Από συνήγορος του πολίτη, συνήγορος του Μνημονίου ;;

Δύσκολα τα πράγματα για τον νέο δήμαρχο Αθηνών κ. Γ. Καμίνη.
Πρέπει να αποφασίσει τι είδους συνήγορος θα είναι ;
Toυ πολίτη ή του μνημονίου;;
Για να είμαστε πιο σαφείς, διαβάστε ποια είναι τα καθήκοντα του Συνήγορου του πολίτη, του οποίου μέχρι πρότινος ηγείτο ο κ. Καμίνης.
"Ο Συνήγορος του Πολίτη ερευνά ατομικές διοικητικές πράξεις ή παραλείψεις ή υλικές ενέργειες οργάνων των δημόσιων υπηρεσιών που παραβιάζουν δικαιώματα ή προσβάλλουν νόμιμα συμφέροντα φυσικών ή νομικών προσώπων. Ερευνά επίσης ενέργειες ή παραλείψεις της δημόσιας διοίκησης και ιδιωτών που παραβιάζουν τα δικαιώματα του παιδιού"
Τώρα άραγε που εξελέγη δήμαρχος ο κ . Καμίνης, πως θα διασφαλίσει τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των πολιτών της Αθήνας, όταν :
 - Σύμφωνα με το μνημόνιο σε ετήσια βάση όταν Ο Καλλικράτης είναι υποθηκευμένος στο μνημόνιο...
 - Πώς θα υλοποιήσει αυτά που αναφέρει στο πρόγραμμά του  :
        -  Σε μια πόλη που θα προστατεύει τους ασθενέστερους κατοίκους της και θα  προσφέρει ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης σε όλους.
       - Σε μια πόλη βιώσιμη, που θα διαχειρίζεται με σύνεση και δικαιοσύνη τους πόρους της, φυσικούς και οικονομικούς, και τα δημόσια αγαθά της.
       - Σε μια πόλη που θα ενθαρρύνει την καινοτομία, την ανάπτυξη, τη δημιουργία, τη συμμετοχή.
      - Τη βιοκλιματική ανάπλαση των δημοσίων χώρων και τον αστικό εξοπλισμό με χρήση οικολογικών υλικών και ενσωμάτωση υδάτινων στοιχείων όπου είναι δυνατόν.
      - Τη διεύρυνση των κοινωνικών υποδομών και τη βελτίωση των ήδη υφισταμένων ... με στόχο τη διατήρηση και ενίσχυση της κατοικίας σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα και τη διευκόλυνση της εγκατάστασης νέων νοικοκυριών.
    - Τη δημιουργία «πολυπολιτισμικών αγορών», όπου θα πωλούνται νόμιμα προϊόντα από αλλοδαπούς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού ή αυτό-παραγόμενα προϊόντα χειροτεχνίας. 
Με τι πόρους θα τα κάνει όλα αυτά, με ποια κρατική επιχορήγηση, με ποιους δημοτικούς φόρους-τέλη, όταν ο κόσμος δεν θα έχει να πληρώσει ούτε για τα στοιχειώδη;
Σε ποιες "πολυπολιτισμικές αγορές" θα πουλάνε τα προϊόντα τους οι Έλληνες;
Πως  θα προστατεύει τους ασθενέστερους κατοίκους της Αθήνας και θα  προσφέρει ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης, όταν το μνημόνιο έχει καταρρακώσει την οικονομία και έχει επιφέρει πλήρη ύφεση, ανεργία, λουκέτα και ανασφάλεια;

Να μας πει ο κ. Καμίνης θα συνεχίσει να είναι συνήγορος του πολίτη, ή θα γίνει συνήγορος του Μνημονίου;;

Σχόλια

  1. Αγαπητε Αριστο ασχολησου με το χωριο σου και ασε εμας τους Αθηναιους να ασχοληθουμε με την πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.