Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Εισφορά τραπεζών για τη διάσωση της Ελλάδας;

Οι κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο κόστος διάσωσης της Ελλάδας μέσω μιας νέας τραπεζικής εισφοράς, υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η Die Welt. 

Σύμφωνα με το σχέδιο, την εισφορά αυτή θα καταβάλλουν και οι τράπεζες εκείνες των χωρών της ευρωζώνης που δεν δραστηριοποιούνται άμεσα στην Ελλάδα. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη διπλωματικούς κύκλους, που εμπλέκονται στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
Πέραν της εισφοράς των τραπεζών, ο ιδιωτικός τομέας καλείται να συμβάλει στη διάσωση της Ελλάδας, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, προσθέτει η εφημερίδα. Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία η τραπεζική εισφορά συνιστά ειλημμένη απόφαση, προκειμένου να μην επιβαρύνονται μόνο οι φορολογούμενοι από το κόστος της διάσωσης.
Δυσαρέσκεια στο ΔΝΤ
Σύμφωνα πάντα με την Die Welt, τα στελέχη του ΔΝΤ είναι οργισμένα με την διαχείριση της κρίσης από τους Ευρωπαίους. Σε κύκλους υψηλόβαθμων στελεχών του Ταμείου εκφράζεται η άποψη να μην συμμετάσχει το ΔΝΤ σε περαιτέρω μέτρα διάσωσης της Ελλάδας. «Η υπομονή πολλών ανθρώπων του ΔΝΤ έχει εξαντληθεί», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη διπλωματικούς κύκλους και υπενθυμίζοντας ότι εκπρόσωποι του Ταμείου εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσον είναι σε θέση η Αθήνα να εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα περικοπών και μεταρρυθμίσεων που έχει εγκρίνει.  

 http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15243506,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.