Το σπάσιμο της κλειδαριάς του Πανεπιστημίου, ούτε δυστυχώς η υποστολή της ελληνικής σημαίας συνιστούν κακουργηματικές πράξεις !!!



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
    ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
    ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
    ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ
    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
    ΣΠΥΡΟΥ ΒΟΥΓΙΑ
    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    ΠΕΜΠΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

(Ακολουθεί απόσπασμα)   

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καλημέρα. Ο κ. Μπεγλίτης κι εγώ υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον συνάδελφο κ. Σπύρο Βούγια, προκειμένου να ανακοινώσουμε κι επισήμως την παραχώρηση ενός σημαντικού ακινήτου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Λέσβο, στη Μυτιλήνη, στην περιοχή Ουτζά, προκειμένου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνοντας τη χρήση του χώρου αυτού, να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται για τη διαμόρφωση, όπως θα μας πει ο κ. Βούγιας, ενός πρότυπου κέντρου υποδοχής παράνομων μεταναστών, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζουν οι άνθρωποι αυτοί, που σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι θύματα δουλεμπορικών κυκλωμάτων τα οποία λειτουργούν....
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θέλει να ρωτήσει κανείς τίποτε;
......
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή το θέμα είναι επίκαιρο και θα ήθελα τη γνώμη σας κυρίως ως πανεπιστημιακού. Θα ήσασταν υπέρ ή κατά της κατάργησης του ασύλου στα Πανεπιστήμια; Ευχαριστώ.
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Τίθεται ζήτημα σεβασμού του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο δεν το παραβιάζουν μόνο αστυνομικές δυνάμεις, κάτι που συμβαίνει σπάνια, το παραβιάζουν και μη ελεγχόμενες ομάδες ατόμων που καταλύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία.
    Ειλικρινά λυπάμαι όταν καλούμαι σε πανεπιστημιακού χαρακτήρα εκδηλώσεις οι οποίες προκειμένου να διεξαχθούν και προκειμένου να προστατευτούν, οργανώνονται σε μη πανεπιστημιακούς χώρους, σε ξενοδοχεία, σε συνεδριακά κέντρα, σε δημοτικές αίθουσες.
    Αυτό κάτι σημαίνει. Σημαίνει ότι τελικά καταφύγιο των ιδεών και της ελευθερίας του λόγου δεν είναι το Πανεπιστήμιο ως χώρος, αλλά κάποιος άλλος χώρος. Άρα το πανεπιστημιακό άσυλο καταλύεται όταν δε λειτουργεί.
    Ο νόμος προβλέπει δε ότι όταν τελείται αυτόφωρο κακούργημα ή αυτόφωρο πλημμέλημα κατά της ζωής, δε χρειάζεται καν άδεια πανεπιστημιακού οργάνου, προβλέπεται αυτεπάγγελτη και άμεση επέμβαση των διωκτικών δυνάμεων.
    Άρα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος και πρέπει να αντιληφθούμε ότι το άσυλο έχει άλλο σκοπό από αυτόν που κάποιοι νομίζουν.
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος στα πρόσφατα επεισόδια;
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εφαρμόστηκε, σε πολλές περιπτώσεις εφαρμόστηκε.
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η αστυνομία γιατί δεν έκανε παρέμβαση κ. Υπουργέ;
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σε μία περίπτωση υπάρχει....
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: 10 μολότοφ βρήκαν...
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπήρχε έλλειψη δηλαδή καλής εισαγγελικής λειτουργίας κ Υπουργέ;
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δε θέλω να κάνω εκτίμηση για τον τρόπο με τον οποίο η Εισαγγελία ασκεί τα καθήκοντά της. Απλώς, απαντώντας σε μια θεωρητική ερώτηση, έδωσα μια θεωρητική απάντηση.
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: (Μιλάει εκτός μικροφώνου).
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ένας - ένας, βλέπω μεγάλο πάθος.
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χτες στη Νομική συνεργείο καθαρισμού βρήκε 10 μολότοφ έτοιμες για εκτόξευση και τις βρήκε τελείως τυχαία.      
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όπως είπατε προηγουμένως, θα έπρεπε να υπάρξει αυτεπάγγελτη, επανέρχομαι στο προηγούμενο θέμα που συζητούσαμε πριν τα εξοπλιστικά, αυτεπάγγελτη παρέμβαση της αστυνομίας όταν διαπράττονται κακουργηματικές πράξεις.
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σε ποια κακουργηματική πράξη αναφέρεστε, που έχετε εντοπίσει ότι δε διετάχθη η αυτεπάγγελτη επέμβαση;
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στη διάρρηξη της Πρυτανείας, στην υποστολή της σημαίας και στον τραυματισμό του Πρύτανη.
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με συγχωρείτε.
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παρακαλώ.
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σας λέω το εξής. Ότι ούτε το σπάσιμο της κλειδαριάς της κεντρικής πύλης του ιστορικού κτηρίου του Πανεπιστημίου, ούτε δυστυχώς η υποστολή της ελληνικής σημαίας συνιστούν κακουργηματικές πράξεις.
    Ο τραυματισμός του Πρύτανη θα μπορούσε βεβαίως να είναι βαριά σωματική βλάβη και ενδεχομένως σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη, αλλά μετά αμέσως αποχώρησε ο κ. Πρύτανης, γιατί το βασικό ήταν να προστατευτεί ο ίδιος και η υγεία του.

Σχόλιο: 
Δεν τίθεται θέμα ασύλου..
Οι εκδηλώσεις γίνονται σε εξωτερικούς φορείς (ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα κλπ) γιατί φυλάσσονται. Από ποιόν φυλάσσονται Κύριε Υπουργέ; 
Από Κανέναν, απλώς στους χώρους αυτούς ΔΕΝ υπάρχει "άσυλο¨και ως εκ τούτου, δεν "κουνιέται φύλλο"...
Τι άλλο μάθαμε...

"Ότι ούτε το σπάσιμο της κλειδαριάς της κεντρικής πύλης του ιστορικού κτηρίου του Πανεπιστημίου, ούτε δυστυχώς η υποστολή της ελληνικής σημαίας συνιστούν κακουργηματικές πράξεις.
Ο τραυματισμός του Πρύτανη θα μπορούσε βεβαίως να είναι βαριά σωματική βλάβη"

Σχόλια