Μήνυμα της ΟΝΝΕΔ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σήμερα το πρωί,  300 μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέθεσαν στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου, τιμώντας τους αγώνες όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και το δικαίωμα στην Ελευθερία.
Εκφράζουμε την ελπίδα πως θα επικρατήσει η λογική και η σημερινή επέτειος δεν θα αμαυρωθεί από οποιουδήποτε είδους επεισόδια.
Η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη τη βία και σίγουρα δεν εδραιώνεται μέσα από καταστροφές, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η χώρα υποφέρει από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Σήμερα, ο Ελληνικός λαός καλείται να επιβιώσει μέσα από τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που προκάλεσε η χρεοκοπημένη πολιτική του Μνημονίου.
Η απαξίωση, όμως, έχει και άλλες προεκτάσεις. Ο χώρος της Παιδείας αιμορραγεί, εδώ και χρόνια. Οι πολιτικές νεολαίες έχασαν την επαφή με το ρόλο και το σκοπό που οφείλουν να υπηρετούν.  Όλοι έχουμε ευθύνες για την απομάκρυνση των συνομηλίκων μας από τα κοινά. Αλλά δεν πρέπει να συνεχίσουμε να πέφτουμε στην παγίδα του παρελθόντος. Αν δεν κάνουμε κάτι όλοι μαζί, τότε το φοιτητικό κίνημα θα "πεθάνει" σύντομα.
Η Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος αποτελούσε διαχρονικά τη φωνή και το ανώτατο όργανο των φοιτητών. Είναι απαράδεκτο να παραμένει, εδώ και 15 χρόνια, αδρανής. Γι' αυτό και σήμερα ζητάμε την άμεση επαναδραστηριοποίησή της.
Η γενιά μας έχει την τελευταία ιστορική ευκαιρία και συνάμα ευθύνη, να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων. Έφτασε η ώρα να κάνουμε..... το δικό μας ξεκίνημα με νέους αγώνες. Να ζωντανέψουμε το φοιτητικό και το νεολαιίστικο κίνημα, διεκδικώντας περισσότερη Δημοκρατία, καλύτερη Παιδεία και μεγαλύτερη Ανάπτυξη.
Το μήνυμα των ημερών μας πρέπει να είναι ένα μήνυμα για μια ελεύθερη ακηδεμόνευτη Ελλάδα. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους ανθρώπους της γενιάς μας να περπατήσουμε μαζί στο δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.  Το οποίο σίγουρα δεν θα περνά μέσα από την υποθήκευση των προσδοκιών και των ελπίδων της νέας γενιάς. Υπάρχει και άλλος δρόμος.
Εμείς οι ίδιοι, χωρίς αγκυλώσεις και συμπλέγματα, έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε την καινούργια Ελλάδα. Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε και ξεκινάμε, διορθώνοντας τα δικά μας λάθη. Η πρόκληση, όμως, παραμένει.
Θα καταφέρουμε να δώσουμε ένα σύγχρονο μήνυμα στη δική μας γενιά ή θα αφήσουμε χιλιάδες νέους να απέχουν εξ’ αιτίας παλαιότερων λαθών; Η ευκαιρία δεν θα μας ξαναδοθεί. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και γι αυτό αγωνιζόμαστε.

Σχόλια