Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Εκτινάσσεται στο 20,2% η ανεργία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛ.ΣΤΑΤ για το ποσοστό ανεργίας ανά Περιφέρεια, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ανεξάρτητη Αρχή Συλλογής Στατιστικών Στοιχείων ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαίωσε σήμερα την θλιβερή πρωτιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον ρυθμό αύξησης της ανεργίας και την υποαπασχόληση.
Δυστυχώς, στην Περιφέρειά μας το ποσοστό ανεργίας ανήλθε μέσα σε μόλις ένα μήνα, από το 16,1% στο θηριώδες 20,2%, την ώρα που άλλες Περιφέρειες δείχνουν σημάδια συγκράτησης της ανεργίας.


Ένας στους πέντε, δηλαδή, είναι χωρίς δουλειά ή κάθε οικογένεια έχει και από έναν άνεργο ή όπως αλλιώς και να το μεταφράσει κανείς, η θλιβερή πραγματικότητα είναι αδιάψευστη: Η ελληνική κοινωνία υποφέρει.

Πριν ακόμα η ανεργία πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, είχα καλέσει το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις. Οι γενικολογίες, όμως, όπως είναι γνωστό, δεν αποδίδουν.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει το τρίπτυχο που θα επουλώσει τις πληγές που ανοίγει στην κοινωνία μας η ανεργία: Ανάπτυξη, Ανάπτυξη, Ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.