«Η εξωτερική πολιτική σε μόνιμες διακοπές…»

Ανθελληνικό και φιλοτουρκικό παραλήρημα σε μουσουλμανικό τέμενος στη Θράκη
«Η  εξωτερική πολιτική σε μόνιμες διακοπές…»
Επικίνδυνη  άγνοια και ολιγωρία για τα τεκταινόμενα στη Θράκη από την ανεξέλεγκτη προπαγάνδα των Τούρκων πρακτόρων, καταλογίζει στην Κυβέρνηση-κυρίως για την εξωτερική πολιτική της- ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
 Ο  Αχαιός Βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση  στους Υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης,  Παιδείας και Προστασίας του  Πολίτη με αφορμή πρόσφατη προπαγανδιστική ενέργεια σε μουσουλμανικό τέμενος στο χωριό Εχίνος στην Ξάνθη, κατά την διάρκεια μιας τελετής χάτιμ, δηλαδή ολοκλήρωσης των μαθημάτων Κορανίου.
 Στην εκδήλωση εκείνη παρέστησαν ο ψευτομουφτής Αχμέτ Μέτε, ιδιαίτερα δραστήριος στην ανθελληνική και φιλοτουρκική προπαγάνδα και  ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς.
Όμως, στην εκδήλωση παρέστησαν και αρκετά άτομα  που φορούσαν μπλούζα με τη «σημαία» της «Τουρκικής Δημοκρατίας της  Ανεξάρτητης Λ. Θράκης» πάνω στην οποία είχαν τυπώσει και τη φράση «Νεολαία του Λαλά Σαχίν Πασά», ο οποίος ήταν ο Οθωμανός στρατηγός που κατέκτησε τη Θράκη τον 14ο αιώνα!
«Η ενέργεια ήταν προφανέστατα καθοδηγούμενη από τον ψευτομουφτή και νομιμοποιήθηκε από την παρουσία του Τούρκου πρόξενου. Και άλλωστε τίθεται θέμα δικαιοδοσίας για την διοργάνωση της εκδήλωσης. Τελικά γνωρίζει η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός ως Υπουργός Εξωτερικών, τι συμβαίνει στη Θράκη; Αν δεν το γνωρίζει, είναι επικίνδυνη. Αν το γνωρίζει και παραμένει διπλωματικώς μακάρια και αδρανής, είναι δύο φορές επικίνδυνη», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Οι Υπουργοί, καλούνται να απαντήσουν αν οι διοργανωτές  της εκδήλωσης είχαν δικαιοδοσία  για την πραγματοποίησή της και  από ποιον αλλά και σε τι διπλωματικές ενέργειες προέβη ή θα προβεί ο Υπουργός Εξωτερικών για την προπαγανδιστική ενέργεια των μελών της ομάδας που φορούσαν την επίμαχη μπλούζα.
Επίσης  ερωτώνται αν θα προβούν σε ενέργειες εισαγγελικής διερεύνησης για τυχόν ποινικές ευθύνες των παρισταμένων όπως του ψευτομουφτή Αχμέτ Μέτε.

Σχόλια

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣΠαρ Οκτ 01, 04:33:00 μ.μ. 2010

    Σέ ένα σύστημα που στηρίζεται στην μι-
    σθωτή εργασία μικρές μόνο αλλαγές μπορούν να
    γίνουν στη σφαίρα των διακρατικών σχέσεων.
    Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να
    είμαστε αδιάφοροι σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δι-
    καιωμάτων ή στο πρόβλημα των εθνοτήτων.
    Πρέπει όμως να ξέρουμε τα οριά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.