Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Συναγερμός στον Πειραιά

Πλοίο που απέπλευσε από τη Βόρεια Κορέα, με προορισμό τη Συρία, ελέγχεται στον Πειραιά, μετά από σήμα του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών ότι ενδέχεται να μεταφέρει οπλικά συστήματα

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από σήμα του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών ότι ενδέχεται να μεταφέρει οπλικά συστήματα. Οι έρευνες ξεκίνησαν από το βράδυ της Δευτέρας.
Ο χώρος γύρω από το πλοίο έχει αποκλειστεί, το φορτίο έχει δεσμευθεί και κλιμάκια του στρατού και της ΕΥΠ εξετάζουν τα κοντέινερ που μεταφέρει.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί ανταλλακτικά, λέβητες και εξαρτήματα από συσκευές προώθησης πυραύλων. Όπως αναφέρει ανώτατη πηγή του υπουργείου Εθνικής άμυνας το υλικό που έχει βρεθεί πιθανότατα είναι διπλής χρήσης.
Το πλοίο φέρεται ως γαλλικό υπό γερμανική σημαία, προερχόμενο από την Ασία και, σύμφωνα με τα έγγραφά του, ενδεχόμενος προορισμός του φέρεται η Συρία, αν και οι ιδιες πηγές εκφράζουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των εγγράφων.

http://news247.gr/ellada/ereyna_gia_epikindyno_fortio.551845.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.