ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΜΕ... ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ !


Ο Προφήτης Ηλίας , που εορτάζει σήμερα ,είναι ένας ιδιαίτερος Προφήτης αφού δεν πέθανε ποτέ σωματικά, όπως μας δηλώνει η Παλαιά Διαθήκη ,προκειμένου και πάλι στις ημέρες του

Αντι-χρίστου ,όπως μας βεβαιώνει η Αποκάλυψη ,και που πολύ σύντομα έπονται, να εμφανισθεί και πάλι ξαφνικά σαν μία απρόσμενη και ξαφνική μπόρα για να στηρίξει τους Χριστιανούς και να υποδείξει τον Αντίχριστο ως πρόσωπο καταγγέλοντας την πονηριά αυτού και των οργάνων του.


Η Εκκλησία μας τον ονομάζει ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ.Δηλαδή τον επόμενο ΠΡΟΔΡΟΜΟ μετά τον Άγ.Ιωάννη Και παρά το ό,τι γεννήθηκε 810 χρόνια π.Χ.

θα αποτελέσει και πάλι την αυγή , την ανατολή και το προανάκρουσμα της Δευτέρας Παρουσίας Του Ι.Χριστού μας ,αφού έτσι όπως έχουμε καταντήσει τη γη, πρέπει να ξανακατέβει για να βάλει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του

Η Εκκλησία μας, ανάμεσα στα τόσα γεγονότα του πολυτάραχου βίου του Προφήτη Ηλιού, απεικονίζει επάνω σε εικόνες, μία και μόνο σκηνή: να κάθεται μέσα σε μία σπηλιά, και εκεί να έρχεταιτο κοράκι να του φέρνει το ψωμί ή το κρέας. Και αυτό για να διδάξει του Χριστιανούς των εσχάτων ,εν μέσω του γενικού αποκλεισμού του Αντι-χρίστου (που ήδη μέσω της τεχνικής κρίσης έχει αρχίσει) πως με τον ίδιο προνοητικό και σοφό τρόπο θα τρέφει και αυτούς ο Θεός .

 
Επίσης η Εκκλησία μας τονίζει για τον Πρ.Ηλία πως "φλέγει την απάτη" Ο χρόνος είναι διαρκής ενεστώτας για να δείξει πως όπως τότε έλεγξε και έφλεξε την απάτη του βασιλιά Αχαάβ έτσι και τώρα θα επέλθει για να ελέγξει και αποκαλύψει την πονηριά και σύγχυση της προσεχούς Παγκοσμίου Διακυβερνήσεως που με πολύ χαρά αναγγέλουν ευκαίρως-ακαίρως όλα τα γλυώδη όργανα και οι εντολοδόχοι της Νέας Τάξης .
Ας σκιρτάνε λοιπόν με χαρά και αλαζονία όλοι αυτοί που ΄ φέραν τον ταλαίπωρο Ελληνικό λαό ,(και σε λίγο όλη την οικουμένη )σε αυτήν την εξαθλίωση.Δεν θα κρατήσει για πολύ η ευτυχία τους.Πολύ σύντομα έρχεται ο Προφήτης Ηλίας για να καψαλίσει την απανθρωπιά και την υποκρισία τους και θά'ναι μάλιστα και μέρα μεσημέρι !!!

(ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΜΠΑΚΗΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ)

Σχόλια