Όλοι "δίψαγαν" αλλά για διαφορετικούς λόγους

Eκτος των λανθασμένων πολιτικών επιλογών του Νικήτα Κακλαμάνη που τις πλήρωσε και μάλιστα πικρά υπάρχει και μια ακόμη επιλογή του που του κόστισε τη απώλεια της Δημοτικής του καρέκλας.
Στο ξεκινήμα της Δημαρχιακής του πορείας το 2006 είχε επισκεφθεί τη πρωτεύουσα της Καταλονίας, Βαρκελώνη απο οπου γύρισε με κραυγές για την ομορφιά αυτής της πόλης και πολλά υποσχόμενος οτι αυτά που είδε στη εξελισσόμενη απο το τέλος των ολυμπιακών αγώνων του 1992 πόλη ηταν διατεθειμένος να τα υλοποιήσει.
Η εξαιρετική καθαριότητα της πόλης που έχει επισκεψιμότητα τουριστών σχεδόν οσο όλη η Ελλάδα,οι εξαιρετικοί κάδοι σκουπιδιών, η τάξη των τραπεζοκαθισμάτων, τα πεζοδρόμια,το πράσινο περιβάλλον που βιώνει ο κάτοικος μέσα στο κέντρο -πιο κέντρο δεν γίνεται-,οι πεζόδρομοι,οι ποδηλατόδρομοι κλπ κλπ είχαν κάνει τον φρέσκο Δήμαρχο να εξαγγέλει λαγούς και πετραχήλια, καθρεπτάκια στους γηγενείς ινδιάνους των Αθηνών.

Οσοι τον ακούσαμε ευελπιστούσαμε σε μια καθαρή και πράσινη πόλη που δεν θα σκοντάφταμε στα τραπεζάκια του καφέ του Μήτσου - που τα χρυσοπλήρωσε-και που υπερβαίνουν τα μέτρα που αγόρασε, ευελπιστούσαμε να δούμε υπαίθριες γκαλερί τέχνης, μουσικούς, συναυλίες με νέους ανθρώπους σε όλες τις γειτονιές αυτης της όμορφης πόλης. Σταθμούς ποδηλάτων, προσέλκυση τουριστών οχι μόνο για την Ακρόπολη και το Μουσείο της αλλα και σύγχρονα, μοντέρνα δρώμενα που κάνουν ελκυστικούς προορισμούς άλλες πόλεις της Ευρώπης και οχι τη Αθήνα.

Αντ αυτού είδαμε συναυλίες με καλλιτέχνες αλλων εποχών μπουζούκια και κλαρίνα στη Πλατεία συνταγμάτος για το καλοσώρισμα του νέου χρόνου, μια Τεχνόπολη μουντή, άχρωμη παλιομοδίτικη. και ενα Δήμαρχο της πόλης να μην αφουγκράζεται την ανάγκη του Αθηναίου να γίνει οχι σαν την Βαρκελώνη η πόλη του αλλα μια καλύτερη..

Ο Δήμαρχος άργησε να καταλάβει οτι η Αθήνα διψάει, οτι οι Αθηναίοι διψάνε και αυτοι για μια πόλη καλύτερη των καλύτερων.

Julia


http://elpidablog.blogspot.com/2010/11/blog-post_17.html

Σχόλια