Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Η αύξηση στον ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, δίνει τη χαριστική βολή στα μεσαία εισοδήματα

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, αναφορικά με τον Προϋπολογισμό του 2011 που κατατέθηκε στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στην ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2010 είχαμε καταγγείλει την επιβολή φορολογίας στην ενέργεια, γιατί αφενός είναι κοινωνικά άδικη και αφετέρου άκρως αντιαναπτυξιακή.
Οι εξελίξεις στον πληθωρισμό, την ύφεση και τα τρομακτικά αδιέξοδα που δημιούργησε η κυβερνητική πολιτική στις επιχειρήσεις και στο καλάθι της νοικοκυράς, δικαίωσαν τις ανησυχίες μας. Αλλά δεν συνέτισαν την κυβέρνηση, η οποία φαίνεται ότι δεν μαθαίνει από τα λάθη της.
Αντίθετα, επιμένει στην αδιέξοδη πολιτική της αυξάνοντας - μέσω του ΦΠΑ από το 11% στο 13% - τους λογαριασμούς που πληρώνουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.
Και από την άλλη αυξάνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, δίνοντας τη χαριστική βολή στα μεσαία εισοδήματα, μετατρέποντας έτσι τη μεσαία τάξη σε στρατιά νεόπτωχων.
Επιτέλους, η κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει το δόγμα της για υπερφορολόγηση της ενέργειας και να ακολουθήσει το εναλλακτικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που έχει προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.