Αξιολόγηση και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τη ΝΔ

Στην αξιολόγηση και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος προχώρησαν σήμερα στη ΝΔ σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της οδού Ρηγίλλης.

Στη ΝΔ χαρακτηρίζουν θετικό το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς, όπως επισημαίνουν, σε επίπεδο περιφερειών η παράταξη κερδίζει πέντε περιφέρειες, όταν ένα χρόνο πριν και με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα του 2009 δεν θα έπαιρνε ούτε μία.

Τονίζουν μάλιστα πως ακόμα και εκεί όπου χάνει στο δεύτερο γύρο, η ΝΔ ανεβάζει εντυπωσιακά τα ποσοστά της.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος ο νέος εκλογικό χάρτης της χώρας διαμορφώνεται με τη λεπτομερή καταγραφή από νομό σε νομό, καθώς οι νομοί της χώρας είναι οι σημερινές εκλογικές περιφέρειες.

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, το 2009 η ΝΔ ήταν πλειοψηφία σε έξι νομούς, ενώ δώδεκα μήνες μετά πλειοψηφεί σε 33.


"Η ΝΔ και οι επιλογές του Αντώνη Σαμαρά δικαιώθηκαν από το αποτέλεσμα", τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως η ΝΔ εκεί που ήταν στη γωνία επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Παρουσίασε μάλιστα τρεις χάρτες με τα αποτελέσματα στις νομαρχίες της χώρας στις βουλευτικές εκλογές του 2009, αλλά και στον πρώτο και δεύτερο γύρω των φετινών εκλογών, επισημαίνοντας πως οι νομαρχίες είναι η διοικητική διάταξη της χώρας σήμερα. "Αν γίνονταν εθνικές εκλογές αύριο, με αυτές τις περιφέρειες θα γίνονταν οι εκλογές, με το ισχύον σύστημα", τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αναφερόμενος στο θέμα της αποχής ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε το μήνυμα των εκλογών πολυσύνθετο, θεωρώντας ότι έχει καταγραφεί μία συνολικότερη δυσπιστία στο πολιτικό σύστημα.

"Η ΝΔ σε ό,τι την αφορά έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί", τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας όμως ότι η υψηλή αποχή εμπεριέχει και μία απορριπτική στάση στο εκβιαστικό δίλλημα που έθεσε μέχρι το τέλος το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός που από την αρχή διαμόρφωσε με παρεμβάσεις του το πολιτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο κινήθηκε η εκλογική αναμέτρηση, ζητώντας από τους πολίτες να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική.

"Το μήνυμα αυτό εστάλη", τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στις ήττες της ΝΔ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τόνισε πως υπάρχουν τοπικά χαρακτηριστικά που επηρέασαν το αποτέλεσμα, επισημαίνοντας πως και στους δύο δήμους η κεντροδεξιά είχε την ηγεσία για περισσότερο από μία εικοσαετία, κάτι που προφανώς δημιούργησε κόπωση στους ψηφοφόρους.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει δυσφορία από το γεγονός ότι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ δεν στήριξαν όσο θα έπρεπε υποψηφίους του κόμματος στη χώρα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η ΝΔ ερευνά το αποτέλεσμα προς όλες τις κατευθύνσεις για να έχει πλήρη εκτίμηση για το πώς διαμορφώθηκαν οι πολιτικοί συσχετισμοί στο εκλογικό σώμα.

Όσον αφορά την πρόσκληση το πρωθυπουργού για συναίνεση, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να απαντήσει σε μία υποθετική ερώτηση,για κάτι που φέρεται να επιθυμεί ο κ. Παπανδρέου να κάνει, υπενθύμισε, όμως, πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει υποστηρίξει κατά το παρελθόν πως θα στηρίξει τα όποια μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν προς την σωστή κατεύθυνση, όχι, όμως, νέα σκληρά μέτρα που δεν οδηγούν πουθενά.-

Σχόλια

  1. Απο μια εξεταση διαπιστωσα οτι και στους νομους που εχει κερδισει το ΠΑΣΟΚ στις μισες επαρχιες κερδιζει η ΝΔ, αρα στην ουσια η ΝΔ εχει κερδισει περιπου 44 νομους.
    Επισης σε σχεση με τους παλιους δημους η ΝΔ εχει κερδισει πανω απο το 50 % των Δήμων, ενω σαρωσε και στις κοινοτητες.
    Τελος, αν η Ελλαδα ειχε νοτια συνορα στον 29ο παραλληλο και δυτικα στον 24ο μεσημβρινο η ΝΔ θα ειχε ποσοστο πανω απο το 50% και θα εξελεγε 210 εδρες.
    Αρα ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ
    Ρε παιδια της ΝΔ ποσα θελετε να μας τρελλανετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ερωτηση εν τελει ποιος κερδισε οι μνημονιακοι ή οι αντιμνημονιακοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ? ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ή ΜΠΡΟΥΜΗΤΑ???ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ...ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΙΚΕΣ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.