη σημερινή Τουρκία υπάρχουν τουλάχιστον 52  εθνότητες, με ξεχωριστά γλωσσικά, θρησκευτικά και εθνολογικά χαρακτηριστικά.
Αν οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας μπουν στον κόπο και κάνουν το λεγόμενο «τεστ του καθρέπτη», δηλαδή αν κοιταχτούν κατάμουτρα στον καθρέπτη, τότε ο μύθος ότι προέρχονται από «τριακόσια λιοντάρια» που ήρθαν από το Τουράν αυτομάτως θα καταρρεύσει. Και αυτό επειδή το λεγόμενο «τουρκικό έθνος» προέρχεται από τη, βίαιη πολλές φορές, συγκόλληση διάσπαρτων εθνολογικών στοιχείων της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.Το ίδιο συμβαίνει όμως και την FYROM.

Η γέννηση του «μακεδονικού έθνους» από τους περισσότερους ιστορικούς (Ελληνες και ξένους) τοποθετείται το 1943-1944. Με την ίδρυση της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Εθνικής Απελευθέρωσης Μακεδονίας και του Μακεδονικού ΚΚ πρώτα και ύστερα της Λαϊκής Δημοκρατίας Μακεδονίας στα όρια της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας.

Όπως είναι γνωστό στην FYROM, συνυπάρχουν τουλάχιστον 5 κύριες εθνότητες με ξεχωριστά γλωσσικά, θρησκευτικά και εθνολογικά χαρακτηριστικά

Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι και οι δυο χώρες έχουν σχεδόν τα ίδια- κοινά χαρακτηριστικά, του μωσαϊκού των εθνοτήτων και της μικρής ως ανύπαρκτης ιστορίας τους.
Γι αυτό και αλληλοϋποστηρίζονται, "Όμοιος ομοίω και η κοπριά στα λάχανα".
Δεν πρέπει να ξεχνάνε οι γείτονες μας και πολυ περισσότερο εμείς ότι "Ανεμομαζώματα Διαβολοσκορπίσματα".
Επειδή δε η "Ιστορία επαναλαμβάνεται" θα τραγουδάμε το "Εasy come, easy go" του Elvis....

Σχόλια