Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

«That’s Greece vs That’s Not Greece» Το βίντεο για την Ελλάδα που κάνει το γύρο του κόσμου !!«That’s Greece vs That’s Not Greece» είναι ο τίτλος του βίντεο που παρουσιάζει την πραγματική εικόνα της Ελλάδας σήμερα, σε σχέση με αυτήν που κάποιοι θέλουν σκόπιμα να «σερβίρουν» στα διεθνή ΜΜΕ.
Προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του 9ου Ετήσιου Συνεδρίου του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (BHCC) "REFORMING HELLAS A CHALLENGE" στο Λονδίνο στις 28 Ιουνίου 2011 

Η Amy Winehouse νεκρή

Νεκρή βρέθηκε στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο, η 27χρονη τραγουδίστρια.
Καλό της ταξίδι.

Όταν το ΠΑΣΟΚ βαφτίζει την χρεοκοπία θρίαμβο


Το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαρίλαου Τρικούπη ακούγονταν τόσο μακρινό στα αυτιά των νεοελλήνων, που φάνταζε αρχαία ιστορία, ή ακόμη και μύθος.
Ποιος συμπατριώτης μας, μεγαλωμένος με σαράντα τηλεοπτικά κανάλια, τρία κινητά, με διακοπές στη Μύκονο και στο Μπαλί, με τη Καγιέν του, και με όλα τα υπόλοιπα συμπαρομαρτούντα που χαρακτηρίζουν τη νεοελληνική (επίπλαστη) διαβίωση των τελευταίων 15-20 χρόνων, θα πίστευε ότι θα ζούσε και ο ίδιος στιγμές Τρικούπειες….

Βαγγέλη Βενιζέλο τέτοια πολιτική κάνει και η γιαγιά μου...Είναι απλά τα πράγματα κύριε υπουργέ της πτώχευσης:
Με τον τεμπελη τον Καραμανλή, χρωστούσα 250 χωρίς να έχω βάλει υποθήκη ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο από Ελλάδα. Μαζί σου χρωστάω 350 δις, έχω κλείσει το μαγαζί μου και έχω βάλει την Ακρόπολη μαζί με την Βεργίνα υποθήκη στον ...

Μια γυναίκα στο τιμόνι της διπλωματίας του Πακιστάν


Είναι νέα, είναι γυναίκα κι όμως «έσπασε τη γυάλινη οροφή» στο Πακιστάν! Η Χίνα Ραμπανί Χαρ, η οποία αυτή την εβδομάδα έγινε 34 ετών, είναι η νέα υπουργός Εξωτερικών στο συντηρητικό Πακιστάν, όπου ουκ ολίγες πολιτικές καριέρας τελείωσαν από μια σφαίρα.
«Η υπουργοποίησή της ήταν αναγνώριση των ικανοτήτων της» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ασίζ Ζαρντάρι. Αυτές οι ικανότητες της θα δοκιμαστούν άμεσα, αφού την ερχόμενη εβδομάδα η Χαρ, η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών στην ιστορία της χώρας, θα μεταβεί στο Νέο Δελχί για το νέο γύρο δύσκολων διαπραγματεύσεων σχετικά με το μέλλον του διαφιλονικούμενο Κασμίρ.

ΦΠΑ και στο αγροτικό νερό...

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Νίκος Νικολόπουλος, για τις σχέσεις ΟΠΑΠ και εταιρείας του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ κ. Σήφη Βαλυράκη

Ερώτηση & Α.Κ.Ε,  κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, για τις σχέσεις ΟΠΑΠ και εταιρείας του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ κ. Σήφη Βαλυράκη, Προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens.

Τι άλλο θα ακούσουμε Παναγία μου...

ΓΑΠ: Τώρα θα αφοσιωθούμε στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες και διψά η κοινωνία...
Το θανατικό χτύπησε δυο φορές στη Νορβηγία

Μπροστά σε πολλά ερωτήματα για το πώς ξεχυλίχτηκαν τα τραγικά γεγονότα χθες στο Όσλο και στο νησί Ούτόγια βρίσκονται οι αρχές της Νορβηγίας. Ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού δηλώνει εθνικιστής και εχθρός του Ισλάμ

Η Νορβηγία σε κατάσταση σοκ και η παγκόσμια κοινή γνώμη να μην μπορεί να συνέλθει από τα απίστευτα γεγονότα στην καρδιά της πρωτεύουσας και στο νησί Ουτόγια 40 χιλιόμετρα μακριά από το Όσλο, όπου εκτυλίχθηκε ένα χωρίς προηγούμενο μακελειό με θύματα νέα παιδιά.
Συσπείρωση και ενότητα

Πανηγυρίζουν για επιτήρηση διαρκείας, υποθήκες, βάρη στις επόμενες γενιές

Σοφία Βούλτεψη

Χειροκροτήματα, χαμόγελα, στεναγμοί ανακούφισης, ιαχές θριάμβου, πανηγυρισμοί, δηλώσεις με λογοπαίγνια: Ουδέποτε στη ζώσα μνήμη η πολιτική ηγεσία μιας χώρας υποδέχθηκε με τόσο μεγάλο ενθουσιασμό την χρεοκοπία που η ίδια με πράξεις και παραλείψεις της προκάλεσε.
Το χρέος μεταφέρθηκε στα επόμενα σαράντα χρόνια, αλλά… μακριά από εμάς και ας πέσει στο κεφάλι όποιου νάναι.

Welcome to the Party...

Διαβάστε τι διεμήφθη στις 21 Ιουλ.2011, στην ενημέρωση του ΔΝΤ .

QUESTION: The Greek Finance Minister will be here on Monday, and he’s giving a speech at the Peterson Institution and then he’s coming here. What are those discussions going to be about?
MR. HAWLEY: Well, I can confirm that the Managing Director is going to meet Minister Venizelos on Monday. This meeting was scheduled at the request of the authorities, but I’ve got no guidance or view at this stage on what the content of the discussions might be. 
To πρόγραμμα του κ. Βενιζέλου σύμφωνα...

Η ώρα ήταν 2:06 και η ημερομηνία 24 Ιουλ.1974.

Οι Έλληνες πήραν εκείνο το δειλινό, το φως τη φλόγα από τις τελευταίες αχτίδες του ήλιου και τις κάνανε κεριά και λαμπάδες να πάνε να προϋπαντήσουν τη δημοκρατία τους.
Αυτή τη δημοκρατία που 7 χρόνια ήταν ή εξορία ή φυλακή.
Η ώρα ήταν 2:06 και η ημερομηνία 24 Ιουλ.1974.

e-Επιλογές της 22/07/2011

Όργιο φοροδιαφυγ​ής μέσω ασφαλιστηρ​ίων συμβολαίων DAF και το Υπουργείο Οικονομικώ​ν κωφεύει

Όχι νέοι φόροι, όχι αμνηστία στην φοροδιαφυγή.
Ασφαλιστικές εταιρίες, τα τελευταία χρόνια και τώρα, τροφοδοτούν-καταθέτουν μεγάλα ποσά, ως δήθεν «ασφάλιστρα», σε υπάρχοντα ή δημιουργούμενα επί τούτω ομαδικά ή ατομικά [Golden Boys] ασφαλιστήρια συμβόλαια DAF…και στην συνέχεια πληρώνουν μεγάλες «ασφαλιστικές αποζημιώσεις», χωρίς παρακράτηση και απόδοση κανενός απολύτως φόρου !!
Τεράστια η ευθύνη των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ που επί πολλά έτη, παρα τις καταγγελίες που αποδεδειγμένα έγιναν και γίνονται, άφηναν και αφήνουν να εξελίσσεται τεράστια συστημική φοροδιαφυγή, οργανωμένη από παμπόνηρους ασφαλιστές-στελέχη, για να εισπράττουν προμήθειες και μπόνους.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Στο σκαμνί η Τουρκία για την Αγία Σοφία

 
«Θα λειτουργήσει και πάλι η Αγία Σοφία». Τη βεβαιότητα ότι το σύμβολο της Ορθοδοξίας θα αποκτήσει και πάλι την αρχική του υπόσταση εξέφρασε ο πρόεδρος της «Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας», Κρις Σπύρου, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα λογοδοτήσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τις βεβηλώσεις που έχει υποστεί ο ιερός ναός.
Στο σκαμνί της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθίσει τη γειτονική χώρα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Κρις Σπύρου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αθήνα.

Το μεγάλο ξεπούλημα στις Βρυξέλλες! Μας φόρτωσαν άλλα ~115 δις € ΤΟΚΟΥΣ!

Την ώρα που τα ξεπουλημένα συγκροτήματα μιλάνε για μια ακόμη φορά για επιτυχιά, περνάνε κάτω από το χαλί την μεγαλύτερη κομπίνα όλων των εποχών. Δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ κατακτητής, ή χούντα, ή βάρβαρος που να κατάφερε να σφάξει έτσι έναν ολόκληρο λαό για τα επόμενα 100 χρόνια!
Είμαι παρανοϊκός; Πάρτε χαρτί και μολύβι....

ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Οσο και αν προσπαθούν τα αργυρώνητα ΜΜΕ, να επιβάλουν τη λήθη ορισμένων κρισίμων γεγονότων, δεν πρέπει αυτά να λησμονηθούν από τους σκεπτόμενους – τουλάχιστον – Έλληνες. Ο πρωθυπουργός ανήλθε στην εξουσία εξαπατήσας το λαό, δια ψευδών υποσχέσεών του, εν γνώσει της αναληθείας τους, ότι θα διατηρήσει τους μισθούς και τις συντάξεις στα επίπεδα που ήσαν, αυξάνοντας τα ποσά τούτων, κατά το ποσοστό του πληθωρισμού. Eψεξε μάλιστα τον κ. Καραμανλή, διότι συνεφώνησε με τον κ. Αλμούνια το πάγωμα των μισθών και συντάξεων για μία τριετία, με παράλληλη μείωση των κρατικών δαπανών κατά 30%, κάτι που θα ήταν ανεκτό και κατανοητό από όλους τους Έλληνες.

Το μήνυμα της χθεσινής συνόδου κορυφής...παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση

ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ Η ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΕΞΑΓΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ....

" 'Εχει σημασία να ερμηνεύσουμε σωστά, το μήνυμα που έστειλε σήμερα η Ε.Ε, η ευρωζώνη στις αγορές, έστειλε ένα αίτημα για παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση, για διαφάνεια...."
Ποιος το είπε αυτό ;
Η απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί.

Σαμαράς: Η μέχρι τώρα πολιτική απέτυχε πλήρως! Η χθεσινή απόφαση είναι ακριβώς αυτό: Ομολογία αυτής της αποτυχίας!

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ελληνικός λαός απαιτεί σήμερα αλήθειες. Ούτε πανηγυρισμούς, ούτε βέβαια πανικό.
Και η αλήθεια είναι ότι πριν από 14 μήνες ακούσαμε ότι με ένα δάνειο 110 δισ. ευρώ, αποφεύγεται η χρεοκοπία της χώρας και ότι θα βγαίναμε στις αγορές στο τέλος του 2011?
Σήμερα, μαθαίνουμε ότι θα χρειαστεί ένα επί πλέον δάνειο ίδιου ύψους, 109 δισεκατομμυρίων, και είναι άγνωστο πότε η Ελλάδα θα βγει στις αγορές. Πάντως όχι πριν το 2015, ίσως και μέχρι το 2019.
Είναι αλήθεια ακόμα, ότι πριν από 14 μήνες μας έλεγαν πως δεν θα έπαιρναν άλλα μέτρα εκτός Μνημονίου. Στο μεταξύ, όχι μόνο πήραν κι άλλα σκληρά μέτρα, αλλά ψήφισαν και το Μεσοπρόθεσμο που επιτείνει την ασφυξία της Οικονομίας.
Συμπέρασμα, λοιπόν, πρώτο: η μέχρι τώρα πολιτική απέτυχε πλήρως! Η χθεσινή απόφαση είναι ακριβώς αυτό: Ομολογία αυτής της αποτυχίας!

Ο αγώνας δικαιώθηκε ! Είμαστε κι επίσημα... άποικοι.

Ναούμης Νικόλαος
Πολιτικός επιστήμονας

Ένα πρωτόγνωρο πάρτυ έχει στηθεί από χθες βράδυ. Όλη η χώρα γιορτάζει την μεγάλη επιτυχία! Ο σκληρός αγώνα δύο ολόκληρων χρόνων της κυβέρνησης Παπανδρέου, είχε αίσιο τέλος! Καταφέραμε και επίσημα πλέον, να γίνουμε προτεκτοράτο – αποικία, των τοκογλύφων του παγκόσμιου συστήματος οικονομικής διακυβέρνησης. Τον ρυθμό και την ένταση σ’ αυτό το μεγάλο πανηγύρι που έχει στηθεί απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ ολόκληρη την χώρα, τον δίνουν τα διαπλεκόμενα με τους δοσίλογους της νέας τάξης πραγμάτων ΜΜΕ. Όλοι καταλαβαίνουμε για ποιόν λόγο. Ουσιαστικά, οι δουλειές στο προτεκτοράτο τώρα ανοίγουν. Ανοίγουν, όχι μόνο για τους αποικιοκράτες Γερμανούς, Γάλλους κι Ολλανδούς. Μερίδιο στα λάφυρα του ξεπουλήματος της πατρίδας, θα διεκδικήσουν και οι γνωστοί – άγνωστοι γλείφτες της εξουσίας, που ως άλλοι μαυραγορίτες μιας όχι και τόσο μακρινής περιόδου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, θα δείξουν υπακοή στο μεγάλο αφεντικό.

Η Ελλάδα σε αριθμούς ( 2 )

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αφιέρωμα με στοιχεία που αφορούν στην δεκαετία 2000-2010 

Δειτε πιο κατω στατιστικα για θαλασσα-ακτες και τους Ελληνικους δρομους. 

Τα στοιχεια αυτα δεν ειναι απολυτοι αριθμοι, δειχνουν ξεκαθαρες τασεις ενω ευχομαι να γινουν σημεια αναφορας σ αυτους που σκεφτονται, συζητουν, γραφουν και δρουν για το καλο του Ελληνισμου. Για το ζητημα της θαλασσας και των ακτων που δινω αμεσως πιο κατω, συμπεριελαβα αναλυτικα στοιχεια για το ζητημα της παραλιας Ελληνικου. Αναφερομαι στο ΦΕΚ 254Δ' Προεδρικο διαταγμα της 5ης Μαρτιου του 2004. Ακολουθουν οι Ελληνικοι δρομοι. Επειδη η λιστα ειναι γραμμενη χρονολογικα δεν υπαρχει τροπος να ζαχαρωσω τα τραγικα στατιστικα. Χρειαζεται επομενως ψυχικο σθενος για να διαβαστουν. Ευχαριστω και καλη δυναμη.

Η Ελλάδα σε αριθμούς ( 1 )

ΠΑΙΔΕΙΑ -ΥΓΕΙΑ
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον με στοιχεία που αφορούν στην δεκαετία 2000-2010 

ΠΑΙΔΕΙΑ
1 ) Πρωτο Διεθνες Φεστιβαλ Βιβλιου αφιερωμενο στην Ελλαδα, χωρα των γραμματων. 19 & 20 Μα'ι'ου 2001 στην Αστορια της Νεας Υορκης. 
"Βiblios 2001" θα εχει 75 συμμετεχοντες απο τον εκδοτικο κοσμο, 47 απο την Ελλαδα. Εταιρειες που θα συμμετεχουν ειναι : Amazon.com, Random House, Oxford University Press, National Herald, Kirikas, The Greek American Publishing, Springer-Verlag, National Greek Television ( NGTV ) St. Martins Press, Summerhouse Publishing, Guttenberg Publishing, Patakis Publications, Princeton University Press, Ingenta, A&B Books, Bibliophagos.com, University Press of Crete, Malliaris Paedia, Seaburn Publishing, Penguin Putnma, Book Data, Helicon Publishing, Cambridge University Press, Virgin Publishing, Municipality of Athens, The National Book Center of Greece, Salonica Press κ.α. Θα υπαρξουν αφιερωματα στον Καζαντζακη, στους Ολυμπιακους του 2004 και ο Νικολας Κειτζ, ο Μπιλ Κοσμπι, ο Αρθουρ Μιλλερ, Τονι Μορισον, κι αλλοι θα απαγγειλουν ποιηματα και θα διαβασουν κειμενα απ τα βιβλια τους. Το φεστιβαλ θα πραγματοποιείται καθε χρονο, καθε φορα αφιερωμενο σε διαφορετικη χωρα. Προβλεπονται 20.000 επισκεπτες.  

Κεφαλογιάννης: H σημερινή εγγύηση των καταθέσεων έτσι όπως έχει δοθεί από την Κυβέρνηση είναι άνευ αξίας και χωρίς ουσιαστική κάλυψη ..

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης υποστηρίζει ότι  η σημερινή εγγύηση των καταθέσεων έτσι όπως έχει δοθεί είναι άνευ αξίας και χωρίς ουσιαστική κάλυψη ..και με παρέμβαση τοηυ στην Βουλή ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών να εισάγει για κύρωση από τη Βουλή την οδηγία 2009/14/ΕΚ .
Tο πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπό καθεστώς "περιορισμένης χρεοκοπίας" η Ελλάδα από την Fitch

Ο οίκος αξιολογήσεων Fitch ανακοίνωσε σήμερα ότι θα θέσει υπό καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» (restricted default) την Ελλάδα, κάτι το οποίο θα ανακοινώσει επίσημα μετά το πέρας της συνεδρίασης του ελληνικού χρηματιστηρίου, δηλαδή λίγο πριν τις 5 και μισή το απόγευμα.
Συγκεκριμένα αναφέρει πως την ημερομηνία που λήγει η προτεινόμενη περίοδος της ανταλλαγής ομολόγων θα θέσει την αξιολόγηση του ελληνικού έθνους ως ομολογιακού εκδότη σε «περιορισμένη χρεοκοπία» (restricted default) και θα επιθέσει αξιολογήσεις «χρεοκοπίας» (deafault) στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που επηρεάζονται.

Bενιζέλος: Εσείς οι στρατιωτικοί δεν θα πρέπει να απαιτείτε παράλογα πράγματα!


«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Γι΄ αυτό ιδίως εσείς οι στρατιωτικοί δεν θα πρέπει να απαιτείται παράλογα πράγματα. Στις προθέσεις μας – τις δικές μου και του Πάνου – είναι να μην πειράξουμε το μισθολόγιο των στρατιωτικών. Όμως σας λέω και πάλι ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει …».Τάδε έφη Ευάγγελος Βενιζέλος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών,σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το Έθνος. Που τα είπε όλα αυτά; Σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του ΠΝ και στον Α/ΓΕΝ ,με τους οποίους συνευρέθηκε στο θέρετρο της Αγίας Μαρίνας.
Ο ‘τσάρος” της Οικονομίας θα περάσει προφανώς ώρες αγωνίας σήμερα . Ωστόσο αυτό δεν του δίνει κανένα ελαφρυντικό να μιλάει για “παραλογισμούς” ενστόλων! Είναι προφανώς ...παράλογο!

Είναι ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας….

Για να κερδίσει τις εκλογές, μας έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», υποσχόταν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και δεσμευόταν ότι δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ.
Στη συνέχεια, επί ένα εξάμηνο, περιφερόταν στο εξωτερικό συκοφαντώντας τη χώρα, χωρίς να πάρει ούτε ένα μέτρο.
Μετά, για να μας ….σώσει,  παρουσίασε στον Ελληνικό λαό το μνημόνιο σαν λύση σωτηρίας. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι θα …ξεπληρώσουμε 110 δις σε τρία χρόνια!
Φέτος, υποτίθεται ότι η οικονομία μας θα έμπαινε σε αναπτυξιακή τροχιά (θα έχουμε ύφεση πάνω από 4%), ενώ προς το τέλος του έτους θα βγαίναμε στις αγορές.
Ακολούθησαν τα γνωστά: ....

FINANCIAL TIMES: Σε καθεστώς χρεοκοπίας θα θέσουν οι 3 οίκοι αξιολόγησης την Ελλάδα


"Greece will become the first western developed world country to default in more than 60 years"
Αυτό εκτιμά η Financial Times, υπογραμμίζοντας όμως ότι "δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στις αγορές". Η εφημερίδα εκτιμά ότι, παρά το γεγονός, πως οι 3 οίκοι δεν σχολίασαν ακόμη τις χθεσινές εξελίξεις, η Standara & poors, θα υποβαθμίσει την Ελλάδα σε καθεστώς “selective” ή “restrictivedefault (επιλεκτική ή περιορισμένη χρεοκοπία) και θα ακολουθήσει η...

5 εκατομμύρια το χρόνο τσεπώνουν τα κόμματα για ...ερευνητικούς σκοπούς !

Λεφτά με το τσουβάλι στα κόμματα
Η χρηματοδότηση των κομμάτων γίνεται σε 4 δόσεις (τρίμηνα). Κάθε δόση είναι 13.504.656 ευρώ και συνολικά τα κόμματα παιρνουν 54.018.624 ευρώ το 2011. Αλλά το ωραίο είναι ότι τα 6 κόμματα που επιχορηγούνται από τον προϋπολογισμό παίρνουν 4.823.091 ευρώ για ..ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.
Προφανώς οι έρευνες για την "βελτίωση της ικανότητας στα ψέμματα" είναι ακριβές....
Δείτε τα ντοκουμέντα από το taxalia:

Τοκογλυφική αφαίμαξη λαού για 30 χρόνια

Σε βαθύ τούνελ δανεισμού πάνω από 30 χρόνια, με αβέβαιο μέλλον για την έξοδο της χώρας από το διεθνή οικονομικό έλεγχο και με εμφανή τον κίνδυνο χαρακτηρισμού της ελληνικής οικονομίας «selective default» από τους οίκους αξιολόγησης, έκλεισε η κρισιμότερη για την Ελλάδα σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  Με όλες τις πλευρές να υποχωρούν, αλλά κυρίως την ελληνική κυβέρνηση, οι Ευρωπαίοι μαζί με το ΔΝΤ αποφάσισαν πως το σχέδιο σωτηρίας(;) της Ελλάδας έχει μόνο ένα δρόμο:

e-Επιλογές της 21/07/2011

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Ώθηση στο e - commerce

Παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο; Όχι πια. Παρήλθε η... παντοδυναμία της εντοπιότητας.
    Τα δεδομένα της αγοράς ανατράπηκαν με τη ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την αλματώδη αύξηση των λιανικών πωλήσεων μέσω διαδικτύου. Βασική αιτία η σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων σε ποσοστό 30% έως και 50% (σε περιπτώσεις προσφορών και εκπτώσεων), που πετυχαίνει ο αγοραστής «σερφάροντας».

H κρίση σε αριθμούς

  • Greece 142.8%
  • Italy 119%
  • Belgium 96.8%
  • Ireland 96.2%
  • Portugal 93%
  • Germany 83.2%
  • France 81.7%
  • Spain 60.1%
Πηγή: Eurostat
Έκθεση ευρωπαϊκών χωρών σε ελληνικά ομόλογα

"18 δις το όφελος της Γερμανίας από την ευρωκρίση"

Πόσο ακόμη θα πληρώνουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι για την Ελλάδα, είναι ένα ερώτημα που ακούγεται συχνά τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία. Πόσο όμως έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής η ελληνική κρίση στους Γερμανούς;
Ούτε σεντ, υποστηρίζει ο Φόλκερ Χελμάγερ, επικεφαλής των αναλυτών της Bremer Landesbank. Αντιθέτως, η Γερμανία έχει επωφεληθεί όσο καμία άλλη χώρα από την ευρωκρίση καθώς της έχει αποφέρει μέχρι στιγμής περί τα 20 δις ευρώ:
«Πολλοί συνάδελφοί μου υποστηρίζουν ότι η Γερμανία πληρώνει το λογαριασμό της ευρωζώνης. Καμία άλλη θέση δεν απέχει τους τελευταίους 18 μήνες τόσο από την πραγματικότητα όσο αυτή.

ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ....

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Χ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
Σας παρουσιάζουμε σήμερα, ένα απόσπασμα από το βιβλίο που γράφει ένας από τους αρθογράφους  μας - ο Αναστάσιος Καζαντζίδης- για έναν πολιτικό του νομού Κιλκίς, τον Αλέξανδρο Αβραμίδη, έναν από εκείνους που εμπιστεύθηκε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής για την δημιουργία Πολεμικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα. Διαβάστε το απόσπασμα και θα καταλάβετε πολλά για την εποχή εκείνη, πως λειτουργούσε η κυβέρνηση τότε και πως λειτουργεί σήμερα :

Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ! ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΕΔΩ , ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΡΛΑΝΔΙΑ. ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΣΕΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΙΤΗΣΗ!
Απίστευτο, μιλάμε για πολιτική αγυρτεία και για απίστευτη κοροιδία.
Θα μας παρουσιάσουν ως τεράστια επιτυχία, το αυτονόητο, αυτό που δικαιούμαστε και αυτό ήδη ισχύει για Πορτογαλία και Ιρλανδία.
Αυτό είναι το προσχέδιο της συμφωνίας των ηγετών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.
Σημαντικά είναι τα άρθρα 3 και 4 σύμφωνα με τα οποία αναφέρεται ότι ο EFSF, ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης επεκτείνεται από τα 7,5 χρόνια στα 15! Δηλαδή, η χρηματοδότηση που λαμβάνουμε έως τώρα. Επιπλέον το επιτόκιο δανεισμού θα μειωθεί στο 3,5%, ενώ προωθείται ένα μικρό Σχέδιο Μάρσαλ.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Η ώρα της Ευρώπης

Του Γιώργου Καισάριου
Ότι το ευρώ είναι ένα νόμισμα που γεννήθηκε για να αυτοκαταστραφεί έχει αναλυθεί από πάρα πολλούς εδώ και πολλά χρόνια. Το κατηγορητήριο υποστηρίζει ότι το ευρώ έχει φτιαχτεί σε λάθος βάση εξαρχής και για αυτό το λόγο δεν έχει μέλλον. Το βασικό επιχείρημα του κατηγορητηρίου είναι το εξής:
Οι βόρειες χώρες, που είναι πιο ανταγωνιστικές, παράγουν πλεονάσματα εις βάρος των μη ανταγωνιστικών χωρών και δεν υπάρχει τρόπος αυτά τα πλεονάσματα να μπορούν να ανακυκλωθούν προς το νότο.
Αποτέλεσμα είναι ότι χώρες όπως η Ελλάδα, θα συσσωρευόσουν χρέος με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα τα πράγματα να φτάσουν εδώ πού είμαστε σήμερα. Πράγματι κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Το σακάκι του Γιώργου

Τι περίεργο υπήρξε στην άφιξη του πρωθυπουργού, στις Βρυξέλλες σήμερα στην σύνοδο κορυφής ;;
Δείτε στο βίντεο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣΗ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ

 
Αύξηση των δαπανών και αδυναμία αντιμετώπισης της σπατάλης
 
Προκύπτει από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού

Την αύξηση των δαπανών και την αδυναμία αντιμετώπισης της σπατάλης από την κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του 2011, φέρνει στη βουλή ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που απευθύνεται στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο βουλευτής Λαρίσης αφού εστιάζει στους λόγους αύξησης των δαπανών ζητά να κατατεθούν στη βουλή οι κωδικοί των δαπανών του προϋπολογισμού όπου γίνονται οι υπερβάσεις.
Η ερώτηση του κ. Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

ΠΕΡΙ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στράτος Σιμόπουλος

Με τη φράση του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Λαμπρινίδη, ότι οι «φίλοι φαίνονται στα δύσκολα», συνδυάζεται και η γνώμη του συγγραφέα Ντέιβ Τάισον Τζέντρι ο οποίος είπε πως «η πραγματική φιλία έρχεται όταν δύο άνθρωποι μπορούν να κάθονται μαζί σιωπηλοί, χωρίς να αισθάνονται αμηχανία».
Το ελληνικό πρόβλημα χρέους απέδειξε όμως ότι μια παρόμοια κατάσταση δεν ταιριάζει στους 27 ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ που συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες και οι οποίοι φαίνεται να προσεγγίζουν την κρίση, αν και πλέον αφορά όλες τις χώρες του νότου, με στυγνά οικονομικά κριτήρια, χωρίς συναισθηματισμούς και χωρίς την επίδειξη στοιχειώδους ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες Προβόπουλος - Ράπανος .Αεροταξί έχει γίνει το VIP αεροσκάφος...

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος και ο Βασίλης Ράπανος ως επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Προβόπουλος και Ράπανος προσεκλήθησαν να μεταβούν στις Βρυξέλλες από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Προβόπουλος βρισκόταν χθες στην Φρανκφούρτη. 

Ο Θρύλος των Ελ... Κάτι ήξερε ο Κίσσινγκερ όταν έλεγε ότι αν μάθουν οι Έλληνες τη πραγματική τους ιστορία και το πολιτισμό θα γίνουν μεγάλοι και τρανοί

Από τη σύγχρονη ιστορία και γεωγραφία, μάθαμε στα σχολεία ότι την Αμερική ανακάλυψε ο Λατίνος θαλασσοπόρος και εξερευνητής ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ  ΚΟΛΟΜΒΟΣ. Αυτό είναι σωστό, αλλά ισχύει μόνο για τα χρόνια του Μεσαίωνα, δηλαδή για τη μ.Χ. εποχή. Ως γνωστόν ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ  ΚΟΛΟΜΒΟΣ, έφθασε στην Αμερικανική ήπειρο στη δεκαετία του 1450 μ.Χ.
Όμως χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, σύμφωνα με τη παράδοση, και τα όσα αρχαιολογικά ευρήματα, τεκμήρια, σύμβολα, κειμήλια, βιβλία, και μνημεία διεσώθησαν και ευρέθησαν σε διάφορα μέρη της Γης, στο πλανήτη μας υπήρξε πολιτισμός υψίστης τεχνολογίας, και η υπερδύναμη των χρόνων εκείνων, ήταν οι πρόγονοί μας Έλληνες, οι γνωστοί στην τότε ανθρωπότητα σαν ΕΛ, από το ΕΛΛΗΝΕΣ & ΕΛΛΑΣ.
Οι ΕΛ είχαν ανακαλύψει...

Αποθεώθηκαν οι Μπον Τζόβι

Με τον ίδιο έντονο και ενθουσιώδη ρυθμό τραγουδούσε επί δυόμιση ώρες στη σκηνή του Ο.Α.Κ.Α, το θρυλικό συγκρότημα των Μπον Τζόβι, το οποίο κυριολεκτικά ξεσήκωσε το κοινό. Κόσμος από ολόκληρη την Ελλάδα κατέκλυσε το στάδιο, από νωρίς το απόγευμα και έφτασε να ξεπερνά τους 80.000 θεατές. Τη βραδιά άνοιξε το ελληνικό συγκρότημα Μπράδερς ιν πλαγκ (Brothers in Plug) , ενώ λίγη ώρα αργότερα, το κοινό χόρεψε στους ρυθμούς του συγκροτήματος από τη Δανία "The Breakers".

Σκάει βόμβα για την Π.Ο.Ε.Σ.Ε. και τους αρχισυνδικαλιστές της.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ
Χειμάρρας 30 546 43 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310 932420 FAX: 2310 932431
Κινητό: 6993909353

21 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σκάει βόμβα για την Π.Ο.Ε.Σ.Ε. και τους αρχισυνδικαλιστές της.
Βρώμικο τάτσι μίτσι κότσι με την GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, εδώ και 10 χρόνια, σε βάρος 120.000 επιχειρήσεων του επισιτιστικού κλάδου.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), καταγγέλλει σε όλο τον κλάδο, με πλήρη επίγνωση των συνεπειών του Νόμου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), διότι από τον Νοέμβριο του 2002 υπέγραψε Σύμβαση με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων Μουσικής GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, με τους εξής κατάπτυστους όρους σε βάρος και εν αγνοία του κλάδου:
Οι ‘’Οργανισμοί’’ θα καταβάλλουν στην ΠΟΕΣΕ, ποσοστό 3% από τις εισπράξεις των δικαιούχων, ως αποζημίωση, εφόσον προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την έγκαιρη καταβολή των εν λόγω δικαιωμάτων και θα χορηγεί το νόμιμο παραστατικό προς τους Οργανισμούς. Οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από μέρους ΠΟΕΣΕ είναι:

Η κοινωνία στο σημείο μηδέν

Tα εξαγόμενα της πανελλαδικής έρευνας της Metron Analysis που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθεροςος Τύπος, επιβεβαιώνουν την αυξανόμενη δυναμική της Ν.Δ. και το σαφές προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά, που καταγράφονται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Σε συνδυασμό με την πρωτοφανή ελεύθερη πτώση στην οποία βρίσκονται το κυβερνών κόμμα και ο πρωθυπουργός προσωπικά, όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι, αργά ή γρήγορα, η χώρα θα οδηγηθεί σε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας, πέραν των πολιτικών συμπερασμάτων, είναι τα εντυπωσιακά ποσοστά δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης απέναντι στην κυβερνητική, μνημονιακή πολιτική και το πρωτοφανές κλίμα απαισιοδοξίας.

Ερωτηματικά για Brodyn


Σε πλήρη επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της «Ε» για τη σχέση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και προέδρου της επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο Siemens, Σήφη Βαλυράκη, με την εταιρεία Brodyn ΕΠΕ και τις επί 25ετία συμβάσεις της με την ΟΠΑΠ Α.Ε. προέβη με επιστολή του ο ίδιος. Σύμφωνα με την επιστολή, ο ίδιος και μέλη της οικογένειάς του κληρονόμησαν τα εταιρικά μερίδια μετά τον αιφνίδιο θάνατο του αδελφού του και ιδρυτή της εταιρείας.
Αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του...

Δείτε πως παίρνουν λεφτά για ανέργους από την Ε.Ε, σοβαρές χώρες...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την αίτηση της Γερμανίας για συνδρομή από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση της ΕΕ (ΕΤΠ). 
Τα  4.3 εκατ.€ που ζήτησαν οι γερμανικές αρχές, θα βοηθήσουν 778 απολυμένους εργαζόμενους στην απασχόληση. 

Αεροπλοϊκό Κουίζ..

" Ποιό έιναι το βασικότερο πλεονέκτημα περιστρεφόμενων πτερυγίων σε αεροσκάφος από τα σταθερά πτερύγια ; "
 Αυτό θα πρέπει να είναι εύκολο για όσους έχουν και την ελάχιστη γνώση περί αεροσκαφών, αλλά η απάντηση στο τέλος πρέπει να σάς εκπλήξει.  

Να γιατί πάει με το κεφάλι κάτω η Ευρώπη...Ο  Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Τόμας Χάμαρμπεργκ με δημόσια παρέμβαση του εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι κυρώσεις που άρχισαν ήδη να επιβάλλονται σε γυναίκες που φορούν μπούρκα ή νικάμπ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα προκαλέσουν ενίσχυση των προκαταλήψεων κατά των μουσουλμάνων και της ισλαμοφοβίας,
Ενοχλείται  ο επίτροπος γιατί  στο Βέλγιο τίθεται σε ισχύ, από το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011, νόμος με τον οποίο προβλέπεται επιβολή προστίμου και φυλάκιση μέχρι και επτά ημερών, στις γυναίκες που θα συλλαμβάνονται να φορούν μπούρκα ή νικάμπ σε δημόσιους χώρους.

Υπουργικές α-ταξί-ες

Σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής ύφεσης, τις ώρες που οι αγωνίες της ελληνικής οικογένειας πολλαπλασιάζονται μπροστά στην αβεβαιότητα της κρίσης, η απόρριψη του Προεδρικού Διατάγματος Ρέππα για τα ταξί και το συντροφικό μαχαίρωμα Ραγκούση στον προκάτοχό του, θα πέρναγε απλά ως μονόστηλο στη στήλη των παραπολιτικών.


Αυτή την ώρα όμως, ο ίδιος Υπουργός που υπέκυψε αβασάνιστα στους εκβιασμούς των παράνομων μεταναστών της Υπατίας, ο πολιτικός που ανδρώθηκε στην αυλή του Πρωθυπουργού, που δεν εκτέθηκε ποτέ στην κρίση των πολιτών αλλά κρύφτηκε στην ασφάλεια που του παρείχε ο πολιτικός του μέντορας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο άνθρωπος που στερώντας πόρους από την τοπική αυτοδιοίκηση αμαυρώνει το «οικοδόμημα» του Καλλικράτη, στοχοποιεί με τις πράξεις και τις παραλήψεις του μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα, οπλίζει το όπλο που στρέφεται εναντίον του τουρισμού και για να προστατέψει το προσωπικό του κεφάλαιο ενεργοποιεί –με απαράδεκτο τρόπο- τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Κοινή λύση Μέρκελ-Σαρκοζί χωρίς συμφωνία Τρισέ ;;

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμφώνησαν σε μια κοινή θέση, για να λύσουν την κρίση του χρέους στην Ελλάδα την παραμονή της συνόδου κορυφής, για την εξάλειψη της μετάδοσης της κρίσης στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. 
Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σήμερα, όταν οι ηγέτες της ευρωζώνης θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, ανέφερε σε δήλωσή της μετά από επτά ώρες συνομιλιών στην καγκελαρία η Μέρκελ στο Βερολίνο. 
Στις συζητήσεις συμμετείχαν, επίσης ο πρόεδρος της ΕΚΤ Jean- Claude Trichet και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Herman van Rompuy, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεφώνου. 

Μήπως βοηθά η απειλή Ερντογάν;

 
«Η Κύπρος σαν μέσο πίεσης», είναι το σχόλιο της Süddeutsche  Zeitung για την απειλή του Ταγίπ Ερντογάν ότι εάν μέχρι το 2012, που θα αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία η Κύπρος, δεν έχει λυθεί το κυπριακό θα διακόψει ακόμη και τις διπλωματικές σχέσεις με τις Βρυξέλλες.
«Ενδέχεται αυτό το τελεσίγραφο να μην είναι οπωσδήποτε κακό: Η ΕΕ και η Τουρκία μπορούν επιτέλους να αποσαφηνίσουν τι επιθυμούν η μία από την άλλη. Ενδιαφέρεται σοβαρά η Άγκυρα για την ένταξη;

«Περιμένοντας την καταστροφή»

Σενάρια, νουθεσίες και αναλύσεις λίγο πριν από την αυριανή έκτακτη σύνοδο κορυφής. Η ευρωκρίση και η Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο των σχολίων του γερμανικού τύπου.

«Το ευρώ δεν πέθανε, αλλά πάσχει από δομικά λάθη», υποστηρίζει σε ανάλυσή του ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου, Τόμας Στράουμπχααρ, στην Die Welt.
Ο Γερμανός οικονομολόγος σημειώνει ότι το ερώτημα είναι «εάν υπάρχει η πολιτική βούληση, να αποδεχθούμε την αποτυχία του ευρώ. Εάν οι πολιτικοί δεν έχουν αυτή τη βούληση, τότε να προχωρήσουν και σε διορθωτικές κινήσεις. Από την ΟΝΕ πρέπει να δρομολογήσουν μία δημοσιονομική ένωση», γράφει ο κ. Στράουμπχααρ και παραπέμπει στο παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ελβετίας, που είναι ομοσπονδιακές χώρες, υπογραμμίζοντας: