Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

5 εκατομμύρια το χρόνο τσεπώνουν τα κόμματα για ...ερευνητικούς σκοπούς !

Λεφτά με το τσουβάλι στα κόμματα
Η χρηματοδότηση των κομμάτων γίνεται σε 4 δόσεις (τρίμηνα). Κάθε δόση είναι 13.504.656 ευρώ και συνολικά τα κόμματα παιρνουν 54.018.624 ευρώ το 2011. Αλλά το ωραίο είναι ότι τα 6 κόμματα που επιχορηγούνται από τον προϋπολογισμό παίρνουν 4.823.091 ευρώ για ..ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.
Προφανώς οι έρευνες για την "βελτίωση της ικανότητας στα ψέμματα" είναι ακριβές....
Δείτε τα ντοκουμέντα από το taxalia:

Το ΦΕΚ της δόσης για το β΄τριμηνο

το ΦΕΚ για το α' τρίμηνο του 2011:

διαβάστε και μια άποψη του hellas-orthodoxy εδώ
Σημείωση: Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, είχε εξαγγείλει μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 20%, οπότε θα έπρεπε συνλικά να είναι γύρω στα 45 εκ. Δεν το βλέπουμε! Επίσης, είχε δεσμευθεί ότι τα κόμματα θα πρέπει να τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας του ΚΒΣ (ακόμη έχουν εσόδων-εξόδων!!), ώστε να ειναι καλύτερος ο έλεγχος. Δεν νομίζουμε να έγινε πράξη η πολύ σωστή ιδέα του κ.Ραγκούση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.