Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Ντοκουμέντο: Η επίθεση με πυροσβεστήρες των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος
Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τις συγκρούσεις αστυνομικών των ΜΑΤ με διαδηλωτές, στις 11 Μαΐου 2011 στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίσθηκε βαρύτατα ο 31χρονος σπουδαστής Γιάννης Καυκάς, παρουσιάζει «ΤΟ ΒΗΜΑ». Στις φωτογραφίες που ήδη έχουν ενταχθεί στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης, απεικονίζονται αστυνομικοί των ΜΑΤ να επιτίθενται εναντίον των διαδηλωτών κρατώντας πυροσβεστήρες με τους οποίους φέρεται να έχει χτυπηθεί και ο Γιάννης Καυκάς!
Μέχρι σήμερα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διατύπωναν την άποψη ότι κατά τη διάρκεια αυτών των επεισοδίων... οι αστυνομικοί των ΜΑΤ «δεν είχαν βγάλει πυροσβεστήρες από την ειδική θήκη στη στολή τους». Τις τελευταίες ημέρες όμως, ολοκληρώθηκε η κατάθεση - σε τέσσερις διαφορετικές φάσεις - του 31χρονου σπουδαστή ο οποίος μίλησε αναλυτικά για τον τρόπο τραυματισμού του από αστυνομικούς των ΜΑΤ ενώ σχετικές καταθέσεις έχουν δώσει άλλοι 20 διαδηλωτές. Ωστόσο ο Γιάννης Καυκάς αρνήθηκε να δώσει δείγμα DNA προκειμένου να διαπιστωθεί αν ταυτοποιείται με αντίστοιχα ίχνη βιολογικού υλικού που έχουν ανιχνευθεί σε κατασχεθέντες πυροσβεστήρες και κλομπ από αστυνομικούς των ΜΑΤ που συμμετείχαν στα επεισόδια εκείνης της ημέρας.

Επίθεση διμοιριών

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα, ο 31χρονος διαδηλωτής τραυματίσθηκε - το μεσημέρι της 11ης Μαΐου - σε επίθεση αστυνομικών των ΜΑΤ εναντίον μπλοκ διαδηλωτών στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου, στο ύψος των οδών Βουκουρεστίου και Αμερικής. Ο Γιάννης Καυκάς μαζί με άλλους περίπου 20-30 διαδηλωτές συμμετείχε στο μπλοκ «Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης - Πατησίων», όταν δέχθηκε επίθεση από μία ή δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Ο 31χρονος μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ενώ οι ιατροί που τον εξέτασαν ανέφεραν ότι ο τραυματισμός του έγινε από αμβλύ όργανο, πιθανολογώντας ότι πρόκειται για πυροσβεστήρα. Οι διαδηλωτές μίλησαν για απολύτως αναίτια επίθεση ενώ οι αστυνομικοί για να δικαιολογήσουν τη βία, επικαλέσθηκαν επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών με βόμβες μολότοφ και βαριοπούλες νωρίτερα, περιστατικό πάντως το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από το υπάρχον οπτικό υλικό.

Φωτογραφίες άλλων διαδηλωτών

Οι δικηγόροι, κυρία Αντωνία Λεγάκη και κ. Κώστας Παπαδάκης, που χειρίζονται νομικά την υπόθεση του τραυματισμού του 31χρονου διαδηλωτή, κατέθεσαν προ μερικών ημερών στους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφαλείας - οι οποίοι ερευνούν το περιστατικό - φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη επίθεση των ΜΑΤ. Τις φωτογραφίες φέρεται να τράβηξαν με τα κινητά τους τηλέφωνα διαδηλωτές που παρακολουθούσαν τα δρώμενα. Στις φωτογραφίες απεικονίζονται αστυνομικοί να επιτίθενται σε διαδηλωτές ενώ δύο από αυτούς φέρεται να έχουν βγάλει τους πυροσβέστες από την ειδική θήκη τους και να τους χρησιμοποιούν στην επίθεση. Σημειώνεται ότι τους πυροσβεστήρες κρατούν ένα - δύο αστυνομικοί από κάθε διμοιρία και πρέπει να τους χρησιμοποιούν μόνο προκειμένου να σβήσουν φωτιά που μπορεί να έχει αρπάξει η στολή ενός συναδέλφου τους από βόμβες μολότοφ. Ομως, όπως ανέφεραν άλλοι διαδηλωτές, «σε αυτήν την περίπτωση οι πυροσβεστήρες βγήκαν για να χτυπήσουν».
Ο Γιάννης Καυκάς ολοκλήρωσε τον κύκλο των καταθέσεών του στην ΕΛΑΣ που δόθηκαν σε διαφορετικές φάσεις, λόγω της κατάστασης της υγείας του. Ο 31χρονος σπουδαστής μίλησε για τον τρόπο που δέχθηκε, μαζί με τους άλλους διαδηλωτές, την επίθεση των αστυνομικών των ΜΑΤ.
«Ορφανά» δείγματα DNA
Ωστόσο, ύστερα και από συνεννόηση με τους νομικούς εκπροσώπους του, αρνήθηκε να δώσει δείγμα γενετικού υλικού προκειμένου να συγκριθεί με 15 «ορφανά» δείγματα DNA που έχουν εντοπισθεί πάνω σε περίπου 25 πυροσβεστήρες και δεκάδες γκλομπ που κατασχέθηκαν από άνδρες διμοιριών των ΜΑΤ οι οποίες βρίσκονταν στην περιοχή. Οι ερευνητές της ΕΛΑΣ ζήτησαν δείγματα DNA από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ ώστε να προσδιορίσουν στον οπλισμό τους το βιολογικό υλικό που ανήκει σε άλλα πρόσωπα, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να επιχειρηθεί η ταυτοποίηση με τον γενετικό τύπο του 31χρονου τραυματία. Σύμφωνα με νομικούς που παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης, «η Αστυνομία οφείλει να βρει τον δράστη με άλλες μεθόδους και όχι κρατώντας το δείγμα DNA του τραυματία»
 
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=411588

1 σχόλιο:

 1. Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

  Ελάτε μωρέ κουτά. Τους πυροσβεστήρες τους είχαν για να σβήσουν τις φωτιές που άναψαν στο Σύνταγμα οι αντιπατριώτες, οι τεντιμπόιδες, οι εγκάθετοι του Σαμαρά ταξιτζήδες, οι αντιδημοκρατικοί, οι αναρχικοί, υπό τις εντολές των σιριζαίων. Τις φωτιές που άναψαν όλοι εκείνοι που αυτοαποκαλούνται δήθεν και καλά Αγανακτισμένοι (sic) και καταστρέφουν τον τουρισμό μας. Δηλαδή τι να πουν και οι μεγάλοι πατριώτες υπουργοί μας; Αυτοί δεν πρέπει να είναι αγανακτισμένοι με εκείνους που έχουν καταλάβει παράνομα την πολύπαθη από τα αντίσκηνα πλατεία Συντάγματος και θέλουν να καταστρέψουν την χώρα και τους πετάνε καφέδες, εν μέσω μάλιστα τουριστικής σαιζόν; Δεν αγανακτούν, όταν γράφουν τέτοια συνθήματα έξω από την Βουλή, ενώ την ίδια ώρα η ηρωική κυβέρνηση του Πατριώτη Γιώργου Α. Παπανδρέου πολεμάει για το μέλλον της πατρίδας και του Ευρώ μέσα στην Βουλή; Γιατί κανείς δεν μιλάει για την οργή των βουλευτών μας;

  Ας μην έχουμε λοιπόν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όλοι Αγανακτισμένοι είμαστε, ο καθένας για τον δικό του λόγο και κανείς δεν έχει το μονοπώλιο στην αγανάκτηση, για να οικειοποιείται και το όνομα! Και τι είναι αυτοί οι προπηλακισμοί; Δηλαδή ο Πάγκαλος, αν θέλει, δεν μπορεί να στείλει 50 ΕΘΕΛτζήδες να καθαρίσουν; Οι καταληψίες του Συντάγματος πως κάνουν τέτοια; Αυτό αποδεικνύει πόσο δημοκρατική και ηθική είναι η κυβέρνηση και πόσο αντιδημοκρατικοί είναι οι υπόλοιποι.

  Ο δε κ. Καύκας σαφώς είχε πιάσει φωτιά στην φωτογραφία, για αυτό και τον βαρούσανε όλοι μαζί οι ήρωες των ΜΑΤ, για να την σβήσουν. Οι αστυνομικοί μας είναι βλέπετε Άνθρωποι με κεφαλαίο "Α". Ως γνωστό, το αίμα λειτουργεί πυροσβεστικά και εκείνος σώθηκε τελευταία στιγμή από αυτή τους την σωστή σκέψη. Σκεφτήκατε πως αν καίγονταν, θα έδιωχνε μακριά τους τουρίστες από την χώρα μας, τώρα που τους χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε λίγο τα άδεια ταμεία μας και να στείλουμε κάνα φράγκο στους πολυαγαπημένους μας ομολογιούχους;

  Τους χρωστάει την ίδια την ζωή του ο τεντιμπόις και από πάνω τολμάει και διαμαρτύρεται για δήθεν κακομεταχείριση; Πού την είδε; Δεν μας λέει όμως ο εγκάθετος του Τσίπρα, πως παραλίγο να κάνει βαθούλωμα και να γεμίσει αίματα τους πυροσβεστήρες και να τους χαλάσει, όταν έπεσε προκλητικά και με φόρα με το κεφάλι πάνω τους! Αυτό είναι περιουσία του ελληνικού λαού κ. Καύκα, έχουμε κρίση και καθόλου λεφτά για ξόδεμα! Αν αυτό δεν είναι τεντιμποισμός και τρομοκρατική ενέργεια, τότε τι είναι;

  Κούρεμα και διαπόμπευση με ταμπέλα στον λαιμό πάραυτα για να μάθει και μετά Γκουαντάναμο! Επιτέλους ας επέμβει η Δικαιοσύνη!

  Ζήτω το Πατριωτικό Μνημόνιο! Ζήτω οι Ιδιωτικοποιήσεις! Ζήτω οι Αγορές!

  Εκ των αιθουσών σύνταξης και των παραθύρων του Ομίλου AMS (Alter/Mega/Skai) και εκ της Ένωσης Πατριωτών Δημοσιογράφων ΜΜΕ "Ο Αρτέμης Μάτσας".

  Υ.Γ. Το ίδιο κείμενο θα δημοσιευτεί στο Έθνος, Καθημερινή και στα Νέα. Τρέμε Τσίπρα! Τρέμε Σαμαρά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.