Μια ιστορία Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και Ηγεσίας - Ένας νέος κύκλος δράσης του ΤΟΓΜΕ - Τμήμα Μακεδονίας

Εγκαινιάζοντας έναν νέο κύκλο δράσης με τίτλο «το ΤΟΓΜΕ-Τμήμα Μακεδονίας συναντά Γυναίκες Μάνατζερ-Επιχειρηματίες στο χώρο εργασίας τους», ο Τομέας Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) - Τμήματος Μακεδονίας πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση με την κ. Ελένη Προίκα, διευθύνουσα της τυροκομικής μονάδας ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ Α.Ε., στο Σοχό Θεσσαλονίκης. Η επιχειρηματική πορεία της κ. Προίκα, το ξεκίνημά και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε, οι προκλήσεις και οι κρίσιμες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρει, οι στόχοι για το μέλλον και η «συνταγή επιτυχίας», ήταν μερικά από τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν από τη συζήτηση και τις ερωτήσεις των μελών του ΤΟΓΜΕ.




Η κ. Προίκα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις νέες γυναίκες επιχειρηματίες καθώς από το 1979 διευθύνει με εξαιρετική ικανότητα μία από τις πιο καταξιωμένες εταιρίες στον αγροτικό χώρο στη Βόρεια Ελλάδα, που εδώ και 120 χρόνια παράγει προϊόντα με παραδοσιακές συνταγές που συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας με την ολική ποιότητα.



Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, η πρόκληση για την κ. Προίκα ήταν πολύ μεγάλη στο ξεκίνημα της καριέρας της και ο ανταγωνισμός πολύ έντονος. Παρά τις δυσμενείς προκαταλήψεις –και από τον ανδρικό αλλά και από τον γυναικείο πληθυσμό- που προέρχονταν από το νεαρό της ηλικίας της και κυρίως το φύλο, σε έναν αμιγώς ανδροκρατούμενο κλάδο, η κ. Προίκα κατάφερε, σε πείσμα των καιρών, να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες, να υπερκεράσει τα προβλήματα και προσθέτοντας τη δική της ξεχωριστή πινελιά και ποιότητα όχι μόνο να επιβιώσει σε καιρούς δύσκολους, αλλά και να διακριθεί στο χώρο. Με σύμμαχο την επιμονή, τη δημιουργικότητα και το γυναικείο συναίσθημα με το οποίο διοικεί την εταιρεία, αλλά και τα βιώματα που είχε ως παιδί σε ένα περιβάλλον οικογενειακής αγροτικής επιχείρησης, η κ. Προίκα παραμένει στο τιμόνι της εταιρίας για περισσότερα από 20 έτη προσφέροντας στους πελάτες της μια αξιοζήλευτη «Οικογένεια Προικισμένων Τυριών». Από τις σημαντικές στιγμές της πολύχρονης καριέρας της ξεχωρίζει αυτή με την οποία με δική της πρωτοβουλία η εταιρία ξεκίνησε να κάνει αυστηρή χρήση πρόβειου ή γίδινου γάλατος, για να δώσει στο ημίσκληρο τυρί την ιδιαίτερη και ξεχωριστή του γεύση.



Θεωρώντας πως ο κλάδος των τροφίμων μπορεί να ανθίσει ακόμη και σε περίοδο κρίσης, μίλησε για τους τρόπους με τους οποίους η ίδια αντιμετωπίζει την κρίση, και παρακινεί τους καταναλωτές να προτιμήσουν τη μεσογειακή διατροφή αλλά και τα ελληνικά προϊόντα για τη γεύση τους, την υψηλή διατροφική τους αξία και τις προσιτές τους τιμές, καθώς και να αναλογιστούν πως αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα βοηθούν σημαντικά το εργατικό δυναμικό αυτής της χώρας. Κλείνοντας μίλησε για τις δικές της συνταγές επιτυχίας, όχι μόνο στην επαγγελματική αλλά και στην οικογενειακή ζωή και συμβούλευσε τους νέους και τις νέες να τολμήσουν επιχειρηματικά.



Την ομάδα του ΤΟΓΜΕ-Τμήμα Μακεδονίας που επισκέφθηκε την κ. Προίκα αποτελούσαν οι κ.κ. Λιάνα Γούτα, Κική Καλεύρα, Ντόρα Τόδη, Μαρία Τσακάλου και Elisabeth Werter.



«Μέσα από αυτόν τον νέο κύκλο δράσεων που εγκαινιάζουμε, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά σε δύσκολους τομείς, να αναδείξουμε τα στοιχεία της γυναικείας ηγεσίας και τις Ιστορίες Επιτυχίας. Η κ. Προίκα ήταν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα», σημείωσε καταλήγοντας η κ. Λιάνα Γούτα, Πρόεδρος του ΤΟΓΜΕ-Τμήμα Μακεδονίας.



Η συνάντηση μαγνητοσκοπήθηκε με την ευγενική χορηγία του portal www.ka-business.gr και της κ. Ραλλιώς Λεπίδου και είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο link 

Σχόλια