Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010

ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ "ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ"...Για να μην ξεχνάμε..
Απειλή για την εθνική κυριαρχία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το δημοσιονομικό έλλειμμα, μιλώντας στην ανοιχτή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
"Το δημοσιονομικό πρόβλημα απειλεί για πρώτη φορά από το 1974 την εθνική κυριαρχία".
Αυτά είχε πει ο κ. Πρωθυπουργός στις 9 Δεκ.09 στην ανοιχτή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Δείτε και το σχετικό VIDEO.

Αλλάζουν υπηρεσία 80.000 υπάλληλοι

«Καυτός» θα είναι ο μήνας Ιούλιος για πάνω από 80.000 εργαζομένους στις νομαρχίες, στις περιφέρειες, στους δήμους και στα υπουργεία. Πρόκειται για τους δημόσιους υπάλληλους οι οποίοι θα κληθούν μέσα σε διάστημα ενός μηνός να επιλέξουν σε ποια νεοσυσταθείσα (με τον «Καλλικράτη») υπηρεσία θα ήθελαν να μεταταγούν, προτού το πράξουν έτσι και αλλιώς μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων που θα ακολουθήσουν. Από 1ης Ιουλίου και με σχετική εγκύκλιο η κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ μια πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρόνια επιχείρηση ανακατανομής του προσωπικού, η οποία εκτιμάται ως σαφές μήνυμα μεγάλων αλλαγών και ανακατατάξεων στον δημόσιο τομέα. Εκτός των υπηρεσιακών αναγκών που θα καλύψει, στόχο έχει να στείλει και μήνυμα προς την τρόικα και τους ξένους δανειστές ότι είναι αποφασισμένη να πετύχει σημαντική εξοικονόμηση δαπανών.
Οι μόνιμοι υπάλληλοι των δήμων, των νομαρχιών και των περιφερειών θα πρέπει να....
δηλώσουν ως τις 31 Ιουλίου σε ποια (υπό μεταφορά) υπηρεσία θα ήθελαν να εργαστούν στο μέλλον. Οι θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις εθελοντικές μετατάξεις (και εκτιμάται ότι θα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία) θα στελεχωθούν με την υποχρεωτική μετακίνηση του προσωπικού. Αυτή θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2010. Και τούτο για τον επιπρόσθετο λόγο ότι έναν μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές «παγώνει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στους ΟΤΑ. Στόχος της επιχείρησης αυτής είναι οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές, οι οποίες θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους στις αρχές του 2011, να βρουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους. Η τοποθέτηση του προσωπικού δεν θα πραγματοποιηθεί σε νέες οργανικές θέσεις, αλλά σε «προσωποπαγείς» θέσεις. Οπως τόνισαν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών προς «Το Βήμα», ανεξαρτήτως σε ποιες θέσεις θα μεταταγούν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει πλήρως τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Η εγκύκλιος του υπουργείου επαναλαμβάνει ότι «διατηρούνται οι μισθολογικές παροχές (με τα πάσης φύσεως επιδόματα) και το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό καθεστώς των μεταφερόμενων και μετατασσόμενων υπαλλήλων».

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΔΩ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣΤα ψέματα που κοιμίζουν βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα..

Του Κ. Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Papanikolaou.konstantinos@gmail.com
Από τα τέλη Ιουνίου θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το «ευρωπαϊκό μίνι-ΔΝΤ», προσφέροντας βοήθεια στις χώρες της ευρωζώνης που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα δανεισμού. Εδώ και δύο ημέρες τώρα οι περί την κυβέρνηση επιχαίρουν και ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν και να κοιμίσουν τους Έλληνες ότι η απόφαση του Eurogroup θα «καλμάρει» τις ανησυχίες των αγορών και θα διευκολύνει το δανεισμό μας.
Αποκρύπτουν, όμως, άλλα δεδομένα που θα έπρεπε και εκείνους να ανησυχούν και εμάς να κρατούν σε επαγρύπνηση.
Αποκρύπτουν ότι η Γερμανία συναίνεσε, παίρνοντας ως αντάλλαγμα μία...
παράλληλη συμφωνία για την υιοθέτηση νέου Συμφώνου Σταθερότητας, με αυστηρότερους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Με άλλα λόγια, επανακαθορισμό του ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα αποβάλλονται μεθοδευμένα από τη ζώνη του ευρώ. Όλα αυτά θα γίνουν με τη συγκρότηση ειδικού ευρωπαϊκού Οργανισμού-Ταμείου, ακριβώς στα πρότυπα του ΔΝΤ!
Ο νέος φορέας θα συσταθεί ως «όχημα ειδικού σκοπού», με μοναδική αποστολή να δανείζεται από τις αγορές, υπό την εγγύηση των χωρών της ευρωζώνης και της Ε.Ε. Θα διοικείται από ανεξάρτητο Δ.Σ., αλλά οι αποφάσεις για τη χρηματοδότηση χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δανεισμού θα λαμβάνονται ουσιαστικά από την τρόικα Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Όποια χώρα ζητήσει οικονομική βοήθεια θα πρέπει να συμφωνήσει με την τρόικα για την εφαρμογή προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, όπως έγινε το πείραμα στην περίπτωση της Ελλάδας.
Δηλαδή, οι κανόνες του ΔΝΤ ενσωματώνονται στην ευρωπαϊκή πρακτική. Και μετά οι υπερήφανοι «νικητές» θα μπορούν να καυχηθούν ότι μας βγάζουν από το ΔΝΤ, αφού όμως η ευρωπαϊκή «στήριξη» θα έχει γίνει… ΔΝΤ!..
Ο επίτροπος Olli Rehn τόνισε αποκαλυπτικότατα πως οι χώρες που είναι περισσότερο εκτεθειμένες (διάβαζε Ελλάδα) πρέπει να πιέσουν για εντατικοποίηση και επιτάχυνση των μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Αλλάζει το πολιτικό μόρφωμα.....

Η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος είναι πλέον εμφανής .

Η έρευνα βαρόμετρου της Public Issue που δημοσίευσε ο ΣΚΑΙ είναι καταλυτική.

Το 84% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι δεν λειτουργεί ικανοποιητικά η δημοκρατία στην χώρα και σε αυτό ευθύνονται εκτός από τα πολιτικά κόμματα και η δικαιοσύνη και το κράτος (Ελληνικό Δημόσιο) και οι Εκπαιδευτικοί και βεβαίως οι Δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ.

Αυτό το εύρημα ξεπερνά και το στατιστικό λάθος , και την κομματική προέλευση , και την "στεναχώρια" λόγω δυσκολιών.
Η μεταπολίτευση έφθασε στο ΤΕΛΟΣ της.
Πολλοί πολιτικού και παράγοντες του δημόσιου βίου ευελπιστούν ότι με μικροαλλαγές (νέα κόμματα , αλλαγή ατζέντας κλπ) θα ξεπεράσουν την απαξίωση της κοινής γνώμης αλλά ευτυχώς θα αποδειχθεί ότι κάνουν λάθος...
Χαστούκι στην πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση στην οικονομία είναι οι προσδοκίες του κόσμου...

 Η πολιτική που επί 24ώρου βάσεως ασχολείται με την επιβολή ΦΟΡΩΝ δεν επιτρέπει ούτε στο 12% να αισιοδοξεί για το μάλλον.

Καλό θα ήταν να λάβει τα μηνύματα αυτά η κυβέρνηση (κατά κύριο λόγο) και η Αξ. Αντιπολίτευση και τα λοιπά κόμματα μήπως συντονισμένα δώσουν λίγη ελπίδα στους Έλληνες .
Χωρίς ελπίδα δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ περίπτωση στις χίλιες να αλλάξει πορεία η χώρα.
Όλοι (όπως δείχνει η έρευνα) έχουν (έχουμε...) πλέον αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ελπίδα για ανάκαμψη της οικονομίας και το μόνο που μένει είναι να "σώσουμε" ότι μπορεί να διασωθεί ...

Καλά ο Σκανδαλίδης που κάνει τον ανήξερο και δεν ήξερε τι υπέγραφε... τότε δεν διάβαζε εφημερίδες;

Επειδή σήμερα κατέθεσε ο Σκανδαλίδης και κλασικά είπε δεν θυμάμαι ,δεν ξέρω ,δεν είδα (όπως δεν ήξερε κανείς τους και για τον Τσοχατζόπουλο). Παραδέχθηκε ότι συμμετείχε σε κάποιο ΚΥΣΕΑ, κάπου, κάποτε, αλλά δεν είχε πολυκαταλάβει τι έγινε. Ας του θυμίσουμε λοιπόν τι έγινε τότε, που ο κόσμος το είχε σούσουρο κι αυτοί κρυφό καμάρι:

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΗΤΑΝ 211 ΕΚΑΤ €, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΑ 318 ΕΚ. € ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΕΚ. €;
Τόσο βλάκες μας κυβερνάνε ή τους βλάκες κάνουν;

«Σήμερα κληρώνει η ασφάλεια του 2004

Από το ΚΥΣΕΑ σήμερα αναμένεται να βγει ο χρησμός για το ποια κοινοπραξία θα κηρυχθεί ανάδοχος του έργου για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η απόφαση αυτή δεν είναι δεσμευτική και προβλέπει την έναρξη διαπραγματεύσεων της επιτροπής με την κοινοπραξία που επελέγη.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό υπέρ ποιας πλευράς καταλήγει η κυβέρνηση. Ακόμη και στους κύκλους των κοινοπραξιών μιλούσαν για συσκότιση και για μια απόφαση που θα είναι καθαρά πολιτική. Αφηναν, μάλιστα, να εννοηθεί ότι η τεχνική αξιολόγηση θα παίξει μικρό ρόλο στην τελική απόφαση, αφού σε αυτό τον τομέα τα δύο σχήματα ήρθαν στην ουσία ισόπαλα.

Το βάρος της απόφασης ανέλαβε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, ο οποίος άλλωστε είχε παρέμβει και στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού, όταν οι προτάσεις των δύο σχημάτων ξεπερνούσαν κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό των 211 εκατ. ευρώ.

Οι κοινοπραξίες που αναμετρήθηκαν είναι οι TRS, στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων οι Thales, Raytheon, Motorola και ΟΤΕ, και SAIC, της οποίας επικεφαλής είναι η ομώνυμη αμερικανική εταιρεία και στην οποία μετέχουν επίσης η Siemens, η Nokia, η Altec και η Honeywell.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 27.02.2003

«2004»: Χαμόγελα Ρογκ μετά την απόφαση για ανάθεση στη SAIC

Ολα καλά με 318 εκατ. ευρώ

ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ


Τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου φαίνεται να εμπλέκεται σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι παραπληροφόρησης και «μαύρης» προπαγάνδας με αφανείς, μέχρι στιγμής, στόχους… που, όμως, είναι εμφανέστατοι για όσους κάνουν τον κόπο να σκεφθούν, όπως θα έλεγαν και οι αγράμματοι των «μου μου ε» που παπαγαλίζουν τους αγγλισμούς σε μετάφραση, «έξω από το μαύρο κουτί». Ομιλούμε φυσικά για το κλωθογύρισμα του περίφημου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο, αν πιστέψουμε μερίδα τουλάχιστον του συμπολιτευόμενου τύπου, θα διαλύσει κυριολεκτικώς το επικρατούν σήμερα σύστημα συντάξεων και θα μετατρέψει εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες συνταξιούχους σε ζήτουλες και ζητιάνους, αρχής γενομένης το 2015 (κατ’ άλλους ακόμη νωρίτερα).
Το κλωθογύρισμα αυτό, πλήρες τηλεοπτικών λυγμών και οδυρμών εκ μέρους δοκιμαζομένων, πλην όμως ηρωικών, υπουργών του κυρίου Παπανδρέου, όπως επίσης και γενναίων δηλώσεων περί «σκληρών και πολυαίμακτων μαχών» με τους «ελεγκτές» για να σωθεί το «βιος» της μέσης Ελληνικής οικογένειας από την Μογγολική Ορδή, αποτελεί υπόδειγμα επέλασης κυβερνητικής έμπνευσης καλικαντζάρων που πια διαχέονται μέχρις άκρων της Ελληνικής κοινωνίας.
Οι καλικάντζαροι, όπως μας λέει η λαϊκή παράδοση, έχουν μια μοναδική αποστολή: να εκφοβίσουν τους πάντες και να μαγαρίσουν τα πάντα. Δεν μένουν στιγμή ακίνητοι. Διατρέχουν τις πόλεις, σκορπίζουν φήμες, όπου βρίσκουν αφύλακτα βρομίζουν, αναστατώνουν, σπάζουν και τσακίζουν. Ο τελικός τους σκοπός; Να επιβάλουν το μήνυμα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά των καλικαντζάρων… δεν υπάρχει άλλη σωτηρία παρά μόνον η πειθήνια προσέγγιση στις «υποχρεώσεις» των διαφόρων «μνημονίων» … δεν υπάρχει άλλη απάντηση παρά η απόλυτη, αδιαμαρτύρητη «προσαρμογή».
Με λίγα λόγια, η εκστρατεία των καλικαντζάρων είναι το καλύτερο και ευφυέστερο μέσο «διαμόρφωσης γνώμης» που η σημερινή κυβέρνηση

Νίκος Καββαδίας: Ο ποιητής των θαλασσών και του ανεκπλήρωτου έρωτα


Αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία (1910-1975) οργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) στα Παραρτήματα και τις Εστίες του, στο εξωτερικό, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή.
Το αφιέρωμα - έκθεση και παράλληλες εκδηλώσεις (συναυλίες, αναγνώσεις, προβολές κά) - παρουσιάζεται στη γλώσσα τής κάθε χώρας σε μια προσπάθεια να προωθηθεί η ελληνική λογοτεχνία και να "επικοινωνήσει" μαζί της το κοινό.
Το αφιέρωμα αρχίζει από την Τεργέστη(18 Ιουνίου), όπου η Εστία του ΕΙΠ εγκαινίασε φέτος το πρόγραμμα "Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση", το οποίο παρουσιάζει Έλληνες λογοτέχνες σε συνεργασία με το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Τεργέστης και την Ελληνική Κοινότητα της πόλης. Ήδη, έχουν παρουσιαστεί ο Γιάννης Ρίτσος και ο Νίκος Γκάτσος.
"Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια συσπείρωσης των δυνάμεων του πνεύματος και της τέχνης προς την κατεύθυνση της εδραίωσης της σύγχρονης ελληνικής έκφρασης και του διαλόγου με τους άλλους λαούς", τονίζει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης και προσθέτει:
"Το ΕΙΠ, στηριζόμενο στο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει και στον εθελοντισμό φίλων του ελληνικού πολιτισμού, αντιμετωπίζει τις δύσκολες περιόδους της οικονομικής κρίσης και προσπαθεί να διατηρήσει την παρουσία της Ελλάδας στο εξωτερικό μέσα από τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Έτσι, το αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία παρουσιάζεται τώρα στην ιταλική γλώσσα και θα ακολουθήσει σε άλλες των βαλκανικών χωρών και της Ευρώπης".

Εκτιμήσεις για βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Της ΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΚΗ
Νέες τάσεις, ανατροπές και ανακατατάξεις συνθέτουν το φετινό σκηνικό στον εξεταστικό στίβο, με δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες να καθορίζουν και να διαφοροποιούν σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές τις επιλογές των υποψηφίων.
Από τη μία, η οικονομική κρίση, που δημιουργεί νέο «περιβάλλον» για τις ελληνικές οικογένειες. Από την άλλη, η κατάργηση της βάσης του 10 και οι «καραμπόλες» που αυτή προκαλεί στο τοπίο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Σημαντικές αλλαγές αναμένονται και στο επίπεδο της θεματολογίας αλλά και στον τομέα των προτιμήσεων σχολών και, τελικά, στις βάσεις που θα διαμορφωθούν περί τα τέλη Αυγούστου. Πτωτική προδιαγράφεται η τάση των μορίων εισαγωγής στις σχολές χαμηλής ζήτησης, ενώ παράλληλα αναμένεται κάλυψη των θέσεων στις λιγότερο δημοφιλείς πανεπιστημιακές σχολές, καθώς και στα τμήματα περιφερειακών ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης.
Η θεματοδοσία των πανελλαδικών εξετάσεων που αρχίζουν την προσεχή Παρασκευή με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, θα κινηθεί σε νέα φιλοσοφία, καθώς οι επιτροπές των θεμάτων θα είναι απελευθερωμένες από το άγχος του βαθμολογικού ορίου και την πιθανότητα αποκλεισμού χιλιάδων υποψηφίων από τις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Βασικοί άξονες της φετινής θεματοδοσίας θα είναι η κλιμάκωση της δυσκολίας των θεμάτων, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού στις υψηλές βαθμολογίες, τα οποία δεν επιτρέπουν την αξιολογική κατάταξη των υποψηφίων.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι διαφοροποιήσεις των υποψηφίων στις προτιμήσεις τους, καθώς η οικονομική δυσπραγία επηρεάζει τις επιλογές τους.
Με αυτά τα δεδομένα και χωρίς να αναμένονται μεταβολές στις πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων για Νομικές, Παιδαγωγικές και Πολυτεχνικές σπουδές, διαφαίνονται νέες τάσεις, που οδηγούν σε καινούργια, ανερχόμενα επαγγέλματα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι σχολές των νέων τεχνολογιών θα παρουσιάσουν αυξημένη ζήτηση, καθώς το Διαδίκτυο αποδεικνύεται καθημερινά ο χώρος της νέας οικονομίας με μικρές επενδύσεις και μεγάλες αποδόσεις.
Οι φοροτεχνικοί σύμβουλοι και οι λογιστές αποτελούν μια επίσης σταθερή επιλογή σπουδών, η οποία ενισχύεται ολοένα, καθώς οδηγεί με σχετική ευκολία στην ανεύρεση εργασίας. Αυξανόμενη ζήτηση αναμένεται και στις σχολές του Marketing, της Εμπορίας και της Διαφήμισης, αφού σταθερά οι επιχειρήσεις αναζητούν χαρισματικούς πωλητές αγαθών και υπηρεσιών.
Η Στατιστική και οι Αναλογιστικές Επιστήμες αναδεικνύονται ως ισχυρά ζητούμενα σπουδών εν μέσω της κρίσης.
Σταθερή αξία στην ελληνική πραγματικότητα είναι οι σπουδές της Αγγλικής φιλολογίας, ενώ οι καθηγητικές σχολές στο σύνολό τους θα παρουσιάσουν κάμψη της ζήτησης, δεδομένου ότι οι διορισμοί στη δημόσια εκπαίδευση θα είναι ελάχιστοι και μέσα από ιδιαιτέρως ανταγωνιστικές διαδικασίες.
Όπως τεκμαίρεται από την ανάλυση των στατιστικών δεδομένων, οι βάσεις εισαγωγής θα επανέλθουν φέτος στα χαμηλά επίπεδα του 2004 σε ό,τι αφορά στις λιγότερο δημοφιλείς σχολές.
Η κλιμάκωση της δυσκολίας των θεμάτων ευνοεί πάντοτε τους καλύτερα προετοιμασμένους υποψηφίους, οι οποίοι έχουν έτσι τη δυνατότητα να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους. Το εντυπωσιακό στοιχείο των περσινών πανελλαδικών εξετάσεων, στις οποίες επελέγησαν θέματα, σε γενικές γραμμές, εύκολα, ήταν ότι τα ποσοστά των χαμηλών επιδόσεων ουδόλως επηρεάστηκαν, ενώ αντιθέτως οι υποψήφιοι των μεσαίων επιδόσεων με σημαντική ευκολία ανήλθαν στα 17.000 έως 18.000 μόρια.
Το βαθμολογικό χάσμα των τελευταίων ετών απέδειξε ότι οι καλοί με τα εύκολα θέματα γίνονται καλύτεροι, ενώ οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων παραμένουν χαμηλές ανεξαρτήτως του βαθμού δυσκολίας των θεμάτων.
Με τα νέα εξεταστικά δεδομένα των φετινών πανελλαδικών εκτιμάται ότι θα καλυφθούν οι θέσεις εισαγωγής στα τμήματα των περιφερειακών ΤΕΙ αλλά και ορισμένων πανεπιστημιακών τμημάτων χαμηλής ζήτησης, χωρίς όμως αυτό να μεταφράζεται σε πληρότητα λειτουργίας και πραγματικής φοίτησης όσων επιτύχουν στα τμήματα αυτά.
Η «Α.τ.Κ.» σε συνεργασία με τον έμπειρο καθηγητή Φυσικής Γιώργο Χατζητέγα, καταγράφει τα νέα εξεταστικά δεδομένα, όπως αυτά διαφοροποιούνται ανά επιστημονικό πεδίο:
Επισημάνσεις ανά επιστημονικό πεδίο
- Στο 1ο επιστημονικό πεδίο η κατάργηση της βαθμολογικής βάσης δεν θα επιφέρει καμία μεταβολή για το σύνολο σχεδόν των τμημάτων, με μοναδική εξαίρεση τα τμήματα των ξένων φιλολογιών. Οι αλλαγές που δρομολογήθηκαν το 2004 έχουν περιορίσει στο 1ο επιστημονικό πεδίο σε σημαντικό βαθμό τους αστάθμητους παράγοντες των εισαγωγικών εξετάσεων.

e-επιλογές της 11/6/2010


Ερώτηση Λ. Κατσέλη για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου...

Αλλάζει το πολιτικό μόρφωμα.....

Ούτε ο Δανειολήπτης (η Ελλάδα) ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας !!

Ανοίγουν οι πόρτες των δικαστηρίων ;;

Δάσκαλοι Αχαίας: κυρία Διαμαντοπούλου, «no pay , no play»

Eπιστολή Ψωμιάδη στον Άκη (προ εκλογών 2009) για γέλια και για κλάματα....

ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ

Η Ελλάδα ευθύνεται πλέον με όλα τα περιουσιακά της στοιχεία.

Πλησιάζει το τέλος της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.


Πτώχευσαν τεχνητά την (εικονική) Ελλάδα για να εκποιήσουν την πραγματική. Γκρεμίστε τους.

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καλά ο Σκανδαλίδης που κάνει τον ανήξερο και δεν ήξερε τι υπέγραφε... τότε δεν διάβαζε εφημερίδες

Άσε ρε Αλαχαβούζε

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Ούτε ο Δανειολήπτης (η Ελλάδα) ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας !!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ H ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ;;

Διαβάστε τι διεμήφθη σήμερα στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών για την σύμβαση που έχουμε υπογράψει με την τρόικα.
ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, το περιοδικό "Επίκαιρα" παρουσιάζει σήμερα τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας. Στη σύμβαση, μεταξύ άλλων, υπάρχουν παράγραφοι οι οποίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα, η κυβέρνηση παραιτείται από κάθε ασυλία, όσον αφορά τη δυνατότητα νομικής προσφυγής της ή νομικής άμυνάς της έναντι τυχόν αξιώσεων των δανειστών, ακόμη και από ασυλία που απορρέει από την εθνική κυριαρχία ή από την κυριότητα επί περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Έχει παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία στους δανειστές και όσον αφορά εθνικές γαίες και όσον αφορά κεφάλαια και πλουτοπαραγωγικές πηγές;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όπως γνωρίζουμε το μνημόνιο αποτελεί μια δανειακή σύμβαση, ανάμεσα στη χώρα μας και στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και όπως κάθε τέτοιου είδους δανειακή σύμβαση έχει και συγκεκριμένους όρους, που πρέπει να διασφαλίζουν και τους δανειστές και τους οφειλέτες. Στο πλαίσιο αυτό είναι και οι όροι που υπάρχουν στο μνημόνιο.
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, εκχωρείτε τη δημόσια περιουσία στους δανειστές.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Καμία εκχώρηση δημόσιας περιουσίας δεν γίνεται στο μνημόνιο. Ευνόητο είναι, όμως, ότι και αυτοί που μας δανείζουν πρέπει να έχουν τις διασφαλίσεις τους και τις εγγυήσεις τους, όπως συμβαίνει σε κάθε δάνειο. Και ας μην ξεχνάμε ότι και μόνο, το ότι υπάρχει αυτή η δανειακή σύμβαση και η χώρα μας έχει βγει από την τραγική κατάσταση που βρισκόταν σε επίπεδο οικονομίας, είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα.
ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Γιατί, όμως, παραιτήθηκε η χώρα από τη δυνατότητα έστω νομικής άμυνάς της; Αν ου μη γένοιτο -κανείς δεν το εύχεται- το πρόγραμμα δεν πετύχει ή κάτι πάει στραβά, δεν θα έχουμε νομική άμυνα. Και επίσης, έχουμε παραιτηθεί και όπως είναι για παράδειγμα η εθνική κυριαρχία. Δεν είναι παρακινδυνευμένο αυτό;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν υπάρχει παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και φυσικά η νομική άμυνα έχει συγκεκριμένα στάδια και συγκεκριμένα επίπεδα, πολλά από τα οποία δεν απεμπολούμε, ακόμη και με τη βούληση των δύο μερών. Γι` αυτό, δεν θα πρέπει να ισοπεδώνουμε και δεν θα πρέπει να υπερβάλουμε. Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά, πώς θα προστατεύσει τα δικαιώματά της, τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και το έχει κάνει με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την υπογραφή αυτού του μνημονίου.

Σχόλιο : 
Δείτε τώρα σε αποκλειστικότητα τι υπογράψαμε με την τρόικα και "φρίξτε"...
Δείτε τα αίσχη και την  ανικανότητά μας ...
Δείτε τα επίμαχα αποσπάσματα της  "περίφημης" Σύμβασης
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ;; 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ H ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ;;
 


 
Ούτε πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής δεν θα υπέγραφαν τέτοιες συμβάσεις.
Μέχρι και το αγγλικό δίκαιο ισχύει, λες και πήραμε τα δάνεια της Αγγλίας !!!Ανοίγουν οι πόρτες των δικαστηρίων ;;


Σε απολογία πρόκειται να κληθεί από τους εφέτες ανακριτές που ερευνούν την υπόθεση της Siemens ο Τάσος Μαντέλης.

Όπως αναφέρει στο βούλευμά του το συμβούλιο εφετών, τα χρήματα που βρέθηκαν στους επίμαχους λογαριασμούς του κ. Μαντέλη ήταν δώρα και όχι χορηγία, όπως ο ίδιος ο κ. Μαντέλης υποστηρίζει.

Οι εφέτες επικαλούνται λόγους δημοσίου συμφέροντος για την ισχύ της απαγόρευσης, διότι «προσήλθε μεν (σσ. ο Τ. Μαντέλης) από το εξωτερικό στην εξεταστική της Βουλής Επιτροπή για να καταθέσει, όντας, όμως, πεπεισμένος ότι οι πράξεις του έχουν παραγραφεί κατά τον περί ευθύνης υπουργών, νόμο. Ετσι, τουλάχιστον διαφαίνεται από την κατάθεσή του στη Βουλή. Η εργασία του στο εξωτερικό είναι απροσδιόριστη, ως και σχεδόν απροσδιόριστες είναι οι χώρες της Κεντρικής Ασίας, όπου προσφέρει αυτή, με την έννοια ότι η συνεχής μετάβασή του από χώρα σε χώρα για εργασία καθιστά τη διαμονή του στο εξωτερικό, επισφαλή». Τονίζουν, μάλιστα, οι εφέτες ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση «που συντάραξε και συνταράσσει την κοινωνικο-πολιτική ζωή της χώρας» έχουν σημειωθεί «τάσεις διαφυγής των πρωταιτίων προς αποφυγή της δικαιοσύνης» και επικαλούνται «αποφυγή της πανελλήνιας κατακραυγής σε διεθνείς προεκτάσεις».

Η Θεσσαλονίκη μπροστά στα περιβαλλοντικά της προβλήματα

Περιβάλλον και “H Θεσσσαλονίκη μπροστά στα περιβαλλοντικά της προβλήματα” ήταν το θέμα της πρώτης εκδήλωσης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΙΔΚΚ), επί θητείας της νέας επικεφαλής του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, κας Λιάνας Γούτα, την Πέμπτη, 03.06.2010. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου ακόμα και οι καρέκλες που προσέθεταν οι διοργανωτές δεν έφτασαν, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους καλεσμένους να παρακολουθήσουν όρθιοι.
Στη πρώτη αυτή εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η κα Κωνσταντίνα Μπότσιου, Γενική Διευθύντρια του ΙΔΚΚ και ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, . Και οι δύο τόνισαν την κρισιμότητα των περιβαλλοντικών θεμάτων και το βάρος το οποίο προτίθενται να ρίξουν σ’ αυτόν τον τομέα και το ΙΔΚΚ και η ΝΔ αντίστοιχα.
Οι εισηγητές παρουσίασαν 3 περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, ο ομότιμος καθηγητής κ.Τζιμόπουλος για τη λίμνη Κορώνεια, ο καθηγητής κ.Γιαννόπουλος και ο κ. Πλάκας για τη διαχείριση απορριμάτων και ο καθηγητής κ.Λεφάκης για το περιαστικό δάσος και το αστικό πράσινο.
Οι καλεσμένοι, καθώς και οι κα Μπότσιου και ο κ.Μητσοτάκης παρέμειναν, μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, καθώς ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και συζήτηση με το ακροατήριο.

Τέλος o Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη

Η Βουλγαρία αποφάσισε να εγκαταλείψει τα σχέδια κατασκευής του διαβαλκανικού αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη (ο οποίος θα μετέφερε αργό πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ελλάδα, διερχόμενος από τα εδάφη της γειτονικής χώρας) ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ. Σύμφωνα με τον κ. Μπορίσοφ, ο βασικός λόγος για αυτήν την απόφαση ήταν η ισχυρή αντίσταση που προέβαλαν, για περιβαλλοντικούς λόγους, οι κάτοικοι των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες η Ρωσία είχε προειδοποιήσει ότι θα προχωρούσε σε αναστολή του έργου, σε περίπτωση που η Βουλγαρία δεν ξεκαθάριζε τη θέση της έως το φθινόπωρο. Την αυστηρή προειοδοποίηση, που ενδεχομένως να εκφράζει τη βαθύτερη επιθυμία της Μόσχας να απεμπλακεί από το έργο, καθώς τελευταία δίνει προτεραιότητα στον επί τουρκικού εδάφους πετρελαιαγωγό Σαμσούντα – Τσεϊχάν, απηύθυνε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Σεργκέι Σμάτκο σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ria Novosti.
===========
Σχόλιο: Η Βουλγαρία και Ελλάδα  είναι “πολύ ΝΑΤΟ” για τους Ρωσους αυτή την έποχη οπότε ψάχνονται στην Τουρκία του Ερντογάν. Ζήσαμε άλλη μια περήφανη νίκη των Αμερικανων και Φυσιολογική εξέλιξη θα έλεγα  μάλιστα… αναμενώμενη.

Το μεγαλύτερο blog της πόλης

Τι είναι η Πατρίδα μας;

Θυμάστε το παλιό σχολικό τραγουδάκι;
Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν’ οι κάμποι;
Μην είναι τ’ άσπαρτα ψηλά βουνά;
Τι είναι στ’ αλήθεια λοιπόν η πατρίδα μας;
Μήπως είναι η χώρα που περήφανα κατάργησε την βασιλεία αλλά απέκτησε τρείς  δυναστείες που την διοικούν τα τελευταία 40 χρόνια ενώ οι περισσότεροι πολιτικοί της δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους ως γνήσιοι αριστοκράτες;
Μήπως είναι η χώρα που ποτέ κανένας υπουργός οικονομικών δεν είχε την στοιχειώδη νοημοσύνη να καταλάβει ότι χωρίς ανάπτυξη η οικονομία θα καταρρεύσει;
Μήπως είναι η χώρα που της χαριστήκαν δισεκατομμύρια από την Ευρώπη για να αναπτυχθεί αλλά τα γύρισε πίσω γιατί ελάχιστοι μπορούσαν να δώσουν τις μίζες που απαιτούσαν οι παρατρεχάμενοι των υπουργών για να τους επιτρέψουν την αίτηση σε μια επιδότηση;
Μήπως είναι η χώρα που ο πολίτης πάει φυλακή γιατί χρεωστάει 1000 ευρώ ενώ ο υπουργός μπορεί να κλέβει δεκάδες εκατομμύρια και να μην τον ακουμπήσει ποτέ κανένας τον προστατεύει ο νόμος;
Μήπως είναι η χώρα που ο υπάλληλος θα πληρώνει πάντα όλα τα σπασμένα ενώ οι “κατέχοντες” θα καλύπτονται πίσω από λογιστικές αλχημείες αποδίδοντας ψίχουλα στην εφορία;
Μήπως είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο και τους περισσότερους εφοπλιστές αλλά με τα πλοία της να έχουν άλλες σημαίες ώστε οι εφοπλιστές της να μην πληρώνουν φόρους εδώ;
Μήπως είναι η χώρα που οι επιχειρηματίες πρώτα ψαλιδίζουν μισθούς και μετά παραπονιούνται ότι το . .. “αγοραστικό κοινό” δεν έχει την δυνατότητα να προμηθευτεί τις υπηρεσίες και προϊόντα τους;

Nίκος Νικολόπουλος: Κυνικός, προκλητικός, αδιάφορος ο Πρωθυπουργός για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Στο μνημόσυνο των σφαγιασθέντων Διστομιτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το οποίο τελέσθηκε σήμερα Πέμπτη στο Δίστομο Βοιωτίας καθώς και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο παρέστη ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος, εκπροσωπώντας την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά.
Ο Βουλευτής Αχαϊας είχε πρόσφατα καταθέσει ερώτηση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος ρωτήθηκε αν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις και πότε.
Η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου, άφησε εμβρόντητο τον Βουλευτή, καθώς ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών, συνόψισε το θέμα - που αφορά όλες τις μαρτυρικές πόλεις - λέγοντας ότι εκκρεμεί σε επίπεδο διμερών σχέσεων με την Γερμανία και απάντησε ότι γίνονται διαβήματα και οι δέουσες διπλωματικές ενέργειες όπως για παράδειγμα τη διετία…1964-1966 και την πενταετία 1995-2000!!!
«Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά την περίοδο 1964-1966 η Ελλάδα πίεζε για την έναρξη συνολικών διαπραγματεύσεων προς συνολική διευθέτηση του θέματος. Αναφέρεται επίσης ότι κατά την περίοδο 1995-2000 το θέμα ετέθη στο πλαίσιο διμερών επαφών σε επίπεδο Προέδρων Δημοκρατίας, Υπουργών και Υφυπουργών Εξωτερικών. Η νομική πτυχή και ο προσδιορισμός του τελικού ποσού της αποζημίωσης παρουσιάζουν ιδιαίτερη πολυπλοκότητα και αποτελούν αντικείμενο προς μελέτη και διευθέτηση σε διεθνές επίπεδο. Η εν προκειμένω εκκρεμόττητα υπάρχει», απάντησε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εξωτερικών…
«Έμεινα άφωνος! Σε όλη την διάρκεια του κοινοβουλευτικού μου βίου δεν θυμάμαι πολλές, τόσο χαρακτηριστικές απαντήσεις που αποτυπώνουν την αδιαφορία και την ανικανότητα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Οι ευθύνες μας

Θυμάστε το παλιό σχολικό τραγουδάκι?

Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν' οι κάμποι;
Μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά;

Τι είναι στ' αλήθεια η πατρίδα μας?

Μήπως είναι η χώρα που περήφανα κατάργησε την βασιλεία αλλά απέκτησε 3 δυναστείες που την διοικούν τα τελευταία 40 χρόνια ενώ οι περισσότεροι πολιτικοί της δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους ως γνήσιοι αριστοκράτες?
Μήπως είναι η χώρα που ποτέ κανένας υπουργός οικονομικών δεν είχε την στοιχειώδη νοημοσύνη να καταλάβει ότι χωρίς ανάπτυξη η οικονομία θα καταρρεύσει?
Μήπως είναι η χώρα που της χαρίστηκαν δισεκατομμύρια από την Ευρώπη για να αναπτυχθεί.... αλλά τα γύρισε πίσω γιατί ελάχιστοι μπορούσαν να δώσουν τις μίζες που απαιτούσαν οι παρατρεχάμενοι των υπουργών για να τους επιτρέψουν την αίτηση σε μια επιδότηση?
Μήπως είναι η χώρα που ο πολίτης πάει φυλακή γιατί χρωστάει 1000 ευρώ ενώ ο υπουργός μπορεί να κλέβει δεκάδες εκατομμύρια και να μην τον ακουμπήσει ποτέ κανένας τον προστατεύει ο νόμος?
Μήπως είναι η χώρα που ο υπάλληλος θα πληρώνει πάντα όλα τα σπασμένα ενώ οι "κατέχοντες" θα καλύπτονται πίσω από λογιστικές αλχημείες αποδίδοντας ψίχουλα στην εφορία?
Μήπως είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο και τους περισσότερους εφοπλιστές αλλά με τα πλοία της να έχουν άλλες σημαίες ώστε οι εφοπλιστές της να μην πληρώνουν φόρους εδώ?
Μήπως είναι η χώρα που οι επιχειρηματίες πρώτα ψαλιδίζουν μισθούς και μετά παραπονιούνται ότι το .  "αγοραστικό κοινό" δεν έχει την δυνατότητα να προμηθευτεί τις υπηρεσίες και προϊόντα τους?
Μήπως είναι η χώρα που η πιο επιτυχημένη της επιχείρηση είναι μια κρατική εταιρία τζόγου που εκμεταλλεύεται επί χρόνια την αγάπη του Έλληνα για το ποδόσφαιρο και την ελπίδα για εύκολα κέρδη?
Μήπως είναι η χώρα που οι πολίτες της είχαν φάει επί χρόνια το κουτόχορτο ότι ζουν στο πιο όμορφο μέρος του κόσμου ώστε να μην ζητάνε τίποτα ενώ αυτοί που πλάσαραν το κουτόχορτο  έχτιζαν βίλλες στην Ελβετία?

Φλέσσα τον λένε τον άνθρωπο βρε παιδιά των καναλιών. ΦΛΕ – ΣΣΑΣ συλλαβιστά. Γιατί ζορίζεστε να το πείτε;

KOYIZ: Για να δούμε ποια ανώνυμα Blogs ΔΕΝ θα αναφέρουν την κλήση του κυρίου Φλέσσα στην εξεταστική…
Ο Καιρός: Ραγδαίες βροχοπτώσεις αύριο σε Βουλγαρία, Ρουμανία, που αναμένεται να επηρεάσουν και την …πλατεία Συντάγματος, ενώ παραδόξως η Αρμενία δείχνει να λείπει από τον χάρτη.
http://2.bp.blogspot.com/_wLIN2GIiNDs/R-EP3dlp1FI/AAAAAAAAACU/e66AJgiv0TI/s320/20_Elmer_Fudd2.jpg
διώξεις κατά βουλευτών και Blogs προαναγγέλει η civitas
Όλως τυχαίος, κατά το αποψινό ρεπορτάζ για τη Siemens, τα κανάλια απέφυγαν να αναφερθούν στην κλήση του κυρίου Φλέσσα, διευθυντή της Civitas, ώστε να εξεταστεί από την εξεταστική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens. Με το που έφταναν στο επίμαχο όνομα, κόμπιαζαν και ίδρωναν με αποκορύφωμα το παιδάκι στο Μέγκα που είπε:
“Αποφασίστηκε να κληθούν ο κύριος Κόκκαλης, ο κύριος Λάμπρου και εεε, γκουχ γκουχ, μουμπλε μουμπλε, Όλγα;”
Που κατάντησε αδέρφια αυτή η χώρα. Να λες έτσι αναίσχυντα το όνομα “Κόκκαλης” (που όταν το έλεγε κάποτε ο factorΧ μόνο υποβρύχια δεν έβγαιναν από μπιντέδες) και να ζορίζεσαι στο όνομα “Φλέσσας”.
Μα γιατί βρε παιδιά; Δε γνωρίζετε ότι όποιος καλείται από την εξεταστική δεν πάει ως κατηγορούμενος αλλά ως μάρτυρας; Απλός ΜΑΡΤΥΡΑΣ. Ακόμα και ο Μαυρίδης ή ο Δενδρινός πήγαν ως ΜΑΡΤΥΡΕΣ, όχι ως κατηγορούμενοι. Γιατί λοιπόν κωλύεσθε στο όνομα “Φλέσσας”;
Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα η εταιρεία Civitas που διευθύνει ο κύριος Φλέσσας, έβγαλε ανακοίνωση και προαναγγέλει προσφυγή στη δικαιοσύνη εις βάρος όσων την ενέπλεξαν με τη Siemens. Η ανακοίνωση μάλιστα διαβάστηκε και στην εξεταστική όπως είδαμε εδώ: Όλοι οι βουλευτές της εξεταστικής για τη Siemens, μια γροθιά απέναντι στους “επιχειρηματίες”.
Στην ανακοίνωση φωτογραφίζει βουλευτές αλλά και “ανώνυμα blogs” τα οποία ως φαίνεται θα οδηγήσει στη δικαιοσύνη.
Λίγο μετά την ανακοίνωση βέβαια, το Antinews που δεν έχει καθόλου την αίσθηση του χιούμορ και δεν αφήνει άνθρωπο να αγιάσει, έβγαλε κάτι μυστήρια έγγραφα που μοιάζουν με τιμολόγια και αναγράφουν πάνω τα στοιχεία και των δύο εταιρειών. Της Siemens δηλαδή και της Civitas. Το Antinews βέβαια είναι επώνυμο ιστολόγιο και δεν εμπίπτει στην ανακοίνωση.
Είμαστε όμως πολύ περίεργοι να δούμε ΠΟΙΑ “ΑΝΩΝΥΜΑ” blogs ΔΕΝ θα αναφέρουν το γεγονός. Πιστέψτε μας, είναι το καλύτερο κουΐζ για την αξιοπιστία των ιστολογίων. Για να δούμε λοιπόν…
Α, ξεχάσαμε τα τιμολόγια από το Antinews:

Μουντιάλ 2010: Το πάρτι αρχίζει

 Το μεγάλο πάρτι αρχίζει σήμερα στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας στο στάδιο Orlando του Γιοχάνεσμπουργκ. Τα 40 χιλιάδες εισιτήρια για την τελετή έναρξης έχουν εξαντληθεί εδώ και εβδομάδες.
 Οι διοργανωτές κρατούν επτασφράγιστο μυστικό το πρόγραμμα της γιορτής. Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι ένα από τα σημερινά high lights θα είναι η Κολομβιανή ποπ σταρ Shakira με το τραγούδι του Μουντιάλ Waka Waka
Στις 5 το απόγευμα ανοίγει το πρόγραμμα των αναμετρήσεων με τη εθνική ομάδα της Νότιας Αφρικής να αντιμετωπίσει το αντίστοιχο συγκρότημα του Μεξικού. Όλα προμηνύουν ένα αξέχαστο ποδοσφαιρικό πανηγύρι, όπως είχε υποσχεθεί και ο υπουργός Τουρισμού της Νότιας Αφρικής Μαρτίνους βαν Σάλκβικ: «Θα είναι ένα μοναδικό παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της FIFA, μια μοναδική αφρικανική εμπειρία».

«Θα είναι ένα πολύχρωμο, ένα φαντασμαγορικό Μουντιάλ»

Ένα 
φαντασμαγορικό θέμα υπόσχονται οι διοργανωτές Ένα φαντασμαγορικό θέμα υπόσχονται οι διοργανωτές16 χρόνια μετά τον τέλος του απαρτχάιντ, η Νότια Αφρική διοργανώνει το πρώτο στη  ιστορία Μουντιάλ επί αφρικανικού εδάφους. Και θα είναι ένα Μουντιάλ αλλιώτικο από τα άλλα, όπως υπόσχεται ο Γερμανός κόουτς της Μορόκα από το Σοβέτο, Ράινερ Τσόμπελ. «Θα είναι ένα πολύχρωμο, ένα φαντασμαγορικό, ένα λικνιστικό, ένα δυνατό Μουντιάλ. Η διαφορά θα φανεί στα στάδια. Μέσα στα στάδια αλλά και έξω από αυτά ο κόσμος θα χορεύει. Πιο πολύ θα κινείται ο κόσμος παρά οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο».

Ακυρώσεις συναυλιών

"Θύματα" των αντίξοων οικονομικών συνθηκών και οι συναυλίες του καλοκαιριού που ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. Μετά τη Γκρέις Τζόουνς και ο Έλβις Κοστέλλο ακύρωσε την προγραμματισμένη για τις 3 Ιουλίου συναυλία του στην Αθήνα, λόγω της χαμηλής προπώλησης εισιτηρίων.
Επίσης, το Φεστιβάλ Πάτρας ενημέρωσε το κοινό ότι λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών δεν θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη των εταιρειών παραγωγής, οι προγραμματισμένες συναυλίες του Θανάση Πολυκανδριώτη, των Χάλκινων της Ηγουμενίτσας, των Active Member και της Sadahzinia.
Την ίδια ώρα μειώνονται οι παραστάσεις της «Εβίτα», ενώ το φεστιβάλ Σινκ θα διαρκέσει δύο και όχι τρεις ημέρες. 

ΑΠΕ

e-Επιλογές της 10/06/2010

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Τέτοιον Άντρα...

Απολαύστε το VIDEO.
Τέτοιοι άντρες δεν υπάρχουν !!!!

Από Σάββατο 12/6 ξεκινάει το Φεστιβάλ Πηνειού

Το Σάββατο 12 Ιουνίου ανοίγει τις πύλες του φεστιβάλ Πηνειού 2010 το οποίο περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Φεστιβάλ Πηνειού 2010ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

Β’ ΕΞΕΔΡΑ
5.15 μ.μ. SHAPE FEAR ON YOUR FOREREAD : Βασίλης Νάτσιος, Λευτέρης Λιόσας, Μάριος Νάνος, Βασίλης Δάσσιος, Άλκης Γεωργοβίτσας.
6.00 μ.μ. VIVE CUERVO : Δημήτρης Τσανίδης, Δημήτρης Χρήστου, Γιώργος Δαρίκας, Αλέξανδρος, Μακρίδης, Λίνα Γκοντικούλη, Σταυρούλα Μπόζαρλη.
6.45 μ.μ. LAST MEMORIES:Λευτέρης Βουλγαράκης, Άννα Τσαρούχα, Μάριος Στάμος, Σάκης Τζογανάκης.
7.30 μ.μ. SKY PUP Μένιος Συννεφακούλης, Γιάννης Κατσικαβέλας,Τάσος Παπαδόπουλος, Σωτήρης Τσόλης
8.15 μ.μ. ΨΑΘΙΝΑ ΚΑΠΕΛΑ: Χρήστος Ντάβαρος, Τριαντάφυλλος Σουρλίγκας, Ηλιάνα Παπαγγελή, Μιχάλης Λιταινας, Βασιλική Βλετση, Τάσος Παπαδόπουλος.
9.00 μ.μ.  ROUNDABOUT :Γιώργος Κεδράς, Χρήστος Χαρισούλης, Σωτήρης Τσόλης, Φίλιππος Μάμμος.
9.45 μ.μ.  CLOCKWORK ANIMATION:Μανουσίδου Σταυρούλα, Καμινάρη Χριστίνα, Καμινάρης Αλέξης,Κολοβού Ρένια, Παγγέα Ανεττα.
10.30 μ.μ. LES MISERABLES:Άκης Ρεστέμης, Γιάννης Σαμαράς, Στέλιος Λιάπης Απόστολος Καπράνας, Νίκος Νικούλης
11.15 μ.μ. VERONICA: Χρήστος Γκόρτσος, Τάσος Βόγκολης, Ζήσης Κουρούπης, Θωμάς Παπουλάκος, Στέφανος Πάλλας, Γιώργος Τσάγκος.
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ
7:00μ.μ. Ο Δήμος Λαρισαίων, ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος «ΠΗΝΕΙΟΣ» και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας συνδιοργανώνει  το Γύρο της πόλης με ποδήλατο, με αφετηρία την κοίτη του Πηνειού Ποταμού. Ηγείται η κα Κάρμεν Ρουγγέρη. Συμμετέχουν και οι ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.
Α’ ΕΞΕΔΡΑ

Siemens: Κλήση σε Κόκκαλη, Σκαρπέλη και Λάμπρου

Με ομόφωνη συγκατάθεση των μελών της Επιτροπής. Κλειστό κράτησε το στόμα του o Π. Μαυρίδης, φερόμενος ως διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων της Siemens.
«Σφίγγα» παρέμεινε ο Πρόδρομος Μαυρίδης κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Siemens. O κ. Μαυρίδης, φερόμενος ως διαχειριστής των μαύρων ταμείων της εταιρείας, δεν θέλησε σε καμία ερώτηση που του απηύθυναν οι βουλευτές, ενώ παρέπεμψε στο υπόμνημά του επικαλούμενος ότι είναι κατηγορούμενος στην τακτική δικαιοσύνη.
Τα μέλη της Επιτροπής του ζήτησαν αν θέλει να κάνει χρήση του νόμου Καστανίδη περί προστασίας μαρτύρων και να κατονομάσει πολιτικούς που δωροδοκήθηκαν ως μία τελευταία ευκαιρία για να ελαφρύνει τη θέση του. Απάντησε ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα από όσα έχει καταθέσει και ότι τα περιουσιακά του στοιχεία είναι γνωστά.
Σε εξέλιξη η κατάθεση του πρώην διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της Siemens Διονύση Δενδρινού ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι θέλει να πει την αλήθεια. Όπως είπε, «έχω υποχρέωση και η αλήθεια είναι διαφορετική και από αυτή που γράφεται σε δημοσιεύματα».
Yποστήριξε ότι μπορεί να έχουν δοθεί χρήματα, αλλά όχι στην κλίμακα που γράφονται και όχι για όλες τις δουλειές.
Ο Σίκατσεκ -είπε- μπορεί να χρησιμοποίησε το C4I για να παίρνει λεφτά για άλλες δουλειές, προσθέτοντας ότι σε ό,τι αφορά το C4I δεν υπήρχε η παραμικρή εύνοια της SAIC στη Siemens.
Ο ίδιος είπε ότι είχε κοινωνικές σχέσεις με το Mιχάλη Χριστοφοράκο και ότι εξεπλάγη όταν άκουσε για το σκάνδαλο της Siemens. Υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε επισκεφτεί τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης της ΝΔ Βύρωνα Πολύδωρα και ότι είχε επισκεφτεί τον κ. Μαρκογιαννάκη για κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες του συστήματος. Φέρεται να υποστήριξε ότι η Siemens Ελλάς δεν έχει σχέση με τα μαύρα ταμεία.

Οι εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο Δίστομο


Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Ολοήμερες…. Μεγαλοστομίες

Γράφει: Ο Νατσιός Δημήτρης -Δάσκαλος-Κιλκίς


«Οι νέοι κάνουν διάλογο, επικοινωνούν, αλλά με λόγια του αέρα. Τους δώσαμε το λόγο, χωρίς να τους δώσουμε τις λέξεις».

Ν. Πολονύ

«Το παιδί διαβάζει μόνο του, εμείς δεν έχουμε χρόνο, εργαζόμαστε και οι δύο. Το μόνο που προσέχουμε είναι ο χαρακτήρας του, κοιτάμε να είναι καλό παιδί».
Έτσι δικαιολόγησαν κάποιοι γονείς την χαμηλή σχολική επίδοση του παιδιού τους. Αυτήν την απάντηση ψέλλισαν, για να δικαιολογήσουν την έλλειψη στοργής, την μοναχικότητα στην οποία έχουν καταδικάσει το παιδί τους.
Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, «εισαγόμενο» κι αυτό, στην ελληνική κοινωνία σήμερα: Τα παρατεταμένα ωράρια εργασίας των γονέων στερούν τα παιδιά από την πιο τρυφερή και συναισθηματική στιγμή της κοπιαστικής τους ημέρας: το γυρισμό στο σπίτι, την αγκαλιά της μητέρας, το χάδι του πατέρα.
Το κράτος φρόντισε με τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου και νηπιαγωγείου να επουλώσει το....
κοινωνικό αυτό πρόβλημα.
Η κρατική όμως πρωτοβουλία, όπως και στην περίπτωση των «ΚΑΠΗ», ανακουφίζει τους εργαζόμενους γονείς, αλλά δεν αναπληρώνει την απαραίτητη γι’ αυτήν την ηλικία στοργή και αγάπη των γονέων.
Τι τραγικό! Η αποθέωση της υλικής ανέσεως και ευημερίας από την μια και η εξαντλητική, από την άλλη, προσπάθεια των ζευγαριών να βρουν «μια θέση στον ήλιο», μια θέση «απασχόλησης», άλλαξε ριζικά την όψη και τις παραδοσιακές συνήθειες της ελληνικής οικογένειας. Θύματα αθώα αυτής της νοοτροπίας τα παιδιά και οι γέροι γονείς, οι δυο πιο ευπαθείς συναισθηματικά ομάδες του κοινωνικού συνόλου. Η εγκατάλειψη όμως των γερόντων στην επαγγελματική φροντίδα των γηροκομείων, που ονομάζονται κατ’ ευφημισμόν οίκοι ευγηρίας ή γαλήνης, και η «ολοήμερη» παραμονή των παιδιών στο σχολείο, οδηγούν σε συναισθηματική και πνευματική απομόνωση. Την στοργή και την αγάπη όμως, το «δίδυμο» αυτό λίπασμα της ψυχικής υγείας, τις βρίσκεις μόνον στην ζεστή οικογενειακή εστία.
Διάβασα πρόσφατα σ’ ένα ένθετο της εφ. «Ελευθεροτυπία» μια συνέντευξη του υπουργού Παιδείας, όπου τόνιζε πως όραμά του είναι να γίνουν όλα τα σχολεία της Ελλάδος ολοήμερα, διότι... έτσι πράττει η «φωτισμένη» Δύση.
Ολοήμερο σχολείο σημαίνει αυτό που μας λέει η λέξη: σχολείο όλη την ημέρα, τα παιδιά θα φεύγουν από το σπίτι «όρθρου βαθέως» και θα επιστρέφουν στο σπίτι τους «κατά το ηλιοβασίλεμα».

Το δίλημμα του πολιτικού συστήματος. Να τα κουκουλώσει ή όχι;


Το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα βρίσκεται προ ενός διλήμματος. Να κουκουλώσει τα σκάνδαλα ή όχι;
Φυσικά τέτοιο δίλημμα δεν θα έμπαινε καθόλου αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση και η εξαθλίωση στην οποία, με μαθηματική βεβαιότητα βαδίζουμε ως κοινωνία. Το κουκούλωμα ήταν πάντα ο κανόνας. Όμως τώρα κάτι θα πρέπει να γίνει. Ο λαός αναζητεί υπεύθυνους.
Βέβαια το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πολύ καλά πως αν αποφασίσει να μην κουκουλώσει τα σκάνδαλα, αλλά να τα βγάλει όλα στη φόρα, θα καταρρεύσει αμέσως το ίδιο με πάταγο. Από την άλλη πάλι, αν προσπαθήσει....
να τα κουκουλώσει θα έχει σοβαρές παρενέργειες με κίνδυνο και πάλι την κατάρρευσή του, αλλά όχι τόσο άμεσο κίνδυνο και ίσως τελικά να τα καταφέρει και να ξεφύγει.
Εσείς τι λέτε ότι θα αποφασίσει;;
Εμείς πάντως διαβλέπουμε ότι θα αποφασίσει τη δεύτερη λύση.
Δηλαδή αντί του πλήρους ξεκατινιάσματος και της άμεσης κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος, θα επιδιωχθεί το κουκούλωμα και η συγκάλυψη.

Σε λίγο θα φθάσουν στην διάσπαση του ατόμου...

Ανακοίνωσε στην ολομέλεια της βουλής ο Πρόεδρος της κ. Πετσάλνικος την ανεξαρτητοποίηση των τεσσάρων βουλευτών του Συνασπισμού (Φ. Κουβέλη, Γρ. Ψαριανό, Θ. Λεβέντη και Ν. Τσούκαλη)...

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε "Σε μια περίοδο κρίσης και όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων, το ζητούμενο είναι η ενότητα και όχι ο κατακερματισμός των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς".

Η κινητικότητα που παρουσιάζουν μερικά από τα κόμματα της βουλής (Συν, Ν.Δ) θα συνεχισθεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα και σίγουρα θα επεκταθεί και σε άλλα κόμματα.

Ο Πολιτικός χάρτης αλλάζει και αυτό ΙΣΩΣ (και με πολλές προϋποθέσεις) είναι θετικό για την μελλοντική πορεία της χώρας... 

antilogos-gr

Ποίων οι λογαριασμοί ζητά να ανοίξουν η Εξεταστική για την Ζήμενς

Όπως γράψαμε προηγουμένως (Έλεγχος υπουργών εμπλεκομένων με συμβάσεις της Siemens) με έγγραφο της η Εξεταστική Επιτροπή που απευθύνεται προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα Ελλάδος ζητά να γίνει έλεγχος στους λογαριασμούς και τις κινήσεις χρήματος περίπου 25 επιχειρηματιών και χρηματιστών, που φέρεται να εμπλέκονται στη διακίνηση χρήματος από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.
Τα πρόσωπα για τα οποία ζητείται η άρση του τραπεζικού απορρήτου είναι οι:
 1. Νικόλαος Δεβλέτογλου, Χρηματιστής
 2. Αθανάσιος Ράμμος, Χρηματιστής
 3. Γεώργιος Κορωνιάς, Επιχειρηματίας
 4. Λαυρεντιάδης Λαυρέντης, Επιχειρηματίας ως δικαιούχος των λογαριασμών των υπερακτίων εταιρειών WED International Ltd και Ursula Marketing Corp και της εταιρείας “Νεοχημική Λ.Β. Λαυρεντιάδης ΑΕ”
 5. Δαμκαλίδης Δημήτριος
 6. Δαμκαλίδης Γιάννης
 7. Κορμάς Κωνσταντίνος
 8. Νικολιδάκης Μάριος
 9. Μαρκόπουλος Χρήστος
 10. Περίσσιος Αντώνιος
 11. Καντάς Αντώνιος
 12. BALISEA
 13. Κουκουλομάτης Παναγιώτης
 14. KPMG
 15. Prince Pacific Ltd
 16. Kienest H., Γερμανός υπήκοος, συνταξιούχος που διαμένει στην Ελλάδα
 17. Κάτσικας Μάριος, Φαρμακοποιός και επιχειρηματίας
 18. Τυρογαλάς Βασίλειος
Λεπτομέρειες εδώ

Λογαριάζουν χωρίς τον τερματοφύλακα...


Αν οι ποδοσφαιριστές στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (αρχίζει στις 11 Ιουνίου), οι οποίοι θα χτυπήσουν πέναλτι, θέλουν να βρουν τα δίχτυα, θα πρέπει να αγνοήσουν τελείως τον τερματοφύλακα που θα έχουν 11 βήματα μπροστά τους και να εστιάσουν μόνο στο σημείο που θέλουν να στείλουν την μπάλα. Αυτή είναι η κύρια συμβουλή που έχουν να δώσουν οι επιστήμονες στους παίκτες που αγωνιούν μπροστά στο τέρμα και συχνά τα β¦κάνουν μούσκεμα.
Η σχετική μελέτη έγινε από τον αθλητικό ψυχολόγο Γκρεγκ Γουντ του βρετανικού πανεπιστημίου του Έξετερ και πρόκειται να δημοσιευτεί στο περιοδικό για τις αθλητικές επιστήμες "Journal of Sports Sciences", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τις εφημερίδες "Γκάρντιαν" και "Ιντεπέντεντ". (ΑΠΕ)

Έτσι πίστευαν το ΔΝΤ και η Ε.Ε...
Αυτό συμβούλευσαν και την κυβέρνηση η τρόικα.
"Βαράτε" αλύπητα δεν είναι τίποτα, σαν το πέναλτι και μάλιστα μην σκέφτεστε ότι υπάρχει τερματοφύλακας.

Από Τρίπολη σε Τρίπολη...


Στην Τρίπολη της Λιβύης ήταν χθές ο Πρωθυπουργός, στην Τρίπολη της Αρκαδίας θα βρίσκεται σήμερα..
Από Τρίπολη σε Τρίπολη και από ταξίδι σε ταξίδι.
Εκεί που είχαμε ξεχασθεί, άρχισαν πάλι τα ταξίδια..
Λέτε τωρα αντί να επιστρέψει στην Αθήνα, να βρεθεί  σε Athens Georgia ;;

e-επιλογές της 9/6/2010


Επ' ευκαιρίας...

Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται...

Φόροι , φόροι , φόροι...

Σε λίγο θα φθάσουν στην διάσπαση του ατόμου...

Nέα Δημοκρατία Αχαίας : Μια αγαπημένη οικογένεια...

Η «Οικειοποίηση» του Φιλελευθερισμού ...

Άρχισε η διάλυση της Αριστεράς.

Το δίλημμα του πολιτικού συστήματος. Να τα κουκουλώσει ή όχι;

Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Τα πρακτικά της εξεταστικής για τη Siemens. Όλα τα ονόματα….

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
Κυρία και κύριοι συνάδελφοι, είδα μια τοποθέτηση του Προέδρου της Βουλής για την προστασία της Επιτροπής και είδα το σχόλιο. Δεν ξέρω αν το είδε κανείς από τους συναδέλφους.
Συγκεκριμένα το σχόλιο λέει: «Να αφήσετε την Επιτροπή να κάνει τη δουλειά της. Είδαμε τον Πρόεδρο να παρεμβαίνει ως μη όφειλε για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Τώρα παρεμβαίνει και για το συνάδελφό του, τον παλιό φίλο του.»
Το σχόλιο αυτό είναι λάθος. Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να προστατεύσει θεσμικά την Επιτροπή του. Μην ξεχνάτε ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές συγκροτούνται στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και πάντως έχουν –συγχωρείστε με, γιατί δεν είναι ακριβώς έτσι- την υψηλή εποπτεία και του Προέδρου της Βουλής.
Κυρία και κύριοι συνάδελφοι, δεν θα ήθελα να ξαναδώ συνάδελφο ανακρινόμενο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο ρόλος μας είναι διαμετρικά αντίθετος. Η Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή –γιατί «των πραγμάτων» είμαστε- αναζητεί ευθύνες, εμπλοκή πολιτικών προσώπων με την έννοια Υπουργών και Υφυπουργών σε αξιόποινες πράξεις ή παραλείψεις. Αυτό ψάχνουμε.
Θα παρακαλούσα, λοιπόν, την Επιτροπή και τα μέλη της να καταλάβουν ότι, πρώτον, η Επιτροπή μας είναι ανεξάρτητη. Δεύτερον, ότι η Επιτροπή μας οφείλει να ελέγξει όλες τις εξουσίες –είναι το καθήκον της- σε σχέση με το αντικείμενό της, τη διαλεύκανση και διερεύνηση του σκανδάλου SIEMENS στο σύνολό του: Και τη νομοθετική και την εκτελεστική και τη δικαστική και αυτήν την εξουσία του Τύπου!
Θα παρακαλούσα πολύ να μην ξαναδώ συνάδελφο-μέλος της Επιτροπής ανακρινόμενο από τον Τύπο! Θεωρώ ότι αυτό προσβάλλει το θεσμικό ρόλο και το κύρος της Επιτροπής. Εξάλλου θα έχετε αντιληφθεί ότι τουλάχιστον ο Πρόεδρος απέχει απ’ αυτήν τη λειτουργία. Αν θέλει κάποιος συνάδελφος, να τοποθετηθεί.
Επίσης, όλα τα Κόμματα –και να μην βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω τα μικρά- και ιδιαίτερα τα μεγάλα Κόμματα –αναφέρομαι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη Νέα Δημοκρατία- είναι κάτω από τον έλεγχο της Επιτροπής και να το σεβαστούν. Ελέγχονται, διότι υπάρχουν αποφάσεις της γερμανικής δικαιοσύνης και εκθέσεις της αμερικάνικης εταιρείας DEBEVOISE και ομολογίες ότι τα Κόμματα δωροδοκούντο.
Κόμματα, λοιπόν, που οφείλουν να απολογηθούν θα βάζουν προσκόμματα στη λειτουργία της Επιτροπής και θα αποδιοργανώνουν -με δόλο, προφανώς, διότι υπάρχει όφελος- τη δυνατότητα της Επιτροπής να κάνει το καθήκον της;
Παρακαλώ πάρα πολύ τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν το κύρος της Επιτροπής και, βεβαίως, ο καθένας τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του σε ό,τι αφορά τα μέλη.
Όμως, εγώ εδώ δεν έχω μέλη Κόμματα. Έχω συναδέλφους Βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπρόσωπους, πληρεξούσιους του ελληνικού λαού, ο οποίος απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση μαζί με τα μικρά που οφείλουμε να διερευνήσουμε.
Λυπάμαι πάρα πολύ, διότι συνάδελφοι, που επέμεναν σε μεγάλο αριθμό συνεδριάσεων να διερευνηθούν οι σχετικοί κωδικοί, έρχονται σήμερα να καταγγείλουν.
Με συγχωρείτε για τον τόνο, κυρία Κόλλια. Είναι για την έμφαση του πράγματος.
ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ: Δεν πειράζει, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Το κοινοβουλευτικό παιχνίδι έχει και αυτό. Και το δικηγορικό, επίσης. Είναι η διαστροφή!
Θα τα ψάξουμε όλα και να το πάρουν χαμπάρι. Δεν είναι δυνατόν να ψάχνουμε ατελείωτους κωδικούς και τον τελευταίο πελάτη της SIEMENS και να μη βρίσκουμε επώνυμα πολιτικά πρόσωπα με γνωστή εμπλοκή.
Η SIEMENS, προφανώς, συγκάλυψε με μπλάνκο ή χωρίς, διότι ειδοποιήθηκε να συγκαλύψει. Ο κ. Αθανασίου, προτού ενημερώσει, έπρεπε να κατάσχει, κάτι που δεν το έκανε. Ο Αθανασίου τους ειδοποίησε να τα κουκουλώνουν και μετά πήγε.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Όσα δεν είχαν κουκουλώσει μέχρι τότε!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Η SIEMENS, λοιπόν, καλά γνωρίζει. Όλα τα γνωρίζει. Εμείς οφείλουμε να διερευνήσουμε τα πράγματα, για να ξέρουμε. Και ξέρουμε, κύριοι συνάδελφοι, πολύ καλά σήμερα τι έγινε στον Ο.Τ.Ε.. Πολύ καλά γνωρίζουμε τι έγινε με το C4I. Πολύ καλά θα μάθουμε τι έγινε στο Υπουργείο Μεταφορών με τον Ο.Σ.Ε. και στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και όπου χρειαστεί να διερευνήσουμε.
Από εκεί και πέρα, το ποιοι τα πήραν, ποιοι δωροδοκήθηκαν δηλαδή, δεν είναι το αντικείμενό μας, εκτός εάν προκύψει, όπως προέκυψε με τον κ. Μαντέλη. Μας λένε ότι δεν έχουμε αποτελέσματα. Κατά τον κ. Μαντέλη έχουμε αποτελέσματα; Και πού ήταν όλοι οι άλλοι μηχανισμοί όλα αυτά τα χρόνια; Ο κ. Καπελέρης μάς είπε χθες ότι τους κάλεσε για την κατάσχεση ο κ. Ζαγοριανός και τους ξανακαλέσαμε εμείς μετά από τρία χρόνια.
Άρα, εμείς το καθήκον μας θα το κάνουμε και θα φέρουμε και αποτέλεσμα, γιατί το οφείλουμε στον όρκο μας, στη συνείδησή μας, το οφείλουμε στον εντολοδόχο, στον ελληνικό λαό και προσωπικά και θεσμικά και κοινοβουλευτικά και ηθικά. Το οφείλουμε και θα το κάνουμε.
Με συγχωρείτε γι’ αυτό, αλλά το θεώρησα απολύτως απαραίτητο, γιατί πάλι βλέπω καταγγελίες για συγκάλυψη. Φανταστείτε εάν δεν είχαμε ανοίξει το 101000 τι θα μας έλεγαν. Κατά τεκμήριο πλέον και η δικογραφία έχει διαμελιστεί και καταληστευτεί και τα στοιχεία της Siemens έχουν μεθοδευτεί, μανιπουλαριστεί και δεν συμφωνώ ότι είναι μόνο τα μπλάνκο που βρήκαμε. Όλο είναι μπλάνκο. Όλο είναι συσκότιση. Και υπάρχουν συμφέροντα απέναντι. Σιγά μην δεν είχε και έχει και γνωρίζει λίστα pay roll για τους δημοσιογράφους η Siemens. Και για τους πολιτικούς και για τους υπηρεσιακούς η Siemens κατέγραφε και την τελευταία λεπτομέρεια. Με συγχωρείτε πάλι για τον τόνο μου.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μόνο επί διαφωνίας θα έχετε το λόγο, γιατί θέλω να περάσω σε ουσιαστικότερα ζητήματα.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Θα ήθελα να πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, αλλά θα πρέπει οι συνάδελφοι να προσέχουμε πάρα πολύ, γιατί υπάρχουν κάποιοι στυγνοί κοντυλοφόροι σε μεγάλα μέσα επικοινωνίας και ηλεκτρονικά και εφημερίδες, οι οποίοι αποκαλούν τους Βουλευτές της Βουλής, κύριε Πρόεδρε –ντρέπομαι να το πω- Βουλευτές Β΄ κατηγορίας, που βρήκαν την ευκαιρία να βγαίνουν στα κανάλια.
Αυτό εμένα με προσέβαλε αφάνταστα και βέβαια δεν θεωρώ ότι αυτόν που το έγραψε και το «παίζει» έγκριτος δημοσιογράφος τον τίμησε αυτό που έγραψε. Το εάν κάποιος είναι Α΄ ή Β΄ κατηγορίας κατά το δικό του αξιολογικό και αξιοκρατικό κριτήριο είναι ένα άλλο θέμα. Γι’ αυτό μόνο η κοινωνία μπορεί να αποφασίσει και όχι τα κυκλώματα και όχι κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης που προβάλλουν κάποιους και κάποιους άλλους τους εξαφανίζουν.
Όμως, κύριε Πρόεδρε, θα πρέπει να δεχτούμε ότι δυστυχώς για εμάς η κοινή γνώμη δεν έχει καλή άποψη, η οποία όταν εκφράστηκε χθες το βράδυ…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριε Γρηγοράκο, εάν διαφωνείτε να σας ακούσω. Εάν συμφωνείτε, το «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν».
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, οφείλετε να προστατεύσετε τη Βουλή. Δεν είναι η Επιτροπή Β΄ κατηγορίας και δεν άλλοι οι πρωταθλητές. Δεν είναι άλλοι οι οποίοι παίζουν σε Champion League και άλλοι αυτοί που παίζουν στη Γ΄ κατηγορία. Αυτά είναι απαράδεκτο να γράφονται.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Το άκουσα, αλλά δεν με αφήνετε, όμως…
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Είναι απαράδεκτα, γιατί εγώ δεν αισθάνομαι ότι είμαι τρίτης κατηγορίας Βουλευτής, ούτε πολίτης.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριε συνάδελφε, αυτού του είδους οι αναφορές στον Τύπο με οδήγησαν και εμένα στο εισαγωγικό που σας έκανα. Θα σας πω ότι η εξουσία της κοινοβουλευτικής αυτής Επιτροπής, η θεσμική εξουσιοδότηση που έχει, είναι πανίσχυρη.
Εδώ, κύριοι συνάδελφοι, είστε δυνατοί. Εκτός της αιθούσης και μάλιστα εκτιθέμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είστε σε χώρο όπου ο συσχετισμός είναι σε βάρος σας. Γιατί δεν φέρνετε το παιχνίδι στην Εξεταστική Επιτροπή να σας παρακαλάνε τα μέσα; –εννοώ το επικοινωνιακό, γιατί το ανακριτικό θα μείνει πάντα εδώ. Δεν αποπροσανατολίζεται η Επιτροπή, δεν χάνει το στόχο της και δεν θα σταματήσει προς ουδενός για την πλήρη διαλεύκανση όλης της αλήθειας.
Σας απάντησα, κύριε Γρηγοράκο;
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
(GM)
TS
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Θέλω τώρα την προσοχή σας.
O Σίχατσεκ και o Κουτσενρόϊτερ προσφέρονται να ανακριθούν και θα έλεγα να το κάνουμε. Θα παρακαλούσα: Πρώτον, να ενεργοποιηθεί ο κατά τόπους πρόξενος και δεύτερον, να ζητηθεί η παρουσία ενδεχομένως και κάποιου εφέτη που δικαιούμαστε να τον έχουμε μαζί. Και επίσης δύο μέλη της Επιτροπής να την κάνουν αυτήν την δουλειά. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει έτσι. Εάν έχετε άλλη σκέψη, να την ακούσω.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Συμφωνώ στην παρουσία διπλωματικού, αλλά διαφωνώ να πάρουμε τον τοπικό πρόξενο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Πρόταση συγκεκριμένη κατ’ ιδίαν. Καλώς. Έχετε δίκιο. Εγώ το είπα ως αρχή. Δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να έλθουν εδώ. Και οι δύο έχουν κάποιο πρόβλημα οικογενειακό ή προσωπικό σοβαρό το οποίο επικαλούνται, αλλά βέβαια φοβούνται και την ελληνική δικαιοσύνη.
Κύριε Καμμένε, συνεννοηθείτε με τον κ. Ρήγα και προτείνετέ μου και προχωράμε εκεί επειγόντως. Θέλω να έχω πλήρη εικόνα.
Πάντως, για περιπτώσεις για τις οποίες θα κρίνετε ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί και να αξιοποιηθεί η ευνοϊκή ποινική μεταχείριση για τους κατηγορούμενουςνα το δούμε και αυτό.
Κύριοι συνάδελφοι, αναφερόμαστε στην αποδοχή των κ. Σίχατσεκ και κ. Κουτσενρόϊτερ να δεχθούν κάποιον από την Επιτροπή μας και να απαντήσουν σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο.