ΔΗΛΩΣΗ ΝΕΟΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω θερμά τους πολίτες της Θεσσαλίας που συμμετείχαν στις εκλογές και μας περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους.
Θέλω να ευχαριστήσω και τους πολίτες που έκαναν άλλη επιλογή ή δεν συμμετείχαν στις εκλογές αλλά προσβλέπουν σε μας.
Η «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» πέτυχε σήμερα μια καθαρή, μια αδιαμφισβήτητη νίκη.
Η νίκη της Συμμαχίας είναι νίκη της Θεσσαλίας, νίκη των Θεσσαλών.

Όπως και την πρώτη Κυριακή, οι Θεσσαλοί απέδειξαν και με την ψήφο τους ότι δεν εκβιάζονται, δεν υποτάσσονται, δεν ξεγελιούνται από ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις.
Έδειξαν ότι θέλουν συνεργασία, σύνθεση απόψεων, ιδεών και θέσεων για τη Θεσσαλία.
Οι Θεσσαλοί έδωσαν με την ψήφο τους σαφή, ξεκάθαρη εντολή για περιφερειακή αυτοδιοίκηση ενωτική, αποτελεσματική, διεκδικητική, ανεξάρτητη και κυρίως ασυμβίβαστη.
Παράλληλα, έστειλαν πολλά μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις με τη μη συμμετοχή τους στις εκλογές αλλά και με επιλογές όπως το λευκό και το άκυρο. Είναι καθήκον μας να αποκωδικοποιήσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα μηνύματα των πολιτών της Θεσσαλίας.
Πάνω απ’ όλα είναι καθήκον μας να κινηθούμε με ταχύτητα καθώς τα προβλήματα της Θεσσαλίας είναι μεγάλα και πολυσύνθετα κι εξίσου μεγάλες οι απαιτήσεις των πολιτών από εμάς ως νέα περιφερειακή αρχή.
Ξεκινάμε να οικοδομήσουμε από τα θεμέλια ένα νέο θεσμό σ’ ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Είμαστε άνθρωποι με εμπειρία και αγάπη για τον τόπο μας και έχουμε την ευγενή φιλοδοξία να δώσουμε μάχες και να πετύχουμε το καλύτερο.
Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει, τις μάχες δεν θα τις δώσουμε μόνοι μας. Θα τις δώσουμε όλοι μαζί, με όλους τους αξιόλογους συναδέλφους, όλων των παρατάξεων που ο λαός τους έκανε την τιμή να τους εκλέξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Θα τις δώσουμε και με όλους τους Θεσσαλούς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, οι οποίοι θέλουν να δουν τον τόπο μας καλύτερο, θέλουν ένα δικαιότερο παρόν και μέλλον.
Το μέλλον της Θεσσαλίας, του τόπου που επιλέξαμε να ζήσουμε, του τόπου στον οποίο γεννηθήκαμε και είμαστε υπερήφανοι, είναι πλέον στα χέρια μας και απαιτεί τη συσπείρωση όλων μας.
Η Θεσσαλία ψήφισε και αποφάσισε. Είμαστε αποφασισμένοι να σεβαστούμε τις αποφάσεις της και να τιμήσουμε στο ακέραιο την εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες της Θεσσαλίας.
Εντολή για βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, για ανθρωποκεντρική περιφέρεια που εξυπηρετεί με διαφάνεια τον πολίτη, για κοινωνική αλληλεγγύη και σεβασμό στον άνθρωπο που δοκιμάζεται σε μια δύσκολη εποχή.
Οι εκλογές τελείωσαν. Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, για την Θεσσαλία που ανήκει στους Θεσσαλούς, για την Θεσσαλία που μας αξίζει, για την Θεσσαλία των ονείρων μας.

Σχόλια