Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Θα μου πει κάποιος τι είναι οι τσαμουροταραχτερές;!!!!!

Ποιος κάλεσε τον Ν. Παπανδρέου στα εγκαίνια, γιατί ακάλεστος αποκλείεται να πήγε ...

Το νοσοκομείο "Hygeia Hospital Tirana" του Ομίλου Υγεία, η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας που έχει πραγματοποιηθεί στην Αλβανία, συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ, εγκαινιάσθηκε χθες στα Τίρανα από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.
Αυτό όμως που μας προξένησε εντύπωση και μάλιστα μεγάλη, ήταν η παρουσία στα εγκαίνια του  Ν. Παπανδρέου.
Παρεμπιπτόντως έχουμε μερικά ερωτήματα....
Τι ακριβώς έκανε εκεί ο αδερφός του κ. Πρωθυπουργού και ποιον εκπροσωπούσε;
Tι δουλειά είχε και μάλιστα δίπλα στον κ. Βγενόπουλο;

Ως τι τον χαιρέτησε ο Μπερίσα όταν μπήκε στην αίθουσα;
Άραγε πήγε μόνος, ιδιωτικώς, με τι ταξίδεψε στα Τίρανα;
Ποιος τον κάλεσε στα εγκαίνια, γιατί ακάλεστος αποκλείεται να πήγε ...

Μπίζνες αντί για τζόγο...


ήρθαν οι Κινέζοι και έδειξαν έτοιμοι για μπίζνες με τη χώρα μας...

τη βλέπουν σα μία πύλη εξόδου των προϊόντων τους για την Ευρώπη...

εν τω μεταξύ κι αν αυτό λέει κάτι,το Σεπτέμβριο η Κινεζική κυβέρνηση σε μία εκστρατεία κατά του τζόγου,κατάσχεσε και κατέστρεψε χιλιάδες μηχανήματα βίντεο γκέιμς που λειτουργούσαν σα φρουτάκια (όπως βλέπετε στην πιο πάνω εικόνα)...

φαίνεται ότι οι Κινέζοι πιο πλούσιοι,πιο εργατικοί και πιο μεθοδικοί από εμάς,προτιμούν την ανάπτυξη μέσω των επιχειρήσεων και όχι μέσω του τζόγου...

ελπίζουμε ο ΓΑΠ κάτι να μαθαίνει από τις Ασιατικές επαφές του...

κι ακόμα ελπίζουμε να μη χαθεί η ευκαιρία συνεργασίας με τον Ασιατικό κολοσσό,λόγω των γνωστών αγκυλώσεων και καθυστερήσεων του κρατικού μηχανισμού μας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης...

Η δική μας αδράνεια ευνοεί τους άχρηστους.

 
Ερωτηθείς ο αείμνηστος Αθανάσιος Κανελλόπουλος (για όσους δε θυμούνται βουλευτής και υπουργός επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και δεινός ευφυολόγος) είχε πει ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι σαν το καρπούζι: απ’ έξω πράσινο και από μέσα κόκκινο με λίγο μαύρο».
Αν ζούσε σήμερα, σαφώς και θα αναπροσάρμοζε τα λεγόμενά του (ή και θα τα αναθεωρούσε πλήρως), βλέποντας το καρπούζι να είναι πια ολότελα μαύρο στο εσωτερικό του, παρ’ όλο που το έξω μέρος διατηρείται πράσινο.
Βέβαια, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία μετάλλαξη που υπέστη ο πλέον ερμαφρόδιτος κομματικός σχηματισμός της νεότερης ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Ο νεόκοπος ανεκδοτολόγος και πρωθυπουργός του Δ.Ν.Τ το αποτύπωσε στην ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος κατά τρόπο γλαφυρότατο: «το ΠΑΣΟΚ παραμένει πιστό στις αξίες του, αλλά αλλάζει κιόλας», είπε και δεν χάνει ευκαιρία να διατυμπανίζει την προσήλωσή του στο ιδεώδες της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, προσδοκώντας ίσως μια μελλοντική θέση έπαρχου στα πλαίσια της διακυβέρνησης που ονειρεύεται.
Αυτό το «ΠΑΣΟΚ αλλάζει» πάντως δεν το αντιλαμβάνεται κατά τον ίδιο τρόπο, ούτε η κοινοβουλευτική του ομάδα ούτε πολύ περισσότερο η εκλογική του βάση. Η μεν κοινοβουλευτική ομάδα του βιώνει μια διαρκή σχιζοφρένεια, αφού άλλα πιστεύει και άλλα ψηφίζει, η δε εκλογική βάση του μια τεράστια απογοήτευση. Η κοινοβουλευτική δικτατορία πάντως ακόμη καλά κρατεί…
Ως πότε; Οψόμεθα…
Η πραγματικότητα πάντως είναι ζοφερή. Δεν χρειάζεται πιστεύω, περαιτέρω ανάλυση. Όλοι τη ζούμε, όλοι τη βλέπουμε. Το μόνο παρήγορο είναι ότι ο κόσμος αρχίζει να αντιδρά, μετά το αρχικό σοκ που υπέστη. Διστακτικά μεν, αλλά αντιδρά. Το μόνο που λείπει είναι ο συντονισμός αυτής της αντίδρασης, ώστε να λάβει διαστάσεις. Τότε και τα μαζικής αποχαύνωσης θα αναγκαστούν να τη λάβουν υπόψη και ίσως το μήνυμα να φτάσει και ψηλότερα. Γι’ αυτό το λόγο:
α)         δεν απαντάμε στις κάθε είδους δημοσκοπήσεις. Όταν δεν μπορούν να σε σφυγμομετρήσουν δεν μπορούν να υπολογίσουν την αντίδρασή σου.
β)         δεν στρεφόμαστε εναντίον αυτών που διεκδικούν το δίκιο τους. Η προσφιλής τακτική τους είναι να στρέφουν μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, ώστε να εκφυλίζουν τους κοινωνικούς αγώνες. Σκέψου ότι αύριο αυτός που διεκδικεί μπορεί να είσαι εσύ. Με άλλα λόγια, δείχνουμε κοινωνική αλληλεγγύη.
γ)         περιορίζουμε την κατανάλωση στα απολύτως απαραίτητα. Όχι άλλα έσοδα στην τσέπη του ΔΝΤ!

«Η Θεσσαλία χρειάζεται περιφερειάρχη ικανό και ελεύθερο να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία»

ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ


- «Στη Θεσσαλία της… σιωπής που επιχειρεί να επιβάλλει ο τοποτηρητής του Μνημονίου, αντιτάσσουμε την πίστη μας στην Θεσσαλία της ζωντάνιας και της ελπίδας»


«Η Θεσσαλία χρειάζεται να εκλέξει περιφερειάρχη ικανό και ελεύθερο να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία καθώς όσα διακυβεύονται στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι πολλά και μεγάλα», τόνισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στον δήμο Αγριάς όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Θωμά Παπαευθυμίου, δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους της περιοχής που του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.
Ο κ. Κ. Αγοραστός καταλόγισε στον «τοποτηρητή του Μνημονίου» ότι «επιχειρεί να επιβάλλει την Θεσσαλία της… σιωπής αφού σκοπός του είναι η περιφέρεια να λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του κράτους υλοποιώντας χωρίς αντίρρηση όσα η κεντρική εξουσία αποφασίζει ερήμην των πολιτών.
Η δική μας φιλοσοφία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη: Θέλουμε για τον τόπο μας να αποφασίζουν οι Θεσσαλοί. Πιστεύουμε στη Θεσσαλία της ζωντάνιας και της ελπίδας. Στη Θεσσαλία που έχει φωνή, τεκμηριωμένη αλλά μαχητική. Στη Θεσσαλία που δεν συμβιβάζεται, στη Θεσσαλία που διεκδικεί».

Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι «με την ψήφο τους στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου οι Θεσσαλοί έχουν την δύναμη στο χέρι τους να διεκδικήσουν από την κεντρική εξουσία να προχωρήσουν το ταχύτερο τα μεγάλα έργα. Να διεκδικήσουμε τη συνέχιση των έργων στον Αχελώο, τη συνέχιση της Ε-65, τη χρηματοδότηση των μεγάλων αρδευτικών έργων που έχει ο τόπος μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Να διεκδικήσουμε τους θεσμοθετημένους πόρους στην αυτοδιοίκηση καθώς η κεντρική εξουσία σχεδιάζει να υφαρπάξει πάνω από 3 δις ευρώ από τους θεσμοθετημένους πόρους της αυτοδιοίκησης την τριετία 2011-2013.
Να διεκδικήσουμε δίκαιες αποζημιώσεις στο βαμβάκι.
Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των Θεσσαλών στη μόρφωση και τις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στον τόπο μας. Το δικαίωμα στην εργασία και την ζωή με αξιοπρέπεια. Το δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Το όνομα και το κεντρικό σύνθημα του συνδυασμού Κικίλια

http://www.antinews.gr/?p=64340

Η κοπτική-ραπτική συνεχίζεται.....

Είχαμε γράψει στις 23 Σεπ. 2010 στο άρθρο Εννέα ερωτήσεις για τους ιδιοκτήτες φορτηγών , τις "έφαγε" το σκοτάδι...  για τις ερωτήσεις που ως δια μαγείας είχαν εξαφανισθεί από το video της ενημέρωσης.
Είχαμε πει να μην ασχοληθούμε πάλι με το θέμα, αλλά διαπιστώσαμε ότι η πιο πάνω ενέργεια (ψαλίδισμα) ξανάγινε άλλες δυο φορές.
Δείτε και ακούστε τι έγινε στην χθεσινή ενημέρωση..
Στο 4.22 του Video της συνέντευξης των πολιτικών συντακτών , αρχίζει η ερώτηση του δημοσιογράφου Κούτρα: " ΚΟΥΤΡΑΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο Πρωθυπουργός είπε χθες, στη συνάντηση που είχαμε, ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ...και για την υπόθεση της Goldman Sachs;"
Η απάντηση του κ. Πεταλωτή ολοκηρώνεται στο 6.30 , με τη φράση "αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει και πράξη και από όλο το πολιτικό σύστημα"
Στην συνέχεια και όπως προκύπτει από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης, που παρατίθεται ακριβώς κάτω απ το video, η ερώτηση που θα έπρεπε να παίξει στο video (6.31), είναι :" ΚΟΥΤΡΑΣ: Όταν λέτε ότι δεσμευτήκατε για Εξεταστική, έχετε δεσμευτεί απέναντι σε ποιον;"
Αντί αυτής, γίνεται ένα άλμα-κόψιμο 13 ερωτήσεων !!!
Πιο συγκεκριμένα οι ερωτήσεις που κόβονται είναι σοβαρές και αφορούν στην δήλωση του πρωθυπουργού για την goldman sachs και το το τι ακριβώς ανέφερε.
Δείτε στις φωτογραφίες ποιες ερωτήσεις κόπηκαν από το video...

Βραβείο Μπούρδας 2010: “Αντιποιητική η επίθεση στο μνημόνιο”


Ο αμπελοφιλόσοφος Μίμης Ανδρουλάκης από τη συχνότητα του Flash πέρασε από τον Σολωμό και τον Καβάφη στους "ρηχούς" Έλληνες που αντιδρούν στο μνημόνιο ενώ θα έπρεπε, σύμφωνα με τον λιανέμπορο του Πολυτεχνείου, να ζήσουν την τραγικότητα της κατάστασης με ποιητική διάθεση, όπως ο αλεξανδρινός ποιητής. Επίσης, ο ημιπάλαβος Κρητικός χαρακτήρισε περίπου αποτυχημένη την πολιτική Παπανδρέου, πρότεινε εμμέσως πλην σαφώς οικουμενική κυβέρνηση, τα μάσησε για την περαίωση και φλόμωσε το λιγοστό ακροατήριο του Flash μ΄ένα μάτσο τρίχες. Πρόσεξε Μίμη μην τυχόν οι "ρηχοί" και μπατιρημένοι Νεοέλληνες που δεν γουστάρουν το μνημόνιο

Το καλοκαίρι δεν φοράνε παράσημα στο Πολεμικό Ναυτικό...Τι άλλο θα ακούσουμε...
Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, οι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί δεν θα φοράνε παράσημα και διακριτικά στις στολές τους.
Οι "κακές γλώσσες" λένε ότι δεν άρεσαν, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τα παράσημα και τα διακριτικά με κάποιες στολές του Ναυτικού.
Τι να φοράνε δηλαδή οι άνθρωποι;

Αναζητώντας καθήκοντα.....


Θαύμα - θαύμα, και έτσι έστω και με καθυστέρηση είκοσι ημερών μετά το διορισμό τους, ήρθε και η πολυπόθητη στιγμή και ορκίσθηκαν επιτέλους ο Γιάννης Διαμαντίδης ως υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, ο Γιώργος Πεταλωτής ως υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η Ελπίδα Τσουρή ως υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Εάν εξαιρέσουμε τον κ. Πεταλωτή, που επί ένα χρόνο προσπαθεί να μας πείσει για το πόσο καλή είναι η κυβέρνηση του ΠΑΟΚ οι άλλοι μάλλον θα πρέπει να περιμένουν ανάλογο χρονικό διάστημα μέχρι κάποιος να τους διευκρινίσει ποιες είναι οι αρμοδιότητές τους ως υπουργοί! Ίσως στην επόμενη επίσημη επίσκεψη του Γιώργου στην Ελλάδα...

Άλλο πάλι αυτό. Έκλεψαν τα ....παπούτσια φοιτητών


Μετά την κλοπή μόνο των ακριβών παπουτσιών και μόνο αυτών που ήταν νούμερο 40 και 42 (όχι 41 !) από το κατάστημα της Αγ.Σοφίας 9, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, "μέρα μεσημέρι", έκλεψαν και παπούτσια φοιτητών, τα οποία είχαν έξω από το δωμάτιο, χθες βράδυ στη φοιτητική εστία, στις Σαράντα Εκκλησιές, όπως μας ενημερώνουν με mail τα παιδιά.

Τι έγινε ρε λησταρχόπουλα, τι βίτσιο είναι αυτό; Σας αρέσει η ...ποδαρίλα;

Οχι στην Ουάσιγκτον κ. Χριστόφια


Tου Αθανασιου Ελλις
Η δήλωση του Κύπριου προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια, στην Ουάσιγκτον ότι «οι αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες έχουν ουσιαστικά εισβάλλει στην Κύπρο», ήταν μια ατυχής διατύπωση που δείχνει έλλειψη διπλωματικών ανακλαστικών και σίγουρα δεν βοηθά την προσπάθεια λύσης του Κυπριακού.
Είναι γνωστές οι ευθύνες της χούντας για το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και το πρόσχημα που προσέφερε στην Τουρκία για να εισβάλει. Η συζήτηση στο εσωτερικό της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, για τον ρόλο και την πολιτική φαυλότητα των δικτατόρων διεξάγεται εξαντλητικά τις τελευταίες δεκαετίες και θα συνεχισθεί. Αποτελεί εύλογη ενασχόληση ακαδημαϊκών και ιστορικών, ενίοτε και πολιτικών. Ομως, 36 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, όποιος εγείρει το συγκεκριμένο θέμα χρησιμοποιώντας ατυχείς διατυπώσεις που επιτρέπουν παρερμηνείες, σίγουρα δεν προσφέρει υπηρεσίες στο εθνικό θέμα.
Μιλώντας στην Ουάσιγκτον, το ισχυρότερο κέντρο αποφάσεων του κόσμου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός. Απευθυνόμενος σε διπλωμάτες, ακαδημαϊκούς, αναλυτές και δημοσιογράφους σε ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα της αμερικανικής πρωτεύουσας, παραπονέθηκε ότι και η Ελλάδα έχει εισβάλει στη χώρα του. Στα μάτια κάποιων εξίσωσε το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας με την οργανωμένη τουρκική εισβολή που προκάλεσε χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και πρόσφυγες, αλλά και την απώλεια του ενός τρίτου του κυπριακού εδάφους.
Το ακροατήριό του αποτελείτο από ανθρώπους επιρροής μεν, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του Brookings, Στρόουμπ Τάλμποτ, οι οποίοι, όμως, δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες ενός πολύπλοκου προβλήματος, όπως είναι το Κυπριακό. Αποτελεί ατόπημα η προβολή σε αυτό το κοινό μιας θέσης που αποδυναμώνει την επίρριψη ευθυνών στην Τουρκία.

Επαληθεύεται η προφητεία του Γιώργου “θα μας πάρουν με τις πέτρες”

Για “ελεγχόμενη πτώχευση” μιλά ο Καρατζαφέρης

Το Μνημόνιο αποτέλεσε και σήμερα πεδίο δόξης λαμπρό για να κονταροχτυπηθούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Η μεν κυβέρνηση υποστήριξε πως «είμαστε τυχεροί που έχουμε τον πιο κατάλληλο άνθρωπο που είναι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας και θα μας βγάλει από την κρίση»! Κι όμως, το είπε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης, εγνώμων ππυ αντί να πάει σπίτι του μετά από όσα του συνέβησαν στο ΠΑΣΟΚ, προβιβάστηκε στην κυβέρνηση.

Το άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι ο κ. Καρατζαφέρης – άργησε μεν – αλλά συνειδητοποιεί επιτέλους ότι το άρμα Παπανδρέου τον σέρνει προς την καταστροφή  και είπε...
πως οδηγούμεθα με μαθηματική ακρίβεια σε αναδιάρθρωση του χρέους: «Κακά τα ψέματα. Θα γίνει και αναδιαμόρφωση του χρέους. Δεν βγαίνουν οι υποχρεώσεις μέχρι το 2013, με ανυπαρξία ανάπτυξης. Αυτό στη γλώσσα των οικονομολόγων λέγεται ελεγχόμενη πτώχευση. Δεν μου αρέσει καθόλου η λέξη, αλλά δεν βλέπω πως θα τα βγάλουμε πέρα. Εκτός αν αποφασίσουμε και συμφωνήσουμε ότι ο «κεχαγιάς» θα μείνει για πάντα στο κεφάλι μας»…!
Απο την μεριά του ο κ. Τσίπρας είπε ξεκάθαρα ότι οδηγούμαστε στη χρεοκοπία και ότι αυτό δεν έχει γίνει ακόμα διότι θα πρέπει να προλάβουν να πάρουν κάτι οι δανειστές μας…(τι έχουμε γράψει εδώ στο antinews;)…!

Ο κ. Τσίπρας προχώρησε ακόμα περισσότερο: «μπορεί να μην επαληθευτώ όταν είχα πεί ότι θα φύγετε νύχτα, αλλά μεσημέρι, αλλά είναι βέβαιος πως θα επαληθευτεί η προφητεία του Γ. Παπανδρέου όταν είπε «θα μας πάρουν με τις πέτρες»!

Απαντώντας (που λέει ο λόγος δηλαδή), ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης είπε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα με υπεύθυνη ηγεσία κι εδώ που έχει βρεθεί η Ελλάδα κάθε στιγμή και κάθε μέρα κρίνεται»!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης είπε ότι το Μνημόνιο αποτελεί προϊόν κακοδαιμονίας για την ανάπτυξη και ταυτόχρονα επικαλέστηκε το κείμενο του Μνημονίου σε τρία σημεία του για να «αιτιολογήσει» το γιατί δεν «μπορούσε» η χώρα μας να αξιοποιήσει καλύτερους όρους δανεισμού:

ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΠΑΤΡΑΣ

Τα περίπτερα  του 4ου Youth Festival της ΟΝΝΕΔ, επισκέφθηκε και περιηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους νεολαίους τηςΜΑΚΙ, της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ.
«Είμαι  όλος αυτιά» είπε στα κορίτσια και τα αγόρια της γαλάζιας ελπίδας, προκαλώντας με πολλές «επιθετικές» ερωτήσεις την θέση και την αντίθεση τους σε καυτά ζητήματα της εποχής και της χώρας.
Είναι γνωστό ότι ο Νίκος Νικολόπουλος είναι από τα πρώτα ιδρυτικά στελέχη της ΜΑΚΙ (Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση) αφού από τον Σεπτέμβριο του 1974 με την πρόδρομη Δημοκρατική Κίνηση Μαθητών (ΔΚΜ) Πάτρας είναι στην πρώτη γραμμή.
 «Είμαι» είπε «ένας άνθρωπος που διάλεξα  να αγωνιστώ σε όλη μου την ζωή τόσο στο νεολαιίστικο κίνημα όσο και στο αυτοδιοικητικό κίνημα. Ένας άνθρωπος καθημερινός, που εύκολα χνωτιάζω με τον νέο και την νέα απλό συμπολίτη μου. Είμαστε και είμαι εδώ να δώσουμε δικαίωμα στην ελπίδα σε όσους μπορούν και πρέπει να μας ακούσουν αλλά και σε όσους έχουν υποχρέωση να ακούσουν ένα διαφορετικό μήνυμα από εκείνο που δίνει η Κυβέρνηση της κατάθλιψης με αυτή την απαράδεκτη οικονομική πολιτική, η οποία δημιουργεί λουκέτα και ανεργία.
Είναι αδιανόητο, ο καθένας από εμάς που υπήρξε έστω και για μία φορά ΟΝΝΕΔίτης να μην δώσει το παρόν.
Εδώ από  το λιμάνι της ελπίδας εδώ από  το φεστιβάλ της πολιτικομάνας Πάτρας που χτυπά σήμερα η καρδιά της  νεολαίας, θέλω να φωνάξω και να φτάσει η φωνή σε όλη την Δυτική Ελλάδα, ψηφίζουμε ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ στους Δήμους και στην Περιφέρεια.
Ψηφίζουμε τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Γ. Δρακούλη στο ψηφοδέλτιο του Γ. Παπαναστασίου «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ»  για  περιφερειακό σύμβουλο και τον Γιώργο Κουτσαντώνη για δημοτικό σύμβουλο Πάτρας φυσικά με τον συνδυασμό του  Κ. Χριστόπουλου «ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΝΕΑ ΠΟΛΗ»!
Ο καθένας  από μας θα πρέπει να βοηθήσει και  να πάρει πόρτα-πόρτα, σπίτι- σπίτι, μαγαζί-μαγαζί, πλατεία-πλατεία όλους  τους υποψηφίους της ΟΝΝΕΔ. Κανείς δεν  μπορεί να απουσιάσει από αυτό το μεγάλο ραντεβού της μάχης. Θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, τα νέα παιδιά της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, τους εργαζομένους πετυχημένους στους χώρους που διάλεξαν να αγωνιστούν  στην ζωή τους, όλων των συνδυασμών της Αχαΐας .

e-Επιλογές της 01/10/2010

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΛΟΥ ΖΕΤΤΑΣ ΜΑΚΡΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ


Σε  εκδήλωση που διοργάνωσαν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας παραβρέθηκε χθες το βράδυ η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα  Μακρή. Ταυτόχρονα η κα Μακρή ως ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο της τρίτης ηλικίας προέβη στον εξής χαιρετισμό.
 
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας αποτελεί την ευκαιρία απόδοσης φόρου τιμής στους ηλικιωμένους για την πολυετή προσφορά τους στην κοινωνία μας. Με τον εορτασμό της Ημέρας αυτής αποδεικνύεται η αναγνώριση και η προβολή της συμβολής των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη  της πατρίδας μας. Γνωρίζουμε αναμφίβολα ότι οι ηλικιωμένοι έχουν διαδραματίσει έναν  πολύ σημαντικό ρόλο στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα με την ανάληψη ευθυνών που σε αρκετές περιπτώσεις είναι υπεράνω των δυνάμεων τους. Το εθελοντικό τους έργο, η μετάδοση των γνώσεων τους, η οικονομική και ηθική στήριξη των παιδιών τους, η ανατροφή των εγγονιών τους αλλά και η αυξανόμενη προσφορά τους στην αγορά εργασίας ενισχύουν το σεβασμό μας προς το πρόσωπό τους και την αγάπη μας για αυτούς.
Η Ημέρα αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε πόσα μας έχουν προσφέρει και πόσα μπορούν να προσφέρουν με την παρουσία τους. Όμως, η ειλικρινής αγάπη μας για αυτούς δεν μας αφήνει  να περιοριστούμε σε απλούς εορτασμούς. Η ευθύνη μας απέναντι στην πολυσήμαντη προσφορά τους είναι μεγάλη. Για αυτό οφείλουμε όλοι μας  να τους αγκαλιάσουμε με ζεστασιά και αγάπη αποδεικνύοντας ότι αναγνωρίζουμε  την πολυετή και πολυσήμαντη παρουσία τους.   Σε μία περίοδο που οι ηλικιωμένοι διακατέχονται από πλήρη απογοήτευση προς την  Πολιτεία μετά την μείωση των συντάξεων τους, οφείλουμε να τους αποδείξουμε ότι δεν αδιαφορούμε για τα προβλήματα και τις αγωνίες τους. Χρέος μας είναι να αγωνιστούμε  με όλες μας τις δυνάμεις για να τους εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή διαβίωση, ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία,  παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες υγείας και φροντίδας, προστατεύοντας τον θεσμό των ΚΑΠΗ  και αγκαλιάζοντας τους με ειλικρινές ενδιαφέρον.

Το 4youth festival στην ΠάτραΗ Δυτική Ελλάδα υποδέχθηκε το 4youth festival φιλοξενώντας την ΟΝΝΕΔ στο χώρο του Μώλου Αγ. Νικολάου στην Πάτρα. Το λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας γέμισε νέους και νέες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από τα σύγχρονα προβλήματα αλλά και να ψυχαγωγηθούν μέσα από τις δράσεις του Φεστιβάλ.
Στο χώρο των εκδηλώσεων στήθηκαν περίπτερα των οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εφημερίδων, το onned web radio, fun park αλλά και οι ειδικές θεματικές διαδρομές προβληματισμού, μέσα από τις οποίες η ΟΝΝΕΔ έχει την ευκαιρία να προβάλει τις θέσεις της για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στις προτάσεις για τις πόλεις που υποδέχονται τα Φεστιβάλ.
Στην πόλη της Πάτρας το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο θέμα του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος αλλά και του μεταναστευτικού, καθώς στην αχαϊκή πόλη παρατηρείται έντονη συγκέντρωση λαθρομεταναστών λόγω της ύπαρξης του λιμανιού.
Παράλληλα, στο μικρόφωνο του onned web radio φιλοξενήθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Γ. Παπαναστασίου και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρών κ. Κ. Χριστόπουλος.
Ο κ. Παπαναστασίου ανέλυσε τα βασικά σημεία της υποψηφιότητας του, υπογράμμισε την εκτεταμένη αδράνεια στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και τόνισε πως ήρθε η στιγμή η περιφέρεια να αλλάξει πρόσωπο προσφέροντας ευκαιρίες στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας.

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ του ΑΠΘ στις 6, 7 και 8 Οκτωβρίου 2010

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.Το Τμήμα μας αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία απειλούν την στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία του. Η απόσπαση, μέχρι σήμερα, ελάχιστων εκπαιδευτικών στο Τμήμα
1) καθιστά αδύνατη την ποιοτική πρακτική άσκηση 1.000 φοιτητών και φοιτητριών μας, αφού 4 (τέσσερις!) εκπαιδευτικοί καλούνται να καθοδηγήσουν την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των διδασκαλιών τους στα δημοτικά σχολεία
2) ματαιώνει τη λειτουργία εργαστηρίων υπολογιστών και φυσικών επιστημών τα οποία θα ερημώσουν, πράγμα που δεν συνιστά μόνο περιορισμό της μόρφωσης των αυριανών δασκάλων, αλλά και τεράστια οικονομική σπατάλη, γιατί τεχνολογικός εξοπλισμός δεκάδων χιλιάδων ευρώ μένει αναξιοποίητος
3) καταργεί την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε ανάπηρους φοιτητές και ανάπηρες φοιτήτριες, αφού αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στελέχωναν το Κέντρο Ενταξιακής Πολιτικής
Αυτή η πρωτοφανής αντιμετώπιση των σπουδών των μελλοντικών δασκάλων από το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο.
Όπως δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο το γεγονός ότι εξαναγκαζόμαστε κάθε χρόνο να παρακαλούμε άλλες Σχολές να μας δανείσουν αίθουσες για να κάνουμε μαθήματα.
Όπως δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο το γεγονός ότι έχουμε μόλις 30 (τριάντα!) διδάσκοντες για να εκπαιδεύσουμε 2.000 ενεργούς φοιτητές.
Θέλουμε το Παιδαγωγικό Τμήμα να παράγει πραγματικούς δασκάλους και δασκάλες που θα αξίζουν τον τίτλο αυτόν. Θέλουμε δασκάλους και δασκάλες επιστήμονες που θα μπορούν να μορφώνουν όλα τα παιδιά.
Γι’ αυτό χρειαζόμαστε άμεσα την απόσπαση επαρκούς αριθμού εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή των πτερύγων του κτιρίου. Γι’ αυτό ζητούμε νέες θέσεις διδασκόντων.
Η παροχή όλων των αναγκαίων πόρων για την εκπαίδευση των φοιτητών μας από την πολιτεία δεν είναι προνόμιο ή χάρη. Αποτελεί στοιχειώδη συνταγματική υποχρέωσή της.
Ως πρώτο δείγμα διαμαρτυρίας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα δεν θα γίνουν μαθήματα στις 6, 7 και 8 Οκτωβρίου. Θα δώσουμε συνεντεύξη τύπου, θα κάνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας, εκδηλώσεις και συζητήσεις. Το μάθημα που θα διδαχτούμε και θα διδάξουμε θα έχει στο κέντρο του, για ακόμη μια φορά, τον αγώνα για μια γνήσια, ανθρωπιστική, πολύπλευρη παιδεία.


Θεσσαλονίκη, 1 Οκτωβρίου 2010Δήμητρα Κογκίδου

Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής, ΑΠΘ 

«Οι επιχειρηματίες της Θεσσαλίας χρειάζονται συγκεκριμένα έργα, πράξεις, δράσεις»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


- «Στόχος μας η εξωστρεφής και ανταγωνιστική στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον Θεσσαλία που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης»

Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των υγιών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, προανήγγειλε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντηση εργασίας που είχε με την διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.
«Οι επιχειρηματίες χόρτασαν από λόγια. Θέλουν να δουν έργα, πράξεις, δράσεις. Ωστόσο στη σημερινή εποχή χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στηριχθεί η υγιής επιχειρηματικότητα. Η Θεσσαλία δεν αντέχει άλλα «κουφάρια» αλλά επιχειρήσεις σύγχρονες και καινοτόμες, που δημιουργούν θέσεις εργασίας, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και επιστρέφουν στο κοινωνικό σύνολο την εμπιστοσύνη που τις δείχνει. Αυτές τις επιχειρήσεις δεσμεύομαι να στηρίξω με πράξεις», τόνισε με έμφαση κ. Κώστας Αγοραστός.
Ο υποψ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σκιαγράφησε ως βασικό στόχο του «να εξελιχθεί η Θεσσαλία σε περιφέρεια που να είναι εξωστρεφής και ανταγωνιστική στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον». Προς την κατεύθυνση έκρινε αναγκαίο να δοθεί νέα ώθηση και δυναμική στην επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλίας μέσα και από τα προγράμματα της περιφέρειας.
Ο κ. Κ. Αγοραστός έδειξε να συμμερίζεται την εκτίμηση του επιχειρηματικού κόσμου ότι «η αναπτυξιακή δυναμική των θεσσαλικών επιχειρήσεων έχει καμφθεί την τελευταία διετία εξαιτίας ενδογενών και εξωγενών παραγόντων». Στα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τις θεσσαλικές επιχειρήσεις συμπεριέλαβε μεταξύ άλλων, «την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, την έκταση του φαινομένου των ακάλυπτων επιταγών, τη μεγάλη πτώση στον κύκλο παραγωγής από τη ραγδαία επιδείνωση της ζήτησης, την υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων, τις καθυστερήσεις πληρωμών από το Δημόσιο, καθώς και πάγια διαρθρωτικά προβλήματα, όπως η γραφειοκρατία, η πολυνομία και ο αθέμιτος ανταγωνισμός».
Ο κ. Κώστας Αγοραστός επανέλαβε την δέσμευσή του για «εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών με γρήγορες διαδικασίες, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα» και επανέλαβε ότι «η ανάπτυξη της Θεσσαλίας σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την αύξηση της απασχόλησης είναι οι κεντρικές του προτεραιότητες».
Για την επίτευξη των στόχων αυτών δεσμεύτηκε να εργαστεί με γνώμονα «την επέκταση και αναβάθμιση των ενδοπεριφερειακών υποδομών, την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής οικονομικής συνοχής, την αναδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας και τη μεγαλύτερη δυνατή σύνδεση του πρωτογενή με τον δευτερογενή τομέα, , τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του καινοτόμου χαρακτήρα στις επιχειρήσεις, την μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση του τουρισμού και του πολιτισμού, τη βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού, την περιβαλλοντική προστασία και τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων».

Σας καλώ να στηρίξετε τον αγώνα όσων παλεύουν για να δώσουν στην Ελλάδα Ελπίδα, όχι όσους καλλιεργούν το Φόβο.


Σημεία Ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά
Στη Δυτική Μακεδονία (Καστοριά)

  • Στην αρχή της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει:
«Σε αυτές τις σκληρές ώρες, τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας και ο λαός μας, ξεκινάμε τον αγώνα για τις εκλογές της τοπικής Αυτοδιοίκησης από την τιμημένη Μακεδονία. Την μάνα των εθνικών μας αγώνων! Για να γεμίσουμε την ψυχή και την καρδιά μας με τη δική σας δύναμη! Και τις μπαταρίες της παράταξης με τη δική σας εντολή. Για συσπείρωση, για ενότητα, για αγώνα».
  • Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται σε τρεις βασικούς λόγους της επίσκεψής του στη Δυτική Μακεδονία:
«Πρώτον, για να σας μεταφέρω το μήνυμα της Ελπίδας. Μέσα σε μια κρίση χωρίς προηγούμενο. Κι απέναντι σε μια κυβέρνηση, που κάνει ό,τι μπορεί, μαζί με τους πάσης φύσεως “παπαγάλους” και τα “εξαπτέρυγά” της, να σπείρει το φόβο και την απελπισία ανάμεσά σας. Αντισταθείτε στον Φόβο! Υπάρχει Ελπίδα! Ρεαλιστική. Χειροπιαστή».
  • Το δεύτερο μήνυμα, αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θέτει δύο ερωτήματα:
«-- Θέλετε αυτοδιοικητικούς άρχοντες ελεγχόμενους από την κυβέρνηση που ακύρωσε τη μεταρρύθμιση; Που θα επαιτούν ψίχουλα, γιατί δεν θα τους αφήνουν να κάνουν αλλιώς;
-- Ή θέλετε αυτοδιοικητικούς άρχοντες χωρίς κομματικές εξαρτήσεις από την κυβέρνηση. Που θα απαιτούν, δεν θα επαιτούν. Κι έχοντας τις τοπικές κοινωνίες συσπειρωμένες γύρω τους θα κερδίζουν;»
  • Το τρίτο μήνυμα, αφορά το βράδυ των εκλογών και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θέτει ένα ακόμα ερώτημα:
«Τι ακριβώς θέλετε; Να νιώσει η κυβέρνηση ευχαριστημένη με την ετυμηγορία του λαού; Ή να νιώσει… ζεματισμένη
  • Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στη Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζει ότι, σήμερα έχει αλλάξει και προσθέτει:
«Αποτελεί ταυτόχρονα συνέχεια και τομή σε σχέση με το παρελθόν.
-- Αποτελεί συνέχεια, γιατί αντλεί από τις καλύτερες παραδόσεις της Κεντροδεξιάς, που θεμελίωσαν την δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.
-- Αλλά αποτελεί και τομή, διότι έκανε αυτοκριτική σε σχέση με το παρελθόν. Όση δεν έκανε ποτέ οποιοδήποτε κόμμα στην Ελλάδα.
Και τώρα κρατώντας αυτά που οφείλουμε να κρατήσουμε – τις καλύτερες παραδόσεις μας και τις ιδέες μας που δικαιώνονται παντού στον κόσμο –
αλλά και απορρίπτοντας αυτά που οφείλαμε να απορρίψουμε – τα σοβαρά λάθη, τις παραλείψεις και τα “βαρίδια” του παρελθόντος – κοιτάμε μπροστά και χαράζουμε νέους δρόμους. Για την Παράταξη. Και για την Πατρίδα».
  • Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει, ανάμεσα στα άλλα:
«Δεν είπαμε, εμείς ποτέ, ότι δεν θα χρειαστούν θυσίες. Είπαμε ότι θα πιάσουν τόπο οι θυσίες. Δεν είπαμε εμείς ποτέ ότι η Νέα Δημοκρατία τα έκανε όλα καλά στο παρελθόν. Όμως ό,τι μέτρα κι αν πήρε, τις συντάξεις των 700 ευρώ δεν τις πείραξε! Όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ σήμερα…
Ούτε αύξησε το ΦΠΑ στα τρόφιμα από το 9% όπου ήταν πέρσι, στο 11% που έφτασε φέτος ή στο 23% που δεσμεύτηκε με το Μνημόνιο να το ανεβάσει το επόμενο διάστημα…
-- Δεν είπαμε εμείς ποτέ, ότι θα μοιράσουμε λεφτά στον κόσμο. Αλλά αυτά που δεσμευτήκαμε θα τα κάνουμε. Θα αποκαταστήσουμε τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων!
  • Ειδικότερα, για τη θέση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο Μνημόνιο, αναφέρει:
«Όταν διαφωνήσαμε με το Μνημόνιο και το καταψηφίσαμε, μας έλεγαν διάφοροι παπαγάλοι της κυβέρνησης: Καλή η διαφωνία σας, αλλά εσείς τι προτείνετε; Μη βιάζεστε, τους λέγαμε, θα το ακούσετε κι αυτό.
Κι ύστερα από δύο μήνες, στις αρχές Ιουλίου, προβάλαμε δημόσια το δικό μας Σχέδιο για έξοδο από την κρίση.
Πλήρες, αναλυτικό, με στοιχεία, με διαγράμματα, κοστολογημένα όλα…Επί δύο μήνες δεν μας απάντησαν. Κι ύστερα ήλθε η παρουσίαση του Σχεδίου μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κι εκεί κατάλαβαν ότι ο Ελληνικός λαός άκουσε πια το Σχέδιό μας... Κι όλος ο Ελληνικός λαός, τη στιγμή της απελπισίας του άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι εμείς λέμε κάτι διαφορετικό πάνω στο οποίο μπορεί να ελπίζει…
Ότι με την Πολιτική του Μνημονίου χτυπιέται το έλλειμμα από τη μια πλευρά, αλλά μεγαλώνει από την άλλη, λόγω της ύφεσης που προκαλεί. Αδειάζουν, τονίζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τα νερά από τα βάρκα με…τρύπιο κουβά! Και τα μισά χύνονται πάλι μέσα στη βάρκα. Κι έτσι δεν θα αδειάσει ποτέ η βάρκα. Προσέξτε ακόμα και κάτι άλλο που προβλέπει το Μνημόνιο: Ενώ το έλλειμμα μειώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, το χρέος μεγαλώνει γρήγορα! Κι όσο υπάρχει έλλειμμα, το χρέος θα εξακολουθεί να μεγαλώνει.

Ο Σημίτης απαντά στον Παπανδρέου για την εξεταστική για την οικονομία


Με μία αυστηρή δήλωση, που φωτογραφίζει το Γιώργο Παπανδρέου για “μισόλογα και υπονοούμενα” απάντησε ο Κώστας Σημίτης στην εξαγγελία Παπανδρέου ότι η εξεταστική επιτροπή θα συμπεριλάβει και την δεύτερη περίοδο Σημίτη, δηλαδή θα ξεκινήσει από το 2001 και εξής. “Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν από το 2001 και ύποπτα μετά. Υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά”, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, επιχειρώντας να δείξει πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου…
========================
Μήπως υπάρχει λογική;

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Δείτε το διάγραμμα στη σελίδα 66:


αφού διαβάσετε στη σελίδα 10 ότι προβλέπεται ισχυροποιηση της ύφεσης στην Ελλάδα το 2011 και αφού δεχθείτε απειλές ότι αν δε συμμορφωθείτε θα καταστραφείτε. Ουστ!


Διαβάστε και μόνοι σας...

Ανοιχτά επαγγέλματα με ανοιχτά....πόδια !!!

Ακούω για καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα;! Και οι υπουργοί τρώνε μακάριοι τα βράδια στα καλά ρεστωράν;
Η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη αρχίσει να καταρρέει, αλλά ως συνήθως θα το μάθει τελευταία...
Πριν από ενάμιση χρόνο ο κ. Παπανδρέου δήλωνε για το Ελληνικό: «Το ξεπούλημα των τελευταίων ελεύθερων χώρων που έχουν απομείνει στην πόλη αποτελεί μια εγκληματική πολιτική κι όχι μια αναπτυξιακή πολιτική».
Θα έλεγα ο Γιωργάκης ο Ψευτοθόδωρος, αλλά ο παλαιός εκείνος Ψευτοθόδωρος έλεγε πού και πού καμμιάν αλήθεια, για να τον αφήνουν να μπαίνει στο καφενείο να παίξει μια ξερή, μια πρέφα, αντιθέτως
ο Γιωργάκης ο Β' Παπανδρέου ο Γ' ο Ψευτοθόδωρος, ψάχνω να βρω για κάτι να 'χει πει την αλήθεια και δεν βρίσκω.
Ελεγε, για παράδειγμα ότι θα αυξήσει τα κονδύλια για την παιδεία, τώρα τα μειώνει -έλεγε και τι δεν έλεγε, για τους μισθούς, τον ΦΠΑ, το χρέος, έλεγε και τι δεν έλεγε.
Ομως!
Βλέπω μερικούς από σας εκεί πίσω, στο τελευταίο θρανίο, να μην ενοχλούνται και τόσο! Τι έγινε, παίδες; το συνηθίσαμε το δούλεμα; Συνηθίσαμε την ευτελή μας έκπτωση;

Ακουσον, Άκουσον: Δεσμευτήκαμε στην Ευρώπη για Εξεταστική Επιτροπή..

Ακούστε τι είπε o K. Πεταλωτής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.
ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ στην Ευρώπη...
Ρωτάει η Τρέμη: κ. Πεταλωτή δεσμευθήκαμε, στην Ευρώπη να κάνουμε εξεταστική Επιτροπή;
Απάντηση: ΒΕΒΑΙΩΣ..
Πρετεντέρης: αυτό είναι πολύ σοβαρό, σε ποιον δώσαμε την διαβεβαίωση ότι θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή.., που στο μνημόνιο, που;;
Ρωτάει ο κ. Μαρκόπουλος: που το λέει αυτό, υπάρχει επίσημη συμφωνία;
Μόλις είδε ότι δυσκολεύουν τα πράγματα, παρενέβη η Τρέμη για να σώσει την παρτίδα και να "προστατεύσει" τον Πεταλωτή και κόβει την συζήτηση λέγοντας δεν έχουμε χρόνο...
Έκανε την διακοπή για να πάει στο ανύπαρκτο θέμα του Βατοπεδίου.
Ε βέβαια για το Βατοπέδι υπάρχει χρόνος...
Δεσμευτήκαμε στην Ευρώπη για εξεταστική είπε ο Πεταλωτής.. και για την Goldman Sachs  και την εμπλοκή της το 2000-2001, είχαμε δεσμευθεί από τον Φεβ.2010 να δώσουμε πληροφορίες, σχετικά με την υπόθεση των κρυφών ομόλογων.... (Η Ελλάδα δεν απάντησε στην Ε.Ε για το "κρυφό" ομόλογο της Goldman Sachs )
Που είναι αυτή η απάντηση στην δέσμευση μας προς την Ευρώπη, για την Goldman Sachs κ. Πεταλωτή;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Διεθνής Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου


Η Διεθνής Ημέρα Τρίτης Ηλικίας υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990 και στόχο έχει να αναγνωρίζει τη συμβολή των ηλικιωμένων ατόμων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη αλλά και να επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία. Σε αυτό το στάδιο ζωής, το οποίο ταυτίζεται με μια ευρεία κοινωνική ομάδα συνανθρώπων μας, οφείλουμε να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό και να παρέχουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα τους ανταποδίδουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όλα όσα μας προσέφεραν.

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, η ΟΝΝΕΔ αποφάσισε να βρεθεί δίπλα στους στέλνοντας ένα συμβολικό μήνυμα πως η σοφία των γηραιότερων θα πρέπει να αποτελεί πυξίδα για την πορεία της νεολαίας. Για το λόγο αυτό, αντιπροσωπεία της οργάνωσης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδρέα Παπαμιμίκο και τους Βασίλη – Φοίβο Αξιώτη - Γραμματέα Κ.Ε ΟΝΝΕΔ, Άγγελο Παπανικολάου – Τομεάρχη Υγείας Π.Σ. ΟΝΝΕΔ και Γ. Δρακούλη – Πρόεδρο Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, επισκέφθηκε το Κωνσταντοπούλειο Ευγήρειο Πατρών.

Τα μέλη της ΟΝΝΕΔ συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τους ηλικιωμένους και πρόσφεραν συμβολικά ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στις κυρίες και από μία κούπα στους άνδρες.

Δηλώσεις σχετικά με την επίσκεψη

Α. Παπαμιμίκος - Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ: «Σε μια εποχή που συνήθως ξεχνάμε, βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να τιμήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, που τόσα έχουν προσφέρει στην ελληνική κοινωνία. Η Τρίτη ηλικία αποτελεί τη σοφότερη κοινωνική ομάδα της χώρας και οι εμπειρίες της, μας θυμίζουν εποχές και εικόνες που δεν έχουμε ζήσει. Είναι καιρός η Πολιτεία να δώσει ιδιαίτερο βάρος στους ανθρώπους αυτούς που για μια ολόκληρη ζωή προσέφεραν σε μας και να μεριμνήσει ώστε να απολαμβάνουν τους κόπους μιας ζωής απρόσκοπτα.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν πρέπει να αποτελέσει άλλη μια δικαιολογία για τη μη παροχή όλης της αναγκαίας μέριμνας σε άτομα τα οποία αξίζουν το σεβασμό και τη βοήθεια όλων μας».

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η διγλωσσία δημιουργεί τεράστια προβλήματα, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στα εθνικά μας θέματα».

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή τις απαντήσεις που έδωσε η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής στην Κυπριακή Βουλή σχετικά με το μορατόριουμ άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, με τις απαντήσεις που έδωσε στην Κυπριακή Βουλή σχετικά με το μορατόριουμ άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναδεικνύει συνεχείς αντιφάσεις και κυβερνητική διγλωσσία.
Δεν ακύρωσε απλά τις πρωτοβουλίες του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος έχει δημόσια ταχθεί υπέρ της υιοθέτησης μόνιμου μορατόριουμ. Κατάφερε πραγματικά το ακατόρθωτο: Να αυτοαναιρεθεί, ακυρώνοντας επί της ουσίας την επιστολή που η ίδια έστειλε στην Ιταλίδα ομόλογό της για την υιοθέτηση σημαντικών περιορισμών στην άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.
Αφού πρώτα υπονόμευσε, με την επιστολή της, την εκπεφρασμένη θέση του Υφυπουργού της, αλλά και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης σχετικά με την έρευνα και αξιοποίηση Υδρογονανθράκων στον εθνικό μας θαλάσσιο χώρο, τώρα ομολογεί έμπρακτα ότι οι σπασμωδικές “πράσινες” πρωτοβουλίες της εκθέτουν ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα της χώρας και αναγκάζεται σε αναδίπλωση.

«Η εξωτερική πολιτική σε μόνιμες διακοπές…»

Ανθελληνικό και φιλοτουρκικό παραλήρημα σε μουσουλμανικό τέμενος στη Θράκη
«Η  εξωτερική πολιτική σε μόνιμες διακοπές…»
Επικίνδυνη  άγνοια και ολιγωρία για τα τεκταινόμενα στη Θράκη από την ανεξέλεγκτη προπαγάνδα των Τούρκων πρακτόρων, καταλογίζει στην Κυβέρνηση-κυρίως για την εξωτερική πολιτική της- ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
 Ο  Αχαιός Βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση  στους Υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης,  Παιδείας και Προστασίας του  Πολίτη με αφορμή πρόσφατη προπαγανδιστική ενέργεια σε μουσουλμανικό τέμενος στο χωριό Εχίνος στην Ξάνθη, κατά την διάρκεια μιας τελετής χάτιμ, δηλαδή ολοκλήρωσης των μαθημάτων Κορανίου.
 Στην εκδήλωση εκείνη παρέστησαν ο ψευτομουφτής Αχμέτ Μέτε, ιδιαίτερα δραστήριος στην ανθελληνική και φιλοτουρκική προπαγάνδα και  ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς.
Όμως, στην εκδήλωση παρέστησαν και αρκετά άτομα  που φορούσαν μπλούζα με τη «σημαία» της «Τουρκικής Δημοκρατίας της  Ανεξάρτητης Λ. Θράκης» πάνω στην οποία είχαν τυπώσει και τη φράση «Νεολαία του Λαλά Σαχίν Πασά», ο οποίος ήταν ο Οθωμανός στρατηγός που κατέκτησε τη Θράκη τον 14ο αιώνα!

Υφεση στο 3,5% και ανεργία 12%

Επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας βλέπουν οι 4 στους 5 Ελληνες, ενώ το 72% των νοικοκυριών μιλούν για χειροτέρευση της θέσης τους. Το Ινστιτούτο βλέπει εκτίναξη της ανεργίας στα 13,5% για το 2011
Με 4 στους 5 Ελληνες να αναμένουν επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας και το 72% των νοικοκυριών να μιλούν για χειροτέρευση της θέσης τους το επόμενο 12μηνο, το ΙΟΒΕ επεξεργάζεται τρία επικρατέστερα σενάρια για την οικονομική πορεία της χώρας. Σενάρια τα οποία αναφέρονται ακόμη και στην πτώχευση της χώρας και τη στάση πληρωμών αλλά και στη... σωτηρία της.
Ολα αυτά, καθώς στην τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ (Ιούνιος - Αύγουστος 2010) γίνεται λόγος για επιδείνωση της ύφεσης στο 3,5% για το 2010 και εκτίναξη της ανεργίας άνω του 12% για φέτος και πάνω από 13,5% για το 2011. Ο δε δείκτης του οικονομικού κλίματος υποχώρησε...
στο τρίμηνο στις 65 μονάδες (-10 μονάδες αντίστοιχα πέρυσι).
Τα τρία σενάρια
Τα σενάρια που επεξεργάζεται το Ιδρυμα Οικονομικών - Κοινωνικών Ερευνών για την ελληνική οικονομία είναι τα εξής:
1 «Σενάριο ελπίδας». Η Ελλάδα θα ακολουθήσει σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής του μνημονίου και θα εφαρμόσει παράλληλα πολιτικές που διευκολύνουν την οικονομική ανάπτυξη και συνακολούθως τη δημοσιονομική προσαρμογή (απελευθέρωση επαγγελμάτων και αγορών, ιδιωτικοποιήσεις, ενίσχυση των επενδύσεων κ.λπ.).
Στην περίπτωση αυτή το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπεται να μειωθεί κοντά στο 7% του ΑΕΠ το 2011 και κοντά στο 5% το 2012, ενώ η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχίσει να είναι αρνητική το 2011, αλλά ηπιότερη το 2012 και θετική το 2013 (μεταξύ 1,5% και 2,5%).
Είναι πιθανόν, όχι όμως βέβαιο, ότι η υλοποίηση του αισιόδοξου σεναρίου θα επιτρέψει σταδιακά την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.

Απολογισμός ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση μπέρδεψε το «αυτονόητο» με το «ανόητο»

Ο «απολογισμός ενός χρόνου» του ΠΑΣΟΚ περιγράφει την αρχή του τέλους
Αφατη συγκίνηση νοιώσαμε χθες όσοι πήραμε στα e-mail μας την ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου με τον απολογισμό της κυβέρνησης για τον ένα χρόνο στην εξουσία
Πέρασε ένας χρόνος με το ΠΑΣΟΚ να κυβερνά αυτό τον τόπο και κάποιοι στην κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός, αισθάνθηκαν την ανάγκη να μας θυμίσουν την επέτειο. Και από τον απολογισμό που έκαναν εμφανίζονται να είναι περήφανοι για το έργο τους
«Κάναμε σε ένα χρόνο, όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα» είναι ο τίτλος του κειμένου που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση: Συμπλήρωση ενός χρόνου της Κυβέρνησης – Απολογισμός έργου (1)
Συμφωνούμε απόλυτα. Εκτός του ότι έχουμε να βάλουμε γτκαουλάϊτερ στο κεφάλι μας μισόν αιλώνα, επιπλέον μέσα στον χρόν αυτό του ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε και η  χώρα πράγμα που δεν είε συμβεί (να φανταστείτε) ούτε επί … Μητσοτάκη.
Ο απολογισμός δίνει έμφαση στο σύνθημα του πρωθυπουργού «το μεγάλο έργο της αναμόρφωσης της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει. Η επανάσταση του αυτονόητου έχει αρχίσει».
Πράγματι, αλλά μήπως έγινε κάποιο ορθογραφικό λάθος στο “αυτονόητου” και εννοούσαν του “ανόητου”;
Άλλωστε όπως είπε χθες και ο Σαμαράς, απαντώντας στον ισχυρισμό του ΓΑΠ ότι η ΝΔ φταίει που ανέβηκαν τα spread’s: «Αυτό δεν είναι σωστό, δεν είναι καν λάθος. Είναι ανοησία. Είναι ανοησία να πιστεύει τέτοια πράγματα ο κ. Παπανδρέου».
Ευτυχώς να λέμε που δεν βουλιάξαμε ακόμα
Αναφέρεται ακόμα στον απολογισμό του ΠΑΣΟΚ: Αλλάξαμε πορεία και δε βουλιάξαμε, , καταφέραμε το ακατόρθωτο, αποφύγαμε τα χειρότερα κ.λπ.
Δηλαδή υπάρχουν και χειρότερα από αυτά που ζούμε; Είμαστε στην κατοχή του ΔΝΤ, έχουμε δανειστεί για δεκαετίες, θα ξαναδανειστούμε σύντομα, η οικονομική πολιτική έχει αποτύχει, ο κόσμος έχει φτωχύνει, η οικονομία έχει τυπικά πτωχεύσει, αλλά κατά τα λοιπά αποφύγαμε τα χειρότερα.
Μάλιστα, σε μια στιγμή αυτοκριτικής, ο Γ. Παπανδρέου παραδέχεται ότι «και λάθη να έγιναν, δεν κάναμε το μεγάλο λάθος: να μείνουμε αδρανείς απέναντι στις εξελίξεις, να αφήσουμε την Ελλάδα να παρακμάσει ακόμα περισσότερο, να θεριεύσουν κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές. Σηκώσαμε τα μανίκια και έτσι θα συνεχίσουμε. Και είμαστε ακόμα στην αρχή».
Αυτό είναι που μας τρομάζει. Είναι μόνο η αρχή… του τέλους.
Μεγάλο δούλεμα
Από εκεί και πέρα ξεκινά ο απολογισμός στο κείμενο. Και μεταξύ άλλων τονίζεται:
  • Σε σχέση με πέρυσι ,το α’ οκτάμηνο του 2010 οι λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου περικόπηκαν κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Τότε γιατί το ΙΟΒΕ λέει στην έκθεσή του ότι τα 4 δισ. ευρώ που εξοικονομήθηκαν από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις τα χάσαμε από μη προϋπολογισμένες δαπάνες του δημοσίου;
  • Αναφορικά με την λειτουργία της κυβέρνησης, το κείμενο αναφέρεται στην ηλεκτρονική διαβούλευση για κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλά και στο πρώτο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων 80 οργανισμών και φορέων του Δημοσίου. Για το δεύτερο να προσυπογράψουμε, για το πρώτο, όμως, τι να πούμε; Ξεχάστηκε στην πορεία και περνάνε νόμοι (όπως η περαίωση και τα εικονικά τιμολόγια) νύχτα;

Tι πληρώνεις για βενζίνη

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, έφτιαξε αυτό το γραφικό, όπου μια ματιά μπορούμε να καταλάβουμε που πάει το 1,493 που πληρώνουμε για βενζίνη, δηλαδή:
Τα 94,1 λεπτά στο κράτος
τα 43,4 στο διυλιστήριο
τα 6,3 λεπτά στις εταιρείες χονδρικής και
τα 5,5 λεπτά στα βενζινάδικο.
Δηλαδή όταν γεμίζετε με 50 ευρώ, τα λεφτά σας πηγαίνουν:

"ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ" Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΣ NEWS

Ανακοινώθηκε σήμερα όπως κατ'αποκλειστικότητα  είχαμε προαναγγείλει από  τις 24 Σεπτεμβρίου η ονομασία του συνδυασμού του Γιώργου Παπαναστασίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.Και το όνομα αυτού: ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ.
Το σύμβολο
Το καραβάκι της ελπίδας και της νέας εποχής στη Δυτική Ελλάδα, άνοιξε πανιά. Η ρότα του συνδέει τρεις νομούς: Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία. Ευλογημένος ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, αλλά και βασανισμένος από τις ίδιες πάνω - κάτω αιτίες.
Είναι τρεις νομοί που κοιτάνε τον ίδιο ορίζοντα και πρέπει να αναζητήσουν το μέλλον τους σε αυτόν, μέσα από διαφορετικές πορείες, που η μία δίπλα στην άλλη όμως, θα  δημιουργήσουν τη μεγάλη λεωφόρο του μέλλοντος.
Τα καράβια συμβολίζουν τη κίνηση προς τα εμπρός, την ανακάλυψη και τη νέα γη.  Οι τόποι που φιλοξενούν καράβια, θεωρούνται πλούσιοι τόποι, στους οποίους κατοικούν άνθρωποι με ανοικτά μυαλά και όρεξη για δημιουργία και δράση.
Πόσο μάλλον όταν το «σκαρί» τους γίνεται ένα με τη θάλασσα στην οποία πλέουν και αυτή, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας… αρχαίος ελληνικός κίονας. Και ευτυχώς, στην Δυτική Ελλάδα το δικαίωμα να ανοίξουμε πανιά, μας το δίνει, πρώτα – πρώτα, η ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά μας. Που είναι μοναδική, όχι μόνο στο πανελλήνιο, αλλά στο παγκόσμιο στερέωμα!
Το καράβι της Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε λοιπόν. Και πάνω στο πανί του τοποθετήσαμε ένα άλλο έμβλημα: Τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Το μεγαλύτερο τεχνικό έργο της σύγχρονης Ελλάδας και σύμβολο, παράλληλα, πολλαπλών γεφυρώσεων. Γιατί στην εποχή που έρχεται, οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας πρέπει να γεφυρώσουν τις διαφορές. Να γεφυρώσουν το χθες με το σήμερα και το αύριο. Να γεφυρώσουν το όνειρο με την αλήθεια και το όραμα με την πράξη.
Το όνομα