Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Η αφίσα του νέου κόμματος ...

Μιλάμε για το κόμμα "μαϊμού" της Ντόρας της εξερευνήτριας....

Πλήρωσαν μεταφραστή για να συνεννοηθεί Γενικός Γραμματέας με την Τρόϊκα

Απίστευτο και όμως αληθινό !!!!
Πλήρωσαν μεταφραστή για να συνεννοηθεί στα Αγγλικά, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την τρόικα....
Ας δούμε όμως ποιοι είναι Γενικοί Γραμματείς στο εν λόγω υπουργείο.

Τέσσερις ζωή να έχουνε είναι οι Γενικοί Γραμματείς...
Είναι δυνατόν να μην ξέρουν αγγλικά με τέτοια προσόντα (καθηγητές πανεπιστημίου, μεταπτυχιακά, δημοσιεύσεις, συμμετοχές σε συνέδρια επιτροπές Ε.Ε κλπ) ;;;
Είναι δυνατόν στην εποχή του OpenGov και Fast track, να πληρώνουμε μετάφραση για Γενικό Γραμματέα;
Είναι δυνατόν ένας από τους "άριστους" και όχι τους "αρεστούς" , να μην γνωρίζει την Αγγλική ;;;
Δείτε τα βιογραφικά τους πιο κάτω και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...
ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

Aυτό και αν είναι σκάνδαλο.....100 χιλ. ευρώ για πρακτική εξάσκηση ανά άτομο.!!

Εξασκείσαι καλύτερα όταν είσαι μόνος !!!!

Δείτε τα ποσά που εγκρίθηκαν, με το έγγραφο της φωτογραφίας, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, του υπουργείου Παιδείας .
Τα ποσά αυτά είναι χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε (ΕΣΠΑ) με σκοπό την πρακτική εξάσκηση των ΤΕΙ.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στον:
Σχεδιασμό, εισαγωγή και εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης προκειμένου να αυξηθεί η απασχολησιμότητα, να βελτιωθεί η συνάφεια της υποχρεωτικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης / κατάρτισης προς την αγορά εργασίας, και να προσαρμοστούν οι δεξιότητες του εκπαιδευμένου προσωπικού σε μία καινοτόμο αντίληψη και σε μία οικονομία βασισμένη στην κοινωνία της γνώσης.
Μέχρι εδώ όλα καλά...
Δείτε τώρα τα ποσά που πήραν μερικά ΤΕΙ με μονοψήφιο αριθμό φοιτητών.
(Κάντε κλικ στις πιο κάτω εικόνες για μεγέθυνση)

Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, με μηδέν εισακτέους,

Το δικαίωμα στη ζωή δεν είναι ούτε διαπραγματεύσιμο ούτε εμπορεύσιμο

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ»

«Να «ξεχάσουν» τους λιγνίτες Ελασσόνας»


«Να απεντάξει τους λιγνίτες Ελασσόνας από την ατζέντα των διαπραγματεύσεών της με τους εκπροσώπους της τρόικας», καλεί την κυβέρνηση ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Με αφορμή την δημόσια συζήτηση για το θέμα του λιγνίτη, ο κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε τα εξής:
«Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε την δημόσια συζήτηση για το θέμα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη που επανήλθε στο προσκήνιο λόγω των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.
Ως νεοεκλεγείσα περιφερειακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας και προσωπικά ως νεοεκλεγείς περιφερειάρχης θέλουμε να καταστήσουμε για άλλη μια φορά απολύτως σαφή την θέση μας:
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο εξόρυξης λιγνίτη από τα κοιτάσματα της επαρχίας Ελασσόνας. Η προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της επαρχίας Ελασσόνας και γενικότερα της Θεσσαλίας καθώς και η προστασία της δημόσιας υγείας είναι για την αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας αδιαπραγμάτευτες. Αποτελούν την «κόκκινη γραμμή» από την οποία δεν υποχωρούμε.

Κλειστή για 48 ώρες η διώρυγα του Ισθμού

Κλειστή για τις επόμενες 48 ώρες θα παραμείνει για τη ναυσιπλοΐα η Διώρυγα της Κορίνθου, λόγω πτώσης βράχων απο κατολίσθηση που προκλήθηκε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή Ισθμίων, έχουν ξεκινήσει ήδη εργασίες αποκατάστασης απο ειδικά συνεργεία.

Πρόγραμμα 100 ημερών για τον τουρισμό

ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

-Συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο στην τουριστική έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε τα περίπτερα των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της Θεσσαλίας
-Επανέλαβε την δέσμευσή του για στενή συνεργασία με τους ανθρώπους του τουρισμού

Την βαρύτητα που δίνει στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας τόνισε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισκέφθηκε την 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Κ. Αγοραστός συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, ενώ επισκέφθηκε τα περίπτερα των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της Θεσσαλίας και συνομίλησε με τους παριστάμενους στην έκθεση νομάρχες Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, Καρδίτσας κ. Αλεξάκο, την αντινομάρχη Τουρισμού Μαγνησίας κα Εύη Αδαμάκη-Τζαβέλλα και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστα Λεβέντη.
«Στην εποχή μας είναι καταστροφικό να υπάρξει αδράνεια κι «απώλεια στήριξης», ειδικά στον τουρισμό που οι πρώτοι μήνες κάθε έτους επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό όλη την επιχειρηματική περίοδο», επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός και επαναβεβαίωσε ότι προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος 100 ημερών για την Τουριστική Ανάπτυξη, το οποίο είχε παρουσιάσει προεκλογικά και είχε εκπονηθεί σε συνεργασία με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό κι ειδικά με τις Ενώσεις Ξενοδόχων και τις Ενώσεις Ενοικιαζόμενων Δωματίων. 
 
Προσανατολισμός μας είναι να αξιοποιήσουμε το μεταβατικό διάστημα με άριστο τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Κώστας Αγοραστός και ανέφερε:
-«Εφαρμόζουμε τα υπάρχοντα προγράμματα τουριστικής προβολής όπως έχουν εκπονηθεί από τις Νομαρχιακές Επιτροπές Τουριστικής Προβολής.

“Το παλιό έχει πεθάνει, αλλά το νέο αργεί να γεννηθεί”

Έχουμε γράψει δεκάδες φορές, το είπαν κι άλλοι πριν από μας, και το είπε πριν απο λίγο καιρό και ο Σαμαράς: η μετάβαση από το “παλιό” στο ‘νέο” είναι μια αργή και βασανιστική διαδικασία. “Το παλιό έχει πεθάνει, αλλά το νέο αργεί να γεννηθεί”.
Ως εκ τούτου η “εκβιαστική”, πολλές φορές, απαίτηση προς τον Σαμαρά, για “ανανέωση εδώ και τώρα”, ή για “άμεση ανατροπή του ΠΑΣΟΚ” – που εκφράστηκε και στην αποτίμηση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος – μόνο ως μικροαστικός τυχοδιωκτισμός μπορεί να εκληφθεί και συνήθως οδηγεί σε “απογοητεύσεις” σαν κι αυτές που ένιωσαν πολλοί την Κυριακή το βράδυ – μετά και από τις καλά στημένες παγίδες των οργάνων του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγών του.
Δημοσιεύσαμε αρκετές αναρτήσεις αυτήν την εβδομάδα για την αριθμητική των εκλογών (π.χ. Για 25.568 ψήφους το 5-8 θα ήταν 8-5!) και η κριτική προς την Ρηγίλλης στις αναρτήσεις και τα σχόλια του Antinews ήταν νομίζω εξαντλητική- (Η επόμενη ημέρα (μια πρώτη εκτίμηση της προεκλογικής τακτικής της ΝΔ) και Η ΝΔ όπου τόλμησε κέρδισε. Όπου συμβιβάστηκε έχασεhttp://www.antinews.gr/?p=72306).  Για όποιον ξέρει να διαβάζει και είναι καλόπιστος, ο Σαμαράς τα λέει όλα, όσα πρέπει να πει στην φάση αυτή και φυσικά όποιος “κατάλαβε, κατάλαβε” – επειδή είναι προφανές ότι της ανάλυσης θα ακολουθήσουν συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα. κλπ). Ο ίδιος ο Σαμαράς έκανε άλλωστε μια πολύ καλή ανάλυση του αποτελέσματος που νομίζω καλύπτει πολλές πλευρές του ζητήματος (
Δεν θα επανέλθω λοιπόν στο ζήτημα επειδή το θεωρώ λήξαν, από πλευράς ανάλυσης τουλάχιστον.
Θα επισημάνω όμως κάτι που εύκολα ξεχνάμε, όσοι τουλάχιστον από εμάς διαθέτουν μεγαλύτερη πολιτική εμπειρία: Η απαλλαγή από το ΠΑΣΟΚ και το σάπιο μεταπολιτευτικό πολιτικό καθεστώς, η έξοδος απο την γενικευμένη οικονομική και κοινωνική κρίση θα είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία με πολλά σκαμπανεβάσματα. Αν δεν θέλουμε φυσικά να ξαναπέσουμε σε “επανιδρύσεις” τύπου Καραμανλή και “αλλαγές” τύπου ΠΑΣΟΚ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει έξοδος από την κρίση είναι να συγκροτηθεί πρώτα ιδεολογικά και πολιτικά το υποκείμενο της ανατροπής, οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις δηλαδή που θα καταστρέψουν το παλιό και θα φέρουν το νέο. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει να “όραμα” που θα φωτίσει τον απογοητευμένο απο την πολιτική κόσμο και θα ξαναφέρει τους πολίτες στις κάλπες.
Σε αυτό το σημείο καθυστερεί ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη “αδυναμία” κι εκεί πρέπει να εστιασθεί η κριτική.

Ανέκδοτο...


Ένας τύπος έχει πάρει από πίσω μια πανέμορφη ξανθιά και την πειράζει...
- Τι κορμί είναι αυτό κοπέλα μου! Είσαι ποίημα! Καλά, ε,
Mένω άναυδος!
Και η ξανθιά...

Κατάργηση εθνικών στρατών ;;

20 χρόνια μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, οι 28 χώρες μέλη της βορειοατλαντικής συμμαχίας καλούνται να καταλήξουν σε νέες κατευθυντήριες γραμμές που θα καθιστούν το ΝΑΤΟ πιο ευέλικτο αλλά και πιο αποτελεσματικό. Για το "νέο" ΝΑΤΟ αλλά και τον ιδιαίτερο ρόλο της Ρωσίας σε αυτό μίλησε στη Ντόιτσε Βέλε ο πρώην πρέσβης της Γερμανίας στην Ουάσιγκτον, Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ.

"Σήμερα και αύριο οι κίνδυνοι για εμάς δεν θα προέρχονται πλέον από κράτη που θα μας απειλούν με τεθωρακισμένα και πυραύλους, αλλά από αδύναμους που δεν είναι σε θέση να κυβερνήσουν τις χώρες τους, οι οποίοι δεν μπορούν να αποτρέψουν τη δράση τρομοκρατών στις χώρες τους. Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή. Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να προσαρμοστεί στις νέες αυτές συνθήκες".
Σε άλλες βασικές πτυχές της νέας στρατηγικής υπάρχουν όμως διαφορετικές προσεγγίσεις εντός του ΝΑΤΟ, λέει ο κ. Ίσιγνκερ. Σε στρατιωτικό επίπεδο, για παράδειγμα, η Ευρώπη εξακολουθεί να μην αναλαμβάνει ευθύνες στο βαθμό που θα το ήθελαν οι Αμερικάνοι.

Giorgo : Όσκαρ ερμηνείας...

…και το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού ρόλου goes to George Papandreou για την ερμηνεία του στην ταινία ΄΄Δεν αυξάνω το Φ.Π.Α΄΄(Νο2)
23/9/2010

Συνέντευξη στο REUTERS και στην δημοσιογράφο JEN ROGERS

J. ROGERS: Εξετάζετε το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έγιναν βεβαίως πολλές συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ σε κάποια καταναλωτικά αγαθά, αλλά αναζητούμε άλλους τρόπους εισροής εσόδων, αντί της αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

J. ROGERS: Άρα, αποκλείετε το ενδεχόμενο νέας αύξησης του ΦΠΑ;

Η "αντιμνημονιακή" επιμονή του Αντώνη Σαμαρά προκαλεί "λύσσα" στον, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, ηγετικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ

(του Γιώργου Δελαστίκ)
Πιέσεις στον Αντώνη Σαμαρά
Η σαφής τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ κ. Αντώνη Σαμαρά εναντίον του Μνημονίου ενέπνευσε τους οπαδούς της και διέσωσε εκλογικά το κόμμα της Δεξιάς. Ο ουσιαστικός καταποντισμός του ΛΑΟΣ - που ευτυχώς τάχθηκε υπέρ του μνημονίου λόγω της εξάρτησήςκαταβάθρωσης που θα είχε υποστεί η ΝΔ, αν τυχόν ο Αντώνης Σαμαράς είχε ταχθεί υπέρ του Μνημονίου, όπως τον πίεζαν κορυφαίοι παράγοντες του ελληνικού και ευρωπαϊκού κατεστημένου αλλά και οι περισσότεροι σύμβουλοί του.
Η "αντιμνημονιακή" επιμονή του Αντώνη Σαμαρά , η οποία υπηρετεί τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ και όχι την προσέλκυση ...αριστερών ψηφοφόρων, όπως αφελώς ή υποβολιμαία γράφουν κάποιοι, προκαλεί λύσσα στον υπό τον Γιώργο Παπανδρέου ηγετικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζουν ότι, όσο ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει στην "αντιμνημονιακή" στάση, παραμένει στην ελληνική κοινωνία η άβυσσος του ρήγματος υπέρ ή κατά του μνημονίου , η οποία σαφώς θέτει το ΠΑΣΟΚ σε μειοψηφική θέση, εμφανίζοντας το επιπλέον ως συνεργάτη και εκτελεστή των εντολών των επικυρίαρχων της πατρίδας μας.
Οι πιέσεις επί του Αντώνη Σαμαρά να εγκαταλείψει την "αντιμνημονιακή" στάση βρίσκονται εκ νέου σε παροξυσμό τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τους Ευρωπαίους , με γραφικό όργανο συν τοις άλλοις και τους εκπροσώπους του ΛΑΟΣ, οι οποίοι διαπίστωσαν εμπράκτως στις κάλπες πόσο τρομερή ζημιά τους έκανε η συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ στο θέμα του Μνημονίου και επιδιώκουν να εξαλειφθεί από τους κόλπους της δεξιάς η "αντιμνημονιακή " γραμμή , ώστε να μπορέσει να φύγει το στίγμα του ¨δεξιού εξαπτέρυγου του ΠΑΣΟΚ" από το ΛΑΟΣ για να μπορέσει να ξανακερδίσει μελλοντικά κάποια επιρροή.
Πολιτικό αδιέξοδο
Αν ο Αντώνης Σαμαράς υποκύψει στις πιέσεις, το ΠΑΣΟΚ θα εξασφαλίσει πιθανότατα και δεύτερη κυβερνητική τετραετία. Στην ανάγκη ο Γιώργος Παπανδρέου θα "προσλάβει" τη Ν.Δ

Εορτασμός 60 Ετών ΣΜΑ / 30 Ετών ΕΣΜΑ

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο Αντιπροέδρος της Ελληνικής κ. Θεοδώρος Πάγκαλος, που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα απευθύνει και χαιρετισμό.


Αγαπητοί συνάδελφοι
Στα πλαίσια συμπλήρωσης 60 ετών από την ίδρυση της ΣΜΑ αλλά και 30 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου μας, διοργανώνεται εορταστική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο την 23 Νοεμβρίου 2010.
Στην εκδήλωση προσκεκλημένοι είναι όλοι οι απόφοιτοι της ΣΜΑ, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της Χώρας, εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας, εκπρόσωποι άλλων χωρών καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και εταιρειών αμυντικού υλικού.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς του Προέδρου του ΕΣΜΑ και της ηγεσίας της Ελληνικής Κυβέρνησης, ομιλίες γύρω από την ιστορία της σχολής και γύρω από αμυντικά θέματα και δείπνο με μπουφέ, ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
18:00 Έναρξη – Χαιρετισμοί
1. Χαιρετισμός Προέδρου ΕΣΜΑ κ. Παναγιώτη Ξενοκώστα
2. Χαιρετισμός Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Θεοδώρου Πάγκαλου
3. Χαιρετισμοί εκπροσώπων – τομεαρχών άμυνας πολιτικών κομμάτων

ΝΔ: κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης

ΛΑ.Ο.Σ.: κ. Αντώνιος Μυλωνάκης
4. Χαιρετισμοί Πρεσβευτών κρατών ή Προέδρων των αντίστοιχων Επιμελητηρίων:

ο Πρέσβης της Ολλανδίας κ. Drs C. van Rij

Chief of Office of Defense Cooperation της Πρεσβείας των Η.Π.Α. Col of US Army Thomas G. Moffat

ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης

ο Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου κ. Χάρης Οικονομόπουλος

Πιστωτικές Κάρτες: Μάθετε τα μυστικά και αποφύγετε τις παγίδες

Οδηγός πιστωτικών καρτών
Δείτε αναλυτικά σε πίνακα όλα τα επιτόκια που «παίζουν» στην αγορά ανά τράπεζα

Έχετε ήδη μια πιστωτική κάρτα στο πορτοφόλι σας; Σκοπεύετε σύντομα να εκδώσετε μία για τις αγορές σας; Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα επιτόκια που χρεώνουν οι τράπεζες στις βασικές τους πιστωτικές κάρτες αλλά και την πραγματική επιβάρυνση για την τσέπη σας κάθε φορά που την χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές σας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχουν οι ίδιες οι τράπεζες στο τμήμα Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, αυτή τη στιγμή τα ονομαστικά επιτόκια των πιστωτικών καρτών (classic) για αγορές ξεκινούν από το 14,70% και μπορεί να φτάσουν έως και το 18,70%.
Τι να προσέξετε
► Αυτό που έχει πραγματική σημασία για την τσέπη σας κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα δεν είναι το ονομαστικό επιτόκιο αλλά το Συνολικό Ετήσιο Πραγματικό Ποσοστό Επιβάρυνσης, γνωστό και ως ΣΕΠΠΕ. Αν λοιπόν δείτε προσεκτικά τις χρεώσεις των τραπεζών θα διαπιστώσετε ότι η ψαλίδα μεταξύ ονομαστικού επιτοκίου και πραγματικής επιβάρυνσης μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τις 3,4 ποσοστιαίες μονάδες. Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σας ενημερώσει για το ΣΕΠΠΕ των προϊόντων της.
► Σχεδόν όλες οι πιστωτικές κάρτες συνοδεύονται από ετήσια συνδρομή. Το ύψος της ξεκινά βάσει του πίνακα, από τα 20 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα 41 ευρώ. Κόστος το οποίο καταβάλετε ακόμη κι αν δεν κάνετε καθόλου χρήση της πιστωτικής σας κατά την διάρκεια ενός έτους. Κάποιες τράπεζες δεν χρεώνουν συνδρομή για τον πρώτο χρόνο έκδοσης της πιστωτικής κάρτας. Επίσης αν η κάρτα σας εκδοθεί από μια τράπεζα που είστε ήδη πελάτης ενδέχεται να γλιτώσετε τελείως την συνδρομή αυτή.
► Οι άτοκες δόσεις παραμένουν άτοκες, εφόσον πληρώνονται στην ώρα τους. Αν για κάποιο λόγο αφήσετε μια δόση απλήρωτη τότε το οφειλόμενο ποσό τοκίζεται κανονικά.
► Το ίδιο ισχύει και για τα προγράμματα επιστροφής μετρητών ή εκπτώσεων στις αγορές σας από συνεργαζόμενα με την τράπεζα καταστήματα. Δηλαδή αν το ποσό της αγοράς δεν πληρωθεί στο σύνολο του με το που θα λάβετε τον λογαριασμό τότε στον επόμενο θα έχει τοκιστεί, οπότε εξανεμίζονται και τα οφέλη των προγραμμάτων αυτών.
Τι να αποφύγετε

e-Επιλογές 19/11/2010

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

VPN για Windows 7: Οδηγός για όλους

flowvpn VPN για Windows 7: Οδηγός για όλουςΗ τεχνολογία VPN (Virtual Private Network), δίνει τη δυνατότητα σε έναν υπολογιστή που χρησιμοποιεί δημόσια σύνδεση να χρησιμοποιήσει ένα ιδιωτικό δίκτυο ώστε να υπάρχει ασφαλής σύνδεση και επικοινωνία μεταξύ υπολογιστή και δικτύου.
Η συχνότερη περίπτωση δημιουργίας VPN, αφορά επιχειρήσεις οι οποίες επιτρέπουν την απομακρυσμένη σύνδεση υπαλλήλων στο εταιρικό δίκτυο, είτε εκείνοι βρίσκονται στο σπίτι είτε βρίσκονται στο δρόμο.
Υπάρχουν δύο βασικά σενάρια εγκατάστασης ενός VPN. Το πρώτο και πιο συνηθισμένο αφορά<…>
“εξερχόμενη σύνδεση”, κατά την οποία ο απομακρυσμένος υπολογιστής προγραμματίζεται να συνδεθεί στο εταιρικό δίκτυο.

Τι λέει η Μέρκελ;; Τρελάθηκε ;;
Διαβάστε το άρθρο στο : http://massmedia-gr.blogspot.com/2010/11/angela-merkel.html

Η αύξηση στον ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, δίνει τη χαριστική βολή στα μεσαία εισοδήματα

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, αναφορικά με τον Προϋπολογισμό του 2011 που κατατέθηκε στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στην ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2010 είχαμε καταγγείλει την επιβολή φορολογίας στην ενέργεια, γιατί αφενός είναι κοινωνικά άδικη και αφετέρου άκρως αντιαναπτυξιακή.
Οι εξελίξεις στον πληθωρισμό, την ύφεση και τα τρομακτικά αδιέξοδα που δημιούργησε η κυβερνητική πολιτική στις επιχειρήσεις και στο καλάθι της νοικοκυράς, δικαίωσαν τις ανησυχίες μας. Αλλά δεν συνέτισαν την κυβέρνηση, η οποία φαίνεται ότι δεν μαθαίνει από τα λάθη της.
Αντίθετα, επιμένει στην αδιέξοδη πολιτική της αυξάνοντας - μέσω του ΦΠΑ από το 11% στο 13% - τους λογαριασμούς που πληρώνουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.

Αφιερωμένο σε όσους ψήφισαν "λάθος" δήμαρχο....

Τώρα είναι αργά.....

Εάν θέλει κάποιος να φωνάξουμε τον παπά, να τον φωνάξουμε. Αλλά να φωνάξουμε και το ραβίνο εάν οι Εβραίοι θέλουν να ορκιστούν και θρησκευτικά

 Μπουτάρης: " "Παπά, ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα αγόρι μου"

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Ο Γιάννης Μπουτάρης στον φακό της "Ε"
Λευκό Πύργο δεν έχει η Αθήνα αλλά και η ιδέα να συναντήσουμε τον Γιάννη Μπουτάρη στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου απεδείχθη ευχάριστα... ελαττωματική. Κάθε λίγο και λιγάκι σταματούσαμε την κουβέντα γιατί όλο και κάποιος διερχόμενος ερχόταν με ένα χαμόγελο φαρδύ-πλατύ, χειραψίες και ευχές: «Συγχαρητήρια... Ανακουφιστήκαμε με την εκλογή σας... Κάντε κάτι, δεν πάει άλλο με αυτούς εκεί πέρα».
Η συνέντευξη κύλησε κυματιστά, σαν να...
 καθόμασταν στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης φάτσα στον Θερμαϊκό. Μόνο που αντί για πλεούμενα, βλέπαμε αυτοκίνητα να παραβιάζουν τον πεζόδρομο και πολλά πολλά περιπολικά.
Το πρώτο από αυτά μάς έφερε στην πρώτη ερώτηση:
Ηρθε η ώρα να αποκτήσετε προσωπική ασφάλεια;
«Είναι πρόβλημα. Μου λένε ότι υποχρεώνομαι να έχω συνοδό. Εντάξει. Μα τι θα με κάνουν; Θα με γιαουρτώσουν; Ας με γιαουρτώσουν. Θα με δείρουν; Ας με δείρουν. Θα με σκοτώσουν; Ποιος; Γιατί;»
Υποτίθεται ότι τη μεγαλύτερη προστασία παρέχει ο Θεός. Θα πάτε να ζητήσετε συγχώρεση από το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης που σας περιμένει;
«Δεν πρόκειται. Δεν έκανα τίποτε για το οποίο να ζητήσω συγχώρεση. Αν θέλει, ας με συγχωρήσει από μακριά. Και ο Ψωμιάδης που πήρε την πρωτοβουλία για να "χαϊδέψει" τους χριστιανούς θα του βγει ανάποδα».
Χτίστε το τζαμί σας
Ο μητροπολίτης δεν κατάλαβε ότι ο κόσμος θα αντιδρούσε ανάποδα στις εκλογές;
«Προφανώς το κατάλαβε αλλά είναι φιλόδοξος. Οταν έχει Ψωμιάδηδες, Παπαγεωργόπουλους, όλη τη Δεξιά που έχει ανατραφεί με την αντίληψη "να μην τα βάλω με αυτούς"... Προκαλείται έτσι μια εσωστρέφεια».
Πώς θα την πολεμήσετε;

Οι κόνδορες του ισλαμοφασισμού και οι προβλέψεις εν ενεργεία διπλωμάτη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Οι παρακάτω πληροφορίες που σας δίνω είναι για ενημερωσή σας και μπορείτε να τις δημοσιεύεστε, αλλά χωρίς το ονομά μου.
1) Η εκτίμηση μου είναι ότι αναμένεται προβοκάτσια εντός του χειμώνα 2010-2011, που θα προκαλέσει στην Αθήνα αντιπαράθεση μεταξύ πολιτών και λαθρομεταναστών-Μουσουλμάνων ώστε στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές να επικρατήσει το δόγμα “Μετά το ΠΑΣΟΚ το χάος” κα να σχηματιστεί η “περιπόθητη” κυβέρνηση συνεργασίας ΓΑΠ-Μπακογιάννη-ΛΑΟΣ-Κουβέλη και μερικών “προσωπικοτήτων”.
2) Είχα κάνει παρόμοια εκτίμηση την οποία είχα αποστείλει στο τέως Υπουργό *********** σε σχέση με τα επεισόδια του Μαίου 2009 (σχισμένο Κοράνι), ΠΡΟΤΟΥ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΥΝ. Έχω ακόμα τα πρακτικά της συζήτησης. Ταυτόχρονα με άρθρα τον Απρίλιο του ίδιου έτους στο περιοδικό *************** είχα προειδοποιήσει δημοσίως και σχετικώς.
Δεν είμαι “Μάντης”. Απλά αναλύω τα δεδομένα που έχω δίχως να επηρρεάζομαί από “έξωθεν πιέσεις”.
3) Ο Μουσουλμάνος-Αιγύπτιος πρόεδρος Ελγαντούρ που έχει γίνει περσόνα των ΜΜΕ, σε σχέση με το τζαμί χρησιμοποιείται απο κύκλους που μπορούν να χαρακτηριστούν ως παρακρατικοί. Ο ίδιος δεν είναι άτομο ιδιαίτερης ευφυίας. Μόλις τελειώσει ο ρόλος του, θα τον “αδειάσουν”.
4) Η μαζική έλευση Μαροκινών-Αλγερινών στην Ελλάδα, προωθε’ιται με την άμεση στήριξη του Τουρκικού κράτους. Δεν είναι βλάκες οι άνθρωποι να πάνε στο Παρίσι μέσω Αθήνας. Προορίζονται για όσο το δυνατόν “μόνιμη εγκατάσταση”. Οι Μαροκινοί-Αλγερινοί είναι δυναμίτης για την Αθήνα και σε σχέση με όσα ανέφερα παραπάνω.
5) Βγήκε η ετήσια έκδοση “θρησκευτικών ελευθεριών” του Αμερικανικού ΥΠΕΞ και το κεφάλαιο για την Ελλάδα μπορείτε να το διαβάσετε εδω:
http://www.drougos.gr/?p=9136
Στις τελευταίες παραγράφους αναφέρονται συγκεκριμένες δραστηριότητες Αμερικανών διπλωματών σε σχέση με την “θρησκευτική ελευθερία” το περασμένο έτος στην Ελλάδα.
Λόγου χάρη

Έτοιμη να παραιτηθεί η Κατσέλη!

(του Δημοσθένη Μαρίνου)
Στα πρόθυρα διαχείρισης μιας μεγάλης ενδοκυβερνητικής κρίσης βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς η κόντρα της Λούκας Κατσέλη με τους εκπροσώπους της τρόικας, αναφορικά με τις αλλαγές στον νόμο Λοβέρδου για τις εργασιακές σχέσεις, έχει οδηγήσει την Υπουργό Εργασίας στα πρόθυρα της παραίτησης!
Σύμφωνα με πληροφορίες του «statesmen.gr», η Λούκα Κατσέλη επικοινώνησε χθες με το Μέγαρο Μαξίμου, και ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένη να τηρήσει ως το τέλος τη σκληρή γραμμή απέναντι στην τρόικα, από την οποία δέχεται πιέσεις να υποχωρήσει, και να «συμμορφωθεί» με το κείμενο του μνημονίου που έχει υπογράψει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Χθες το απόγευμα μάλιστα, η Λούκα Κατσέλη έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου να ολοκληρώσουν τη σύνταξη σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, και να το καταθέσουν στη Βουλή, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου της συνέστησαν… υπομονή.

Ο τελευταίος Προϋπολογισμός αυτής της κυβέρνησης;

Πριν από ένα χρόνο ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε από την νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν ουσιαστικά προϋπολογισμός με τα υλικά που είχε αφήσει η Νέα Δημοκρατία. Έτσι, ο προϋπολογισμός που κατέθεσε την Πέμπτη ο Γ. Παπακωνσταντίνου είναι τελικά και ο πρώτος με καθαρή… πασοκική σφραγίδα. Το αστείο (μέσα στην τραγωδία της Ελλάδας) της υπόθεσης είναι ότι έτσι όπως πάει η οικονομία ίσως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να γραφτεί στην ιστορία ότι ήταν η μόνη που κατέθεσε μόλις έναν προϋπολογισμό και δεν πρόλαβε άλλον.
Κοινή συνισταμένη από τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2011 είναι ότι είναι αδύνατον να βγει και πολύ γρήγορα θα χρειαστεί αναθεώρηση. Άλλωστε, έχει συνταχθεί με βάση τις εντολές της Τρόϊκας και με κεντρικό ρόλο να έχει το Μνημόνιο που υπεγράφη πριν μερικούς μήνες.
Όπως όλα δείχνουν, όμως, πάμε σε νέο Μνημόνιο ώστε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, οπότε θα πρέπει να αλλάξει και ο προϋπολογισμός ο οποίος μοιάζει με φιλολογικό κείμενο. Έχει όμως, μια μεγάλη αλήθεια. Ότι θα κληθεί ο κόσμος να πληρώσει συνολικά πάνω από 14 δισ. ευρώ προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα. Αν δε πάμε σε νέο Μνημόνιο ίσως να έχουμε και νέα μέτρα τα οποία θα ενταχθούν σε ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο εντός του 2011.
Για να λέμε την αλήθεια, η κυβέρνηση άκουσε επιτέλους κάποιους ανθρώπους που ξέρουν οικονομικά και προχώρησε σε δύο – τρία μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα αν και πάλι ήταν άτολμη. Η μείωση του ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις και στα φάρμακα είναι θετικά μέτρα, ειδικά το πρώτο που θα δώσει ανάσα στον εσωτερικό τουρισμό.

Ηρθε η ώρα των ΔΕΚΟ..

Ηρθε η ώρα των ΔΕΚΟΕμμεση φορολογία και δημόσιες επιχειρήσεις σηκώνουν το βάρος του νέου προϋπολογισμού, καθώς η αύξηση του ΦΠΑ και η εξίσωση του ΕΦΚ καυσίμων πυροδοτούν κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, ενώ η εξυγίανση στις ΔΕΚΟ οδηγεί σε μείωση προσωπικού τουλάχιστον κατά 10.000 εργαζομένους και εκτοξεύει την ανεργία στο 14,6% το 2011.
Μοναδικά καλά νέα η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών των επιχειρήσεων στο 20%, η μετάταξη φαρμάκων και ξενοδοχείων στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, η διετής απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» για αγορά πρώτης κατοικίας και η μετάθεση του χρόνου εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών το δεύτερο εξάμηνο. Το μέγεθος της δημοσιονομικής προσπάθειας ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου το έλλειμμα να περιορισθεί στο 7,4% του ΑΕΠ από 9,4% εφέτος, το χρέος εκτοξεύεται στο 152,6% του ΑΕΠ και η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση μετατίθεται για το 2012.
Ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις και φωτιά στα νοικοκυριά επιφέρουν τα φορολογικά μέτρα ύψους 7,830 δισ. ευρώ που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσθετης προσαρμογής των 2,3 δισ. ευρώ λόγω της αναθεώρησης από την Eurostat.
Πράγματι, η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα αδιανέμητα κέρδη από το 24% στο 20%, η μετάταξη στο 6,5% των υπηρεσιών ξενοδοχειακής διανυκτέρευσης και η απαλλαγή από το πόθεν έσχες για δύο χρόνια για αγορά πρώτης κατοικίας αναμένεται να προσφέρουν μια σημαντική ανάσα στην επιχειρηματικότητα με απώτερο στόχο την τόνωση της ανάπτυξης και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Από την άλλη πλευρά, όμως, η οριζόντια αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 13% αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύμα ανατιμήσεων, επιβαρύνοντας από το νέο έτος έχοντες και μη έχοντες.

Τάνγκο στο Αιγαίο ....

Να γίνουµε συνέταιροι στο Αιγαίο ....
Αν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ταγίπ Ερντογάν δεν καταφέρουν να επιλύσουν όλα τα θέµατα στο Αιγαίο, τότε στις «διαφιλονικούµενες» περιοχές «να φτιάξουµε πλατφόρµες πετρελαίου και αυτές να γίνουν πλατφόρµες επίλυσης των διαφορών», λέει στα «ΝΕΑ» ο Εγκεµέν Μπαγίς, υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγµατεύσεων Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτείνοντας ανοικτά συνεκµετάλλευση του Αιγαίου... 
∆ηλώνει πάντως αισιόδοξος, γιατί, όπως σηµειώνει, από την εποχή του Ατατούρκ και του Βενιζέλου είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν στις  δύο χώρες δύο ηγέτες «που καταλαβαίνει και σέβεται ο ένας τον άλλο». Προηγουµένως, λέει, «είτε δεν υπήρχαν ταυτοχρόνως, είτε δεν είχαν την απαραίτητη λαϊκή υποστήριξη. Χρειάζονται δύο για να χορέψεις τάνγκο.
Τώρα είµαστε δύο και ήδη χορεύουµε».

Παράταση μέχρι 29 Νοεμβρίου για την περαίωση

Μέχρι τις 29 Νοεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για την αποδοχή των εκκαθαριστικών της περαίωσης από τους φορολογούμενους. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η ανταπόκριση των φορολογουμένων στην περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων κρίνεται ικανοποιητική, παρά τις δυσχέρειες της συγκυρίας,. Για την περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων, χωρίς να υπολογίζονται οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων και τα ποσά που κατεβλήθησαν απευθείας στις ΔΟΥ, εισπράχθηκαν ήδη μέσω τραπεζών, μέχρι χθες, περίπου 300 εκ. ευρώ. Ήδη, 170.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες αποδέχθηκαν την περαίωση καταβάλλοντας τα σχετικά ποσά.
Σημειώνεται ότι από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εστάλησαν 1.400.000 σημειώματα περαίωσης, ενώ για τεχνικούς λόγους άλλα 250.000 σημειώματα θα εκδοθούν με ευθύνη των αρμόδιων ΔΟΥ, οι οποίες ήδη έχουν εφοδιαστεί με το απαιτούμενο λογισμικό.
Ανταποκρινόμενο στο αίτημα των παραγωγικών φορέων για παράταση των προθεσμιών περαίωσης ανέλεγκτων υποθέσεων, ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, δεδομένου ότι υπάρχει συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να χορηγήσει παράταση της προθεσμίας που λήγει σήμερα, μέχρι και την 29-11-2010.
Στην ανακοίνωσε επισημαίνονται ακόμη τα εξής:

Παραίτηση του υιού Παπανδρέου και μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Η συμμετοχική και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχει ανάγκη τους συμμετέχοντες, τους αντιπροσωπευόμενους και τους αντιπροσώπους τους. Τους πολίτες, τους ενεργούς πολίτες, όχι τους κρατίτες, τους πελάτες. Τα πολιτικά κόμματα όχι τα μη κόμματα, τις παρέες, τα προσωπικά – οικογενειακά λόμπι, τις κάστες.
Έχει ανάγκη την μεγάλη πλειοψηφία των ελεύθερων εκλογέων πολιτών και όχι τις διαπλεκόμενες μειοψηφίες. Τους κυβερνώντες αλλά και αυτούς που θέλουν να κυβερνηθούν από αυτούς. Ούτε κεντρική ούτε τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν να υπάρξουν χωρίς τους πολίτες, τους εκλογείς. Όταν αυτά απουσιάζουν επιβάλλεται η μειοψηφική κακιστοκρατία. Η κακιστοκρατία δεν είναι λειτουργική της Δημοκρατίας. Η τελευταία είναι συνώνυμη της αξιοκρατίας.
Ποτέ άλλοτε ένας λαός, οι αληθινοί πολίτες δεν έδειξαν την περιφρόνηση, την απαξίωσή τους προς τους ενόχους και ανίκανους αντιπροσώπους τους μέχρι προχθές με έναν τόσο βελούδινο και ειρωνικό τρόπο.
Ο υιός Παπανδρέου οφείλει να παραιτηθεί, να σταματήσει να διαχέει το ψέμα και να...

e-Επιλογές της 18/11/2010

Περί χαχόλων


Χαχόλος: λέξη ρωσικής προελεύσεως (хохол) που περιγράφει το μεγαλόσωμο και άχαρο άνθρωπο. Στα ελληνικά περιγράφει τον αδαή και βραδύνοα άνθρωπο, που άγεται και φέρεται. Π.χ. Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται, για χαχόλους μάς περνάνε; Δεν θα περάσει έτσι αυτό!

Την επομένη των εκλογών έτυχε να βρεθώ κάπου μαζί με δυο πασοκους. Όχι στην ίδια παρέα αλλά στον ίδιο χώρο. Οι πασοκοι, φανατικοί πρασινοφρουροί παλαιάς κοπής, πανηγύριζαν για την ‘‘μεγάλη νίκη’’ που κατήγαγε το κίνημα στις δημοτικές εκλογές. Είχαν ταξιδέψει μακριά για να ψηφίσουν και να στηρίξουν. Και τα έβαζαν με την Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Ήπειρο που ψηφίσαν δεξιά και δεν επέτρεψαν στο κίνημα να επιτύχει συντριπτική νίκη.
Τους άκουγα με πολύ ενδιαφέρον, περισσότερο από ιατρική ή κοινωνιολογική άποψη παρά από όρεξη για πολιτική αντιπαράθεση.
Σε κάποια φάση ο ένας γυρίζει και μου λέει μισό-αστεία, μισό-σοβαρά, εκεί που έκανα τη δουλειά μου: ‘‘Οννεδιτη μην κάθεσαι μόνος σου, έλα κάνε μας παρέα κι ας έχασες χτες’’. Φυσικά, το αίμα μου ανέβηκε στο κεφάλι αλλά έχουν περάσει ανεπιστρεπτι οι συνδικαλιστικές εποχές του πανεπιστημίου όπου αντιδρούσα με κάπως ‘‘διαφορετικό τρόπο’’ στις προκλήσεις.
Γυρίζω και του λέω ‘‘Είσαι σίγουρος ότι έχασα; Πόσο σίγουρος είσαι; Γιατί αν είστε τόσο σίγουροι όλοι σας, τότε μάλλον πάμε πολύ καλά κι εσείς συνεχίζετε ευθεία προς τον γκρεμό!’’
‘‘Το ότι έχετε χάσει 8 μονάδες σε ένα χρόνο το κατάλαβες ή όχι; Το ότι το σκορ στις περιφέρειες έληξε 8-5 κατάλαβες πως έγινε; Με το μέτωπο που κάνατε στην Πελοπόννησο με τους Τατουληδες και τα ντορακια και με τους μουσουλμάνους στην Ροδόπη;’’
ΜΟΥΓΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αποτελούν χαρακτηριστικότατο παράδειγμα του ανθρώπου που έχει κυριαρχήσει στον ελληνικό πολιτικό βίο από το 1981 και μετά: του χαχόλου πασοκου.
Μιλάμε για ανθρώπους που μέχρι πριν από ένα μήνα διαμαρτύρονταν και κλαιγόντουσαν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν ότι τους μειωσαν πολύ τους μισθούς και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα (γιατί φυσικά τυγχάνουν δημόσιοι υπάλληλοι!).
Αρχίζω λοιπόν κι εγώ…..

Η μητέρα των κρίσεων...

Η απειλή κατάρρευσης του δολαρίου, τα προβληματικά οικονομικά μεγέθη των Η.Π.Α., η δεύτερη ποσοτική διευκόλυνση, ο κίνδυνος διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας και οι απαντήσεις για την κρίση "Το μεγαλύτερο ίσως ερώτημα σήμερα, το οποίο απασχολεί τους Έλληνες Πολίτες, είναι τετραπλό: (α)  Μπορούσε να γίνει κάτι από την αρχή του έτους (2009) μέχρι τον Οκτώβριο, για να μην βρεθούμε σε τόσο δύσκολη θέση; (β) Η προσέγγιση της ΕΕ, του ΔΝΤ και άλλων οργανισμών, ως περίπου «επαίτες», δεν ήταν αφενός μεν αναξιοπρεπής, αφετέρου δε «αντιπαραγωγική», δημιουργώντας μία κατάσταση χωρίς διέξοδο; (γ)  Αφού φαίνεται ότι πήραμε τον κατήφορο, χωρίς επιστροφή, ποιες θα είναι οι εξωτερικές συνέπειες της αδυναμίας μας (πνευματικής, ηθικής, πολιτικής, οικονομικής), οι οποίες ακόμη διαγράφονται σχετικά ασαφείς στον ορίζοντα, αλλά σύντομα θα εμφανισθούν, ψυχρές και ανελέητες, ενώπιον μας;  (δ) Υπάρχει διέξοδος τώρα, όταν ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος - εδικά μετά τον απίστευτο προεκλογικό εκβιασμό, όπου σχεδόν όλοι οι Έλληνες αισθάνθηκαν βαθιά ντροπή, σε συνδυασμό με έναν γεμάτο θυμό φόβο;"
Επιλέγοντας συνειδητά να ξεκινήσουμε από το τελευταίο μέρος του τετραπλού ερωτήματος, θεωρούμε ότι κατ' αρχήν, η όποια διέξοδος από το σημερινό στάδιο της κρίσης, δεν αφορά πλέον μόνο την Ελλάδα - ενώ φυσικά προϋποθέτει αισιοδοξία, θάρρος, τόλμη, «επάρκεια» και κανενός είδους «πολιτικούς» εκβιασμούς εκ μέρους τόσο της Πολιτείας, όσο και των Πολιτών της.
(α)  Με την απειλή μίας ανεξέλεγκτης κατάρρευσης του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, του δολαρίου δηλαδή, αφενός μεν σαν αποτέλεσμα της τεράστιας κρίσης που βιώνουν σήμερα οι Η.Π.Α., αφετέρου λόγω της ισχυροποίησης των «νομισματικών» ανταγωνιστών τους (Κίνα, Γερμανία). Είναι αυτονόητο βέβαια το ότι, τυχόν κατάρρευση του δολαρίου θα συμπαρασύρει τόσο τις Η.Π.Α., όσο και όλο τον υπόλοιπο κόσμο σε μία τρομακτική, σε μία πρωτόγνωρα καταστροφική «περιπέτεια», ανυπολόγιστων διαστάσεων (άρθρο μας).
Δυστυχώς, οι δύο λύσεις που προτάθηκαν από τις Η.Π.Α. στην τελευταία σύνοδο κορυφής των G20 (τοποθέτηση ορίων στα πλεονάσματα των εξωτερικών ισοζυγίων, σύνδεση των νομισμάτων με τα θεμελιώδη μεγέθη των οικονομιών τους), ουσιαστικά δεν υιοθετήθηκαν - επειδή τόσο η Γερμανία, όσο και η Κίνα αντέδρασαν, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία της υπερδύναμης και προασπίζοντας «εγωκεντρικά» τα δικά τους συμφέροντα.
Ο έλεγχος δε των κινήσεων των κεφαλαίων, ο οποίος έγινε αποδεκτός στη Σεούλ, ελάχιστα θα συνδράμει στην αντιμετώπιση της μητέρας των κρίσεων - ενώ έχει προβλεφθεί ήδη από τη Βραζιλία, η οποία θα επιβάλλει νέους φόρους (15% φόρο εισοδήματος επί τον κρατικών ομολόγων, τα οποία αγοράζονται από ξένους επενδυτές), με στόχο να σταματήσει την καταστροφική για τις εξαγωγές της κερδοσκοπική ανατίμηση του νομίσματος της (7% από τον Ιούνιο του 2010), παρά τον υψηλό πληθωρισμό.         
(β)  Με την απειλή διάλυσης της Ευρωζώνης (κατ' επέκταση της ΕΕ), εάν δεν ακολουθήσει έγκαιρα η δημοσιονομική ενοποίηση της - πριν ακόμη δηλαδή προσβληθεί από τον κινεζικό ιό της αποβιομηχανοποίησης, πριν επιβληθεί το ΔΝΤ στις αδύναμες οικονομίες του Νότου (συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιρλανδίας), πριν χρεοκοπήσει ανεξέλεγκτα κάποια χώρα-μέλος της Ευρωζώνης, καθώς επίσης πριν «πυρποληθεί» ολοσχερώς η οικονομική βιωσιμότητα της πλειοψηφίας των κρατών της ΕΕ, από την ηγεμονική Γερμανία (στην οποία η αύξηση της παραγωγικότητας γίνεται εις βάρος των εργαζομένων της, αφού οι αμοιβές τους είναι κατά πολύ κατώτερες της απόδοσης τους - γεγονός που επιταχύνει την αποβιομηχανοποίηση των υπολοίπων «εταίρων» της Γερμανίας, όπως θα αναλύσουμε παρακάτω).   

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Περί εκλογών και περί της γυναικείας συμμετοχής


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ATHENS INTERNATIONAL RADIO, 104.4
σχετικά με τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της Κυριακής, το στοίχημα των εκλογών, την μεγάλη αποχή αλλά και
τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική καθώς και τα κριτήρια της γυναικείας ψήφου
 
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Λίγες μέρες μετά το τέλος των αυτοδιοικητικών εκλογών, σας στέλνω μερικές σκέψεις και απόψεις γύρω από το στοίχημα των εκλογών, την μεγάλη αποχή, αλλά και τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική καθώς και τα κριτήρια της γυναικείας ψήφου, όπως διατυπώθηκαν σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα του κ.Τσιλιόπουλου, σε συνέντευξη στο Athens International Radio, FM 104,4, τη βραδιά της δεύτερης Κυριακής των εκλογών, μόλις μισή ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Φιλικά,
Λιάνα Γούτα

 
Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης

Που είναι τα έσοδα ;;

Ένας απίστευτος προϋπολογισμός...
Ένας υπολογισμός αποτυχία.

Πώς είναι δυνατόν με όλους αυτούς τους φόρους, τις περικοπές μισθών, συντάξεων, συγχωνεύσεις υπηρεσιών, το πάγωμα των προσλήψεων...
Τα προβλεπόμενα έσοδα στον προϋπολογισμό του 2011, να υστερούν κατά 27 δις ευρώ σε σχέση με το 2009 ;;;
Φόροι αυξημένοι υπάρχουν.
Ανάπτυξη απουσιάζει.
'Εσοδα όμως δεν υπάρχουν !!! 
Εκτός και αν υπάρχουν και δεν τα παρουσιάζουν (π.χ πιστωτικά έσοδα)
Αύριο θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία....

H Mέρκελ εναντίον των τραπεζών ; για ποιον χτυπάει η καμπάνα ;


24euro_CA0-articleLarge Στο περίεργο θρίλερ που παίζεται εδώ και κάτι μήνες στην Ευρώπη η Ελλάδα πρωταγωνιστεί ως κομ-πάρσος. Κομπάρσος διότι η γνώμη της δεν μετράει και ο κ. Παπανδρέου το γνωρί-ζει, αλλά γνωρίζει επίσης να πρωταγωνιστεί μιλώντας για λογαριασμό τρίτων. Εξ ου και ο καυγάς με την κ. Μέρ-κελ που σκόρπισε πάλι σε κανάλια, εφημερίδες και κόμματα, πλην της απάτριδος αριστεράς, νέα ρίγη εθνικής συγκίνησης. Χωρίς φυσικά να μα πει κάνεις γιατί, επί της ουσίας, η κ. Μέρκελ έχει δίκιο η άδικο. Και φυσικά η κ. Μέρκελ  έστειλε ήδη τον λογαριασμό στον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, λογαριασμός που όμως παρελήφθη στο υπουργείο οικονομικών της Ελλάδας και όχι στο Παρίσι που έγιναν οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου. Και η δόση του δανείου θα καθυστερήσει για τεχνικούς λόγους.ΤΙ συμβαίνει ακριβώς πέρα από τις κραυγές οπαδών και αντιπάλων  ;
Η Ευρωπαϊκή ένωση, πιθανόν στην σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου θα πρέπει να αποσαφηνίσει τα χαρακτηριστικά του μόνιμου μηχανισμού στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών τύπου Ελλάδας. Και τι είπε σχετικά αυτό η κ. Μέρκελ : ότι αν μια χώρα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης, λόγω αδυναμίας δανεισμού,  ο μηχανισμός στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα πρέπει, μετά το 2013,  να χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους φορολογούμενους αλλά επίσης και από αυτούς "που κερδίζουν δανείζοντας χρήματα". Δηλαδή τις τραπέζης, τα founds, η οποιονδήποτε άλλον αγοράζει και εκπορεύεται ομόλογα δηλαδή κρατικό χρέος.  Τι ακριβώς σημαίνει αυτό ;

Με τον "Θαρραλέο" Γιώργο, δεν φοβόμαστε τίποτα...

Ο στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν και υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, τονίζει ότι οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών είναι αποφασισμένοι να βρουν λύσεις στα ελληνοτουρκικά....
Δείτε τι δήλωσε στη ΝΕΤ:
"Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία, έχουμε δυο θαρραλέους πρωθυπουργούς που έχουν την βούληση να αντιμετωπίσουν τα θέματα δυναμικά και να βρουν λύσεις, να κάνουν συμβιβασμούς και να ξεπεράσουν τα προβλήματα..."
Μίλησε και για την Χάλκη παραλληλίζοντας το θέμα, με το τζαμί στην Αθήνα και ανέφερε ότι επεξεργάζονται διάφορα νομικά θέματα.
Τι μας είπε εν ολίγοις ο Μπαγίς:
  • Τώρα να τα λύσουμε τα προβλήματα που έχουμε δυο θαρραλέους πρωθυπουργούς
  • Να κάνουμε συμβιβασμούς...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO  

Μεγάλο κόλπο για να βολευτούν στο Δημόσιο, «πράσινα» στελέχη καταγγέλλει ο Ν. Νικολόπουλος

ΑΝ  ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ  ΔΙΑΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ  ΠΕΡΠΑΤΑ… 
Παρασκευή συζήτηση στο Patras Palace και αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος.
Βόλεμα  «πράσινων» φίλων και στελεχών του  ΠΑΣΟΚ σε Υπηρεσίες της Εκπαίδευσης  με το καινούριο κόλπο της μοριοδότησης…της προσωπικότητας του ενδιαφερόμενου, καταγγέλλει ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή και δημοσιεύματα για την κατάργηση της πολυσυζητημένης συνέντευξης για πρόσληψη στο Δημόσιο.
 Ο  κ. Νικολόπουλος, καταγγέλλει ότι την μοριοδότηση με το νέο σύστημα, απέσπασαν γνωστοί και «παραδοσιακοί» φίλοι και στελέχη της ΠΑΣΚΕ, σε βάρος των άλλων προσόντων.
«Ποιες  είναι τελικά οι πιο αξιοκρατικές επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης μετά την αφαίρεση της πολυσυζητημένης συνέντευξης παρά το ότι διεθνώς, αποτελεί κύριο κριτήριο, είστε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα; Η Κυβέρνηση, υιοθετώντας την «προσωπικότητα»-γενική συγκρότηση με 15 μονάδες για να αντικατασταθεί η… αμφισβητούμενη «κομματική» και «κυνηγημένη» συνέντευξη, γεννά εύλογες απορίες και ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της μοριοδότησης με 15 μονάδες, όταν στο διδακτορικό δίπλωμα δίδονται έξι μονάδες, ενώ στον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, μόνον τέσσερις μονάδες», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Ανέκδοτο... Θέμα χρόνου

Γάλλος, Ιταλός και Έλληνας
Ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Έλληνας είναι σε μια υπερατλαντική πτήση.
Μετά απο μερικά κοκτέιλ, οι άντρες άρχισαν να συζητούν για προσωπικά θέματα.
Χτες το βράδυ έκανα έρωτα στη γυναίκα μου τέσσερις φορές, είπε ο Γάλλος, και το πρωί μου έκανε υπέροχες κρέπες και μου είπε πόσο πολύ με λατρεύει.
Χα, εγώ χτες το βράδυ έκανα έρωτα στη γυναίκα μου έξι φορές, απαντά ο Ιταλός, και το πρωί αφού μου έκανε μια υπέροχη ομελέτα, μου είπε ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να αγαπήσει άλλον άντρα στη ζωή της.
Ο Έλληνας είχε μείνει σιωπηλός και έτσι, ο Γάλλος γύρισε με ύφος και τον ρώτησε:
Και εσύ, πόσες φορές έκανες έρωτα στη γυναίκα σου χτες το βράδυ;
Μία, του απαντά ο Έλληνας

Τρίτη πιο επικερδής δραστηριότητα του οργανωμένου εγκλήματος η παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων.

Ενίσχυση της Ευρωπαϊκής προσπάθειας  για την καταπολέμηση του "trafficking".

Κωνσταντίνος Πουπάκης*

"Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων απαιτεί μια ολοκληρωμένη, καθολική  και διεπιστημονική προσέγγιση, που να έχει ως βάση το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τη διάσταση του φύλου και τα δικαιώματα του παιδιού", δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Cecilia Malmström, σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη, σχετικά με την παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων (trafficking), που συνιστά την τρίτη πιο επικερδή δραστηριότητα του οργανωμένου εγκλήματος μετά το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών και όπλων.
Η παράνομη διακίνηση ανθρώπων (trafficking) συνεχίζει να αποτελεί ένα κορυφαίο κοινωνικό και ανθρωπιστικό ζήτημα για την Ε.Ε. και παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν πραγματοποιηθεί, τα κράτη της Ευρωπαϊκής Μεσογείου συνεχίζουν να αποτελούν χώρες μαζικής διέλευσης ή τελικό προορισμό για χιλιάδες παράνομα διακινούμενους συνανθρώπους μας. Αναμφίβολα, η Ευρώπη αποτελεί τελικό προορισμό για γυναίκες που εξαναγκάζονται σε πορνεία, καθώς και άνδρες και παιδιά, που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και καταναγκαστικής εργασίας. Με αφορμή την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου ενώ επισημαίνονται οι σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό του φαινομένου της παράνομης διακίνησης ανθρώπων στην Ελλάδα, η χώρα μας κατατάσσεται, όπως και οι περισσότερες χώρες των Βαλκανίων, στη δεύτερη από τις τέσσερις κατηγορίες χωρών με βάση τα κριτήρια εφαρμογής αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση και τον τερματισμό του φαινομένου, ο Κ. Πουπάκης απηύθυνε ερώτηση στην Επιτροπή σχετικά με:

Ο κ. Μανιάτης «νίπτει τας χείρας του» για το αβέβαιο μέλλον του ΙΓΜΕ

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για τα προβλήματα του ΙΓΜΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Μανιάτης, στη σημερινή συζήτηση για τα προβλήματα του ΙΓΜΕ, ενημέρωσε την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι η λύση των προβλημάτων του ΙΓΜΕ βρίσκεται στα χέρια του συνάδελφού του κ. Σαχινίδη.
Ο κ. Μανιάτης «νίπτει τας χείρας του» για το αβέβαιο μέλλον του ΙΓΜΕ και ουσιαστικά παραπέμπει για τη λύση στον Υφυπουργό Οικονομικών, σαν να μην συμμετέχουν στην ίδια κυβέρνηση και σαν να μην μοιράζονται την ίδια ευθύνη.
Και πέρα από ευχολόγια, δεν έδωσε καμία απάντηση για τα ουσιαστικά προβλήματα:

Δημοσκόπηση για το πολιτικό μας σύστημα...

Είδατε ποτέ να γίνεται καμία δημοσκόπηση η οποία να ρωτά ευθέως για το πολιτικό σύστημα; 
Καμία εταιρία δημοσκοπήσεων, κανένα κόμμα, κανένα καθεστωτικό ΜΜΕ και κανένας κρατικοδίαιτος ντατβατζής δεν θα έκανε ποτέ μια δημοσκόπηση για το πολιτικό σύστημα. Δεν θα την έκανε γιατί απλά, με τις απαντήσεις που θα έπαιρνε θα....
έκοβε ο ίδιος το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται. Και αυτό το κλαδί δεν είναι άλλο από το ίδιο το πολιτικό σύστημα.

Μετά όμως και τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και την καταγραφείσα αποστροφή του λαού προς αυτό το οικογενειοκρατικό και αδιέξοδο πολιτικό σύστημα,  ήρθε η ώρα, μόνοι μας εμείς οι πολίτες, να βρούμε τρόπους να εκφράσουμε την συμφωνία μας ή τη διαφωνία μας κατευθείαν με το ίδιο το σύστημα. Ένα, κατά τη γνώμη μας, σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, το οποίο εννοεί να έχει την κοινωνία στη γωνία και να συνεχίζει να διεκδικεί να μας οδηγήσει σαν τα πρόβατα μέσα στην κρίση που το ίδιο προκάλεσε.