Σχέδιο Νόμου «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής»: Άνθρακας ο Θησαυρός !!!


Το σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ, είναι "Clopy Paste", από τον υπάρχοντα Νόμο 3468/ 2006 της ΝΔ.
Μπορείτε να το διαπισώσετε  διαβάζοντας το πιό κάτω Link:
Τον παλιό νόμο του 2006 μπορείτε να δείτε στο πιό κάτω Link:

Από μια γρήγορη σύγκριση των δύο νόμων, προκύπτουν τα εξής:
- Καμμία ουσιαστική και σοβαρή αλλαγή, όλη την προεργασία και πρόβλεψη την έχει κάνει η Ν.Δ.

- Παρά την "θρυλούμενη" και πολυδιαφημισμένη συντόμευση των διαδικασιών, ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε κατά πολύ μικρότερο χρόνο για την άδεια παραγωγής!!

4. Η άδεια παραγωγής χορηγείται για χρονικό διάστημα μέχρι είκοσι πέντε (25) ετών και μπορεί να ανανεώνεται, μέχρι ίσο χρόνο. Εάν εντός είκοσι τεσσάρων (24) μηνών και, στις περιπτώσεις της παραγράφου 9, εντός τριάντα έξι (36) μηνών, από τη χορήγηση της άδειας παραγωγής δεν έχει χορηγηθεί άδεια εγκατάστασης, η άδεια παραγωγής ανακαλείται. (www.ypan.gr/docs/N_3468-2006__APE.doc)
4. Η παράγραφος 4 του άρθρου 3 του ν.3468/2006, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«4. Η άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χορηγείται για χρονικό διάστημα μέχρι είκοσι πέντε (25) ετών και μπορεί να ανανεώνεται, μέχρι ίσο χρόνο . Εάν εντός εξήντα (60) μηνών από τη χορήγηση της άδειας παραγωγής δεν έχει χορηγηθεί άδεια εγκατάστασης, η άδεια παύει να ισχύει. 

Άρθρο 5 Ορθολογικοποίηση της τιμολόγησης 

Η παράγραφος 2 του άρθρου 12 του ν.3468/2006, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Η σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας ισχύει για είκοσι (20) έτη. Η σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ηλιοθερμικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής ισχύει για εικοσιπέντε (25) έτη. Η σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από Υβριδικούς Σταθμούς ισχύει για είκοσι (20) έτη και μπορεί να παρατείνεται, σύμφωνα με τους όρους της άδειας αυτής, μετά από έγγραφη συμφωνία των μερών, εφόσον ισχύει η σχετική άδεια παραγωγής».

Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε 10 συν 10 χρόνια και 20 με δυνατότητα παρέτασης για τους υβριδικούς.

2. Η παράγραφος 1 του άρθρου 13 του ν.3468/2006, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: 

Από τους πίνακες της παραγράβου 2β, προκύπτει ότι έχουν αυξήσει την "Τιμολόγηση ηλεκτρικής ενέργειας από τους σταθμούς κατά 7 €/MWh, ώστε να γίνουν οι πλούσιοι (οι εταρείες) πλουσιότεροι!!!  

Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν και θα καταλάβετε τη "Σοσιαλιστική" προσέγγιση!!!







 


Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, αλλά να ξέρετε ότι θα επανέλθουμε!!!

Σχόλια