Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η διγλωσσία δημιουργεί τεράστια προβλήματα, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στα εθνικά μας θέματα».

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή τις απαντήσεις που έδωσε η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής στην Κυπριακή Βουλή σχετικά με το μορατόριουμ άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, με τις απαντήσεις που έδωσε στην Κυπριακή Βουλή σχετικά με το μορατόριουμ άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναδεικνύει συνεχείς αντιφάσεις και κυβερνητική διγλωσσία.
Δεν ακύρωσε απλά τις πρωτοβουλίες του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος έχει δημόσια ταχθεί υπέρ της υιοθέτησης μόνιμου μορατόριουμ. Κατάφερε πραγματικά το ακατόρθωτο: Να αυτοαναιρεθεί, ακυρώνοντας επί της ουσίας την επιστολή που η ίδια έστειλε στην Ιταλίδα ομόλογό της για την υιοθέτηση σημαντικών περιορισμών στην άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.
Αφού πρώτα υπονόμευσε, με την επιστολή της, την εκπεφρασμένη θέση του Υφυπουργού της, αλλά και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης σχετικά με την έρευνα και αξιοποίηση Υδρογονανθράκων στον εθνικό μας θαλάσσιο χώρο, τώρα ομολογεί έμπρακτα ότι οι σπασμωδικές “πράσινες” πρωτοβουλίες της εκθέτουν ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα της χώρας και αναγκάζεται σε αναδίπλωση.
Η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβανόμενη εγκαίρως την κυβερνητική σύγχυση σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο για τα εθνικά μας συμφέροντα τομέα έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου προκειμένου η κυβέρνηση, επιτέλους, να συντονιστεί.
Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η διγλωσσία δημιουργεί τεράστια προβλήματα, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στα εθνικά μας θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.