ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΛΟΥ ΖΕΤΤΑΣ ΜΑΚΡΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ


Σε  εκδήλωση που διοργάνωσαν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας παραβρέθηκε χθες το βράδυ η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα  Μακρή. Ταυτόχρονα η κα Μακρή ως ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο της τρίτης ηλικίας προέβη στον εξής χαιρετισμό.
 
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας αποτελεί την ευκαιρία απόδοσης φόρου τιμής στους ηλικιωμένους για την πολυετή προσφορά τους στην κοινωνία μας. Με τον εορτασμό της Ημέρας αυτής αποδεικνύεται η αναγνώριση και η προβολή της συμβολής των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη  της πατρίδας μας. Γνωρίζουμε αναμφίβολα ότι οι ηλικιωμένοι έχουν διαδραματίσει έναν  πολύ σημαντικό ρόλο στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα με την ανάληψη ευθυνών που σε αρκετές περιπτώσεις είναι υπεράνω των δυνάμεων τους. Το εθελοντικό τους έργο, η μετάδοση των γνώσεων τους, η οικονομική και ηθική στήριξη των παιδιών τους, η ανατροφή των εγγονιών τους αλλά και η αυξανόμενη προσφορά τους στην αγορά εργασίας ενισχύουν το σεβασμό μας προς το πρόσωπό τους και την αγάπη μας για αυτούς.
Η Ημέρα αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε πόσα μας έχουν προσφέρει και πόσα μπορούν να προσφέρουν με την παρουσία τους. Όμως, η ειλικρινής αγάπη μας για αυτούς δεν μας αφήνει  να περιοριστούμε σε απλούς εορτασμούς. Η ευθύνη μας απέναντι στην πολυσήμαντη προσφορά τους είναι μεγάλη. Για αυτό οφείλουμε όλοι μας  να τους αγκαλιάσουμε με ζεστασιά και αγάπη αποδεικνύοντας ότι αναγνωρίζουμε  την πολυετή και πολυσήμαντη παρουσία τους.   Σε μία περίοδο που οι ηλικιωμένοι διακατέχονται από πλήρη απογοήτευση προς την  Πολιτεία μετά την μείωση των συντάξεων τους, οφείλουμε να τους αποδείξουμε ότι δεν αδιαφορούμε για τα προβλήματα και τις αγωνίες τους. Χρέος μας είναι να αγωνιστούμε  με όλες μας τις δυνάμεις για να τους εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή διαβίωση, ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία,  παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες υγείας και φροντίδας, προστατεύοντας τον θεσμό των ΚΑΠΗ  και αγκαλιάζοντας τους με ειλικρινές ενδιαφέρον.
Μόνο με τον τρόπο αυτό θα στηρίξουμε αλώβητη την αυτοεκτίμηση  τους αλλά και αμείωτο το ενδιαφέρον τους για την ζωή.
   Αγαπητοί μας ηλικιωμένοι , είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας. Κατανοούμε τα προβλήματά σας, τις αμφιβολίες και τη δυσπιστία σας. Να ξέρετε ότι για εμάς  οι γνώσεις και οι εμπειρίες σας αποτελούν πολύτιμη πηγή διαμόρφωσης του χαρακτήρα, των επιλογών της ίδιας μας της ζωής, Είμαστε δίπλα σας. Να είστε σίγουροι.

Σχόλια