Siemens: Κλήση σε Κόκκαλη, Σκαρπέλη και Λάμπρου

Με ομόφωνη συγκατάθεση των μελών της Επιτροπής. Κλειστό κράτησε το στόμα του o Π. Μαυρίδης, φερόμενος ως διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων της Siemens.
«Σφίγγα» παρέμεινε ο Πρόδρομος Μαυρίδης κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Siemens. O κ. Μαυρίδης, φερόμενος ως διαχειριστής των μαύρων ταμείων της εταιρείας, δεν θέλησε σε καμία ερώτηση που του απηύθυναν οι βουλευτές, ενώ παρέπεμψε στο υπόμνημά του επικαλούμενος ότι είναι κατηγορούμενος στην τακτική δικαιοσύνη.
Τα μέλη της Επιτροπής του ζήτησαν αν θέλει να κάνει χρήση του νόμου Καστανίδη περί προστασίας μαρτύρων και να κατονομάσει πολιτικούς που δωροδοκήθηκαν ως μία τελευταία ευκαιρία για να ελαφρύνει τη θέση του. Απάντησε ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα από όσα έχει καταθέσει και ότι τα περιουσιακά του στοιχεία είναι γνωστά.
Σε εξέλιξη η κατάθεση του πρώην διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της Siemens Διονύση Δενδρινού ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι θέλει να πει την αλήθεια. Όπως είπε, «έχω υποχρέωση και η αλήθεια είναι διαφορετική και από αυτή που γράφεται σε δημοσιεύματα».
Yποστήριξε ότι μπορεί να έχουν δοθεί χρήματα, αλλά όχι στην κλίμακα που γράφονται και όχι για όλες τις δουλειές.
Ο Σίκατσεκ -είπε- μπορεί να χρησιμοποίησε το C4I για να παίρνει λεφτά για άλλες δουλειές, προσθέτοντας ότι σε ό,τι αφορά το C4I δεν υπήρχε η παραμικρή εύνοια της SAIC στη Siemens.
Ο ίδιος είπε ότι είχε κοινωνικές σχέσεις με το Mιχάλη Χριστοφοράκο και ότι εξεπλάγη όταν άκουσε για το σκάνδαλο της Siemens. Υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε επισκεφτεί τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης της ΝΔ Βύρωνα Πολύδωρα και ότι είχε επισκεφτεί τον κ. Μαρκογιαννάκη για κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες του συστήματος. Φέρεται να υποστήριξε ότι η Siemens Ελλάς δεν έχει σχέση με τα μαύρα ταμεία.

Στο μεταξύ, σε νέα δήλωση προέβη ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής, αφήνοντας αιχμές και υπονοούμενα κατά πρώην συναδέλφων του, για όσα δημοσιεύματα συνδέουν το όνομά του με το ημερολόγιο Χριστοφοράκου.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης πρότεινε να εξεταστούν για το σκέλος Siemens - ΟΤΕ οι κύριοι Κόκκαλης, Σκαρπέλης (πρωην αναπληρωτής γ.δ. του ΟΤΕ) και Λάμπρου (πρωην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ). Υπήρξε ομόφωνη συγκατάθεση των μελών της Επιτροπής.
Η υποεπιτροπή που θα πάει στη Γερμανία να εξετάσει τους Κουτσενρόιτερ, Σίκατσεκ και Χριστοφοράκο θα οριστεί τις επόμενες τρεις ημέρες.
www.kathimerini.gr με πληροφορίεσ από skai.gr

Σχόλια