Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Δυο νέα Τουρκικά σήριαλ, με την σφραγίδα του Υπουργείου πολιτισμού ;;

Όσοι πιστεύατε ότι θα ξεμπερδεύαμε εύκολα και θα γλυτώναμε από τις τουρκικές σειρές στην τηλεόραση, απατάσθε...
Δυο νέες σειρές θα κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική τηλεόραση το φθινόπωρο.
Σύμφωνα με την Τodays zaman :
Η Τουρκία και η Ελλάδα θα συνεργαστούν σε δύο νέες τηλεοπτικές εκπομπές, με στόχο την ενθάρρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. 

Ο δεκάλογος των έξυπνων διακοπών


Ο δεκάλογος των έξυπνων διακοπών

Με το θερμόμετρο να παίρνει εκ νέου την ανιούσα και την οικονομική κρίση να βάζει όλο και περισσότερα εμπόδια για καλοκαιρινές διακοπές, πολλοί νιώθουν ότι θα πρέπει να πάρουν διαζύγιο από την προσωπική τους ξεκούραση. Παρ' όλα αυτά και με δεδομένο ότι οι επόμενοι μήνες αναμένονται επίπονοι, μια σύντομη απόδραση από την καθημερινότητα δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη.
Οι ταξιδιώτες του Αυγούστου αδημονούν να φθάσει η στιγμή της αναχώρησης για να απολαύσουν μια έστω και ολιγοήμερη ξεκούραση.

ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;

του Κλεάνθη Νικολαίδη
Ο Ραούφ Ντενκτάς, ίσως είναι ο καλύτερος πολιτικός που πέρασε ποτέ από αυτό τον τόπο. Το κυριότερο του χαρακτηριστικό είναι η κυνικότητα (θυμάστε την συνέντευξη στον Σταύρο Σιδερά), η εξυπνάδα (θυμάστε τι γινόταν στα κατεχόμενα λίγο πριν δώσει οδηγίες να ανοίξουν τα οδοφράγματα- διαδηλώσεις έκτροπα κλπ- ένοιωσε ότι το κεφάλι του δεν καθόταν καλά στους ώμους του και άνοιξε τα οδοφράγματα εκτονώνοντας της κρίση) και το μίσος προς κάθε τι το Ελληνικό....

Απαράδεκτες οι ουρές της ντροπής, των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ

«Να ανανεωθούν…χθες, οι συμβάσεις των ιατρών ελεγκτών!»

Λύση εδώ και τώρα στην ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών ελεγκτών του ΟΠΑΔ ώστε να πάψει η απαράδεκτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του Ταμείου, ζητά ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ, Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Συναίνεση ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ ήθελε τα 135 Ταμεία να τα κάνει 7 και ο ΓΑΠ διαδήλωνε στο δρόμο...

Η καταστροφή των ελληνορωσικών σχέσεων


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Αν η κυβέρνηση κριθεί ως ελληνική κυβέρνηση που επιχειρεί να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού και να αναβαθμίσει τη χώρα, άνετα διεκδικεί τις χειρότερες επιδόσεις σε όλη την ελληνική ιστορία. Αν όμως κριθεί ως φορέας καταστροφής των βασικότερων προϋποθέσεων ύπαρξης της Ελλάδας, τότε παίρνει άριστα με τόνο! Δεν υπάρχει τομέας πολιτικής που να μην έχει πλήρως αποδομηθεί.
Η Ρωσία συνιστά το σημαντικότερο δυνητικό αντέρεισμα της Ελλάδας στις εξωτερικές πιέσεις. Αυτή είναι μια πραγματικότητα επιβεβαιωμένη από τέσσερις αιώνες ιστορικής...

Εάν η Ελλάδα δεν αναπτύξει το δικό της αναπτυξιακό μοντέλο, τότε κανένα σωσίβιο από την Ευρώπη δεν θα μπορέσει να τη βγάλει από τη δίνη της ύφεσης

Θα ήταν εξαιρετικά επιπόλαιο να ρίξουμε το ανάθεμα μόνο στους «κερδοσκόπους» των αγορών για τη νέα κρίση χρέους που πλήττει τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης. Οχι ότι ο ρόλος τους πολλές φορές δεν έχει λειτουργήσει υπονομευτικά στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά και η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης δίνει πολλές αφορμές για να δρουν ανεξέλεγκτα. Για παράδειγμα, στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα για την επαναγορά ελληνικών ομολόγων με μια μορφή αναδιάρθρωσης που οδηγεί σε μείωση (κούρεμα) του χρέους κατά 21%. Παρά το γεγονός ότι η απόφαση καθοδηγήθηκε από τη Γερμανία, λίγες ημέρες μετά οι οικονομικοί σύμβουλοι της Μέρκελ χαρακτήριζαν με συνεντεύξεις τους τα μέτρα ανεπαρκή και υποστήριζαν ότι χρειαζόταν κούρεμα τουλάχιστον 50%.

Γερμανικές αντιδράσεις στην επιστολή Μπαρόζο


 Bundeswirtschaftsminister und Vizekanzler Philipp Roesler (FDP) sitzt am Mittwoch (27.07.11) in Berlin im Bundeswirtschaftsminsterium zu Beginn des Investitions-Gipfel auf seinem Platz. Roesler hat Vertreter von rund 20 Fachverbaenden zu der Konferenz eingeladen. Ziel des Treffens im Bundeswirtschaftsministerium sei es,

Αρνητικές ήταν οι γερμανικές αντιδράσεις στην επιστολή του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με την οποία ξανανοίγει η συζήτηση για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Η γερμανική κυβέρνηση κατακρίνει έντονα και χωρίς περιστροφές τις δηλώσεις Μπαρόζο.Ο υπουργός οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φίλιπ Ρέσλερ, τις χαρακτηρίζει “άκαιρες, καθώς δεν έχουν περάσει ούτε δύο βδομάδες που πάρθηκαν μακρόπνοες και καλές αποφάσεις”. Ενώ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών προειδοποίησε να μην ξεκινήσει εκ νέου μια συζήτηση, η οποία διεξαγόταν πριν από την σύσκεψη κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Αν ζούσε η Σαπφώ Νοταρά...

Τι θα έλεγε για όσα συμβαίνουν στην χώρα μας ;;

Πειραματόζωο η Ελλάς..

Όλι Ρεν : Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι συνηθισμένη, και γι αυτό απαιτεί μια ιδιαίτερη και μοναδική λύση..

Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Όλι Ρεν μίλησε για τα εν εξελίξει θέματα στην Ευρωζώνη και όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκε και στην Ελλάδα.
Στην ουσία στήριξε την επιστολή Μπαρόζο και προσπάθησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα...
Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης.

Το υπουργείο οικονομικών δεν έδωσε τα στοιχεία για τα CDS! Νέα επερώτηση Καμμένου.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Σύμφωνα με την παραγραφο 2 του άρθρου 134
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των brokers με στοίχημα την κατάρρευση της χώρας
Επανέρχομαι σύμφωνα με τη διαδικασία της παραγραφου 2 του άρθρου 134 , διότι στην Ερώτηση – Αίτηση Κατάθεσης εγγράφων με ΑΠ 16972/800 , της 26/5/2011 δεν έλαβα απάντηση
Το 2009 το ταχυδρομικό ταμιευτήριο αγοράζει τα επίμαχα CDS , τα οποία στη συνέχεια ακολουθούν μια πορεία γεμάτη από πλήθος ερωτηματικών που ταυτίζονται με τις αποκαλύψεις για την προσχεδιασμένη είσοδο της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Τρόικα.
Την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξύφαινε εν κρυπτω με το Διοικητή του ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος Καν – όπως ο ίδιος παραδέχτηκε- το σχέδιο παράδοσης και υποταγής της χώρας ,η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχώρησε στην πώληση των CDS, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών γνώριζε το τί θα επακολουθούσε.
Είναι προφανές ότι κάποιοι κύκλοι κερδοσκοπικοί γνωρίζουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης και έτρεξαν να τοποθετηθούν έγκαιρα πριν

Η ΕΑΑΣ ζητά κατά προτεραιότητα το Διαχειριστικό και Οικονομικό έλεγχο του ΜΤΣ

     Η ΕΑΑΣ μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της 20ης Ιουλίου 2011 αιτείται κατά προτεραιότητα από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης, τον Διαχειριστικό και Οικονομικό έλεγχο του ΜΤΣ για τους λόγους που αναφέρει στο διαβιβαστικό έγγραφο.

e-Επιλογές 05/08/2011

Κώστας Αγοραστός: Στόχος μας η επιτάχυνση υλοποίησης των έργων Πολιτισμού του Ε.Σ.Π.Α. στη Θεσσαλία

Εξετάστηκε η πορεία των έργων Πολιτισμού στο πλαίσιο Τεχνικής Σύσκεψης
Η πορεία των ενταγμένων στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργων Πολιτισμού αρμοδιότητας Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού – Τουρισμού, εξετάστηκε στο πλαίσιο Τεχνικής Σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν Έφοροι και στελέχη των Εφορειών της Θεσσαλίας ( ΙΓ΄Ε.Π.Κ.Α., ΙΕ΄Ε.Π.Κ.Α., 7η Ε.Β.Α., 19η Ε.Β.Α.) που είναι Δικαιούχοι έργων του Ε.Σ.Π.Α., στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γρηγορίου και Ρεντζιάς.
Παράλληλα συζητήθηκαν τα έργα που εκτελούνται υπό τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και το έργο «Κέντρο τεκμηρίωσης και εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας» που υλοποιείται από την Εφορεία Παλαιοντολογίας Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδας.

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Οχι άλλο "Sex and the city"


Κανένα ενδιαφέρον να ασχοληθεί με το prequel του «Sex and the city» δεν έχει ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την πιο διάσημη τηλεοπτική σειρά.
Ο Μάικλ Πάτρικ Κινγκ ξεκαθάρισε πως, όχι μόνο δεν έχει αρχίσει να εργάζεται πάνω στο νέο αυτό πρότζεκτ, αλλά και ότι η προοπτική της δημιουργίας ενός prequel τον αφήνει αδιάφορο.

Oι Τούρκοι επιμένουν για «μειονότητα» στη Ρόδο

ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΡΙΚΗΣ» ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο τουρκικός Τύπος κατά διαστήματα αναθερμαίνει τους ισχυρισμούς της Άγκυρας σχετικά με την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη Ρόδο. 
Φαίνεται ότι δεν δίνει σημασία στην απόφαση της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία απορρίπτονται ως αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της.
Η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την Έκθεση του Ελβετού βουλευτή Άντριου Γκρος για τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Ρόδου και της Κω.

Εξι πιλότοι "αναχαίτιζαν" ο ένας τον άλλον

Σοκ στην Πάτρα με πιλότους που άφησαν τις χαμηλές πτήσεις και προσγειώθηκαν στις ράγες ενός κρεβατιού κάνοντας... «τρενάκι»! Δεν λέει να συνέλθει η κοινωνία της Πάτρας από το σκάνδαλο που ξέσπασε σε ξενοδοχείο που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πάτρας από το ομαδικό όργιο που αποκάλυψε άθελά της η καμαριέρα και στο οποίο συμμετείχαν έξι μάχιμοι... «άνδρες».
Έκπληκτη η καμαριέρα ανοίγοντας ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, το οποίο είχε την ένδειξη ότι ήταν «ελεύθερο», αντίκρισε έξι άνδρες γυμνούς στο διπλό κρεβάτι να…

Aυτές είναι "κοινωφελείς" εργασίες..Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς από το MEGA σχετικά με τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη διαχείριση του κοινοτικού προγράμματος «Κοινωφελούς εργασίας» έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αποκάλυψη της σύστασης παραμάγαζου σε βουλευτικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ για προσλήψεις ανέργων...

Πλάκα μας κάνουν.. επιβάλλουν περιβαλλοντικό τέλος σε αεροδρόμιο που δεν διαθέτει περιβαλλοντική αδειοδότηση!Προβάλλουν σήμερα τα τοπικά ΜΜΕ την ιδέα  του Δήμου Ηρακλείου να επιβάλλει «περιβαλλοντικό τέλος» στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης τονίζοντας μάλιστα ότι το τέλος θα καθορίζεται από τον..τόνο των καυσίμων για να μπορεί το μέτρο να αποφέρει και περισσότερα χρήματα δεδομένου ότι το καλοκαίρι οι πτήσεις καθημερινά ξεπερνούν τις 150!! 

Οι σχεδιασμένες επιθέσεις για την αλλαγή του Νομικού Καθεστώτος συνεχίζονται μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 2/8/2011 ΤΩΝ ΝΕΩΝ - Υπό Λουκά Δημάκα   

Τι  έδειξε ο οικονομικός έλεγχος που έγινε στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού.

‘’Εξαφάνισαν’’ οικόπεδο στου Παπάγου
     Παρατυπίες σε κονδύλια για  παραθερισμό μελών της τα  τελευταία χρόνια, λογιστική απόκρυψη εσόδων – εξόδων αλλά και ολόκληρου οικοπέδου στου Παπάγο, κακοδιαχείριση καθώς και άλλα άξια περαιτέρω διερεύνησης ευρήματα εντοπίσθηκαν κατά τον οικονομικό έλεγχο που έγινε στην  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού (ΕΑΑΣ.
    Ο οικονομικός έλεγχος διεξήχθη με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Μπεγλίτη έπειτα από καταγγελίες και τα ευρήματά του έχουν προβληματίσει τους αρμοδίους.
    Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι διοικήσεις και όργανα  της Ένωσης :

Μόλις ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών οι ταξιτζήδες ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους! -ΤΥΧΑΙΟ;Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση οι ταξιτζήδες έληξαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους!
Με ψήφους 13 υπέρ της αναστολής και 6 κατά, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν ότι δεν θα συνεχίσουν την απεργία τους,η οποία κράτησε για περισσότερες από 3 εβδομάδες και ταλαιπώρησε κόσμο και κοσμάκη ενώ προκάλεσε έμφραγμα στον τουρισμό.
Η απεργία των ταξιτζήδων έληξε χωρίς να κερδίσουν τίποτα,πλην της υπόσχεσης των περιφερειαρχών ότι δεν θα υπογράψουν νέες άδειες ταξί μέχρι να οριστικοποιηθεί το νομοσχέδιο Ραγκούση!

Ομολογία αποτυχίας, η επιστολή Μπαρόζο στους ηγέτες της Ευρωζώνης

Ο Μπαρόζο σε επιστολή του προς τους ηγέτες της ευρωζώνης, αναφέρει ότι τα μέτρα της 21ης Ιουλ.2011 για την Ελλάδα, δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στις αγορές.
Οι αγορές τονίζουν, μεταξύ  άλλων λόγων, την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα που οφείλεται στην οικονομική μεγέθυνση και την καθυστερημένη απόφαση σχετικά με τις δημοσιονομικές προσαρμογές στις ΗΠΑ, αλλά πρώτα και κύρια,

Mίλα μου "βρώμικα"...Κορυφαίο ! Δεν υπάρχει λέμε! Δημοτικός σύμβουλος πάει παραλία με την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ !


Κι όμως, δεν σας κάνουμε πλάκα! Υπάρχει άνθρωπος που πηγαίνει παραλία και επειδή δεν του φτάνει ο κανονικός ήλιος, παίρνει μαζί του και... τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ! Είναι...

Σε βαθιά κρίση η ευρωζώνη

Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ στην ευρωζώνη έπαψε πλέον να αποτελεί αποκλειστικά ελληνικό πρόβλημα. Η επιδείνωση των όρων δανεισμού σε Ιταλία και Ισπανία, όπου τα «περιβόητα» σπρεντ ήδη έχουν ξεπεράσει τις 400 μονάδες, δείχνουν πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση στη ζώνη του ευρώ. Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αντί να καθορίζουν τις εξελίξεις, τρέχουν λαχανιασμένοι πίσω από τις αγορές. Αντί να αναζητήσουν μία βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση συνολικά του προβλήματος χρέους, αρκούνται σε ημίμετρα, βάζοντας μπροστά, ως πειραματόζωο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τη χώρα μας.

Που τους βρήκαμε όλους αυτούς τους "φωστήρες"...;;

Μπαρόζο: Το δεύτερο ελληνικό σχέδιο διάσωσης δεν κατάφερε να πείσει τους επενδυτές

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έχει παραδεχθεί ότι το σχέδιο τον περασμένο μήνα, για να σώσει την ήπειρο από μια κρίση του χρέους, μετά το δεύτερο ελληνικό σχέδιο διάσωσης δεν κατάφερε να πείσει τους επενδυτές.

Έκτακτη εισφορά θα πληρώσουν και οι άνεργοι


Ούτε οι άνεργοι δεν εξαιρούνται από την έκτακτη εισφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να επιβάλλει σε 250.000 ανέργους που απολύθηκαν μέσα στο 2010 να πληρώσουν και αυτοί έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα που συγκέντρωσαν μέχρι την στιγμή που απολύθηκαν. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι η έκτακτη εισφορά υπολογίζεται με βάση το δηλωμένο εισόδημα συμπεριλαμβανομένου της αποζημίωσης λόγω της απόλυσης.

Ποιές "συγχωνεύσεις"; Έφτιαξαν 41 νέους δημόσιους οργανισμούς ! Δείτε τους έναν-έναν !

Η κυβέρνηση Παπανδρέου υπόσχεται προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μειώσει το κράτος.
Την ίδια στιγμή, το μεγαλώνει.
Μεθοδεύει απολύσεις και ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις.
Μιλά για περιορισμό του κράτους και προχωρά στη διόγκωσή του.
Μέσα σε 20 μήνες, δημιούργησε 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας του κράτους.
αναφέρει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Δείτε τις νέες Γραμματείες και λοιπά Ν.Π. που δημιούργησε η κυβέρνηση :

e-Επιλογές της 04/08/2011

Σωτήρας ο Μπερλουσκόνι;

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι μίλησε χθες στο κοινοβούλιο και στη γερουσία για την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα του. Θα
Διήρκησε πολύ καιρό μέχρι ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι να αποφασίσει να τοποθετηθεί για τις οικονομικές πιέσεις που δέχεται η χώρα του. Από τότε που αποφασίστηκε το πακέτο περικοπών περίπου 80 δις ευρώ σχεδόν εξαφανίστηκε. Τώρα ήθελε να στείλει ένα μήνυμα πως είναι και πάλι παρών. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, όπως λέει ο Πάολο Γκράλντι από την ιταλική εφημερίδα Il Messagero:

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Στη Σαντορίνη η Ριάνα


Η Σαντορίνη περιμένει να έρθει η Ριάνα ινκόγκνιτο. Η διάσημη τραγουδίστρια, γνωστή και για τις θεσπέσιες καμπύλες της, αναμένεται να φτάσει στο πιο ιδιαίτερο νησί του κόσμου στις 20 Αυγούστου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, θα μείνει σε σουίτα πολυτελέστατου ξενοδοχείου στην Οία, που αποτελεί το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο του νησιού. Η σταρ, εξάλλου, έχει ανάγκη από ξεκούραση .
Η πληροφορία της «Espresso» προέρχεται από έγκυρη πηγή, σύμφωνα με την οποία η διάσημη σταρ έχει επισκεφτεί και παλιότερα τη το νησί, σε χρόνο που κανείς δεν την πήρε είδηση, μόνο και μόνο για να απολαύσει αυτή τη μαγική στιγμή που ο ήλιος χάνεται στην απεραντοσύνη του Αιγαίου και στο πέλαγος κυριαρχούν τα πορφυρά χρώματα του ηλιοβασιλέματος της Σαντορίνης, που είναι από τα καλύτερα του κόσμου.

Αγοραστός : Καμία νέα άδεια ΤΑΞΙ δεν θα εκδοθεί, μέχρι την υπογραφή του νόμου

Συνάντηση με τους 13 Περιφερειάρχες ανάμεσα στους οποίους και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, είχαν σήμερα εκπρόσωποι των ιδιοκτητών TAΞI, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών.
Οι ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ, ζήτησαν να μην εκδοθούν νέες άδειες και κυρίως να προασπιστεί ο χώρος από την δυνατότητα δημιουργίας «καρτέλ».
Από την πλευρά των Περιφερειαρχών υπήρξε διαβεβαίωση προς τους ιδιοκτήτες ότι μέχρι την ψήφιση του νόμου, κανένας Περιφερειάρχης δεν θα υπογράψει νέες άδειες.

Το πιστωτικό επεισόδιο έρχεται. Αλλά θα γίνει, επαγγελματικά όπως πρέπει και με μεγάλη ταχύτητα...


Βενιζέλος για το πιστωτικό επεισόδιο: Όλα θα γίνουν επαγγελματικά όπως πρέπει και θα γίνουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα την κρίσιμη στιγμή ...
Αυτή ήταν η απάντηση του κ. Βενιζέλου σε ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη, χθες στην Βουλή, για το επικείμενο πιστωτικό επεισόδιο

Δείτε το βίντεο και διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από τα χθεσινά πρακτικά της Βουλής.

"Πύραυλος από τη Λιβύη έπεσε κοντά σε ιταλική φρεγάτα"..Ποιός έβλεπε τελικά τηλεταινία κ. Βενιζέλο, εσείς ή ο Καμμένος ;;

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
Ένας πύραυλος που ενδέχεται να εκτοξεύθηκε από τη Λιβύη, έπεσε χθες κοντά σ’ ένα ιταλικό πολεμικό πλοίο, το «Bersagliere», το οποίο έπλεε στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Ινιάτσιο λα Ρούσα. 

Είχαμε γράψει στις 4 Απρ.2011 σε άρθρο μας ΕΔΩ , ότι στις 27 Μαρ.2011, έγινε εξαπόλυση βαλιστικού πυραύλου, μάλλον SA-2 ή SA-3...στις Λυβικές ακτές.
Αρκετοί μας είχαν λοιδωρήσει τότε, σχολιάζοντας ότι δεν γίνονται τέτοιες ενέργειες, αμφισβητώντας την αποκάλυψή μας, που βασιζόταν σε επίσημη ενημέρωση του αμερικανικού πενταγώνου.
Μάλιστα τότε είχε δημιουργηθεί και μια κόντρα Καμμένου-Βενιζέλου στην Βουλή την 29 Μαρτίου 2011, στη συζήτηση για την Λιβύη στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.
Να σας θυμίσουμε το θέμα και τους επίμαχους διαλόγους:

Παρέμβαση Κ. Αγοραστού στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάργηση του δρομολογίου Καλαμπάκας-Αθήνας-Καλαμπάκας

Να συνεχιστεί η λειτουργία του δρομολογίου Καλαμπάκας-Αθήνας-Καλαμπάκας ζητά με επιστολή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προς τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλο εκφράζοντας την πάγια θέση της αιρετής Περιφέρειας για ένα σύγχρονο, ασφαλές και ποιοτικό σιδηρόδρομο.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Κ. Αγοραστός επισημαίνει τα εξής:
Με λύπη πληροφορηθήκαμε για την από 7-8-2011 επικείμενη κατάργηση του IC 47/48 Καλαμπάκας-Αθήνας-Καλαμπάκας, τέσσερις μόλις μήνες μετά την επαναδρομολόγησή του και για την αντικατάστασή του με ανταποκρινόμενο τρένο.

"Βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή, ως έναν εν δυνάμει blogger, και αυτό, το θεωρείτε επικίνδυνο"

Τάδε έφη Γιωργάκης jeffry Παπανδρέου η παραμυθάς...Ελληνικό κοινοβούλιο 29.02.2008 (αντιπολίτευση)

Ημ. Δημοσίευσης : 29/02/2008 01:00Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με bloggers

 
O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε, σήμερα, στο περιθώριο της 2ης Συνεδρίασης της ΚΟΕΣ, με bloggers, οι οποίοι έχουν έντονη πολιτική δράση στο διαδίκτυο και τις τοπικές τους κοινωνίες.

Η ομάδα των bloggers, που προέρχονται από όλη την Ελλάδα και είναι Μέλη και Φίλοι...

«Ανεπαρκής η μείωση του ελληνικού χρέους» λέει ο Χρίστοφ Μ. Σμιτ

Ο Χρίστοφ Μ. Σμιτ, ένας εκ των «σοφών» της γερμανικής οικονομίας (μέλος του πενταμελούς συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης) και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών με έδρα στη Ρηνανία – Φεστφαλία, παραχώρησε συνέντευξη στο Focus online, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ελληνική δημοσιονομική κρίση.
«Εμείς στο συμβούλιο εμπειρογνωμόνων είχαμε προτείνει μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους σε σχέση με την απόφαση που ελήφθη στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης: 50% αντί 20%. Όταν αποφασίζει κανείς να κάνει ένα τόσο σημαντικό βήμα, το να κηρυχθεί δημοσίως μία χώρα ως μερικώς ανίκανη να εξυπηρετήσει τα χρέη της, τότε θα πρέπει τουλάχιστον η ελάφρυνσή της να είναι αξιοσημείωτη. Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος ενός κουρέματος:

Οκτώβριος 2009 επί κουρασμένου ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Γ/Δ 3.000 μονάδες , Αύγουστος 2011 επί ποδηλάτη ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γ/Δ 1.086,34 ( Θα πάει επιτέλους κάποιος φυλακή για απιστία ; )

Οκτώβριος 2009
Γενικός Δείκτης
3000
Αύγουστος 2011

Η κυβέρνηση προχωρά στην εκποίηση του ΟΤΕ με μια τροπολογία της νύχτας. Ένα ακόμα από τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα.

Αίθουσα Ολομέλειας, Βουλή, 14 Δεκεμβρίου 2006.
Η κυβέρνηση προχωρά στην εκποίηση του ΟΤΕ με μια τροπολογία της νύχτας. Ένα ακόμα από τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα...
Ποιος το είπε αυτό ;;
Mα ποιος άλλος....Ο κ. Παπανδρέου.
Είπε και άλλα πολλά, που μπορείτενα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί..
Δείτε και σκεφτείτε τι από όλα αυτά συνέβη στην πρόσφατη πώληση του ΟΤΕ και τι θα ακολουθήσει, με τις άλλες πωλήσεις που έρχονται....
Μιλάμε για υπευθυνότητα, σταθερότητα θέσεων και προάσπιση των εθνικών συμφερόντων πάνω από όλα.

Η πρέζα στην υπηρεσία του ΔΝΤ: “Αποποινικοποίηση” στην Ελλάδα, villas miserias στην Αργεντινή…

“-Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας… Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη και άλλα drugs, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι… δεν είδα μάνες να πουλάνε τα παιδιά τους όπως γίνεται στο LA. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν. Όσα δεν πήραν οι τράπεζες, τα πήραν οι έμποροι

Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!


Σε ίδρυση κόμματος προχωρούν απόστρατοι αξιωματικοί! 
“Σκοπός είναι η ίδρυση πολιτικού φορέα, ικανού να εμπνεύσει αίσθημα ικανότητας - ασφάλειας - ελπίδας και προοπτικής στον Ελληνικό Λαό, δια της συνενώσεως όλων των Ελλήνων που επιθυμούν την ανασυγκρότηση της Χώρας για μια εθνική - ανθρωποκεντρική πορεία με γνώμονα την δημοκρατία”, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους την οποία υπογράφουν 22 αποστράτοι.
Το κείμενο της ανακοίνωσή τους και η πρόσκλησή τους για συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 15 Αυγούστου:
"Αγαπητοί συνάδελφοι

Βιομηχανία ρουσφετιών

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ είναι πλέον οι εξελίξεις στο θέμα που αποκάλυψε χθες ο «Ελεύθερος Τύπος» για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με σκοπό να προσληφθούν 55.000 νέοι με αδιαφανείς διαδικασίες μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Σήμερα η εφημερίδα μας αποκαλύπτει ότι ήδη ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει «στήσει» τη δική του ΜΚΟ με σκοπό την πρόσληψη ψηφοφόρων του νομού όπου εκλέγεται.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΕΠΕΡΝΑ πλέον τις διαστάσεις ενός «ρουσφετιού» και παίρνει τη μορφή μίας σκληρής βιομηχανίας διορισμών με «κομματικά πιστοποιητικά» από αμφιβόλου ποιότητας οργανώσεις. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ανακάλυψε ένα «παράθυρο» να παρακάμψει

Ραγκούσης εναντίον Ραγκούση (Απρίλιος 2010 – Ιούλιος 2011)
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Άπειρες εργατοώρες έχουν χαθεί προκειμένου να μας εξηγήσει ο κ. Ραγκούσης τι μύγα τον τσίμπησε και αναστάτωσε όλη τη χώρα – κατ’ ουσίαν όλη την υφήλιο, αν ρίξουμε μια ματιά στις στρατιές των ταλαιπωρημένων τουριστών – καλοκαιριάτικα με ένα θέμα που όχι απλώς είχε ήδη ρυθμιστεί, αλλά και δεν τον υποχρέωσε κανείς (λέμε τώρα) να το προκαλέσει.
Η τρόικα διατυπώνει με sms τις απορίες της, η ΕΕ έχει εξαιρέσει τα ταξί και άλλες κατηγορίες μέσων δημοσίου συμφέροντος από την σχετική οδηγία και δεν υπάρχει άνθρωπος που να συμφωνεί μαζί του – αν εξαιρέσουμε κάτι θλιβερές περιπτώσεις πραιτοριανών (βουλευτών και πολιτευτών) που βολτάρουν επί μέρες στα τηλεπαράθυρα.

Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με bloggers

Aντίθετος ο Γιώργος Παπανδρέου στην επιχειρούμενη προσπάθεια να χειραγωγηθεί η ελεύθερη έκφραση από το διαδίκτυο
O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε, σήμερα, στο περιθώριο της 2ης Συνεδρίασης της ΚΟΕΣ, με bloggers, οι οποίοι έχουν έντονη πολιτική δράση στο διαδίκτυο και ....

Άρχισαν να δίνουν νέες άδειες ΤΑΞΙ;

Χιλιάδες επαγγελματίες ιδιοκτήτες ταξί κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους. Είναι δεδομένο ότι η άναρχη και πλήρης απελευθέρωση θα επιτείνει το επαγγελματικό αδιέξοδο τόσο των νεώτερων όσο και των παλαιότερων καθώς και το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος.
Είναι βάσιμο επίσης ότι τούτο ενώ θα επιτρέψει και την δημιουργία καρτέλ με μεγάλο στόλο ταξί, πράγμα που ασφαλώς θα οδηγήσει σε αφανισμό τους μικρούς ιδιοκτήτες. Είναι κάτι που άλλωστε μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν αφού είχαν δικαίωμα να κατέχουν μόνο μέχρι δύο ταξί.
Η Κυβέρνηση του μνημονίου δεν διαπραγματεύεται γενικώς, ούτε με την τρόικα ούτε με τα ταξί. Αυτό αποδεικνύεται και με την απεργία των «ταξί». Οφείλει όμως να πάρει θέση. Στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής απέφυγε να παρουσιάσει τους κανόνες και τις προϋποθέσεις που έχει κατά νου να θέσει.

Μετέωροι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2008

«Με προχειρότητα και επιπολαιότητα αντιμετωπίζει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου παιδείας το ζήτημα των μονιμοποιήσεων των εκπαιδευτικών που εκκρεμούν από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008 », ανέφερε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή τη δήλωση της υπουργού σχετικά με τον ελάχιστο αριθμό των νέων προσλήψεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
«Παρατείνεται διαρκώς η αγωνία για χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς που δεν γνωρίζουν για την έκβαση του διορισμού τους και ενώ επέτυχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008», δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκης ζητώντας από την υπουργό μέσω ερώτησης περαιτέρω διευκρινήσεις για το ζήτημα.
Ταυτοχρόνως διερωτάται «πώς είναι δυνατόν να παρέχεται καλύτερης ποιότητας εκπαίδευση όταν στο παρελθόν η τωρινή κυβέρνηση λοιδορούσε τη Νέα Δημοκρατία για ισοπέδωση με την πρόσληψη περί των 14.000 εκπαιδευτικών», συνεχίζοντας τόνισε πώς:

Ποιος είπε…

Επειδή οι κυβερνώντες με τη βοήθεια του συνόλου πλέον των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, παίζοντας καθημερινά με το μυαλό και τα νεύρα μας, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο και να κοντύνουν τη μνήμη μας, καλό είναι που και που να θυμόμαστε τι έχουν πει κατά το πρόσφατο παρελθόν. Συγκέντρωσα λοιπόν ορισμένες από τις πιο …βαρυσήμαντες, κατά τη γνώμη μου, δηλώσεις τους και σας τις παραθέτω.
Ποιος είπε; «Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου», «Δε θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας», «Δεν τον θεωρώ κατάλληλο για πρωθυπουργό». Απάντηση:

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ

Όπως πάντα έτσι και τώρα για άλλη μια φορά οι Γερμανοί ξαναχτυπήσανε .!
Δεν βάζουν μυαλό με τίποτε ... Τόσες καταστροφές επέφεραν στην Ανθρωπότητα και στον ίδιό τους τον εαυτό τον περασμένο αιώνα και αντί να ταπεινωθούν επανέρχονται δριμύτεροι, αγριότεροι, απανθρωπότεροι .!
Τι είπε ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ; Με αδίστακτο τρόπο, ότι, η Ελλάδα πρέπει ουσιαστικά να ξεχάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και ότι βρίσκεται στην κατάσταση της πρώην Ανατολικής Γερμανίας .!
Μήπως, όμως, η Ελλάδα δημιούργησε παγκόσμια ολακαυτώματα μέσα από παγκοσμίους πολέμους;

e-Επιλογές της 03/08/2011

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Τουρκικές φοβίες και ελληνική δράση

Γράφει ο Καθηγητής Νίκος Λυγερός
Όταν οι δικοί μας συνειδητοποιήσουν ότι η Τουρκία έχει διαχρονικά δομικά προβλήματα και κρατιέται μόνο μέσω μίας τεχνητής αντιπαράθεσης μεταξύ πολιτικού και στρατιωτικού πεδίου, τότε θα καταλάβουν ότι η μοναδική δύναμή της είναι το φαινομενικό, το οποίο οφείλεται στις αδυναμίες των αντιπάλων της. Θεωρούμε ότι έχει μία μονομανία με την πατρίδα μας, ενώ η ύπαρξη μας εδώ και τόσους αιώνες απέναντί της αποδεικνύει την ανικανότητά της να μας εξοντώσει. Εξετάζουμε τη θέση μας πάντα με ένα παθητικό τρόπο, λες και είμαστε απλώς ένα ενδιάμεσο μεταξύ...

«Σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία» η άρση ανωνυμίας των blog

Επίσης, να υπενθυμίσουμε τι έλεγε ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδηςόταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση. Το απόσπασμα είναι από δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ τον Ιούλιο του 2009:
Η γνωμοδότηση του Γ. Σανιδά για άρση της ανωνυμίας σε ιστολόγια και κινητά «έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και δείχνει επικίνδυνη άγνοια έως και αδιαφορία για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων» δήλωσε την Τετάρτη ο Σταύρος Λαμπρινίδης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα αυγουστιάτικα φρούτα-κια


 Η διαπλοκή και οι εθνικοί προμηθευτές δεν καταλαβαίνουν από οικονομική κρίση. Ούτε από τρόικα, μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο. Είναι διαχρονικοί !  Πως και τα θυμηθήκαμε όλα αυτά αυγουστιάτικα ; Μα γιατί αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση περνάει στην Βουλή νομοσχέδιο-μαμούθ. Σε αυτό βρήκε την ευκαιρία να «στριμώξει» και τις διατάξεις για τους νέους 35.000 κουλοχέρηδες.  Τους δίνει δώρο στον ΟΠΑΠ και από εκεί στην Intralot. Την ίδια ώρα που ο ΟΠΑΠ ανανεώνει

Μπράβο κ. Αντιπρόεδρε..Ποιος είπαμε θα πάει φυλακή ;;


Το θερμόμετρο έχει ήδη χτυπήσει κόκκινο, καθώς ο Θ. Πάγκαλος προέβλεψε χθες ότι «θα βρεθούμε μπροστά σε νέο σκάνδαλο Siemens» και δήλωσε «απόλυτα πεπεισμένος ότι κάποιοι θα πάνε φυλακή»! «Εννοώ πολιτικό πρόσωπο, βεβαίως», προσέθεσε -μιλώντας στον City 99,5- και ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ θα κάνει όλες τις απαραίτητες πολιτικές ενέργειες για να μπορέσει η Δικαιοσύνη να κρίνει την υπόθεση. Χαρακτήρισε τη συμφωνία

Θέλουμε να είμαστε όσο κρατιστές είναι οι Γερμανοί, που μας εξαγοράζουν !!!

 8/5/2008

Ας θυμηθούμε τι είχε δηλώσει ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ:

"Σκάνδαλο απιστίας εις βάρος της χώρας" χαρακτήρισε την πώληση του ΟΤΕ στην Ντόιτσε Τέλεκομ ο Γ. Παπανδρέου και διευκρίνησε πως το ΠΑΣΟΚ, αν γίνει κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα νομικά και πολιτικά μέσα που θα έχει στη διάθεσή του για να ανακτήσει τον έλεγχό του. 
Είπε και άλλα πολύ ενδιαφέροντα που μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί

Κάποιος νομίζει ότι έχει χιούμορ, λέει κάτι, και παγώνει το ακροατήριο!

Ποιός το είπε αυτό και ποιός δήλωσε ότι είναι σινεφίλ ;;

"Είμαι σινεφίλ, παρακολουθώ πολύ κινηματογράφο, μου αρέσουν πάρα πολύ ορισμένες κλασικές βρετανικές κωμωδίες, όπου συνήθως διαμορφώνεται η εξής περίεργη κατάσταση: