Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Hμέρα μνήμης για τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στη νεότερη ιστορία μας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για τη συμπλήρωση 37 χρόνων από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο,έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η 20η Ιουλίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και χρέους.
Ημέρα μνήμης για τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στη νεότερη ιστορία μας. Αλλά και υπόμνησης σε ολόκληρο τον Κόσμο της πραγματικής διάστασης του Κυπριακού ως προβλήματος εισβολής, κατοχής και παράνομου εποικισμού των κατεχόμενων κυπριακών εδαφών.
Ημέρα τιμής προς τους ηρωικώς πεσόντες κατά την άνιση εκείνη μάχη της εισβολής του Αττίλα.
Αλλά και ημέρα ανάδειξης του κοινού χρέους προς τη μαρτυρική Μεγαλόνησο και τους αδελφούς μας Κυπρίους.  
 Στις δύσκολες αυτές ώρες, ενωμένοι και αποφασιστικοί, οι Απανταχού Έλληνες συμπαρατασσόμαστε στους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού, για μια λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Λύση που να βάζει τέλος στα τετελεσμένα της εισβολής και να οδηγεί σε μια επανενωμένη Κύπρο, χωρίς εποίκους και στρατεύματα κατοχής.
Λύση πραγματικά λειτουργική και βιώσιμη, ευρωπαϊκή και δημοκρατική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.