Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτά επαγγέλματα με ανοιχτά....πόδια !!!

Ακούω για καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα;! Και οι υπουργοί τρώνε μακάριοι τα βράδια στα καλά ρεστωράν;
Η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη αρχίσει να καταρρέει, αλλά ως συνήθως θα το μάθει τελευταία...
Πριν από ενάμιση χρόνο ο κ. Παπανδρέου δήλωνε για το Ελληνικό: «Το ξεπούλημα των τελευταίων ελεύθερων χώρων που έχουν απομείνει στην πόλη αποτελεί μια εγκληματική πολιτική κι όχι μια αναπτυξιακή πολιτική».
Θα έλεγα ο Γιωργάκης ο Ψευτοθόδωρος, αλλά ο παλαιός εκείνος Ψευτοθόδωρος έλεγε πού και πού καμμιάν αλήθεια, για να τον αφήνουν να μπαίνει στο καφενείο να παίξει μια ξερή, μια πρέφα, αντιθέτως
ο Γιωργάκης ο Β' Παπανδρέου ο Γ' ο Ψευτοθόδωρος, ψάχνω να βρω για κάτι να 'χει πει την αλήθεια και δεν βρίσκω.
Ελεγε, για παράδειγμα ότι θα αυξήσει τα κονδύλια για την παιδεία, τώρα τα μειώνει -έλεγε και τι δεν έλεγε, για τους μισθούς, τον ΦΠΑ, το χρέος, έλεγε και τι δεν έλεγε.
Ομως!
Βλέπω μερικούς από σας εκεί πίσω, στο τελευταίο θρανίο, να μην ενοχλούνται και τόσο! Τι έγινε, παίδες; το συνηθίσαμε το δούλεμα; Συνηθίσαμε την ευτελή μας έκπτωση;
Δεν λέω για αυτούς που δικαιολογούν τα ψέματα και τις λοιπές κυβερνητικές αθλιότητες ως αναγκαία κακά ή ως καλά και συμφέροντα - αυτοί είναι εθελοντές ραγιάδες, αυτοί βλέπουν τη δημοκρατία εγωιστικά, ως ιδιώτες (ήγουν ηλίθια) το κόμμα τους δουλικά και το κράτος ωσάν λάφυρο. Λέω για σας που .....όσα χρόνια τώρα, έχετε βάλει νερό στο κρασί σας και θεωρείτε τα ψέματα (τα αλλεπάλληλα ψέματα) ως κάτι σχεδόν το φυσιολογικό στον πολιτικό βίο, εσάς εννοώ, που, κουρασμένοι, κρύβεστε πίσω απ' τις γενικεύσεις, «όλοι ψέματα λένε», κι έτσι όταν ένας συγκεκριμένος πολιτικός πιάνεται ψευδόμενος, το καταπίνετε κάθε φορά κι αυτό μαζί μ' όλα τα άλλα.
Κι έτσι όταν σας μιλούν, σας λένε ό,τι να 'ναι, ό,τι θέλουν, χωρίς καμμία συναίσθηση συνέπειας! ή κόστους...
Οταν ένας μέλλων πρωθυπουργός χαρακτηρίζει μια πολιτική ως «εγκληματική» κι ύστερα ως πρωθυπουργός την ασκεί, τότε είναι εγκληματίας.
Βαρειά κουβέντα;
Οι μπαρούφες που μας λένε, δεν είναι βαρειές κουβέντες;
Πότε θα δώσετε του κ. Πρωθυπουργού να καταλάβει ότι δεν μπορεί να λέει συνεχώς ψέματα; -όταν θα φρίξουν απ' το θράσος σας τα παπαγαλάκια που τον προστατεύουν;- τότε θα 'ναι αργά...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 30.ΙΧ.2010 stathis@enet.gr
(Αναρτήθηκε από PATRINAKI)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.